Maalivahdit

  • 1 299 402
  • 5 812

Animal

Jäsen
Faktoilta ei kannata silmiä ummistaa, vaikka joitain asioita on vaikea myöntää.

Yksi fakta on se, että HPK ei aikoinaan nähnyt käyttöä Harri Säterille ja Mika Järviselle, ja antoi pojille vinkin etsiä mahdollisuuksia muualta. En tiedä meneekö Kaakun vai kenen piikkiin, mutta tuo yksi pahimmista maalivahtilupausten hukkaamisista mitä Suomessa on nähty. Nyt Säteri pelaa Tapparassa, Järvinen KalPassa ja Kerholla on kaksi ostovahtia. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että samoihin aikoihin kun Säterille ja Järviselle näytettiin ovea, Kerhossa annettiin hyvät mahdollisuudet Juha Toivoselle ja ehkä kaikkien aikojen paskimmalle liigavahdille, Eero Väreelle.
 

Audioslave

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Mielestäni ei ollut Lundell-Askey tapauksessa järkevää pitää Askeyta koska Lundell pelasi elämänsä kautta. Askey oli kallis ja varmaan Shedden oli osaltaan päätöksen takana kun hyväksyi Parsonin. Lunkka hoiti kerrankin pleijareissa hommansa, mutta hyökkäys oli tuolloin täysin yhdenketjun varassa. Nyt meillä on ollut tilanne jossa on ollut kolme tasavahvaa. Nyt kylläkin Nieminen on alkanut ottaa ykkösen paikkaa. Jos Jani jatkaa tuolla torjuntaprosentilla niin ei Housun tai Ahlqvistin tarvitse luistella tolppien väliin. Katsoo kausia taaksenpäin niin aina mestaruuden voittavalla joukkueella on ollut selkeä ykkösveskari, joka on pelannut todella hyvin. Viime kaudella esim. Jokerit puotosi Finaaleista asetetta heikomman maalivahdin vuoksi. Maalivahti on edelleenkin tärkein yksittäinen pelipaikka.

Tämä on vain luonnollisesti spekulaatiota mutta Lundell saattoi pelata elämänsä kautta, koska Askeyta käytettiin HIFKissä pelatessaan oikeaan aikaan oikeissa peleissä Lundellin sijaan. Lundellin itseluottamus vastaavasti kasvoi kun ei tarvinnut joka pelissä kantaa vastuuta ja niissä peleissä joissa vuorostaan pelasi tuli alle hyviä torjuntoja ja voittoja. Tällä itseluottamuksella jatkettiin loppukausi.

Mielestäni joukkueella tulee olla vasta loppukaudesta selkeä ykkösvahti. Alkukaudesta voidaan peluuttaa tasaisesti molempia vahteja päivän kunnon mukaan mutta niin että molemmilla säilyy tuntuma. Ratkaisu pelien lähetessä valmennusjohdon tulee valita kahden väliltä. Tällöin riittää että joukkueessa on kaksi perusvarmaa kassari, joihin molempiin joukkue voi luottaa tiukan paikan tullen. Ei menisi kaikki pelimerkit yhteen tähti maalivahtiin, jolloin joutuisimme me ei uskoisetkin rukoilemaan kädet ja jalat ristissä ettei ko. kassari luokkaantuisi.

Tänä kautena laittaisin luottamukseni Hattuun ja Ahlqvistiin yllä mainitulla periaatteella.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Yksi fakta on se, että HPK ei aikoinaan nähnyt käyttöä Harri Säterille ja Mika Järviselle, ja antoi pojille vinkin etsiä mahdollisuuksia muualta. En tiedä meneekö Kaakun vai kenen piikkiin, mutta tuo yksi pahimmista maalivahtilupausten hukkaamisista mitä Suomessa on nähty. Nyt Säteri pelaa Tapparassa, Järvinen KalPassa ja Kerholla on kaksi ostovahtia. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että samoihin aikoihin kun Säterille ja Järviselle näytettiin ovea, Kerhossa annettiin hyvät mahdollisuudet Juha Toivoselle ja ehkä kaikkien aikojen paskimmalle liigavahdille, Eero Väreelle.
Väre on kyllä ihmeellinen veto, sitä en pysty itsekään ymmärtämään, mutta tuolloin kun Säteri ja Järvinen lähti, Kerholla pursusi junnumaajoukkuevahteja ovista ja ikkunoista. Järvinen ei silloin tuntunut miltään menetykseltä, eikä oikeastaan vieläkään, Säterille olisi pitänyt mielestäni yrittää joku rooli löytää, mutta ei silloin riittänyt (Rämö, Toivonen ja Tolvanen edellä) ja oman kehityksen kannalta oli varmaan hyvä veto lähteä takaisin Tapparaan. Ei siis ole Kerhon kasvatti vaan kävi B:ssä. Tällä hetkellä Tolvanen ja Rinne pelaavat isolla peliajalla, eivätkä avaa luukkua liigassa. Hyvä tilanne mielestäni.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämä on vain luonnollisesti spekulaatiota mutta Lundell saattoi pelata elämänsä kautta, koska Askeyta käytettiin HIFKissä pelatessaan oikeaan aikaan oikeissa peleissä Lundellin sijaan. Lundellin itseluottamus vastaavasti kasvoi kun ei tarvinnut joka pelissä kantaa vastuuta ja niissä peleissä joissa vuorostaan pelasi tuli alle hyviä torjuntoja ja voittoja.

Näin minä ainakin sen koin ja näin. Varsinkin kun Lunkka itse piti kahden maalivahdin tasaista peluuttamista hyvänä asiana. Mielestäni Lunkka olisi pelannut vieläkin paremmat playoffit Askeyn kanssa kuin ilman. Ja siis yhdellä maalillahan pudottiin. Askeyn (ja Lunkan) GAA:t ja prossat puhuvat puolestaan: HIFK:lla oli kaksi vakaata 92,5% miestä, joiden GAA:t olivat lähempänä kahta kuin kolmea. Aika harvinaisen hyvät statsit ylipäätäänkin minkä tahansa joukkueen kahdelle paljon pelaavalle maalivahdille.

HIFK on vaikea joukkue maalivahdille. Tämä on todettu miljoonasti ja näin se vain on. Mielestäni tämä yksinään riittää perusteeksi sille, että nimenomaan HIFK:ssa on syytä olla kaksi tasokasta maalivahtia. Meillä kun ei ole perinteitä edes yhdestä huippuhyvästä veskarista, joten miksi edes yrittää niin vaikeaa tietä? Helpompaa on hakea "keskiluokasta" kaksi vakaata suorittajaa ja koota kunnon pakisto. Se, että esimerkiksi TPS on kasvattanut useita huikeita 1-vahteja johtuu tietenkin TPS:n perinteisesti kovasta maalivahtiakatemiasta. Sille, että joukkue kasvattaa tai edes elättää muualta otettuna kaudesta toiseen hyvää 1-maalivahtia, pitää luoda ihan itse pohjat. Näin on esimerkiksi Jokerit tehnyt. Näihin hyviin pohjiin kuuluu olennaisena osana joukkueen tarjoama maalivahtivalmennus. Ilman hyvää maalivahtivalmennusta ei Jokeritkaan olisi onnistunut niin hyvin kaudesta toiseen. Se ei pelkästään riitä, että joskus osuukin kohdalle hyvä sälli. Hänet täytyy myös pystyä pitämään hyvänä. Ei ole normaalia, että Vokounin tasoinen maalivahti romahtaa playoffeissa. HIFK jätti hänet täysin tuuliajolle, koska "nythän siellä on oikeasti kova ammattimies, kyllä se hoitaa itse itsensä". Hyvässä joukkueessa mv-valmentaja olisi kertonut miten peli muuttuu SM-liigan playoffeissa ja valmistanut veskaria tähän kokonaan toisenlaiseen ympäristöön. Vokounin pleijariflopista menee reilusti yli 50% pygmille. Se rupeaa olemaan maalivahdin omaa huonoutta, että hän pelaa 20 paskaa ottelua ja sitten vaihteeksi 3 hyvää. Jonka jälkeen taas 20 matsia kurjuutta. Mutta kun maalivahti pelaa ensin 30 hyvää ottelua, sitten 4 huonoa peräkkäin, jonka jälkeen huikeat MM-kisat, kannattaa oikeasti vilkaista olisiko duuniympäristössä joku muuttunut niiden neljän matsin ajaksi.

Kunhan HIFK saisi tuotettua itse edes kaksi kovaa ykköstä peräkkäin, niin kyllä niitä sitten rupeaisi tulemaan. Totuus on kuitenkin se, että viimeisimmät finaalipaikat HIFK:lle torjui AHL:stä löydetty täysin ulkopuolinen ammattimies. HIFK:ta on kertakaikkiaan vaikeaa kuvitella sellaisena organisaationa, jossa on liigan kovin 1-veskari. Ihan yhtä vaikeaa kuin olisi nähdä TPS liigan kookkaimpana ja eniten taklaavana joukkueena. Botne puuttuu kummassakin tapauksessa, eikä TPS niitä mestaruuksiaan edes yrittänyt ottaakaan muulla kuin omalla tyylillään. Joten miksi HIFK:n pitäisi yrittää säätää itselleen epätoivon vimmalla maagista 1-veskaria? Kliinisen ammattimaista on ensinnäkin koota oikeasti liigan kovin pakisto kaudesta toiseen. Ja siinä HIFK:lla alkaa ollakin jo perinteitä. Viime kausi ja nykyinen kausi ovat ensimmäiset paskan pakiston kaudet vuosikausiin. Hyvän pakiston höysteeksi hankkisin itse kaksi vakaata yli 90%:n ammattimiestä. Suomeksi sanottuna panostaisin mieluummin 400ke kahteen veskariin kuin 400ke ykköseen, jonka floppaamista pelkäisin nitro kielen alla illasta toiseen. Toinen kahdesta "Lundellista" voi vaikkaa kasvaakin maagiseksi ykköseksi, mutta kauteen ei lähdettäisi koskaan yhden kortin varassa. Olenkin monesti sanonut, että omassa joukkueessani ei tingittäisi veskareista, pakeista ja senttereistä. Laitahyökkääjissä olisi eniten sitä ikävää mutta pakollista säästämisen paikkaa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Yksi fakta on se, että HPK ei aikoinaan nähnyt käyttöä Harri Säterille ja Mika Järviselle, ja antoi pojille vinkin etsiä mahdollisuuksia muualta. En tiedä meneekö Kaakun vai kenen piikkiin, mutta tuo yksi pahimmista maalivahtilupausten hukkaamisista mitä Suomessa on nähty.

Heh, näinhän se menee [hiukan off-topic]... Mutta totuuden nimessä on sanottava (kuten tuuskikin tuossa yläpuolella), että jos seurassa on useita 16-20 vuotiaita maalivahtilupauksia samaan aikaan ei sellaista nakkifakiiria olekaan joka heistä poimii aina ne aikuisena parhaat!

Väre ja Toivonen "pienempi" ovat molemmat olleet huippulupauksia, jotka ainakaan toistaiseksi eivät ole aikuistasolla onnistuneet. Säterin visiitti Kerhoon jäi lyhyeksi ja kundin itsensä kannalta hyvä niin => Tapparalle tuli Lehdon kanssa lievä MV-ongelma ja lisääntyneen vastuun myötä Harri-poika vetääkin nyt junnu-maajoukkueen ykkösenä! Järvinen taasen olisi taatusti jäänyt "hyväksi kakkoseksi johonkin liigajengiin" ilman hyppäystä KalPan B-junnujen kautta SM-liigajoukkueen päävastuuseen; harva junnu saa opetella aikuisten pelejä ilman paineita liigassa yhtä kokonaista kautta...

Tolvanen ja Rinne pelaavat nyt sillä tasolla mihin he oman kehityksensä kannalta kuuluvatkin, eivätkä auo luukkua liigassa => ensi kaudella toinen heistä (Tolvanen?) tod.näk. vetää pääosin HPK:n liigaryhmässä tai hakee päävastuun jostain Mestis-jengistä (ja kehittyy...)?

Mutta ketjun aiheeseen palatakseni HIFK:n kohdalla tulevaisuus ei näytä omien kasvattien kohdalla mahdottoman valoisalta => pojat eivät ole mitään jättiläisiä (180-185cm) ja käsittääkseni vain Tuohimaa on pelannut tällä kaudella maajoukkuetasolla. A-SM:ssä molempien veskareiden statsit ovat "housu-tasoa", mutta B:ssä meneekin jo hiukan paremmin. Hyvää valmennusta vaan niin...!??
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Tällaisesta kaverista kannattaisi pitää kiinni ja tähdätä ennemmin Wallinheimo-Tuokkola -tyyppiseen kuvioon. Ottaisin mieluummin siis Kilpeläisen (tai vastaavan) kuin Hurmeen / Norosen. Ihan kylmästi näin. Pitäisin "Kilpeläinen"-Nieminen -kaksikkoa potentiaalimpana kuin Iso Nimi Jonka On Pakko Onnistua Ja Joka Pelaa Jokatapauksessa Pitkään Ykkösenä, jolla on hiljalleen kuihtuva Nieminen kakkosena.

Nyt jos Nybari olis pelimies (mitä ei ole), ehdottaisi Win win vaihtokauppaa, jolloin Pitkis matkaisi kotiin, kirjaimellisesti, eli Ilvekseen ja otettais Tero Leinonen Ipasta meille. Päästäis Pitkämäestä eroon ja maksettais osa palkasta. Leinonen saisi olla isähahmona Niemiselle. Pitkämäestä ei tuohon ole, koska on jo kasvonsa menettänyt. Leinosen sopimus kattaa ainoastaan tämän kauden, ja sitä voisi sitten tarkastella kauden lopulla. Leinonen ei ole mikään Vehanen, mutta ajais tuon Lundell-Askey tilanteen samalla tavalla, että on kokenut kelpo liigatorjuja, joka kuitenkin haastaisi Niemisen, mutta toisaalta ei mutisisi vaikka olisikin kakkonen.

http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=3006

Piti mielestäni hienosti keväällä Ilvestä pystyssä Kärppiä vastaan.

Niin en tiedä, mitä mieltä asiasta olette...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Niin en tiedä, mitä mieltä asiasta olette...

Mun tietääkseni HIFK ja Ilves ovat neuvotelleet maalivahtiasioiden tiimoilta. Tästä on luonnollisesti helvetin pitkä matka jonkunlaiseen treidaukseen, mutta ei se kaukaa ole haettu, että Pitkis voisi löytää itsensä parhaiten "omassa himassa". Jos nyt jotain vaihtokauppoja tehdään (ihan minne suuntaan tahansa) kesken kauden, niin HIFK ei selviä pelkällä Pitkämäen lähdöllä. Mukaan on pakko niputtaa jotain muutakin.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ylösellä on käynyt hyvä tuuri, on saanut valmennettavakseen huippulahjakkuuksia, jotka ovat kuuluneet nuorten maajoukkueisiin jne. Sakella ei näin hyvää tuuria ole käynyt. Sakke ei ole saanut valmennettavakseen yhtäkään huippulahjakkuutta, joten ei voi verrata Ylöseen. Ja jos Ylönen olisi HIFK:ssa, niin veikkaan, että tulokset olisivat ihan samoja kuin nyt. Ja eikös Nieminen ole pelannut ihan hyvin, kun on maalille päässyt, joten Sakelle taputukset, tosin Nieminenkään ei ole mikään huippulahjakkuus tyyliin Kiprusoff.

Hatullinen paskaa herralle takarivissä.

Vieraista pöydistä huudellaan, mutta joku raja nyt. Ylösellä käynyt "hyvä munkki" kun on saanut niin paljon lahjakkaita veskoja, muuten olisi toki ollut Saken kanssa samaa tasoa? Ei. Vittu. Ikinä.

Resurssit toki voivat olla vahvasti eri tasoa, Turussa MV-valmennukseen on panostettu jo pitkään todella paljon, ja se on tuottanut hedelmää. Muutaman heikomman vuoden jälkeen on tulossa taas Kristian Järvistä ja Joni Ortiota, helvetin lahjakkaita jannuja. Toki parin viime kauden ulos kustut junnut Santanen ja Kosonen vetävät ihan Mestiksen kärkipäässä ja ovat tosiaan vielä nuoria maalivahteja ja kehittyvät varmasti.

Siinä missä Sakke on tehnyt lahjakkuuksista...entisiä lahjakkuuksia, on Ylönen viimeisen kahden kauden (puolentoista, anywho) aikana koulinut Salakistakin Liigan kärkipään vahdin. Toki se potentiaali siellä oli koko ajan, mutta helvetin hyvin se taas saatiin kaivettua esille. Seuraavana projektina ennen Ortiota ja Järvistä on ilmeisesti Engren. Tuosta vielä vertailun kestävä Liigavahti niin helvetin tyytyväinen voi olla Upin touhuun jälleen kerran.

Se siitä, Sakke on varmasti helvetin kiva jätkä, mutta ei miehen vaatimatonta CV:tä maalivahtikoutsina voi laittaa vain huonon tuurin piikkiin. Ei sitten millään.

edit. Niin joo tuosta lahjakkaiden maalivahtien saamisesta joukkueeseen piti vielä sanoa. Kyllä se vaikuttaa todella paljon nuoren molarin joukkuevalintaankin jos tietää että mahdollisuus on päästä jonkun oikeasti kovan luokan maalivahtivalmentajan alaisuuteen treenaamaan. Ei ne lahjakkuudetkaan sattumalta tulleet aikanaan Palloseuraan Upin kouluun.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nieminen ....

... kolme viimeistä 97,06% GAA 1,00. Viisi viimeistä 93,85%, GAA 2,20. Noilla voi jo voittaakin. Kun se perkeleen Nybari nyt hankkisi ne puuttuvat pakit, niin tässä olisi kaikki saumat vaikka mihin. Ensi kauteen keskittyminen on sulaa hulluutta. Tämän halvemmalla ei mitaleita ole jaettu ikinä.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
... kolme viimeistä 97,06% GAA 1,00. Viisi viimeistä 93,85%, GAA 2,20. Noilla voi jo voittaakin. Kun se perkeleen Nybari nyt hankkisi ne puuttuvat pakit, niin tässä olisi kaikki saumat vaikka mihin. Ensi kauteen keskittyminen on sulaa hulluutta. Tämän halvemmalla ei mitaleita ole jaettu ikinä.

Se on kyllä just näin. Kolme viimeistä peliä (2 x Blues, narrit) kyllä ovat näyttäneet sen mistä tässä jengissä parhaimmillaan on kyse. Tänäänkin oli niin varmaa veskaripeliä ettei meikäläisellä kämmenet hionneet edes bluesin 5-3 yv:n aikana, ja yleisesti ottaen kiekko ja miehet liikkuivat todella liukkaasti. Oikeasti siis ainoa elementti mikä silmiinpistävästi yhä puuttuu on nopeat ja hyvät pakkien avaukset tai ylöstuonnit. Siihenkään ei tarvittaisi kuin minimissään yksi "murphy" ja siinä sivussa Hankin ja Bonon paluu tasaiseen hyvään suoritustasoon. Siis *minimissään*. Kun Loppi vielä kuntoutuu täysin niin Hirson ja Batesin kanssa saadaan niin monta toimivaa ketjua ja variaatiota että tällä nipulla mentäisiin finaalipeleihin. Siis oikeasti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jopa KJ äityi pressitilaisuudessa myöntämään että Nieminen on antanut torjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuden hyvään puolustamiseen. Jokohan tuo on jo penkin takanakin tajuttu että Nieminen - AA on se millä mentävä ja Housu voi mennä hodarijonoon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kuinkakohan monta pistettä olisi otettu enemmän, jos KJ olisi uskonut nopeammin pitkähousun hörppypeleistä sen, ettei parempaa ole luvassa hänen kanssaan. Turhan kauan jouduttiin sitä sietää.

Kiitos Nieminen, noin sitä pitää pelata!!!
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinkakohan monta pistettä olisi otettu enemmän, jos KJ olisi uskonut nopeammin pitkähousun hörppypeleistä sen, ettei parempaa ole luvassa hänen kanssaan. Turhan kauan jouduttiin sitä sietää.
Samaa tuli tänään itsekin mietittyä ja ei ole mielestäni tuulesta temmattu ajatus, että jos koko kausi olisi tähän asti vedetty Nieminen - Ahlqvist -kaksikolla, niin HIFK olisi nyt neljän joukossa tai ainakin välittömällä iskuetäisyydellä. Toisaalta, olisiko Nieminen pelannut vastaavalla tasolla, jos olisi heti kauden alussa lyöty ykköskassarin viitta hartiolle - mene ja tiedä.

Varmasti Janille tulee vielä heikompia pelejä tällä kaudella, mutta nyt on nähty jo vähän pidemmän aikavälin otos siitä, että Nieminen maalissa myös meidän "divaritason" pakisto pelaa aivan eri itseluottamuksella kuin Housun kanssa. Tällä hetkellä meillä on luukulla Voittava Maalivahti (TM) ja sen merkitystä koko joukkueen peliesityksiin ei sovi vähätellä. Missäs muuten videokerho kokoontuu nyt analysoimaan päästettyjä maaleja, kuinka ne menee pakin väärän luistelulinjan piikkiin?
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Väittäisin, että Suomesta vain Ylösellä on kovemmat näytöt.

Mitenkään Kaarelaa arvostelematta, mihin jää Sirenin Jaska? Valmentanut mm. Myllystä, Toskalaa, Tammea, Kaarelaa itseään ja Markkasta, huomattavasti kovempia meriittejä, ainakin mun mielestäni, kuin mitä Kaarelalla on.


Täällä esitettiin että Pitkämäki pitäisi vaihtaa Leinoseen, mitä ihmettä Ilves tästä saisi? En mä ainakaan usko että HIFK pääsisi eroon Pitkämäestä niin että se tulisi halvemmaksi tai fiksummaksi kuin Pitkämäen pitäminen. Leinonen toki olisi todennäköisesti hyvä lisä HIFKin maalivahtikatraaseen, mutta Pitkämäki ei oikeasti hyödytä Ilvestä sitten yhtään mitenkään. Lämärissä joku epäili Hansonin veljekset vaihdetun käytettyyn varustekassiin, paljoakaan parempaa tarjousta tuskin Pitkämäestä kukaan tekee. Tai sitten Pitkämäki tekee niinkuin muutama muu entinen HIFKin maalivahti ja syrjäyttää Toivosen ja on suurin yksittäinen tekijä seuraavan joukkueensa mestaruudessa keväällä...
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niemisen Jani on kyllä ansainnut peliesityksillään ykkösmaalivahdin paikan.
Ei nuori maalivahti kehity, ellei saa riittävästi peliaikaa. Toivottavasti tämän nyt vihdoin ja viimein ymmärtää myös valmennusjohto. Toivottavasti ensikaudeksi hankitaan myös osaava maalivahtivalmentaja. Sakesta ei nuorten maalivahtien kehittäjäksi ole.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jani Nieminen on nyt torjuntaprosentiltaan SM-liigan 4.; 93,95%. Ihan hyvä ja Janilla pitää jatkaa vaikka varmasti huonompiakin pelejä tulee vastaan. Toisaalta esim Kip Brennanin tyyppistä pelaajaa ei pidä joukkueseen hankkia, koska hän voisi pilata maalivahtipelimme täysin.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jopa KJ äityi pressitilaisuudessa myöntämään että Nieminen on antanut torjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuden hyvään puolustamiseen. Jokohan tuo on jo penkin takanakin tajuttu että Nieminen - AA on se millä mentävä ja Housu voi mennä hodarijonoon.

Kävin eilen tsiikailemassa paikallisessa hallissa KiVan pelin, jossa pelasi AA maalissa. Todella varma esiintyminen, vaikka kotijoukkue kyennytkään oikein kunnolla Aakea testaamaan. Silti pari huipputorjuntaa ja muutoin perusvarmaa työskentelyä. Eli kyllä Aake-Nieminen kaksikolla voitaisi aivan hyvin mennä loppukausi.

Porttivahti kirjoitti:
Täällä esitettiin että Pitkämäki pitäisi vaihtaa Leinoseen, mitä ihmettä Ilves tästä saisi?

Parhaimmillaan hyvän maalivahdin, Juha Pitkämäen. Vai luuleeko joku oikeasti, että nyt nähty Pitkämäki on todellisuudessa noin huono? Ei ne taidot ole mihinkään kadonneet, mutta HIFK ei ole se paikka, jossa miehen taidot tulevat esiin.... syystä taikka toisesta. Ilveksessä voisi pelata kenties paineettomammin ja hyvä vire palaisi. Sitten tosin täällä avattaisi ketju: "Nybari, miksi päästit Pitkiksen pois?" ;)
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolla Jokeriosiossa on muuten melko villiä läppää koskien Riksmanin poissaoloa. Veikkailevat pitkää poissaoloa. Joku muistuttaisi Virmasta muinaisesta Askey-hommasta ja myisi Pitkämäen sinne, hyvällä tuurilla yrittäisi ujuttaa vaihtoon jopa jotain pakkiakin.

Mutta ei kai meidän Nybari sitä. Sehän olisi jo kelailua, Nybari reagoi mieluummin nopeasti pitäen mielessä myös laatikkoleikinkin. Taitaa olla Tarvajärven fani.
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Tuolla Jokeriosiossa on muuten melko villiä läppää koskien Riksmanin poissaoloa. Veikkailevat pitkää poissaoloa. Joku muistuttaisi Virmasta muinaisesta Askey-hommasta ja myisi Pitkämäen sinne, hyvällä tuurilla yrittäisi ujuttaa vaihtoon jopa jotain pakkiakin.

Mutta ei kai meidän Nybari sitä. Sehän olisi jo kelailua, Nybari reagoi mieluummin nopeasti pitäen mielessä myös laatikkoleikinkin. Taitaa olla Tarvajärven fani.
Eihän kukaan, siis ei kukaan voisi olla niin tyhmä, että vaihtaisi Pitkämäkeä edes tyhjään nuuskapurkkiin. Tottakai ymmärsin, että viestisi on täysin kieliposkella lähetetty. Mietin vaan kuinka tyhmä ihmisen pitäisi olla
A. Ottaakseen edes Pitkistä jengiin.
tai
B. Kaikenlisäksi antaa toiselle vielä jotain vaihdossa.

Taino, tuleehan mulle yksi nykyisin satakunnassa vaikuttava todellinen pelaaja Moguli mieleen. Laitetaas ihan nostalgian vuoksi vielä linkki The Mogulin kuvaan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siim72: Legendakamaa toi kuva. Pitäs varmaan heittää näytönsäästäjäks niin olis aina hymy huulilla vähintään kun istuu koneen edessä.

Tuli jo tuolla otteluketjussa kehuttua Niemistä sen verran, että eilistä ei enää tarvi mainita yksittäisenä pelinä. Sen sijaan voi kattoa isoa kuvaa, kuten rapakon takana sanotaan. Nieminen on nyt käynyt antamassa näytöt jo KiVa:ssa ja luulisin, että eilinen oli se viimeinen niitti HIFK:ssakin. Meillä on nyt tässä kaverissa ihan selkeä hiomaton timantti, joka pilkahtelee ajoittain erittäinkin kirkkaasti.

Nyt ottaen huomioon koko jengin tilan, HIFK:n lompakon paksuuden/ohuuden, fanien odotukset ja yleisen härdellin koko maalivahtiasiassa, olen ehdottomasti sitä mieltä, että Niemistä ei pidä enää laittaa muualle kuin HIFK:n tolppien väliin tällä kaudella, ja mieluiten helvetin monta kertaa kaiken lisäksi. Ja kun noista KiVa:n hankinnoista lukee niin tuskin miestä ollaan sinne ainakaan laittamassa. Aavistan tässä jo pitkähkön jatkosopparin makua(toivon ainakin) mutta ihan turhaan me pidetään miestä luukkua avaamassa. Varsinkin kun sarjaa on jäljellä mitä, joku kakskytyks-kaks-kolme peliä? Rohkeasti Niemisellä vaan loppuun asti. Housu voi tauottaa pakolliset viis-kuus peliä jos on ihan pakko. Ja kun kattoo naapurin veskan tilaa niin ei se tauotus huono idis tosiaan ole.

Kaverin kanssa väännettiin Hatun valmiudesta ja kestävyydestä olla ykkösveska liigassa. Mun mielestä parikymppinen kaveri on fysiikaltaan ihan tarpeeks valmis kestämään liigakauden rasitukset ykkösenä. Pääkoppa on ihan eri juttu kyllä. Tekniikka ja kehitys taas kuuluu mv-valmentajan kontolle(brrhh!). Mutta jossittelun loputtua kyllä J.Nieminen on musta täysin liigakelpoinen veska, jota ei tarvitse lähettää 'kehittymään' muualle. Sillähän sitä närhen munat punnitaan kun isketään mies vaan rohkeasti tolppien väliin. Aika jäätävästi tuo on tähän asti homman hoitanut.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mediassa lyödään löylyä lissää HIFKin maalivahtiseikkailuihin. Muutama lainaus, ensin YLEn sivuilta, Timo Uusitalon jokerikolumnista:


Kuulemani mukaan Riksmanin palveluksia olisi alun perin tarjottu hanakasti muun muassa HIFK:lle. Montakohan pistettä IFK:lla olisi nyt enemmän, jos joukkue olisi sijoittanut roponsa Riksmaniin? No jälkiviisaus on aina sitä itseään..



Sitten Iltis, joka kirjoittaa IFK:n veskaritilanteesta just niin kuin asiat on:

Nieminen on kolmessa HIFK:n voitto-ottelussa torjunut yhteensä peräti 99 laukausta huikealla torjuntaprosentilla 97,06! Niemisessä HIFK on vihdoin löytänyt itselleen voittavan maalivahdin.

Vaikka maalivahtipeli näyttää juuri nyt hyvältä ja varmalta, HIFK on joutunut maksamaan kovan hinnan Pitkämäen itsepintaisesta peluuttamisesta.


Sanomissakin on laskeskeltu kuinka paljon enemmän pinnoja voisi olla kasassa jos Housun pelin paranemista ei olisi odotettu niin pitkään. Kuten joku (JHag?) jo kirjoittikin, ei ammattimainen urheiluseura saa olla itseluottamuksensa kadottaneen, jatkuvasti imuroivan maalivahtiparan terapiakerho. Ei maalivahdin tasoa näe välttämättä yhdessä tai kahdessakaan matsissa, mutta ei siihen kahtakymmentäkään tarvita. Kyllä jo viiden-kuuden tappiomatsin jälkeen näki mikä on Juha-pojan meininki. Silloin olisi jo voinut tehdä jotain.

Onneksi nyt näyttää siltä, että viimein on tehty jotain.


Edit. Tuli tuosta Penan kuvasta mieleen, että jos ei enää kiekko kiinnostaisi, voisi mies perustaa Amerikkaan uskonlahkon. Monistelisi tuosta potretista tienvarsimainoksia niin kylläpä mummelit heittäytyisivät luotettavan ja valaistuneen näköisen, karismaattisen johtajan hellään huomaan...
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kiekko-Vantaassa Nieminen pelasi tasaisen hyvin 12 peliä, joten itse kyllä uskaltaisin ainakin kokeilla useamman liigapelin putkeen...

No niin... Vielä ei voi oikein puhua "useamman liigapelin putkesta", mutta aika jäätävää Janin työskentely on ollut! OK, vähän tuuriakin on ollut matkassa mukana, mutta niinhän sitä sanotaan, että hyvällä MV:llä käy munkkikin enemmän kuin huonolla...

Toivotaan nyt, että KJ & Co. jaksaa luottaa Janiin vaikka nyt vielä sellaiset 5-10 matsia putkeen niin nähdään pojan ns. normaali taso => se paska matsikin sieltä tulee, mutta osaaminen, paineensietokyky jne. punnitaan siinä miten homma sen jälkeen jatkuu => tuleeko toinen & kolmas huono peli vai korjaantuuko suunta heti?

Ja jos tuo Riksmanin poksahdus pitää paikkansa niin Pitkis sinne vaikka väkisin => Kaupin Jami tekee Taubesta loppukauden aikana monta kertaa paremman veskarin kuin The Huikea Jamppa, joka melkein pelasi Narrit finaaliin viime keväänä;-)
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuulemani mukaan Riksmanin palveluksia olisi alun perin tarjottu hanakasti muun muassa HIFK:lle. Montakohan pistettä IFK:lla olisi nyt enemmän, jos joukkue olisi sijoittanut roponsa Riksmaniin? No jälkiviisaus on aina sitä itseään..

Edit. Tuli tuosta Penan kuvasta mieleen, että jos ei enää kiekko kiinnostaisi, voisi mies perustaa Amerikkaan uskonlahkon. Monistelisi tuosta potretista tienvarsimainoksia niin kylläpä mummelit heittäytyisivät luotettavan ja valaistuneen näköisen, karismaattisen johtajan hellään huomaan...

Niin, Riksmanin lisäksi HIFK:lle tarjottiin viime keväällä ainakin Chiodoa ja Toivosta. Se, miten hanakasti, on eri juttu. Kuulemani mukaan Riksman-juna meni kuitenkin aika nopeasti ohi, varmaan johtuen siitä, että Pitkämäki tuli ajankohtaiseksi ja myös Jokerit oli kiinnostunut Riksmanista.

Toi Penan kuva on äärimmäisen asiallinen, mutta ehdoton helmi on se, missä Pena nojailee mesen konepeltiin Nordiksen parkkipaikalla. Jos jollain on se tallella, niin siitä taustakuvaksi kaikille.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Katsokaa Niemisen haastattelu ifk:n nettisivuilta. "Mulla oli tosi hyvä fiilis ennen peliä. Mä tiesin, että mä onnistun ja me voitetaan". Nyt on kyllä kaikesta päätellen itseluottamus korkealla. Näinhän sen pitää mennä perkele!

Kehui vielä faneja ja uutta katsomojärjestelyä ;D
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haastattelu oli asiallista materiaalia ja kaikesta näki, että Nieminen tietää omaavansa erinomaisen paikan ottaa iso askel eteenpäin urallaan. Hyvä, että itseluottamus on kohdallaan.

Katsoin myös samaan nippuun Matias Lopin pätkän - yllätysten jymypaukku, lätkäjoukkueen kopissa soitetaan Martti Servoa...vai kuulinko väärin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös