Major League Baseball 2004

  • 15 970
  • 150

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Smells a lot like 1997...

Nyt on melkein kuukausi pelattu ja George Steinbrennerin keräämä All Star ryhmä jatkaa ailahtelevia otteitaan. Viimeisen katsauksen jälkeen ei Bronxissa ole juurikaan tapahtunut edistystä. Yankees haki kaksi kolmesta Chicago White Soxilta, mutta the Bossin pahin painajainen toteutui menneenä viikonloppuna kun Red Sox voitti kaikki kolme ottelua loppuunmyydyllä Yankee Stadiumilla ja on nyt voittanut joukkueiden seitsemästä ensimmäisestä kohtaamisesta kuusi. Ja sitähän Uncle George ei voi sietää.

Yankees on nyt 8-11 ja alle .500 näin myöhään ensimmäisen kerran sitten vuoden 1997, jolloin tuloksena oli "vain" AL Wild Card ja tappio heti Division Seriesissa.

Jose Contreras (0-2, 10.64 ERA) jatkaa uskomattoman huonoja esityksiään. Contrerasin piti olla tällä kaudella luotettava 15 voiton mies, mutta esitykset ovat olleet kaikkea muuta -- Red Sox on paukuttanut Contrerasia nyt kaksi kertaa peräkkäin kovaa ja paljon. Lyhyen Major League uransa aikana tämän Cuban ihmekäsi on 0-3, 18.00 ERA Red Soxia vastaan. Just mind boggling.

On ihmeellistä miten Contreras pystyy dominoimaan alussa kaksi vuoroa ja sitten hajoaa täydellisesti kuten Hideki Irabu aikoinaan. Miehen forkball on uskomaton ja fastball sekä splitfinger loistavia, mutta jostain syystä Contreras ei vain uskalla haastaa lyöjiä vaan yrittää syöttää varman päälle ja silloin hänen keskittymisensä häviää ja splitty jää ylös -> double / gone.

Mussina (1-4, 6.67 ERA) syötti jo Chicagossa viime viikolla paljon paremmin, vaikka hävisikin 3-4. Nyt Moose syötti jo koko ottelun (8 innings) ja kokosi itsensä huonon alun jälkeen (3 juoksua ensimmäisessä vuorossa). Moose kyllä tulee vielä, hänestä en ole huolissani.

Javier Vazquez (2-2, 2.63 ERA) on ollut dynamiittia ja syötti sunnuntaina erinomaisesti vain kolmen päivän levolla, mutta hävisi lopulta Pedrolle 2-0, kiitos yhden meatball curveballin, jonka Manny Ramirez vetäisi homeruniksi. Sinänsä se syöttö jäi harmittamaan pitkäksi aikaa, koska Javy oli dominoinut Sox-lyöjiä siihen asti ja sitten heitti curveballin lajin parhaalle curveball-lyöjälle. Bleh. Ja Yankees ei tapojensa vastaisesti pystynyt tekemään oikein mitään Pedrolle.

Kevin Brown (3-0, 2.38 ERA) on ollut syöttäjistä kaikkein luotettavin ja jos Yankeesin muka historian paras hyökkäys vain olisi pystynyt antamaan Brownille edes vähän enemmän tukea niin The Train olisi 5-0 tällä hetkellä. Edelleenkään en voi kuin vain ihailla Brownin signature two-seam (sinking) fastballia ja sitä kuinka hän hyökkää sillä lyöjien kimppuun.

Yksi positiivisimmista esityksistä alkukaudella on ollut joukkueen bullpen, joka on esittänyt loistavia otteita. Mariano on Mariano, mutta etenkin Tom Gordon ja Paul Quantrill ovat olleet mieluisia yllätyksiä. Steve Karsay toivottavasti pääsee kesällä mukaan, jotta Felix Heredian voi heittää pois ja Donovan Osbornen pitää toisena vasenkätisenä relieverina.

Kuten jo tulikin sanottua niin Yankeesin lyöntipeli on ollut surkeaakin surkeampaa. A-Rod (3 HR, 5 RBI, .257) on alkanut hiljalleen lämmetä ja Jorge Posada (7 HR, 18 RBI, .281) on ollut joukkueen paras lyöjä. Erityisen rohkaisevaa on ollut nähdä Alexin lyövän palloa voimalla to opposite field.

Derek Jeter (.175) sen sijaan on ollut viime aikoina aivan hukassa ja yhtenä lajin parhaimpana contact hitterina pidetty Gary Sheffield näyttää huitovan vähän kaikkeen mikä vain näyttää pallolta. Giambi pääsee walkeilla paljon pesälle, mutta lyömisestä ei Giambinoltakaan näytä tulevan tällä hetkellä mitään. Bernie on ollut vieläkin surkeampi kuin Jeter, Matsui OK.

Eikä yhtään helpotusta ole luvassa ainakaan seuraavana kolmena päivänä kun Bronxiin saapuu Oaklandin Big Three - Mark Mulder, Tim Hudson ja Barry Zito.

Ehkä tähän tarvittaisiin taas joku "The Straw That Stirred The Drink", että peli lähtisi käyntiin.

Jossain vaiheessa tuon ryhmän kuitenkin on herättävä lyömään, sillä jos lineupissa on 8 All Starsia yhdeksällä mahdollisella paikalla niin ei jokainen yksinkertaisesti voi pelata koko kautta kuin Little Leaguer. Ja se yhdeksäs All Star on sitten heinäkuussa hankittava Jose Vidro :)

Katsotaan nyt miten Contreras syöttää jotain muuta kuin Red Soxia vastaan ja mitä John Lieber tekee myöhemmin tällä viikolla ensimmäisessä ottelussaan sitten elokuun 2002. Myös El Duquen pitäisi olla kunnossa kesäkuussa. GM Brian Cashman on ollut "on Unit Alert" jo jonkin aikaa ja kun Diamondbacks lopulta kesällä putoaa kilpailusta divisioonansa voittosta niin yksi baseballin historian parhaista vasenkätisistä saapuu New Yorkiin. Eilinen 7-inning 2-hitter (10 K) osoitti, että Randy on näköjään taas kunnossa. Tietysti jos Boss saa taas yhden loistoajatuksen väärään aikaan niin Boomer Wells on taas kohta Yankee.

Around the horn:

Florida Marlinsin Dontrelle Willis (3-0, 0.71 ERA) on ollut suorastaan maaginen. Syöttämisen ohessa Willis on lyönyt .545 keskiarvolla. Ei huonosti - syöttäjälle.

42 vuotias Roger Clemens (4-0, 2.05 ERA) jatkaa nousuaan kaikkien aikojen voittolistalla ja vahvistaa legendaansa. Viimeisimmän voittonsa ansiosta The Rocket nousi jakamaan listan 15. sijan Gaylord Perryn kanssa - voittoja on nyt kassa 314. En yhtään yllättyisi, jos Clemensilla olisi kauden päätyttyä taskussaan ennätyksellinen seitsemäs Cy Young ja 330 voittoa.

Barry Bonds ei myöskään näytä hidastavan tahtiaan vaan päinvastoin -- 9 HR, 20 RBI, .512 BA ja uskomaton 1.256 slugging%. MLB:n kannattaisi mielestäni tässä vaiheessa tehdä yksimielinen sääntömuutos, että syöttäjät joutuvat etukäteen ilmoittamaan, että aikovatko he syöttää Bondsille vai ei. Nykyään tämä Bondsille syöttäminen on jo mennyt aika naurettavaksi.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Vaz-tastic

Huhtikuu loppui kaikesta huolimatta Bronxissa positiivisissa merkeissä ja the Bronx Bombers alkaa hiljalleen pelata lempinimensä edellyttämällä tavalla. 12-11 record tarkoittaa sitä, että Yankees pelasi 13. kerran peräkkäin voitokkaan (yli .500) huhtikuun mikä on uusi majorsien ennätys.

Neljä peräkkäistä voittoa neljän viimeisen päivän aikana ovat rauhoittaneet mieliä aika lailla etenkin kun Yankees lähetti Oaklandin Big Threen kotiin kolmen tappion rasittamana. Mulder-Hudson-Zito ovat hävinneet saman sarjan kaikki kolme ottelua vain kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla Yankees on tehnyt tämän tempun -- vuonna 2001 ja nyt tällä viikolla.

Sarjan ensimmäinen ottelu alkoi Yankeesilta ja Mussinalta hyvin, mutta Moose (1-4) ei lopulta pystynyt pitämään 4-1 johtoa vaan A's meni aina 8-4 johtoon kunnes Bombersin hyökkäys heräsi in the bottom of the 8th ja räjäytti pienen ajan sisään 6 juoksua ottaen helpottavan 10-8 voiton.

Keskiviikkona oli sitten edessä kaikkein pelätyin ottelu kun Jose Contreras (1-2) kohtasi Mark Mulderin. Yankees tykitti kuitenkin heti alkuun 3 juoksua ja Contreras syötti 6 vahvaa vuoroa Yankeesin voittaessa 5-1. Contrerasin kohdalla taitaa olla sittenkin niin, että mies kannattaa pitää pois Red Sox otteluista, koska kaikkia muita vastaan tämän cubalainen fireballer on ollut hyvä. Miehen perhe on edelleen Cubassa ja se varmasti vaikuttaa keskittymiseen ja muihin asioihin, mutta se ei silti selitä sitä miksi Contreras aina hajoaa kun vastassa ovat Manny & co, mutta muuten dominoi 98 MPH heaterilla.

Torstaina Kevin Brown (4-0) sai vastaansa huonosti alkukaudella syöttäneen boy wonder Barry Ziton ja pienten alkuvaikeuksien (0-2) jälkeen Brown ryhdistäytyi ja johti Yankeesin 7-5 voittoon. Tämän ottelun kohokohta ei kuitenkaan ollut Brownin työskentely vaan joukkueen kapteeni Derek Jeterin homerun. Sinällään yhden homerunin ei pitäisi olla mitenkään ihmeellinen asia, mutta Jeter oli tätä ennen käynyt lyömässä 32 kertaa peräkkäin ilman onnistumista. Sitten Stadium faithfulin raivoisasti kannustaessa Jeet vetäisi Ziton illan ensimmäisen syötön Monument Parkiin ja Bronx räjähti kauden tähän asti suurimpaan stading ovationiin.

"He's done it so many times that I knew to expect something like this from him. And then to hit it into the Monument Park, where he will be when it's all over - and I hope he still has at least 10 years left in him - I'm just at a loss of words," sanoi Joe Torre ottelun jälkeen.

Eilen sitten Javier Vazquez (3-2) osoitti Kansas City Royalsia vastaan miksi Yankees luopui Nick Johnsonista saadakseen Javyn New Yorkiin. Vertailut David Coneen tulevat vain koko ajan ymmärrettävimmiksi Vazquezin loistavien esityksien jälkeen.

Javy oli perfect through 4, mutta sitten viidennessä vuoroparissa Royalsin Ken Harvey löi Vazin 0-2 curveballin homeruniksi tasoittaen ottelun 1-1. Viimeksi tuli kirottua sitä miksi Javy heitti Mannylle curven ja nyt hän teki taas saman virheen. Posada ilmeisesti pyysi ensin fastballia, mutta Javy halusi heittää curveballin, joka sitten päätyi katsomoon.

Seuraavan kerran Royals sai jotain aikaan Javya vastaan vasta seitsemännessä vuoroparissa kun Mike Sweeney doubled ja Harvey toi hänet kotiin sac flyn kanssa kaventaen tilanteeksi 3-2. Kahdeksannen Javy syötti sitten varmasti ja Yankees teki in the bottom of the 8th kaksi juoksua lisää (5-2) ja se ottelu oli siinä, kuten yleensä tapahtuu Marianon tullessa syöttämään yhdeksännen vuoroparin.

Javylle olisi kyllä suonut edes no-hitterin, koska sen verran dominoiva miehen esitys oli.

Sinänsä mielenkiintoinen yksityiskohta on, että juuri David Cone on viimeisin Yankee, joka on syöttänyt perfect gamen. Silloin heinäkuun 18. päivä vuonna 1999 Yankees ja Cone voittivat 5-0 Montreal Exposin, jonka syöttäjänä tuona päivänä oli.....kuka muukaan kuin Javier Vazquez. David Wells (1998) ja Don Larsen (1952) ovat kaksi muuta Yankeesia, jotka ovat pystyneet tämän legendaarisen teon tekemään. Larsenin perfect game tosin on ainoa laatuaan baseballin historiassa, sillä se tuli World Seriesissa lokakuun 8. päivä 1956 Brooklyn Dodgersia vastaan.

Larsen heitti ennen Conen perfect gamea ottelun first pitchin ja lisäksi Wells & Larsen ovat valmistuneet samasta koulusta. Joten Yankee Mystiquen mukaan luonnollisesti seuraavan Yankeesin perfect gamen syöttää jonain päivänä Vazquez.

Red Sox (15-6) on vielä 4 ottelua Yankeesia (12-11) edellä, mutta kun Bombersin hyökkäys näköjään heräilee hiljalleen niin eiköhän kohta olla taas takaisin normaalissa järjestyksessä.

John Lieber syöttää tänään Royalsia vastaan ensimmäisen ottelun sitten elokuun 2001, joten on mielenkiintoista nähdä miten tämä entinen All Star ja National Leaguen Cy Young ehdokas selviytyy tehtävästään. Travis Lee joutuu todennäköisesti menemään olkapääleikkaukseen, joten hänen kautensa on ohi. Samaa voi sanoa myös Steve Karsaysta, joka loukkasi olkapäänsä taas kerran aiemmin tällä viikolla. Karsayn tilanne harmittaa, koska hän olisi ollut hyvä apu Yankeesin bullpeniin. Felix Heredia on myös vielä sivussa murtuneen sormen vuoksi.

Pedro ilmoitti eilen, että hän aikoo testata Free Agent markkinoita tämän kauden jälkeen ja näyttää aika heikolta, että hän jatkaisi enää Bostonissa. Täytyy vain toivoa, että The Boss ei tule tietoiseksi tästä uutisesta, koska en halua koskaan nähdä Pedroa Yankeesin paidassa Yankee Stadiumilla. Ja uskon, että en ole mielipiteeni kanssa yksin.
 

Tesla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tshekki, Tre Kronor, Frölunda sekä sympatiaa Luleå
Miksi Bostonilaiset eivät pidä NY:laisista ja päinvastoin? Vai onko tämä vain pelkkää baseball-erimielisyyttä?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
1918

Se viha lähtee baseballista, sillä baseball on tämän kansakunnan National Pastime ja sekä New York että Boston ovat molemmat todellisia baseball-kaupunkeja.

Aikoinaan Boston Red Sox voitti 1900 luvun alussa viisi mestaruutta kun Yankees tunnettiin vielä nimellä New York Highlanders. Sitten vuonna 1920 Red Soxin uusi omistaja Harry Frazee myi George Herman Ruthin New Yorkiin $100 000 hinnalla, koska hän ei tullut toimeen Baben kanssa. Ruth oli tuolloin jo lajin paras pelaaja, mutta Bostonissa tuskin kukaan uskalsi ajatella mitä tuo kauppa tulisi merkitsemään molemmille joukkueille:

84 vuotta tuon kaupan jälkeen Yankees on voittanut 26 World Series mestaruutta, Red Sox 0 - The Curse of The Bambino. Babe keräsi New Yorkissa katsomot täyteen ja Yankeesista tuli ensimmäinen joukkue, jonka otteluita kävi katsomassa yli miljoona katsojaa. Tämä johti puolestaan legendaarisen Yankee Stadiumin rakentamiseen - "The House That Ruth Built."

Red Sox on noiden vuosikymmenten aikana ollut monta kertaa lähellä mestaruutta, mutta he ovat aina epäonnistuneet tärkeimmillä hetkillä. Bucky Dentin HR, Bill Bucknerin virhe, AARON BOONE! etc...

The Curse on muodostunut aikojen kuluessa käsitteeksi, jota Bostonissa ei haluta ajatella, mutta silti Yankees laittaa heidät aina sitä ajettelemaan.

Kummassakaan kaupungissa on mahdotonta välttyä baseballilta etenkin kesällä, joten laji on sekä bostonilaisten että new yorkilaisten verissä. Menet minne tahansa Bostonissa baseball kauden aikana niin kuulet puhuttavan Red Soxista ja/tai Yankeesista. New England Patriotsin Super Bowl juhlassa yleisin huuto oli "Yankees suck!" ja Bruinsin playoff-otteluissa Canadiensia vastaan kerrottiin yleisölle jatkuvasti tilanteita Red Sox/Yankees ottelusta.

Esimerkiksi Rangersin, Islandersin, Giantsin, Jetsin ja Knicksin kotiotteluissa kuulee puolestaan jatkuvasti vaikka joulukuussa huudon "1918", mikä tarkoittaa vuotta jolloin Red Sox viimeisen kerran voitti World Series mestaruuden.
 

Tesla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tshekki, Tre Kronor, Frölunda sekä sympatiaa Luleå
Kiitos selvennyksestä JLand. Bostonilaiset eivät siis ole voittaneet kertaakaan vuoden 1918 jälkeen, ja kyseessä puheestasi päätelleen kuitenkin yksi kestosuosikeista? Kyseessä lienee jo jonkinlainen MM..

Itse olet siis Yankeesin kannattaja, asutko ihan Bronxissa?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Tesla
Kiitos selvennyksestä JLand. Bostonilaiset eivät siis ole voittaneet kertaakaan vuoden 1918 jälkeen, ja kyseessä puheestasi päätelleen kuitenkin yksi kestosuosikeista? Kyseessä lienee jo jonkinlainen MM..

Chicago Cubs on voittanut mestaruuden viimeksi vuonna 1908, joten heillä on 10 vuotta pidempi putki. Cubs ja Red Sox tunnetaan niinä kahtena kirottuna joukkueena, mutta Bostonin kirous on se legendaarisempi kaikkien historian aikana tapahtuneiden asioiden vuoksi.

Red Soxilla on siis The Curse Of The Bambino ja Cubsilla The Curse Of the Goat, joka lähtee siitä kun vuonna 1945 eräs ravintolanomistaja nimeltään Bill Sianis halusi katsoa Cubsin World Series ottelua Wrigley Fieldilla vuohensa (goat) kanssa, mutta hänet heitettiin ulos, minkä seurauksena hän kirosi joukkueen lehdessä seuraavana päivänä sanomalla, että Cubs ei tulisi enää koskaan pelaamaan World Seriesissa. Ja ainakin tähän asti se on pitänyt paikkansa.

Viime vuonna oli ehkä kaikkein otollisen hetki sille, että molemmat kiroukset olisivat rikkoutuneet kun Red Sox kohtasi Yankeesin American League Championship Seriesissa ja Cubs Florida Marlinsin National League Championship Seriesissa.

Red Sox oli viiden outsin päässä World Seriesta ottelusarjan seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa ja he johtivat 5-2 itse Pedro Martinezin syöttäessä kahdeksannessa vuoroparissa. Kaiken siis piti olla täydellisestä ja Soxin marssia Yankee Stadiumilla Yankeesin yli ja lyödä The Curse. Yankees tuli kuitenkin tasoihin ja voitti lopulta 6-5 Aaron Boonen homerunilla.

Cubs oli ollut kaksi päivää aikaisemmin melkein samanlaisessa tilanteessa kun Steve Bartman niminen fani otti kiinni pallon, joka olisi jäänyt muuten kentälle. Se antoi Marlinsille ilmaiseksi uuden tilaisuuden ja se ei jättänyt sitä käyttämättä vaan voitti sen ottelun tekemällä 8 juoksua kahdeksannessa vuoroparissa ja sitten myös ratkaisevan seitsemännen ottelun seuraavana päivänä.

The Curses live on.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kiroilun keskellä kysäisisin pienen kysymyksen näistä syötöistä. Tätä ketjuakin lukiessa saa lukea miten joku heitti tollasen ja toinen tämmösen syötön ja kun noita MLB.com:n videopätkiä katsoo niin se syöttäjähän kiskaisee sen pallon niin maan perkeleesti, mutta mistä voi huomata, että mikä syöttö milloinkin on kyseessä? Häh?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Strike 3

Syötöt erottaa siitä miten ne liikkuvat ilmassa ja/tai siitä otteesta miten syöttäjä pitää palloa sormissaan. Jälkimmäinen tapa on erittäin vaikea tehdä havaintoja, koska jokainen syöttäjä pyrkii tietysti pitämään syötön salassa aina viime hetkeen asti.

Syötö jaetaan yleensä kolmeen isompaan ryhmään: fastballs, breaking balls ja off-speed pitches.

Four-seam fastball on se kaikkein yleisin ja helpoin syöttö ja sen osaa heittää ihan kuka vain. Tämä on myös syötöistä se kaikkein kovin. Four-seamer on yleensä yli 90 MPH ja esimerkiksi Arizona Diamondbacksin vasenkätinen Randy Johnson heittää tätä syöttöä 100 MPH. Jotkut kutsuvat sitä myös nimellä "riser" eli se nousisi ylöspäin, mutta se on vain optical illusion, koska pallo ei putoa juuri ollenkaan, mistä harhaanjohtava nimikin (riser) ilmeisesti tulee.

Two-seam fastball tunnetaan paremmin nimellä "sinker", joka nimensä mukaan putoaa sen lähestyessä catcheria. Sinker on about 85 - 90 MPH ja oikein heitettynä erittäin tehokas syöttö ja tuottaa paljon maata pitkin lyötyjä palloja. Ote on luonnollisesti erilainen four-seameriin verrattuna, mutta sinker ei ole muuten mitenkään vaikea heitettävä. Parhaat sinker syöttäjät kuten Yankeesin Kevin Brown saavat pallon putoamaan käsittämättömällä tavalla.

Split-finger fastball pidetään kädessä melkein kuin two-seamer, mutta etusormi ja keskisormi enemmän auki toisistaan ja pallon sivuilla. Splitty putoaa myös loppuvaiheessa. Vanhan ajan split-finger tunnetaan nimellä forkball, jota heitettäessä sormet eivät ole niin auki toisistaan ja se liikkuu vähän eri tavalla. Roger Clemens omistaa lajin parhaan split-fingerin ja Los Angeles Dodgersin Hideo Nomo sekä Jose Contreras loistavat forkballit. Hyvä splitty tulee polven korkuisena ja sitten siitä putoaa pohja pois ja lyöjä hämääntyy.

Cut-fastball eli "cutter" pidetään myös kädessä two-seamerin tapaan, mutta sormet enemmän pallon etuosassa ja pallon liikettä ohjataan etusormella siinä vaiheessa kun se on lähdössä kädestä. Nimensä mukaan cutter leikkaa joko lyöjän käsiä kohti tai sitten poispäin. Yankeesin closer Mariano Riveran cut-fastball on ylitse muiden ja periaatteessa täysin lyömätön. Yleensä Riveran antamat basehits ovat juuri jotain cutterin aiheuttamia broken bat bloop single.

Curveball on fastballin jälkeen ehkä se tunnetuin syöttö, joka nimensä mukaan tekee mutkan heitettäessä. Curveball on yleensä vähän korkeampi syöttö, joka täydellisesti heitettynä näyttää osuvan alussa lyöjää olkapäähän, kunnes se kiertää strike zonelle. Curveballin teho lähtee ranteesta, jota napauttamalla palloon saadaan se kierre. Parhaat curveball syöttäjät ovat muun muassa Barry Zito, Tom Gordon, Javier Vazquez ja David Wells.

Toinen curveball on nimeltään Palm Ball ja sen pitäisi myös pudota, mutta periaatteessa curvella ja palmilla ei ole juurikaan isoa eroa.

Slider pidetään sormissa curveballin tapaan, mutta heitettäessä rannetta pidetään 90 asteen kulmassa, mikä aiheuttaa sen, että slider kiertää ulkopuolelta sisäpuolelle tai toisinpäin ja kiertää muutenkin enemmän kuin curveball. Slider on suht helppo syöttää ja syöttäjät käyttävätkin sitä nykyään suht paljon, mutta väärin heitettynä se on ranteelle erittäin vaarallinen. The Big Unitin 90 MPH slider on yksi pelottavimmista asioista mitä lyöjä voi baseballissa kohdata. Myös Atlantan closer John Smoltz tunnetaan hyvästä slideristaan.

Change-up heitetään niin, että pallo otetaan nyrkkiin ja sitten levitetään kaikki sormet sen ympärille. Kun change-upia heitetään niin se heitetään fastballin tapaan, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan, koska se hämää lyöjiä näiden odottaessa 90 MPH fastballia, mutta sitten sieltä tuleekin 75 MPH change-up. Se saa lyöjän heilauttamaan mailaa liian aikaisin ennen kuin pallo on edes ehtinyt sinne asti.

Change-up syöttöjä on sitten ainakin kahdenlaisia eli choke-change, jonka pitäisi pudota vähän ja circle-change, jonka pitäisi pudota vähän enemmän. Pedro Martinez osaa tämän syötön paremmin kuin ehkä kukaan muu baseballin historiassa. Nuorempana ja kestävämpänä Pedro heitti vielä 97 MPH heaters ja sitten heti perään 73 MPH circle-change mikä sai lyöjät täysin huijatuiksi. Greg Maddux on myös tämän syötön mestari.

Knuckleball on nimeltään periaatteessa väärä, koska palloa pidetään kiinni sormenpäillä eikä rystysillä kuten nimi antaisi ymmärtää. Knuckleballia voi syöttää monella eri tavalla, mutta tarkoitus on sama eli kyseessä on erittäin hidas syöttö (~60 MPH), joka liikkuu ilmassa arvaamattomasti jokaiseen ilmansuuntaan. Tämä syöttö ei välttämättä ole edes lähellä strikezonea, koska se voi "hypätä" viimeisellä sekunnilla vasemmalle tai oikealle oltuaan sitä ennen täydellisessä paikassa lyöjälle. Etenkin Bostonin Tim Wakefield tunnetaan tästä syötöstä.

Knuckleballin toinen versio on erittäin harvinainen ja vaikeasti hallittava knuckle-curve, jota pidetään sormissa knuckeballin ja curveballin otteiden yhdistelmällä, mutta heitetään kovempaa kuin knuckleball. Yankeesin Mike Mussina on periaatteessa ainoa syöttäjä, joka tätä syöttöä käyttää säännöllisesti.

Muitakin syöttöjä on toki olemassa. Niitä ovat muun muassa japanilaisten kehittämä gyroball, jonka otetta en ole koskaan ymmärtänyt. Hideki Irabu esitteli sen aikoinaan Yankee Stadiumilla ja yleisö meni hiljaiseksi. Sitten on olemassa yksittäisten syöttäjien kehittämiä omia syöttöjä kuten Orlando Hernandezin maaginen "Eephus", jonka avulla El Duque on voittanut 10 post-season ottelua. Alex Rodriguez oli vuonna 2001 ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa lyöjä, joka on tämän 55 MPH leijuvan pallon lyönyt ulos ballparkilta.

"That Eephus pitch shouldn't even be possible, because it travels so slow. Hitters say it looks like a high pitchout ball, then it just drops and breaks for a strike and you're kicking yourself for not taking a swing at it. I have never seen anything like that in my 50 years in baseball," sanoi Joe Torre kun El Duque esitteli Eephusin ensimmäisen kerran.

Jotkut syötöt ovat sitten täysin samanlaisia muiden syöttöjen kanssa, mutta niille on keksitty sellaisia nimiä kuin Parachute, Radiator, Newbury Blueberry (knuckle-curve), Dead Ball (splitty), Spitball (ei enää sallittu), Scuffed ball etc...

Syöttäjien dominoivaa työskentelyä on ainakin mielestäni mahtavaa seurata. Jotkut tulevat peleihin katsomaan homeruneja, mutta itse pidän paljon enemmän tiukoista otteluista, jotka päättyvät 2-1 ja kaksi syöttäjää ottaa mittaa toisistaan pitch by pitch. Esimerkiksi Javyn gem perjantaina oli sellainen mitä minä menen mielelläni katsomaan.

Old school power pitchers kuten Johnson, Clemens, Schilling ja Brown eivät juurikaan sekoita sekaan muita syöttöjä kuin fastballit ja split-finger sekä slider, sillä he yrittävät ottaa lyöjästä ylivoiman pelkällä voimalla. Clemens tosin on sitten vielä yhden asteen enemmän old school kuin kukaan muu. Nyt on ollut ilahduttavaa nähdä, että uudet nuoret lupaukset kuten Josh Beckett tulevat jatkamaan tätä power pitchersien perinnettä, vaikka Ziton kaltaiset tekniikkasyöttäjät ovatkin valtaamassa yhä enemmän alaa baseballissa.

"Pitching wins" on baseballissa tuttu käsite, mutta silti lyöjät saavat jatkuvasti enemmän huomiota. Babe Ruth esimerkiksi muistetaan lajin kaikkien aikojen parhaana lyöjänä, mutta kuinka moni muistaa, että Babe voitti myös urallaan 90 ottelua syöttäjänä? Reggie Jackson ja Derek Jeter ovat tuttuja post-season sankareita, mutta omasta mielestäni Mariano Riveran esitykset playoffseissa ovat olleet mahtavinta mitä olen koskaan todistanut.

Four-seam fastball - Randy Johnson, Roger Clemens
Two-seam fastball - Kevin Brown, Derek Lowe
Cut-fastball - Mariano Rivera
Split-finger fastball - Roger Clemens, Curt Schilling
Curveball - Barry Zito
Slider - Randy Johnson, John Smoltz
Change-up - Pedro Martinez, Greg Maddux
Knuckleball - Tim Wakefield
Knuckle-curve - Mike Mussina
Forkball - Hideo Nomo
Eephus - Orlando Hernandez
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Juggernaut at 18-13

Edellisestä katsauksesta on jo jonkin aikaa ja Yankees juggernaut jatkaa matkaansa. Red Sox johtaa vielä AL Eastia yhden ottelun erolla ja näyttää siltä, että tänä vuonna nähdään viime kauden toisinto Yankeesin ja Soxin välillä eli tiukka kisa divisioonan voitosta aivan loppuun asti.

John Lieber syötti tuolloin edellisenä lauantaina ensimmäisen kerran kahteen vuoteen ja ansaitsi työskentelyllään Stadiumin yleisöltä standing ovationin. 5 hits, 3 ER ja seitsemän tasaisen varmaa vuoroa saivat fanit tyytyväisiksi ja luottavaisiksi siihen, että Lieber pystyy täyttämään hänelle annetun paikan rotationissa.

Samassa ottelussa Ruben Sierra räjäytti Bronxin vielä kovemmin paukuttamalla 2 HR ja 7 RBI. Jälkimmäinen homerun oli monster Grand Slam ja Yankees voitti 12-4.

Seuraavana päivänä Mike Mussina paransi jälleen otteitaan alun vaikeuksien jälkeen kun Yankees löi Royalsin 4-2.

Sitten lähdettiin länsirannikolle road tripille Oaklandiin ja Seattleen, missä myös allekirjoittanut oli mukana. Tiistaina oli Jose Contererasin vuoro jatkaa siitä mihin hän edellisessä ottelussaan oli jäänyt, mutta kaikki menikin päin helvettiä. Contreras kesti A's vastaan vain 2 vuoroparia, minkä aikana hän antoi 4 hits (2HR), 7 ER ja 4 BB ja taas oli paniikki valmis. Josen ERA nousi 9.47 ja ottelun jälkeen Yankees ilmoitti, että mies lähetetään Tampaan työskentelemään organisaation pitching guru Billy Connorsin kanssa.

Contrerasin työskentelyn katsominen on aika surullista ja erittäin turhauttavaa, koska hän ei vain luota itseensä. Posada määräsi miehen syötöt, mutta Contreras yritti aina vaihtaa fastballin pois forkballiin. Jos omistaa tuollaisen 97 MPH heaterin niin silloin sitä tulisi myös heittää aggressiivisesti eikä pelätä sen käyttäytymistä.

Tuo ottelu näytti olevan ohi, koska A's johti 7-1 ja syöttämässä oli itse Mark Mulder, mutta Murderers' Row näytti tehonsa. Yankees paukutti seitsemännessä vuorossa 6 juoksua ja taas ratkaisevassa asemassa oli Ruben Sierra, jonka bases clearing double täydensi comebackin, jonka päätteeksi Yankees oli voittanut 10-8.

Keskiviikkona Yankees toisti saman jutun nousemalla yhdeksännessä vuoroparissa 3-2 tappioasemasta 4-3 johtoon ja lopulta voittoon A-Rodin johdolla. Oaklandin closer Arthur Rhodes sai olla taas tutussa roolissaan Yankeesia vastaan heittämässä joukkueensa voittoa pois. Aikoinaan Seattlessa pelatessaan Rhodes oli playoffseissa Yankeesin punching bag ja sama meno on jatkunut myös Oaklandissa aina kun joku pinstripesissa astuu lyömään.

Tämä ottelu myös ensimmäinen tällä kaudella jolloin 3-4-5 eli A-Rod, Giambi ja Sheffield löivät kaikki homerunin samassa ottelussa.

Torstaina kohtasivat kaksi nuorta syöttäjää kun A'sin Rich Harden ja Yanksin Javy Vazquez iskivät yhteen. Yankees johti 4-0 toisen vuoroparin alussa, mutta sitten Vaz ei pystynytkään pitämään johtoa vaan nyt oli A'sin vuoro tulla takaa ohi ja voittaa 7-4. Harden syötti 9 strikeouts ja oli huonon alun jälkeen erittäin hyvä ja tällä kertaa Rhodes sai istua penkillä kun Jim Mecir saved the game.

Perjantaina siirryttiin Seattleen missä Lieber jatkoi comebackiaan, mutta nyt huonolla menestyksellä. Lieber ei pystynyt pitämään syöttöjään alhaalla, joten 41-vuotiaan Edgar Martinezin johdolla Mariners voitti 6-2. A-Rod sai heti alusta asti osakseen tietysti isot buuaukset, koska Seattlessahan Alexin ura aikoinaan alkoi ennen kuin hän lähti Hicksin tarjoaman megasopimuksen perässä Texasiin.

Lauantaina sitten Mussina osoitti olevansa taas kunnossa. Moosen 8-inning 4-hit shutout (7 K) oli vintage Mussinaa ja niinpä Giambi & Posada johdattivat Yankeesin 6-0 voittoon.

Eilen päivällä pelattiin road tripin viimeinen ottelu ja Yankeesilta syöttäjänä aloitti Contrerasin tilalla vasenkätinen veteraani Donovan Osborne ensimmäisen kerran yli viiteen vuoteen. Mariners paukutti syöttönsä ylös ja keskelle jättänyttä Osbornia kovaa ja korkealta ottaen aina 6-0 johdon toisessa vuoroparissa.

Ottelu vaikutti olevan ohi, mutta alkukaudella tutuksi tulleeseen tapaan Murderers' Row iski taas. A-Rodin hoemr kavensi tilanteeksi 6-1 neljännessä vuoroparissa, Giambin 3-run HR kuudennessa toi pelin jo numeroihin 6-4 ja seitsemännessä Mr. Intangible astui esiin kuten niin monta kertaa aikaisemmin Yankeesin historiassa. Jeter pamautti 410 feet 2-run HR ja kahdeksannessa vuoroparissa Hideki Matsui löi 7-6 johtojuoksun sacrifice flylla.

Yankeesin comebackia isompi juttu oli kuitenkin joukkueen loistavasti työskennellyt bullpen, joka syötti 7 2/3 lähes täydellistä vuoroa Osbornen saatua lähteä jo toisessa vuoroparissa. Columbuksesta Contrerasin tilalle ylös kutsuttu kovaa heittävä Bret Prinz oli suorastaan mahtava 2 2/3 vuorossaan (4 K), Gabe White esitti kauden parasta työskentelyään, Paul Quantrill - joka kirjasi ottelusta itselleen voiton - oli taas kerran varma ja Gordon (8th inning) sekä Rivera takasivat tuttuun tapaan voiton.

Tosin tällä kertaa Marianolla oli myös onnea, sillä hän päästi Dave Hansenin walkilla pesälle with 2 outs ja joutui kohtaamaan Ichiro Suzukin. Ennen Marianon ensimmäistä syöttöä Ichirolle Torre siirsi A-Rodin muutaman askeleen oikealle kohti linjaa ja se osoittautui ottelun tärkeimmäksi ratkaisuksi, sillä Ichiro vetäisi Riveran ensimmäisen syötön suoraan A-Rodille ja Yankees voitti 7-6. Ilman tuota siirtoa Ichiron line drive olisi todennäköisesti mennyt kulmaan doubleksi ja Hansenin tilalla juossut Quinton McCracken olisi tuonut tasoittavan juoksun.

Moose (3-4, 4.92 ERA) alkaa siis päästä taas tasolleen ja löytää rytminsä piloille menneen spring trainingin ja alkukauden jälkeen. Hän ei ollut aiemmin tällä kaudella heittänyt juurikaan 90 MPH ja breaking balls eivät osuneet kohdalleen, mutta nyt löytyi taas muun muassa tuttu knuckle-curve ja fastball oli jo siellä normaaleissa 91 ja 92 MPH lukemissa.

Kevin Brown (4-0, 2.89 ERA) ei ollut keskiviikkona parhaimmillaan, mutta pystyi kuitenkin pitämään Yankeesin mukana ottelussa. Yankeesilla on nyt ollut parina viime viikkona ollut vaikeuksia tehdä Brownille juoksuja, mutta se ei ole yllättäen tätä perfectionistia häirinnyt. Jos Brown vain syöttää samalla tavalla kuin tähän mennessä niin se 20 voittoa on edelleen tulossa.

Javy (3-3, 3.73 ERA) oli hänelle epätyypilliseen tapaan erittäin villi Hardenia vastaan ja yritti taas leikkiä vähän liikaa curveballillaan, mutta näitä sattuu. Ei ole mitään syytä olle Vazquezista huolissaan.

Contreras (1-2, 9.47 ERA) lähti siis Tampaan Single-A:n harjoittelemaan sitä miten hän saa pidettyä ajatuksensa kasassa syöttäessään ja pystyisi luottamaan itseensä enemmän. Jotkut voivat muistaa, että sama kuvio käytiin läpi myös viime vuonna kun Steinbrenner määräsi bullpenista huonosti syöttäneen Contrerasin Connorsin tutkittavaksi ja tultuaan takaisin Yankeesiin Jose olikin sitten erinoimainen. Täytyy vain toivoa, että sama käänne tapahtuu myös nyt ja Contreras pystyy osoittamaan olevansa edes jotenkin palkkansa arvoinen. Kuukauden ajan Steinbrenner todennäköisesti enää maksimissaan odottaa Josen parantavan otteensa ennen kuin Big Unitilla ja Kris Bensonilla on lentoliput New Yorkiin käsissään.

John Lieber (1-1, 6.23 ERA) hakee vielä selvästi itseään yli 2 vuoden tauon jälkeen, joten kahden startin perusteella ei kannatta tehdä vielä isoja johtopäätöksiä. Lieber on sinkerball pitcher, joka ei vain Marinersia vastaan saanut sitä sinkeria putoamaan, minkä seurauksena hän yritti kompensoida sitä voimalla, jolloin syötöt jäivät yhä enemmän ylös ja lyöjille parempiin paikkoihin. Se taito on kuitenkin selvästi olemassa ja aika luottavainen olen siihen, että Lieberista tulee kauden mittaan yksi rotationin luotettavista osista.

The great Mariano Rivera (0-0, 0.49 ERA, 12 saves) on jatkanut siitä mihin hän viime kaudella jäi ja on nyt pitänyt vastustajat ilman juoksua yli kuukauden eli about 15 innings. Koko kauden aikana Mo on antanut vain yhden juoksun ja se tuli Tampassa huhtikuun 5. päivä.

Viime kaudella Mariano antoi vastustajille vain 10 walks, mutta on tällä kaudella antanut jo hänelle epätyypilliset 8 ja ne ovat johtaneet muutamaan tiukkaan paikkaan, mutta tähän mennessä Mo on niistä kaikista selvinnyt. Ja on turha yrittää selittää, että näiden walksien vuoksi Riveran ura olisi laskusuunnassa tai että hänen kontrollinsa olisi jotenkin huonontunut. Ne cutters eivät vain ole osuneet kohdalleen täydellisesti, jolloin ne ovat sitten kaksi senttiä ulkona. Pelit ovat edelleen selviä, jos Yankees johtaa yhdeksännessä vuorossa.

Tom Gordon (0-1, 1.55 ERA, 1 save) on ollut myös loistava ja saa mennä aika monta vuotta taaksepäin, että voisi sanoa Yankeesin bullpenin olleen näin vahva. Rivera ja Wetteland olivat aikoinaan ohittamaton pari, mutta nyt etenkin Gordon ja Quantrill ovat tehneet nykyisestä bullpenista mahtavan. Gordon on pieni mies (5-10 ft, 190 lbs), mutta heittää 95 MPH fastballia ja uskomatonta curveballia. Kun hän vielä toimii set-up miehenä closerin mentaliteetilla niin kuvio on täydellinen.

Gabe White (0-0, 2.52 ERA) on parantanut viime aikoina esityksiään huomattavasti ja Osborne (2-0, 7.10 ERA) on viimeisimmästä esityksestään starterina huolimatta tehnyt bullpenista tullessaan työnsä moitteettomasti. Viime kauden bullpen fiasco on enää vain häviävä muisto kun katselee näiden miehien työskentelyä.

Vielä kun tuohon saataisin tällä kaudella etenkin Steve Karsay mukaan niin voitaisiin puhua Yankeesin parhaasta bullpenista kymmeniin vuosiin. Orlando Hernandezin olkapää on osoittanut merkkejä leikkauksesta, mutta mistään vakavasta ei pitäisi olla kysymys, joten El Duquen pitäisi näillä näkymin liittyä Yankeesiin heinäkuun alussa. Toisaalta se Maels Rodriguezin hankkiminen off-seasonilla olisi voinut olla ihan järkevä teko, koska M-Rod ei ole syöttänyt tällä kaudella vielä missään. 103 MPH heittävä 24-vuotias fireballer olisi kyllä kelvannut mulle.

Kuten jo on useaan kertaan tullut todettua, Yanksin hyökkäys oli hetken aikaa sekaisin ja kukaan ei oikeastaan lyönyt yhtään mitään, mutta nyt tämän vähän yli viikon aikana Murderers' Row on alkanut lyödä lempinimensä mukaan.

A-Rod (7 HR, 13 RBI, .273 BA) lyö kuten hänen kuuluu eli to opposite field....right, right-center ja ennen kaikkea voimalla. 3rd basella Alex on ollut sitten sitäkin parempi ja tällä tavalla pelatessaan voittaa kauden päätteeksi Gold Gloven. A-Rod on jo nyt paras 3rd baseman Yankeesissa sitten Graig Nettlesin.

Giambi (8 HR, 19 RBI, .284 BA, .443 OBP) on päässyt viime aikoina aivan hurjaan vireeseen mailansa kanssa. Esimerkiksi eilen Jasonin 3-run HR oli todellinen moonshot ja 12-4 voitossa Royalsia vastaan hän pamautti yhden Yankee Stadiumilla to the upper-deck in right. Takanani istunut vanhempi fani sanoi, että hän on viimeksi nähnyt Mickey Mantlen lyövän palloa samanlaisella voimalla kuin Giambi teki viikko sitten. It was a towering homerun. 1st basella Giambi on pelannut yllättävän hyvin ja osansa tähän on varmasti sillä, että Torre käyttää aina Tony Clarkia yhdeksännessä vuoroparissa Giambin paikalla kentällä, mikä on säästänyt todennäköisesti paljon Jasonin huonoja polvia.

Sheff (2 HR, 16 RBI, .273 BA) lyö palloja kuuteen eri osaan, mutta parissa viime pelissä Garylla on ollut jo huonoa onneakin kun vähintään neljä screaming line drives on käänyt juuri viime hetkellä foul balliksi. Odottakaa vain -- Sheffield on tulossa.

Kaikkein turhauttavinta Contrerasin huonojen otteiden kanssa on ollut seurata Derek Jeterin (2 HR, 11 RBI, .186 BA) toimintaa, sillä DJ ei olisi ennen eilistä pystynyt lyömään edes rantapalloon. Eilinen game tying 2-run HR kuitenkin toivottavasti sai Jeetin nyt vauhtiin mailan kanssa, sillä hän ei yksinkertaisesti ole mikään .186 lyöjä. Ja Jeterhan ei luovuta koskaan, joten asenteesta se ei ole ollut kiinni.

Muista lyöjistä Posada (8 HR, 23 RBI, .304 BA) jatkaa edelleen varmalla linjallaan ja Matsui (3 HR, 15 RBi, .302 BA) ei petä.

Bernie (1 HR, 5 RBI, .194 BA) sen sijaan näyttää hitaalta mailan varressa, joten Berniesta olen vähän huolissani. Ehkä ne 35-vuotiaan olkapäät ja operoidut polvet eivät enää olekaan niin hyvässä kunnossa. Täytyy vain luottaa, että Bernie tulee sieltä vielä.

Williamsin kanssa CF paikasta kilpaileva Kenny Lofton (0 HR, 3 RBI, .194 BA) on ollut iso pettymys ja nyt ymmärrän miksi organisaatiossa ei koskaan pidetty siitä, että The Boss hankki muiden neuvoista huolimatta Loftonin joukkueeseen. Lyöjänä näyttää olevan täysin hukassa ja kentällä en näe oikein mitään eroa siinä miten Lofton olisi siellä parempi kuin Bernie. Pesillä juostessa Lofton tosin on loistava, mutta sinne täytyisi vain päästäkin jollain tavalla ensin.

2nd basemanin tehtävät ovat jakaantuneet viime aikoina suht tasan Cairon (1 HR, 10 RBI, .205 BA) ja Wilsonin (0 HR, 7 RBI, .194 BA) välillä ja Cairo on kyllä esitystensä perusteella ansainnut Wilsonia enemmän peliaikaa. Vidroa tai Bret Boonea tässä edelleen odotellaan....

Yankees on lyönyt viime aikoina lineupilla

SS Jeter
CF Williams
3B Arod
1B Giambi
RF Sheffield
C Posada
LF Matsui
DH Sierra
2B Cairo

ja se vaikuttaa suht hyvältä, etenkin Ruben Sierra (2 HR, 15 RBI, .322) on paikkansa lineupissa ansainnut ennen Loftonia ja kumppaneita. 18 viimeisimmän at-batin aikana Sierra on lyönyt 2 HR ja .500. 38 vuotiaan Rubenin swingista löytyy edelleen voimaa ja nopeutta ja ennen kaikkea hän on lyönyt näitä isoja lyöntejä jatkuvasti erittäin tärkeissä paikoissa.

Eiköhän se peli tuosta lähde nyt taas kunnolla vauhtiin kun tärkeimmät pelaajat alkavat heräillä. Yankeesin lyöntipelihän on viimeiset 8 vuotta pyörinyt aina Jeterin ympärillä - kun Jeet pääsee pesille niin silloin tapahtuu ja nyt kun DJ on ollut vähän unessa niin A-Rod, Giambi ja Sheff ovat joutuneet tekemään toisilleen ja Posadalle RBI paikkoja. Tarkoituksenahan oli, että Jeter ja Bernie hoitavat ne mahdollisuudet A-Rodille & co. Kunhan Jeter pääsee taas tuttuun tahtiinsa niin asia saadaan korjattua.

Mitäs muuta Yankeelandissa? The Boss on uhannut erottaa suurimman osan minor league valmentajista, jos Yankeesin minor league joukkueet eivät saa peliään kulkemaan. Nyt vain jonkun pitäisi ilmoittaa Georgelle, että hän on itse tähän tilanteeseen syyllinen. Tosin Yankeesin prospect-osasto on tällä hetkellä laajempi kuin se oli pari vuotta sitten, mutta silti yksi majorsin huonoimmista. Catcher Dioner Navarro (AA Trenton) on minor league systeemin kirkkain helmi -- Navarroa pidetään yleisesti lupaavampana kuin Posadaa.

3rd baseman Eric Duncan (Single-A Staten Island Yankees) pelaa hyvää alkukautta, outfielder Estee harris (Gulf Coast Yankees) on herättänyt paljon puhetta nopeudellaan, kiinalainen pitching prospect Chien-Ming Wang (1-2, 1.52 ERA, 27 K in 23 innings / AA Trenton) on ollut Hideo Nomo like deliverynsa kanssa arvaamaton lyöjille, kovaa heittävä Sean Henn (1-0, 2.83 ERA) on tullut Tommy John leikkauksen jälkeen vahvasti takaisin etc... Trentonista löytyy sitten vielä muun muassa infielder Robinson Cano (3 HR, 17 RBI, .315 BA), jonka kohdalla odotukset ovat korkealla.

AROUND THE HORN: Roger Clemens on 6-0 ja voittaa tällä kaudella ennätyksellisen seitsemännen Cy Young palkintonsa. Jokainen 42 vuotias voi yrittää tehdä saman perässä. Lisäksi Pettitte oli eilen loistava Astrosin voittaessa Bravesin 2-1. Andy ja Roger ovat yhteensä 9-1.

Barry Bonds on ollut viime päivät kipeänä ja siksi Bondsin ympärillä on ollut viime aikoina vähän hiljaisempaa. On paljon puhuttu siitä, että Bonds voisi lyödä tällä kaudella .400 keskiarvolla -- Ted Williamsin jälkeen samaan ei ole yltänyt kukaan muu -- eikä se ole mahdotonta, sillä Bonds pääsee walkseilla niin paljon pesälle, että hänen ei tarvitse isoja lukuja edes lyödä yltääkseen tuohon saavutukseen.

AL East: Red Sox johtaa Yankeesia yhdellä ottelussa ja Baltimore Orioles on myös heti perässä.

AL West: Texas Rangers johti vielä muutama päivä sitten Westia, mutta Angels on kirinyt odotetusti jo johtoon. Noosen Oakland saa tehdä paljon töitä noustakseen Angelsin rinnalle. A-Rodin paikan shorstopina ottanut Michael Young, Soriano ja Hank Blalock sekä syöttäjä Kenny Rogers ovat johdattaneet Rangersia yllättäen näinkin kauan kärjen tuntumassa.

AL Central: Chicago White Sox ja Minnesota Twins jakavat johtopaikan ja jatkavat todennäköisesti samaa tahtia koko kauden. Rangersin ohella yksi alkukauden yllätysjoukkueista eli Detroit Tigers on vain 2 ½ pelin päässä kolmentena ja kovin odotuksin kauteen lähtenyt Kansas City Royals on voittanut tällä kaudella vasta 9 ottelua. Royalsista löytyy myös kauden mielenkiintoisin trade story, koska CF Carlos Beltran lähtee melkein 100% varmuudella heinäkuussa muualle. Beltran on yksi lajin parhaimmista center fieldereista ja ensi talven kuumin free agent nimi. Siksi Royals yrittääkin nyt saada trade avulla Beltranista jotain vaihdossa, koska he eivät pysty häntä enää kauden päätyttyä pitämään. Yankeesilla Royalsin haluamia prospecteja tehdä tradea, mutta ensi tammikuussa Steinbrenner tulee heittämään 7 vuoden ja $110 miljoonan sopimuksen Beltranille. Sitä ennen Beltran käy vaikka Los Angelesissa.

NL East: Viime kauden World Champions, Florida Marlins jatkaa vakuutavalla tahdilla ja johtaa Phillisia kahden pelin edulla. Nuoret syöttäjät Josh Beckett ja Dontrelle Willis sekä RF Miguel Cabrera (11HR, 26 RBI, .296 BA) ja 3B Mike Lowell (9 HR, 25 RBI, .336 BA) ovat pitäneet Marlinsin lennossa. Ja Armando Benitezkin on ollut hyvä. Metsin Mike Piazzasta tuli viime viikolla eniten homeruneja Major Leaguen historiassa lyönyt catcher (352) ja seuraavana päivänä Piazza löi vielä walk-off homerunin ja Mets on "vain" neljän pelin päässä Marlinsista. Shea Stadiumilla taisi olla kerrankin jopa tunnelmaa.

NL West: Dodgers on 20-10 ja San Diego Padres seuraa kaksi peliä takana. Arizona DBacks on jäänyt jo 8 peliä taakse, joten Randy Johnsonin lähtöä odotellaan. Bondsin Giants ja etenkin joukkueen syöttäjät ovat näyttäneet haavoittuvilta.

NL Central: Kuten ennen kauden alkua moni ennusti, Astros ja Cubs taistelevat Centralin voitosta. Astros on vetänyt Rocketin avulla kahden ottelun johdon ja Cubs kärsi pahan takaiskun kun Mark Priorin loukkaantunut akillesjänne ei vain näytä tulevan kuntoon.

LEADER BOARD:

Batting Average
AL: Ron Belliard, Indians .379
NL: Adrian Beltre, Dodgers .385

HR
AL: Troy Glaus, Angels 10
NL: Miguel Cabrera, Marlins 11

RBI
AL: Troy Glaus, Angels - Pudge Rodriguez, Tigers - Michael Young, Rangers - Rondell White, Tigers 26
NL: Scott Rolen, Cardinals 35

Pitching Wins
AL: Jarrod Washburn, Angels 6
NL: Roger Clemens, Astros 6

ERA
AL: Freddy Garcia, Mariners 2.11
NL: Al Leiter, Mets 1.53

Saves
AL: Mariano Rivera, Yankees 12
NL: Danny Graves, Reds 13
 

scholl

Jäsen
Olisi mielenkiintoista tietää, että millainen suhde jatkoaikalaisilla on baseballiin.
Itselläni lajin seuraamisesta ei oikein vielä voi puhua. Lajin nimessä on niin paljon yhtenäisyyksiä taito tuunasen junttipalloon, jossa jostain syystä löytyy sana super, vaikka yhtä hyvin sen voisi suomeksi kääntää buupallo.

Baseballista sen sijaan tiedot ovat todellakin olleet vähäiset. Mitä nyt kuullut jupakasta, mikä nousi kun Brooklyn Dodgers muutti New Yorkista, samoin pelaajanimet kuten Babe Ruth, Hank Aaron, Joe di Maggio, Micky Mantle jne. ovat varmasti kaikille tuttuja. Samoin "dirty socks" sen yhden elokuvan takia. Yläasteen loppupuolella ja lukioaikoina jenkeissä lomaillessani tuli Dodgerseja jonkin telkkarista seurattua. Ja meidän koulussa oli eräällä tytöllä Oakland A'sin takki niillä kangashihoilla. Summa summarum, baseballfania minusta ei tullut.

Senkin jälkeen on ollut hiljaista. Atlantassa olen käynyt stadionilla, lukemattomissa kaupungeissa ajanut stadionien ohi. Jonkin merchandisingia aina tuliaisiksi hankkinut. Mutta edelleen ei ole oikein innostunut. De Lillon Alamaailma-kirja tuli tosin luettua, hotelleissa olen huomannut, että parhaimmillaan matseja voi tulla kolmelta neljältä kanavalta yhtä aikaa. Homeruneja on hauska katella, mutta se on ollut vain sellaista hetken viihdettä.

Nyt on tilanne vähän muuttunut. Ensin innostuin Floridassa, kun Marlins voitti mestaruuden ja sen jälkeen luin Michael Lewisin Moneyball-kirjan. Siinä sai aikapaljon ajattelemista sen suhteen, miten ammattiurheilussa franchise toimii. Kaikki draftaus jne. Ja se, että mitkä ovat resurssierot erityisesti payroll budjettien suhteen baseballissa, puhumattakaan siitä kuinka valtavan monta syöttäjää joukkue tarvitsee. Täytyy nostaa hattua Billy Beansille. Siinä näyttää olevan aika ennakkoluuloton, jossain mielessä nerokas kaveri. Hienoa, ettei aina suurin budjetti ratkaise.

Nyt sitten olen katsellut jonkin verran pelejä telkkarista ja päässyt ihan vähän jo sisään lajiin. Ymmärrän muutakin kuin odotella homeruneja. Kaikista tilastoista en vieläkään tiedä, mitä ne tarkoittavat, mutta jollain tavalla osaan jo hieman lukea peliä ja kiinnittää huomiota eri asioihin. Lukioaikaiset suosikin Strawberry ja Canseco ovat vaihtuneet tilanteeseen, jossa seurataan joukkueita ja katsellaan pelejä, mutta en ole fani lainkaan. Tietysti A-rod on pelottavan hyvä, mutta silti. Sympatioita on monia joukkueita kohtaan. Markkinointinsa ja brändin luomisensa takia tietysti kunnioitan Yankeesia ja on hienoa, jos legendaarinen joukkue voittaa, samoin Marlinsin voittoa on hieno seurata, kuten myös jos Oakland A's yltäisi ykköseksi. Ja on muitakin, joita vastaan ei ole mitään. Varsinaisia inhokkeja en ole vielä ehtinyt muodostaa. Sen aika on ilmeisesti joskus myöhemmin.

New Yorkissa tuli nyttenkin ainoa risteily tehtyä Manhattan joella pilvenpiirtäjiä sekä Statue of Libertya katsellen eli tie ei ole vielä vienyt Bronxiin peliin. Ehkäpä senkin aika tulee joskus - sitten kun ymmärrän pelin paremmin. Odotellaan seuraavaa hyvää kirjaa (joe di maggion elämänkerta on kyllä hyllyssä lukematta) ja katsotaan miten innostus nousee samalla kun muutun päivä päivältä amerikkalaisemmaksi.

Nyt ostoksille ja sitten grillaan hampurilaisia.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kuten tästäkin yksipuolisesta ketjusta voi havaita, allekirjoittaneelle baseball on jo lähes intohimoinen elämäntapa - suosikkilajini heti jääkiekon jälkeen.

New York on baseball-kaupunki ennen mitään muuta, joten lajin välttäminen täällä olisi lähes mahdotonta. Hyvänä esimerkkinä baseballin dominoinnista ovat viime marraskuun alun tapahtumat: kun Mark Messier ohitti Gordie Howen NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä niin se saavutus kuitattiin lehtien urheilusivuilla yhdellä tai kahdella artikkelilla, koska samana päivänä Donnie Baseball eli Don Mattingly palasi Bronxiin Yankeesin hitting coachiksi. Ja se jos mikä oli täällä Uutinen; entinen Yankees kapteeni ja yksi New Yorkin kaikkien aikojen suosituimmista urheilijoista tulee takaisin yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Ja kun on nähnyt paikan päällä vuoden 1998 ja 1999 World Series, 2000 Subway Seriesin, 2001 Bronx Miraclen ja katsonut Madison Square Gardenissa keskellä yötä Aaron Boonen walk-off homerunin viime lokakuussa, niin lajia ei edes voi haluta vältellä.

Nimi New York Yankees pitää sisällään niin paljon historiaa ja legendoja, että Red Sox fanitkin arvostavat joukkuetta -- käytti Steinbrenner kuinka paljon rahaa tahansa, se ei poista joukkueen yli 100 vuotista historiaa. Babe Ruth, Lou Gehrig, Joe McCarthy, Billy Martin, Joe DiMaggio, Yogi Berra, Thurman Munson, Mickey Mantle, Roger Maris, Reggie Jackson, Whitey Ford, Don Mattingly, Andy Pettitte, Derek Jeter, Bernie Williams, Mariano Rivera.

Yllä mainitut henkilöt ja monet muut legendat ovat tehneet Yankeesista sen mitä se on ja tallentaneet joukkueen legendan tuleville jälkipolville. Don Larsenin, David Wellsin ja David Conen perfect games, Ruthin legendaarinen "called shot", Gehrigin uskomattomat 2 130 peräkkäistä ottelua, DiMaggion 56 ottelun mittainen lyöntiputki, Yogi Berran 10 World Series mestaruutta, Mantlen "moonshots", Marisin 61 homerunia , Reggie Jacksonin 3 HR vuoden 1977 World Seriesin 6. ottelussa, Don Mattinglyn 8 ottelun mittainen HR putki, Pettitten 13 post-season voittoa, Williamsin 19 post-season HR, Jeterin lukemattomat sankariteot lokakuussa (etenkin The Play) ja Marianon käsittämätön dominointi vuodesta toiseen.

"In every corner of the world - no matter where you are - people know the meaning of the Interlocking NY." Nimi Yankees on paljon muuta kuin vain pelkkä urheiluorganisaatio.

Mutta se Yankees propagandasta. Sitä on varmasti jo tullut ihan tarpeeksi :)

Baseball-kausi merkitsee mulle kesän alkua. Käyn yleensä noin 60 Yankeesin kotipelissä kauden aikana (tällä kaudella todennäköisesti kuitenkin lähes kaikissa 81) + playoffs ja sen lisäksi matkustan kavereiden kanssa joukkueen perässä etenkin Bostoniin. Tänä vuonna on jo tullut käytyä Bostonin lisäksi Oaklandissa ja Seatlessa ja suunnitelmissa ovat vielä ainakin Los Angeles ja Texas.

Katsomossa olen ensin Yankees-fani ja sitten vasta baseball-fani, vaikka baseballista sanotaankin, että sinun täytyy arvostaa lajia enemmän kuin yksittäistä joukkuetta ymmärtääksesi baseballin merkityksen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettenkö pystyisi osoittamaan suosiota myös vastustajalle. Halveksin todella paljon esimerkiksi Pedro Martinezia, mutta pystyn samalla myöntämään Pedron olevan yksi modernin ajan parhaista syöttäjistä ja Manny Ramirezin yksi parhaista lyöjistä viimeisen 10 vuoden ajalta.

Vielä Suomessa asuessani baseball ja Yankees tuntuivat kaukaisilta ajatuksilta, vaikka niistä jatkuvasti kuulikin puhuttavan. Enkä pitänyt edes paljonkaan pesäpallosta. Kesäiset käynnit New Yorkissa eivät vielä tehneet minusta suurta baseball fania, vaikka lajia ja Yankeesia seurasinkin ja tiesin joukkueen historiasta etc, mutta muutettuani tänne baseball vain vei mukanaan. Nykyään se on jo iso osa päivittäistä elämääni läpi vuoden.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Enter Sandman

Yankees nousi viikonlopun aikana takaisin omalle paikalleen AL Eastin johtoon voittamalla kaksi kolmesta Seattlelta ja kaksi kolmesta Anaheimilta. Mutta ei siitä sen enempää.

Yankees aloittaa tänään 12 ottelun mittaisin road tripin Anaheimissa ja noiden päivien aikana yhdellä Yankeesilla on taas mahdollisuus kirkastaa legendaansa.

Otsikon tuttu Metallican kappale soi aina Yankee Stadiumilla Yankeesin johtaessa ~3 juoksulla yhdeksännessä vuoroparissa. Silloin nimittäin the great Mariano Rivera yleensä kävelee kentälle bullpenista to save the win. 95% Yankeesin otteluista onkin siinä vaiheessa ohi.

Riveralla on tältä kaudelta jo 14 save 15 mahdollisesta ja koko urallaan hänellä on niitä nyt 297. Joten seuraavien päivien aikana seurataan tarkasti koska Rivera ottaa uransa 300. saven.

300 save ei ole mikään ihmeellinen saavutus, sillä ennen Mariano sen on saavuttanut jo 17 syöttäjää, mutta se mikä erottaa Riveran kaikista muista on post-season.

Yankees draftasi Riveran aikoinaan tarkoituksena tehdä hänestä starter, mutta siinä tehtävässä nuori Mo ei koskaan onnistunut. Niinpä hänestä tehtiin silloisen closerin John Wettelandin set-up man ja kaksikko johtikin Yankeesin vuonna 1996 World Series mestaruuteen.

Sitten Yankees päästi kauden päätyttyä Wettelandin pois ja Riverasta tuli closer. Marianon ensimmäinen esiintyminen closerina playoffseissa päättyi katastrofiin kun Cleveland Indiansin Sandy Alomar Jr. löi homerunin in the bottom of the 8th ja se pudotti lopulta Yankeesin ulos playoffseista.

Tuollainen tapahtuma olisi voinut ollut tuhoisaa monelle nuorelle urheilijalle, mutta ei Marianolle. Vuoden 1998 playoffseista lähtien Mariano ei antanut vastustajille yhtään juoksua ennen kuin Mark McLemore löi John Olerudin kotiin vuoden 2000 ALCS Game 6:ssa.

Noiden kahden vuoden ja kolmen playoffsien aikana Mariano syötti 33 1/3 täydellistä vuoroa, mikä on eniten koko Major Leaguen historiassa. Vuonna 1999 Mariano valittiin lisäksi World Seriesin MVP.

Vuonna 2001 Yankees oli menossa kohti neljättä peräkkäistä mestaruuttaan kunnes Mariano hävisi tähän mennessä ainoan ottelunsa post-seasonilla Game 7:ssa. Mariano teki ensin hänelle erittäin harvinaisen virheen (error) ja sitten Juan Gonzalesin broken bat bloop single in the bottom of the 9th toi Arizona Diamondbacksille mestaruuden.

Alomar Jr. ja Juan Gone ovatkin ainoat pelaajat, jotka ovat Marianon lyöneet playoffseissa. Se lista loppuu siihen, sillä muuten Mo on ollut kuin joltain toiselta planeetalta.

Aina kun syyskuu vaihtuu lokakuuksi, tästä miehestä tulee Superman.

Marianolla on post-seasonilla yhteensä 30 savea. Riveran suuruus tulee esille muun muassa siinä, että listalla on toisena Dennis Eckersley, joka keräsi urallaan 15 post-season savea. Ja Mo ei ole vielä edes lopettanut vaan jatkaa vielä ainakin 2 vuotta.

Kun Yankees ja Red Sox kohtasivat viime lokakuussa ALSC:ssa, moni puhui sen päätyttyä vain Aaron Boonen homerunista ja Clemensin & Pedron kohtaamisista. Koko sarjan mahtavin hetki osui kuitenkin Game 7:n 9th, 10th ja 11th vuoropareihin, kun Mariano syötti väsyneenä kolme dominoivaa vuoroa, kunnes Boone teki sen oman taikatemppunsa. Ottelun päätyttyä joukkuetoverit kantoivat itkevää Marianoa olkapäillään kun hänet oli nimetty ALCS MVP. Ilman Riveran magiaa Boonen homerun tuskin olisi ollut mahdollista tapahtua.

Playoffsien alkaessa medioissa näkee usein tutut sanat: "Advantage Yankees. They have Rivera."

Viestin lähetti New York Post, October 18th
Rivera's Game 7 masterpiece under the most pressure-packed circumstances possible was the true gem. After it was over and Boone's homer had sailed into history, Rivera raced to the mound, collapsed and hugged the pile of dirt.

"Nothing was better than that," he said. "To me, it was huge. I had a big conversation with the Man and he came through. That's why I was happy and thankful."

Said Aaron Boone, "He should have a cape on right now."

"He's done things that no one else has been able to do," added Derek Jeter.

That's why they call him Superman October.

Marianon record post-seasonilla on "the stuff of legends": 7-1, 30 saves ja mind-boggling 0.71 ERA. He is The Ultimate Post-Season Weapon in Sports.

Baseballin Hall Of Famessa eli Cooperstownissa on vasta kolme relief syöttäjää - Rollie Fingers (341 saves), Dennis Eckersley (390) ja Hoyt Wilhelm (227). Kun Mariano Rivera aikanaan lopettaa uransa, hänestä tulee neljäs relief pitcher Cooperstownissa. And the greatest relief pitcher ever.

Marinoa ei tulla muistamaan vain syöttäjänä, vaan hänet tullaan muistamaan myös hienona ihmisenä, joka ei koskaan nostanut itseään esille. Roger Clemens ja Pedro Martinez ovat usein pelottavan intensiivisia syöttäessään, mutta Mariano on aina yhtä elegantti ja vaatimaton. Hän ei näytä keskisormea tuomarille tai heitä hajonneen mailan palasia vastustajaa päin. Hän tekee työnsä ja kävelee pois kentältä.

"In Rivera's case, it's not the total number of saves that puts him among the greatest, but the magnitude of them."

Riveran numero 42 päätyy Yankee Stadiumin Monument Parkiin muiden legendojen viereen. Sitä päivää en halua vielä edes miettiä, koska se tietää sitä, että Yankeesin täytyy löytää uusi closer, joka pystyisi tekemään edes 1/10 siitä mitä Mariano on tehnyt.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
EVVK yhtä turha ja junttien laji kuin sopupallokin.
Enkä muutenkaan ymmärrä miten joku typerä jenkkien laji kuten esim. koripallo tai baseball yms. kiinnostaa suomalaisia?
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti wade
EVVK yhtä turha ja junttien laji kuin sopupallokin.
Enkä muutenkaan ymmärrä miten joku typerä jenkkien laji kuten esim. koripallo tai baseball yms. kiinnostaa suomalaisia?

kiinnostaahan joitain lätkäkin, vaikka siinä kurvataan lvain laidallisessa kehässä viimeistä päivää. Asia on suhteellista ja sekä koripallossa ja jossain mielessä myös baseballissa on hienouksia, joita ei kaikissa lajeissa ole. Toki futikselle ko. lajit eivät pärjää.

Koripalloa ja baseballia voi seurata lajin vuoksi, kun taas lätkää seuraa vain suosikkijoukkueen takia, eikä siksi, että lajista löytäisi jotain sinänsä kiinnostavaa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti wade
EVVK yhtä turha ja junttien laji kuin sopupallokin.
Enkä muutenkaan ymmärrä miten joku typerä jenkkien laji kuten esim. koripallo tai baseball yms. kiinnostaa suomalaisia?

Tällä kertaa nämä kommentit pysyivätkin yllättävän kauan poissa. Ei kai kukaan ole pakottanut tätä ketjua lukemaan, mutta päätit sitten kuitenkin käydä kovalla äänellä kertomassa, että sinua ei kiinnosta.

Muutenkin aika turhalta lajilta vaikuttaa kun vain naurettavat 3.5 miljoonaa katsojaa käy vuosittain katsomassa yhden joukkueen pelejä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Unit Of Big Perfection

16 vuotta Major Liigassa, 5 Cy Young-palkintoa, World Series MVP, World Series mestaruus, Triple Crown, 234 voittoa, 3952 strikeouts, 3.09 career ERA, mutta vain yksi no-hitter - 14 vuotta sitten.

Randy Johnson on ollut yhdessä Pedron ja Clemensin kanssa yksi aikamme dominoivimmista syöttäjistä ja eilen tämä iso vasenkätinen torni liittyi harvinaiseen seuraan syöttämällä uransa ensimmäisen perfect gamen, siis yksikään lyöjä ei päässyt pesälle. 27 up, 27 down.

The Big Unitista tuli Major Leaguen 17. syöttäjä, joka on täydellinen yhden illan ajan. Ja 40 vuotiaana Johnista tuli samalla kaikkien aikojen vanhin perfect gamen syöttänyt syöttäjä.

Cy Young heitti Major Leaguen historian ensimmäisen perfect gamen lähes täsmälleen 100 vuotta sitten, toukokuun 4. päivä 1904.

90-luvulla täydellisiä esityksiä nähtiin neljä kun Kenny Rogers (Texas), Dennis Martinez (Montreal), David Wells (Yankees) ja David Cone (Yankees) tekivät sen.

Conen jälkeen saatiin odottaa viisi vuotta kunnes The Big Unit jyräsi eilen Atlanta Bravesin lineupin läpi. Hänen viimeinen syöttönsä mitattiin 98 MPH, joten Randy Johnson oli tehnyt sen tavalla, joka hänestä on tehnyt yhden lajin legendoista. Fastball-slider-fastball-slider-fastball-slider etc...kaikki vain kahdella eri syötöllä.

Johnsonin viime kausi meni piloille (6-8, 4.?? ERA) polvileikkauksen vuoksi ja moni oli jo valmis tuomitsemaan miehen entiseksi tähdeksi, joka tienaa yhteensä $30 miljoonaa tästä ja seuraavasta kaudesta. Eivätpä tienneet arvostelijat silloin kuinka väärässä he tulisivat olemaan.

Johnson johtaa tällä hetkellä tuttuun tapaansa National Leagueta 81 strikeoutilla ja keskikertainen record 4-4 on tullut vain siksi, että Diamondbacks on ollut yksi liigan huonoiten lyövistä joukkueista eikä Randy ole saanut joukkueelta juuri yhtään juoksutukea, minkä osoittaa recordin mukana tuleva 2.43 ERA.

Unit ei tule pelaamaan Arizonassa enää montaa viikkoa, vaan Diamondbacks on pakotettu treidaamaan hänet säästääkseen rahaa. Anaheim Angels, Baltimore Orioles, Boston Red Sox ja tietysti Yankees on mainittu mahdollisina joukkueina, joihin Johnson voisi päätyä.

Yankees GM Brian Cashmanilla on ollut Steinbrennerin käskystä Unit Alert päällä jo monta kuukautta ja kun sen aika tulee, niin Steinbrenner tuskin (toivottavasti ainakaan) antaa minkään tulla hänen eteensä tuodakseen tämän one of the greatest left-handers Bronxiin.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
The Amazin's!!

Kuka olisi uskonut, että "se toinen" New Yorkin baseball joukkueista saisi aikaan vielä muutama päivä ennen kesäkuuta positiivisia headlines.

The New York Metropolitans on voittanut neljä ottelua peräkkäin ja on enää kahden voiton päässä NL Eastin ykköspaikasta ja 2 voittoa yli .500, ensimmäisen kerran kahteen vuoteen.. Yleensä tähän mennessä Mets on alkanut miettiä seuraavaa kautta ja myydä veteraanejaan. Tällä kaudella näyttää olevan kuitenkin kaikki toisin -- ainakin vähän aikaa.

Tom Glavine oli syöttämässä Metsin historian ensimmäistä no-hitteria pari päivää sitten vain viisi päivää Unitin perfect gamen jälkeen, mutta menetti sen kahdeksannessa vuoroparissa ja syötti lopulta one-hitter.

Ja eilen Steve Trachsel syötti 4-hit shutoutin 6 2/3 vuoroa kun Mets voitti Philliesin 5-0.

Vasenkätinen Al Leiter on tällä hetkellä loukkaantuneena ja joukkueen kirkkain tähti Jose Reyes ei ole pelannut tällä kaudella vielä yhtään ottelua nivusvaivojensa vuoksi, mutta se ei näytä joukkuetta haittaavan. Kaz Matsui juoksee ja lyö leadoff-miehenä, Mike Piazza on löytänyt vanhan vireensä ja on paukuttanut jo 10 HR - vain yhden vähemmän kuin Bonds ja A-Rod.

Glavinen ERA 2.12 on yksi koko majorsien pienimmistä ja miehen 6-2 record osoittaa, että viime kauden katastofi record 9-14, 4.52 ERA oli vain sattumaa.

Kun vielä muu pitching corps eli Trax, Stanton ja closer Braden Looper (0.76 ERA, 7 saves) ovat heittäneet loistavasti niin Shea Stadiumilla Flushingissa on nähty neljän vuoden tauon jälkeen hyvää baseballia.

Ja kaiken lisäksi Mets voi olla kesällä viime vuosien tapojensa vastaisesti ostajana kun muut joukkueet treidaavat pois kalliita pelaajiaan. Freddy Garcia, Kris Benson, Carlos Beltran ja Alfonso Soriano voivat kaikki olla mahdollisia Mets-hankintoja kesäkuussa ja heinäkuussa.

Jsoe Reyesin pitäisi pelata ehkä jo tällä viikolla ja sitten alkaa tapahtua. Matsui-Reyes 1-2 lyöjinä sekä vierekkäin infieldilla muodostasivat ehkä liigan eksoottisimman ja atleettisimman nuoren kaksikon.

Itselläni ei juurikaan ole isoja antipatioita Metsia kohtaan, koska pelaavat kuitenkin toisessa liigassa ja olisi mahtavaa nähdä taas Fall Classicissa Subway Series.
 
Viimeksi muokattu:

kanttorit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puumat, LA Dodgers, HPK
Aivan mahtavaa tarinaa. Lajin ahkerana harrastaja täällä Suomen maassa on todella hienoa löytää tämänlainen viestiketju. Antaa tulla vaan lisää !! Mitenkäs closer Eric Gagne / Dodgers on pärjännyt tämän kauden alun, onko samaa kohua kuin viimekauden päätyttyä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti kanttorit
Aivan mahtavaa tarinaa. Lajin ahkerana harrastaja täällä Suomen maassa on todella hienoa löytää tämänlainen viestiketju. Antaa tulla vaan lisää !! Mitenkäs closer Eric Gagne / Dodgers on pärjännyt tämän kauden alun, onko samaa kohua kuin viimekauden päätyttyä.

Gagne syötti pari ppäivää sitten kauden 11. savensa ja miehellä on nyt 74 peräkkäistä onnistunutta yritystä. Tosin viime kaudellahan Gagne epäonnistui All Star ottelussa kun AL voitti Hank Blalockin homerunilla.

Tosin nythän Dodgers pelaa huomattavasti paremmin ja tekee enemmän juoksuja kuin viime kaudella, joten save mahdollisuuksiakin on vähemmän. Mutta mahtavahan tuo Gagnen sarja on.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Mo's Saving Grace

''As an opponent, you start thinking about Mo in the second inning,'' Alex Rodriguez said. ''That's how devastating he is. To me, he's the greatest modern-day weapon I have seen or played against. He has been the heart and soul of the New York Yankees' dynasty.''

Mariano Rivera syötti eilen uransa 300. saven kun Yankees voitti Tampa Bay Devil Raysin 7-5 ja vahvistutti sillä paikkaansa Cooperstownissa sekä baseballin historian parhaana closerina. Tosin jälkimmäinen asia on ollut itsestäänselvyys jo vähän aikaa ja Cooperstown ei yksinkertaisesti voi jättää Marianoa huomioimatta.

Kuten Derek Jeter sanoi: "I don't care how many saves other people have. He's the best. Anybody who knows Mo knows he is the greatest closer there's ever been."

Tai Joe Torren sanoin: "In the 300, probably the most significant ones aren't in there. The World Series, the postseason; I think when you talk about his career and why he'll go to the Hall of Fame, it's because of what he's done in the World Series. He's second to none."

Vielä aktiivisista pelaajista esimerkiksi San Diego Padresin Trevor Hoffmanilla on jo 386 savea, mutta ne kaikki kalpenevat sen rinnalla miten the great Mariano Rivera - kuten häntä kutsutaan baseball-ympyröissä - on dominoinut etenkin lokakuuta jo kohta 8 vuotta.

Kuten edellisessä Riveraa koskevassa viestissä kerroin, niin Marianon saavutukset ovat kaikki tulleet periaatteessa vain yhdellä ainoalla syötöllä - the cut fastball, joka äänestettiin baseball-valmentajien ja GM toimesta yhdessä Trevor Hoffmanin change-upin kanssa The Most Devastating Pitch In Baseball.

En edes halua ajatella sitä mitä olisi viimeisten 8 vuoden aikana jäänyt tapahtumatta, jos Yankees olisi jättänyt Marianon Panamaan tai hankkinut kaudelle 1997 John Wettelandin tilalle uuden veteraanicloserin ja päästänyt Marianon pois.

"We put everything in his hands; and those hands are gold." - Bernie Williams
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Mooooose-terpiece

Jees. 1/3 kaudesta pelattu ja asetelmat alkavat hiljalleen hahmottua. Yankees (35-20) on AL Eastin kärjessä 2 ½ ottelun erolla Bostoniin ja record on koko Major Liigan paras.

The Yankee Express on päässyt viimeisen kuukauden aikana vauhtiin ja etenkin paljon mainostettu Murderers' Row II on laittanut tuulemaan. Baltimoressa viikko sitten 41 juoksua ja 51 lyöntiä kolmessa ottelussa oli melkoista katseltavaa kun jokainen kaveri lineupissa löi palloa. Mutta siitä myöhemmin.

Vaikka hyökkäys onkin toiminut, niin syöttäjät eivät ole olleet yhtä kovassa iskussa kuin olisi voinut odottaa Marianoa lukuunottamatta. Mutta eilen sitten nähtiin viimeinkin erittäin lupaava merkki tulevaisuutta ja etenkin lokakuuta ajatellen kun Mike Mussina (7-4, 4.59 ERA) dominoi Texas Rangersia - samaa lineupia, joka oli paukuttanut yhteensä 14 juoksua sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa Kevin Brownia ja Jon Lieberia vastaan.

Moose syötti 8 vuoroa 4-hit ball ja struck out 10. Rangers oli lyönyt aiemmissa peleissä Brownin ja Lieberin sinkereita kovaa vähän joka puolelle kenttää, mutta Mussinalla toimi eilen kaikki syötöt. Mussinaa pidetään lajin monipuolisimpana syöttäjän ja jossain vaiheessa laskin, että Moose taisi käyttää eilen kuutta eri syöttöä. Soriano, Fullmer, Teixeira, Blalock ja Young pysyivät jatkuvasti pois tasapainosta Mussinan off-speed syöttöjen ansioista - etenkin knuckle-curve toimi loistavasti ja lyöjät huitoivat jatkuvasti etuajassa. 98 syötöstä 68 oli strikes ja 3-ball counts ei nähty yhtään. The Moose was in charge.

Lisäksi oli hienoa kuulla pitkästä aikaa Stadiumilla kunnon Moose Call. Yanks voitti 2-1. Moose tuli vielä ulos yhdeksänteen vuoroon, mutta lähti heti Barajasin triplen jälkeen ja Mariano hoiti loput.

Mussina aloitti kauden 1-4, 6.55 ERA, mutta on voittanut sen jälkeen 6 ottelua putkeen ja ERA siltä ajalta on 3.19. Matka Japaniin ja Mussinan vaimon isän kuolema sekoittivat miehen rytmin täydellisesti, mutta viime aikoina on nähty taas vanha kunnon Moose. Staff ace.

Kevin Brown (7-1, 3.89 ERA) on ottanut 4 voitoistaan surkeaa Tampa Bayta vastaan. Alkukaudella The Train oli as good as ever, mutta pari viime ottelua on mennyt suht heikosti. Brown on lähes hullu siinä kuinka paljon hän vaatii itseltään ja on käynyt jo kahdesti tällä kaudella tutkitummassa itsensä lääkäreillä, koska hän ei ole ollut tyytyväinen esityksiinsä. About viikko sitten Brown syötti 7 innings of 1-hit ball Devil Raysia vastaan ja kun Torre haki hänet kahdeksannessa vuorossa pois niin näytti aivan siltä kuin Brown olisi halunnut rikkoa jotain. Joo, 92 MPH sinker, joka putoaa metrin ei riitä...nutcase. But gotta love it. Tosin Brown on hyötynyt paljon siitä, että Yankees on tehnyt about 7 juoksua jokaista miehen aloittamaa ottelua kohti kun viime kaudella Dodgers ei saanut hyökkäyksessä mitään aikaan.

Javier Vazquez (6-4, 3.75 ERA) on myös ollut ajoittain epävarma, mutta toisaalta Javyn kohdalla ei ole mitään syytä olla huolissaan. Javy on antanut jo 11 homerunia ja useimmat niistä ovat lentäneet kauas kuten Javy Lopezin moonshot viime viikolla, mutta muuten Vazquez on ollut dynamiittia. Ja kuten Browninkin kohdalla niin siirtyminen National Liigasta American Liigaan on vienyt Vazilta oman aikansa.

Jon Lieber (4-3, 5.01 ERA) näytti jo löytäneen itsensä voitettuaan kolme ottelua putkeen viime kuussa, mutta kahdessa viimeisimmässä ottelussa Lieber on 0-2, 9.82 ERA. Lieber on tyypillinen groundball pitcher, jonka menestys perustuu siihen, että hän pitää syöttönsä alhaalla, mutta nyt ne ovatkin jääneet ylös jolloin niitä on helppo lyödä. Ehkä se vuoden poissaolo on alkanut vaikuttaa, mutta jostain syystä Lieber ei ole ollut oma itsensä kahdessa edellisessä startissaan. However, hän on kuitenkin taistellut jokaisella kerralla, vaikka kaikki ei olekaan sujunut parhaimman mukaan. Ja vain 3 BB 46 syötetyssä vuorossa osoittavat, että Lieber löytää kyllä strike-zonen.

Rotationin top-4 kohdalla voi olla ihan rauhallisin mielin, etenkin nyt kun Mussina näyttää löytäneen itsensä.

Muut joukkueet vaihtaisivat varmasti mielellään murheensa Yankeesin kanssa, sillä Bronxissa suurin huolenaihe on se kuinka Jose Contreras (2-2, 7.11 ERA) saataisiin kuntoon. Contreras kävi siis Tampassa työskentelemässä organisaation pitching guru Billy Connorsin kanssa ja syötti sen jälkene kaksi ihan ok ottelua kunnes Orioles teki viime viikolla 5 juoksua ensimmäisessä vuorossa ja Contreras oli ulkona ottelusta ympäri Bronxia kaikuvan buuauksen saattelemana.

On ihan selvää, että Steinbrenner ei katsele tällaista kauaa ja toisaalta Bronxin yleisö näyttää jo hyljänneen Josen kuten se teki Hideki Irabulle aikoinaan. Contreras syöttää ensimmäiselle lyöjälle hyvin ja saa tämän ulos kolmella syötöllä, mutta sitten yleensä alkaa tapahtua. Kun seuraava lyöjä pääsee pesälle niin miehen keskittyminen häipyy täydellisesti. Contreras kävelee hiljaa ympäri moundia, syöttää varovaisesti seuraavalle lyöjälle ja jos tämänkin pääsee pesälle niin silloin on kaikki helvetti irti. Siinä vaiheessa Jose näyttää siltä kuin hän olisi hukassa, hän ei uskalla heittää fastballia vaan haluaisi jatkuvasti syöttää pelkkää forkballia etc...Posada ja A-Rod käyvät rauhoittamassa häntä, mutta yleensä mikään ei enää auta vaan Contreras näyttä unohtaneen kuinka syöttää.

Seattlen Freddy Garcia olisi saatavana vaikka heti ja koko ajan todennäköisemmäksi tule, että Contrerasin päivät New Yorkissa ovat lopussa. $32 miljoonan bust. Arizonassa ilmeisesti luullaan, että he pystyvät tällä kaudella kilpailemaan playoff-paikasta, joten Big Unitin siirtyminen ei näytä enää niin todennäköiseltä ennen off-seasonia.

Yankeesin bullpen on myös nosusut viime aikoina puheenaikeeksi, sillä vasenkätiset "expertit" Gabe White (6.62 ERA) ja Felix Heredia (9.00 ERA) ovat olleet surkeita. En ymmärrä miksi Heredia piti edes tuoda takaisin täksi kaudeksi. Markkinoilla ei kuitenkaan taida olla saatavilla vasenkätisiä relief-syöttäjiä (muita kuin ehkä Stanton, jota en halua takaisin), joten näillä on mentävä.

Muu bullpen on ollut sitten Marianon (23 saves, 1.10 ERA) johdolla erinomainen. Tom "Flash" Gordon (1-2, 2.29 ERA) heitti Texasissa pari palloa pois, mutta muuten Flash on muodostanut Riveran kanssa majorsien parhaan set-up - closer kaksikon.

Paull Quantrillin (4-2) ERA (3.93) on hänelle epätyypillisen korkea, mutta muuten Quantrilliin voi olla erittäin tyytyväinen. Hänellä on ongelmia aina kun hän on tullut sisään with men in scoring position, mutta päästessään aloittamaan vuoronsa puhtaalta pöydältä, hän on hyvä.

Steve Karsay on siirtynyt Yankeesin Single-A joukkueeseen Tampa Bayssa mikä tarkoittaa sitä, että Karsayn pitäisi olla valmis liittymään Yankeesiin tämän kuun lopulla ja se on loistava uutinen. Karsayn fastball on yltänyt jo about 94 MPh lukemiin eli miehen olkapää tuntuu olevan kunnossa. Kun Karsay palaa niin silloin Tanyon Sturtze (1-0, 5.00 ERA) saa todennäköisesti lähteä.

El Duque on pari viikkoa Karsayta jäljessä ja hänen pitäisi liittyä joukkueeseen heinäkuun alussa. Silloin Heredian saa heittää pois. Mulle on aivan sama vaikka olisi vain yksi lefty joukkueessa, koska Heredia ei saa ketään kuitenkaan ulos.

Bret Prinz (1-0, 0.00 ERA) on ollut seitsemässä syöttämässään vuorossa lights out ja sen vuoksi Torre lähettikin Bubba Crosbyn eilen takaisin Columbukseen, koska hän halusi pitää Prinzin joukkueessa. Prinz heittää 94 MPH ja on antanut vastustajille vain 3 2-out hits ja struck out 7. Prinzin panos etenkin Baltimorea vastaan kun Contreras lähti ulos in the 1st oli mahtava. Great job.

Se yksi lefty bullpeniin voisi olla tarpeellinen hankinta, mutta ei Yankees siihen kaadu, vaikka sellaista ei hankittaisikaan. Periaatteessa tällä hetkellä Yanksin syöttäjien tarvitsee selvitä johtoasemassa seitsemän vuoroa, jolloin Gordon ja Mariano tekevät loput 95% varmuudella.

Saa nyt nähdä kuka hankitaan Contrerasin tilalle. Itse veikkaisin tällä hetkellä Garciaa -- toiveissa on tietenkin Big Unit. Ja voi olla, että esimerkiksi Giants päättää treidata Jason Schmidtin tai Oakland Barry Ziton, jolloin Yankees olisi varmasti yksi kiinnostuneista.

They've been Bombin'

Kun Derek Jeter oli uransa pahimmassa lamassa (0-for-32) ja A-Rod ei näyttänyt osuvan mihinkään Bostonissa niin moni fani (myös allekirjoittanut) panikoi. Jeter loukkaantunut? A-Rod ei pysty pelaamaan New Yorkissa? Sheffield paska veteraani? Mutta huolet olivat aivan turhia.

Yankees on lyönyt 83 homerunia, eniten koko majorsissa ja jokainen lyöjä on auttanut joukkuetta.

Jeter (7 HR, 27 RBI, .233 BA) on nostanut lyöntikeskiarvonsa .181 -> .233 vähän yli kahdessa viikossa ja lyö taas tuttuun tyyliinsä to opposite field ja right-center. Line drives, groundballs, bloops etc. DJ is back. Jeter tosin loukkasi nivusensa perjantaina eikä ole pelannut sen jälkeen, mutta Kapteenin pitäisi olla takaisin tällä viikolla viimeistään torstaina.

Bernie Williams (7 HR, 18 RBI, .239 BA) näyttää myös heränneen talviuneltaan kun ilmat ovat lämmeneet ja eilenkin Bernie löi taas 3-for-4 ja toisen Yankeesin homeruneista. Bern baby bern. Bernie on ottanut centerfielderin tehtävät taas tuttuun tapaan itselleen Kenny Loftonilta ja juoksee ajoittain kuin 10 vuotta sitten parhaimmillaan. Eiliset 3 hits nostivat Bernien koko uran saldon 1 995 eli tällä viikolla voi olla odotettavissa 2 000 lyönnin rajan rikkoutuminen. Don Mattingly oli viimeisin Yankee joka on yltänyt tähän saavutukseen.

A-Rod (13 A-Bombs, 31 RBI, .305 BA) on päässyt pesälle (hit, walk, hit batter) 44 peräkkäisessä ottelussa mikä on majorsien pisin putki tällä kaudella ja samalla A-Rodin uran pisin. Yankeesin ennätys on 57 Derek Jeterin tekemänä vuosina 1998-99. Kaikkien aikojen ennätykseen eli about ~80 (Ted Williams) on vielä matkaa. Alex on jo nyt ainakin American Leaguen paras 3B ja tällä menolla Gold Glove on täysin selvä ja MVP äänestys odottaa. Vieläkin on ajoittain vaikea uskoa, että Rodriguez on New Yorkissa.

Jason Giambi (10 Giambino Blasts, 25 RBI, .269 BA, .403 OBP) tuli eilen pois 15-päivän disabled listilta loukattuaan nilkkansa Texasissa pari viikkoa sitten ja löi heti ottelun ratkaisseen homerunin Rangersia vastaan. Toivottavsti tämä kahden viikon lepo auttoi Jasonia, sillä ennen sitä työskentely kentällä näytti aika vaikealta kun polvet ja selkä vaivasivat jatkuvasti. Viimeistään ensi kaudelle olisi järkevintä tehdä sama Giambille mitä White Sox teki Frank Thomasille eli siirtää Jason täysipäiväiseksi DH ja hankkia uusi 1st baseman. Giambista on kuitenkin Yankeesille enemmän apua mailan kanssa kuin puolustuksessa.

Gary Sheffield (8 HR Cooked by the Sheff, 35 RBI, .304 BA) löi kauden 45 ensimmäisessä ottelussa vain 3 HR, mutta viime viikot Gary on ollut tulessa (3 HR, .727 in last 11 at-bats). "Lined like a bullet....if it's fair it's trouble.....it is......a foul ball! A screaming line drive by Gary Sheffield, but foul." Tuota kuultiin ihan liikaa kun Sheffieldin vicious line drives kääntyivät foul ball homeruneiksi.

Hideki Matsui (10 HR, 35 RBI, .303 BA) osoittaa jatkuvasti asiantuntijoille miksi hänen lempinimensä Godzilla on täysin harhaanjohtava. He's a complete ballplayer. Matsui voi lyödä missä välissä tahansa, sillä se ei häntä häiritse vaan Hideki laittaa palloa peliin silloin kun sitä tarvitaan. Periaatteessa Matsui osaa tehdä kaiken.

Jorge Posada (9 HR, 29 RBI, .273 BA) oli alkukaudella Yankeesin paras lyöjä, mutta Jorgien tahti on viime aikoina vähän hidastunut. Lisäksi hän oli aiemmin muutaman pelin sivussa murtuneen nenän vuoksi. Viime kauden numerot eli 30 HR ovat kuitenkin vielä täysin tavoitettavissa ja Posadakin parantaa aina kun ilmat lämpenevät.

Miguel Cairo (1 HR, 11 RBI, .250 BA) ja Enrique Wilson (5 HR, 23 HR, .228 BA) ovat jakaneet 2nd basemanin työt, mutta viime aikoina Wilson on työntänyt Cairon penkille, sillä Enriquen puolustustyöskentely on ollut loistavaa ja mailan kanssa Wilson on ollut yllättävän tehokas.

Tony Clark (4 HR, 19 RBI, .234 BA) pelasi 1B Giambin ollessa sivussa ja hyvin pelasikin. Clark pystyy venyttämään palloihin, joihin Giambilla ei olisi mitään mahdollisuuksia, joten kentällä hänestä on ollut huomattavasti apua. Mutta lyöjänä Clark ei ole mitenkään pelottava.

Ennen kauden alkua Torren tarkoituksena oli käyttää Giambia DH ja antaa Clarkin pelata kentällä, mutta toisen DH'n Ruben Sierran (6 HR, 24 RBI, .297 BA) istuttaminen penkillä on aika vaikeaa, koska Ruben on ollut red-hot.

Kenny Loftonin (5 RBI, .278 BA) nivuset eivät pysy kunnossa ja niinpä mies on taas disabled listilla eikä hänelle löydy oikein mitään käyttöä.

Yankeesin suurimmat tarpeet ovat syöttöpuolella, joten esimerkiksi Carlos Beltranin hankkimiselle vielö ei ole mitään järkeä, sillä Beltran on kauden jälkeen free agent. Tosin jos Red Sox ilmaisee kiinnostuksensa Beltraniin niin silloin Steinbrenner saattaa tehdä mitä tahansa.

Yanks on kuitenkin aika hyvässä asemassa tällä hetkellä, vaikka Jeter, Giambi, Wilson ja Sheffield ovatkin olleet loukkaantuneina. Giambi tuli siis jo eilen takaisin ja Sheff oli sivussa vain jonkinlaisen viruksen vuoksi.

Viime kaudella Bombers ei noussut kertaakaan voittoon 4 juoksun takaa-ajoasemasta, mutta tällä kaudella joukkue on tehnyt sen jo neljästi. Lisäksi 35 voitosta 23:ssa Yankees on ollut jossain vaiheessa tappiolla, mutta noussut ohi. Sen pitäisi todistaa se, että tämä joukkue ei luovuta koskaan, mikä on ollut Yankeesille ominaista Torren ensimmäisestä vuodesta lähtien. Etenkin se, että esimerkiksi 6-1 ja 5-0 tappioasemat eivät aiheuta mitään paniikkia, kuten viime vuonna kävi jatkuvasti, on ollut ilahduttavaa.

Tässä joukkueessa on paljon sitä samaa henkeä, jota oli 90-luvun dynastiassa Paul O'Neillin ja Tinon johdolla. Sheffieldin ja Brownin piti olla locker room cancers, mutta molemmat ovat olleetkin loistavia joukkuetovereita eikä A-Rodin ja Jeterin välillä näytä olevan mitään erimielisyyksiä, kuten pelättiin ennen kauden alkua.

Tällä taistelevalla ilmeellä voi lähteä hyvillä mielin kohti lokakuuta.

*

AROUND THE HORN:

AL East: Yankees ja Red Sox ovat karanneet jo Baltimorelta ja Torontolta ja Devil Rays näyttää olevan sittenkin huonompi kuin moni odottikaan. Bostonissa suurin huolenaihe on ollut ilman muuta Pedron (5-3, 4.40 ERA) haparointi. Kaikkein huolestuttavinta on ollut se, että Pedro on antanut jo 10 homerunia 12 ottelussa, kun viime kaudella hän antoi niitä 29 ottelussa vain 7. Pedro ei tee omalle markkina-arvolleen hyvää näillä esityksillä ensi talven free agent markkinoilla. Myös toinen tuleva vapaa agentti Derek Lowe on ollut suorastaan surkea. Curt Schilling on pitänyt joukkuetta kuitenkin pystyssä ja Red Soxin hyökkäys on Mannyn johdolla pelastanut Pedron muutaman kerran pahasta pulasta. Nomahhhhhin pitäisi pelata jo tällä viikolla.

Blue Jays ja Roy Halladay ovat kuin varjo viime kaudesta ja Oriolesin pitching on aivan liian huonoa, että Birds pystyisi taistelemaan tasapäisesti Yankeesin ja Red Soxin kanssa, etenkin kun kaksikon hyökkäys on ollut viime aikoina aivan muissa maailmoissa.

AL Central: Chicago White Sox ja Minnesota Twins käyvät vuorotelleen divisioonan johdossa ja jatkavat todennäköisesti samaa tahtia loppuun asti. White Sox menetti Magglio Ordonezin disabled listille, mutta se ei ole joukkuetta hidastanut, koska syöttäjät Esteban Loaizan johdolla ovat olleet varmoja. Detroit Tigers on vahvan alun jälkeen jäämässä vauhdista ja viime kauden yllättäjä Royals on jo 10 peliä jäljessä kärkeä ja alkaa kohta myydä tähtiään Beltranista aloittaen.

AL West: Angelsilla on Majorsien toiseksi paras record Yankeesin jälkeen ja koska Bartolo Colon onkin ollut epävarma ja Troy Glaus (kausi ohi) sekä Garret Anderson ovat loukkaantuneina niin Vladimir Guerrero on pitänyt lähes yksin joukkuetta pystyssä. Viime viikolla Vlad paukutti Pedroa ja Soxia vastaan 2 HR & 9 RBI!!!

Noosen A's on noussut hiljalleen hitaan alun jälkene kohti kärkeä ja on 1½ peliä Anaheimia jäljessä divisioonassa toisena. Mulder ja Hudson syöttävät taas loistavasti ja kompensoivat sillä Eric Chavezin (6 viikkoa) loukkaantumista. Mutta kestävätkö closer Arthur Rhodesin hermot playoffeissa? Texas Rangers seuraa 3½ peliä perässä ja on iskuetäisyydellä. Seattle Mariners (11½) saa jo alkaa ajatella ensi kautta. Garcia ja Boone ovat ainakin lähdössä lähiaikoina.

Marinersin kohtalo on aika surullinen, sillä jos organisaatiossa oltaisiin tehty oikeat päätökset vuosien aikana, heillä voisi olla samassa joukkueessa tällä hetkellä muun muassa A-Rod, Junior Griffey ja Randy Johnson.

NL East: Tässä divisioonassa on kehkeytymässä ehkä tämän kauden kiinnostavin division race. Marlins, Braves, Phillies ja Mets ovat kaikki 3½ ottelun sisällä ja kuka tahansa tästä nelikosta voi voittaa. Surkea Montreal Expos on jäänyt jo 13 ottelua jälkeen.

Etenkin The Amazin's voi yllättää, jos kaikki osuu kohdalleen. Mike Piazza jatkaa loistavaa lyöntisarjaansa Todd Zeilen säestäessä taustalla. Jose Reyesin mahdollisesta paluusta ei enää kukaan tiedä mitään.

NL Central: Kauden ylivoimaisin yllättäjä Cincinnati Reds ja liigan tämän hetken kuumin pelaaja Ken Griffey Jr. (17 HR [498 career HR]) johtavat kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen divisioonaa ja ja toinen yllättäjä St. Louis Cardinals & Albert Pujols sekä Scott Rolen seuraavat toisena 2 peliä jäljessä. Ylivoimaiset ennakkosuosikit Astros ja Cubs tulevat vasta kolmantena ja neljäntenä pari peliä Cardinalsia perässä.

Cubs sai tosin Mark Priorin vihdoinkin takaisin ja Greg Maddux voitti eilen uransa 294. ottelun. Roger Clemens jatkaa vakuuttavasti (8-0), mutta Andy Pettitte joutui taas disabled listille loukattuaan taas kerran kätensä.

All Stars ottelu on heinäkuun puolessa välissä Houstonissa ja siellä saatetaan nähdä mielenkiintoinen tilanne kun vanhat vihamiehet Clemens ja Piazza voivat olla National Leaguen aloituskokoonpanossa, eli Piazza olisi Clemensin catcherina. Miehet ovat vihanneet toisiaan jo vuosia ja vuoden 2000 tapahtumat vain syvensivät tätä vihaa ennestään eikä ainakaan media ole niitä tapahtumia unohtanut. Clemens (Yankees) heitti tuolloin Piazzaa (Mets) 97 MPH fastballilla suoraan päähän heinäkuussa ja World Seriesissa Clemens heitti hajonneen mailan kappaleet kohti Piazzaa. It was unreal.

En kuitenkaan usko, että Reds jaksaa pysyä kauaa kärjessä vaan Astros ja Cubs otttavat lopulta omat paikkansa. Brewers ja Pirates ovat jo luovuttaneet.

NL West: LA Dodgers ja San Diego Padres jakavat kärkipaikan ja Giants seuraa 3 ottelua perässä. Sekä Dodgers että Padres ovat molemmat kiinnostuneita Beltranista, joten tänä kesänä nähdään varmasti kova kilpailu siirtomarkkinoilla. Bonds yrittää pitää Giantsia mukana kisassa, mutta tiukkaa tekee. D'Backs ja Colorado Rockies ovat 9½ ottelun päässä, mutta ainakin Arizonassa siis uskotaan vielä mahdollisuuksiin, vaikka ei niitä oikein Richie Sexsonin loukkaantumisen jälkeen ole ollut.

*

LEADER BOARD:

Homeruns
AL: Manny Ramirez, Boston 15
NL: Albert Pujos, St. Louis - Ken Griffey Jr, Cincinnati - Adam Dunn, Cincinnati 17

Batting Average
AL: Ken Harvey, Kansas City .375
NL: Sean Casey, Cincinnati .377

RBI
AL: Vladimir Guerrero, Anaheim - David Ortiz, Boston 50
NL: Scott Rolen, St. Louis 57

Pitching Wins
AL: Kenny Rogers, Texas 8
NL: Roger Clemens, Houston 8

ERA
AL: Tim Hudson, Oakland 2.92
NL: Carlos Zambrano, Chicago - Roger Clemens, Houston 2.27

Saves
AL: Mariano Rivera, New York Yankees 23
NL: Danny Graves, Cincinnati 26

*

Interleague alkaa huomenna ja tänä vuonna Steinbrennerilla ei pitäisi olla ohjelmasta mitään valittamista. Viime vuonnahan The Boss kävi kuumana kun Yankees joutui kohtaamaan hänen mielestään huomattavasti kovempia joukkueita kuin Boston.

Nyt Yankees saa vastaansa muun muassa surkeat Coloradon ja Arizonan. Lauantaina nähdään todennäköisesti Boomer Wells Bronxissa kun San Diego Padres tulee vierailulle.

MLB:n draft on tänään. Florida Staten shortstop Stephen Drew'ta pidetään yleisesti varminpana ensimmäisenä varauksena (San Diego), mutta haastajia ovat muun muassa Jeff Weaverin veli Jered Weaver (Long Beach State), joka on 14-1 tällä kaudella sekä Ricen syöttäjäkolmikko Jeff Niemann, Philip Number ja Wade Townsend.

Yankeesille tämä draft on erittäin tärkeä, sillä tänä vuonna on tarjolla epätavallisen paljon hyviä syöttäjiä ja juuri niitä organisaation systeemistä puuttuu. Todennäköisesti Newman & co. ottavat kuitenkin kahdella ensimmäisellä kierroksella 3rd basemanin. Sellaistahan voidaan tarvita jo 8 vuoden kuluttua.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
June Classic 2004

Viikko on taas pelattu ja voimasuhteissa ei ole juurikaan tapahtunut muutoksia (lue ylhäältä).

The Bronx Bombers jatkaa edelleen vakuuttavaa menoaan ja eilen päättyneellä homestandilla Yanks voitti 12 ottelusta 10.

Eilen pelattiin Yanks/Padres interleague sarjan rubber game -- Padres voitti ensimmäisen kohtaamisen perjantaina ja Yankees tasoitti voitot lauantaina.

Ottelussa oli jännitteitä normaalia enemmän, koska olihan David "Boomer" Wells taas kaupungissa ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun hän hylkäsi suullisesti sovitun sopimuksen Yankeesin kanssa ja lähti tammikuussa San Diegoon.

Mediat yrittivät tehdä ennen ottelua Boomerista taas "the bad guy", mutta eivät koskaan pysty muuttamaan sitä mitä nämä fanit tuntevat sydämessään Boomeria kohtaan.

Kun Wells tuli heittämään warm-up syöttöjään niin kaikki 54 000 Yankee Stadiumilla (myös allekirjoittanut) nousivat odotetusti seisomaan ja antoivat Boomerille pitkän standing ovationin, jonka Wells huomioi nostamalla lakkiaan faneille.

"I know the fans love me here and that's all that matters to me," sanoi Wells ennen ottelua.

Wells on aina suorastaan metsästänyt skandaaleja ja nauttinut huomiosta ja sitä ei aina Yankeesissa katsottu hyvällä. Mutta kun tuli aika syöttää niin Boomer antoi aina kaikkensa. New York rakasti Wellsia ja Wells New Yorkia.

Niinpä ei ollut yllätys, että Wells intoutui eilen kauden parhaaseen esitykseensä ja piti Yankeesin nollilla seitsemän syöttövuoron aikana signature curveballillaan ja tehokkallaan fastballilla.

Javy Vazquez ei ollut juurikaan huonompi vaan syötti kahdeksan vahvaa vuoroa, mutta antoi Padresille 2 juoksua, joten kahdeksanteen lähdettiin tilanteessa 0-2 Boomerin ansaittua sitä ennen illan toisen standing ovationin.

Kahdeksannessa Yankees hukkasi hyvän tilaisuuden tasoittaa ottelu, mutta A-Rod ja Sheffield eivät saaneet lyötyä Cairoa tai Jeteria kotiin.

Niinpä yhdeksänteen mentiin edelleen Padresin johtaessa 0-2 ja kun Tom Gordon hoiti Padresin bottom of the orderin niin Yankeesilta olivat vuorossa Giambi, Posada ja Matsui.

Luonnollisesti Padresin bullpenista kentälle hölkkäsi kukas muukaan kuin itse Trevor Hoffman, yksi kaikkien aikojen parhaista closereista. Sen jälkeen tapahtui jotain sellaista mitä Hoffmanille ei ollut tapahtunut koskaan aiemmin hänen pitkällä urallaan.

Giambi ja Posada olivat nopeasti käsitelty, joten enää Hoffmanin piti saada Matsui ulos ja Wells olisi voittanut ottelun. Mutta siinä vaiheessa joku kävi ilmeisesti jossain kertomassa Babe Ruthille mitä oli meneillään.

Hoffmanin kaksi ensimmäistä syöttöä Matsuille oli balls ja seuraavaksi Hoffman lähti fastballilla. Godzilla ojensi kätensä ja lähetti pallon oikealle solo homeruniksi.

No big deal, ajatteli varmasti Hoffman.

Joe Torre oli lähettämässä Ruben Sierraa lyömään Tony Clarkin puolesta, mutta päätti viime hetkellä vaihtaa Sierran juuri disabled listilta tulleeseen ja fanien epäsuosioon kommenttiensa vuoksi joutuneeseen Kenny Loftoniin, jonka tehtävänä oli vain päästä pesälle.

Taas Hoffman syötti ball, ball, sitten Lofton löi yhden foul ja seuraavalla syötöllä pamahti taas. A screaming line-drive meni yli seinän "and The Stadium was shaking."

Back-to-back homeruns off Trevor Hoffman with 2 out in the bottom of the 9th. Only in Hollywood movies. And only in hallowed Yankee Stadium.

Extra vuoroja pelattiin tasatahtiin 2. Kymmenennessä vuorossa joku idiootti otti katsomosta pallon kiinni Matsuin edestä kun se oli pelissä minkä seurauksena Padres sai ilmaisen ground rule doublen. Kaveria näytettiin taululla ja 54 000 ihmistä alkoi huutaa "mooooooo-rooooon! moooooo-rooooon! mooooo-roooon!". Lopulta tämä älykääpiö ohjattiinkin sitten onneksi ulos.

In the top of the 12th Padres teki sitten 3 juoksua Brett Prinzia ja Felix Herediaa vastaan ja Yankeesin comeback näytti olevan täysin turhaan. Yeah....right.

Bernie walked, Jeter pamautti jeterian doublen oikealle ja Yankeesilla oli 2nd & 3rd with no-one out. Rod Beck sai A-Rodin ulos, mutta Bernie toi 5-3-juoksun samalla groundoutilla.

Seuraavaksi Sheffield vetäisi basehitin keskelle ja nyt Yankeesilla oli 1st & 3rd with 1 out. Sitten oli Giambin vuoro ja Jason löi puhtaan singlen keskelle: 5-4 Padres.

Padres vaihtoi ex-Yankee Jay Witasickin syöttämään, mutta Posada rankaisi ja Jorgen ground rule double toi Sheffieldin kotiin: tie game 5-5.

Nyt Giambi oli @ 3rd ja Posada @ 2nd. Matsui sai luonnollisesti intentional walk ja nyt oli Ruben Sierran vuoro kun hän löi Enrique Wilsonin puolesta. Ball, strike ja sitten Sierra nosti helposti Witasickin fastballin ylös for a sac fly - Giambi scored (6-5 Yanks); Yankees oli tullut taas takaa tasoihin ja ohi -- joukkueen 26. comeback voitto tällä kaudella. The gutty, gritty Yanks had done it again.

Wells sanoi lehdistötilaisuudessa: "I've seen it plenty. Go back in history and see the dramatic moments in Yankee history where they come out victorious. It's really amazing how that happens. When you're here it's great, but when it happens to you, you just shake your head and say, 'It's still happening.' It'll always happen, that's why everybody wants to play here — a lot of magic in this stadium."

Padres manager Bruce Bochy: "It is tough when you lose leads like that, but there is a history of that. It shows you something about Yankee magic."

Kuten Andy Pettitte sanoi viime kaudella Hideki Matsuin Grand Slamin yhteydessä: "It's like....every spring, something special happens in Yankee Stadium."

Comeback sinänsä oli taas osoitus siitä mikä tekee Yankeesista erikoisen, mutta arvatkaapa mitä tapahtui tasan vuosi sitten samana päivänä (June 13th). Tuolloin perjantaina 13. päivä kesäkuuta Roger Clemens voitti uransa 300. ottelun Stadiumilla sen vuoden June Classicissa.

Kun YES Networkin Suzyn Waldman muistutti Welssia tästä, Boomer vain purisi päätään, hymyili ja sanoi: "See what I mean? There's magic in this building."

*

Murderers' Row II jatkaa murhaavalla tyylillään, mutta viime viikolla pahimmat pelot kävivät kuitenkin toteen. Ensin Kevin Brown loukkasi kaksi vuotta sitten leikatun selkänsä ja joutui lähtemään ottelusta Rockiesia vastaan kahden vuoron jälkeen ja vain 48 tuntia sen jälkeen Mussina syötti vain 3 vuoroa loukattuaan nivusensa. Kummankaan vammat eivät kuitenkaan ole niin vakavia, että kumpikaan joutuisi disabled listille, mutta ne osoittavat Yankeesin haavoittuvat kohdat tällä hetkellä. Tanyon Sturtze ja Alex Graman voivat paikata kaksikkoa pari ottelua, mutta pidemmäksi aikaa Yankeesilla ei ole varaa menettää kumpaakaan.

Nyt kun draft on takana niin front office voi keskittyä paremmin hankintoihin ja Cashman on varmasti valmis tekemään jotain minä hetkenä hyvänsä (Garcia tai Zito?) rauhoittaakseen The Bossia. Selvää on, että syöttöapua tarvitaan, koska Heredia ja White eivät kelpaa. Lisäksi Mariano ei ollut eilen käytettävissä selkäkivun vuoksi. Tosin Mo sanoi olevansa kunnossa huomenna Arizonassa...

*

Interleaguesta...vaikka eilen nähtiinkin taas taikaa Stadiumilla niin itse en ole koskaan innostunut interleaguesta muuten kuin Yankees/Mets pelien aikana ja etenkin NL-joukkueiden fanit vihaavat koko systeemiä.

Tätä on ehdotettu jo useaan kertaan, mutta Selig ei taas tuttuun tapaansa viitsi edes kuunnella kriitikoita. Mielestäni interleague saisi aivan uuden ilmeen, jos nämä pelit pelattaisiin käännetyillä säännöillä eli syöttäjät joutuisivat lyömään AL-joukkueen kotikentällä ja sitten taas NL-faneille tarjoutuisi mahdollisuus nähdä livena miten peli muuttuu DH:n kanssa.

*

LEADER BOARD:

Homeruns
AL: Manny Ramirez, Boston 17
NL: Barry Bonds, SF - Adam Dunn, Cincinnati - Jim Thome, Philly - Ken Griffey Jr., Cincinnati 18

RBI
AL: Vladimir Guerrero, Anaheim 56
NL: Scott Rolen, St. Louis 67

Batting Average
AL: Melvin Mora, Baltimore - Pudge Rodriguez, Detroit - Ken Harvey, Kansas City .358
NL: Barry Bonds, SF .376

Pitching Wins
AL: Kenny Rogers, Texas 9
NL: Randy Johnson, Arizona - Roger Clemens, Houston 9

ERA
AL: Tim Hudson, Oakland 2.80
NL: Tom Glavine, New York Mets 2.03

Saves
AL: Mariano Rivera, New York Yankees 26
NL: Danny Graves, Cincinnati 26

Strikeouts
AL: Pedro Martinez, Boston 89
NL: Randy Johnson, Arizona 109

Innings pitched
AL: Tim Hudson, Oakland 96.1
NL: Livan Hernandez, Montreal 103.1
 

kanttorit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puumat, LA Dodgers, HPK
Saisiko pienen tietopaketin erillaisista pelattavista "seriesista" eli subway series ja muut etc.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Onhan vähän jokaiselle interleague-parille yrittetty keksiä typeriä nimiä, mutta Subway Series (New York vs. New York) on se kaikkein tunnetuin. Nimi Subway Series menee aina 60 vuoden päähän, jolloin Yankees ja silloin vielä New Yorkissa pelannut Dodgers kohtasivat legendaarisissa otteluissa.

Periaatteessa näitä Yankeesin ja Metsin vuosittaisia interleague-otteluitakin kutsutaan samalla nimellä, mikä on mielestäni väärin. Oikea kunnon Subway Series oli vuonna 2000 kun Yanks ja Mets kohtasivat World Seriesissa.

*

AL East: Yankees (44-24, best record in baseball) johtaa Red Soxia 4 ½ ottelulla ja joukkueet kohtaavat ensi viikolla Stadiumilla ja Yankeesilla on silloin mahdollisuus tehdä vähän enemmän eroa Suxiin ja taas toisaalta BoSoxilla on mahdollisuus tehdä kisasta tiukempi. Tampa Bay Devil Rays on voittanut 12 ottelua peräkkäin ja noussut divisioonassa kolmanneksi, tosin sekin on jo 10½ ottelua Yankeesia perässä. Toronto Blue Jays on kärsinyt loukkaantumisista (Delgado ja Wells) ja kauden suurin pettymys Baltimore Orioles on voittanut vain 8 ottelua 30 viimeisestä.

AL Central: Minnesota Twins ja Chicago White Sox jatkavat tasaista taistelua kärjessä. The Tribe seuraa muutaman ottelun päässä lähinnä loistavien syöttäjiensä ansioista. Royalsin firesale alkaa joko tämän kuun lopulla tai sitten heti heinäkuun alussa. Beltran on yhdistetty ainakin Red Soxiin, A'siin, Dodgersiin ja Yankeesiin. Itse haluaisin Yankeesin hankkivan mieluummin pitcher Freddy Garcian Seattlesta kuin Beltranin, mutta The Boss haluaa pitää Beltranin pois Bostonista.

AL West: A's johti vielä viime viikolla divisioonaa mutta on nyt hävinnyt 4 ottelua peräkkäin ja Rangers on napannut johtopaikan, tosin kaikki kolme joukkuetta (Rangers, Angels ja A's) ovat vain 1½ ottelun sisällä, joten taistelu jatkuu. Jos Mariners ei halua päästää Garciaa pois niin silloin yksi vaihtoehto Bronxiin hankittavaksi voisi olla Boy Wonder aka. Barry Zito Oaklandista. We'll see.

NL East: The Amazins!!! Mets on saanut Queensiin eloa ja Piazzan, Glavinen, Traxin sekä Jose Reyesin johdolla on voittanut 5 ottelua putkeen ja on enää 2½ otelun päässä divisioonaa johtavasta Florida Marlinsista. Jos Mets pystyy pitämään saman tahdin niin tiedossa on mielenkiintoinen baseball-kesä New Yorkissa. Reyesin toi - kuten odotettua - mukanaan joukkueeseen aivan uudenlaisen ilmeen ja tällä hetkellä Mets pelaa hienoa baseballia. Tosin Mutts-fanien vuoksi toivon, että GM Duquette pysyy järkevänä eikä treidaa Kazmiria ja Wrightia jonnekin Texasiin vaihdossa Sorianoon. Phillies ja Braves ovat myös mukana taistelussa ja divisioonassa tullaan käymään kova taistelu voitosta, koska Wild Cardiin ei NL Eastin joukkueilla ole mahdollisuuksia.

NL Central: Pujolsin ja Rolenin johtama St. Louis Cardinals on yllätysjohdossa, mutta Cubs on vain 1 ottelun jäljessä ja Mark Priorin johdolla tulee todennäköisesti jossain vaiheessa ohittamaan Cardsin. Juniorin tähdittämä Cincinnati Reds on kolmantena 3 ottelun päässä. Brewers ja Astros seuraavat perässä. Piratesin mahdollisuudet ovat jo menneet.

NL West: Giants, Dodgers ja Padres käyvät vuorotellen johdossa ja kolmikko tuleekin taistelemaan loppuun asti Westin voitosta. Giantsin pitcher Jason Schmidt syötti kaksi one-hitteria viikon sisällä ja Dodgers voitti 2/3 Yankeesia vastaan viikonloppuna. D'Backs ja Rockies keskittyvät jo ensi kauteen. Trade the Unit!

*

Olin viikonloppuna Los Angelesissa katsomassa Dodgers/Yankees seriesia ja olipa hieno kokemus. Eric Gagne syötti 81. peräkkäisen saven ja Yankeesin nuori vasenkätinen Brad Halsey voitti komeasti uransa ensimmäisen ottelun 5-2 55 000 katsojan edessä aloittaessaan loukkaantuneen Kevin Brownin tilalla. Ja Hideki Matsui sekä Hideo Nomo löivät molemmat toisessa ottelussa home runin.

Ken Griffey Juniorista tuli baseballin historian 20. pelaaja, joka on lyönyt 500 home runia. Aikoinaan Junior oli lajin paras pelaaja ja hänen eikä Bondsin piti rikkoa Hank Aaronin kaikkien aikoen home run record, mutta sitten loukkaantumiset pilasivat Griffeylta monta vuotta ja niinpä Aaronin ja Ruthin numerot saavat jäädä haaveeksi.

Bonds kävi Bostonissa ja haukkui kaupungin asukkaita rasisteiksi. Bonds päästää suustaan helvetin tyhmiä juttuja (kuten Babe Ruthin haukkuminen pari vuotta sitten) ja sen vuoksi moni ei häntä arvostakaan. Ja syöttäjät eivät vieläkään uskalla syöttää Barrylle -- tällä vauhdilla Bonds kerää yli 200 walks. Omasta mielestäni koko juttu on mennyt jo liiallisuuksiin ja Bondsin kävelyttämisellä ei ole mitään tekemistä baseballin idean kanssa. Aina kun 1st base vain on vapaana niin Bonds päästetään sinne. Ja onpa hänelle jopa annettu intentional walk with the bases loaded pari kertaa.

Red Sox sai vihdoin Nomahhhhhhin takaisin, mutta syöttöpuolella on harmia, koska Pedro ei ole selvästikään entisensä, Schilling loukkasi nilkkansa ja Derek Lowe on ollut uskomattoman huono.

Myös Yankees on kärsinyt loukkaantumisista (Mussina & Brown), mutta nuori Halsey sekä Tanyon Sturtze paikkasivat kaksikkoa hyvin. Moose palasi eilen mukaan Baltimoressa ja Brownin pitäisi olla valmiina ensi viikon alussa. Niinpä Halsey paikkaa Brownia vielä ainakin yhdessä ottelussa - perjantaina Yankee Stadiumilla Metsia vastaan.

Kaikkein paras uutinen tuli kuitenkin eilen. Jose Contrerasin vaimo ja kaksi pientä lasta olivat paenneet Cubasta ja päässeet turvallisesti Miamiin, minne Contreras lensi heitä tapaamaan - ensimmäisen kerran 18 kuukauteen. Vielä vuoden alussa Jose ei ollut varma näkisikö hän perhettään enää koskaan, mutta eilen miehen unelma lopulta toteutui.

Ja nyt on Contrerasin aika näyttää ne taitonsa, millä hän ansaitsi Cubassa legendan aseman Fidel Castron silmissä. Nämä viimeiset kaksi vuotta ovat olleet miehelle pelkkää painajaista kun hän ei ole onnistunut New Yorkissa vaan on pelännyt jatkuvasti perheensä puolesta.

Jose syöttää lauantaina Metsia vastaan ja tällä hetkellä odotukset ovat todella korkealla. Contrerasin 97 MPH blazing fastball on lyömätön kun hän vain uskaltaa heittää sen ja luottaa itseensä. Nyt menestyksen ei pitäisi olla enää psyykkeestä kiinni.

*

LEADER BOARD

Home runs
AL: Manny Ramirez, Boston, 19
NL: Jim Thome, Philadelphia 23

RBI
AL: David Ortiz, Boston - Vladimir Guerrero, Anaheim 65
NL: Scott Rolen, St. Louis 71

Batting Average
AL: Pudge Rodriguez, Detroit .360
NL: Barry Bonds, San Francisco .359

Pitching Wins
AL: Kenny Rogers, Texas - Curt Schilling, Boston 9
NL: Roger Clemens, Houston - Randy Johnson, Arizona - Eric Milton, Philly - Jason Schmidt, SF 9

ERA
AL: C.C Sabathia, Cleveland 2.80
NL: Tom Glavine, New York Mets 2.07

Saves
AL: Mariano Rivera, New York Yankees 27
NL: Danny Graves, Cincinnati 27

Strikeouts
AL: Pedro Martinez, Boston 95
NL: Randy Johnson, Arizona 113

Innings pitched
AL: Tim Hudson, Oakland 108.2
NL: Livan Hernadez, Montreal 117.2
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Trading block

Alkukauden alisuorittanut Kansas City Royals on alkanut kaupitella aktiivisesti kruununjalokiveään Carlos Beltrania, jonka sopimus loppuu tämän kauden jälkeen. Beltranista aktiivisimmin kiinnostuneita ovat tuttuun tapaan JLon New York Yankees sekä arkkivihollinen Boston Red Sox, joiden lisäksi Beltranin perässä on Oakland Athletics.

Itseäni huolettaakin A'sin kiinnostus, sillä Beltran on kaikkea muuta kuin halpa treidattava ja ainoastaan loppukauden maisemissa olevasta pelaajasta ei kannata ykkösprospektejaan maksaa. ESPN:n Peter Gammonsin mukaan KC:ta kiinnostaa eniten A'sin 3B prospekti Mark Teahan, jonka lisäksi huippulupaus RHP Joe Blanton on Royalsin kiikarissa.

Periaatteessa Teahanista voitaisiin luopua, sillä kolmospesältä löytyy jo valmiiksi todella pitkän sopimuksen tehnyt tähti Eric Chavez. Mikäli Teahan kuitenkin organisaatioon jää, tulee hän siirtymään kakkospesälle mahtuakseen pelaamaan. Todennäköisempää kuitenkin on, että Teahan treidataan ennemmin tai myöhemmin, mutta toivottavasti A'siin ei ole tulossa kuitenkaan Beltran. Ulkokentällä tarvittaisiin periaatteessa joku, kun Mark Kotsay eikä Bobby Kielty ole täyttäneet heihin kohdistuneita odotuksia, mutta aivan Beltran-hintaa ei kannata maksaa.

Sen sijaan Teahan voisi lähteä liikkeelle, mikäli takaisin tulisi vahvistusta bullpeniin - mielellään closer. Arthur Rhodes ei ole ainakaan vielä vakuuttanut closerina, ja uusi mies jostakin lienee odotettavissa ennen deadlinea. Gammonsin mukaan A's GM Billy Beanella oli jo aivoitukset valmiina three-way diiliin, jossa Royals olisi kierrättänyt Beltranin Dodgersiin ja A's saanut Dodgersista huippureliever Guillermo Motan. Dodgersin GM Paul DePodesta kuitenkin katsoi Motan olevan liian tärkeä joukkueelleen, sillä Eric Gagnen save-mahdollisuuksia ei haluta vähentää.

Syöttäjä Blantonista ei näissä olosuhteista kannata päästää irti kovinkaan helpolla, sillä uutta verta tarvitaan jatkuvasti sisään, kun The Big Threen (Mulder, Hudson, Zito) sopimukset alkavat loppua. JLandinkin maalaama kuva toisi Zitoa Yankeesiin ja itsehän ottaisin tämän treidin avosylin vastaan, mikäli New Yorkista Oaklandiin saapuisi Yanksin ykkösprospekti, catcher Dioner Navarro, sekä infielder Eric Duncan + shitload of cash. Näin Blanton voitaisiin siirtää rotaatioon ja siltikin A'sille jäisi erittäin hyvä syöttäjäkaarti, kun Mark Redman ja Rich Harden ovat täyttäneet paikkansa mukavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös