Matkakohteenne

  • 2 444 315
  • 14 510

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Suositelkaapa jotain hotelleja?
Kuten edellä jo todettiinkin, NYC-ketjussa näitä suosituksia riittää. Itse voin suositella Wingate by Wyndham hotellia. Olen aina majoittunut itse Manhattanilla ihan sen takia että siellä on paljon nähtävää jo kävelyetäisyydellä ja metrocardilla maanalaisten käyttö helppoa. Minä pidin junamatkaa Meadowlandsiin New Jerseyn puolelle vähän hankalana, mutta moni on tuota New Jerseyta kehunut majoitusta varten. Jos itse päätyisin Manhattanin ulkopuolelle, valitsisin todennäköisesti mielummin Brooklynin.
 

Mr.X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Marras-joulukuun vaihteessa olisi 10 päivän reissu New Yorkiin (lätkä- ja koristarjonta jo tsekattu valmiiksi, kunhan tiketit vain tulisivat myyntiin ;) ).

Suositelkaapa jotain hotelleja?
Ja ei, mitään turhan prameaa ei olla ettimässä. Siisi huone omalla vessalla/suihkulla kelpaa mainiosti.

Hotel Pennsylvania on yleiseen hintatasoon verrattuna melko edullinen ja muutenkin ihan ok (jos ette mitään luksusta ole etsimässä). Sijaitsee kaiken lisäksi vastapäätä MSG:nia.

http://www.hotelpenn.com/
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
120 sivua luettavana, joten nopeammin löytää vastauksen kysymällä uudestaan.

Pitäisi huhtikuussa lähteä viikoksi Lontooseen anopin 60-vuotisjuhlia pakoon. Valitettavasti anoppi tulee mukaan myös pakoilemaan juhliaan. Nyt olisi hakusessa mukavahko hotelli keskustan/nähtävyyksien katseluun. Hotellin ei tarvitse sijaita keskellä The Cityä, mutta lähin metroasema saisi olla kivenheiton päässä hotellista.

Hotellin ei tarvitse olla mitään luxusta, vaan siisti ja toimiva. Kokolattiamatto kylpyhuoneessa ja homeiset verhot ei nyt kiinnosta. Persoonallinen pikku paikka olisi plussaa, mutta iso ketjuhotellikin menee.

Suosituksia?

Persoonallinen pikkupaikka

Tripadvisorin kautta tutustuin, vaimon ja parin muksun kera hengailtiin viikko tuolla. Ihan jees, ei luksusta, hyvä palvelu, aamiaisella sitä jo puolessa viikkoa olis hieman vaihtelua kaivannu. Goodge streetin metropysäkille hiipii melkein hengittämättä.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Syyskuussa olisi avovaimon kanssa reissua Italiaan tarjolla. Lennot on Milanoon, josta vuokrataan auto muutamaksi päiväksi ja ajellaan Como-järvelle. Siellä kiertelyä ja rentoutumista ja takaisin Milanoon muutamaksi päiväksi. Lopuksi vielä pari päivää Venetsiassa. Onkos kellään mitään must see tai muuten vain hyviä vinkkejä Como-järvelle, Milanoon tai Venetsiaan? Varsinkin Como-järveen ja sen ympäristöön liittyvät vinkit olisivat tervetulleita, koska siellä on auto käytössä, joten liikkuminen onnistuu.

Kävin juuri viime viikolla Milanossa ja Comojärvellä, joten suht tuoreita kokemuksia on kerrottavana. Ei tosin mitään ihmeellistä, sillä tuollainen ilmeisen perinteinen reissu tuli heitettyä. Ostosmahdollisuuksia Milanosta tietenkin löytyy varsin paljon ja vähän jokaisen lompakolle sopivasti. Nähtävyyksistä kannattaa katsoa ainakin nuo perinteiset eli Galleria Vittorio Emanuele II, Duomo, La Scala, Pinoteca di Brera, Castello Sforzesco, palatsit jne. Kävellen kun taittaa matkaa niin matkan varrelle osuu aika paljon nähtävää eikä etäisyydet ole mitään päätä huimaavia.

Comojärvellä riittää nähtävää ympäri järveä ja keskustakin on ihan viehättävä. Menimme ylös Brunateen funicolarella ja sieltä suunnistimme Faro Voltianoon, josta on todella hienot näköalat. Vähän sumuista tosiaan on, aivan kuten scholl sanoi. Silti kuitenkin todella hieno paikka. Kai tuonne ylös autollakin pääsee, mutta mikäli ei, niin funicolaren yläasemalta menee bussi huipulle. Siellä ylhäällä oli viehättävältä vaikuttava hotelli, Paradiso sul Lago. Mieluusti olisin tuolla majoittunut yhden yön, mutta tuli käytyä Comolla ainoastaan päiväreissulla. Alhaalla Comojärvellä olisi varmasti myös hyvä idea käydä ajelemassa paatilla edestakaisin, mutta se nyt jäi itseltäni väliin. Tarkemman matkaraporttini löydät täältä, mikäli sattuu kiinnostamaan.

Itsehän matkustin tuonne tietenkin pahimpaan loma-aikaan ja varsinkin Milanossa se tuotti ajoittain hieman harmaita hiuksia. Comojärvellä ei niinkään haitannut ja kyllähän tuolla Milanossakin silti viihtyi oikein hyvin. Yleisenä ohjeena voisi kuitenkin sanoa, että kannattaa uskoa suosiolla ja jättää se Milanon reissu muualle kuin elokuuhun.

Niin ja Bergamossakin kannattaa kyllä pyörähtää samalla reissulla, jos on ylimääräistä aikaa. Itseltä jäi väliin, mutta monet ovat tuntuneet kehuvan. Vaikuttaisi ihan kivalta paikalta.
 
Viimeksi muokattu:

Heksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames
Sarek 2010 - completed

Säät ei valitettavasti ennusteen mukaan näytä suosivan. Näyttäisi nimittäin muutaman viikon jatkuneet poutasäät vaihtuvan sopivasti sateeksi jatkuen koko ensi viikon.

--

Reissusta tulee kyllä mahtava, satoi tai paistoi, kunhan vaan terveenä ja kävelykunnossa pysytään. Yritän muistaa laittaa pientä matkaraporttia kuvineen reissun jälkeen tänne.

Ennakko-odotukset pitivät sikäli paikkansa, että reissusta tuli todellakin mahtava. Maisemat ovat kyllä tuolla Ruotsin lapin erämaaseudulla aivan järkyttävän hienot ja ainoastaan auringonpaiste olisi niitä enää voinut parantaa. Sääennusteetkin menivät toiveiden mukaisesti pyllylleen eli sadetta ei käytännössä saatu niskaamme laisinkaan, vaikkakin koleaa ja pääosin pilvistä oli koko viikon.

Patikkamatkaa kertyi, pääosin polkujen ulkopuolella, n. 140km (josta n. 15km ilman rinkkaa näköalapaikoille) ja 6 telttayötä, joten melko pitkiksi päivämatkat venyivät. Mukavasti kuitenkin jaksettiin raskaasta maastosta huolimatta, eikä rakkoja ja pientä kuumeilua lukuunottamatta ollut kenelläkään terveyden kanssa ongelmia.

Vuoden päästä uudestaan samoihin maisemiin, mutta uusilla reiteillä!

Mikäli kiinnostusta löytyy, voin jossain kohtaa linkata muutaman kuvan ja hahmotelman reittikartasta tänne, kunhan jälleen arkikiireiltäni ehdin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kierros Balkanilla takana. Kuten aiemmin mainitsin tässä ketjussa, kierros typistyi yhdeksästä päivästä seitsemään päivään Air Balticin peruttua paluulentoni ensimmäisen osan. Tästä syystä en ehtinyt katsastaa Serbiasta kuin Belgradin. Päivävisiitti Novi Sadiin täytyi jättää väliin (tai seuraavaan kertaan). Reissu eteni siis seuraavasti: ensin lento Air Balticilla Riian kautta Belgradiin, perillä kaksi yötä, seuraavaksi junalla Sarajevoon, perillä neljä yötä, ja lopuksi takaisin Belgradiin vielä yhden yön ajaksi, ja lento kotiin. Sarajevosta tuli tehtyä päivän mittainen retki Mostariin.

Sitten kommentteja kaupungeista. Käsiteltäköön ensiksi Belgrad. Belgrad oli omaan makuuni jotenkin liian kaoottinen, mikä oli tosin ymmärrettävää - onhan kaupungissa liki kaksi miljoonaa asukasta. Kaupunki oli myös jotenkin rähjäinen ja likainen. Kaupungissa oli kuitenkin paljon nähtävääkin - ne vain täytyi osata kaivaa kaaoksen alta. Kalemegdanin valtava linnoitusalue oli erittäin mukava paikka hengailla. Ja sieltä löytynyt sotamuseo on yksi parhaista katsastamistani museoista ja eräänlainen "must see" -kohde kaikille vähänkin sotahistoriasta kiinnostuneille. Museossa oli siis kattavat näyttelyt antiikin sodista aina Kosovon sotaan 1999 liittyneisiin Belgradin pommituksiin. Pieni haittapuoli oli se, että suurin osa näyttelyn teksteistä oli vain serbiaksi. Englantia löytyi jonkin verran.

Belgradin eläintarha mainostaa omistavansa kokoonsa nähden erittäin kattavan eläimistön. Tämän tosiasian kääntöpuoli oli se, että monella eläinraukalla oli aivan liian ahtaat oltavat. Eläintarhasta jäi jokseenkin surullinen kuva. Nikola Tesla -museota oli kehuttu monessakin turistioppaassa, mutta jotenkin pettymys tuo silti oli. Itselläni on tekniikan koulutus, joten ymmärsin melko hyvin näyttelyn sisällöstä, mutta seureeni "maallikoilla" tuo meni yli hilseen ymmärrettävistä syistä.

Ruoka ja juoma Belgradissa oli halpaa. Mukavissa katukahviloissa oli kiva syödä hienompiakin ruokia, kun hinnat olivat puolet (tai alle) vastaavista Suomessa. Bilekulttuuria olisi myös löytynyt, mutta me jätimme menomestat väliin - keski-ikäistyviä kun olemme.

Sarajevoa on taas mahdotonta kehua liikaa. Olen matkustanut suhteellisen paljon, mutta nostan kyllä tämän kaupungin melkeinpä kärkeen omalla ranking-listallani. On ihmeellistä, kuinka kaupunki on noussut tuhkasta vain 15 vuoden aikana. Luodinreikiä näkyy kyllä monessa paikassa ja remontti on vielä joissain kohdin käynnissä, mutta muuten sota on kaukana takana. Kaupunki on viehättävä sekoitus itä- ja länsimaista kulttuuria. Moskeijoiden minareetit ja kirkkojen tornit ovat sulassa sovussa rinnakkain. Sarajevoa voikin suositella kohteeksi kaikille, joilla on ennakkoluuloja islamilaisuutta kohtaan. Kaupungin basaarialueella oli kiva shoppailla, eikä minkäänlaista basaareihin yleensä mielikuvissa liitettyä tyrkyttämistä kohdannut kertaakaan. Monet mukavat kahvilat herkullisine leivoksineen ja bosnialaisine kahveineen sekä erittäin edullisine hintoineen kruunasivat kokonaisuuden. Ruokakin oli halpaa ja hyvää - mikäli sattuu tykkäämään lihavartaista ja muusta "kesäisestä herkusta".

Sarajevon nähtävyyksistä on pakko nostaa esiin tunnelimuseo. Kyseessä on siis vuosien 1992-1995 Sarajevon piirityksen aikana kaupungin puolustajien salaa kaivama lentokentän alittava tunneli, jonka kautta "vapaasta Bosniasta" saatiin kuljetettua kaupunkiin aseita ja ruokaa. Tämän ansiosta heikosti aseistautuneet kaupunkilaiset saivat torjuttua Sarajevon valtausta yrittäneen ja voimakkaasti aseistautuneen serbiarmeijan. Tunnelimuseossa meille näytettiin lyhyt filmi piirityksestä. Lisäksi nähtävissä oli jonkin verran aiheeseen liittyvää esineistöä.

Tunnelimuseon kävimme katsastamassa paikallisen oppaan mukana. Kyseinen kaveri oli ollut piirityksen alkaessa seitsenvuotias, eli nykyisellään hän oli noin 25-vuotias. Lisäksi kaveri käytti meidät katsomassa Sarajevon lähistöllä olevaa kanjonia, jonka ylitti vanha ottomaanien rakentama kaarisilta. Tämän jälkeen kävimme vielä katsastamassa Sarajevoa ympäröivien kukkuloiden laeilla olleet linnoitukset, joilta avautui komeat näkymät kaupunkiin. Opas kuljetti meitä kolmen tunnin ajan omalla autollaan. Kiertue maksoi 10€/lärvi, joten halvalla pääsi. Ja kannattaa heti heivata mielikuvat Ladalla kurvailevasta ja englantia heikosti sönköttävästä itäblokkilaisesta - kaverilla oli suhteellisen uusi ja tilava auto, joka ainakin meikäläisen silmiin näytti hienommalta, kuin 95% Suomen kaduilla vastaan tulevista. Ja kaveri puhui täydellistä englantia ja tiesi kovasti kaupungin historiasta. Jos joku matkaa Sarajevoon, suosittelen ehdottomasti tätä kiertoajelua. Yhteystiedot saa vaikkapa yv:llä.

Muuta museotarjontaakin oli. Oman pienehkön museonsa oli saanut Sarajevon Itävalta-Unkarin aika, joka keskittyi luonnollisesti Franz Ferdinandin murhaan, eli siis Sarajevon laukauksiin. Näyttelystä löytyi Gavrilo Principin käyttämä murha-ase. Sarajevon piiritystä käsiteltiin toisessa museossa, ja näyttely oli hyvinkin vaikuttava valokuvineen ja esineineen.

Mostar oli myös vaikuttava kaupunki. Vanha keskusta kuuluisine kaarisiltoineen oli uskomattoman kaunis. Mostarin vanha siltahan (1500-luvulta peräisin) tuhoutui Bosnian sodassa vuonna 1993 kroaattitykistön tulituksessa. Silta symboloi tuolloin muslimien ja kroaattien yhteenkuuluvuutta, joten se päätettiin tuhota heti taistelujen alkaessa noiden kansallisuuksien kohdalla. Sittemmin muslimit ja kroaatit sopivat välinsä ja jatkoivat taas yhteisrintamassa taistelua serbejä vastaan. Siltakin rakennettiin uudelleen ja kiviaines haettiin täsmälleen samalta louhokselta, kuin vanhankin. Mostarin ainoa miinus oli turistien paljous. Ilmeisesti Kroatian puolelta Dubrovnikista tehdään useita opastettuja retkiä kaupunkiin.

Yksi ehdoton kehu on annettava Sarajevon ja Mostarin välisille maisemille. Vaikka paljon on tullut matkustettua, ei vastaavia ole näkynyt missään. Kirkas, turkoosivetinen joki virtasi melkein koko matkan tien vieressä. Vuoria ympäröi jokaisella suunnalla. Se oli kaunista. Jopa Islanti jäi toiseksi.

Eli yhteenvetona: Menkää hyvät ihmiset Sarajevoon. Ette kadu.
 

hansonbrother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal
Ensi viikon torstaina on lähtö Berliiniin, kattelin että lauantaina olisi eisbären-hannover ottelu berliinissä, saakohan noihin peleihin lippuja vielä luukulta vai pitäisikö ostaa etukäteen ?
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ensi viikon torstaina on lähtö Berliiniin, kattelin että lauantaina olisi eisbären-hannover ottelu berliinissä, saakohan noihin peleihin lippuja vielä luukulta vai pitäisikö ostaa etukäteen ?

Pitäisi saada vielä luukultakin. Toki jos jotain tiettyä katsomonosaa metsästät niin sitten etukäteen. Se Eisbäreniläisten fanikatsomo on aika huikea :)
On muuten komea tuo niitten hallikin, muistapa katsoa matsin jälkeen vähän kauempaa sitä lasiseinää ;)
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Shanghain maailmannäyttelyyn tuli just äsken ostettua (lento)liput. Onko palstalaisilla hyviä vinkkejä näyttelystä tai Shanghaista? Aikataulu on tiukka, torstaina 23.9. sisään ja sunnuntaina pois niin että ehtii maanantaiksi duuniin. Eli toimintasuunnitelma olis hyvä olla, jotta pyrähdyksestä saa kaiken irti.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Kap Verde, Sal, Santa Maria löytyykö käyneitä? Vinkkejä, ideoita ja infoa?

Viimetalvena tuli 2-viikkoa maattua tuolla, joten heitä yyveetä, jos jokin tietty asia vaivaa.
Yleisesti ottaen kallis; kaikki on tuontitavaraa ja maksaa. Jos ei olisi ollut all inclusive-matka, niin olis kyllä rahaa palanut ja paljon. Jos sen vesiskootterin vuokraus on perus lomakohteessa sen 20-30 e, niin tuolla siitä saat maksaa sen 100e, noin niinkuin esimerkkinä. Molempien muksujen ajelu olisi muistaakseni maksanut 200 e ja likka ihmetteli vaan ääneen, että "eihän me olla sitä omaksi ostamassa.."
Santa Maria on parissa tunnissa kävelty läpi kokonaan ja mitään ihmeellistä ostettavaa ei edes ole, mutta sellaisena "aivot narikkaan"- lomana menee ihan hyvin. Jos vähänkin haluaa aktiviteettejä, niin varaa rahaa messiin! Niin, ja varaa aurinkorasvaa messiin paljon. Toki sieltäkin sitä saa, mutta vähän eri hinnoissa.
Hienoja matkoja siellä saa tehtyä varmaan, mutta käteistä kannattaa varata. Halvin tais olla sellainen "mennään yhdessä katsomaan tähtiä"- retki ja tästä tähtien katselusta olisi pitänyt maksaa 15 e...
Päivisin aina loistava ilma, aina paistaa aurinko, mutta varaa illaksi pitkähihaista- ja punttista vaatetta. Illalla aurinko laskee aika nopeasti ja lämpötila laskee samassa suhteessa.
 
Shanghain maailmannäyttelyyn tuli just äsken ostettua (lento)liput. Onko palstalaisilla hyviä vinkkejä näyttelystä tai Shanghaista? Aikataulu on tiukka, torstaina 23.9. sisään ja sunnuntaina pois niin että ehtii maanantaiksi duuniin. Eli toimintasuunnitelma olis hyvä olla, jotta pyrähdyksestä saa kaiken irti.


Ollaan sitten menomatkalla samassa koneessa. Itsellä kans eka kerta Shanghaissa.
Muita vihjeitä en osaa antaa kuin että kiinan kielen sana kynä kannattaa lausua tarkasti. Väärällä toonilla lausuttuna tarkoittaa naisten isoa kainaloa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ollaan sitten menomatkalla samassa koneessa. Itsellä kans eka kerta Shanghaissa.
Muita vihjeitä en osaa antaa kuin että kiinan kielen sana kynä kannattaa lausua tarkasti. Väärällä toonilla lausuttuna tarkoittaa naisten isoa kainaloa.

Ei varmaan olla samassa koneessa kun matkustan täältä idästä päin. Ja "iso kainalo" on aina hyvä, kunhan sen vaan oikein oivaltaa.

Chattailyks menee, mut onko veli Lynxillä mitään suunnitelmaa paviljonkien läpikäyntiin? Ite ajattelin käydä 3-4 paviljonkia läpi, mut suunnitelma saattaa muuttua, mikäli "Events" osio päivittyy expon sivulla seuraavan viikon aikana. Suomi, Venäjä ja pari Afrikan maata eteen tulleessa järjestyksessä olis tarkoitus kiertää. Aika isolta tuo alue vaikuttaa, joten mahdolliseti tulee kierrettyä vaan Suomen lähelä olevat alueet. Ranska taitaa ainakin olla siinä naapurissa? No, hyvää matkaa sinnepäin, jos kohtaat matkalla seurueen joka koostuu Patafanista, Sport-fanista sekä Lugu-fanista, tarjoan illallisen.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Finnairilla on menossa kampanja, missä valitaan neljä voittajaa, jotka saavat lennellä Finnairin piikkiin. Kyseessä ei ole arvonta, joten voiton mahdollisuutta ei voi laskea. Osallistujia taitaa olla parisen tuhatta tällä hetkellä, joten hyvin saa natsata, jos meinaa matkustella ilmaiseksi. Googlesta löytyy sanoilla "rethink" ja "quality". Mainostus ei ole tarkoitus, vain kertoa, jos jotakuta kiinnostaa.
 
Ei varmaan olla samassa koneessa kun matkustan täältä idästä päin. Ja "iso kainalo" on aina hyvä, kunhan sen vaan oikein oivaltaa.

Chattailyks menee, mut onko veli Lynxillä mitään suunnitelmaa paviljonkien läpikäyntiin? Ite ajattelin käydä 3-4 paviljonkia läpi, mut suunnitelma saattaa muuttua, mikäli "Events" osio päivittyy expon sivulla seuraavan viikon aikana. Suomi, Venäjä ja pari Afrikan maata eteen tulleessa järjestyksessä olis tarkoitus kiertää. Aika isolta tuo alue vaikuttaa, joten mahdolliseti tulee kierrettyä vaan Suomen lähelä olevat alueet. Ranska taitaa ainakin olla siinä naapurissa? No, hyvää matkaa sinnepäin, jos kohtaat matkalla seurueen joka koostuu Patafanista, Sport-fanista sekä Lugu-fanista, tarjoan illallisen.

Aikatauluista en osaa sanoa vielä mitään kun joutuu reissussa tekemään duuniakin. Palaan asiaan kun aikataulut on paremmin selvillä.
Jos törmäät Suomalais-Virolais-Latvialaistrioon, tarjoan kaljat.
 

Jarschka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pikku kysymys Bratislavasta, Wienin reissun yhteydessä olisi tarkoitus käväistä sielläkin. Onko rautatieasema lähellä vanhaa kaupunkia? Yksinäisreissaajana liikkuisin mieluiten kävellen, taksia en miellellään ottaisi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pikku kysymys Bratislavasta, Wienin reissun yhteydessä olisi tarkoitus käväistä sielläkin. Onko rautatieasema lähellä vanhaa kaupunkia? Yksinäisreissaajana liikkuisin mieluiten kävellen, taksia en miellellään ottaisi.

Ei ihan vieressä, mutta kävelymatkan päässä kuitenkin. Muistelen toissa vuoden kesältä, että kävelymatka rautatieasemalta aivan vanhan kaupungin kupeessa olleelle hotellille vei ehkä vartin. Tai hieman yli.

edit: maps.google.fi sisältää kartan Bratislavastakin. Näyttääpi olevan noin 1.5 km:n matka. Eli on se melkein vieressä.

edit 2: Muista ottaa juna, mikä vie Bratislavan päärautatieasemalle. Toinen asema (Petrzalka tms.) sijaitsee kauempana keskustasta. Ei sieltäkään tosin taida olla kuin n. 3 km vanhaan kaupunkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Joo, Wienin junista monet saapuvat Bratislavassa Petržalkan puolelle jokea. Mutta ei sekään matka valtavan pitkä ole ja samalla näkee läheltä ehdan kommariaikaisen lähiön. Kävelymatkalla keskustaan kannattaa myös piipahtaa Ufon kyydissä, ei maksa paljoa, mutta näkymät ovat hienot joka suuntaan.

Wienin ja Bratislavan välillä tietysti myös bussikin on ihan kätevä vaihtoehto. Samalla bussiyhteydellä pääsee myös suoraan Schwechatin lentokentälle. Bussikaan ei tosin tule Bratislavassa ihan ydinkeskustaan, mutta samalle puolelle jokea kuitenkin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo, Wienin junista monet saapuvat Bratislavassa Petržalkan puolelle jokea. Mutta ei sekään matka valtavan pitkä ole ja samalla näkee läheltä ehdan kommariaikaisen lähiön. Kävelymatkalla keskustaan kannattaa myös piipahtaa Ufon kyydissä, ei maksa paljoa, mutta näkymät ovat hienot joka suuntaan.

Itse kuljin omalla matkallani Bratislavan pääasemalta Wienin Westbahnhof:lle ja takaisin. Petržalkan asemalle junat taisivat liikennöidä vastaavasti joltain toiselta Wienin asemalta.

http://www.bahn.de kertoo aikataulut ja asemat.

Viime kädessä valinta kannattanee tehdä sen suhteen, miten asemat sijaitsevat Wienissä omiin suunnitelmiin nähden. Siellä kun asemat ovat kauempana toisistaan.

edit: päivitit viestiäsi, joten päivitin lainauksen ja vastauksen.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Jahas, nyt on taas pari reissua varattuna. Eli ensiksi pitäisi lähteä käymään Münchenissa Oktoberfesteillä tuossa parin viikon päästä, eli sinne ei vinkkejä tarvitse.

Pari viikkoa tuosta pitäisikin sitten lähteä Manchesteriin frendin kanssa ryyppäämään. Elieli, onko tuolla Manchesterissa mitään tekemistä? Jalkapallossa on maaottelutauko tuohon aikaan, notta ainoastaan divarijalkapallo tulee kyseeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös