Manchester United FC 2009-2010

  • 99 545
  • 496

Kovaltshuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,Caps, ManU
Aika perus voitto manulle, Giggsin tulo tokalla puoliajalla piristi hyökkäys peliä. Valencialta aika huono esitys, kyllä alkaa näyttää pahasti sille että aikamoinen floppi on. Giggs, Carrick, Fletcher, Nani. On tällä hetkelllä mielestäni unelma keskikenttä ja piikissä Berba, Rooney, joka pelas aika saamattoman pelin tänään. Niitä sattuu hyvällekkin pelaajalla
 

TML

Jäsen
Ihan kivaa peliä oli tuo Manun ja Wolfsburgin peli ekan puoliajan osalta.

Alkuun sakemannit tuli hyvällä temmolla ja Manu oli aika seis. Sitten peli parani ja punaisetkin pääsi luomaan muutamia paikkoja. Berballa oli hyvä vetopaikka, Carrick pääsi nokitusten ja Rooneykin pääsi hyville etäisyyksille pallon kanssa. Rooney sai pallon verkkoonkin Berban syötöstä mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Eihän se ollut mutta tätä Manun suosimistahan Traffordilla ollaan totuttu näkemään.

Wolfsburg on ollut ihan hyvä vaikka puolustuskannalla ovatkin olleet. Alussa kuitenkin tulivat ennakkoluulottomasti päälle ja pari paikkaakin saivat.

Manun avauskokoonpano peliin oli:
Kusczak
O'Shea-Rio-Vidic-Evra
Valencia-Carrick-Andersson-Giggs
Rooney-Owen

Nopeasti Owen kuitenkin vaihdettiin Berbaan joten pientä loukkaantumista lasi-Michaelilla on. Harmi.

Eiköhän ikoni-Giggs jotain mukavaa järkkää tuossa toisen puoliajan aikana jotta pinnat jäävät Chesteriin.
 

TML

Jäsen
Eiköhän ikoni-Giggs jotain mukavaa järkkää tuossa toisen puoliajan aikana jotta pinnat jäävät Chesteriin.

Ennen kuin rupeatte hämmästelemään ennustajan kykyjäni, niin voin paljastaa ettei tuo Giggsin viime aikojen esityksiä tuntien mikään suuri ihme ollut.

Manu siis nappasi 2-1 voiton Wolfsburgista hyvän pelin jälkeen. Ihan hyvätasoinen peli oli ja toisella puoliajalla nähtiin hyvää taistelua Wolfsburgin mentyä yllätysjohtoon. Evra jäi auttamattomasti liian lyhyeksi päätaistelussa ja saksalaiset siirtyivät johtoon.

Kauaa ei kuitenkaan nokka tuhissut kun vanha herra Giggs tasoitti pelin vaparista. Paha kimmoke jonka kautta pallo pomppi vastustamattomasti verkkoon.
Lopulta Manu siirtyi johtoon kun Berba (vai Rooney? Unohdin jo) ja Giggs järkkäsivät Carrickille loistopaikan. Carrick korvasti avausjakson läpiajonsa upottamalla pallon vastustamattomasti verkkoon. Giggsille taas perinteiset 1+1 tehot ja tuntuu että aivan Giggsin varassa on nuo tehot.

Voisi joku laskea kuinka monessa maalissa Giggs on mukana ollut viime peleissä. Tänään 1+1, lauantaina kahesta maalista 0+2 ja pikkuveljeä vastaan neljästä rysästä 0+3. On se vaan mahtava.

Champpari alotettu kahdella voitolla ja tyytyväinen voi olla. Lauantaina jatkuu Valioliiga kun Sunderland saapuu Traffordille.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
No niin, ylihuomenna koittaa se odotettu päivä kun mennään katsomaan livenä Manu vs Sunderland, onhan noita vuosikaudet tullut telkusta kannustettua.

Huomenna aamulla lento ja sitten haetaan "edustus-asut" stadionin kaupasta lauantaita varten.

Toivottavasti viihdyttävä peli, ja kävi miten kävi, tuskin siellä tulee paljon haukoteltua :)
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Fifa + Fiorentina => Fornasier....

..tuntuu olevan tämän nuoren puolustajan siirtoruletti lopulta päättymässä, koska Fiorentinalla ei ainakaan Daily Telegraphin mukaan ollut sitovaa sopimusta nuorukaisen kanssa. Lopputuloksena siten ennakoitu: siirtyminen Unitediin. Seuraavaksi sitten Le Havren tapaukseen ja nuoren Hra Pogban siirtoon.
 

Vapahtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
..tuntuu olevan tämän nuoren puolustajan siirtoruletti lopulta päättymässä, koska Fiorentinalla ei ainakaan Daily Telegraphin mukaan ollut sitovaa sopimusta nuorukaisen kanssa. Lopputuloksena siten ennakoitu: siirtyminen Unitediin. Seuraavaksi sitten Le Havren tapaukseen ja nuoren Hra Pogban siirtoon.

ManU:n kotisivun eräässä osiossa Fornasierin siirto varmistettiin jo syyskuun 29.päivä. Joten sen siirron osalta kaikki näyttäisi olevan OK.

Täältä löytyy vahvistus:
http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={B4CEE8FA-9A47-47BC-B069-3F7A2F35DB70}&newsid=6637707&page=7

"16:15 United have confirmed the arrival of 16-year-old Italian defender Michele Fornasier. He'll join the Reds' Under-18s squad with the rest of the first-year Academy scholars. (BH)"
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Ihanaa, VDS, ihanaa...

...ja voi olla, että Ben Fosterin ykkösmaalivahtiura jäi aika lyhyeksi, erityisesti kiitos Manchester City -ottelun mökellyksille (2 kappaletta) ja Jones -ponnistelun puuttumiselle Sunderlandia vastaan. Lisäksi Daily Star (aina luotettava brittilehdykkä) tietää kertoa, että Ben-setä olisi päässyt Sir Alexin erityiseen "puhkumiseen ja puhallukseen" Sunderland-ottelun jälkeen. Yleensä tämänlaisen käsittelyn jälkeen United-ura ei ole jatkunut pitkään, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan tammikuun siirtoikkunan avautumista. Saammeko myöhäisenä joululahjana Ljajicin, Dioufin ja vielä kenties ihkauuden veskarin Espanjasta tai Saksasta.

Nuori Hra Obertan on Daily Mirrorin mukaan osoittanut harrastusta puutarhanhoitoon, mikä osoittaa käsitykseni mukaan hänessä myös selvää taipumusta jaappanilaiseen ajatteluun. Hyvä!
 

Kovaltshuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,Caps, ManU
Dodii nyt on Boltonia vastaan pelattu ja voittohan sieltä tuli. Pelistä ittessään ei hirveästi oo kerrottaavaa muuta kuin että Valencia teki maalin, joka on mielestäni jotain aivan uskomatonta. Lopussa oli käydä kylmät kun Andersonilta loppu aivan totaalisesti bensat keskikentältä. Sir Alexilta aivan liian myöhään vaihto Scholesiin. Loppujen lopuksi tärkeä voitto, jolla noustiin takasin liigan kärkeen. Chelsean kompuroitua omassa ottelussaan.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Paniikkihan se oli, mutta yhden hylätyn maalin asemesta...

.... Lopussa oli käydä kylmät kun Andersonilta loppu aivan totaalisesti bensat keskikentältä......
...Boltonin ainoa maali olisi myös pitänyt hylätä Patricen hartioiden/olkapään kädellä painamisen vuoksi. Mahtava torjunta lisäksi a) Jässiltä Evansin puskuun ja b) maksapuudelikääpiöltä Berbarellun akrobatian tielle tullen. Vanhaa kaartia (poislukien VDS) ei toivottavasti nähdä näin monta enää kentällä samaan aikaan. Gary-Gary pelasi hyvin yhteen Valencian kanssa 2-0 -maalissa, mutta muutoin liike alkaa olla puskutraktorisarjaa. Ehkä siityminen Ipswichiin auttaisi....
 

TML

Jäsen
Aika vaisu Manu nähtiin ekalla jaksolla Poolia vastaan. Hyökkäyksessä ei saatu oikein mitään aikaan, mutta onneksi EVDS on kunnossa ja pitänyt Poolin aisoissa.

Carrick on katkonut keskialueella hyvin ja tarkat, yksinkertaiset syötöt ovat löytäneet perille. Hänen ja EVDS lisäksi ei muille voi juuri plussia antaa.

Rooney taitaa olla vielä vähän keskenkuntoinen ja en ihmettele jos Owen hyppäisi kentälle toisella jaksolla. O'Shea on ollut vaikeuksissa omalla paikallaan ja Neville voisi tulla Pool-fanien iloksi kentälle.

Torres on hyppinyt hyvin ja kaiken kaikkiaan Pool on pelannut melko hyvin tässä pelissä vaikkei Stevie G ole edes mukana.
 
Täytyy ihmetellä miksei oikean kautta pelata enemmän, kun tänäänkin näki, että Valencia oli huomattavasti Insuaa nopeampi - mutta ei edes ollut yritystä pelata Valencialle laidalle vauhtiin. Toisaalta O'Shean kyvyttömyys hyökkäyspelin tukemiseen lienee osasyynä.

Kaikkiaan varsin vaisu esitys tänään, vaikka olishan tulos voinut olla aivan toisenlainen, jos tuomarilla olisi riittänyt kantti tuomita se ekan jakson rankku.
 

Kovaltshuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,Caps, ManU
Noniin nyt on saatu täysin ansaitusti turpaan Liverpoolilta. Mitä jäi käteen, se ainakin että Berbatovin saa myydä, jos joku hänet nyt ostaa. Berballa ei tee yhtään mitään kun vastaan tulee vähän kovempia jengejä, jonka puolustus ja keskikenttä prässää vähän lujempaa, kaiken maailman Fulhameja vastaan hän voi saada pidettyä palloa, mutta ei sitten kun tulee kovempia puolustuksia vastaan. Rooney ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi hyvä manun tasoisen joukkueen parhaaksi maalintekijäksi, jos verrataan esim Torresiin niin eroa on kuin yöllä ja päivällä. Keskikentällä Scholesin vauhti ei vaan yksinkertaisesti riitä enää kärkikamppailuhin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rooney ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi hyvä manun tasoisen joukkueen parhaaksi maalintekijäksi, jos verrataan esim Torresiin niin eroa on kuin yöllä ja päivällä.
Ei ole mikään salaisuus, että viimeistely on Rooneyn merkittävin heikkous. Kyllähän ManU tarvitsisi Hevosnaaman kaltaisen kliinisen viimeistelijän Rooneyn rinnalle. Berbatovin kanssa ei mielestäni oikein yhteistyö suju kovin sutjakasti ajoittaisia väläyksiä lukuunottamatta.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Paha Kurki sentään...

...kun Hra Welbeck onnistui Barnsleytä vastaan hienolla puskulla ja eikös toisen puoliajan kolhun jälkeen polvea skannaukseen. Maksapuudelikääpiö onnistui myös viimeistelyssä ja Gary-Garyn ulosajokin kestettiin ilman, että Hra Foster joutui poimimistehtäviin. Joten sangen harmillista tuo nuorten miesten läpimurron mahdollinen viivästyminen nyt kun Hra Wazzakin tuntuu olevan hajalla noin yhden ottelun kolmesta noiden vihoviimeisten Englanti-sessioiden myötä. Hra Berbarellun odotettua piristymistä ei vieläkään ole havaittu.

Eilisessä ottelussa oli muutakin kovin hyvää: Hrat Rafael ja Obertan keskikentällä vihdoin rivistössä. Hrat Brown ja Evans, vaikka olivatkin välillä vaikeuksissa, tuovat lisää vaihtoehtoja Hra Ferdinandin ja Hra Vidicin ohella puolustuksen keskustaan. Hra Anderson antoi erinomaisen kulmapotkun ensimmäiseen maaliin. Voisi sanoa, että jo oli aikakin (Hra Giggs on antanut kauden aikana sangen monta ei-onnistunutta kulmapotkua).
 

TML

Jäsen
Alkuun oli vähän vaisua Manua nähtävissä, mutta mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä yksipuolisempaa peli oli. Valencia, Nani ja Evra ovat nousseet hyvin, mutta viimeiset keskitykset, syötöt, vedot ovat ontuneet pahasti.

Kerran sai Berbatov pallon verkkoon, mutta tilannetta edelsi Rooneyn paitsio. Berballa on tonttia jonkin verran ollut mutta tehottumuus vaivaa bulgaaria.

Tänään avauksesta ja koko kokoonpanosta poissa isoja miehiä. Rio, Vidic ja Giggsy kaikki ovat katsomossa. Toistaiseksi Evans-Brown on pärjännyt ihan hyvin vaikka hivenen tuo pari pistää jännittämään. Vielä kun O'Shea on Brownin laitamiehenä.

Carrick on katkonut alhaalla hyvin ja Andersson on myös liikkunut laajalla säteellä. Eiköhän se maalikin sieltä ole tullakseen jos painostus jatkuu yhtä kovana mitä se oli ekalla jaksolla.
 

TML

Jäsen
Kolme pinAnaa tuli Blackburn pelistä ja mikään muu ei kyllä olisi kelvannutkaan. Hitaan alun jälkeen esitys oli kaikkiaan melko ehjä ja hyvä. Puolustus kesti hyvin vaikka 2 tärkeintä miestä puuttuikin. Keskikentältä puuttui lisäksi maestro Giggs, mutta kyllähän Unitedin tasoisella joukkueella on heittää päteviä kenenkä tahansa tilalle.

Avausmaalista vastasi siis Berbatov, joka kikkaili nätisti rankkualueella. Evralta tuli kova syöttö tuohon maaliin. Maali oli highlight kamaa niinkuin bulgaarin maalit yleensä ovatkin.

Vähän vastaavanlainen oli toinenkin maali jonka teki Rooney. Andersson antoi matalan keskityksen boksin ulkopuolelta suoraan Rooneyn jalkaan ja hän jatkoi sen kauniisti sisään.

Roverskin sai pallon maaliin 90 minuutin tultua täyteen. Tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi, mitä se ei suinkaan ollut, ainakaan nopeasti katsottuna hidastuksesta.

Udited sai vielä 94min kohdalla paikan kaunistella lukuja, mutta Owenin veto meni vaivoin ohitse. Hienosti järkätty kuvio kaiken kaikkiaan.


Tästä on ihan mukava lähteä ensi viikon champpari peliin jossa vastaan asettuu TsSKA Moskova. Sunnuntaina onkin sitten tähän mennessä kauden tärkein matsi kun vastaan asettuu Chelsea.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Nostetaan tämäkin ketju hieman ylemmäksi ja aihettakin on, sillä...

...vastassa tänään kello 17 ovat vanhat peikkomme Pompey ja Avram Grant. Saa nähdä, toimiiko Pompeyn kuherruskuukausi Grantin kanssa piristäen joukkueen suoritusta. Herkkusieniliigakonttauksen jälkeen on aika tuoda Isot Tykit kentälle. VDS, Ratface, Wazza, Carrick ja Berbarellu ovat todennäköisesti mukana avauksesta alkaen, mikäli Hra Berbatovin polvi ei pane liikoja vastaan. Brittilehtien ja brittisivustojen mukaan ongelmia on erityisesti puolustuksen keskustassa, jossa Rio on edelleen poissa ja jossa maaottelukolhuista toipumassa oleva Jonny Evans on kysymysmerkki. Todennäköinen topparipari on siten Wes - Vida. Toivottavasti Herkkusienimatsin ykköspelaaja Obertan pääsisi jossain vaiheessa sisään, vaikka tiistainen Carling Cup -matsi onkin todennäköisin seuraava tilaisuus taitojen esittämiseen.
 

TML

Jäsen
Vaisu avausjakso liigan heikointa jengiä vastaan ja 1-1 tilanteessa tauolle. Molemmat saivat rankkarit ja onnistuivat niissä. Ensin Rooney kaadettiin ja hän pussitti, sitten sekavan tilanteen jälkeen dumari näki Vidicin rikkoneen Pompey-pelaajaa rankkarialueella. Boateng pussitti tasoituksen.

Toiselle jaksolle United sai unelma-alun kun parin minuutin pelin jälkeen Rooney teki illan toisensa. Hattutemppu täydentyi reilu 5 minuuttia myöhemmin ja peli alkoi olla selvä. Viimeisen silauksen teki huomenna 36-vuotta täyttävä Ryan Giggs, joka upotti vaparin sisään nätisti. Rooney teki hyvän hämäyksen vaparissa.

Giggsille hattua päästä, mies paukutti 100 maalinsa valioliigassa. On se hurja.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Giggsille hattua päästä, mies paukutti 100 maalinsa valioliigassa. On se hurja.
On se. Eikös tuo ole ihan mahdollista viidessä vuodessa? Giggsillä meni 20...

No joo, enivei. Onnea Giggsille, suunnilleen ainoalle sympaattiselle brittifutaajalle.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
ManU saa FA Cupin 3. kierroksella vastaansa Leeds-Kettering uusintapelin voittajan Old Traffordille, huikea peli tiedossa vastustajalle, ei ehkä ManU:lle.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Kyllä Karwapallit aina mukaan mahtuvat....

...joten tervetuloa Old Traffordin nurmella kirmaamaan Leeds United! Mieleen muistuvat kauheat painajaiset 1970-luvulta, jolloin Billy Bremner, Norman Hunter ja kumppanit säilyivät koko 90-minuuttisen kentällä. Nykyään tällaisia rantarosvoja ei katsottaisi viittätoista sekuntia enempää. Tuolloisessa Unitedin miehistössä ainoastaan Big-Jim Holton kykeni edes kymmeneen prosenttiin siitä väärinpeluusta ja kovuudesta, jolla esimerkiksi Norman "Break-Your-Leg" Hunter tuolloisia jalkapallokentiksi kutsuttuja mutasammioita souteli.
 

Hybbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, MUFC, FCUM
Pari päivää vanha uutinen, mutta Man Utd on päättänyt olla signaamatta Adam Ljajicia, työlupaongelmien vuoksi. Tai sitten kassa on tyhjä, kukapa noista tietää.
 

TML

Jäsen
Hieno ja näyttävä voitto West Hamista ja kun muutamaa tuntia myöhemmin City voitti Chelsean, kuroi Manu eron kahteen pisteeseen.

4-0 voitossa maalintekijöinä onnistuivat Scholes, Gibson, Valencia ja Rooney. Komeita osumia Manu tehtaili eikä Hammerssilla ollut mitään palaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös