Major League Baseball

  • 329 974
  • 2 270

Histo

Jäsen
Hyvää sisäpeliä ja syöttäjät kovilla, kun kaksi ja puoli vuoroa pelattu San Franciscossa. Jokaisessa sisävuorossa kärki on lyönyt itsensä kentälle ja Cardinals johtaa 4-1. Johtaisi enemmän, ellei huippuvireisen Kolten Wongin edessä löisi palokone Jhonny Peralta.

Giants kavensi tasoittavalla 4-3:een: Joaquin Arias löi ensimmäisenä itsensä kärjeksi ja siirtyi kolmoselle kahden seuraavan lyöjän palaessa. Buster Posey kotiutti hänet 3-saumasta, Pablo Sandovalille vapaa ja Hunter Pence löi keskisaumasta kolmannen juoksun. Brandon Beltistä kolmas palo ja neljännen alkuun SF vaihtaa Vogelsongin pois kummulta. Sama kohtalo luultavasti piakkoin edessä kuusi hittiä antaneella Shelby Millerillä, jonka lyöntivuoro on tässä vuorossa toisena.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Niin vain Giants onnistui lyömään kolme juoksua kuudennessa sisävuorossa ja voitti ottelun 6-4. Ensi yönä Cardsin Adam Wainwright on täysin tekemättömän paikan edessä Bumgarneria vastaan. Vaadittaisiin vähintäänkin se että Cardsilla olisi luotettavia vaihtosyöttäjiä mutta eipä heillä oikein ole kuin Seth Maness sekä Pat Neshek mutta eipä tuokaan kaksikko liene tottunut syöttämään juuri vuoroparia pidempään. Giantsilla puolestaan on kova bullpen, kestää vertailun jopa Kansas Cityn vastaavaan mutta mitä luultavimmin heidän ei tarvitse pahemmin rasittaa itseään ensi yön ottelussa. Giants kuittaa voiton, asia ei muutu muuksi vaikka mitä tehtäisiin.
Tämä tapahtui heti avausvuorossa: Alcides Escobarin singlen jälkeen Nori Aoki pääsi lyöjään osuneella syötöllä kentälle ja Lorenzo Cain komennettiin heti lyömään uhrausnäpy -- siis ensimmäisessä sisävuorossa.
Tuolla http://espn.go.com/blog/sweetspot/post/_/id/52675/the-streak-goes-on-royals-to-world-series
sanotaan näin:
Lorenzo Cain then laid down the first sacrifice bunt of his career (Yost said during the in-game interview that Cain bunted on his own).
 

Histo

Jäsen
Cain siis päätti itse näpytellä. Mielestäni melko hassua, että kolmospaikan lyöjä (jonka pitäisi siis olla joukkueensa ykkösmies mailassa) lyö ensimmäisellä lyöntivuorollaan etutilanteessa näpyn. Mutta kaipa siinä Cain katsoi, että auttaa joukkuettaan tässä tilanteessa parhaiten näin ja lopulta tuo ratkaisu poiki voittojuoksut.

St. Louisin osalta täytyy vastaavasti todeta, että kolmospaikan Matt Holliday ja viitospaikan Jhonny Peralta ovat olleet suurissa vaikeuksissa pudotuspeleissä. Kärkikaksikko Matt Carpenter-Jon Jay, nelosena lyövä Matt Adams ja erityisesti kuutosena iskevä Kolten Wong olisivat iskussa, mutta juoksujuhlia ei synny, kun kaksi muuta eivät onnistu. Giantsin vaikeuksissa ollut aloittaja Vogelsong selvisi ensimmäisestä ja kolmannesta vuorosta säikähdyksellä Peraltan lyötyä tuplapalot. Toisen vuoron alkuun Wong löi tuplan ja kolmannessa kunnarin, mutta miehiä ei ollut pesillä. Ihmettelin jo ennen peliä, että Wong ei pääse lyöntijärjestyksessä alemmas, mutta kaipa siitä aiheutuisi sitten muita ongelmia? St. Louisin aloittaja Miller ei avausvuoroissa ollut yhtään vakuuttava hänkään, eikä San Francisco joutunut isoon tappioasemaan vaikka ulkopeli vuoti juoksuja. Joten lopputulema oli lähes arvattavissa.

Giants teki kuudennessa kolme juoksuaan kahdella maalyönnillä 1-vahti Adamsille ja Poseyn välilyönnillä. Adams yritti ensimmäisellä kerralla polttaa kotiin yhdellä palolla ei-pakkotilanteessa, mutta Juan Perez olisi ehtinyt vaikka sieppari Tony Cruz ei olisi pudottanut palloa. Seuraavassa tilanteessa Joe Panikin lyönti tuli Adamsille ykköspesän viereen ja poltettuaan lyöjän hän lähti hakemaan tuplapaloja kakkoselta, mutta heitti huonosti ja samalla kolmosella ollut Brandon Crawford karkasi kotiin. Giants ei tarvitse juoksujentekoon montaa palloa linjan taakse, vaan edestäkin tulee pinnoja. Tämän yön ottelusta riittää aamulla tuloksen katsominen ja sitten voidaan odotella finaalien alkamista. (Saattaa olla, että katson pelin päivän aikana kuitenkin hehe).

Royals pelaa World Seriesissä kolmatta kertaa seurahistoriassa (aiemmat häviö 1980 ja voitto 1985). Huolimatta Kansas Cityn huikeista pudotuspeleistä ja kotiedusta pitäisin silti kokenutta Giants-joukkuetta suosikkina sarjassa. Mielenkiintoiset mittelöt tulossa etukäteen, kun molemmat joukkueet hallitsevat pienen pelin ja syöttäjäosastot ovat kuosissa.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Giantsin vaikeuksissa ollut aloittaja Vogelsong selvisi ensimmäisestä ja kolmannesta vuorosta säikähdyksellä Peraltan lyötyä tuplapalot.
Tosta tulee mieleen Baltimoren Delmon Young eilen. Mistään lunttaamatta muistelen että Young kävi lyömässä neljästi. Kahdella ensimmäisellä vuorolla juoksija oli ykköspesällä ja kummallakin kerralla Young taiteili tuplapalon. Kolmannella kerralla juoksijoita ei ollut, Young sai aikaiseksi etukenttälyönnin josta Royals olisi tehnyt tuplapalon jos juoksija olisi ollut ykkösellä. Neljännellä kerralla juoksija oli taas ykkösellä, Youngille "vain" strikeout joka oli joukkuulleen vähiten tuhoisa Youngin lyöntivuoro. Ja samainen Young valittiin ALCS:n MVP:ksi kaksi vuotta sitten. Nyt tittelin sai Lorenzo Cain:
http://www.cbssports.com/mlb/eye-on-baseball/24753839/lorenzo-cain-wins-alcs-mvp

Tämän yön ottelusta riittää aamulla tuloksen katsominen ja sitten voidaan odotella finaalien alkamista. (Saattaa olla, että katson pelin päivän aikana kuitenkin hehe).
Mulla on se ongelma että tällä viikolla on lomaa, ensi viikolla ei ole joten WS:n liveseuranta tuottaa vaikeuksia. Tästäkin syystä tekisi mieli katsoa ensi yön peli, tiedä vaikka näkisi jotakin mielenkiintoista. No ennen peliä pitäisi kyllä nukkua useampi tunti.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Niinpä Giants selvitti tiensä World Seriesiin voittamalla Cardsin 6-3.

Cardsin tappio ei johtunut Wainwrightista joka pelasi hyvän ottelun, seitsemän vuoroparin aikana vain kaksi juoksua jotka tulivat Joe Panikin kunnarilla kolmannessa vuoroparissa. Myöskin Bumgarner pelasi hyvin, antoi kolme juoksua kahdeksan vuoroparin aikana mutta Cards siis johti peliä vielä silloin kun aloitussyöttäjät poistuivat pelistä. Kahdeksannen vuoroparin tasoittavalla Giantsin ensimmäinen lyöjä pinch hitter Michael Morse löi kunnarin Cardsin vaihtosyöttäjä Pat Neshekille mutta jatkossa Neshek poltti Blancon, Panikin ja Poseyn.

Yhdeksännen aloittavalla sisävuorolla Cards vaihtoi syöttäjäksi Santiago Casillan, joka joutuikin vaikeuksiin. Cards sai ajolähdön kahdella palolla mutta Giants vaihtoi syöttäjäksi Jeremy Affeldtin joka poltti Oscar Taverasin. Cards puolestaan vaihtoi syöttäjäksi viime kauden NLCS:n MVP:n Michael Wachan jolla kyseessä oli ensimmäinen esiintyminen tämän kauden postseasonilla, mies on kärsinyt loukkaantumisesta tällä kaudella. Giants sai yhdellä palolla juoksijat etupesille ja lyömään Travis Ishikawa. Ishikawa katsoi kaksi väärää syöttöä ja löi sitten kunnarin ja ottelu päättyikin siihen. Mutta ottelu oli kyllä jännä ja kannatti katsoa.
 

Histo

Jäsen
Wachan otto peliin tilanteessa, jossa hänellä oli vain hävittävää oli epäonnistunut riskinotto Mathenyltä. Cardinals-luotsi ei luottanut normaaliin vaihtosyöttäjäosastoonsa (joilla oli toki ollut vaikeuksia aiemmissa peleissä) ja lähti katsomaan eräällä tavalla kääntämättömän kortin. Wachan olisi voinut vielä vaihtaa pois ennen Ishikawan lyöntivuoroa, mutta nyt tehtiin näin.

Giants kuitenkin vaikutti selkeältä sarjavoittajalta jo tuossa vaiheessa, joten tuskin pelkästään tuon tilanteen toisin pelaaminen olisi St. Louisia pelastanut.

World Series alkaa kuitenkin Missourin osavaltiossa hetken kuluttua. Kotijoukkue Royalsin aloittaja on James Shields (pudotuspeleissä kolme starttia, 1-0, ERA 5,63) ja Giantsilla tietenkin NLCS:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Bumgarner (neljä starttia, 2-1, ERA 1,42). En tiedä virallisista arvioista, mutta Kansas Cityn pitkästä voittoputkesta, loistavista vaihtosyöttäjistä ja kotiedusta huolimatta San Francisco pystyy vastaamaan vaarallisten (okei, nimekkäämpien) lyöjiensä sekä erinomaisen syöttäjäkaartinsa puolesta ja on kokemuksensa puolesta mielestäni suosikki sarjaan. Olisin positiivisesti yllättänyt, jos KC pystyisi ottamaan kaksi voittoa ja saataisiin pitkä sarja.
 
Viimeksi muokattu:

Histo

Jäsen
Giants tekee tästä pelistä nopeasti selvää. Shieldsillä on suuria vaikeuksia saada syöttöään ruutuun ja SF:lla on ensimmäisen sisävuoron jälkeen viisi hittiä. Sandoval löi avausjuoksun tuplalla oikeaan kulmaukseen (Posey paloi yrittäessään ykköseltä kotiin) ja perään Hunter Pence pisti pallon keskelle katsomoon, kun Shields lähti hakemaan laakasyöttöä 3-2-laskussa. Kolme juoksua vieraille ja Bumgarnerin ollessa kummulla lienee sama lähteä nukkumaan.
 

Histo

Jäsen
Giants voitti tuon ensimmäisen pelin 7-1 Bumgarnerin syötettyä loistavasti, mutta sen jälkeen Royals on vienyt kaksi voittoa. Toinen ottelu ratkesi kuudennessa vuorossa, kun Kansas City iski viisi juoksua ja tasatilanne 2-2 muuttui loppunumeroiksi 7-2. Giants-aloittaja Jake Peavy laski vuorossa kaksi ensimmäistä lyöjää kentälle ja tilalle tullut Jean Machi antoi Billy Butlerille singlen, jolla syntyi voittojuoksuksi jäänyt kolmas pinna. Hunter Strickland syötti myös vuorossa, mutta ei saanut aikaan paloja: Salvador Perez löi tuplalla kaksi juoksua ja Omar Infante löi perään kunnarin (Stricklandille kunnari oli viides annettu pudotuspeleissä) sinetöiden loppunumerot. Bruce Bochy käytti myös Tim Lincecumia vaihtosyöttäjänä pelin karattua käsistä, mutta tämä loukkaantui. Kansas Cityn vaihtosyöttäjät olivat totutun tehokkaita, joten San Franciscoon matkattiin tasavoitoin.

Viime yön kolmannessa pelissä Royals aloitti juoksujenteon heti 39-vuotiasta Tim Hudsonia vastaan. Alcides Escobar löi tuplan pelin ensimmäisellä syötöllä (Gregor Blanco löi Giantseille kunnarin toisen pelin ensimmäisellä lyöntivuorolla), pallo oli lähellä lentää suoraan oikealle aidan yli. Alex Gordon ja Lorenzo Cain paloivat maalyönneillä, mutta Escobar eteni näiden turvin kotipesään, 0-1. Toisessa vuorossa KC sai kaksi etenijää pesille, mutta Jarrod Dyson löi tuplapalot ja Hudson selvisi tilanteesta.

Royalsin aloittaja Jeremy Guthrie oli vakuuttava ensimmäiset viisi vuoroa antaen vain kaksi singleä (ei yhtään strikeoutia, mutta kaikki palot kelpaavat). Guthrie ja Hudson vaihtelivat nollia, kunnes kuudennen alussa ensiksimainitun käryttyä ykköselle tuli Royals-kärki lyömään kolmannen kerran ja ratkaisi ottelun. Escobar löi singlen ja Gordon keskelle taakse tuplan, jolla 0-2. Cain paloi, jonka jälkeen Javier Lopez korvasi 76 syöttöä heittäneen Hudsonin. Eric Hosmer taisteli 11 syötön lyöntivuoron, joka päättyi välilyöntiin keskelle: Gordon toi 0-3. Lopez ei ollut antanut lyödä itseltään pudotuspeleissä juoksua sitten vuoden 2009 divisioonasarjan (jolloin hän Bostonin paidassa hävisi LA Angelseille kolmannen pelin jatkovuoroilla).

Guthrie aloitti kuudennen tasoittavan, mutta Brandon Crawfordin singlen ja pinnelyöjä Michael Morsen RBI-tuplan jälkeen Kelvin Herrera tuli jatkamaan. Blancolle vapaa ja sen jälkeen kolme paloa maalyönneillä: Joe Panikin lyöntivuorolla etenijät takapesille, Buster Poseyn lyönnillä Morse kotiin ja Pablo Sandovalin käry jätti etenijän kolmoselle. Tilanne 2-3, mutta kolmessa viimeisessä vuorossa joukkueet saivat yhteensä kaksi etenijää kentälle. Dyson löi seitsemännessä kahden palon singlen, josta ei seurannut mitään ja Hunter Pencelle vapaa tasoittavalla. Sen jälkeen Royalsin vaihtosyöttäjät Brandon Finnegan, Wade Davis ja pudotuspelien seitsemännen talletuksen kirjauttanut Greg Holland hoitivat loput kahdeksan paloa ja vieraille voiton.

Sarjaan tuli lisää mielenkiintoa, kun San Francisco joutuu kehittelemään takaa-ajoasemassa lääkkeitä Royalsien lyömiseen. Tosin Madison Bumgarner hoitaa pelit 5 ja 7, jos vain joku voittaa välissä neljännen tai kuudennen ottelun. Ensi yönä vastakkain ovat joukkueidensa nelosaloittajat Ryan Vogelsong ja Jason Vargas. Ottelu alkaa, kun kello on Suomessa ensimmäisen kerran 03:07 ja tunnin pelin jälkeen se näyttää jälleen 03:07.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tämä WS:n neljäs ottelu on huikea, onneksi tuli noustua siihen. Kansas City siirtyi kolmannessa vuoroparissa 1-4 johtoon jota johtoasemaa joukkue yritti puolustaa loppuvuoropareihin asti, jossa tunnetusti hirmukolmikko Herrera, Davis, Holland pitäisi vastustajan juoksuitta. Vaan eipäs Royals siinä onnistunut ja Giants johtaa ottelua 7-4 kun pelataan Royalsin seitsemättä vuoroparia. No, ottelu on vielä kesken mutta Giantsin bullpen on sekin vahva. Eiköhän Giants tämän nyt vie (?) ja huomenna kummulle astelee Mr. Bumgarner. Sekä James "Big Game" Shields joka saa taas kerran tilaisuuden todistaa lempinimensä oikeutus.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sarjaan tuli lisää mielenkiintoa, kun San Francisco joutuu kehittelemään takaa-ajoasemassa lääkkeitä Royalsien lyömiseen. Tosin Madison Bumgarner hoitaa pelit 5 ja 7, jos vain joku voittaa välissä neljännen tai kuudennen ottelun. Ensi yönä vastakkain ovat joukkueidensa nelosaloittajat Ryan Vogelsong ja Jason Vargas. Ottelu alkaa, kun kello on Suomessa ensimmäisen kerran 03:07 ja tunnin pelin jälkeen se näyttää jälleen 03:07.

Bumgardner syöttää enää game 5:n. Ennen peliä kritisoitiin että miksei Bumgarner aloita game 4:ää, jotta voisi syöttää ottelut 4&7 vielä, mutta ilmeisesti hän ei ole urallaan syöttänyt kolmen päivän levolla, joten riskiä ei otettu. Game 7 on mahdotonta aloittaa nyt sunnuntain game 5:n jälkeen koska se on keskiviikkona. Jotain vuoropareja varmaan hätätapauksessa ehkä.
Aika mielenkiintoiset play-offit ollut kaiken kaikkiaan, harmi ettei ole pystynyt/ehtinyt katselemaan muuta kuin highlighteja..
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ottelun 5 sekä mahdollisesti pelattavan ottelun 7 välillä on vain kaksi päivää. Normaalisti Bumgarnerin pelaamista tuossa seitsemännessä ottelussa ei edes harkittaisi mutta sitä en ymmärrä miksi hän voisi pelata siinä pelissä joitakin vuoropareja muttei voi aloittaa, mikä ero niillä alkuvuoroilla on myöhemmin tuleviin vuoroihin? Ellei hätätapaukseksi lasketa pitkälle jatkovuoroihin uloittuvaa peliä.

Jos tuota viimeistä ei tarkoiteta niin miksei Giants voisi aloittaa seitsemättä peliä vaikka kolmikolla Bumgarner, Yusmeiro Petit, Tim Lincecum jotka syöttäisivät yhteensä noin kuusi vuoroparia, riippuen tietysti siitä paljonko ovat joutuneet pelaamaan otteluissa 5 ja 6. Tässä sarjassa näyttäisi olevan vain yksi valioluokan aloittaja, Bumgarner, kun taas muut ovat keskitason syöttäjiä jos edes sitä. Vielä ei ole nähty peliä jossa Giants kukistaa jonkin kolmikosta Herrera, Davis, Holland saapa nähdä miten on jatkossa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Giants voitti Royalsin viime yönä 5-0, sarjassa on yksi välipäivä ja siityy sitten Kansas Cityyn jossa pelataan vielä yksi tai kaksi ottelua. Muutamia ajatuksia viime yön pelistä.

Madison Bumgarnerilta taas huippupeli, complete game. MadBum syötti ottelussa 117 kertaa ja vaikka ESPN:llä spekuloidaan Bumgarnerin mahdollisesti vielä pelaavan mahdollisessa seitsemännessä ottelussa niin tuolla syöttömäärällä tuskinpa vain. Myöskin Royalsin James Shields pelasi hyvän ottelun ja antoi kuudessa vuoroparissa vain kaksi juoksua Giantsille, pitäen joukkueensa siis pelissä mukana. Ja kun peli oli vielä seitsemännenkin vuoroparin jälkeen 2-0 Giantsille, Bumgarner piti laittaa syöttämään vielä kahdeksannen vuoron aloittava sisävuoro, syöttäjän vaihto tuossa kohdassa olisi ollut paha taktinen virhe. Kahdeksannen vuoroparin jälkeen Bumgarner oli syöttänyt 109 kertaa joten oli samantekevää antaa hänen pelata ottelu loppuun kun syöttömäärä oli jo noin suuri vaikka ottelu oli jo revennyt lukemiin 5-0. Jos Bumgarneria olisi halunnut säästää, vaikkapa kaksikko Machi-Strickland olisi voinut hoidella ottelun loppuun.

Kahdeksannessa vuoroparissa Giants teki siis kolme juoksua ja mikä parasta, ne kaksikolle Kelvin Herrera, Wade Davis joten heidän taikansa nyt jossakin määrin katosi ja Giants sai lujasti itseluottamusta jos ottelu pitää ratkaista heitä vastaan.

Nyt näyttää siltä että sarja kääntyy väkisin Giantsille. Bullpen on täysin levännyt ja startterin mahdollisesti epäonnistuessa kummulle voidaan vetää jo varhaisessa vaiheessa Yusmeiro Petit, mies joka voi syöttää tarvittaessa useampiakin vuoropareja ja hän ei toistaiseksi ole antanut vastustajalle postseasonilla juoksuakaan. Taikka Tim Lincecum. Royalsin toivo kuudennessa pelissä on startteri Yordano Ventura, joka onkin ollut Royalsin paras startteri postseasonilla. Seitsemättä peliä ei pidä vielä murehtia, sen aika on sitten aikanaan jos on.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Laitetaan nyt tänne, että Cardinalsin huippulupaava outfielder Oscar Taveras kuoli eilen auto-onnettomuudessa kotimaassaan. Taveras oli ennen 2014 kautta #2 mlb prospectlistalla. Iso palanen Cardinalsin tulevaisuutta on poissa. Mies teki debyyttinsä isossa liigassa tällä kaudella ja mies oli ilmeisesti kaavailuissa ensikaudella vakiokokoonpanon mies kovassa Cardinalsin miehistössä.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Nyt näyttää siltä että sarja kääntyy väkisin Giantsille.
Mun mielestä Royals on tässä vielä ihan kunnolla mukana. Eiköhän joukkue ollut henkisestikin valmistautunut siihen, että luultavasti Bumgarneria vastaan käkättimeen tulee. Nyt tässä Game 6:ssa vastassa on Jake Peavy, joka on keskinkertainen syöttäjä huonolla postseason-historialla. Venturan kanssa Royalsilla on erinomainen mahdollisuus kukistaa Peavy ja Giants, jolloin joukkue pääsisi Game Seveniin Hudsonia vastaan Stanford kid Jeremy Guthrien kanssa.

Jos joutuu aikaisessa vaiheessa kunnolla tappiolle seriesissä, on se selkäranka helposti katkeamassa. Mutta nyt on kuitenkin edessä tilanne, jossa täytyy voittaa vain kaksi matsia kotona ilman että täytyisi kohdata yhtään ässäsyöttäjää. Erot näiden joukkueiden välillä ovat todella pieniä, vaikka tässä onkin nähty Giantsilta näitä selviä voittoja. Tällä vuosituhannella on pelattu yhdeksän kutos- tai seiskapeliä World Seriesissä ja kotijoukkueet ovat näissä 8-1. Royalsin tilanne on paljon toiveikkaampi kuin esim. Cardsilla oli vuosi sitten, kun he lähtivät Fenway Parkille 2-3-tappioasemassa.

Todella ikävä tuo Taveras-uutinen. Nuorella jätkällä olisi ollut iso tulevaisuus MLB:ssä. Gimmafrendikin meni vielä samalla.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Madison Bumgarnerilta taas huippupeli, complete game. MadBum syötti ottelussa 117 kertaa ja vaikka ESPN:llä spekuloidaan Bumgarnerin mahdollisesti vielä pelaavan mahdollisessa seitsemännessä ottelussa niin tuolla syöttömäärällä tuskinpa vain.
Mä katoin ESPN:ltä aamulla sen armchair manager vertailu jutun ja siinä taas sanottiin että koska Bochy käytti Bumgarneria koko pelin, saumat seitsemänteen peliin käytännössä menivät. Ja siinä recap -jutussa sanottiin että Madison on itse ilmoittanut että hän haluaisi olla 'available' bullpenista.
En kyllä itsekään ihan heti usko että Bumgarner syöttäisi _mahdollisessa_ seitsemännessä pelissä. Ja tuleeko edes seitsemättä peliä..
Mitä tahansa voi kyllä tapahtua. Mitä tuossa tämän katstrofikauden aikana Peavyn otteita tuli seurattua tuossa ennen siirtoa, niin ei kyllä hirveästi vakuuta. Disclaimer: en kyllä tällä kaudella montaa matsia Peavyn nähnyt, mutta kuitenkin

edit: unohtui laittaa että aika jäätävät world series statsit 2010-2014 Bumgarnerilla nyt, ERA 0.29
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mä katoin ESPN:ltä aamulla sen armchair manager vertailu jutun ja siinä taas sanottiin että koska Bochy käytti Bumgarneria koko pelin, saumat seitsemänteen peliin käytännössä menivät. Ja siinä recap -jutussa sanottiin että Madison on itse ilmoittanut että hän haluaisi olla 'available' bullpenista.
En kyllä itsekään ihan heti usko että Bumgarner syöttäisi _mahdollisessa_ seitsemännessä pelissä.
Samaa arvelen minä. Kuitenkin tossa ESPN:n jutussa http://espn.go.com/mlb/playoffs/201...mlb-bumgarner-defining-world-series-greatness
Jayson Stark sanoo: "We know what greatness looks like when we see it. And boy, have we been seeing it. And with a potential Game 7 looming Wednesday in Kansas City, we might not even have seen the last of Madison Bumgarner in 2014. So don't touch that dial."

Jos en väärin muista, Giants treidasi Jake Peavyn Red Soxista kesällä. Peavy oli pelannut jokseenkin huonosti Red Soxissa mutta traden jälkeen tilastot Giantsissa näyttivätkin hyviltä. Peavy on pelannut jonkun hyvänkin postseason-pelin nyt tällä kaudella (ei kylläkään kuutta vuoroparia mutta vähempikin riittäisi Giantsille oikein hyvin, kunhan ei anna juoksuja) joskin minusta Ventura vaikuttaa ennalta vahvemmalta ja varmemmalta. Royals on tässä sarjassa voittanut nimenomaan Peavy- ja Hudson-ottelut, jotka ovat vielä jäljellä.

Kuitenkin uskoni Giantsiin on vahva, Royalsillakaan ei ole mitään Bumgarneriin verrattavissa olevaa startteria ja mielestäni Royals on paljon riippuvampi startteriensa onnistumisesta kuin Giants. Jos Giantsilla näyttää siltä että startterin peli ei kulje, he voivat jo varsin varhaisessa vaiheessa vaihtaa ukon pois ja ottaa tilalle Petitin, joka voikin sitten syöttää vaikka kuusi vuoroparia peräjälkeen. Jonka lisäksi heillä on Lincecum jota myöskin voi käyttää long relieverinä. Royalsin bullpenistä tuollaisia kavereita ei vaan löydy, heidän vaihtosyöttäjistään tuskin kukaan voi pelata kahta vuoroparia pidemmälle, suurin osa ei edes niin paljoa.

Kaikki on toki mahdollista kuten vaikka se että Giantsilta sekä Peavy että Hudson epäonnistuvat ja esim Petitiä peluutetaan pitkään jo ottelussa 6 jolloin ei ole käytettävissä seuraavassa ottelussa. Tai se että Royals ottaa Giantsin starttereilta niukan johdon jota onnistuvat puolustamaan loppuun saakka. Pääsyy Giants-uskooni on kuitenkin se että pidän heidän bullpenin syvyyttä laadukkaampana kuin Royalsin. Royalsin bullpenin huippukaverit syöttää maksimissaan yhteensä nelisen vuoroparia ottelussa, loppuosa hepuista on melkeinpä "tavallisia kuolevaisia". Sanoisin että Giantsin ja Royalsin ero on Yusmeiro Petit.
 

Histo

Jäsen
Kuten Bumgarner itsekin totesi, hän voi olla bullpenissä käytettävissä mahdollisessa seitsemännessä pelissä. Onhan näitä tilanteita nähty aiemmin, joissa edellispäivän syöttäjä ilmaantuu apuun seitsemännen pelin loppupuolella, ja kauden viimeisessä ottelussa kaikki varmasti haluavat olla käytettävissä, elleivät ole sökönä. Managerin asia on sitten ratkaista, onko jonkun ottamisesta peliin hyötyä vai ei.

Jotta tämä spekulaatio päästäisiin kunnolla käymään, pitäisi Kansas Cityn voittaa kuudes ottelu. Aloittajien vertailussa lähtötilanne on tasaisempi kuin Bumgarnerin ollessa kummulla, mutta Royals tosiaan tarvitsisi johtotilanteen kuuden vuoron jälkeen ja se voi olla hankalaa saavuttaa, mikäli Bochy käyttää vaihtosyöttäjiään oikein. Giants-pelaajien aiempi kokemus ratkaisupaikoista voi olla avain ja edelleen kotiedustaan huolimatta Royals on haastaja-asemassa.

Kuudes ottelu on myös ollut monissa sarjoissa se peli, jossa mestaruuden ollessa katkolla vieraille on nähty kotijoukkueiden toimesta aivan uskomattomia nousuja voittoon loppuhetkien tappioasemasta (1975, 1985, 1986, 2002, 2011)...

Linkit vievät wikipediaan.
 
Viimeksi muokattu:

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Kuudes ottelu on myös ollut monissa sarjoissa se peli, jossa mestaruuden ollessa katkolla vieraille on nähty kotijoukkueiden toimesta aivan uskomattomia nousuja voittoon loppuhetkien tappioasemasta (1975, 1985, 1986, 2002, 2011)...

Linkit vievät wikipediaan.

Tuli katsottua tuo wikipedia-artikkeli vuoden 2011 World Seriesta, ja sen jälkeen etsittyä YouTubesta koko ottelu. Aika huikea matsi, sekä 9-ja 10-vuoropareissa Texas oli yhden hutilyönnin päässä mestaruudesta, mutta niin vain Cardinals taisteli molemmilla kerroilla itselleen juoksut niinkin selkä-seinää-vasten tilanteesta, kuin vain olla voi.
 

Histo

Jäsen
Tämä kuudes peli näyttäisi tarjoavan huikean takaanousun mahdollisuuden San Franciscolle... Kolmen vuoron jälkeen Kansas City johtaa peräti 8-0 savustettuaan pelistä sekä aloittaja Jake Peavyn että Yusmeiro Petitin. Myös Madison Bumgarner oli tarjolla tähän peliin vaihdosta, mutta ellei tuota huikeaa nousua nähdä (kaikkihan on mahdollista) taitaa jäädä huomiselle.

KC sai jo ensimmäisessä vuorossa kärjen kolmoselle, mutta Peavy syötti itsensä ulos hankaluuksista. Toisessa vuorossa Hunter Pence löi vieraille tuplan yhdellä palolla, josta ei kehkeytynyt mitään. Tasoittavalla Alex Gordon ja Salvador Perez löivät singlet mieheen, etenijät kulmiin. Mike Moustakas löi tuplalla avausjuoksun, jonka jälkeen Peavy sai Omar Infantesta strikeoutin. Vuoron viides lyöjä Alcides Escobar löi etukenttälyönnin ykköspesän edustalle Brandon Beltille, joka hämääntyi Peavyn "kotiin, kotiin, kotiin"-huudoista, eikä enää ehtinyt polttaa Escobaria. Perez ei nimittäin lähtenyt kolmoselta mihinkään ja Belt näki tämän, selin kolmoselle ollut Peavy ei. Siispä yhden palon ajot ja Peavyn viimeinen mahdollisuus pysyä pelissä. Lyöntivuoroonsa mennessä nolla hittiä sarjassa neljään peliin kerännyt Nori Aoki löi vasemmalle väliin toisen juoksun ja Petit tuli syöttämään.

Petit puolestaan ei ollut antanut juoksuakaan kolmessa pelissä (kaikista voitto) koko pudotuspelikaudella ja ylipäänsä vain neljä hittiä, mutta Royals-lyöjät olivat löytäneet lääkkeet. Lorenzo Cain löi kahden juoksun singlen, Eric Hosmer kahden juoksun tuplan ja Billy Butler vielä juoksun tuoneen tuplan siihen päälle. Gordon ja Perez paloivat, mutta kyseessä oli Royalsin seurahistorian tehokkain sisävuoro pudotuspeleissä: 7-0.

Kolmannessa Giants rakensi kolmella vapaalla ajolähdön yhdellä palolla Buster Poseylle, mutta hän löi tuplapaloiksi polttaja Alcides Escobarille. Jean Machi tuli kummulle tasoittavalla, eli Petit otettiin säästöön huomista ottelua varten. Yhden palon jälkeen Infante löi kolmospuolen takakulmasta pompun kautta katsomoon, eli automaattituplan. Escobar paloi, Aokille vapaa ja etutilanteessa Cain moukaisi keskelle taakse yli Gregor Blancosta. Myös tämä lyönti meni pompun kautta katsomoon ja tuotti vain yhden juoksun. Jos pallo olisi ponnahtanut takaisin kentälle, Aoki olisi ehtinyt varmasti kotiin. Nyt takapesät täyteen Hosmerille, jonka maalyönti jäi syöttäjä Machille ja kolmas palo.

Kansas City pelaa erittäin pirteästi ja melko mahdottomalta tuntuu, että Giants vielä tähän peliin pääsisi.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Tuli tuijoteltua tuo Game 6 insomniayön ratoksi. Olihan huikea esitys KC:ltä joka ei ole paljoa juoksuilla juhlinut. Giants jäi jo lähtökiihdytyksessä eli 2. vuoroparissa. Mielenkiintoinen seiskapeli tiedossa. Kauden viimeinen peli ja mielenkiintoista nähdä millaisella peluutuksella managerit etenee varsinkin syöttöpuolella.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Onnea Giants. Yhdellä ylivoimaisella syöttäjällä (ja tietysti muuten hyvällä joukkueella) tuli voitto. Huikea jamppa tuo Bumgarner. Tuohon tasoon nähden aika helvetin halpa sopimus kaverilla vielä 3 vuotta ja siihen päälle 2 joukkueen optiota joiden arvo tosin nousee jos mies menestyy runkosarjan parhaan syöttäjän äänestyksissä.

Saa nähdä miten KC pärjää jatkossa. Shields lähtee isommille markkinoille ainakin mutta onhan sielä leveyttä onneksi. Isoista kaloista markkinoilla kun ei kuitenkaan tämä organisaatio varmaankaan kisaa vaikka nyt menestystä alla onkin.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Minkä takia Alex Gordon ei yrittänyt kotiin sillä yhdeksännen vuoroparin triplallaan? Pesävalmentaja näytti hänelle, että pysähdy, mutta miksi pesävalmentaja ja Gordon pelasivat tilanteen varman päälle, kun Giantsin ulkokenttä toheloi tuossa lyönnissä sen minkä kerkesivät? Bumgarner piti Royalsin lyöjät hyvin aisoissa ja kahden peräkkäisen lyönnin saaminen Bumgarnerilta tuntui näin maallikon silmin lähes mahdottomalta tehtävältä. Royalsilla oli myös jo kaksi outtia, niin sac bunttikin oli pelistä pois.
 

Histo

Jäsen
Minkä takia Alex Gordon ei yrittänyt kotiin sillä yhdeksännen vuoroparin triplallaan?
Todennäköisesti olisi palanut, koska pallo tuli jo kohti polttolinjaa siinä vaiheessa kun Gordon ehti kolmoselle. Hyvällä heitolla palo olisi ollut selviö. Hetken kunnari näytti mahdolliselta, kun Juan Perez räpelsi pallon kanssa taka-aidalla, mutta siihen olisi tarvittu vielä yksi pudotus. Todella vaikea tilanne kuitenkin oli Bumgarneria vastaan enää miestä kotiuttaa. Selostaja Joe Buck ajatteli myös samoin todetessaan "välilyönti tasoittaisi pelin", vaikka Salvador Perez olisi voinut kunnarilla voittaa mestaruuden Royalsille.

Virallinen kirjuri antoi näköjään voiton Affeldtille, koska Bumgarner oli joukkueensa viimeinen syöttäjä ottelussa. Bumgarnerille siten pelkkä talletus, vaikka hän oli voiton avain ja olisi ansainnut sarjasta harvinaisen voittosaldon 3-0.

Giantsin vierasvoitto seitsemännessä pelissä oli ensimmäinen sitten vuoden 1979, jolloin Pittsburgh Pirates kukisti Baltimore Oriolesin vieraissa. Sitä seuranneet yhdeksän seitsemättä finaalia oli voittanut kotijoukkue (1982, 1985, 1986, 1987, 1991, 1997, 2001, 2002 ja 2011).
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Alex Gordonin lyönti ei tarkkaanottaen ollut tripla vaan oli single, Gordon pääsi etenemään kolmoselle Perezin virheen takia. Eikä olisi päässyt sieltä kotipesään ilman uutta virhettä, jonka todennäköisyys on aika pieni. Bruce Bochy arveli ennen ottelua että Bumgarner voisi syöttää noin 50-60 syöttöä, Gordonin lyöntivuoron jälkeen Bumgarner oli syöttänyt 62 kertaa joten odotettavissa oli että Bumgarnerin syöttöjen laatu voisi huonontua taikka hänen tilalleen vaihdettaisiin toinen syöttäjä. No Bumgarner syötti vielä kuudesti Salvador Perezille, ei kertaakaan strike zoneen vaan kaikki fastballeina sen päälle mutta Perez löi syötöistä neljään ja sehän toki kelpasi Bumgarnerille.

Mulle oli yllättävää se että Bochy peluutti Bumgarneria ja vieläpä noin pitkään ottaen huomioon se miten hyviä vaihtosyöttäjiä joukkueessa on. WS:ssä Giants pelasi 63 ulkovuoroparia, näistä 27 syötti Bumgarner eli kolmasosan kaikista joka historiallisesti lienee jokseenkin ainutkertaista. Bumgarneria ei kuitenkaan ole pidetty parhaimpana MLB-syöttäjänä mutta olisiko sarjassa toista syöttäjää joka olisi WS:ssä kyennyt samaan kuin Bumgarner, epäilen että ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös