Maastohiihtokausi 2012-13

  • 71 487
  • 428
Marraskuu on edennyt jo hyvän matkaa, joten eiköhän olisi aika avata myös maastohiihtokausi 2012–2013!

Ihan alkuun teille sellainen kyssäri, että tehdäänkö mieluummin yksi iso ketju kaikista hiihtolajeista (sis. maastohiihto, ampumahiihto, mäkihyppy, yhdistetty, alppihiihto, lumilautailut jne jne.) vai ihan perinteisesti jokaisesta lajista oma ketjunsa, sikäli mikäli teillä riittää intoa niiden avaamiseen. Viime kaudella omia ketjuja oli vain maastohiihdolla, ampumahiihdolla sekä mäkihypyllä (joissa viestejä yhteensä noin 100), joten periaatteessa kaikki talvilajit mahtuisivat oikein hyvin myös samaan ketjuun. Avaimet on nyt kuitenkin teidän käsissä, arvon palstaveljet.

Aloitetaan joka tapauksessa maastohiihdosta.

Yleistä tietoa:
Viime kausi oli ns. välikausi, eli arvokisoja ei ollut ohjelmassa lainkaan. Kärkinimet panostivat maailmancupiin ja monen hiihtäjän kauden päätavoite oli vuodenvaihteen Tour de Skillä. Viime kausi toimi myös hyvänä harjoituksena seuraavien arvokisojen kunnon ajoitusta mietittäessä.

Tästä kaudesta on luvassa varsin erityyppinen. Val di Fiemmen MM-kisat helmi-maaliskuun taitteessa ovat käytännössä jokaisen maajoukkuehiihtäjän päätavoite. Se tarkoittaa auttamatta myös sitä, että moni hiihtäjä jättää maailmancupin arvon toissijaiseksi. Tour de Ski hiihdetään viime kausien tapaan vuodenvaihteessa, joten moni hiihtäjä joutuu punnitsemaan jättääkö koko Tourin (tai ainakin osan) hiihtämättä.

Maailmancup-kalenteri:
Kun tässä on hetken vilkuillut tuota kalenteria, niin ainakin sen voi todeta, että se on aika erilainen viime kauteen verrattuna. Kuten aikaisemmin todettua, niin Tour de Ski hiihdetään totuttuun tapaan vuodenvaihteessa. Kauden avaus on vuorossa tällä kertaa Ruotsin puolella Jällivaarassa tasan kahden viikon päästä. Mukana kalenterissa ovat totuttuun tapaan myös Rukan ja Salpausselän kisaviikonloput. Rukalla hiihdetään marras-joulukuun vaihteessa viimevuotiseen tapaan ”Ruka triplan” voitosta ja Salpurilla kisataan maaliskuun toisena viikonloppuna. Uutuutena kalenterissa on ainakin Rukan kisojen jälkeen hiihdettävät Kanadan Quebecin ja Canmoren kilpailut. Saapa nähdä, kuinka moni hiihtäjä jättää nuo kisaviikonloput välistä kaiken maailman joulukiireisiin vedoten. Uusina paikkakuntina ovat mukana myös sveitsiläinen Muenstertal (hiihdetään Tour de Skillä) sekä ehkä se kaikkein mielenkiintoisin, eli tulevien olympialatujen Sochin avajaiskisat. Kausi huipentuu maaliskuun puolessa välissä hiihdettävään maailmancupin finaaliin Tukholmassa ja Falunissa.

Nopeasti laskettuna henkilökohtaisia maailmancupin kisoja on luvassa 29 kappaletta ja joukkuekilpailuja (=viestit ja parisprintit) 5 kappaletta. Kilpailumuodot ovat edelliskausien tapaisia ja edelleen noita yhteislähtökisoja hiihdetään aivan liian paljon. Nopean laskutoimituksen jälkeen noita normaalimatkan väliaikalähtökilpailuja on kalenterissa huimat neljä kappaletta.

Tässä vielä linkki kilpailuohjelmaan.

MM-kisat:
Ensi kevään MM-kisojen kisaisäntänä toimii siis Italian Val di Fiemme. Edellisen kerran MM-kisat järjestettiin Val di Fiemmessä vuonna 2003. Kisat alkavat 20. helmikuuta ja päättyvät 3. maaliskuuta. Kisojen ohjelmaan kuuluvat perinteisen sprintit, yhdistelmähiihdot (7,5km+7,5km ja 15km+15km), vapaan parisprintit, vapaan normaalimatkat (10km ja 15km), perinteisen yhteislähdöt (30km ja 50km) sekä viestit.

Tässä linkki virallisille kisasivuille.

Televisiointi:
Viime kauden tapaan maailmancupin lähetykset tulee MTV3 MAX:lta ja eiköhän joku ”maistiaiskisa” tule myös MTV3:n puolelta. Selostajana jatkaa Antero Mertaranta ja häntä tarpeen mukaan paikkailee Kimmo Porttila. Asiantuntijana jatkaa Toni Roponen. Oma mielipiteeni on se, että Antsa on aivan turha kaveri tuolla selostamossa, kun ei taida tietää hiihdosta hölkäsen pöläystä. Siksi Toni Roposen asiantuntemus nousee todella suureen rooliin, muuten tuo kisojen seuraaminen olisi melkoista shaibaa.

Kyllähän hiihtoa tulee myös maksuttomilta kanavilta, kun kevään MM-hiihdot, SM-kisat sekä Suomen Cupin kaikki osakilpailut tulee YLEn kanavilta. YLE lähettää myös tuttuun tapaan sekä Rukan että Salpausselän kisat suorina lähetyksinä. Selostajana jatkaa Jussi Eskola ja asiantuntijoina Pirjo Muranen ja Vesa Mäkipää. YLEn selostustiimi on kyllä valovuoden Maikkaria edellä kun tähän kokonaisuuteen lisätään vielä Tapio Suomisen rautainen kokemus studioisäntänä.

SM-kisat ja Suomen cup:
Tällä kaudella hiihdon SM-mitaleista tapellaan tammikuun lopussa Jämillä sekä huhtikuun alussa Kontiolahdella. Ilmeisesti halukkuutta kisojen järjestämiseen ei tahdo löytyä kovinkaan monelta taholta, kun nämä samat paikkakunnat järjestävät kisoja vuodesta toiseen.

Viime kaudella kokeilussa ollut Suomen cup saa jatkoa myös tällä kaudella. Cupin ensimmäinen osakilpailu käytiin pari viikkoa sitten Vuokatissa ja jatkoa on luvassa huomenna Rovaniemellä. Em. paikkakuntien ohella myös Kuusamo ja Vantaa isännöivät Suomen cupin osakilpailuja. Myös SM-kisojen tulokset lasketaan mukaan Cupin loppupisteisiin. Cupiin kuuluu 5 viestiä, 3 sprinttiä ja 6 normaalimatkaa. Pisteitä jaetaan maailmancupin tapaan 30 parhaalle.

Naisten ennakkoasetelmat:
Viime kaudella kolme oli selkeästi yli muiden: Kowalczyk, Björgen ja Johaug. Björgen onnistui lopulta viemään maailmancupin, vaikka Kowalczyk onnistui voittamaan Björgenin Tour de Skillä. Tämä kaksikko oli pisteittä aivan omilla luvuillaan, kolmanneksi sijoittunut Johaug jäi kaksikosta yli 600 pistettä. Viime kaudella yli 1000 maailmancuppisteen rajan ylittivät myös Kalla, Randall ja Kristoffersen. Suomalaisista parhaina kokonaistilanteessa olivat Krista Lähteenmäki (seitsemäs) ja Aino-Kaisa Saarinen (kahdeksas).

Tuskinpa se asetelma viime kaudesta miksikään muuttuu. Björgen ja Kowalczyk hallitsevat kisasta toiseen, kun Johaug, Kalla ja kumppanit (johon toivottavasti kuuluvat myös suomalaiset) haastavat parhaansa mukaan. Uskoisin Björgenin kisailevan näin arvokisatalvena säästeliäästi, joten maailmancupin ykkösvoittajasuosikki on mielestäni Kowalczyk, jolla on tapana kiertää lähes kaikki kilpailut.

Suomalaisnaiset:
Viime kausi suomalaisilta oli aika heikohko. Lähteenmäki taisteli itsensä Tour de Skillä hienosti neljänneksi, mutta muuten ne ilonaiheet jäivät aika vähiin. Jos viestejä ei oteta huomioon, niin suomalaisnainen ei seissyt palkintokorokkeella kertaakaan, ei siis yhtään kertaa. Se kertoo a) Björgenin, Kowalczykin sekä Johaugin ylivoimasta ja b) suomalaisten heikosta tasosta yksittäisissä kilpailuissa. Positiivisena juttuna kuitenkin näkisin sen, että naiset menivät eteenpäin joukkueena ja nyt 20 joukkoon sijoittumista voidaan odottaa jopa seitsemältä urheilijalta. Tällä kaudella odotan Lähteenmäeltä, Aikulta ja miksei myös vaikkapa sprintteri Kyllöseltä palkintopallisijoituksia.

Otetaan vielä nopeat analyysit maajoukkuehiihtäjistä:
Saarinen – Viime kausi oli pahasti alavireinen, odotan tältä kaudelta huomattavasti parempaa. Ajoittain pertsa kulki ihan hyvännäköisesti, mutta vapaa oli jälleen pahasti hakusessa. Pystyy kisaamaan tasaisesti sijoituksista 10 joukkoon, hyvänä päivänä aina podiumille asti.
Lähteenmäki – Viime kaudella teki läpimurron kaikkien tietoisuuteen ja toivottavasti tällä kaudella palkintopallille. Pertsa ja vapaa ovat aika tasavahvoja ja myös sprintitkin luonnistuvat kelvollisesti. Maajoukkueemme tasaisin hiihtäjä, on myös iästään huolimatta varsin kypsä hiihtäjä. Mikään matka ei kuitenkaan ole ylitse muiden, joten podiumille pääsy voi olla tiukassa, kisaa siitä huolimatta tasaisesti 10 joukossa.
Roponen – Viime kaudella suuntaus oli jo alaspäin ja ne Ritun parhaat vuodet taitavat olla jo takanapäin. Vapaalla maailman TOP-10:ssä, ajoittain myös pertsalla hyviä suorituksia. Odotettavissa tasaista suorittamista sijoilla 10–20.
Niskanen – Kertun viime kausi meni pahasti reisille sairastelujen vuoksi. Toivottavasti tämä harjoittelukausi on sujunut paremmin. Pertsalla paukkuja ajoittain 10 sakkiin, vapaalla haarukassa sijat 20–30. Kuuluu samaan kastiin Ritun kanssa, eli kisaa sijoista 10–20.
Sarasoja-Lilja – Viime kaudella väläytteli ajoittain jo TOP 10:ssä, mutta Tour de Skin jälkeen paukut loppuivat pahemman kerran. Pystyyn hyviin suorituksiin sekä vapaalla että pertsalla, varsinkin vapaan sprinteissä mahdollisuuksia aina finaaliin asti.
Kyllönen - Viime kaudella hyviä väläytyksiä olemalla muutaman kerran sprintin finaalissa. Pertsa ja vapaa aika tasavahvoja sprintissä, normaalimatkoilla pertsa vahvempi. Sprinteissä voidaan odottaa tasaisesti välieräpaikkoja sekä muutamia piikkejä finaalipaikan muodossa, jos kaikki natsaa niin miksei jopa palkintopallille. Normaalimatkoilla haarukassa sijat 15–30.
Malvalehto – Suomen cupin osakilpailu Vuokatissa lupaa hyvää, on siis tekemässä paluuta maailman huipulle. Mona on puhdas sprintteri ja varsinkin pertsan sprinteistä voidaan odottaa jopa finaalipaikkoja, miksei myös podiumille.
Ahervo – Pystyi viime kaudella nostamaan profiiliaan kansallisen tason hiihtäjästä maajoukkuehiihtäjäksi. Kisailee tasaisesti sijoilla 20–30, hyvänä päivänä mahdollisuudet aina sijoille 10–15.
 
Jatkoa...

Miesten ennakkoasetelmat:
Viime kaudella maailmancupin voitti ylivoimaisesti Dario Cologna, toiseksi tullut Devon Kershaw hävisi 750 pistettä. Parasta suomalaista saa etsiä todella todella kaukaa, kun Sami Jauhojärvi löytyy sijalta 40.

Miesten voimasuhteita on huomattavan paljon vaikeampi ennustaa kun naisten. Joka vuosi esiin nousee uusia nimiä ja varsinkin alkukaudesta saatetaan nähdä yllätysvoittajia. Cologna lienee edelleen maailman paras hiihtäjä, mutta eiköhän Northugkin ole näin arvokisavuoden kunniaksi mukana kärkitaistossa. Sitten tuleekin todella iso rypäs, jossa on arviolta 20 äijää, jotka pystyvät hyvänä päivänä voittamaan kisoja. Muutaman mainitakseni Hellner, Legkov, Harvey, Kershaw, Manificat, Olsson, Bauer, Rönning jne jne. Oma veikkaus maailmancupin voittajasta on Cologna, sikäli mikäli hän kiertää edes pääosan kisoista.

Suomalaismiehet:
Jos suomalaisnaisten viime kausi oli heikohko, niin miesten vastaavasta voitaneen käyttää nimitystä umpisurkea. Normaalimatkojen hiihtäjien kärki on todella ohut (Jauhojärvi, Heikkinen, Nousiainen) ja kun nämä miehet sattuvat floppaamaan, niin tulos on häpeällisen huono. Kaikkien em. hiihtäjien kausi meni enemmän tai vähemmän vihkoon ja tälle kaudelle on tehtävä todellinen kasvojen pesu. Ainoastaan Lari Lehtonen pääsi tämän kolmikon ulkopuolelta normaalimatkoilla maailmancupin pisteille.

Vastaavasti sprinttihiihtäjien tulevaisuus näyttää valoisammalta. Viime kaudella kasattu sprinttimaajoukkue on harjoitellut jo hieman pidemmän aikaa yhdessä, joten ensi kaudelta on lupa odottaa hyviä suorituksia. Anssi Pentsinen väläytteli viime kaudella pääsemällä Rukan sprintissä aina finaalin asti ja samanlaisia suorituksia voidaan odottaa kaikilta rinttereiltä. Omat katseet kohdistuvat varsinkin Matias Strandvalliin.

Otetaan myös lyhyet arviot miesten maajoukkuehiihtäjistä:
Jauhojärvi – Viime kausi oli melkoista räpellystä ja suunta on ainoastaan ylöspäin. Parhaimmillaan Musti kuuluu maailman TOP 5 pertsan hiihtäjiin, mutta vapaa on edelleenkin se murheenkryyni, joka pudottaa pois Tour de Skin ja maailmancupin kärkitaistoista. Vahvan tasatyönnön ansiosta pärjää myös pertsan sprinteissä. Jos hiihto kulkee, niin podiumsijoitukset ovat mahdollisia.
Heikkinen – Happo on varmaan yksi maailman epätasaisimmista hiihtäjistä. Maalissa hän voi olla ykkönen tai jäädä kärjelle 7 minuuttia, aivan kaikki on siis mahdollista. Viime kaudella uhkasi jättää Tour de Skin kokonaan väliin ja keskittyä pelkästään MM-skaboihin. Tiedä vaikka sattuisi pöljä päivä ja maisteli jälleen MM-mitalia, hiihtotavalla ei taida olla väliä.
Nousiainen – Pari viime kautta ovat olleet todella heikkoja. Ville on kärsinyt kaiken maailman sairasteluista sekä selkäongelmista ja ilmeisesti nyt harjoitusohjelma on laitettu kesän aikana täysin uuteen uskoon. Perinteisesti ollut vahva pertsalla, mutta myös vapaalla on tullut menestystä maailmacupissa. Toivottavasti palaa taistelemaan sijoituksista 20 joukkoon.
Lehtonen – Viime kauden alku lupaili jo hyvää, mutta hyytyi ennen pitkää kansalliselle tasolle. Pertsa taitaa olla Larille se mieluisampi hiihtotyyli, mutta ei nyt ole mikään katastrofaalisen huono vapaallakaan. Maailmancup-pisteet jokaiseen osallistumaansa kisaan on hyvä tavoite.
Niskanen – Nostettiin viime kauden päätteeksi maajoukkueryhmään, joka tuo varmasti harjoitteluun lisäboostia. 20-vuotias Niskanen on niitä Suomen harvoja lupaavia mieshiihtäjiä, joten tuo nosto maajoukkueeseen oli ainut oikea vaihtoehto. Iivolle toivoisi mahdollisimman paljon maailmancup-startteja ja pisteet jostakin kisasta olisi kova juttu.
Strandvall – Viime kaudella ajoittain hyviä väläytyksiä, mutta parempaakin on nähty. Sprintissä vapaa taitaa olla se parempi hiihtotyyli, joskin pertsallakin on tullut hyviä onnistumisia. Matias on todella taitava hiihtäjä ja omaa potentiaalin aina podiumille saakka.
Pentsinen – Viime kauden harvoja valopilkkuja. On siirtynyt normaalimatkoilta sprintteihin ja varsinkin pertsalla on mahdollisuudet finaaliin asti.
Jylhä – Muutaman vuoden takaisen nuorten MM-kultamitalistin kehitys on junnannut pari vuotta paikallaan. Nuorten sarjoissa pärjäsi vielä normaalimatkoillakin, mutta taitaa olla nykyään puhdas sprintteri. Teknisesti erittäin hyvä hiihtäjä, jolla potentiaalia riittää. Vapaa taitaa olla se mieluisampi hiihtotapa.
Paakkonen – Nousi pari vuotta sitten aivan puskista Suomen huipulle. Väläytellyt ajoittain vapaan sprinteissä, mutta tälle kaudelle toivoisi tasonnostoa. Finaalipaikka ei ole mahdottomuus.
Mikkonen – Kuhmon mies nousi hyvien SM-hiihtojen ansiosta mukaan maajoukkueryhmään. Vaikka pärjää myös normaalimatkoilla, niin paremmat menestysmahdollisuudet on sprintissä. Välieriin pääsy olisi jo kova juttu.
Lassila – Noussut muutaman heikomman talven jälkeen mukaan maajoukkueympyröihin. Lähtee kaikkia kilpakumppaneita kovempaa viivalta, mutta hyytyy yleensä loppua kohti ratkaisevan paljon. Pertsan sprinteissä mahdollisuudet finaaliin asti.
Luusua – Pääsi yllättäen viime vuoden Tour de Skille, jonka jälkeen hyytyi pahasti. Yleisvahva hiihtäjä, jokainen pistesijoitus plussaa.
Colliander – Viime kausi meni pahasti pieleen sairastelujen vuoksi, pääsi kunnolla hiihtämään vasta keväällä. Toivotaan ehjää kautta ja tasaisia sijoituksia pisteille.
Ketelä – Noussut varkain kansalliselle huipputasolle. Ketelä taitaa olla puhtaasti pertsan miehiä ja potentiaalia ainakin välieriin asti löytyy.
Häkämies – Mulle aivan tuntematon kaveri. Oliko näin, että oli ollut ennen B-maajoukkueen hierojana?


No aika kauanhan tätä sai vääntää, mutta valmista tuli. Moni asia jäi varmasti mainitsematta ja ottakaa kiinni jos/kun löydätte virheitä.

Se voidaan kuitenkin todeta, että huomenna käytävät Suomen cupin osakilpailut Rovaniemellä antavat suuntaa jo tulevan kauden voimasuhteista, kun mukana on (tai ainakin pitäisi olla) koko kotimainen kärkikaarti. Lähetys TV2:ssa alkaa kello 11.45.
 

Jasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hieno hiihto Laukkaselta sprinttifinaalissa Rovaniemellä, ansaittu voitto. Mikäli ampuminen sujuu, tulee kovaa tulosta ampumahiihdon puolella.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mitenkähän olisi käynyt mikäli Kaisa Mäkäräinen olisi ollut mukana, hänhän on ollut huomattavasti parempi hiihtäjä kuin Mari Laukkanen, tosin sprintistä ei tietoa ja Mari on voinut kehittyä. Sprinttereiltä Malvalehto, Kyllönen taisi paras terä mennä jo ennen finaaleja, niinpä Sarasoja-Lilja nousi heidän edelleen. Kaipa tuo huonoa kertoo hiihtäjättäristämme kun eivät pärjää ampumahiihtäjälle. Osinhan tuon voi toki laittaa aikaisen kauden vaiheen piikkiin.

Miehissä tuli finaalissa kolari, siinä Jylhällä ja Niskasella meni mahdollisuudet sen lisäksi että Nousiainen taisi kärsiä tästä myöskin. Villehän nousi loppusuoralla lähes Pentsisen rinnalle. En oikein tykkää sprinteistä, vaikka kaipaan väliaikalähtöjä pidemmillä matkoilla, jopa nämä yhtäaikaislähdöt ei-sprinteissä on mukavampia kuin sprintit muttei auta valittaa. Sprintit ovat tulleet jäädäkseen.

Ja jos tämä on yleisketju kaikille talvisuksi lajeille niin ihmettelempä samaa asiaa jota olen ihmetellyt jo pidempään. Anssi Koivuranta vaihtoi aikoinaan yhdistetystä mäkihyppyyn terveyssyistä kun ei voinut treenata hiihtoa. Tuolloin ajattelin että se olisi väliaikainen ratkaisu mutta näyttääkin jäävän pysyväksi. Onko Anssilla edelleen jotakin estettä miksi ei voisi olla yhdistetyssä? En usko että hän mäkihypyssä nousee ikinä sille tasolle jolla kilpaili yhdistetyssä.
 
Kaipa tuo huonoa kertoo hiihtäjättäristämme kun eivät pärjää ampumahiihtäjälle.

En nyt ihan allekirjoittaisi tätä. Mari Laukkanen on paitsi lupaava ampumahiihtäjä, niin myös todella lahjakas sprintteri. 2008 Mari voitti sprintissä Nuorten MM-pronssia, 2009 tuli hopeaa ja 2010 maailmanmestaruus. Lisäksi Marin palkintokaapista löytyy muutama yleisen sarjan SM-mitali sprintistä sekä 30 kilometriltä. Eli tuo ei välttämättä kerro maastohiihtäjien huonosta tasosta, vaan Laukkasen kovasta kunnosta.

Onko Anssilla edelleen jotakin estettä miksi ei voisi olla yhdistetyssä? En usko että hän mäkihypyssä nousee ikinä sille tasolle jolla kilpaili yhdistetyssä.

Periaatteessa ei ole, mutta käsittääkseni Anssi ei ole moneen vuoteen kyennyt hiihtämään ainuttakaan kunnon maastohiihtoharjoitusta. Nythän Anssi on menossa vieläpä polvileikkaukseen.

Yksi syy vaihdokseen yhdistetystä mäkihyppyyn on myös sen suosio. Yhdistetty ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta ihmisiä eikä ole "mediaseksikäs" laji. Onhan se aivan eri tunne myös hypätä jostain neverhöörd klingentahlin pikkumäestä kun hypätä mäkiviikolla monen kymmenentuhannen fanin pauhatessa mäkimontussa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
En nyt ihan allekirjoittaisi tätä. Mari Laukkanen on paitsi lupaava ampumahiihtäjä, niin myös todella lahjakas sprintteri. 2008 Mari voitti sprintissä Nuorten MM-pronssia, 2009 tuli hopeaa ja 2010 maailmanmestaruus. Lisäksi Marin palkintokaapista löytyy muutama yleisen sarjan SM-mitali sprintistä sekä 30 kilometriltä. Eli tuo ei välttämättä kerro maastohiihtäjien huonosta tasosta, vaan Laukkasen kovasta kunnosta.
Kansallisen tason kisoissa on hieman hankala päätellä itse kenenkään kunnosta kansainvälisessä vertailussa. Laukkanen voi toki olla kovassa kunnossa mutta minusta selittävämpi tekijä voisi olla aikainen kauden vaihe, hiihtäjät eivät ole oikein kunnossa, ei ole herkistelty jne. Normaalioloissa, sanotaan nyt silloin kuin ihan kaikki ovat jokseenkin parhaassa kunnossaan en usko että Laukkanen selviäisi vapaan sprintillä Maailmancup-tasolla välieriin. Jos hän on silti paras suomalainen niin kyllä se kertoo muiden sprinttereidemme huonosta tasosta. Saattaa tietysti olla että kansainvälisessäkin vertailussa Laukkanen on nykyään kovaa kansainvälistä tasoa mutta luultavampaa on että ei ole. Junnusarjojen menestyksiä ei pidä tuijottaa, ne ei välttämättä siirry aikuistasolle etenkään jos ei lajia juurikaan harrasta.
Periaatteessa ei ole, mutta käsittääkseni Anssi ei ole moneen vuoteen kyennyt hiihtämään ainuttakaan kunnon maastohiihtoharjoitusta. Nythän Anssi on menossa vieläpä polvileikkaukseen.
Onkohan tuolle ettei ole kyennyt hiihtämään moneen vuoteen ainuttakaan kunnon maastohiihtoharjoitusta jokin lähde? Liekö mies edes yrittänyt? Mikään polvivaiva ei ollut syy Anssin lajinvaihtoon vaan ylikunto-oireet jotka taisi johtua mykoplasmasta. Polvivaivat ovat varmasti ikäviä hiihtäjälle mutta niin ne ovat sitä myös mäkihyppääjälle.
Yksi syy vaihdokseen yhdistetystä mäkihyppyyn on myös sen suosio. Yhdistetty ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta ihmisiä eikä ole "mediaseksikäs" laji. Onhan se aivan eri tunne myös hypätä jostain neverhöörd klingentahlin pikkumäestä kun hypätä mäkiviikolla monen kymmenentuhannen fanin pauhatessa mäkimontussa.
Tästäkin haluaisin kuulla onko tuo Anssin esittämä syy tai onko edes perusteltua syytä epäillä tuon olevan Anssin syy, siis muuta perustelua kuin tuollainen mutu. Koivuranta kisasi kuitenkin aivan eri tasolla yhdistetyssä, voittaen kokonaiscupin 2009. Mäkihypyssä hän oli viime kaudella kokonaiscupissa sijalla 18, joka taitaa olla hänen parhaansa tässä en jaksanut tarkastaa. Ja kyllä yhdistetty kiinnostaa ihmisiä, suomalaisia varmasti kiinnostaa enemmän yhdistetyn voittaja kuin mäkihypyssä 18. sijoittunut kaveri.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Tästäkin haluaisin kuulla onko tuo Anssin esittämä syy tai onko edes perusteltua syytä epäillä tuon olevan Anssin syy, siis muuta perustelua kuin tuollainen mutu. Koivuranta kisasi kuitenkin aivan eri tasolla yhdistetyssä, voittaen kokonaiscupin 2009. Mäkihypyssä hän oli viime kaudella kokonaiscupissa sijalla 18, joka taitaa olla hänen parhaansa tässä en jaksanut tarkastaa. Ja kyllä yhdistetty kiinnostaa ihmisiä, suomalaisia varmasti kiinnostaa enemmän yhdistetyn voittaja kuin mäkihypyssä 18. sijoittunut kaveri.

Mäkihyppy on rahakkaampi laji kuin yhdistetty. Jos siis periaatteessa pärjäisi. Pitää myös muistaa, että yhdistetty lajina oli hyytyä pari vuotta sitten täysin kansainvälisesti. Kisoja järjestettiin tosi vähän eikä uusia järjestäjiä tahtonut löytyä. Vaikka yhdistettyssäkin katsojia on löytynyt niin mäkihyppy on suurempi laji kansainvälisesti ja jos siinä pääsee huipulle, tienaa ihan eri rahoja kuin yhdistetyn huippu.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Myös TaxManin vastaus kuulostaa yleiseltä luonnehdinnalta, ei miltään Koivurannan antamalta selitykseltä. Tuntuisi omituiselta jos Koivuranta ei itse ole kertonut asiaan mitään selitystä sen lisäksi ettei sitä ole häneltä edes kysytty. Onko Anssilla olemassa vaikka joku fyysinen syy joka estää täyspainoisen hiihtoharjoittelun? Jos tuosta on juttua jossakin niin ainakaan minä en ole sitä nähnyt. Tarinaa tai linkkiä kehiin jos jollakin muulla on asiasta tietoa.

Tänään Suomen cup hiihtoja jatkettiin Ounasvaaralla. Väliaikalähtöjä ja pertsaa, kärjen osalta kävi näin:
Naiset 5km
1. Kyllönen 2. Roponen 3. Lähteenmäki
Miehet 10km
1. Jauhojärvi 2. Nousiainen 3. Simula

Jos noista hiihdoista voi päätellä jo jotakin niin ok, minä en siihen kykene. Kukaan ei ollut mitenkään ylivoimainen ja toisaalta kukaan ennalta kovaksi arvioitu nimi ei pettänyt pahan kerran. Matti Heikkisellä oli jotakin vaivaa ja ei osallistunut kisaan.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Myös TaxManin vastaus kuulostaa yleiseltä luonnehdinnalta, ei miltään Koivurannan antamalta selitykseltä. Tuntuisi omituiselta jos Koivuranta ei itse ole kertonut asiaan mitään selitystä sen lisäksi ettei sitä ole häneltä edes kysytty.

Koivuranta oli tänään Radio Novalla haastattelussa. Mykoplasman takia meni yksi harjoituskausi täysin pilalle ja Koivuranta tiesi, että yhdistetyn kisat on siltä talvelta menetetty. Tuolloin hän teki omasta mielestään rohkean ratkaisun ja siirtyi kokonaan mäkihyppyyn. Alunperinkin oli ollut junnuna mäkihyppääjä ja hiihto oli tullut kuvioihin myöhemmin. Lisäksi oli nuorena fanittanut Keski-Euroopan mäkiviikkoa jne. ja halusi kokeilla mäkeä ettei jää vanhana harmittamaan, ettei tullut kokeiltua siipiään siinä lajissa. Aiemmista jutuista muistelen, että on myös vihjannut mäkihypyn treenaamisen olevan fyysisesti helpompaa.

Rovaniemen kisoissa ei ihmeellisyyksiä. Naisissa tuntuis olevan hyvä draivi edelleen päällä, mutta todellisen tason näkee kun maailmancup alkaa. Nuoriso-osaston Kyllönen, Niskanen, Ahervo, Lähteenmäki aloitus oli lupauksia antava. Ritulta nappihiihto perinteisellä. Oisko uudella suksimerkillä jotain vaikutusta? Tosin oli liisterikeli, jolla Ritu on aiemminkin hiihtänyt hyvin. Toivotaan, että Ritulle löytyy viimein vapaallekkin kilpailukykyinen kalusto joka kelille.

Miehissä odotettu kärkikaksikko. Jauhojärvelle heti hyviä uutisia, kun uudesta suksimerkistä tuntu löytyvän kilpailukykyinen suksi vesikelille. Simulalta hyvä perinteisen kisa. Mies tuntuu olevan hyvässä kunnossa, mutta saa nähdä miten riittää vauhti maailmancupissa. Iivolta jälleen hyvä kisa. Tulee hiihtämään maailmacupin pisteille tänä talvena.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miehissä odotettu kärkikaksikko. Jauhojärvelle heti hyviä uutisia, kun uudesta suksimerkistä tuntu löytyvän kilpailukykyinen suksi vesikelille. Simulalta hyvä perinteisen kisa. Mies tuntuu olevan hyvässä kunnossa, mutta saa nähdä miten riittää vauhti maailmancupissa. Iivolta jälleen hyvä kisa. Tulee hiihtämään maailmacupin pisteille tänä talvena.

Tuosta uudesta suksimerkistä pitikin kysymäni, että mikä tämä OW, One Way -suksimerkki on?
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Cologna lienee edelleen maailman paras hiihtäjä, mutta eiköhän Northugkin ole näin arvokisavuoden kunniaksi mukana kärkitaistossa.

Cologna paras vai? Kyllä ne on arvokisat missä katsotaan kuka on kuka ja näissä skapoissa Northug on dominoinut, kun taas Dario poika on ollut kaukana tasostaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Cologna paras vai?

Hiihtäjänä kyllä, perseessä roikkuvana takiaisena ja kirimiehenä Northug on huomattavasti parempi. Oikea hiihtokisa käydään väliaikalähdöillä, tällöin näiden kahden paremmuudesta ei liene mitään epäselvyyttä.

Mutta ei nyt helkkari sentään puhuta Northugista minään maailman parhaana hiihtäjänä, jos tällä tosiaan tarkoitetaan absoluuttisesti maailman parasta hiihtäjää, eikä maailman tämän hetken menestyneintä hiihtäjää. Ne ovat kaksi eri asiaa.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tuosta uudesta suksimerkistä pitikin kysymäni, että mikä tämä OW, One Way -suksimerkki on?

Suomalaista alkuperää oleva urheiluväline- sekä tekstiilivalmistaja One Way laajensi tälle kaudelle suksibisnekseen. Sukset pohjautuvat teknisesti Salomonin suksiin. En tiedä onko muita huippuja kun Jauhojärvi siirtynyt kyseiseen talliin. Parin viikon päästä näkee, kun maailmancup alkaa. Yleisesti ottaen Jauhojärven siirtyminen ko. talliin nähtiin jonkinmoisena riskinä, koska ei ole varmuutta miten hyvin uusi talli pystyy valmistamaan huippusuksia (vaikka pohjautuu Salomoniin). Fischerillä ollessaan Samilla oli kilpailukykyinen kalusto, mutta omasta mielestään hän jäi muiden hiihtäjien varjoon. Tästä syystä tallin vaihto. Luultavasti rahakin näytellyt jonkinlaista osaa. OW:lta Sami saanee paremman taloudellisen korvauksen kuin Fischeriltä.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Hockilta erinomainen ketjunavaus

Kilpailumuodot ovat edelliskausien tapaisia ja edelleen noita yhteislähtökisoja hiihdetään aivan liian paljon. Nopean laskutoimituksen jälkeen noita normaalimatkan väliaikalähtökilpailuja on kalenterissa huimat neljä kappaletta.

Tästä pitää olla samaa mieltä niinkuin on 99,6% hiihtoihmisistä. Harmi, että jäljelle jäävä 0,4% päättää mitä kilpailumuotoja suositaan. Väliaikalähtö on asia mikä erottaa hiihdon muista lajeista ja tekee siitä omaleimaisen. Tai siis tekisi jos niitä hiihdettäisiin. Väliaikalähtö on myös paljon jännittävämpi seurata, mutta eihän se paljon paina, kun pyöräkisoihin tottuneille Keski-Eurooppalaisille pitää tarjota katsottavaa. Asiaan ei tule muutoksia niin kauan kun isoimmat sponsorit tulevat Keski-Euroopasta ja vaikutusvaltainen Norjan hiihtoliitto seisoo asian takana. Pitäähän Northugin menestys taata jollain tavalla.

MM-kisat:
Ensi kevään MM-kisojen kisaisäntänä toimii siis Italian Val di Fiemme.

Val di Fiemmen ladut sijaitsevat 1600-1800m merenpinnan yläpuolella, joten voidaan puhua korkean paikan kisoista. Monelle Val di Fiemme on tuttu Tour de Skin viimeisen päivän loppunoususta.

Televisiointi:
Selostajana jatkaa Antero Mertaranta ja häntä tarpeen mukaan paikkailee Kimmo Porttila. Asiantuntijana jatkaa Toni Roponen. Oma mielipiteeni on se, että Antsa on aivan turha kaveri tuolla selostamossa, kun ei taida tietää hiihdosta hölkäsen pöläystä.

Selostajana jatkaa Jussi Eskola ja asiantuntijoina Pirjo Muranen ja Vesa Mäkipää. YLEn selostustiimi on kyllä valovuoden Maikkaria edellä kun tähän kokonaisuuteen lisätään vielä Tapio Suomisen rautainen kokemus studioisäntänä.

MTV3:n hiihtolähetysten seuranta jäi viimekaudella todella vähiin. Antsasta on kuitenkin sama mielikuva, että minkä takia selostamaan pitää valita kavereita joiden tietotaso lajista on olematon. Toki Antsalla on selostamisen ammatilaisena hyviäkin puolia kuten kyky selostaa tunteella ja elää kisan mukana. Nämä omaisuudet eivät vaan pääsee oikeuksiinsa, kun selostaa yhteislähtökisaa jossa kilpailu alkaa 2km ennen maalia.

Ylen tiimissä Jussi Eskola tekee takuuvarmaa työtä. Tietää lajista todella paljon ja on selostajanakin varsin kelvollinen. Mäkipään Vesa joka toimii asiantuntijana/kommentaattorina taas häviää rumasti edellisinä vuosina mukana olleelle Jarmo Punkkiselle. Pirjo ja Tapio hoitavat oman osuutensa kelvollisesti.

Tietääkö kukaan näkeekö Eurosportilta tällä kaudella hiihtoa ja minkä tasoisia lähetykset ovat olleet aiempina vuosina?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tietääkö kukaan näkeekö Eurosportilta tällä kaudella hiihtoa ja minkä tasoisia lähetykset ovat olleet aiempina vuosina?

Tuon mukaan Eurosportilla on luvassa tuhti paketti talviurheilua, mukaanlukien maastohiihtoa:
Talvikausi! - Talviurheilu - Consumer Site
Minä ymmärrän asian niin että ES näyttäisi maastohiihdon maailmancupin jokaisen osakilpailun, muttei tuossa tarkkaan ottaen sitä sanota. Ilmeisesti kuitenkin on näin? Ottaen huomioon tuo kaikki muukin, Eurosport tullee hankittua.
Ainakin viime talvena Eurosportilla maastohiihtoa selostivat Christian Selin ja Marjut Rolig.
 
Tietääkö kukaan näkeekö Eurosportilta tällä kaudella hiihtoa ja minkä tasoisia lähetykset ovat olleet aiempina vuosina?

Katselin viime kauden ekat kisat Eurosportilta, enkä nyt kehuisi noiden lähetyksien laatua. Maastohiihto jää Eurosportilla pahasti ampumahiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn ja välillä jopa yhdistetynkin jalkoihin, joten iso kisoista tulee joskus illalla/yöllä koosteina. Tai näin ainakin oli viime kaudella. Mielummin katson suorana MAXilta huonommalla selostajalla kuin jälkilähetyksinä Eurosportilta hieman paremmalla selostuksella.

Cologna paras vai? Kyllä ne on arvokisat missä katsotaan kuka on kuka ja näissä skapoissa Northug on dominoinut, kun taas Dario poika on ollut kaukana tasostaan.

Grainger tähän jo vastasikin. Northug on nimenomaan sellainen vittumainen roikkuja, joka voittaa kaikki loppukirit. Cologna hiihtää ihailtavan tasaisesti hiihtotavasta riippumatta sprintistä viitenkymppiin ja on yleisvaltaisesti ehdottomasti maailman paras hiihtäjä. Northug höytyy arvokisoissa nimenomaan tästä yhteislähtöjen järkyttävän suuresta määrästä. Ylipäätään en tykkää yhtään tästä ylimielisestä diivailijasta.

Beltranille vielä sen verran, että mitään suoraa linkkiä ei ole tarjota, mutta jossain Sisu/Urheilukatu 2 -tyyppisessä ohjelmassa Anssi taisi hieman avautua tilanteestaan yhdistetyn suhteen. Ja kuten joku tuossa ylempänä mainitsikin, mäkihyppy on ollut aina se Anssin intohimo ja nyt hän haluaa katsoa tämän kortin loppuun asti.
 

N^Miksu

Jäsen
Marraskuu on edennyt jo hyvän matkaa, joten eiköhän olisi aika avata myös maastohiihtokausi 2012–2013!

Hieno avaus, kiitos!

YLE lähettää myös tuttuun tapaan sekä Rukan että Salpausselän kisat suorina lähetyksinä. Selostajana jatkaa Jussi Eskola ja asiantuntijoina Pirjo Muranen ja Vesa Mäkipää. YLEn selostustiimi on kyllä valovuoden Maikkaria edellä kun tähän kokonaisuuteen lisätään vielä Tapio Suomisen rautainen kokemus studioisäntänä.

Tästä joudun olemaan eri mieltä. Jussi Eskola toimi selostajana hyvin, kun vierellä oli Punkkinen. Nykyinen asiantuntijapari Muranen & Mäkipää piilottelee kuitenkin aika taitavasti asiantuntijuuttaan, eikä Eskola saa kaipaamaansa keskustelua selostamossa aikaan. Etenkin Muranen kunnostautuu lähes joka kisassa "Hyvin luistavista suksista on hyötyä" -lausahduksillaan.

Kolmosen puolella Roponen oli viime kaudella huikea ja toimii etenkin Kimmo Porttilan kanssa hyvin. Mertaranta lienee viime kauden tyyliin MAXin myyntiveturi, eli selostaa pari ekaa kisaa ja katoaa sen jälkeen pariksi kuukaudeksi tekemään jotain muuta. Mertannankin kanssa hiihtoja katsoo, kunhan hän muistaa antaa Roposelle tarpeeksi tilaa.

Televisiointiin liittyen yksittäinen suurin toiveeni on, että Tour de Skin loppunousun kipuamisen kuvaamiseen panostettaisiin tällä kaudella. Nykyisellään kameroita tuntuu olevan liian vähän ja ohjaaja antaa kärkihiihtäjän takana tuleville TV-aikaa ehkä 15 sekuntia.
 

-RVL-

Jäsen
Pari ihan mukavaa uutista tälle viikonlopulle.

Pekka Koskela voitti 500 metrin kilpailun ja luisteli tonnilla hienosti toiseksi.

// Ja tässä YLE:n uutinen siitä mitä tapahtui äskeisessä 500 metrin kilpailussa.

Ja toinen hieno uutinen on se, että Matti Heikkinen voitti 15 km vapaan tavan hiihtokilpailun. Taakse jäi mm. Lukas Bauer ja Jens Filbrich. Eilen ei perinteisellä kulkenut aivan odotusten mukaan, mutta hyvänä päivänä Matilla kulkee molemmat aivan maailman kärjen tasolla.

Sitten mäkihypystä sen verran, että Norjaan lähtevät Janne Happonen, Lauri Asikainen ja Sami Niemi. Voisi sanoa, että aika yllättävä joukkue. Mukana ei siis ole vielä esim. Larinto, Muotka tai Määttä.
 
Viimeksi muokattu:
Huomenna avataan maastohiihtokausi sitten ihan todenteolla. Jällivaarassa on luvassa tutut ja turvalliset vapaan hiihtotavan normaalimatkat, eli naisilla 10km ja miehillä 15km.

Mun papereissani naisten kisassa on 4 voittajasuosikkia: Johaug, Björgen, Kalla ja Kowalczyk. Kaiken järjen mukaan tästä nelikosta löytyy myös palkintopallihiihtäjät. Johaug oli viime viikonloppuna Beitostölenissä hirmuvedossa, kun hän jätti "elämänsä pertsanhiihdolla" Björgeniä 52 sekuntia kympillä. Vapaan kympillä ero oli "vain" 8 sekuntia, toki sekin vielä Johaugin hyväksi. Kalla puolestaan tykitteli Bruksvallarnassa ylivoimaiseen voittoon, ero kakkoseen Emma Wikenin lähes 40 sekuntia. Kowalczyk puolestaan viritteli kisakuntoaan Oloksella, jossa hän voitti kakkoseksi tulleen Elisabeth Stephenin vain 4 sekunnilla, Roponen hävisi 6 ja Lähteenmäki 15 sekuntia. Kaikista vähiten uskon Kowalczykin voittomahdollisuuksiin, sillä vapaa on kuitenkin muihin huippuhiihtäjiin verrattuna sen verran kulmikasta sekä ennen kaikkea hidasta. Itse veikkaisin järjestystä Johaug-Björgen-Kalla. Olisi kiva kuulla myös muiden ajatuksia/arvauksia!

Miesten kisasta on paha sanoa mitään. Hyvänä päivänä lähes kuka tahansa voi voittaa, jopa Matti Heikkinen. Suurimmat ennakkosuosikit ovat kuitenkin Cologna, Olsson ja Northug, näin ainakin väittäisin.

Lähetys MTV3 MAX:lla (vai mikä se nykyään nyt onkaan) naisten kisasta alkaa kello 11.25. Miesten kisa puolestaan 13.30 alkaen.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Kiitos tosiaan tuohon yhteislähtö kisoihin siirtymisen, on hiihdon seuraaminen jäänyt todella vähiin maailmancupin osalta. Ennen sitä merkkaili jo hyvissä ajoin kalenteriin milloin skabaillaan ja oli mukava seurailla vaikkapa ennen duuniin tai lätkä peliin lähtöä parit kisat. Mutta nykyään tuo ei jaksa enää innostaa, arvokisat tulee tottakai aina katsottua.

On oikeasti sääli että hiihtokin ollaan saatu raiskattua tällä tavalla, yhdistettykin ja mäkihyppykin ovat kokeneet sellaisia muutoksia, että sitä vanhan hyvän ajan tuntua ei enää ole ollenkaan. Toki lajit kehittyvät, mutta aina se ei ole tarpeellista.

Myös tuo että miesten viestissä ollaan siirtymässä 7,5 matkaan on huono homma, onneksi vielä ei arvokisoissa näin ole, mutta taatusti myöhemmin on.

Toivotaan silti suomalaisille onnea myös tälle kaudelle ja Lähteenmäeltä toivoisi murtautumista jopa ehdottomaksi ykköshiihtajaksi, hänessä on potentiaalia olla se lajia dominoiva tähti. Ehkä hieman yliampuvasti sanottu, mutta hänellä ei juuri heikkouksia ole ja taitaa molemmat tyylit ja matka kuin matka sopii.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Maailmancup-kausi avattu ja hiihtäjien voimasuhteista saatu ensimmäiset viitteet. Toki näistä ei kannata liian paljoa vetää johtopäätöksiä ainakaan miehissä. Tässä vaiheessa kautta kunto saattaa viikossa heitellä melkoisesti, kuten huomattiin mm. Olssonin kohdalla. Nolla astetta ja lumisade saattoivat aiheuttaa myös kalustopuolella jonkinlaisia eroja.

Naisissa tuttu tuloslista kärkinelikon suhteen. Justiinan hyytyminen ainoa isompi ihmettelyn aihe. Olikohan huono suksi tänään vai mistä kiikasti. Rataprofiili ei varmasti ollut mieluisin, mutta ei voi noin paljoa vaikuttaa. Suomalaisilta aika odotetunlainen avaus. Joukkueena vahva ja lupauksia antava suoritus, mutta terävimpään kärkeen jäi vielä matkaa. Niskasen hiihdon nostaisin esiin parhaimapana. 15. sija vapaalla tietää hyvää perinteisen kisoja aatellen.


Miehissä ylivoimainen kärkikolmikko. Perinteisen tyylin erikoismiehet Sundby ja Poltaranin näyttivät muille närhen munat. FISsin sivuilla pojat kertovat keskittyneensä kesällä vapaan tekniikkaan ja hyvin näyttää tehonneen. Tutuista nimistä Hellner jäi niukasti kolmanneksi. Neljäntenä olikin sitten Heikkinen suomesta. Lähes täydellinen kauden avaus, vaikka kärkeen tuli eroa puoli minuuttia. Parempi olla tässä vaiheessa kautta neljäs, kuin ylivoimainen voittaja. Northug löytyy sijalta seitsemän vain viisi sekuntia Heikkiselle jääneenä. Gologna hiihteli sijalle 19. jääden yli minuutin kärjestä. Tässä vaiheessa kautta tuo ei ole mitään vaarallista. Seuraavassa kisassa voi jo helposti olla top 5:ssa. Olssonin ja Hellnerin kohdalla alkukauden epätasaisuus näkyy parhaiten. Viikko sitten Olsson voitti samalla matkalla Hellneriä 1.15 ja tänään taas hävisi minuutilla. Viikossa Olssonin vauhdista katosi siis 2.15 minuuttia verrattuna Hellneriin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Östersundissa oli ampumahiihdon maailmancup-kiertueen avaus henkilökohtaisista lajeista, miesten 20km. Jarkko Kauppinen yllätti vähän kaikki päätyen kisassa sijalle 10. Kyseessä on ehdoton maksimisuoritus Kauppiselta, nolla sakkoa, hiihtovauhti oli totutun vaisua. Noissa muissa kisoissa joissa ei ole sakkominuutteja vaan sakkokierrokset Kauppisen vauhdilla ei nolla-ammunnallakaan sijoitu läheskään noin korkealle. Kauppinen toki vakuutteli että hiihtovauhtiin olisi luvassa parannusta.

Ahti Toivanen hiihti osapuilleen samaa vauhtia kuin Kauppinen mutta ampui viisi laukausta ohi. Sunnuntaina Östersundissa oli sekaviesti, silloin Toivanen onnistui, Kauppinen ei niinkään eli jonkinasteista epätasaisuutta havaittavissa.
 
Anne Kyllöseltä aivan maagisen hyvä hiihto!! Varsinkin taktisesti Anne oli häikäisevän hyvä. Hän otti ylämäet rauhallisesti ja pukkasi alamäissä aina letkan kiinni, viimeisellä kierroksella jätti pääjoukon ylämäessä ja lasketteli kakkoseksi.

Vaikka Björgen, Johaug ja kumppanit olivat poissa, niin siitä huolimatta tuo suoritus on aivan upea. Hienoa Anne!
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Itsekin olen ollut innoissani Kyllösen kakkossijasta. Tokihan on niin että jos kaikki parhaat olisivat olleet mukana, podium-paikalle Kyllönen ei olisi päässyt. Mutta hyvän sijoituksen olisi saanut yhtä kaikki ja on muistettava myös se että Kyllönen ei ole edes Suomessa mikään ykköstykki vaan samantasoisia naishiihtäjiä meillä on useampiakin. Tämä tuloksen jälkeen näyttää taas siltä että Aikku Saarinen ei sovi viestijoukkueeseemme, taikka sitten menoa on parannettava ja paljon.
Koitin katsella Kyllösen aiempia esityksiä MC-osakilpailuissa koettaen rinnastaa tätä noihin muihin hiihtoihin mutta fis-ski.com sivusto on täysin kelvoton, ei sinne pääse. Miten voi olla edes mahdollista, kyseessä on hyvin keskeinen ja tärkeä sivusto.
 

N^Miksu

Jäsen
Kyllönen ei ole edes Suomessa mikään ykköstykki vaan samantasoisia naishiihtäjiä meillä on useampiakin.

Toisaalta pitää muistaa, että Kyllönen on ollut koko kauden hyvässä iskussa. Kyllönen voitti mm. Rovaniemellä pidetyn naisten 5 km perinteisen kisan, jossa mukana oli koko Suomen ykköskalusto. Hieno hiihto eilen ja hieno muutenkin seurata kisoja, koska Canmoren ladut ja maisevat ovat huikeita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös