Marjamäelle kenkää!

  • 577 257
  • 3 859

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
"Viime kauden vaikeuksien jälkeen voi pitää yllättävänä, että Kärpät päätti jatkaa samalla valmennusryhmällä myös tällä kaudella. Marjamäen johdolla joukkueen pelillinen ilme on kuitenkin saatu kuntoon. Viime kauden suurimpia murheita oli joukkueen erikoistilannepelaaminen, joka on parantunut hurjasti tällä kaudella.

Marjamäki luottaa edelleen osittain samoihin oppeihin kuin vuosi sitten. Tuodut muutokset ovat kuitenkin riittäneet tuomaan tulosta, ja pelillinen ilme on kehittynyt kauden edetessä. Joukkueesta paistaa hyvä yhteishenki, eikä Marjamäki ole menettänyt pukukopin luottamusta."


Näin on väitetty syksyn mittaan, että Kärppien yhteishenki on parempi kuin missään vaiheessa viime kautta. Yhdyn kuitenkin näkökulmaan joukkueen rakentamisesta ja roolituksista, jotka ovat menneet pahasti metsään. Bunnaman, Berglund ja Antonen olisi pitänyt tietää jo lähtökohdiltaan keskinkertaisuuksiksi, joiden varaan ei voi laskea liikoja. Berglund on kieltämättä vielä nuori ja potentiaalinen, mutta suora kaksivuotinen sopimus kärkirooliin oli ylimitoitettu. Jandusille annan varovaisen peukun kakkosparin pakin odotusarvoihin nähden. Koivisto oli hankintana järkevä ja johtajuutta odotettiin, mutta tulos on kieltämättä täysi pettymys.

Joukkueen kasaaminen kulkee myös käsi kädessä valmennuksen ja pelitavan kanssa, johon edellämainitut "profiilihankinnat" eivät ole istuneet alkuunkaan, samaan aikaan kun ristiriitaisesti halutaan lisätä luisteluvoimaa ja nopeutta. Nelosketju on ainoa yksittäinen tasaisesti illasta toiseen suorittava kollektiivi, eikä asian pitäisi olla todellakaan näin. Loput ovat kiinni pitkälti Turusen yksilötaidosta. Välissä esim. Björkqvist väläyttelee ajoittain asenteen kautta, mutta muuten materiaali on riittämätön kärkikahinoihin.

Sitten Marjamäkeen: Ovatko puheet pukukopin luottamuksen voittamisesta totta, tarua tai kärjistettyä? Koko valmennustiimin ulosanti kertoo jo tarpeeksi, mutta onko hän todella sanalla sanoen sellainen ankeuttaja, mikromanageri ja raskas ihminen, jonka voi asettaa jo syylliseksi materiaalin edelle? Useimpien palstalaisten kanta peli-ilon syövästä varjosta nimeltä Marjamäki on tullut selväksi.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jyrki Aho muuten vastikään vapautunut vapaaksi valmentajaksi, siinä ainakin yksi nimi joka innostaisi enemmän kuin esim Virta ja Kivi. Mitä mieltä porukka olisi Ahosta? ainakin kaverilla löytyy liiga mestaruus meriittinä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jyrki Aho muuten vastikään vapautunut vapaaksi valmentajaksi, siinä ainakin yksi nimi joka innostaisi enemmän kuin esim Virta ja Kivi. Mitä mieltä porukka olisi Ahosta? ainakin kaverilla löytyy liiga mestaruus meriittinä.
Nyt täytyy sanoa, että omasta mielestäni vähän kyllä kumma, jos valmennusurallaan vielä Marjamäkeäkin pahemmassa alamäkipulkkailussa viimeiset reilut +5 vuotta ollut Jyrki Aho olisi kutkuttelevampi nimi, kuin mm. Pekka Virta tai Karri Kivi. Kivellä ja Virralla on kuitenkin ihan kohtuu tuoreita näyttöjä siitä, että ovat vielä aallonharjalla ja pystyvät valmentamaan hyvää jääkiekkoa ja kehittämään pelaajia tällä tasolla.

Ahon mestaruus on joltain +10 vuoden takaa, Virralta löytyy kovat näytöt ihan parin vuoden takaa ja Kivikin teki monta vuotta ensin hyvää työtä Ilveksessä ja sitten palasi toissa vuonna vielä Ässiin näyttämään, että on edelleen kova tekijä. Viime kausi oli Ässillä erittäinkin hyvä Kiven johdolla. Aho on tainnut olla viimeiset viisi kautta jossain Ranskassa tai ties missä Keski-Euroopan jäähdyttelysarjoissa.

Jyrki Aho oli kuuma nimi joskus silloin kun Ari Vallin oli vielä heittämässä ränni- ja pleksipurkuja. Jopa Marjamäki näyttäytyy ihan gurulta nyky-Jyrki Ahon rinnalla.
 
Viimeksi muokattu:

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt täytyy sanoa, että omasta mielestäni vähän kyllä kumma, jos valmennusurallaan vielä Marjamäkeäkin pahemmassa alamäkipulkkailussa viimeiset reilut +5 vuotta ollut Jyrki Aho olisi kutkuttelevampi nimi, kuin mm. Pekka Virta tai Karri Kivi. Kivellä ja Virralla on kuitenkin ihan kohtuu tuoreita näyttöjä siitä, että ovat vielä aallonharjalla ja pystyvät valmentamaan hyvää jääkiekkoa ja kehittämään pelaajia tällä tasolla. Aho on tainnut olla viimeiset viisi kautta jossain Ranskassa tai ties missä Keski-Euroopan jäähdyttelysarjoissa.

Jyrki Aho oli kuuma nimi joskus silloin kun Ari Vallin oli vielä heittämässä ränni- ja pleksipurkuja.
Joo aivan mutta mahdoton uskoa että Aho olisi oikeasti tuon tason valmentaja, itsellä vankka usko että liigaan olisi yhä hyvä nimi toisinkuin esim Virta joka vain hokee että ammattipelaajat tietää itse kaiken ja tekee itse kaiken. Virta jos kuka on valmentaja jota ei ikimaailmassa pitäisi palkata.
 
Suosikkijoukkue
Los Wengeles - Newcastle United - Ukraina
Vain yksi voi nostaa Kärpät takaisin huipulle, kutsukaa apuun Tami. Junno ois jo soittanut Tamille
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vain yksi voi nostaa Kärpät takaisin huipulle, kutsukaa apuun Tami. Junno ois jo soittanut Tamille
Eilen Junno poistui katsomosta viitisen minuuttia ennen toisen erän loppua. Olin varma, että nyt se kävelee kesken pelin koppiin ja kävelee kaiken maailman Virkkusten ynnä muiden joojoo-ukkojen yli ja antaa Marjamäelle potkut kesken pelin. Mutta ei. Sieltä se perkele vaan tuli kolmanteen erään takaisin. Ei se illan esitys kyllä paljon hampaita naurattanut Juhallakaan. Enkä ihmettele yhtään.

Ps. Vieläkö Lauri Marjamäki on Kärppien päävalmentaja?
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Kirjoittelin vielä joitakin viikkoja sitten, että Latella on syytä jatkaa, sillä pelissä oli ilmiselvästi nähtävissä kehittymisen merkkejä + joukkueen flow vaikutti kehittyneen oikeaan suuntaan. Lisäksi, tilalle ei ollut ketään ilmiselvää toista vaihtoehtoa, joten oli järkevää jatkaa Latella.

Tätä viikkoa pidin kuitenkin isona vedenjakajana. En siksi, että tämän viikon 9p olisi mitenkään kovin merkityksellisiä. Vaan siksi, että nyt testataan ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkueen henkinen tila. Siis juuri sitä asiaa testattiin, mihin viime kausi tuhoutui. Perjantaina mietin jo siinä sulamisen jälkeen, että huomenna on todella iso riski että tulee turpaan ja lujaa. Näin tilanteen niin, että nyt me herätään taistelemaan ja nähdään paras Kärppä tai sitten romahdetaan ja näytetään kuinka heikko joukkue on henkisesti. Noh, me oltiin ihan vitun heikkoja henkisesti. Jos joukkue olisi näyttänyt tappioista / vähistä pisteistä huolimatta yhtenäiseltä ja oltaisiin kaaduttu "saappaat jalassa", niin mielestäni olisi järkevä jatkaa Latella loppukauden. Tämä siksi, että peli on kuitenkin oikeasti kehittynyt ja oikeaan flow-tilaan päästessään varmasti olisi eväitä minne vain.

Valitettavasti näin ei käynyt. Joukkueen henkinen tila paljastui karulla tavalla hyvin heikoksi. Joukkueen selkäranka on oikeasti heikko eikä se kestä vastoinkäymisiä. Tällainen romahtaminen ei kerro siitä että oltaisiin pelillisesti huonoja, vaan siitä, että ollaan henkisesti heikkoja. Late ei ole saanut joukkuetta henkisesti kevyeen tilaan ja se on äärimmäisen tärkeä taito jääkiekkojoukkueen päävalmentajalta. Mielestäni Laten taktinen osaaminen on täysin riittäävää, ei tässä siitä ole kysymys.

Late ei ole ihmisjohtamisessa mikään huippukaveri ja nyt joukkue on valittevasti taas kipsissä. Joukkueeseen on vastikään tullut sellaisia nimiä kuin Noel Gunler ja Nick Ritchie. Jos me nyt potkitaan päävalmentaja ulos ja saadaan tilalle joku parempi ihmisjohtaja, niin tämä joukkue voi oikeasti alkaa tappelemaan vielä finaalipaikastankin tällä kaudella näiden kavereiden johdolla. Ei me Laten ihmisjohtamisella tällä kaudella pärjätä, sen tämä viikko näytti. Tietotaito-osaaminen riittäisi ja pelikin on kiistatta kehittynyt. Mutta kun joukkue on henkisesti heikko, niin tulos on kovissa peleissä jatkuvasti surkea.

Valitan Lauri Marjamäki, olet heikoin lenkki. Hyvästi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Nyt täytyy sanoa, että omasta mielestäni vähän kyllä kumma, jos valmennusurallaan vielä Marjamäkeäkin pahemmassa alamäkipulkkailussa viimeiset reilut +5 vuotta ollut Jyrki Aho olisi kutkuttelevampi nimi, kuin mm. Pekka Virta tai Karri Kivi. Virralta löytyy kovat näytöt ihan parin vuoden takaa ja Kivikin teki monta vuotta ensin hyvää työtä Ilveksessä ja sitten palasi toissa vuonna vielä Ässiin näyttämään, että on edelleen kova tekijä.

Ihan ei oo selkeää käsitystä mitä Pekka Virta on Lukko-vuosien ja mestaruuden jälkeen halunnut vielä jääkiekolle antaa tai siltä saada. Tai siis, käytiinhän sitä Lappeenrannassa ja HockeyEttanissa pyörähtämässä.

Varmasti on/ollut kulmikaskin persoona. Kuitenkin, löytyy voimannäyte KalPan peräsimessä reilun kuuden vuoden takaa ja sitten Lukossa sellanen vuoden mittanen dominanssi joka päättyi korona-keskeytyksistä huolimatta seuraavana keväänä mestaruuteen. Vieläpä raikkaalla kiekollisella hyökkäyspelillä.

Joukkueeseen oli varmasti satsattu, mutta niinhän massiseurat tuppaavat tekemään. Virran Lukko pystyi kuitenkin pelaamaan sekä tuloksellisesti, voittamisen kannalta, että näyttävyydeltään kiekkoa mihin aika moni suurseura enemmän tai vähemmän mediaseksikkäine päävalmentajineen ei ole kyennyt viime vuosina, ellei jopa vuosikymmeninä. Kuitenkin sitten kun uusia päävalmentajia kartotetaan niin pieni osa saattas Virran kortin haluta katsoakin, mutta isommalla osalla on välitön negatiivinen mielikuva.
 

Luokkakokous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kivellä 10 kautta Liigaa päävalkkuna ja yksi mestaruus.

Virralla 17 kautta Liigaa päävalkkuna ja yksi mestaruus. Tilastollisesti ei ainakaan pidä paikkaansa.

No joo, itsekin palkkaisin tässä vaiheessa Pekka Virran, paras vapaa coach kenen peli on paikoittain suorastaan ylivoimaista. Mielestäni sopisi myös Kärppien imagoon siitä, mitä parhaina päivinään olivat.

Voisi Kärppien toimistolla alkaa suursiivous kun Peksi saapuu kaupunkiin.
Toisaalta joukkueet joilla Virta on pärjännyt on kasattu äärimmäiseen kiekon hallintaan ja luisteluun nojaten. Onko tämän päivän Kärpät sellainen joukkue? Minun mielestä ei ole tällä rosterilla saumoja pärjätä Peksin kiekolla. Uskoisin että Pikkarainen työkalulaatikosta löytyy enemmän variaatioita ottaa rosterista se irti mitä on saatavilla lyhyemmälläkin aikavälillä.
 

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toisaalta joukkueet joilla Virta on pärjännyt on kasattu äärimmäiseen kiekon hallintaan ja luisteluun nojaten. Onko tämän päivän Kärpät sellainen joukkue? Minun mielestä ei ole tällä rosterilla saumoja pärjätä Peksin kiekolla. Uskoisin että Pikkarainen työkalulaatikosta löytyy enemmän variaatioita ottaa rosterista se irti mitä on saatavilla lyhyemmälläkin aikavälillä.
Varmasti näin.

Minulla oli tässä vähän se taka-ajatus, että Kärppien ei tuolla taseella kannata lähteä pikavoittoa hakemaan, sen verran tulehtunut tilanne tuntuu olevan ettei päävalmentajaa vaihtamalla yhtäkkiä kaikki korjaannu. Peksi sisään ja "suuri puhdistus" käyntiin toimiston ja pelaajiston puolella. Muutaman vuoden päästä sitten kannua mahdollisesti nostelemaan ja uusi tuleminen "tukevalle pohjalle".
 

7. pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigahallituksen pohja
Aho varmaan houkuttelee organisaatioita, siinä mielessä, että tykkää tehdä asiat itse, siis mahdollisimman paljon. Porissa ollessaan sai mm. fysiikkavalmentaja lähteä, jykä veti mäkijuoksut iha ite jne. Oli kuulemma vähä reenijumia :-)
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kirjoittelin vielä joitakin viikkoja sitten, että Latella on syytä jatkaa, sillä pelissä oli ilmiselvästi nähtävissä kehittymisen merkkejä + joukkueen flow vaikutti kehittyneen oikeaan suuntaan. Lisäksi, tilalle ei ollut ketään ilmiselvää toista vaihtoehtoa, joten oli järkevää jatkaa Latella.

Tätä viikkoa pidin kuitenkin isona vedenjakajana. En siksi, että tämän viikon 9p olisi mitenkään kovin merkityksellisiä. Vaan siksi, että nyt testataan ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkueen henkinen tila. Siis juuri sitä asiaa testattiin, mihin viime kausi tuhoutui. Perjantaina mietin jo siinä sulamisen jälkeen, että huomenna on todella iso riski että tulee turpaan ja lujaa. Näin tilanteen niin, että nyt me herätään taistelemaan ja nähdään paras Kärppä tai sitten romahdetaan ja näytetään kuinka heikko joukkue on henkisesti. Noh, me oltiin ihan vitun heikkoja henkisesti. Jos joukkue olisi näyttänyt tappioista / vähistä pisteistä huolimatta yhtenäiseltä ja oltaisiin kaaduttu "saappaat jalassa", niin mielestäni olisi järkevä jatkaa Latella loppukauden. Tämä siksi, että peli on kuitenkin oikeasti kehittynyt ja oikeaan flow-tilaan päästessään varmasti olisi eväitä minne vain.

Valitettavasti näin ei käynyt. Joukkueen henkinen tila paljastui karulla tavalla hyvin heikoksi. Joukkueen selkäranka on oikeasti heikko eikä se kestä vastoinkäymisiä. Tällainen romahtaminen ei kerro siitä että oltaisiin pelillisesti huonoja, vaan siitä, että ollaan henkisesti heikkoja. Late ei ole saanut joukkuetta henkisesti kevyeen tilaan ja se on äärimmäisen tärkeä taito jääkiekkojoukkueen päävalmentajalta. Mielestäni Laten taktinen osaaminen on täysin riittäävää, ei tässä siitä ole kysymys.

Late ei ole ihmisjohtamisessa mikään huippukaveri ja nyt joukkue on valittevasti taas kipsissä. Joukkueeseen on vastikään tullut sellaisia nimiä kuin Noel Gunler ja Nick Ritchie. Jos me nyt potkitaan päävalmentaja ulos ja saadaan tilalle joku parempi ihmisjohtaja, niin tämä joukkue voi oikeasti alkaa tappelemaan vielä finaalipaikastankin tällä kaudella näiden kavereiden johdolla. Ei me Laten ihmisjohtamisella tällä kaudella pärjätä, sen tämä viikko näytti. Tietotaito-osaaminen riittäisi ja pelikin on kiistatta kehittynyt. Mutta kun joukkue on henkisesti heikko, niin tulos on kovissa peleissä jatkuvasti surkea.

Valitan Lauri Marjamäki, olet heikoin lenkki. Hyvästi.
Kyllä itse sanoisin, että Kärpissä on myös pelitavallisia ongelmia nähtävillä, eikä Kärpät ole myöskään TOP-kategoriaa pelitavallisesti. Viime kauden jälkeen on edistytty, mutta onhan tuolla edelleen noita samoja ongelmai havaittavissa - osat jotka johtuvat myös rosterin vajavaisuudesta ja heikkoudesta. Mutta esimerkiksi nuo hyökkäyksiinlähdöt vähääkään kovemmin paineistavai joukkueita vastaan, niin mallit päästä sieltä paineen alta pois ovat aika olemattomat. Kun pelitavallinen selkäranka on liian ohut, yhdistettynä jo nykyiseen kiekollisilta taidoilta köykäiseen pakistoon, niin lopputulema on liian usein kiekonmenetykset.

Oman alueen liian passiivinen puolustuspeli on toki toinen jo viime kaudelta edelleen jatkuva 'perisynti'. Ja onhan tuo hyökkäysalueen hyökkäyspelikin aika mielikuvituksetonta ja tylppää. Aikalailla Turusen hokkupokkus-temppujen varassa ollaan oltu, mutta ei siellä - ainakaan omaan silmään - ole mitään sellaista selkeää pelitavallista ajatusta nähtävissä, että mitä siellä haetaan ja minkä kuvioiden päätteeksi. Liian usein on sitä viime kauden rännittely ja päämäärätöntä pakki-pakki siirtelyä, eikä ytimeen päästä. Tässä voidaan tulla myös osin pelaajamateriaalin vajavaisuuksiin, mutta kyllä näiden asioiden organisointi on mielestäni valmennuksen vastuulla ja ne pitäisi pystyä organisoimaan paremmin, jopa tälläkin rosterilla.

Katsokaapa millä tavalla esim. Niemelä organisoi viime kaudella Pelicansin pelaamisen. Aivan huikeaa kolmiopelaamista ja lyhytsyöttöpeliä ympäri kenttää, millä vastustajaa pidetiin paikoin ihan pilkkanaan. Ja millä pelaajilla Niemelä sen tekikään. Turha myöskään väittää, että se Pelicansin viime kauden rosteri oli Kärppien tämän rosteria parempi, hyvä se oli, mutta ei mikään "maaginen". Kärppien tämän kauden rosteri on kyllä parempi. Tästä huolimatta Niemelä sai sen rosterin loistavan luovalla ja innovatiivisella pelikirjallaan näyttämään huikealta. Miten Niemelä onnistui viime kaudella organisoimaan viime kauden Pelicansin keskitason nipun niin huimaksi, mutta Marjamäeltä ei voi vaatia samaa pari napsua kovemmalla rosterilla?

Antti Pennanen sai aikanaan HPK:n mestarikaudella osin köykäisen rosterin kasvamaan ja näyttämään kauden aikana liki sen kauden Kärppien supernipun veroiselta, koska pelitavallinen selkäranka oli niin vahva. Olli Jokinen loi (runkosarjaan) Jukureille toissa kaudella loistavan pelikirjan, keskinkertaisella nipulle. Etc. etc. Kyllä se pelin organisointi on myös mahdollista osin vajavaisellakin rosterilla, eikä Kärppienkään kohdalla voida millään mennä täysin sen taakse, että rosteri on heikko ja peliä ei voi sen takia saada parempaan kuosiin. Ei se nyt niin heikko ole, vaan pesee materiaaliltaan kaikki nuo em. esimerkit. Marjamäki ei ole onnistunut tällä - kuitenkin ihan kohtuu hyvällä - nipulla luomaan parempaa pelitapaa, mitä nuo em. esimerkit ovat onnistuneet jopa huonommalla nipulla. Ei se käy pelkästään tekosyyksi, että joukkue on roolitettu ja rakennettu perseelleen.

Miten jollain Petteri Riihisellä, Aatu Jämsenillä, Sakke Hämäläisellä, Elias Vilenillä, Ben Bloodilla, Lars Bryggmanilla, Konsta Hirvosella etc. kumppaneilla pystyy peluuttamaan muka niin hyvää peliä, mitä Pelicans viime kaudella pelasi. Höystettynä _muutamalla_ huippuyksilöllä a'la Jasek, Eronen ja huima bartosak maalissa. Mutta Marjamäki ei saa revittyä Teemu Turusesta, Ville Koivusesta, Noel Gunlerista, Miika Koivistosta, Victor Berglundista, Julius Junttila, Joonas Kemppaisesta etc. revittyä parempaa irti, eikä voida mukamasa edes vaatia parempaa pelin organisointia, kun "rosteri ei riitä ja on kasattu niin huonosti". Liigan paras se rosteri ei ole, mutta ei nyt viitsitä väittää, ettei noilla nimillä ole mahdollista peluuttaa parempaa ja innovatiivisempaa peliä. Jos leikitään, että valmennukset (Niemelä vs. Marjamäki) ovat tasan, niin miten Niemelä sai viime kaudella peluutettua Kärppien tämän kauden rosteria huonommalla materiaalilla parempaa kiekko, mitä Kärpät nyt, mutta Kärpiltä ei voida vaatia parempaa, kun rosteri on heikosti kasattu? Joose Antonenkin olisi tuossa luettelemassani listassa viime kaudella ihan Pelicansin kärkipelureita, sen verta köykäinen se nimilista oli. Samoiten Tiivola, Junttila olisivat olleet viime kauden Pelicansissa kärkinimiä. Vai olisiko niin, että valmennuksissa ja heidän osaamissa on sittenkin eroja?

Kyllä tässäkin asiassa katseet siis kääntyvät valmennuksen suuntaan. Moni muu valmentaja on pystynyt peluuttamaan huomattavasti huonommilla pelaajilla paljon parempaa peliä, mitä Marjamäki paremmilla pelaajilla. Miten Tommi Niemelä onnistui organisoimaan pelin niin hyvin, jos se ei kuulemma keskinkertaisella materiaalilla ole mukamas mahdollista?
 
Viimeksi muokattu:

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Paljon ansiokasta pelitavallista pohdintaa täällä.

Pelitapa-asioiden lisäksi voisi vielä todeta, että jo ihan katsomalla tuon edellisen pelin lehdistötilaisuuden voi nähdä tämän hetken yhden pahimmista ongelmista. Siis juuri on hävitty päävastustajalle 0-7 kotona (!) niin päävalmentaja vähän kohauttelee olkapäitä ja siinä se.

Siis jos suhtautuminen on tuota tasoa, että "ehkä me tarvittiin turpasauna tähän väliin, että ollaan taas vahvempia sun muuta", niin ei hyvää päivää! Mene nyt sinne koppiin selittämään tuota paskaa, niin en kyllä yhtään ihmettele miksi ollaan tässä tilanteessa!

Ei tunnu olevan päävalmentajalla minkäänlaista selkärankaa. Ja niin se metsä vastaa kun sinne huudetaan. Aivan yhtä selkärangaton on tuo joukkuekin tällä hetkellä.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Katsokaapa millä tavalla esim. Niemelä organisoi viime kaudella Pelicansin pelaamisen. Aivan huikeaa kolmiopelaamista ja lyhytsyöttöpeliä ympäri kenttää, millä vastustajaa pidetiin paikoin ihan pilkkanaan. Ja millä pelaajilla Niemelä sen tekikään. Turha myöskään väittää, että se Pelicansin viime kauden rosteri oli Kärppien tämän rosteria parempi, hyvä se oli, mutta ei mikään "maaginen". Kärppien tämän kauden rosteri on kyllä parempi. Tästä huolimatta Niemelä sai sen rosterin loistavan luovalla ja innovatiivisella pelikirjallaan näyttämään huikealta. Miten Niemelä onnistui viime kaudella organisoimaan viime kauden Pelicansin keskitason nipun niin huimaksi, mutta Marjamäeltä ei voi vaatia samaa pari napsua kovemmalla rosterilla?
Sitä mä vaan mietin, että miksei Niemelä osaa organisoida tuota enää tällä kaudella?

Kyllähän kaikki pelitavat vaativat toimiakseen pelitapaan sopivat pelaajat. Ja toisaalta nuorille ja nälkäisille pelaajille on varmasti helpompi myydä valmentajan ajatukset, kuin kallispalkkaisille jäähdyttelijöille, joita Kärpissäkin on ihan liikaa nähty.

Nähdäkseni Kärpät kärsii jonkin verran siitä, että on suurseura, jolla on suurseuran budjetti ja pitäisi pelata kuin suurseura, eli viedä pelejä. Pitäisi siis voittaa hyvällä ja näyttävällä pelillä kovien paineiden alla. Tilannetta ei helpota myöskään huonosti koottu joukkue, joka ei pärjää vertailussa muille suurseuroille. Ja toisaalta, vaikka nimet olisivat paperilla paremmat kuin keskikastin joukkueilla, niin roolitukset saattavat olla silti huonommat. Aika hankala palapeli.
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Nähdäkseni Kärpät kärsii jonkin verran siitä, että on suurseura, jolla on suurseuran budjetti ja pitäisi pelata kuin suurseura, eli viedä pelejä. Pitäisi siis voittaa hyvällä ja näyttävällä pelillä kovien paineiden alla. Tilannetta ei helpota myöskään huonosti koottu joukkue, joka ei pärjää vertailussa muille suurseuroille. Ja toisaalta, vaikka nimet olisivat paperilla paremmat kuin keskikastin joukkueilla, niin roolitukset saattavat olla silti huonommat. Aika hankala palapeli.
Tähän täytyy hieman ottaa kiinni. Viime kaudella ei kyllä todellakaan lähdetty "viemään peliä", vaan seisottiin träpissä ja pelattiin prosenttikiekkoa. Ehkä väärin koottu joukkue joo silloinki, mutta kyllä siellä aika monta tekijämiestä tähän liigaan kyllä oli. Suurin ongelma on edelleenkin se, että valmennus ei saa revittyä pelaajistaan parasta irti. Ei voi kyllä enään olla sattumaakaan, että pelaajat alisuorittavarat joka vuosi tällä valmennuksella, yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta.
 

KovajuttuHei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sitä mä vaan mietin, että miksei Niemelä osaa organisoida tuota enää tällä kaudella?

Kyllähän kaikki pelitavat vaativat toimiakseen pelitapaan sopivat pelaajat. Ja toisaalta nuorille ja nälkäisille pelaajille on varmasti helpompi myydä valmentajan ajatukset, kuin kallispalkkaisille jäähdyttelijöille, joita Kärpissäkin on ihan liikaa nähty.

Nähdäkseni Kärpät kärsii jonkin verran siitä, että on suurseura, jolla on suurseuran budjetti ja pitäisi pelata kuin suurseura, eli viedä pelejä. Pitäisi siis voittaa hyvällä ja näyttävällä pelillä kovien paineiden alla. Tilannetta ei helpota myöskään huonosti koottu joukkue, joka ei pärjää vertailussa muille suurseuroille. Ja toisaalta, vaikka nimet olisivat paperilla paremmat kuin keskikastin joukkueilla, niin roolitukset saattavat olla silti huonommat. Aika hankala palapeli.
Sen verran Pelsuista että enää 3 pisteen päässä Kärpistä ja Top-3 joukkueita vastaan kerännyt viidestä ottelusta 9 pistettä. Ehkä siinä näkyy se ero valmennuksessa, kun toinen joukkue pystyy kääntämään kriisitilanteessa suuntaa ja Oulussa taas marssitaan kriisistä toiseen välillä joitain pohjajoukkueita voittaen.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Sen verran Pelsuista että enää 3 pisteen päässä Kärpistä ja Top-3 joukkueita vastaan kerännyt viidestä ottelusta 9 pistettä. Ehkä siinä näkyy se ero valmennuksessa, kun toinen joukkue pystyy kääntämään kriisitilanteessa suuntaa ja Oulussa taas marssitaan kriisistä toiseen välillä joitain pohjajoukkueita voittaen.
Aika näyttää miten tässä käy. Joka tapauksessa menestyminen on heti paljon vaikeampaa kun on jotain todellisia odotuksia, eikä pääse iskemään puskista.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Tähän täytyy hieman ottaa kiinni. Viime kaudella ei kyllä todellakaan lähdetty "viemään peliä", vaan seisottiin träpissä ja pelattiin prosenttikiekkoa. Ehkä väärin koottu joukkue joo silloinki, mutta kyllä siellä aika monta tekijämiestä tähän liigaan kyllä oli. Suurin ongelma on edelleenkin se, että valmennus ei saa revittyä pelaajistaan parasta irti. Ei voi kyllä enään olla sattumaakaan, että pelaajat alisuorittavarat joka vuosi tällä valmennuksella, yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta.
Joo ei viime kauden esitystä hirveästi mitenkään voi eikä pidä puolustella. Se oli kaikin puolin surkea suoritus.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liigassa on selkeästi kahden kerroksen joukkueita, erot kasvavat. Se on mielenkiintoista, että mikäli sarja nyt halkaistaisiin kahtia A- ja B-ryhmään niin Kärpät olisi tulosten valossa joko A-ryhmän jumbona tippumassa B-sarjaan tai sitten B-ryhmässä ylivoimaisessa johdossa nousemassa A:han.

Kumpikaan sijoitus ei olisi materiaalin ja pelaajabudjetin edellyttämää tasoa. Leikin ajatuksella siis siinä valossa, että muuttaisiko tämä valmennustiimin asemaa mitenkään?

Loppukaudella on niin paljon noita pelejä kärkijoukkueita vastaan, että me joko romahdetaan ihan täysin tai sitten saadaan ryöstettyä kovimmilta kilpakumppaneilta kivasti pisteitä. Tavallaan tykkäänkin, että sarjaohjelma on näin jännittäväksi rakennettu.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Seuraavat 13 ottelua ovat sellaisia, että 13.1.2024 mennessä kohdataan hieman muitakin kuin pohjasakkaa. Laskennallisesti niistä tulisi tämän kauden aiempien kohtaamisten perusteella 19,78 p eli 1,52 p per ottelu. Ei tuo edelleenkään ole mikään kovin paha otteluohjelma koska tämän hetken sijoitusten perusteella peleistä on vain 5 matsia sijoilla 1-7 olevia joukkueita vastaan ja 8 matsia sitten niitä huonompia vastaan.

Mikäli Marjamäki jatkaa, niin epäilen, että noin 15-17 p noista on tulossa, koska hieman taas sakkaa. Kärpät tulee tämän ajanjakson aikana tuolta nelossijalta alas kuin kivi. Tämä ei ole toive, vaan realistinen arvio.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Sitä mä vaan mietin, että miksei Niemelä osaa organisoida tuota enää tällä kaudella?
Kuten uuden joukkueen kanssa toimimiseen kuuluu, niin alussa oli aika lailla pahoja käynnistymisvaikeuksia. Samoiten, kuten Kärpillä. Mutta ehkä se eroa tulee siinä, että Pelicansin kuuluisa 'prosessi' eteneekin johonkin suuntaan ja kehitystä on havaittavissa tasaisen varmasti. Kärpillä edistystä ei ole juurikaan 1,5 kauden aikana ollut nähtävissä, tai tämän alkukauden aikana. Kausi alkoi surkeasti, sitten otettiin muutama voitto saipahpk:sta, pelattiin muutama ihan hyvä peli oikeasti hyviä kärkijengejä vastaan ja menneellä viikolla oikeassa tasonmittauksessa nähtiin taas se todellinen taso Liigan oikeaan kärkeen: 1/9.p, maaliero 4-15.

Pelicans on viimeisen 15 ottelun kuntopuntarilla katsottuna 2.sijalla. Ja onhan Pelicans toki myös ollut kahdessa keskinäisessä pelissä Kärppiä vastaan huomattavasti parempi ja edellä (pelillisesti). Kärpät junnaa paikallaan ja tämä Laten kuuluisa 'prosessi' ei oikein tunnu etenevän juuri mihinkään. Ehkä jonkun verran edistystä on tullut viime kauteen verrattuna, mutta tätä tahtia seuraavalle tasolle siirrytään joskus aikaisintaan keväällä 2026. Mielestäni hyvä valmentaja pystyy viemään sitä 'prosessia' koko ajan oikeaan suuntaan ja eteenpäin sekä saamaan kehitystä aikaan.

Mitä kehitystä esim. Kärppien joukkueen mentaalisella puolella ja henkisen puolen selkärangassa on viimeisen 1,5 kauden aikana tapahtunut? Viikonlopun nolo tyrmäys HIFK:lta vain todistaa, miten hauras tämä joukkue henkiseltä tilaltaan on ja miten Late ei sitä osaa vain kuntoon laittaa - tai saada siihen minkäänlaistakaan edistymistäkään nähtäville. Niemelän johdolla Pelicansa parantaa kuin se kuuluisa sika juoksuaan (myös mm. Pelicans-osiossa ollaan tätä mieltä, että peli kehittyy koko ajan) ja sillä 'prosessilla' on joku suunta ja päämäärä. Ongelmia tuli, analystoitiin, tehtiin muutoksia ja korjaustoimenpiteitä, ja homma saatiin raiteille. Ja edistyminen on sellaista, että se päämäärä voidaan saavuttaa vielä jopa tämän kauden aikana, ei joskus vuonna 2026, kuten Kärpät ehkä onnistuu Laten kanssa, tällä nykyisellä kehittymisellä. Kärpät on nyt jumpannut Marjamäen kanssa liki samojen pelitavallisten (hyökkäyksiinlähdöt, trapin vuotavuus, HAHP yms.) ja henkisten ongelmien kanssa 1,5 vuotta, ilman käytännössä minkäänlaista edistystä.

Kyllä, pelitapa vaatii myös oikeat pelaajat, jotka sitä voivat toteuttaa. Mutta mennään mielestäni taas - osin - hieman tragikoomisen uhriutumisen puolelle, jos Latea on nyt sorsittu tässä, kun "joutuu" pärjäämään Turusella, Koivusella, Kemppaisella, Gunlerilla, Ritchiellä, Jandusilla yms. Onneksi Niemelä sai viime kaudella sellaiset huimat - ja ihan kyllä pomminvarmasti myös hänen "haluamansa" palapelin palaset - kuten Riihinen, Hämäläinen, Hirvonen, Blood, Haatainen, Vilen, Utunen yms. superstarbat. Niemelä sai jonkun Petteri Riihisenkin näyttämään paikoin joltain Bobby Orrilta, kun taas Laten pelitavalla saadaan viime kaudella maajoukkueessakin pelanneet pelurit näyttämään puulaakitason huru-ukoilta.

Ja nyt mennään kyllä jo aika huumorin puolelle, jos joku on ihan aidosti sitä mieltä, että Riihinen on parempi pelaaja, kuin mitä mm. viime kaudella pari napsua kovemmassa Liigassa ja MM-turneessakin pelannut Miika Koivisto. Koivisto ei tähän Liigaan kärkipelaaja ole, mutta ei myöskään mikään 3.parin täyteukko. Liigassa tasollisesti 3.parin täyteukko -tasoa olevaa pelaajaa ei MM-kisoihin valita. Koivisto voi olla enemmän profiililtaan tätä nykyä perusluuta/puolustava pakki, mutta siinäkin roolissa olisi potentiaalia olla Liigan kärkeä ja pitää olla erittäin hyvä, jos meinaa MM-kisoihin tulla valituksi. Tällä kaudella Laten alaisuudessa Koivisto ei juurikaan ole ollut missään hyvä. Osaltaan varmasti Koiviston omaa syytä, osaltaan Laten heikon valmennuksen. En kyyneliä vuodata, jos Koiviston sopmus tämän kauden jälkeen puretaan mutta uskon, että Koivistostakin olisi paljon enemmän revittävissä, jossain muussa valmennuksessa.

Ja voi myös kysyä, että minkä takia Marjamäki lähti tämän kauden alla tällä hitaalla ja kankealla rosterilla peluuttamaan jotain vauhtilätkää, eikä sovittanut sitä pelitapaa pelaajien kykyjen mukaan? Se pelitapa olisi muutenkin ollut lähempänä sitä Laten omaa 'mielipeliä'. Miksi Late ehdoin tahdoin myös teki touhun itselleen vaikeaksi ja lähti peluuttamaan sellaista pelitapaa, joka ei A) tälle materiaalille sovi ja B) on myös vastoin Laten omaa osaamisaluetta valmentajana?

Ihan varmasti noissa kummassakin rosterissa on omia vajavaisuuksia ja sellaisia palapelin palasia, jotka eivät yksi yhteen koutsin vision kanssa sovi. Sellaista elämä ja urheilujoukkueen kasaaminen on. Mutta ainoa raaka fakta on, että niin viime kaudella - ja näyttää vahvasti, että tälläkin kaudella - Niemelä sai/on saamassa paljon huonommista pelaajista enemmän irti, mitä Marjamäki saa paljon paremmista pelaajista. Sopivuudesta yms. viis, koska ei nuokaan kaikki pelaajat Niemelän pelikirjaan juuri yksi yhteen ja kuin nenä päähän ole. Onko Ryan Lasch sellainen pelaaja, jolla voidaan pelata (/on yksi yhteen sopiva) Niemelän haluamaa hieman nopeampaan pelaamiseen perustuvaa pelitapaa? Ei varmasti ole, mutta ei Lahdessa vamrastikaan itketä, että kun on nyt niin "epäsopiva" pelaaja meidän pelitapaan. Se on myös Niemelän tehtävä ja työ - urheilujoukkueen valmentajana - saada noin kovan luokan poikkeuskyksilöstä enemmän ja parempia tehoja irti. Ihan samalla tavalla, kuin on Laten tehtävä saada Gunlerista, Koivusesta, Bunnamanista, Koivistosta yms. pelaajista enemmän irti. Ritchiekään ei varmasti kaikkein jalkavin ja moderniin pelitapaan sopivin pelaaja ole, mutta ei nyt herranjestas viitsitä itkeä, kun tuon tason pelaaja Liigaan tulee. Marjamäen pitää yksinkertaisesti saada tuon tason yksilöstä revittyä paljon enemmän ulos ja saade ne vahvuudet jotain kautta esille. Vaikka ei nyt kaikkein sopivin pelaaja pelitapaan olisikaan. Hyvä valmentaja tähän pystyy.

Edit. typot
 
Viimeksi muokattu:

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Koko viesti.
En varsinaisesti ole eri mieltä. Mutta Niemelä mitataan vasta nyt tosissaan, ja ihan mahdollista että tämä kausi menee siellä vihkoon. Aika harva näistä uusista ja etevistä valmentajista kuitenkaan pystyy vuodesta toiseen säilyttämään tasonsa. Joukkueet, pelaajat ja kokonaisuudet vaihtelevat ja muuttujia on paljon. Oikealla tavalla keskinkertainen joukkue voi olla mieluinen valmennettava ja sopia hyvin liigaan. Väärällä tavalla kallis joukkue taas voi olla jotain ihan muuta.

Jos mietitään ketjun aihetta, niin Marjamäen voisi mielestäni potkia pois jos löytyisi sellainen huippunimi tilalle, joka jatkaisi vielä seuraavat pari kautta. Mitään Pikkaraisia en tänne haluaisi mistään hinnasta. Pahimmillaan kävisi niin, että siinä menisi sitten taas seuraavat pari kautta keskinkertaisuudessa.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Joo aivan mutta mahdoton uskoa että Aho olisi oikeasti tuon tason valmentaja, itsellä vankka usko että liigaan olisi yhä hyvä nimi toisinkuin esim Virta joka vain hokee että ammattipelaajat tietää itse kaiken ja tekee itse kaiken. Virta jos kuka on valmentaja jota ei ikimaailmassa pitäisi palkata.
Miksi Pekka Virta lopetti työt siellä Ruotsissa, ihan yhtäkkiä? Tätä ei ole sen ihmeemmin avattu missään. Saa nähdä, vieläkö Virta tarttuu päävalmentajapesteihin. Virtahan on vaativa ja särmikäs kaveri, joka sanoo mitä ajattelee ja tätähän ei tämän päivän maailmassa oikein katsota ansioksi.
 

VTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi Pekka Virta lopetti työt siellä Ruotsissa, ihan yhtäkkiä? Tätä ei ole sen ihmeemmin avattu missään. Saa nähdä, vieläkö Virta tarttuu päävalmentajapesteihin. Virtahan on vaativa ja särmikäs kaveri, joka sanoo mitä ajattelee ja tätähän ei tämän päivän maailmassa oikein katsota ansioksi.
Ei kai Pekkaa sentään enää kukaan palkkaa? Kaveri todellakin sanoo ilmeisesti juuri sen mitä ajattelee. Valitettavasti.

Pekka olisikin hauska nähdä Oulussa. Saispahan oikein olan takaa valittaa kuinka matkustaminen on epäreilua. Lukossa ollessaan mies itki tätä asiaa jatkuvasti - tulipa voitto eli tappio. Ja Lukko matkustaa noin 50 % siitä mitä Kärpät. Ja muisti myös mainita lähes aina, kun lepoetu oli vastustajalla - tulipa voitto eli tappio. Ainoa mies joka voittaa Marjamäen märisemisessä. Varsinainen Äijä isolla ämmällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös