Mark Fraser TPS:ään

  • 73 825
  • 272

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yllättävän hyvä esitys eilen Fraserilta, ottaen huomioon lähtökohdat. Ensimmäinen peli Euroopassa ikinä ja taisi olla myös ensimmäinen peli sitten viime kauden. Olemme valitettavasti nähneet kaiken maailman Steve McCarthyja, keillä on satoja NHL-pelejä vyönsä alla muttei Euroopassa pelistä tule mitään. Fraser olisi jo eilen voinut kellottaa pari maalia omiin useiden hazardisyöttöjen kera, eilisen jälkeen odotukset pysyvät yhä lupaavina. Positiivinen ensivaikutelma!
 

Itämeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aivan loistava pelastus tyhjästä maalista, vaikka jäähyä tulikin!
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen persevilahtelu nähty. Annan kuitenkin synninpäästön, sillä vaihto venyi helvetin pitkäksi sen TPS-hyökkääjän takia, joka ei voinut vaan dumpata kiekkoa Tapparan siniviivalla vaan piti alkaa yrittämään jotain kikkailua. Vituikshan se meni ja Fraser ei päässyt vaihtamaan.

Maalin pelastaminen myös posia. Harvoin noin järkeviä jäähyjä näkee.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hukkasi kyllä, mutta oli todella todella pitkä vaihto alla ja vähän pahaan paikkaan Palmu heitti syötön. Jatkumo, tuo jääkiekkoanalyytikkojen viime vuosien lempisana, sopii tilanteeseen mainiosti. Pitkän Tapparan painostusjakson jälkeen TPS saa hyvän vastahyökkäyksen ja oivan tilaiduuden saada väsyneet pakitkin vaihtoon. Taavitsainen (?) kuitenkin puskee tyhmästi keskeltä, vaikka Perrin oli aivan vapaana laidassa. Kiekonmenetys, Tappara saa kiekon TPS-päätyyn eikä umpiväsynyt Fraser ehdi vaihtoon. Todellista pelisilmän puutetta kiekon menettäneeltä hyökkääjältä, mikä kostautui nyt 20 sekuntia myöhemmin omassa päässä.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Oli kyllä typerästi pelattu hyökkääjältäkin, tuossa tilanteessa olisin mielummin pelannut vain sinisen yli kun oli paikka enkä palauttanut seisovin jaloin pelaavalle pakille kun karvaus on tulossa päälle. Toki, jos olisi saanut kiekon haltuun niin ongelmaa ei olisi tullut mutta olisin silti pelannut varman päälle kun kaikilla oli pitkä vaihto alla.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tänä iltana kiinnitin erityistä huomiota puolustajien peluutukseen.

Otteluseurantaketjussa lupasin heittää jotain dataa TPS-osioon. Mark Fraserin oma ketju ei välttämättä ole paras paikka, mutta käytännössä hänen tulonsahan on vaikuttanut nykyiseen peluutusjärjestykseen.

24.11.2017 TAP-TPS - puolustajien peliajat:

26:31 - Elmeri Eronen
20:39 - Henrik Tallinder
18:16 - Ilkka Heikkinen
14:47 - Olli Juolevi
14:26 - Jani Forsström
12:57 - Mark Fraser
12:28 - Lucas Ekeståhl-Jonsson

24.11.2017 TAP-TPS - puolustajien peluutusjärjestys 5vs5 -pelissä:

Henrik Tallinder - Elmeri Eronen
Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen
Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson
Mark Fraser - Elmeri Eronen
Olli Juolevi - Henrik Tallinder
Jani Forsström - Ilkka Heikkinen
Mark Fraser - Lucas Ekeståhl-Jonsson

Henrik Tallinder - Elmeri Eronen
...
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
En tuota kiekonmenetystä laittaisi täysin Markin syyksi. Paha syöttö ja väsyneenä ei saanut sitä haltuun joten eipä tuossa tilanteessa voi ihmeitä odottaa. Ihan hyvä peli muuten kun ottaa huomion että kaverilla ei ole hirveästi pelejä alla viime kuukausilta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
En tuota kiekonmenetystä laittaisi täysin Markin syyksi. Paha syöttö ja väsyneenä ei saanut sitä haltuun joten eipä tuossa tilanteessa voi ihmeitä odottaa.
Itse asiassa maaliin johtanut tilanne sai alkunsa ainakin osittain jo viisi minuuttia aiemmin Mark Fraserin kaksiminuuttisesta! Pistäisin maalista myös aika paljon puolustajien peluutuksesta vastaavan Sami Salon piikkiin.

Kuulostaako ehkä hölmöltä? Kuten aiemmin sanoin tänä iltana kiinnitin erityistä huomiota pakkien peluutukseen. Mun viiltävä analyysini on, että pakkien peluuttaminen sekosi tosi pahasti tosta rangaistuksesta.

Ajassa 27:08 oli pelikatko. Normaalin kierron (katso edellinen viestini) mukaan jäälle tulivat Mark Fraser ja Elmeri Eronen.
Ajassa 27:33 Mark Fraser sai 2min rangaistuksen.

Suurimman osan rangaistuksesta tappoi pakkipari Henrik Tallinder - Elmeri Eronen. Erosta ei siis vaihdettu pelikatkolla.
Ensimmäinen hyökkääjäpari oli Ilkka Pikkarainen - Hannu Kuru. Toinen hyökkääjäpari oli Teemu Väyrynen - Markus Nurmi. Tallinder-Eronen -parivaljakko luuti kummankin hyökkääjäparin takana. Mitään aikoja mulla ei tästä ole, mutta veikkaisin Tallinder-Erosen pelanneen tämän alivoiman aikana noin ensimmäiset 1min 30sec. Jäähyn loppupuolella kentälle tuli jälleen Pikkarainen-Kuru. Tällöin pakeiksi tulivat Jani Forsström ja Ilkka Heikkinen.

Rangaistus päättyi ajassa 29:33. Seuraava pelikatko oli 29:37. Tällöin TPS laittoi jäälle ykkösnyrkkinsä: Petrus Palmu - Eric Perrin - Tomi Kallio, puolustajinaan jälleen Henrik Tallinder - Elmeri Eronen!!! Seuraava pelikatko oli ajassa 30:18.

Toisin sanoen aikavälillä 27:33 - 30:18 (2min 45sec) parivaljakko Tallinder-Eronen oli jäällä noin kaksi minuuttia. Heille oli annettava hengähdysaikaa. Lisäksi ennen tätä Eronen oli jo pelannut lähes puoli minuuttia (27:08 - 27:33).

Ajassa 30:18 laatikkoon hyppäsivät Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson.
Ajassa 30:45 pakkipariksi otettiin Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen.
Seuraavaksi tehtiin lentävä vaihto. Ajasta mulla ei ole jälleen hajuakaan, mutta veikkaisin pelikellon näyttäneen tuolloin noin 31:30. Mark Fraser tuli Olli Juolevin tilalle. Ilkka Heikkisen vaihtoparista mulla ei ole tietoa - sen on oltava joko Lucas Ekeståhl-Jonsson (oli tosin jäällä juuri ennen Heikkistä) tai Elmeri Eronen.

Ajassa 33:17 Tappara teki maalin Mark Fraserin menetettyä kiekon. Miinuspisteen sai myös Elmeri Eronen eli hän oli joka tapauksessa samaan aikaan jäällä. Kysymys kuuluukin: kävikö Ekeståhl-Jonsson kentälle ennen Erosta vai ei?

Pistäisin kyllä aika paljon Tapparan maalista ja ennen kaikkea sitä edeltäneestä puolustajien peluuttamisesta suuren osan Sami Salon piikkiin. Ykköspakkipari Tallinder-Eronen peluutettiin aivan puhki. Lisäksi mun mielestäni on melkoisen ihmeellistä, että seiskapakin ottama kaksiminuuttinen pistää koko paletin noin sekaisin. Ennen Fraserin jäähyä toisen erän seitsemän ensimmäistä minuuttia pelattiin todella järjestelmällisellä kierrolla.

20:00 Henrik Tallinder - Elmeri Eronen
xx:xx Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen (lentävä vaihto)
21:02 Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson
xx:xx Mark Fraser - Elmeri Eronen (lentävä vaihto)
22:19 Olli Juolevi - Henrik Tallinder
23:04 Jani Forsström - Ilkka Heikkinen
xx:xx Mark Fraser - Lucas Ekeståhl-Jonson (lentävä vaihto)
xx:xx Henrik Tallinder - Elmeri Eronen (lentävä vaihto)
xx:xx Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen
25:17 Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen (jatkoivat jäällä)
26:25 Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson (Power Break)
27:08 Mark Fraser - Elmeri Eronen

27:33 TPS 2min Mark Fraser (pelin viivyttäminen)

27:33 Henrik Tallinder - Elmeri Eronen (olivat jäällä n.1min 30sec)
xx:xx Jani Forsström - Ilkka Heikkinen
29:37 Henrik Tallinder - Elmeri Eronen
30:18 Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson
30:45 Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen
xx:xx Mark Fraser - Lucas Ekeståhl-Jonsson (?) VAI Elmeri Eronen (?) (pelikello näytti vaihdon tapahtuessa ehkä 31:30?)
33:17 TAP 1-2 Mark Fraserin kiekonmenetyksestä (Fraserin oltua jäällä ehkä lähes 2min?)

Siis seitsemän ensimmäisen minuutin aikana pakkiparia vaihdettiin kymmenen kertaa. Keskimääräinen vaihtoaika on siis 42,8sec. Yhdenteentoista vaihtoon tuli pakkipari Mark Fraser - Elmeri Eronen, joka päättyi Fraserin jäähyyn. Tähän sekosi myös järjestelmällinen pakkien peluuttaminen. Tämän sekoilun seurauksena lukemat vaihtuivat valotaululla noin viiden minuutin kuluttua.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tapparan 1-2 kavennusmaalin jälkeenhän Mark Fraser ei enää tullut toisessa erässä jäälle. Ajasta 33:17 toiselle erätauolle pakkiparit menivät...

33:17 Olli Juolevi - Henrik Tallinder
xx:xx Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson (lentävä vaihto)
34:41 Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen (Power Break)
35:07 Henrik Tallinder - Elmeri Eronen
xx:xx Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson (lentävä vaihto)
37:06 Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen
xx:xx Henrik Tallinder - Elmeri Eronen (lentävä vaihto)
xx:xx Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson (lentävä vaihto)

39:22 TPS 2min Petrus Palmu (koukkaaminen)

39:22 Henrik Tallinder - Elmeri Eronen
40:00

Selvästi tästäkin näkee kuinka Sami Salolla oli vaikeuksia oikean vaihtorytmin löytämisessä. Ensin maalin jälkeen kentälle tuli Olli Juolevi - Henrik Tallinder (kuten seitsemän pakin kierrossakin). Juolevi-Tallinder olisi ollut joka tapauksessa vuorossa parin Fraser-Eronen jälkeen. Seitsemän pakin kierrosta kuitenkin luovuttiin loppuerän ajaksi, joten siinä oli hetki hakemista. Juolevi-Tallinder -parivaljakon jälkeen normaalisti kierrossa olisi tullut Jani Forsström - Ilkka Heikkinen. Tässä tehtiin kuitenkin muutos ja kentälle tulikin normaali kolmospari Jani Forsström - Lucas Ekeståhl-Jonsson. Kolmosen jälkeen tuli kakkonen Olli Juolevi - Ilkka Heikkinen. Power Break auttoi myös siihen, että Juolevi palasi suhteellisen nopeasti kentälle, ja näin saatiin kierto oikeaksi. Kakkospari Juolevi-Heikkisen jälkeen kentälle tuli ykkönen Tallinder-Eronen.

Loppuerä pelattiin kuudella pakilla käytännössä päinvastaisessa järjestyksessä. Ei menty normaalissa 1-2-3 muodostelmassa, vaan ennemminkin käänteisessä 3-2-1 -järjestyksessä. Kumpi mahtaa olla kyseessä: pelin sisäinen reagointi vai valmentajan kokemattomuus? Selkeästi kuitenkin näkee, että puolustajien peluutus hajosi tuohon Fraserin saamaan kaksiminuuttiseen.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kakkosmaalivahtihan seuraa tabletilta pelaajien peliaikoja. Josko olisikin Tirrosen vika, kun kommunikointi ei toiminut Salolle asti. Yhtä kaikki. Fraser on juuri sellainen pelaaja, jota maalinedustalle haluttiin. Kauheasti en voi kuvitella miehen otteiden parantuvan. Tuskin kuitenkaan jokatoiseen peliin antaa vastustajalle maalisyöttöä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Kakkosmaalivahtihan seuraa tabletilta pelaajien peliaikoja. Josko olisikin Tirrosen vika, kun kommunikointi ei toiminut Salolle asti. Yhtä kaikki. Fraser on juuri sellainen pelaaja, jota maalinedustalle haluttiin. Kauheasti en voi kuvitella miehen otteiden parantuvan. Tuskin kuitenkaan jokatoiseen peliin antaa vastustajalle maalisyöttöä.

Mulla on taas vähän toisenlaiset odotukset. Uskon että parantaa selvästi kunhan saa pelejä alle koska niin kauan ollut kuitenkin taukoa tosipeleistä. Siihen päälle täysin uusi tyyli pelata lätkää joka sekin vie aikansa ennen kuin sen on täysin sisäistänyt.
 

Korkea maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg
Nyt on jokunen peli alla Markilla ja ihan kohtalaiselta tekeminen on näyttänyt. Sinänsä Fraser ei vaikuta olevan mikään hirvittävän kova vahvistus pakistoon, mutta toisaalta tuo lisää leveyttä ja rotaatiomahdollisuuksia. Jalkanopeus on mielestäni ihan ok ja Fraser vaikuttaisi olevan vähän Forsströmiä nopeampi. Tietenkään siihen ei tunnetusti paljoa vaadita. Pointtini on, että luistelunopeus ei ainakaan vielä ole osoittautunut suureksi ongelmaksi, mutta toisaalta kiekon eteenpäin liikuttaminen kovan paineen alla vaikuttaa vielä vähän vaikealta. Toinen ongelma on sijoittuminen, mutta toisaalta tähän varmaankin tulee parannusta kunhan tottuu isoon kaukaloon. Fraserin pelaamat 4 peliä ovat olleet kohtalaisen "pehmeitä", kuten monet runkosarjaottelut tuppaavat olemaan, joten sitä maalinedustakovuutta ei ole vielä paljonkaan päässyt antamaan. Playoffeissa (jos sinne päästään. hymiö) tämän kovuuden arvo tietysti nousee eksponentiaalisesti. Lyöntilaukaus näyttäisi olevan kovuudeltaan suunnilleen samaa tasoa Tallinderin kanssa, joten sillekin vielä varmasti tulisi käyttöä, varsinkin kun muut pakit (Tallinder ja Heikkinen poislukien) ovat kaikki sellaisia hernepyssyjä.

Veikkaisin, että Antsa sorvaa Fraserille sopimuksen loppukaudeksi, mutta tuskin kovin kalliilla. Ulosantinsa perusteella Mark vaikuttaisi olevan innoissaan täällä olostaan ja jos näin tosiaan on, niin sitoutuneita joukkuekavereille, logolle ja yleisölle pelaavia tepsiläisiä tarvitaan aina.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Fraserilla ei ole missään nimessä helppo työ vakuuttaa, koska hänen rooliinsa kuuluva "näkymätön työ" ei niin helposti erotu kentältä. Hyvä ehkäpä niin ettei erotu, koska silloin on tehnyt duuninsa hyvin. Eiköhän hänelle lappu kuitenkin sorvata. Edelleen luotto on kova, että parantaa, koska vielä ei täytä aivan vahvistuksen standardia. Pisteplakkarin ei ole tarvinnutkaan viel karttua, kun tsekkaa edelliskausien pelimäärät ja pisteet niihin suhteutettuna.
 

Korkea maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg
Pisteplakkarin ei ole tarvinnutkaan viel karttua, kun tsekkaa edelliskausien pelimäärät ja pisteet niihin suhteutettuna.

Juu eihän hänestä mitään pistelinkoa ole odotettukaan, mutta luulisin ainakin pari kaappia tekevän jos meillä loppukauden pelaa. Kyllä tolla laukauksen kovuudella välillä menee väkisinkin jos osuu maalia kohti. Varsinkin jos Fraser vielä sattuu kentälle samaan aikaan Mr. Kallion kanssa kun Kapteenin bravuuri on viime aikoina tuntunut olevan hyvä pakki-pakki syöttö viivalla josta sitten puolustaja on tintannut kiekon sisään.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Varsinkin jos Fraser vielä sattuu kentälle samaan aikaan Mr. Kallion kanssa kun Kapteenin bravuuri on viime aikoina tuntunut olevan hyvä pakki-pakki syöttö viivalla josta sitten puolustaja on tintannut kiekon sisään.

Yksi vaihtoehto on myös asettaa Fraser maskimieheksi yv:lle ja Tomppa viivaan, kun nyt tuntuu uppoavan. Voivat vaikka aloituksen jälkeen heti vaihtaa paikkoja. Tuollainen vittumaisesti omaa maalia siivoava karhu on myös tehokas kaukalon toisella puolen sota-alueella. Forrström ainakin Atun kausilla sijoitettiin veskarin eteen hämmentämään ja ei tuo huono kuvio ollut. Tästä Kaskisen troikalle ilmainen vinkki.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Mielestäni mies saa myös puhtaat paperit. Mielestäni startti on oikeastaan ollut hyvä, sillä pelaamattomuus ei ole näkynyt. Ensimmäinen kerta Euroopassa, sekä viime pelistä aikaa tarkoittaa aina sitä että käyrä on melko varmuudella nouseva. Mikäli pystyy heti alusta jo suorittamaan ihan ok, on potentiaalia varmasti paljolti parempaan. Vielä kun myllyttäisi perjantaina tipun kanssa Nordiksella.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Ei ihmeitä kiekolla, mutta tässä on väärä mies, jos jotain urotekoja kiekollisena on odoteltu.

Aivan mieletön presenssi on Fraserilla, sillä hänen ollessaan oman maalin edessä, ei sinne ole paljoa edes halukkaita.

Pelaa myös ns. järkevästi tuomarien suhteen, että ei tee itsestään silmätikkua turhilla hieromisilla ym koputteluilla, jos siihen ei ole aihetta. Tämä on melko iso juttu, jotta kovuudesta ei tule haittaa joukkueelle jäähyjen muodossa.

Ehdottomasti heittäisin sopimuksen tästä ja seuraavasta kaudesta, sillä varmasti tulee vain parantamaan otteitaan.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Täällä on puhuttu ja arvuuteltu tosiaan että olisikohan Mark onnistuneen kauden jälkeen myös seuraavan kauden suunnitelmissa? Tuolta puolustuksesta tosiaan on lähdössä kovia ukkoja kauden jälkeen. Uskon että TPS jatkaa sopparia loppukauden verran ja Mark parantaa peliään kunhan kausi etenee. Varovaista peukkua myös täältä vaikka otanta on pieni.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Fraserin tyyppiselle puolustajalle on käyttöä jatkossakin, jos tosiaan taso säilyy ja on kiinnostunut jatkamaan seurassa. Kaiken maailman malmiollien jälkeen meiltä on puuttunut sellainen Yerkovichin tapainen ilkeä oman maalin suojelija ja tässä sitä olisi tarjolla. Jos pakisto tyhjenee rajustikin, voi olla isokin tontti Fraserilla perittävänä.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vahvaa peliä tänäänkin. Toivottavasti jatkaa meillä vielä pitkään, tuo kivasti fyysisyyttä ja tommosta asennetta puolustuspäähän. Näiden lisäksi vaikuttaa haastatteluiden perusteella tosi mukavalta tyypiltä, varmasti sopeutunut jo pukukoppiin hyvin. Hyvä haku, kunhan ei nyt HIFK tms vie kauden päätteeksi sitten taas...
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Fraser on mielestäni ollut kokonaisvaltaisesti Tepsin paras pakki viimeiset 2-3 peliä. Tänäänkin ihan päällikkö omassa päässä. Pelaa myös kiekollisena yksinkertaisesti ja helposti. Ehdottomasti jatkoon!
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Fraser on mielestäni ollut kokonaisvaltaisesti Tepsin paras pakki viimeiset 2-3 peliä. Tänäänkin ihan päällikkö omassa päässä. Pelaa myös kiekollisena yksinkertaisesti ja helposti. Ehdottomasti jatkoon!
Samaa mieltä, oikea ÄIJÄ omalla tontillaan kun vastustajat niiailevat Markun käsittelyssä kaiken aikaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös