Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 278 195
  • 2 357

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Sinne on toimiston puolelle onneksi tulossa jengi, josta löytyy se osaaminen.
Meidän ei välttämättä tarvitse täällä miekkailla siitä, pitäisikö ETH kenkiä vai jatkaa hänellä.
Eiköhän uudet isot pojat tule tekemään oikean ratkaisun.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kritiikki olisi pienempää, jos Rashford olisi suorittanut sillä viime kauden tasollaan, jolloin hänestä puhuttiin yhtenä sarjan parhaista laitureista. Nyt hänellä on Valioliigassa kasassa tehot 5+2. Vertailun vuoksi Salah on tehnyt 15+9, Saka 13+6, Son 12+6 ja Foden 9+7. Noihin Rashfordia vertailtiin viime kaudella. Tämän kauden tehoilla sopivimpia vertailukohtia ovat Simon Adingra ja Alex Iwobi.
Tämä on (kaiken muunkin kirjoittamasi ohella) ihan totta. Sanoisin, että Rashfordin tämän kauden tason ero Salahiin, Sakaan, Soniin ja Fodeniin on ollut suunnilleen samaa luokkaa kuin Unitedin ero Liverpooliin, Arsenaliin, Cityyn ja jossain määrin myös Spursiin, vaikka jälkimmäinen ei pelillisesti olekaan ihan samalla viivalla kolmen muun kanssa.

On aika mielenkiintoinen ilmiö, miten Rashford pelaa oikeastaan aina loistavasti, kun joukkueessa vallitsee pelitavallinen selkeys. Joukkueen pelin taso ei mielestäni suoraan vaikuta tähän, sillä hän pelasi hyvin myös esim. Mourinhon viimeisellä kaudella. Tällä en hae takaa sitä, että vierittäisin vastuuta pois Rashfordilta, vaan enemmänkin päin vastoin: hän vaikuttaa olevan hyökkäyksen luksuspelaaja, joka on eliittiä kun edellytykset ovat kohdillaan, mutta ei varsinaisesti pysty nostamaan tasoaan silloin kun muu pelillinen paketti ei ole kuosissa. Toissa ja tällä kaudella Rashfordin peli ei ole ollut lainkaan uomissaan, mutta noin muutoin hän on ollut aina yksi joukkueen parhaista (ainakin omassa verrokkiryhmässään).

Joidenkin (ei nimimerkin Barney) etenkin twitterissä, mutta täälläkin esiin nostama epätasaisuus on kyllä vaikea ostettava. Itse pidän tilannetta täysin päinvastaisena, ja sanon, että hänen uransa on ollut lähtökohdat huomioiden harvinaislaatuisen tasaisen hyvä. Pisteet tukevat tätä näkemystä:
11: 5+2
49: 8+2
46: 12+7
43: 12+6
40: 22+8
54: 21+10
50: 30+5

(Kaksi huonoa kautta poistettu)

Ps. Jos on jäänyt kuva, että itse olisin sen yleisemminkään antamassa pelaajille vastuuvapautusta, niin se ei ole ollut tarkoitus. Lähinnä ajatuksena on ollut korostaa, että paraskaan pelaaja ei pysty pelaamaan tasollaan, jos taktiset olosuhteet eivät ole kohdillaan. Tätä tarkoitin tuolla "ensin pelitapa, sitten pelaajat" -kommentilla.
 

Barney

Jäsen
On aika mielenkiintoinen ilmiö, miten Rashford pelaa oikeastaan aina loistavasti, kun joukkueessa vallitsee pelitavallinen selkeys. Joukkueen pelin taso ei mielestäni suoraan vaikuta tähän, sillä hän pelasi hyvin myös esim. Mourinhon viimeisellä kaudella. Tällä en hae takaa sitä, että vierittäisin vastuuta pois Rashfordilta, vaan enemmänkin päin vastoin: hän vaikuttaa olevan hyökkäyksen luksuspelaaja, joka on eliittiä kun edellytykset ovat kohdillaan, mutta ei varsinaisesti pysty nostamaan tasoaan silloin kun muu pelillinen paketti ei ole kuosissa. Toissa ja tällä kaudella Rashfordin peli ei ole ollut lainkaan uomissaan, mutta noin muutoin hän on ollut aina yksi joukkueen parhaista (ainakin omassa verrokkiryhmässään).
Tuo termi luksuspelaaja tuli itsellekin mieleen pari päivää sitten, kun mietin sopivaa kuvausta Rashfordista. Osittain saman termin alle listaisin myös Brunon. Molemmat ovat parhaimmillaan ihan sitä maailman kirkkainta eliittiä, mutta jos verrataan pelaajiin kuten Salah tai KDB, niin molemmilla se hyvän ja huonon päivän ero on valtavasti suurempi. Kun joukkueen hyökkäyspään kahden selvästi tärkeimmän pelaajan taso heittelee noin paljon otteluiden/ajanjaksojen välillä, niin se heijastuu välittömästi myös koko joukkueen suorittamiseen. Se että Unitedin hyökkäyspeli on ollut niin riippuvainen näistä kahdesta viime vuosina menee toki myös vahvasti sekä joukkueen valmentajien että urheilujohdon piikkiin.

Sekä Rashfordilla että Brunolla on tapana heikkoina hetkinä tuoda se pettymys esille pääosin negatiivisella tavalla ja usein se pelillisesti heikko ilta johtaa pallollisesti entistä vaikeampiin yrityksiin. Noina vaikeina iltoina pitäisi päinvastoin laittaa pää alas, painaa extramäärä duunia, yksinkertaistaa peliä ja tehdä perusasiat hyvin. Aina ei voi pelata erinomaista peliä, mutta heikkoina iltoina pitäisi mieluummin pelata simppelisti peruspeli ja toivoa ratkaisuja muilta kuin puskea väkisin ja tuhota koko joukkueen hyökkäyspeli heikoilla ratkaisuilla.

Unitedin mustat hetket ovat viime vuosina olleet todella mustia ja itse näkisin sen johtuvan pitkälti henkisen puolen asioista. Viime kauden alkupuolella nähtiin mielestäni kiva piristyruiske, kun Martinez, Malacia, Casemiro ja Antony toivat läsnäolollaan ihan uudenlaista energiaa joukkueeseen. Nyt kaksi ensimmäistä on ollut melkein koko kauden loukkaantuneina ja Antony on kadonneen itseluottamuksensa kanssa vajonnut myös aneemiseksi haamuksi. Johtavilta pelaajilta haluaisin nähdä joukkueen energisointia tuuletuksilla ja joukkuekaverin hyvien suorituksien näyttävää kehumista kesken ottelun. Vähemmän haluaisin nähdä käsien levittelyä ja itsekseen jurputtamista.

Ihan mielenkiintoista on nähdä, mikä on tämän kaksikon kohtalo INEOS-aikakaudella. Nyt seura on onneksi pitkästä aikaa osaavissa käsissä ja ihan mielenkiinnolla odotan, että kuinka monta pelaajaa nykyjoukkueesta pelaa vielä kolmen vuoden päästä Unitedissa. Varmoiksi laskisin Mainoon, Hojlundin ja Martinezin sekä todennäköisiksi Brunon, Rashfordin, Shaw'n, Garnachon, Dalotin, Onanan ja Mountin. Toistakymmentä pelaajaa tulee vaihtumaan seuraavan parin vuoden aikana ja tämä tulee olemaan United-kannattajana mielenkiintoista aikaa. Ilman ihmeitä tämä kausi mennään ten Hagilla toivoen UCL-paikkaa ja todennäköisesti ensi kesänä myllätään joukkue ihan uuteen uskoon uudelle valmentajalle.
 

Acid

Jäsen
Cityä vastaan en uskalla toivoa muuta kuin ei nyt mitään ennätyskovia lukemia ladottaisi taululle. Haastava tilanne jo muutenkin ja nyt on taas ukkoa lasaretissa ihan tarpeeksi ja kentällä olevatkin piiputtaa. Toi vasemman laitapuolustajan tilanne on vaikea. Amrabatilla on hyviä ominaisuuksia, mutta ei hän ole laitapakki ja se jalkamopeus ei millään riitä. Lindelöfkään ei ole siellä kotonaan. Kaiketi jompikumpi heistä sinne laitetaan kun jonkun on pakko mennä. Toivottavasti ryhmitystä hieman muokattaisiin, koska kuka ikinä siellä nyt pelaakaan niin tukea hän tarvitsee. Tässä ottelussa toivoisi tietenkin, että ylipäätään ne etäisyydet ei olisi suuria vaan kaikki olisivat lähellä toisiaan. Ollaan sitten korkealla tai matalalla, mutta kaikki kivasti yhdessä.

Rashford varmaankin uhrataan taas kärkeen. En jaksa enään elätellä toiveita, että sinne laitettaisiin McTominay.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
. Ilman ihmeitä tämä kausi mennään ten Hagilla toivoen UCL-paikkaa ja todennäköisesti ensi kesänä myllätään joukkue ihan uuteen uskoon uudelle valmentajalle.
Kyllä se yksi pokaali sieltä tulee ja saadaan @V-G- :lle hieno tatuointi. Unelma elää yhä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Osittain saman termin alle listaisin myös Brunon.
Kyllä, osittain hän on juurikin tätä. Itse tapaan ajatella, että tämäntyyppisestä näkökulmasta joukkueeseen tarvitaan kahdenlaisia pelaajia:
1. Niitä, joiden profiilissa on useita erinomaisia ominaisuuksia
2. Niitä, joiden profiilissa on yksi tai kaksi maailmanluokan ominaisuutta

Jälkimmäiset ovat vähän kuin luksuspelaajia, vaikka tuo ei ihan 1:1 täytäkään määritelmää, etenkään jos ajatellaan tätä kaikkien luksuspelaajien arkkityypin, eli Paul Pogban profiilin näkökulmasta.

Joka tapauksessa, mitä enemmän joukkueessa on kakkostyypin pelaajia, sitä enemmän noilta ykköstyypin pelaajilta vaaditaan. Ja mitä paremmat ominaisuudet kakkostyypin pelaajilla on, sitä vaarallisempi joukkue on. Vastaavasti ykköstyypin pelaajien laatu määrittää sitä, kuinka hyvin / menestyksekkäästi pelitapaa voidaan toteuttaa.

Tämä ei varsinaisesti määrittele pelipaikkaa, vaan nimenomaan ominaisuuksia pelaajan profiilissa, mutta tästä näkökulmasta Rashford ja Bruno olisivat ehdottomasti tuon kakkostyypin pelaajia. Rashford on yksi maailman parhaista löytämään juoksuja linjojen taakse, haastamaan puolustajia ja laukomaan juoksusta. Brunon eliittiominaisuudet ovat yhtälailla tiedossa, samoin ne heikkoudet.

Tämä vaatii todellakin aika paljon osaamista samoin kuin sopivia profiileja hyökkääjiltä Rashfordin vierellä, ja keskikenttäpelaajilta Brunon takana.

Sanoisin, että Hojlund täydellinen pari Rashfordin vierelle, sillä hän on erinomainen hold-up- ja link-up-pelaaja, pystyy pysymään pallossa, osaa antaa oikea-aikaisia (avain)syöttöjä ja on erityisen älykäs pallottomissa juoksuissaan (samoin kuin Rashford, itse asiassa). Olen sanonut aiemminkin, mutta Hojlund on aivan hävyttömän monipuolinen pelaaja. Jos tuohon vierelle toisi puhtaan poacherin, homma ei luultavasti toimisi näiden kahden välillä.

Rashfordin (ja Garnachon, joka on samasta puusta veistetty, paitsi että vielä suoraviivaisempi ja ehkä vielä vähemmän peliä tekevä laituri) sisään leikkaavan hyökkääjäroolin tuoma haaste on löytää toiselle laidalle sellainen pelaaja, joka pystyy täydentämään ja monipuolistamaan koko hyökkäyksen profiilia. Sama juttu tietysti laitapakkien kanssa. Oma suosikkini oikeaksi laituriksi on Olise, joka on maanisen hyvä pitämään palloa, syöttelemään, keskittämään, löytämään taskuja, liikkumaan ja myös pelaamaan syvyydessä. Lisäksi hän on täyttä laiturieliittiä puolustuspelin osalta. Tuo täyttää täysin määritelmän siitä ykköstyypin pelaajasta.

Olisen profiili mahdollistaisi oikeastaan kolme asiaa:
1. Hän loisi valtavan määrän hyökkäysuhkaa etenkin jakamalla palloa kahdelle hyökkääjälle
2. Hänen puolustusosaamisensa mahdollistaisi hyökkäysorientoituneen laitapakin hankinnan
3. Hän lisäisi Unitedin mahdollisuuksia hallita pallollista pelaamista hyökkäysalueella niin ettei Bruno olisi se ainoa maalipaikka-outlet.

Brunosta: Tällä kaudella ollaan nähty tavallaan negaation kautta, että Bruno pitää todellakin vapauttaa pelaamaan yksinomaan vahvuuksiensa kautta, tai muuten hänen pelinsä sakkaa, mistä on seurauksena maalipaikkojen (etenkin vaarallisten maalipaikkojen) väheneminen. Vahvuuksien esiin nostaminen tarkoittaa heikkouksien jättämistä pivotien harteille. Taustalla pitää siis olla kaksi muuta keskikenttäpelaajaa, joista vähintään toisella on eliittitason ominaisuuksina ainakin progressiiviset kuljetukset, ohitukset, prässinkestävyys, kaksinkamppailut ja taklaukset.

Aika paljon tekemistä normaalien pohjapelaajan rooliin kuuluvien asioiden lisäksi. Mainoon vahvuuksiin kuuluu tuosta listasta ainakin kuljetukset, ohitukset ja prässinkestävyys, mutta kaksinkamppailut ja taklauspuoli ei ainakaan vielä ole systemaattisesti riittävällä tasolla. Amrabat on loistava avaamaan peliä, pitämään palloa ja syöttelemään, ja hänellä on varsin hyviä ominaisuuksia myös puolustussuuntaan. Fyysistä monsteria hänestä ei kuitenkaan saada ja nopeus on niin ikään heikkous.

Täydentäisin tuota pohjakaksikkoa ensinnäkin Amadou Onanalla, jonka ehdottomiin vahvuuksiin lukeutuvat kaikki puolustamisen merkkiteot, siis kaksinkamppailut, pääpelaaminen, taklaukset, katkot jne. mutta myös kuljetukset, joissa hän on varsin vahva. Pallollisen tekemisen tulkitseminen vaatii kärsivällisyyttä, koska Everton ja Dyche verottavat volyymia, mutta Onana olisi kaikkinensa erinomainen lisä Mainoon ja Brunon keskikenttää täydentämään. Tuohon vielä Mainoon kakkosmieheksi Maxence Caqueret, joka pelaa viime kauden tapaan aivan jäätävää syöttö-, pallonhallinta-, puolustuspeli- ja hyökkäyserikoispalvelu-kautta, niin avot, saatana!

(En siis kerta kaikkiaan käsitä, miten Caqueret pelaa edelleen jossain Lyonissa).

Eli jos pitäisi nyt viettää iso siirtokesä, ja minä saisin yksinvaltiaan oikeudella tehdä päätökset tuon ykköstyyppi - kakkostyyppi -jaon perusteella, joukkue näyttäisi tältä:

Rashford(2) - Hojlund(1) - Olise(1)
Garnacho(2) - David(1) - Amad(1)
+ junnut

Bruno(2) - Onana(1) - Mainoo(1)
Mount(1) - Amrabat(1) - Caqueret(1)
+ McTominay(2), Eriksen(2)

Shaw(1) - Martinez(1) - Todibo(1)- Frimpong(2)
Malacia(+) / Fernandez - Branthwaite(1) - Lindelöf(1) - Dalot(1) / AWB(2)
+Amass(1)

Ehkä seitsemän hankintaa ei ole realistista, mutta toisaalta lähtijöitä pitäisi olla aika monta ja rahaa on taatusti käytössä. Nimiä sen enempää kiveen naputtelematta, tuossa olisi profiilitasapaino aika hanskassa.

Lähtijöiksi lasken siis Martialin, Greenwoodin, van de Beekin, Casemiron, Maguiren, Varanen ja oikean laitapakin. Sancho mennee jonnekin lainalle, ja samoin Antony. Edellinen siksi, että kenelläkään ei ole varaa tuohon sopimukseen ja jälkimmäinen siksi, että hänestä pitäisi saada kesällä yli 51 miljoonaa puntaa ettei tulisi FFP-tappiota. Tuo ei onnistu siksi, että Todd Boehlyllä on jo ihan helvetisti ylihintaisia ja alitaitoisia laitureita. Lisäksi olisi Chelsean palkkahierarkian kolmonen. Lainavuosi pudottaisi nollasummapeliin tarvittavan myyntihinnan vajaaseen 35 miljoonaan, jonka voisi jopa saada kuitattua jostain Saudi-sukuisesta joukkueesta. McTominay saisi puolestani jäädä, jos tyytyy tuohon viimeisen vartin rooliinsa, mutta rehellisesti sanoen veikkaan että lähtee.

(Ja kyllä, voi hyvin olla, että esim Frimpongin hinta nousee menestyksen myötä, mutta tuohon rooliin löytyy onneksi paljon samanlaisen profiilin pelaajia).
 

Barney

Jäsen
@V-G- aika pitkälti kaikesta samaa mieltä. Kun vasemmalle on kaksi selkeää laituria, joiden vahvuudet on leikata sisään sekä laitapuolustaja, joka on erinomainen tuossa inverted fullback roolissa, niin oikealle tarvittaisiin nimenomaan enemmän peliätekevä laituri (tai tuplakymppi) sekä todella hyökkäävää overlapping fullback. Lisätään tähän laitapuolustajatilanteeseen vielä sen verran, että Dalot on kehittynyt tällä kaudella hyvin ja pitäisin häntä todella tärkeänä rotaatiopelaajana tulevina vuosina, sillä hän pystyy pelaamaan niin oikealla kuin vasemmalla, vaikka nämä roolit ovat ihan erilaiset. Sitten taas Malaciaa on hyvin vaikea nähdä Shaw'n tavoin avaamassa joukkueen peliä siellä kolmantena topparina.

Nagelsmann (jota olen toivonut jo vuosia Unitediin) olisi markkinoiden parasta laatua valmentajaksi ja tuo Nagelsmannin 4-2-3-1 olisi juuri sellaista jalkapalloa, jota itse haluaisin Unitedissa nähdä sekä mikä myös parhaiten sopisi mielestäni Unitediin. Vaikka paperilla ryhmitelmä piirretään muotoon 4-2-3-1, niin käytännössähän se on pelinavausvaiheessa 3-2-4-1 ja prässätessä/puolustaessa 4-4-2. Tuo kymppipaikka/secondary striker roolihan olisi kuin nakutettu Brunolle ja siinähän hän jo OGS:n aikana loisti.

Monesti on tullut jo samasta aiheesta mainittua, mutta tällä kaudella haluaisin nähdä Mountin tuolla oikealla kunhan hän toipuu vain pelikuntoon. Uskon myös, että Mountin monipuolisuudesta tulee tulevina vuosina olemaan isosti iloa Unitedille. Jos ajatellaan, että joukkuetta valmentaisi esimerkiksi Nagelsmann, niin hänen joukkueessaan näen Mountin niin kymppipaikalla, oikeana laiturina kuin myös "Goretzkan roolissa" kutos/kasipaikalla. Monipuolinen ja työteliäs pelaajaa, jollaisia tarvitaan aina.

Hankinnoista myös samaa mieltä ja itse asiassa niin hauskalta kuin se kuulostaakin, niin tuo seitsemän hankintaa on varmaan aika lailla minimimäärä. Kakkoshyökkääjä ja oikea laituri tarvitaan samoin kuin myös kaksi topparia ja oikea laitapuolustaja. Tuossa on jo viisi pelaajaa. Keskikentälle tarvitaan vähintään se kaksi hankintaa. Pidän hyvin todennäköisenä, että Amrabat ei jatka ja vähintään toinen kaksikosta McTominay & Eriksen siirtyy pois, jolloin ihan määrällisestikin tarvittaisiin kolmas keskikenttäpelaaja. Tämän lisäksi on ollut jotain huhuja vasemmasta laitapuolustajasta ja jos Bayindir lähtee, niin tarvitaan myös kakkosmaalivahti. Näistä lähtökohdista 7-10 pelaajaa sisään voi olla ihan realismia. Ulos lähtenee sitten +10 pelaajaa. Hullulta kuulostaa, että United onnistuisi sekä ostamaan että myymään noin monta pelaajaa yhden kesän aikana, mutta nyt siellä on ihan eritasoiset ammattilaiset hommissa, jotka haluavat muutosta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Moni on tämän varmasti jo nähnyt ja toivottavasti myös lukenut, mutta laitetaan silti tännekin:

Voisi sanoa, että aika onnistunut ajankohta. Lisäksi voisi sanoa, että Rashford ei taida olla menossa minnekään, luojan kiitos.

Ihana, ihana mies.

Todellakin kannatta lukea ja katsoa lopuksi se video sieltä alalaidasta. Auttaa laittamaan asioita kontekstiin, samoin perspektiiviin, siis mitä tulee kehonkieleen, sitoutumiseen, merkitykseen ja sen kokemiseen, välittämiseen, kritiikkiin, luonteenpiirteisiin ja about ihan kaikkeen muuhunkin.
 

FredTheRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, SaiPa, PEPO
Hienoja sanoja Rasselta. Olen aina toivonut hänelle parasta. Manchesterin oma poika, monen kannattajan suosikkipelaaja. Haastattelu tuo myös inhimillisyyttä tekemiseen, jalkapalloilijatkaan eivät ole robotteja eivätkä virheettömiä.

Tiedä sitten johtuuko Rashfordin alavire korvien välistä, valmentajan pelitavasta vai mistä, mutta seuraavassa pelissä on loistava tilaisuus konkreettisesti näyttää pelitekojen kautta, kuinka paljon United hänelle merkitsee. Vastaavatko puheet tekoja..

Monet pelaajat ovat vuosien varrella joutuneet sylkykupeksi. Ne, jotka ovat osoittaneet vihaajat/kritisoijat vääräksi, ovat tehneet sen pelikentällä, eivät studiossa PR-mielessä. Esimerkiksi Beckham sai aikoinaan tappouhkauksia, buuattiin kun koski palloon ja hurrattiin kun häntä rikottiin. Siitä huolimatta mies ei koskaan antanut periksi eikä lopettanut yrittämästä. Loppu on historiaa.

En tullut tänne varsinaisesti aiheuttamaan riitaa, vaan keskustelemaan Unitedista. Jos pientä haastamista saa tehdä ilman suurempia tarkoitusperiä, kysyisin, sovelletaanko alla olevaa kriteeriä myös Rashfordiin? Jos sanat ja teot eivät kohtaa, uskotaan tekoja?
Jos sanat ja teot ovat ristiriidassa, olen taipuvainen uskomaan tekoja. Ten Hag on puhunut medialle pitkin kautta kaikenlaista, mutta teot eivät monestikaan vastaa hänen sanojaan.

Noh, kaiken tämän keskellä Rashford tekee seuraavassa pelissä hattutempun (ja tätä toivon koko sydämestä, vaikka FredTheRedin maine menisi lopullisesti foorumilla), ja todistaa kaikille kuinka sanansa vastaavat tekoja !
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Toivottavasti tuo ulostulo helpottaa oloa ja se pelaaminen alkaa näyttää vähän paremmalta.

Aika kaukana Rashford vielä on sylkykupista, kun miettii miten paljon paskaa vaikka Maguire on saanut, kun omat buuaa ja vastustajan fanit hurraa.

Kritiikki kuitenkin kohdistuu hänen tapauksessaan peliesityksiin ja esim. se asenteen kyseenalaistaminen on nimenomaan siitä peräisin jos työnteko kentällä ei kiinnosta.

Mitä tulee Belfast-caseen, joka kuitenkin uutisoitiin Atheleticin puolelta luotettavista lähteistä, niin tottakai siitä pitääkin antaa runtua.

Mutta tosiaan toivottavasti se sitoutuminen ja halu näkyy jatkossa mahdollisimman hyvin kentällä. Se on lopulta se asia, mikä aika pitkälti kiinnostaa.

Jos joukkue voittaa ja mies itse tekee 30 maalia kaudessa, niin vetäkööt pullon tequilaa vaikka joka ilta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
En tullut tänne varsinaisesti aiheuttamaan riitaa, vaan keskustelemaan Unitedista. Jos pientä haastamista saa tehdä ilman suurempia tarkoitusperiä, kysyisin, sovelletaanko alla olevaa kriteeriä myös Rashfordiin? Jos sanat ja teot eivät kohtaa, uskotaan tekoja?
En nyt tiedä kuinka paljon tuossa tekstissä voisi olla kyse sanojen ja tekojen kohtaamisesta, koska enemmän tuo pureutuu hänen mielenmaisemaansa kuin vaikkapa väitteisiin omasta pelaamisestaan (joita tuossa ei siis ollut). Mutta on siellä tämä:

Listen, I’m not a perfect person. When I make a mistake, I’ll be the first one to put my hand up and say that I need to do better.
Rashford myöhästyi minuutin ja penkitettiin --> teki voittomaalin vaihdosta tullessaan.
Belfast-keikka --> nosti käden pystyyn, pyysi anteeksi ja kantoi vastuun; homma heti ok valmennuksen kanssa.


Aika kaukana Rashford vielä on sylkykupista, kun miettii miten paljon paskaa vaikka Maguire on saanut, kun omat buuaa ja vastustajan fanit hurraa.
Samanlainen sylkykuppi hän ei ole, mutta se viha on kyllä vielä henkilökohtaisempaa. Ensinnäkin siinä esiintyy aivan liian usein todella rasistisia piirteitä, minkä lisäksi tehottomuus poikii yhtä paljon jalkapallon ulkopuolisen elämän haukkumista kuin kritiikkiä pelaamisesta. Siihen hän tuossa kirjoituksessakin viittasi: häntä haukutaan autoista, tatuoinneista, perhesuhteista ja sen sellaisesta. Iso osa tuosta on median ruokkimaa, ja median paineesta iso osa on perua siitä, että sai konservatiivipuolueen pillastumaan nuorten ruokkimiskampanjallaan.

Karrikoiden voisi kuvailla, että siinä missä Maguirelle myös naureskellaan, Rashfordin kohtaama ilkeys on aina vihaa.

Mitä tulee Belfast-caseen, joka kuitenkin uutisoitiin Atheleticin puolelta luotettavista lähteistä, niin tottakai siitä pitääkin antaa runtua.
Rashfordin oma viittaus tähän oli muuten mielenkiintoinen. Kuten seurankin puolelta tulleesta kommentista kävi rivien välistä ilmi, median toitotus tai esim. The Sunin osalta, raportointi, ei ollut totuudenmukaista. Se, mitä Rashford pyysi anteeksi oli seuran kurinalaisuuden vaatimuksesta lipsuminen, ei joku pitkäksi venynyt holtiton dokaaminen tai feikkisaikku.

edit. typo korjattu
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
On kyllä mielenkiintoista nähdä miten ten Hag lähtee pelaamaan Haaland + KDB kaksikkoa vastaan.

Jos belgialaiselle jätetään se keskikentän iso tila ja Cityn annetaan laukoa 20 kertaa, tulee City mättämään vähintään viisi maalia.

Aiemmin Fred (joka ei vieläkään hävinnyt peliäkään Fenerbachessa mutta oli tosi tärkeää päästä hänestä eroon) oli näiden pelien erikoismies ja pelasi KDB:n päällystakkina. Vastaavaa pelaajaa ei joukkueesta löydy ja tähän tuskin nyt lähdetään?

Samoin Rashfordin uhraaminen kärkeen tässä pelissä on yhtä kanssa. Ennustan jonkinlaista formaation vaihtoa, jossa hyökkääjinä pelaavat Garnacho ja Rashford.

(Liitteenä kuva tilasta jota ei kannata jättää…)
 

Liitteet

  • IMG_4846.jpeg
    IMG_4846.jpeg
    432,3 KB · kertaa luettu: 95

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
joka ei vieläkään hävinnyt peliäkään Fenerbachessa mutta oli tosi tärkeää päästä hänestä eroon
Voisikohan saada jollain erikoisluvalla Fredin ja OGS:n huomiseksi lainaan..? Toinen voitti Pepin neljästi ja toinen voisi jatkaa tappiottomuuttaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Itse lähtisin valmistautumaan huomiseen Empedoklesin kautta. Hän opetti, että ihminen saa jo syntymässä sekoituksen kunkin tunteen siemeniä. Voimme siis rukoilla huomiselta hyvää tulosta, mutta meidän on myös syytä varautua pahimpaan.

Epikuros kirjoitti "se joka tarvitsee huomista vähiten, nauttii sen tulosta eniten". Emme siis saa pelätä murskatappiota, mutta viisautta on myös varautua siihen. Epikuros opetti, että jos jotain asiaa haluaa kohtuuttomasti, silloin myös pelkää kohtuuttomasti sen menettämistä. Ja kohtuuttomuutta olisi aina syytä välttää. Järkevästi toimiva Jatkoajan unitedtikko ei siis oikeastaan edes erityisemmin haluaisi voittaa Cityä.

Kohtalolle neuvotaan sanomaan "nautin, jos mitä tuot, vaan pieni on harmi, jos hylkäät". Rohkeuden kautta saa eniten irti käsillä olevasta ja samalla luovumme sietämättömästä menetyksen pelosta. Meidän kannattaa ihailla Anaksagoraan asennetta, kun hän sanoi poikansa kuoltua "Tiesin olleeni kuolevaisen isä". Platon kuvaili kaikkeen varautumista pehmeämmin "Tiedän että niin hyvä kuin vaimoni onkin, hän on nainen, luonnoltaan häilyväinen olento". Toteaisin Platonin hengessä: "niin kyvä kuin keskikenttämme onkin, on taktiikka häilyväinen käsite".

Voimme soveltaa tätä huomisen osoittamaan kohtaloomme. Plutarkhos kertoo, että ei-toivottuun varautumalla emme salli itsemme yllättyä mitä ikinä huomenna tapahtuukin ja näin vältämme turhan sydämentykytyksen ja saman tien kyetään rauhoittamaan mahdollisesti järkyttynyt ja levoton mieli.

Karneades muistutti, että elämässä suurin kärsimys ja lamaannus tulevat täysin ja kokonaan odottamattomuudesta. Esimerkiksi Odysseus puhkesi itkuun koiransa kuoltua, mutta istui itkevän vaimonsa vieressä tyynin mielin koska vaimon tapauksessa hän oli ottanut tunteensa ennakolta järjen hallintaan. Huomista tulosta emme voi ennalta tietää, mutta voimme ymmärtää Unitedin pelitavan olevan hauras ja kuolevainen.

Muistakaamme siis, että luomme itse sisällämme olevan tuskan. Kun Demetrios valloitti Megaran kaupungin hän kysyi Stilponilta, oliko tämän omaisuutta ryöstetty? Sillon vastasi "en nähnyt kenenkään vievän mitään, mikä olisi ollut minun". Mikään muu järkeily ei ole tehokkaampi tunteidemme liikkuessa kohti masennusta kuin sen muistaminen, että jaamme ihmisenä luonnollisen välttämättömyyden ja joudumme luovuttamaan kohtalolle ainoastaan kehomme.

Plutarkhos opettaa, että tämän vuoksi meidän ei pidä masentua jos huomenna sattuu jotain ikävää, vaan toimia kuten muusikot jotka kajauttavat kauniin soinnun viemään terän kehnolta ja verhoavat rumemman aineksen hienompaan.

GGMU
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
En kyllä United-kannattaja haluaisi koskaan enää nähdä Manchesterin paikallisessa sitä, että oman jengin ainoa mahdollisuus on maata alhaalla ja odottaa koska Siniset repii riittävän määrän paikkoja.

Luotto on kova uuteen johtoon ja myös siihen, ettei tämän kaltaisia esityksiä enää hyväksytä.

Eiköhän liene selviö myöskin, että Ten Hag saa kesällä monoa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ten Hagin näkemys päivän pelistä:
”really small margins”.

Pokka on kyllä ihailtavalla tasolla.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Ten Hagin näkemys päivän pelistä:
”really small margins”.

Pokka on kyllä ihailtavalla tasolla.
En tiedä pitäisikö oikeasti huolestua jo managerin mielenterveydestä, kun pelistä toiseen lausunnot ovat täysin erilaisia, miltä peli oikeasti näyttää. Jos oikeasti on tuota mieltä, ja mitään ongelmia ei pelissä tunnu näkevän, niin mies vaihtoon kesällä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
En tiedä pitäisikö oikeasti huolestua jo managerin mielenterveydestä, kun pelistä toiseen lausunnot ovat täysin erilaisia, miltä peli oikeasti näyttää. Jos oikeasti on tuota mieltä, ja mitään ongelmia ei pelissä tunnu näkevän, niin mies vaihtoon kesällä.
Kyllä ten Hag taitaa pelätä jatkonsa puolesta ja on tällä hetkellä todella kireänä median suuntaan ja mitä nyt esim. tällä viikolla valitti Fulhamin Bruno-tiktok videosta, Carralle siitä täysin asiallisesta analyysista. Aiemmin tällä kaudella annettiin ne bannit presseihin tietyille toimittajille jne.

Ilmeisesti on valinnut, että tämä on hänen strategiansa median suhteen. Enkä siis pidä tuota mitenkään hyvänä strategiana mutta aika puutaheinää varmasti tietoisesti vaan laskettelee menemään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
@V-G- ei viitsi spämmätä tuota live-seurantaketjua niin jatkan täällä.

Jos miettii joukkueen rakentamista parin viime vuoden ajalta joukkueeseen on tuotu palasia, jotka mahdollistavat pelien kontrolloimisen.

Tänään nyt vaikka esimerkiksi avauksessa oli Evans, joka on joukkueessa lähinnä kun halusi tulla poikien kanssa vähän treenaamaan, vasempana laitapakkina Lindelöf ja keskikentällä McTominay, joka yritettiin myydä kesällä.

Lähinnä mietin sitä, että tällä kaudella ten Hag ei ole varsinaisesti kertaakaan pelaamaan niillä miehillä millä haluaisi ja sitten on nähty näitä idioottimaisia taktiikkaviritelmiä olosuhteiden pakosta. Oliko se niin, että on ollut joku 25 eri variaatiota puolustuslinjassa ja yksi peli on vain pelattu sillä parhaalla mahdollisella?

Vaihtoehtoja on kesällä kaksi a) jatkaa viimeinen sopimuskausi ten Hagin kanssa ja tukea häntä siirtoikkunassa b) vaihtaa valmentaja ja hankkia hänelle sopivat palaset.

Tällaisina hetkinä helposti unohtuu, että ten Hag on tehnyt myös paljon hyviä vaikeita päätöksiä, jotka olisivat monelta jääneet tekemättä (Ronaldon ja de Gean tapaukset). En vain helposti taivu siihen mustavalkoisuuteen, että viime kesänä tämä mies oli paras jätkä ikinä ja nyt aivan toivoton tapaus.

Jääräpäinen hullu se kyllä on, sitä en kiistä. Jos Nagelsmann kesällä soittelee, että ois kiva tulla teille, niin varmasti kelpaa ja Martinezit ja Onanan sopivat hänen systeemiin mainiosti. Sitten jos onkin kuivempaa markkinaa, niin uffff ei kai ne Tuchelia valitse mutta se vaan, että itse olen sitä mieltä, että kun valmentaja valitaan, niin mielellään saisi vetää sen kolme kautta, joten sen valinnan pitää olla oikeasti aina älyttömän hyvä. Vaihtamisen ilosta ei pidä vaihtaa. Rangnickin kevät on hyvä esimerkki siitä, että vaihtamalla voi vetää hämmästyttävän paljon paskemmin.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös