Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 278 417
  • 2 357

Jeffrey

Jäsen
Montaa mieltä voi olla noista EtHn kommenteista. Hölmöltähän ne ovat, mutta silti mieluummin kuuntelen niitä kun niitä Rangnickin "kaikki pelaajat on ihan paskoja ja toimisto pitäisi räjäyttää" kaneetteja. Rakennusvaiheessa tässä ollaan niin toimiston kuin pelaajiston puolella. Ei tuo kaikkien bussin alle heittäminen tässä tilanteessa nähdäkseni eteenpäin vie. Ei se Evans Linchaksi muutu tai Lindelöf Shawksi vaikka kuinka ja ketkä EtH noituisi lehdistötilaisuudessa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jos miettii joukkueen rakentamista parin viime vuoden ajalta joukkueeseen on tuotu palasia, jotka mahdollistavat pelien kontrolloimisen.

Tänään nyt vaikka esimerkiksi avauksessa oli Evans, joka on joukkueessa lähinnä kun halusi tulla poikien kanssa vähän treenaamaan, vasempana laitapakkina Lindelöf ja keskikentällä McTominay, joka yritettiin myydä kesällä.

Lähinnä mietin sitä, että tällä kaudella ten Hag ei ole varsinaisesti kertaakaan pelaamaan niillä miehillä millä haluaisi ja sitten on nähty näitä idioottimaisia taktiikkaviritelmiä olosuhteiden pakosta. Oliko se niin, että on ollut joku 25 eri variaatiota puolustuslinjassa ja yksi peli on vain pelattu sillä parhaalla mahdollisella?
Tämän päivän osalta ei tosiaan mielestäni tarvitse liikaa miettiä sitä, missä pelitapa ja tulokset eivät osu tai miten olisi pitänyt tai voitu pelata milläkin pelaajistolla. Melkein kuka tahansa voi ottaa Cityltä dunkkuun 90 minuuttia ja hävitä 3-1.

Se, mitä ei voida selitellä pois, ovat pelilliset esitykset koko kauden ajalta. Ja vaikka hyväksyttäisiin ajatus, että joukkueessa on epäsopivia pelaajia ja paljon loukkaantumisia, pelitavan raamit pitäisi silti olla olemassa. On managerin tehtävä opettaa pelitavalliset periaatteet kaikille pelaajilleen niin, että niitä voidaan toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Joukkueessa on läpi koko kauden ollut pelaajia, jotka ovat avauskokoonpanossa kaikkien ollessa terveinä. Miksi Onanan, Dalotin, Mainoon, Brunon, Rashfordin, Garnachon ja Hojlundin pitäisi opetella tällä kaudella pelitapa, jota ei olla noudattamassa joskus tulevaisuudessa, kun kaikki on vihdoin niin kuin manageri haluaa? Pelitavan vaihtaminen sen mukaan, ketä on käytettävissä on aivan uskomatonta hulluutta; jos pelattaisiin säännöllisesti tuloksista riippumatta sitä kontrolliin tähtäävää pelitapaa, josta ten Hagkin on puhunut, nuo terveinä pysyneet avainpelaajat voisivat oppia sen. Silloin oltaisiin huomattavasti lähempänä samaa sivua sitten, kun sopivia pelaajia on käytössä enemmän.

Sitten on se toinen puoli: kaikilla on loukkaantumishuolia, kaikilla on pelaajia pois käytöstä. Ei tarvitse katsoa Liverpoolia pidemmälle: sieltä puuttuu maailman paras maalivahti, pelillisesti tärkein puolustuspelaaja, maailman parhaimpiin lukeutuva laitahyökkääjä, joukkueen toiseksi paras hyökkääjä ja neljä keskikenttäpelaajaa. Siellä on otettu jotain kaiken maailman bobbyclarkeja ja jaydendannseja täydentämään täysin makeshift-kokoonpanoa, ja silti pelitapa pysyy samana. Brightonin kausi on ollut kaikinpuolin vaikea ja hiekko, mutta pelitapa pysyy. Sama juttu Newcastlella. Tuollaista tilannetta on helppo lähteä parantamaan, kun saadaan uusia pelaajia sisään.

Tehtävä on kehittää peliä ja pelaajia. Miten niitä voi kehittää, jos raamit vaihtuvat jatkuvasti sen mukaan ketä on käytössä?

Ehkä kuitenkin se tärkein juttu: Unitedin kokoonpano on ollut koko kauden täysin riittävällä tasolla siihen, että se kontrolloisi pelitapahtumia selvästi pienempiä seuroja ja heikompia joukkueita vastaan. Se, että Spurs, Brighton tai City vie Unitedia kuin pässiä narussa voidaan vielä jotenkin selittää pelaajatilanteella. Mutta kun Bournemouth tulee OT:lle, eikä anna kotijoukkueelle mitään todellisia mahdollisuuksia, se ei enää mene pelaajiston piikkiin. Kun vielä huomioidaan, että sama on tapahtunut mm. Newcastlen lapsi- ja varamiesosastoa ja Hodarin Palacea vastaan, niin pointti vain korostuu. United on ollut pelillisesti jatkuvalla työllä niin heikko paljon vähäisempiä nimilistoja vastaan, että tekosyitä ei vain yksinkertaisesti enää ole.


Vaihtoehtoja on kesällä kaksi a) jatkaa viimeinen sopimuskausi ten Hagin kanssa ja tukea häntä siirtoikkunassa b) vaihtaa valmentaja ja hankkia hänelle sopivat palaset.
Tämähän se. Viimeiseen sopimuskauteensa ilman tulevaa sopimusta olisi aika hölmöä: jos ten Hagilla oltaisiin jatkamassa, miksei jatkosopimusta olisi jo tehty? Mitä emmitään? Ja miten tukea valmentajaa hankinnoilla, jos ei olla varmoja hänen jatkostaan ilman, että kustaan mahdollisen seuraavan valmentajan nilkoille hankkimalla mahdollisesti hänen kannaltaan epäsopivia pelaajia?

Ellei nyt tule joku yllätysuutinen jatkosopimuksesta, niin tuo b-vaihtoehtohan se todennäköisin on. Ja itse asiassa kun noista lausunnoista on puhe, niin veikkaan ten Haginkin tiedostavan, että lähtö tulee. Valitettavasti hän voi syyttää siitä pääasiassa vain itseään.


Tällaisina hetkinä helposti unohtuu, että ten Hag on tehnyt myös paljon hyviä vaikeita päätöksiä, jotka olisivat monelta jääneet tekemättä (Ronaldon ja de Gean tapaukset). En vain helposti taivu siihen mustavalkoisuuteen, että viime kesänä tämä mies oli paras jätkä ikinä ja nyt aivan toivoton tapaus.
On totta, että ten Hag oli varsin jämäkkänä, kun piti olla. Tästä tuskin kovin moni on eri mieltä (etenkin kun Onanan otteet ovat lopettaneet sen DDG-trollailun twitterissä). Sen sijaan tuo jako ei minusta mennyt ihan noin: hän ei ollut viime kauden jäljiltä paras ikinä (paitsi ehkä tunnekuohussa), vaan toiveikkuutta herättänyt fiksun oloinen valmentaja joka voisi hyvinkin kehittää Unitedin pelaamisen vaadittavalle tasolle. Ja sitten on nykytilanne, jossa hän ei ole aivan toivoton tapaus, vaan erityisen harmillinen hukattu mahdollisuus, jossa taidot olisivat aivan hyvin voineet riittää, mutta kantti olla pelillisesti oma itsensä katosi.


Vaihtamisen ilosta ei pidä vaihtaa.
Tästä täysin samaa mieltä. Ja itse asiassa, jos Glazerit, Nakke ja muut pilipali-nirunaru-kulissijohtajat olisivat vielä puikoissa, haluaisin että ten Hag jatkaisi vielä ensi kaudenkin, ettei nyt ainakaan tehtäisi jotain vielä typerämpää. Mutta nyt löytyy luottoa tulevaisuuteen ja siihen, että sieltä voidaan toden totta kairata joku naakelsmanni kokeilemaan miltä se oikea vitutus tuntuu.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Sen sijaan tuo jako ei minusta mennyt ihan noin: hän ei ollut viime kauden jäljiltä paras ikinä (paitsi ehkä tunnekuohussa), vaan toiveikkuutta herättänyt fiksun oloinen valmentaja joka voisi hyvinkin kehittää Unitedin pelaamisen vaadittavalle tasolle. Ja sitten on nykytilanne, jossa hän ei ole aivan toivoton tapaus, vaan erityisen harmillinen hukattu mahdollisuus, jossa taidot olisivat aivan hyvin voineet riittää, mutta kantti olla pelillisesti oma itsensä katosi.
On ihan kiistaton fakta, että ten Hag otti nopeimmin ne ensimmäiset 50 voittoa (79:ssä pelissä). Vertailuna Mourinholla meni tuohon 81 peliä ja Solskjaerilla 95 matsia.

Sitten kun peilataan siihen hetkeen, kun ten Hag valittiin niin kaikki olivat sitä mieltä, että valinta osui parhaaseen mahdolliseen mieheen. Kun ensimmäinen kausi toi pokaalin, finaalipaikan ja top 3 sijoituksen, niin ihan aiheesta hehkutusta oli aika paljonkin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
On ihan kiistaton fakta, että ten Hag otti nopeimmin ne ensimmäiset 50 voittoa (79:ssä pelissä). Vertailuna Mourinholla meni tuohon 81 peliä ja Solskjaerilla 95 matsia.

Sitten kun peilataan siihen hetkeen, kun ten Hag valittiin niin kaikki olivat sitä mieltä, että valinta osui parhaaseen mahdolliseen mieheen. Kun ensimmäinen kausi toi pokaalin, finaalipaikan ja top 3 sijoituksen, niin ihan aiheesta hehkutusta oli aika paljonkin.
Mä olen edelleen sitä mieltä, että ten Hagin valinta manageriksi oli suorastaan ainoa oikea. Tai jos ei ihan ainoa, niin selkeästi paras mahdollinen. Tulosten puolesta viime kaudelta ei olisi voinut vaatia yhtään enempää - se Cityn triplan estäminen FA cupin finaalissakin meni DDG:n, ei ten Hagin piikkiin - ja pelillisestikin ihmeteltävää oli lopulta varsin vähän.

Tuohon päälle tuollaiset nopeimmin 50 voittoon -tyyppiset tilastot, niin lupauksia oli paljon. Eli tästä ollaan samaa mieltä kaikkinensa. En nyt silti näilläkään perusteilla vielä lähtisi ihan laukalle, mutta kieltämättä oli "turvallinen" olo.

Tämänkin olen sanonut aikaisemminkin, mutta se, mikä tekee tästä tilanteesta erityisen etikkaisen on se, että ten Hag ei ole huono valmentaja. Sen sijaan hän on päättänyt olla huono. Ja sanon huono tarkoittaen huono: United on ollut pelillisesti vastustajaansa parempi reilusti alle kymmenen kertaa koko kaudella, eikä mitään taktisia parannuksia ole nähty. Tuloksista viis, United on ollut monella tapaa yksi kaikkein huonoimmista joukkueista koko sarjassa.

Kontrasti sopimuksen allekirjoittamisen ja ekan kauden välisestä ajasta tähän hetkeen on aivan jäätävä, ja pahimmalta tuntuu juuri se, ettei tämä oikein voi johtua taidoista.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kontrasti sopimuksen allekirjoittamisen ja ekan kauden välisestä ajasta tähän hetkeen on aivan jäätävä, ja pahimmalta tuntuu juuri se, ettei tämä oikein voi johtua taidoista.
Onhan se aika absurdia, että viime kaudella tämä joukkue pelasi sarjassa eniten nollapelejä ja tällä hetkellä se nollapeli jotain Lutonia vastaan tuntuu mahdottomalta ajatukselta.

Ja Onana on ollut kuitenkin alun haparointien jälkeen helkkarin hyvä ja eilenkin oli joukkueen paras pelaaja. Ekalla jaksolla näytti, että ottaa yksinään Cityn takataskuun.
 

Barney

Jäsen
Sitten on se toinen puoli: kaikilla on loukkaantumishuolia, kaikilla on pelaajia pois käytöstä. Ei tarvitse katsoa Liverpoolia pidemmälle: sieltä puuttuu maailman paras maalivahti, pelillisesti tärkein puolustuspelaaja, maailman parhaimpiin lukeutuva laitahyökkääjä, joukkueen toiseksi paras hyökkääjä ja neljä keskikenttäpelaajaa. Siellä on otettu jotain kaiken maailman bobbyclarkeja ja jaydendannseja täydentämään täysin makeshift-kokoonpanoa, ja silti pelitapa pysyy samana.
Toki Liverpool on mielestäni täydellinen esimerkki siitä, kuinka koko joukkue on täynnä valmentajan pelitapaan soveltuvia pelaajia. Koko nykyjoukkue on hankittu Kloppin aikana ja ne junnutkin tietävät aika hyvin minkälaista jalkapalloa joukkue haluaa pelata ja siellä junnuissa on koulittu pelaajia toteuttamaan edustusjoukkueen pelitapaa. Näinhän se pitäisi ammattilaisorganisaatiossa mennä, mutta ikävä kyllä Manchesterin punaisella puolella se ei ole ihan näin toiminut.

United on ikävä kyllä täysin riippuvainen tietyistä yksilöistä, mikä johtuu siitä, että niitä valmennuksen pelitapaan sopivia pelaajia on vain kourallinen, kun esimerkiksi Liverpoolissa niitä on koko joukkue. Jos Martinez vaihtuu Maguireen, niin eihän peli voi toimia samalla tavalla, kun nämä kaksi ovat pelaajina käytännössä vastakohdat toisistaan. Molemmat ovat tietyissä rooleissa ihan eliittiä, mutta ne roolit ovat niin erilaiset, että eivät nämä kaksi voi vain yksinkertaisesti olla vaihtoehtoja samalle pelipaikalle samassa joukkueessa.

Viime kaudellakin oli loukkaantumisia, mutta Valioliigan puolella kuitenkin Martinez pelasi 27 ottelua ja Shaw 31. Nyt esimerkiksi eilen näiden kahden tilalla oli topparina Evans ja laitapuolustajana Lindelöf. Kaksi ensimmäistä ovat ihan sarjan eliittiä ja sopivia palasia joukkueeseen. Kaksi jälkimmäistä taas ovat täysin epäsopivia palasia joukkueeseen. Lindelöf menee varamiehenä topparin paikalla, mutta ei missään nimessä laitapuolustajana.

Unitedia on viime vuosina valmentaneet ihan erilaista jalkapalloa peluuttavat valmentajat, joille on aina hankittu heidän pelitapaansa sopivat pelaajat, joten nyt luonnollisesti Unitedilla on pöydällä valtava määrä palapelin paloja, jotka eivät vain yksinkertaisesti sovi mihinkään kohtaan palapeliä. Onneksi seurassa puhaltaa nyt uudet tuulet ja tulevaisuudessa meillä tulee olemaan järkevästi kasattu joukkue, jolla on valmentajienkin vaihtuessa tietty tunnistettava peli-identiteetti, johon valmentajat tuovat omat mausteensa päälle. Ja mikä tärkeintä, niin on pelaajisto, joka soveltuu valmentajan pelitapaan.

Nähdäkseni ten Hagilla oli selkeä idea prässätä rohkeammin tällä kaudella ja peluuttaa hyökkäävämpää jalkapalloa, sillä hyvästä sarjasijoituksesta huolimatta United teki viime kaudella todella vähän maaleja. Sitten heti alkukaudesta tuli loukkaantumisia erittäin keskeisille pelaajille (Martinez, Shaw, Mount), joiden korvaajat eivät millään pystyneet pelaamaan sitä roolia, mitä näille kolmelle oli kaavailtu. Tähän ongelmaan ten Hag ei ole onnistunut reagoimaan. Jos mietitään tulosta, niin se järkevin ratkaisu nykyisellä materiaalilla olisi jättää hyökkäyskolmanneksen prässääminen kokonaan pois ja vetäytyä mid-blockiin, mutta se on taas todennäköisesti vastoin sitä, mihin ten Hag haluaisi joukkueen peliä kehittää.

Roy Keanella oli mielestäni myös ihan hyvä kommentti aiheeseen:

"They aren’t pressing up. I don’t want to be just pinning it on Maguire, but there’s always that worry with Maguire coming up and squeezing the pitch like all the other top teams are doing. There’s that worry with him all the time – that’s where there are gaps. They are frightened to death to come all the way up because they’re thinking, ‘Anything over the top, he’d be in trouble'."

Tuo psykologinen aspekti on myös hyvä huomioida, sillä kyllä esimerkiksi Maguire ja Evans kuten myös muut joukkuekaverit tietävät, että jos jompi kumpi näistä joutuu juoksukilpailuun käytännössä ketä tahansa hyökkääjää vastaan, niin siitä on tarjolla vain hopeaa. Kun ei ole täyttä luottoa itseensä, joukkuekavereihin ja/tai pelitapaan, niin vaistomaisesti pelaa aina vähän käsijarru päällä ja marginaalien ollessa pienet se näkyy ikävä kyllä aika selvästi lopputuloksessa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Toki Liverpool on mielestäni täydellinen esimerkki siitä, kuinka koko joukkue on täynnä valmentajan pelitapaan soveltuvia pelaajia. Koko nykyjoukkue on hankittu Kloppin aikana ja ne junnutkin tietävät aika hyvin minkälaista jalkapalloa joukkue haluaa pelata ja siellä junnuissa on koulittu pelaajia toteuttamaan edustusjoukkueen pelitapaa.
Tämä on totta, ja seurausta siitä, että Kloppilla on ollut alusta saakka selkeät pelilliset reunaehdot ja taktiikka. Hän on iskostanut omat ajatuksensa koko seuraan. Alkuun ei tullut tulosta, mutta peliä kehitettiin. Ajan myötä saatiin dataa siitä, mihin tarvitaan parannusta ja parempia pelaajia, jotka hankittiin. Sitten tulivat myös tulokset.

Howe, Iraola, Ange, De Zerbi, Arteta ja Ebening ovat kaikki puhuneet samasta ja nyt eri vaiheissa toteutuksensa kaarta. Ten Hag ei ole, vaan hän puhuu säännöllisesti pelaajien vaikutuksesta taktiikkaan ja sitten toisaalta tuloksista. Pelillistä kehitystä ei ole nähty, päin vastoin.
 

Barney

Jäsen
Tämä on totta, ja seurausta siitä, että Kloppilla on ollut alusta saakka selkeät pelilliset reunaehdot ja taktiikka. Hän on iskostanut omat ajatuksensa koko seuraan. Alkuun ei tullut tulosta, mutta peliä kehitettiin. Ajan myötä saatiin dataa siitä, mihin tarvitaan parannusta ja parempia pelaajia, jotka hankittiin. Sitten tulivat myös tulokset.

Howe, Iraola, Ange, De Zerbi, Arteta ja Ebening ovat kaikki puhuneet samasta ja nyt eri vaiheissa toteutuksensa kaarta. Ten Hag ei ole, vaan hän puhuu säännöllisesti pelaajien vaikutuksesta taktiikkaan ja sitten toisaalta tuloksista. Pelillistä kehitystä ei ole nähty, päin vastoin.
Mielestäni tämä on ihan turhaa asioiden yksinkertaistamista. Ikään kuin ten Hagilla ei olisi mitään ideaa siitä, mihin suuntaan hän haluaisi joukkuetta ja joukkueen peliä kehittää. Toteutuspuoli on jäänyt tällä kaudella pahasti piippuun, mihin vaikuttavat niin epäsopiva pelaajisto, pahat loukkaantumiset avainpelaajille kuin myös merkittävimpänä asiana ten Hagin kykenemättömyys ratkaista näitä ongelmia. Kuten kesän siirtoikkunastakin huomasi, niin kyllä siellä ideana oli kehittää peliä viime kautta aktiivisemmaksi ja hyökkäävämmäksi. Toteutus ei onnistunut ja tästä syystä joukkuetta valmentaa ensi kaudella todennäköisesti joku muu.

Kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä en lähtisi tekemään ten Hagin medialle antamista kommenteista. Hän pyrkii luomaan joukkueeseen jonkunlaista uskoa ja itseluottamusta. Tuskin ne tulokset sillä ainakaan paranisivat, jos hän median edessä kertoisi rehellisen näkemyksensä joukkueesta ja heittelisi vitsiä siitä, kuinka Leo-Pekka Tähtikin kelaisi pyörätuolilla Unitedin kentällä olevilta toppareilta karkuun.
 

FredTheRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, SaiPa, PEPO
Tästäkin on kulunut vain reilut pari vuotta..

Monet ihailevat Artetaa, hänen tekemäänsä työtä Arsenalissa, joukkueen pelitapaa ja nousua mudasta mestaruustaisteluun. Se ei ole tapahtunut yhdessä yössä, yhdessä kuukaudessa tai kaudessa. Se on vaatinut aikaa ja luottamusta prosessiin. Vastoinkäymisistä huolimatta.

Ps. Jos mielestäsi Artetan pelilliset raamit pysyivät täysin samoina ja muuttumattomina ja "kaaduttiin saappaat jalassa", niin pallonhallinta oli kyseisessä pelissä 19%. Unitedilla oli eilen (jopa) 27%. Toki tämä ei kerro kaikkea, mutta kyllä Merseysidellä ja Lontoossa ensimmäiset kaudet olivat kaaosta.

EDIT: Jos kuva ei näy:
28.8.2021 Valioliiga
Man City - Arsenal
Tulos: 5 - 0
Laukaukset: 20 - 1
Laukaukset maalia kohti: 10 - 0
Hallinta: 81% - 19%
Syötöt: 757 - 185
Kulmapotkut: 14 - 0
 

Liitteet

  • Näyttökuva 2024-03-04 113417.png
    Näyttökuva 2024-03-04 113417.png
    51,8 KB · kertaa luettu: 56

FredTheRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, SaiPa, PEPO
Tästäkin on kulunut vain reilut pari vuotta..

Monet ihailevat Artetaa, hänen tekemäänsä työtä Arsenalissa, joukkueen pelitapaa ja nousua mudasta mestaruustaisteluun. Se ei ole tapahtunut yhdessä yössä, yhdessä kuukaudessa tai kaudessa. Se on vaatinut aikaa ja luottamusta prosessiin. Vastoinkäymisistä huolimatta.

Ps. Jos mielestäsi Artetan pelilliset raamit pysyivät täysin samoina ja muuttumattomina ja "kaaduttiin saappaat jalassa", niin pallonhallinta oli kyseisessä pelissä 19%. Unitedilla oli eilen (jopa) 27%. Toki tämä ei kerro kaikkea, mutta kyllä Merseysidellä ja Lontoossa ensimmäiset kaudet olivat kaaosta.

EDIT: Jos kuva ei näy:
28.8.2021 Valioliiga
Man City - Arsenal
Tulos: 5 - 0
Laukaukset: 20 - 1
Laukaukset maalia kohti: 10 - 0
Hallinta: 81% - 19%
Syötöt: 757 - 185
Kulmapotkut: 14 - 0
Liitteenä kuva kyseisen pelin avauskokoonpanosta sekä Arsenalin edellisestä pelistä, joka päättyi 4-1 voittoon Newcastlea vastaan.

Jos en väärin laskenut, ainoastaan kaksi samaa pelaajaa on avauksessa. Kaikki muut vaihtuneet. Sama vaaditaan Unitedissa.
 

Liitteet

  • Näyttökuva 2024-03-04 114401.png
    Näyttökuva 2024-03-04 114401.png
    38,9 KB · kertaa luettu: 92
  • Näyttökuva 2024-03-04 114413.png
    Näyttökuva 2024-03-04 114413.png
    46,5 KB · kertaa luettu: 96

Jeffrey

Jäsen
Howe, Iraola, Ange, De Zerbi, Arteta ja Ebening ovat kaikki puhuneet samasta ja nyt eri vaiheissa toteutuksensa kaarta. Ten Hag ei ole, vaan hän puhuu säännöllisesti pelaajien vaikutuksesta taktiikkaan ja sitten toisaalta tuloksista. Pelillistä kehitystä ei ole nähty, päin vastoin.

EtH pyrkii selkeästi luomaan aikaisempaa positiivisempaa ilmapiiriä Unitedin ympärille ja mielestäni tämä on hyvä asia. Lopulta julkiset puheet ovat vain julkisia puheita ja tästäkin listasta esimerkiksi Howe ja De Zerbi ovat tulleet kehityksessä monta askelta taaksepäin viime kaudesta. Ja vaikka Iraolaa hehkutetaan, olisi hänen seuransa sijalla 15 ilman Evertonin pistemenetyksiä. Artetalla kesti monta vuotta luoda Arsenalin nykykunto ja sai ihan samalla tavalla puhella lehdistön edessä ja Ebening nyt on tehnyt hienoa työtä Villassa - joskin epäonnistunut sitä ennen monessa muussa paikassa.

Olen itsekin kritisoinut EtH:ta, mutta itseasiassa eilinen ennemmin nosti kuin laski hänen osakkeitaan. Tämä johtuu siitä, että nyt ensimmäistä kertaa lähdettiin pelaamaan tulosta. Ikävä kyllä realismia lienee se, että vielä kauden tai pari joudutaan lähtemään selkeänä altavastaajana Cityä vastaan. Tulos urheilua tämä lopulta on ja jos ei joudutaan tällaisessa tilanteessa jossa optimiavauksesta on poissa jopa puolet niistä pelaajista joiden siellä piti vielä kauden alun perspektiivillä olla - joudutaan tuloksesta pelaamaan pelitavan kustannuksella.

Viime kaudella tehtiin hankintoja tulos edellä. Tälle kaudelle lähdettiin uudistamaan pelitapaa ja luomaan tulevaisuutta ja kuten todettu se on mennyt vihkoon. Tässä on kuitenkin niin moni asia pois EtH:n käsistä, että itse pitäisin hänen kanssaan vakavan kehityskeskustelun, jos virheistä opitaan niin eteenpäin ja kohti parempaa huomista. Myös OGS kaatui lopulta uudistumisen tuskaan, ja sen haasteen kokee myös seuraava manageri kuka tahansa hän onkin. EtH on kuitenkin ollut suhteellisen lähellä onnistua, ja kuten todettu - moni syy miksi ei ole onnistunut ei ole ollut puhtaasti hänen käsissään.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mielestäni tämä on ihan turhaa asioiden yksinkertaistamista. Ikään kuin ten Hagilla ei olisi mitään ideaa siitä, mihin suuntaan hän haluaisi joukkuetta ja joukkueen peliä kehittää. Toteutuspuoli on jäänyt tällä kaudella pahasti piippuun, mihin vaikuttavat niin epäsopiva pelaajisto, pahat loukkaantumiset avainpelaajille kuin myös merkittävimpänä asiana ten Hagin kykenemättömyys ratkaista näitä ongelmia. Kuten kesän siirtoikkunastakin huomasi, niin kyllä siellä ideana oli kehittää peliä viime kautta aktiivisemmaksi ja hyökkäävämmäksi. Toteutus ei onnistunut ja tästä syystä joukkuetta valmentaa ensi kaudella todennäköisesti joku muu.
Pelillinen toteutus ja ennen kaikkea pelin kehittäminen ovat kaikki kaikessa. Hyvät aikomukset ja tarkoitukset eivät riitä mihinkään, jos toteutus jää piippuun. Jos valmentajalla on ajatus korkeasta prässistä, aggressiivisista nousuista ja suoraviivaisesta pystyyn pelaamisesta, fine. Mutta jos hän näkee, että ne eivät toimi - maalipaikoille ei päästä ja puolustus vuotaa - jotain pitää muuttaa. Yleensä valmentajat tekevät viilauksia pelitapaansa, mutta joskus joudutaan muuttamaan koko pelitapaa radikaalimmin. Jälkimmäinen tapahtui viime kaudella, ja siitä tuskin kukaan haukkui ten Hagia. Tällä kaudella ollaan menty alusta saakka perse edellä puuhun ilman mainittavia muutoksia, ja se on ylivoimainen ykkönen syissä, miksi United on nyt missä on.

Viimeisestä lauseesta olenkin tästä syystä tismalleen samaa mieltä. Enkä nyt muutenkaan näe isoa filosofiaeroa tässä, kun en ole väittämässä tuossa pelaaja-asiassakaan yhtään vastaan.

Tuskin ne tulokset sillä ainakaan paranisivat, jos hän median edessä kertoisi rehellisen näkemyksensä joukkueesta ja heittelisi vitsiä siitä, kuinka Leo-Pekka Tähtikin kelaisi pyörätuolilla Unitedin kentällä olevilta toppareilta karkuun.
Tähän väliin mahtuu aika monta harmaan sävyä. Nythän tilanne on se, että jopa Talk of the Devilsin hovitoimittajat eivät pysty hillitsemään hymähdyksiään ten Hagin lausunnoille, ja vastustajien fanit lataavat someen pilkkaa suunnilleen gigatavun minuutissa. Haukkumisen ja hölmön uskottelun ohella muitakin vaihtoehtoja siis olisi.

Monet ihailevat Artetaa, hänen tekemäänsä työtä Arsenalissa, joukkueen pelitapaa ja nousua mudasta mestaruustaisteluun. Se ei ole tapahtunut yhdessä yössä, yhdessä kuukaudessa tai kaudessa. Se on vaatinut aikaa ja luottamusta prosessiin. Vastoinkäymisistä huolimatta.

Ps. Jos mielestäsi Artetan pelilliset raamit pysyivät täysin samoina ja muuttumattomina ja "kaaduttiin saappaat jalassa", niin pallonhallinta oli kyseisessä pelissä 19%. Unitedilla oli eilen (jopa) 27%. Toki tämä ei kerro kaikkea, mutta kyllä Merseysidellä ja Lontoossa ensimmäiset kaudet olivat kaaosta.
Luottamus on hyvä sana. Mikä herättää luottamusta ja mikä heikentää sitä? Yksi vahvistava tekijä on varma: pelillinen kehittyminen säännönmukaisten pelitaparaamien puitteissa.

Itsekin naureskelin, muistaakseni täälläkin, Arsenalin toissa kauden alun tappioputkelle. Mutta todellisuudessahan tuo käy loistavaksi argumentiksi siitä, mistä olen täällä puhunut. Arsenal hävisi kolme tai neljä peliä putkeen, Arteta huomasi syyt, viilasi hieman pelitapaansa, minkä jälkeen pelillinen tekeminen parani huomattavasti ja tulokset seurasivat. Tuolla kaudellahan Arsenalista alkoi nähdä, että kenttätasapaino oli hyvällä tasolla ja taktiset kuviot olivat e-r-i-t-t-ä-i-n tunnistettavia ja toisteisia. Lopussa hermokontrolli petti ja CL-sijoitus pullahti Contelle, mutta pelaaminen oli kyllä uomissaan. Kehitys päivästä yksi tuohon toissa kauden menoon oli kyllä tunnistettavissa (vaikka itsekin kuuluin Artetan pilkkaajiin, etenkin vitutuksesta OGS:n potkuja kohtaan).

PS. Yksi yksittäinen City-tappio ei kerro vielä mistään mitään pysyvää; ei pelillisestä tilanteesta - eilinen oli valitun taktiikan osalta top3 ehyimpiä suorituksia koko Unitedin kaudessa, ei valmentajan osaamisesta, ei mistään. City voi laittaa minkä tahansa joukkueen aivan solmuun (etenkin jos pelaa vieraissa ja tunnin vajaalla, kröhöm).

tästäkin listasta esimerkiksi Howe ja De Zerbi ovat tulleet kehityksessä monta askelta taaksepäin viime kaudesta. Ja vaikka Iraolaa hehkutetaan, olisi hänen seuransa sijalla 15 ilman Evertonin pistemenetyksiä. Artetalla kesti monta vuotta luoda Arsenalin nykykunto ja sai ihan samalla tavalla puhella lehdistön edessä ja Ebening nyt on tehnyt hienoa työtä Villassa - joskin epäonnistunut sitä ennen monessa muussa paikassa.
Tässä on nyt iso ero siinä, miten tulkitsemme sitä mitä näemme. Minä en katso tuloksia muuna kuin tavoitteina ja seurauksina pelillisestä tekemisestä. Itselleni olennaisempaa on seurata kehittymistä, taktiikoita, sopeutumista ja aivan ennen kaikkea kokonaisuutta (puheet, teot, pitkä aikaväli yms.). Kukin saa toki analysoida, miten parhaaksi katsoo; en missään nimessä yritä tai halua olla tässä mikään lopullinen totuus.

Artetaa tuossa perkasinkin, ja Kloppin aika Liverpoolissa oli hyvin samankaltainen, joskin sillä varauksella, että hänellä oli Dorren vuoksi aika paljon luottovaluuttaa pankissa jo heti kättelyssä. Iraola valmentaa Bournemouthia, joka voisi aivan hyvin olla totaalinen putoajakandidaatti, mutta niin vain siellä ollaan pelattu hienosti iso enemmistö peleistä. Sitten taas Howe ja De Zerbi ovat pitäneet pelilliset periaatteet ennallaan (ja alistaneet Unitedia tällä kaudella suunnilleen pahemmin kuin kukaan (paitsi City)), vaikka haasteita onkin ollut, kummallakin itse asiassa puolustuksen suhteen. Kumpikin esimerkiksi haluaa ylimiehittää edelleen samoja alueita, painottaa samoja syöttösuuntia ja De Zerbin tapauksessa eristää vastustajan prässi samalla tavalla kuin aiemminkin. Tietysti hyvin erilaiset valmentajat keskenään, mutta pointtina, että tuo on se tyyli, jolla pelitapaa iskostetaan joukkueeseen, jolloin uusien vahvistusten on huomattavasti helpompaa hypätä samaan kelkkaan.

Emerystä en nyt kirjoittele sen enempää kun menisi kuitenkin taas vain Gerrardille vittuiluksi :)
 

Barney

Jäsen
Tällä kaudella ollaan menty alusta saakka perse edellä puuhun ilman mainittavia muutoksia, ja se on ylivoimainen ykkönen syissä, miksi United on nyt missä on.
Tästä olen kyllä eri mieltä. Ihan alkukaudesta oli hyviä elementtejä, mistä kertoo esimerkiksi Unitedin erittäin hyvät pallonriistotilastot hyökkäysalueella. Toki kenttätasapainon kanssa oli ongelmia, mutta pelissä oli myös positiivisia asioita ja ongelmat olisi voitu korjata. Sen jälkeen loukkaantui prässikone Mount ja ne puolustuslinjan kaksi ylivoimaisesti prässikestävintä pelaajaa, jolloin ne hyvät elementit hävisivät pelistä kokonaan.

Väitän myös, että alkukaudella pyrittiin enemmän purkamaan lyhyillä syötöillä vastustajan prässiä. Homma ei kuitenkaan toiminut ja helposti tulee mieleen kymmenkunta tilannetta, jossa Onana karjuu Maguirelle harhasyötön tai pallonmenetyksen jälkeen. Sen jälkeen sitten siirryttiinkin yhä enemmän pitkiin ja puolipitkiin avauksiin riskien minimoimiseksi.

Tällä hetkellä käytössä oleva joukkue sopisi parhaiten vastahyökkäysjalkapalloon, mutta kun joukkueen valmennus ja myös kannattajat haluaisivat nähdä suurseuralta pelien dominointia, niin ollaan mielenkiintoisen dilemman äärellä. Tarkoituksenani ei ole mitenkään erityisesti puolustella ten Hagia, josta itsekin haluaisin näillä tämän kauden näytöillä kauden päätteeksi eroon, vaan korostaa niitä isoja ongelmia, mitkä joukkueessa olisi edelleen, vaikka siellä olisi se oma toiveeni Nagelsmann valmentajana. Ten Hag on tällä kaudella itse epäonnistunut, mutta samalla näen hänen olevan myös vahvasti olosuhteiden uhri.

Uskon, että valtaosa seuran kannattajista haluaisi nähdä Unitedin purkavan vastustajan prässin kauniilla lyhytsyöttöpelillä ja prässäävän menetysten jälkeen pallon mahdollisimman korkealla takaisin. Fakta on kuitenkin se, että valtaosa Unitedin puolustajista ja keskikenttäpelaajista omaa todella heikon prässikestävyyden ja hitaan jalan. Pelaajien ominaisuudet ja haluttu pelitapa eivät kohtaa. On se ensi kauden valmentaja kuka tahansa, niin se kymmenkunta uutta pelaajaa on tultava sisään, jos sille valmentajalle halutaan oikeasti antaa sellaiset työkalut, joilla sen pelitavan voi oikeasti saada toimimaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Sitten ihan muuta.

Taktinen valinta oli eilen aivan oikea. Ten Hag halusi kapean bussin, jossa olennaista oli pitää tiiviit linjat: neljän puolustuslinja jota yksi keskikenttäpelaaja tarvittaessa auttaisi, neljän keskikenttälinja, jossa laiturit olivat matalalla, sekä kärjen pelaajat, jossa McT, Bruno ja laiturit vaihtelivat rooleja.

Leveälle ei lähdetty puolustamaan, vaan laitatilat leveällä jätettiin täysin Dokulle, Fodenille ja muille jotka siellä pelasivat. Tämä tietysti siksi, että laidalla puolustaminen venyttäisi muotoa niin, että välikaistalle aukeaisi tilaa. Sitä ei Cityä vastaan voisi päästää käymään.

Tuohon sitten hyökkäysperiaatteeksi nopeat vastahyökkäykset pitkillä avauksilla.

Homma toimi hienosti aika pitkään, vaikka City tietysti pommitti ja pommitti ja pommitti ja pommitti. Muutamia kertoja tuli mahdollisuuksia vaarallisiin vastahyökkäyksiin, ja Hålandin 0,89xG avopaikkaa lukuun ottamatta City pysyi poissa selkeiltä isoilta paikoilta. (Fodenin läpiajoa en laske tähän kaavaan kuuluvaksi, vaan se oli pelin virtauksesta poikkeava maalipaikka).

Ongelmat:

Rashford, Bruno ja Garnacho väsyivät. Rashfordin lonkkavamma / -kolhu, Brunon määrittelemätön vamma ja Garnachon 24 perättäistä starttia varmasti vaikuttivat, saati tietysti se, että sprintti + puolustusjuoksu (kaikilla loistava moraali eilen) kuluttaa älyttömästi.

Eka maali syntyi tilanteessa, jollaisesta ei ensimmäisellä jaksolla syntynyt ongelmia: Foden sai pallon välikaistalle 20 metriin. Pelin alla oli seitsemän Unitedin pelaajaa sekä Rodria puolustanut McTominay. Lindelöf peitti Fodenin edessä välikaistaa, ja puolustuslinjassa Evans oli ylimääräisenä puolustajana Varanen ja Dalotin merkatessa Hålandia. Unitedin virhe: Rodri otti sprintin taustaan Evansin viereiseen taskuun, jota McTominay lähti seuraamaan. Tätä ei olisi Scottin pitänyt tehdä, vaan jättää Rodri Evansin huoleksi etenkin kun Lindelöf oli vielä siinä peittämässä mahdollista syöttöä. Nyt Foden pääsi sivuttaissuunnassa juuri siihen tilaan, jonka McTominay jätti avoimeksi, Lindelöf hävisi miehensä eikä Evans tai kukaan muukaan ehtinyt eteen.

Toinen maali oli kokemattoman Kambwalan höntyilyn ja kokeneen Casemiron hitaan reaktion aiheuttama, eikä Antonyn olematon pelinlukukyky helpottanut ollenkaan. Vaihe vaiheelta:
- KDB oli aivan kiinni sivurajassa, jonne Ake kierrätti pallon
- Kambwala ryntäsi saman tien kiinni KDB:een peittämään syöttöä syvyyteen
- Tämä jätti Casemiron välikaistalle yksin Fodenia ja Alvarezia vastaan
- (Antony hölkkää 10m päässä)
- Syvälle juoksun tehnyt Alvarez olisi ollut Kambwalan mies, jolloin Casemiro olisi voinut juosta kiinni Fodeniin
- (Antony hölkkää 10m päässä)
- KDB siirsi pallon Fodenille
- (Vieläkään Antony ei ota spurttia, tuskin enää ehtisikään)
- Foden sai suoran helpon syötön Alvarezille, Kambwala ei ollut ehtinyt lähellekään
- Casemiro lähti ottamaan Alvarezia, Foden jäi yksin, kukaan ei ehtinyt peittämään häntä.

Huomionarvoista on se, että City haki tuota samaa kuviota (puolustuksen kautta kierrättäminen leveälle, Foden ja Alvarez välikaistalla jne.) juuri edellisessä vaiheessa, siis n. 30 sekuntia aiemmin. Silloinkin Kambwala seurasi, tällä kertaa Fodenia, mutta koska Foden ei ollut tarpeeksi leveällä, välikaistalle ei syntynyt tarpeeksi tilaa. Foden ja KDB viittoilivat tämän jälkeen muille paikat ja syöttösuunnat, ja puolen minuutin päästä peli oli 2-1.

Sanoisin, että mikään tuossa ei mennyt valmennuksen, valmistautumisen tai vastaavan piikkiin, vaan kyse oli väsymisestä, kokemattomuudesta ja Cityn ylivoimasta. Tämä siis valitun taktiikan näkökulmasta. Siitä voi sitten keskustella erikseen, oliko valittu taktiikka järkevä.
 

Jeffrey

Jäsen
Tässä on nyt iso ero siinä, miten tulkitsemme sitä mitä näemme. Minä en katso tuloksia muuna kuin tavoitteina ja seurauksina pelillisestä tekemisestä. Itselleni olennaisempaa on seurata kehittymistä, taktiikoita, sopeutumista ja aivan ennen kaikkea kokonaisuutta (puheet, teot, pitkä aikaväli yms.). Kukin saa toki analysoida, miten parhaaksi katsoo; en missään nimessä yritä tai halua olla tässä mikään lopullinen totuus.

Artetaa tuossa perkasinkin, ja Kloppin aika Liverpoolissa oli hyvin samankaltainen, joskin sillä varauksella, että hänellä oli Dorren vuoksi aika paljon luottovaluuttaa pankissa jo heti kättelyssä. Iraola valmentaa Bournemouthia, joka voisi aivan hyvin olla totaalinen putoajakandidaatti, mutta niin vain siellä ollaan pelattu hienosti iso enemmistö peleistä. Sitten taas Howe ja De Zerbi ovat pitäneet pelilliset periaatteet ennallaan (ja alistaneet Unitedia tällä kaudella suunnilleen pahemmin kuin kukaan (paitsi City)), vaikka haasteita onkin ollut, kummallakin itse asiassa puolustuksen suhteen. Kumpikin esimerkiksi haluaa ylimiehittää edelleen samoja alueita, painottaa samoja syöttösuuntia ja De Zerbin tapauksessa eristää vastustajan prässi samalla tavalla kuin aiemminkin. Tietysti hyvin erilaiset valmentajat keskenään, mutta pointtina, että tuo on se tyyli, jolla pelitapaa iskostetaan joukkueeseen, jolloin uusien vahvistusten on huomattavasti helpompaa hypätä samaan kelkkaan.

Emerystä en nyt kirjoittele sen enempää kun menisi kuitenkin taas vain Gerrardille vittuiluksi :)

Vaikeitahan nämä vertailut aina ovat. Siltikin mielestäni Unitedia ei tulisi verrata näihin seuroihin. Howen ja De Zerbin käyrä jo kuitenkin on laskeva ja esimerkiksi aikanaan hypetetty Potter nyt kävikin jo kääntymässä erilaisessa ympäristössä. Meillä OGS:n aikaan menestystä saatiin realistisella taktiikalla, ja kaaduttiin siihen ettei tästä saatu luotua oikeasti voittavaa pelitapaa. Aktiivisen pelitavan keisari Cholo Simeone nyt on kaikesta menestyksestä huolimatta jäänyt kakkosviulun soittajaksi.

Myös itse Pep on seuroineen ollut ongelmissa yhden ainoan pelaajan puuttuessa sääntöjenvastaisesti luodusta miljardimiehistöstään. Tottakai joukkueella pitäisi olla selkeä pelitapa, mutta sen pitäisi olla myös sellainen jolla olisi saatavissa menestystä. Brighton on pelkästään De Zerbin aikana hankkinut yhtä paljon pelaajia omaan pelitapaansa kuin United EtH:n aikana ja Howen Newcastle jo sitten selkeästi enemmän. Toki United on näihin hankintoihin polttanut tolkuttomasti rahaa, mutta täällä myöskään kukaan ei ole tyytyväinen jos meillä on tiivis pelitapa ja ollaan sijoilla 4-10.

Tämän kauden selkeitä kehityskäyriä ovat olleet Onana, Dalot, Hojlund ja Mainoo ja joukkueen henkinen tila - heikko se on edelleen, mutta kehittynyt. Eli kyllä siellä tapahtuu myös positiivisia asioita. Positiivista on myös se, että vaikean alkukauden ja etenkin UCL tötöilyn jälkeen on noustu jollain tapaa jaloilleen. Tästäkin menee ansiot EtH:lle - esimerkiksi OGS:n aikaan kuolemanspiraali kiihtyi kiihtymistään. Myös Hankinnat ovat pääasiassa osuneet, vaikka tottakai Antonyn kohdalla hinnan olisi sopimut olla muutaman kymppimiljoonan pienempi. EtH on myös käytännössä ilman toimiston tukea luonut meille edes jonkinlaisen mallin mihin suuntaan ollaan menossa. Ei seura ole enää siinä sekasorrossa jossa se ennen hollantilaista oli.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tästä olen kyllä eri mieltä. Ihan alkukaudesta oli hyviä elementtejä, mistä kertoo esimerkiksi Unitedin erittäin hyvät pallonriistotilastot hyökkäysalueella. Toki kenttätasapainon kanssa oli ongelmia, mutta pelissä oli myös positiivisia asioita ja ongelmat olisi voitu korjata. Sen jälkeen loukkaantui prässikone Mount ja ne puolustuslinjan kaksi ylivoimaisesti prässikestävintä pelaajaa, jolloin ne hyvät elementit hävisivät pelistä kokonaan.
Se kenttätasapaino tässä onkin se isoin asia, jonka takia tuota sanontaa käytin. Jos puhutaan prässistä, pitää puhua joukkueen prässäysrakenteesta (tai millä nimellä sitä nyt haluaakaan kutsua). Kukaan ei voi kiistää, etteikö esim. Mount olisi aivan loistava prässääjä, ja toden totta, United oli alkukaudesta eniten pallonhallinnan prässäämällä voittanut joukkue.

Mutta tässä pitää ottaa huomioon se, millä hinnalla nuo pallonriistot tulivat: enemmistö prässäysyrityksistä ei onnistu, vaikka joukkue olisikin niissä liigan paras. Tämä tarkoittaa, että prässi ohitetaan enemmistössä tapauksista. Unitedin ongelma on tällä kaudella ollut Wolves-pelistä lähtien säännönmukaisesti se, että tuo voimakas prässääminen on tarkoittanut (vähintään) viiden pelaajan uhraamista prässilinjaan. Se on jättänyt keskikentän tyhjäksi läpi koko kauden. Unitedin prässi oli toki alkukaudesta liigan paras, mutta kaikki mitä tapahtui prässin takana olikin sitten ihan muuta, sillä Unitedin laivassa oli tältä osin iso vuoto.

Toisekseen, tuo parhaimmuus pallonriistoissa muuttui jo paljon ennen Mountin nykyistä loukkaantumista marraskuussa. Joillain, kuten Angella, kesti vajaan puoliajan verran tajuta, miten Unitedin prässi kierretään, ja jokainen joukkue tajusi sen syyskuun loppuun mennessä: Unitedin rakenne oli varsin kapea, joten pallo tarvitsi ainoastaan pelata laiturin yli laidalle, jolloin tila aukeni. Ten Hag toki reagoi tähän leventämällä prässin muotoa, mutta se tarkoitti 4-1-4-1 prässimuotoa, joka taas jätti keskikentän vielä pahemmin auki.

Lisäksi fakta on se, että ensimmäiseen 23 peliin Valioliigassa United sai luotua ylemmän kenttäpuoliskon joukkueprässillä yhteensä 18 laukausta. Se on aivan helvetin vähän, vaikka kuinka olisi onnistuttu pallonriistoissa.

Eli kun sanoin, että pelitavan seurauksena maalipaikoille ei päästä ja puolustus vuotaa, tarkoitin sillä juuri tällaisia asioita.
- Prässin ohittaminen on helppoa ja johtaa Unitedin kenttätasapainon romahtamiseen
- Rest defence -ongelmat pallonmenetysten tullessa
- Matala puolustuslinja --> hirveä määrä laukauksia
- Joko kyvyttömyys päästä pelinrakennuksen build-up -vaiheesta progression -vaiheeseen, tai
- tarkoituksenmukainen keskikentän ohittaminen pitkillä palloilla
- Ei säännöllisiä hyökkäyspään kuvioita, ei säännöllisiä paikoille pääsyjä, Brunon välinearvon romahtaminen
- Koripallopelitapa, eli päädystä päätyyn juokseminen --> lopussa hyytymiset ja loukkaantumiset

Tällä hetkellä käytössä oleva joukkue sopisi parhaiten vastahyökkäysjalkapalloon, mutta kun joukkueen valmennus ja myös kannattajat haluaisivat nähdä suurseuralta pelien dominointia, niin ollaan mielenkiintoisen dilemman äärellä.
Samaa mieltä siitä, että monen pelaajan parhaat ominaisuudet tukisivat vastahyökkäyspelaamista. Mutta sitten toisaalta Unitedilla on käytössään pelaajia, joiden avulla myös muita vaihtoehtoja olisi, Onana näistä selkeimpänä. Vaatimus tietysti olisi puolustuslinjan heittäminen korkealle, ja tässä haluan toistaa Maguiren ja Lindelöfin olleen Valioliigan toiseksi korkeimmalla pelannut topparipari koko Valioliigassa OGS:n alaisuudessa. Tuon onnistuminen ei ole riippuvaista vain juoksunopeudesta, kuten Veltman - Dunk -topparipari varmasti kertoo. (Molemmat ovat muuten vieläpä vanhempia kuin Varane, Maguire ja Lindelöf).

Omasta puolestani voitaisiin pelata myös laskelmoitua vastahyökkäyspalloa, kunhan se tehtäisiin Kloppin tyylillä eikä aneemis-kyynisellä tavalla.

niin se kymmenkunta uutta pelaajaa on tultava sisään, jos sille valmentajalle halutaan oikeasti antaa sellaiset työkalut, joilla sen pelitavan voi oikeasti saada toimimaan.
Samahkoa mieltä tästäkin, mutta hitaasti, ei kerralla. Kertarysäys itse asiassa hidastaa pelitavan sisäänajoa. On parempi rakentaa joukkuetta pieteetillä, jolloin pelitavan kehittämistä ja joukkueen rakentamista voidaan opettaa pieteetillä ja rakentaa huolella. Kymmenen pelaajan kertaostos sekoittaa pakan, ja valmentajalla on paljon isompi työ valmentaa kaikkia kerralla. Chelsea on tästä hyvä esimerkki; kukaan ei tunnu olevan samalla sivulla kenenkään kanssa. Hitaus on hyve.


Howen ja De Zerbin käyrä jo kuitenkin on laskeva ja esimerkiksi aikanaan hypetetty Potter nyt kävikin jo kääntymässä erilaisessa ympäristössä.
Katsotaan rauhassa ensi kaudella, ovatko käyrät laskussa, sillä pelitavallisesti molemmat ovat olleet hyviä ja järjestelmällisiä tälläkin kaudella. Voidaan sitten palata asiaan.

Myös itse Pep on seuroineen ollut ongelmissa yhden ainoan pelaajan puuttuessa sääntöjenvastaisesti luodusta miljardimiehistöstään.
No ei ole. Ilman Rodria voittaminen on samanlainen juttu kuin Bayernin jääminen ilman pokaaleita heti Kanen tultua Spursista spursseilemaan. Korkea huumoriarvo, mutta korreloi sattuman, ei totuuden kanssa.

muutaman kymppimiljoonan pienempi
Juu, olisi pitänyt olla yhdeksän kymppimilliä pienempi.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Onko kukaan muuten perillä millaisesta vammasta Mason Mount kärsii? Marraskuun alkupuolella pelannut viimeksi.

Olisi mukava nähdä miestä kohta taas kentällä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Onko kukaan muuten perillä millaisesta vammasta Mason Mount kärsii? Marraskuun alkupuolella pelannut viimeksi.

Olisi mukava nähdä miestä kohta taas kentällä.
Alkukaudesta takareisi ja nyt tämä nykyinen on pohje.
 

Jeffrey

Jäsen
Mount on yksi niistä, jonka myisin vielä kun joku jotain maksaa niistä vanhoista näytöistä. Vielä toinen tällainen kausi niin saadaan jäädä Jonesina odottelemaan sopimuksen loppumista kärkigubben palkalla.

Hankalat pari kautta takana, ja mahtaa olla tolkuton matka tällaisesta tilanteesta noustu takaisin kärkiseuran avainrooliin. EtHn aikakauden pahin hutihankinta. Ja valitettavasti niin paljon kehollisia loukkaantumisia etten laskisi mitään hänen varaansa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Mount on yksi niistä, jonka myisin vielä kun joku jotain maksaa niistä vanhoista näytöistä. Vielä toinen tällainen kausi niin saadaan jäädä Jonesina odottelemaan sopimuksen loppumista kärkigubben palkalla.

Hankalat pari kautta takana, ja mahtaa olla tolkuton matka tällaisesta tilanteesta noustu takaisin kärkiseuran avainrooliin. EtHn aikakauden pahin hutihankinta. Ja valitettavasti niin paljon kehollisia loukkaantumisia etten laskisi mitään hänen varaansa.
Pelasi kuitenkin Chelseassa kolmella kaudella yli 30 liigamatsia ja viime kaudella sitten 24.

Mitään polvivammoja tai selkävaivoja ei ole ollut missään vaiheessa uraa. En kyllä vielä itse lähtisi leimaamaan vesijuoksijaksi ja enemmän optimismilla odotan miehen paluuta.

Se oli Aristoteles, joka aikanaan lausui:
Toiset pitävät aivan yhtä vankasti tosina mielipiteitään kuin toiset tietojaan."
 

Jeffrey

Jäsen
Pelasi kuitenkin Chelseassa kolmella kaudella yli 30 liigamatsia ja viime kaudella sitten 24.

Mitään polvivammoja tai selkävaivoja ei ole ollut missään vaiheessa uraa. En kyllä vielä itse lähtisi leimaamaan vesijuoksijaksi ja enemmän optimismilla odotan miehen paluuta.

Se oli Aristoteles, joka aikanaan lausui:
Toiset pitävät aivan yhtä vankasti tosina mielipiteitään kuin toiset tietojaan."

Senecan opein: "Lakkaa toivomasta, niin lakkaat pelkäämästä.". Meidän pitää lakata pelkäämästä näitä City kohtaamisia, joten pitää lakata toivomasta pelaajien pelaavan tasollaan.

Mountilla toki tätä kautta Aikaisemmat heikommat kaudet johtuivat pelillisistä asioista eikä ainakaan yksinomaan loukkaantumisista. Silti se, että edellinen oikeasti hyvä kausi on 21/22 pistää miettimään onko se seuraava oikeasti hyvä kausi 24/25, vai jotain aivan muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös