Maalivahdit

  • 1 297 762
  • 5 812

Jimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...Milloin maalivahti on oikeasti valmis?...

Olisi pitänyt laittaa "valmis", siis lainausmerkeissä.

Tarkoitin lähinnä teknistä osaamista (mailankäyttö, torjunta-asento, sijoittuminen jne). Aina kai tekniikkaakin voi parantaa mutta toiset tarvitsevat tekniikan kuntoon laittamisessa varmuudella enemmän valmennusta kuin "valmiit".

Psyykkaamiseen löytynee helpommin osaajia lyhyellä varoitusajalla, vaikka keskellä kautta, kuin varsinaiseeen valmennukseen.

Siis uusi ykkönen jonka tekniikka on jo kunnossa. Ensi kaudeksi sitten veskarivalmennukseen ammattilainen ja Sakke keskittyy joukkueen johtamiseen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Milloin maalivahti on oikeasti valmis? Minä mitään mv-valmennuksesta ymmärrä, mutta ainakin Ropposen mukaan on äärettömän tärkeää, että hyvälläkin veskalla on joku tsemppaamassa, psyykkaamassa ja pitämässä tasoa yllä. Ja veikkaisin, ettei Ropposen tarvitse sanoa noin vain duunia saadakseen.

Tästä on kertonut myös Miikka Kiprusoff, joka ei haastatteluiden mukaan ymmärrä miksi Suomen maajoukkue säästää usein mv-valmentajan kohdalla. Isojen kisojen aikana jopa ihan huippumaalivahdit tarvitsevat pikku vinkkejä ja hengenluontia oikealta mv-valmentajalta, eikä esim. päävalmentajalta.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos kukaan haastellu näiden IFK:ssa nyt olevien tai käyneiden maalivahtien kanssa. Että millaista se maalivahtivalmennus on vai onko sitä ollenkaan?
Ei ainakaan julki ole tullut sen paremmin kehuja kuin kritiikkiäkään.
 

Shamaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, now and forever!!!
Sitten, jos ja kun, meille uusi maalivahti tulee, niin Sakke ulos. Ei samalla oven avauksella, vaan mieluiten ennemmin, jottei se pääse pilaamaan heti tätä uutta tulokasta.

Sakke on nähty kortti. Ei ole saanut kehitettyä Bäckströmistä, Riksmanista, Wallinheimosta jne. meille huippu veskaria, vaan ovat nousseet huipulle jossain muualla. On turha väittää, etteikö Saken valmennettavilla olisi ollut potentiaalia; Nikke nousi jopa NHL joukkueen ykkösmaalivahdin paikalle. Eiköhan nämä nimet ja siihen päälle vielä Vokounin jättäminen tuuliajolle riitä todistamaan Hobbitin kyvyt tällä saralla.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole saanut kehitettyä Bäckströmistä, Riksmanista, Wallinheimosta jne. meille huippu veskaria, vaan ovat nousseet huipulle jossain muualla. On turha väittää, etteikö Saken valmennettavilla olisi ollut potentiaalia; Nikke nousi jopa NHL joukkueen ykkösmaalivahdin paikalle.
Siitä samaa mieltä, että maalivahtivalmennukseen pitää panostaa HIFKssa, mutta noita mainitsemiasi kassareita Sakke ei ole ikinä valmentanut. Ja Wallinheimo ei muutenkaan mielestäni kuulu "hukattujen" HIFK -vahtien listaan, kun pelasi meillä pari hassua peliä junnuna ja nousi nykytasolle vasta ~10 vuotta myöhemmin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei ainakaan julki ole tullut Sakesta sen paremmin kehuja kuin kritiikkiäkään.

Ihan aiheellista pohdintaa. Kritiikkiä/haukkuja tuskin tulee julkisuuteen koskaan, mikä on ymmärrettävää. Kukaan ei esimerkiksi kehdannut tai uskaltanut haukkua Baxteria viime kaudella, vaikka aihetta olisi 100-varmasti ollut. Sääntö numero 1 käytöksen kultaisesta ABC:sta on se, ettei omia haukuta missään tilanteessa... ellei satu kantamaan nimeä: Hannu Jortikka. Mutta Hannullahan ei ole käytöstapaoja, joten sääntö ei koske häntä.

Se on sitten taas esimerkiksi Saken kohdalla erittäin huolestuttavaa, että julkisuuteen ei ole tullut kehuja. Mielestäni kukaan ei ole koskaan kehunut Saken maalivahtivalmentaja-taitoja missään. Jos on, niin saisinko jonkun klipin niihin kommentteihin? Monia muita maalivahtivalmentajia on kehuttu ja ylistetty monissakin kirjoituksissa, mutta meidän Sakke on "säästynyt" kehuilta aina.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lätkäpelaajien koodikieli menee niin, että hyviä valmentajia kehutaan, huonoista ollaan ihan hiljaa. Pelicans-vahdit kehaisivat Nupen panosta juuri äskettäin, Lennu hehkutti KJ:ta Urheilulehdessä ja jopa kehtasi sanoa, että "hän on Baxteria parempi".

Luettelenkin tässä ne maalivahdit, jotka ovat julkisesti kehaisseet Saken alaisuudessa pelaamista:
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä on kertonut myös Miikka Kiprusoff, joka ei haastatteluiden mukaan ymmärrä miksi Suomen maajoukkue säästää usein mv-valmentajan kohdalla.
Kipru haastelee varmaankin ihan asiaa, mutta mahtaakohan myös Suomen maajoukkue ihmetellä, miksi Miikka Kiprusoff säästää usein (itseään) maaotteluiden kohdalla...? Sakke Lindfors voisi tietty alkaa hoitaa Leijonien mv-valmentajan pestiä. Kaikki olisivat tyytyväisiä. Paitsi maajoukkue ja sen kannattajat.

Sellainen diili olisi kyllä mielestäni asiallinen, että tämän kauden IFK:ta koskevassa veskarikeskustelussa ei enää mainittaisi herraa nimeltä Jan Lundell. Paitsi huumorimielessä. Vaikka kuinka ketuttaisi Pitkiksen touhut ja IFK:n veskarisekoilu, ei kukaan varmastikaan halua Lunkkaa takaisin. Kehotan vaihtamaan lääkitystä välittömästi, jos aika on päässyt kultaamaan Lunkka-muistot.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt toivoisin, että valmennusjohdolla olisi malttia antaa Allulle kunnon saumat näyttää taitonsa. Useampi peli perättäin, vielä ainakin Saipa ja Jyppi pelit mielellään niin, että nyt jo tietäisi, että pelaa molemmat pelit. Ja Nieminen divarista kakkoseksi, Pitkämäelle viikko aikaa ja rauhaa treenata itsensä ja nuppinsa kuntoon. Jos siitä Housusta vielä maalille olisi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä laittaisin KJ:nä tänään SaiPaa vastaan Ahlqvistin maaliin, perjantaina Jyväskylässä Housun maaliin ja lauantain pelistä tehdään päätökset vasta perjantain pelin jälkeen.

Jos Pitkämäki onnistuu vieraissa Jypiä vastaan erinomaisesti, hänelle silloin la-matsi. Jos Pitkämäki on epävarma, mutta IFK voittaa, laittaisin hänet aloittamaan la-maalissa, mutta reagoisin nopeasti, mikäli kiekot pomppii ja hörppyjä sattuu. Tällöin Ahlqvist maaliin jatkamaan urakkaa, kuitenkin niin, että joukkueella on vielä realistiset saumat nousta esim. tappioasemasta voittoon.

Jos Pitkämäki pelaa hyvin, mutta IFK häviää jatkaisin luultavasti hänellä maalissa lauantaina. Jos Pitkämäki pelaa ihan kelvollisen, mutta ei mitenkään hohdokkaan matsin perjantaina ja Jypiltä tulee käkkyrään, Ahlqvist maaliin lauantaina. Ja toisaalta pienessä päässäni olen sitä mieltä, että voittavaa veskaria ei vaihdeta... Ja tämä siis koskee lähinnä nyt Ahlqvistin mahdollista voittavaa ottelua tänä iltana. Vielä ei tosin ole tietoa, pelaako Aake nyt ylipäänsä illalla...

Eli ei nämä veskariasiat ole mitenkään helppoja tai yksioikoisia, vaikka tilastoja tutkimalla ja katsomossa istumalla onkin selvää, että Pitkämäki on pelannut heikosti. Kuitenkin on kai kaikille selvää, että Pitkämäki on oikeasti nykyesityksiään parempi veskari ja on luultavaa, että otteet paranevat. Se, tapahtuuko se kyllin aikaisessa vaiheessa kaikkien osapuolten kannalta, onkin sitten eri juttu. Toivotaan, että näin todella tapahtuu ja vielä mahdollisimman nopeasti, koska Pitkämäen 2v. soppari on monessa mielessä ongelmallinen IFK:n kannalta. Pitäisi kuitenkin hankkia vähän muitakin pelimiehiä vahvistamaan joukkuetta ja hillopurkki ei tunnetusti pursu pätäkästä. Rahaa pitäisi siis yrittää säästää mahdollisimman pitkälle mv-osastolla. Loputtomiin ei kuitenkaan ole varaa odottaa, mutta missä menee aikaraja? Maaottelutauossa? Myöhemmin?

Ei oo helppoa, ei.

Jos mä olisin Juha Pitkämäki, mä ottaisin ensitilassa yhteyttä johonkin junnuaikaiseen mv-koutsiin ja lähettäisin sille videot kaikista matseista. Lupaisin mainita äijän nimen seuraavassa haastattelussa erikseen, jos hän saa toimintaan nopeasti jotakin ryhtiä. Ei se ainakaan Saken koutsausta huonommin voi mennä.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä laittaisin KJ:nä tänään SaiPaa vastaan Ahlqvistin maaliin, perjantaina Jyväskylässä Housun maaliin ja lauantain pelistä tehdään päätökset vasta perjantain pelin jälkeen.

Tuohan on juuri sitä mitä täällä viime kaudella jo maalivahtiketjussa pahoiteltiin. Lundellia lyötiin kaukaloon välistä vaikka vähän vaivaisenakin, oli edellisten pelien näytöt mitä tahansa. Ahlqvistille ei missään vaiheessa annettu kunnon näyttösaumaa, vaan niin hyvän kuin huononkin pelin jälkeen oli taas Lunkan vuoro maalilla. Kuinkas siinä kehittyy ja antaa näyttöjä?
Liian hätäisiä ratkaisuja minun mielestä näissä maalivahtien peluutuksissa tehdään.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
KJ ilmoitti HIFK-radiossa, että Aake pelaa, ellei sairastu yön aikana (haastattelu tehty eilen).

Itse antaisin Aaken pelata niin kauan, kunnes tulee ensimmäinen huono peli. BOL totesikin; Voittavaa maalivahtia on turha vaihtaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos mä olisin Juha Pitkämäki, mä ottaisin ensitilassa yhteyttä johonkin junnuaikaiseen mv-koutsiin ja lähettäisin sille videot kaikista matseista. Lupaisin mainita äijän nimen seuraavassa haastattelussa erikseen, jos hän saa toimintaan nopeasti jotakin ryhtiä. Ei se ainakaan Saken koutsausta huonommin voi mennä.

Ne maalivahdit, joiden kanssa olen mielipiteitä vaihtanut, ovat kaikki olleet aina veskareiden ihmeellisiä kierrätyksiä vastaan. Yleensä tästä on ollut juttua liittyen nimenomaan Suomen maajoukkueeseen ja Aran harrastamaan mv-rulettiin. On nimittäin ihan eri asia kuitenkin -sanovat veskarit mitä sanovat- kierrättää heitä 5-8 ottelun turnauksessa kuin 60 ottelun sarjassa. Vaikka koutsilla olisi yhtäaikaa 3 epävarman oloista jannua, hän voi rakentaa heistä kuitenkin jonkunlaisen band-aid -paketin muutaman ottelun ajaksi. Pidemmäksi aikaa ei tarvitse. Mutta 60 matsin sarjassa kannattaisi luottaa NHL-systeemiin eli voittanutta kassaria ei vaihdeta. Jos tätä ei joku mv ymmärrä ja vinkuu olevansa ykkönen, niin suksikoon helvettiin. Tavallaan ymmärrän jopa luupää-Baxteriakin, joka pysyi Lundellissa niin paljon kuin mahdollista. Pitkiksen ainoa siedettävä lukema on voittoprosentti 50%, sama kuin Allulla. Mutta voittoprosentithan nousevat sitä todennäköisemmin, mitä enemmän kiekkoja torjut. Juuri nyt meillä ei ole varaa syrjäyttää Allua, tämä on kylmä totuus. Uskomaton tilanne.

Tästä ei enää jaksaisi jauhaa, mutta veskariemme välinen ero on niin merkittävä samojen jätkien takana, että joko jompikumpi on huikean hyvä tai toinen huikean huono. Jälkimmäinen pätee. Se, että täällä katsellaan menneet maalit ja todetaan, että sejase oli väärin sijoittunut, on varma merkki myös siitä, että emme ole aikoihin nähneet hyvää torjujaa. Meille on ihan jokapäiväistä kauraa, että veskari häviää aina 1vs 1 ja 2-1:set ja tokihan nämä tilanteet ovat syntyneet kenttäpelaajien mokista. Koetan saada jostain käsiini ei-julkista tietoa maalivahtien menestyksestä 1vs 1 ja muissa ylivoimahyökkäyksissä. Tämä on ihan perusdataa ja näitä nimenomaan katsellaan myöskin, kun jätkiä scoutataan. Naurettavan pienellä vaivannäöllä löysin Tarkin ja Brucklerin pari huippupelastusta, joissa kenttäpelaajat ovat koomailleet totaalisesti. Meiltä jää kokonaan tämä osasto katsomatta, joten luulemme automaattisesti, että vain meillä näitä yleensä tapahtuu ja jos näitä kenttämiesten mokia tulisi muillekin, niidenkin maalivahdit imuroisivat aina. Yhtä yksisilmäinen (ja luonnollisista syistä) tapa tarkastella tilannetta kuin jos tutkija katsoisi suomalaista talviautoilua ja rajoittaisi tämän vain Pohjois-Suomeen todeten: talvella on aina lunta ja niinpä auto ja kuljettaja pitää varustaa lumisia olosuhteita varten, sillä muita olosuhteita ei ole. Siis: maalivahti häviää aina jokaisen avopaikan, muita mahdollisuuksia tilanteen lopputulokseen ei ole.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Harvinaisen hyvä kirjoitus JHagilta, enkä nyt tarkoita etteikö JHag yleensä kirjoittaisi asiaa, mutta noin yleisesti ottaen hyvä kirjoitus.

Ja asiaan. Meillä ei tosiaan ole muuta vaihtoehtoa kuin pitää Allu tolppien välissä. Ahlqvist nollasi Lukon Raumalla ja nyt on sitten ehkäpä miehen viimeinen tilaisuus näyttää osaaminen IFK:n paidassa. Ykkösveskan paikka on tarjolla, ja siihen on Allun tartuttava.

JHag on myös oikeassa siinä suhteessa, ettei meillä IFK-faneilla ole ollut pitkään aikaan huippuveskaria seurattavana. Tomas Vokoun on eittämättä huippumolari ihan jo maailman mittakaavassakin, mutta jostain kumman syystä hänkin oli meillä ollessaan täysi hooveri. Tuntuu kuin IFK:n maali olisi kirottu jollakin tapaa. Tai sitten kaikki johtuu vain osaamattomuudesta tietyillä paikoilla.

Allu maaliin ja Pitkämäki myyntiin. Näin on valitettavasti asia.
 

Conda

Jäsen
Komppaan edellisiä (Rocket Richard & JHag) Allun ja koko HIFK:n maalivahtitilanteen suhteen...

Pelkään vaan trendiä, että hyvää peliä seuraa aina ei-niin-hyvä peli. Peloista huolimatta ainoa oikea valinta on antaa hyvän pelin pelanneelle veskalle mahdollisuus jatkaa hyviä pelejä - eikä voittavaa maalivahtia ihan hepposin perustein pitäisi ikinä vaihtaa.

Sen verran vielä Nordiksesta, että me ollaan jo totuttu keskivertoveskoihin. Vastustajan veska kun vetää muutaman game saverin, niin me vedotaan huonoon onneen...oljenkorsi sekin, mutta ei se oikeasti pidä meitä pinnalla.
Onni/tuuri on muutenkin niin vaikea määritellä jääkiekossa, sillä hyvä onni/tuuri on lähes poikkeusetta ansaittua (ainakin pitkässä juoksussa) ja se seuraa jostain syystä aina vain hyviä pelaajia ja joukkeita...

Itse en nyt tällä hetkellä toivo uusia veskoja. Minä toivon, että nyt kävisi rakkaassa seurassani sellainen ilmiö, että AA tai JN breikkaisi oikein kunnolla ja lopullisesti. Miksi ei meilläkin voisi näin edes joskus käydä - koska ollaan kunnolla viimeeksi kokeiltu? Tämä toki vaatii malttia, mutta ainakin itse olisin valmis tähän.

Mikäli nyt pitää äkkiä päästä rahoista eroon, niin joku erittäin varma ja kallis (kotimainen T. Draper)... Vakavasti ottaen, en tunne markkinoita enkä nykytietämyksellä osaa nimetä sopivia kandinaatteja - ulkomainen eikä pätkätyöläinen oikein innosta.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Komppaan edellisiä (Rocket Richard & JHag) Allun ja koko HIFK:n maalivahtitilanteen suhteen...

Pelkään vaan trendiä, että hyvää peliä seuraa aina ei-niin-hyvä peli. Peloista huolimatta ainoa oikea valinta on antaa hyvän pelin pelanneelle veskalle mahdollisuus jatkaa hyviä pelejä - eikä voittavaa maalivahtia ihan hepposin perustein pitäisi ikinä vaihtaa.

Pitäisikö myös jossain määrin antaa maalivahdille aikaa ja mahdollisuus? Eli ettei aina huonon pelin jälkeen joutuisi penkille. Sanotaanko ainaki kolme-neljä peliä putkeen mentäisiin samalla maalivahdilla.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Sakke on nähty kortti. Ei ole saanut kehitettyä Bäckströmistä, Riksmanista, Wallinheimosta jne. meille huippu veskaria, vaan ovat nousseet huipulle jossain muualla. On turha väittää, etteikö Saken valmennettavilla olisi ollut potentiaalia; Nikke nousi jopa NHL joukkueen ykkösmaalivahdin paikalle. Eiköhan nämä nimet ja siihen päälle vielä Vokounin jättäminen tuuliajolle riitä todistamaan Hobbitin kyvyt tällä saralla.

Nikke lähti Hifk:sta kauden 99-00 jälkeen, Wallinheimo taisi pelata Hifk:ssa joskus kultaisella 80-luvulla. Riksman karkasi HIFK:sta kauden 01-02 päätteeksi. Sakke lopetti pelaajauransa vuoteen 2002, jonka jälkeen aloitti joukkueen maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtaja (jompi kumpi pesti taisi tulla vasta myöhemmin). Kauteen 2002 (en muista milloin aloitti Hifk:ssa, mutta toimi aika pitkään) saakka Hifk:n maalivahtivalmentajana toimi nykyisin HPK:ssa samaa virkaa hoitava Jari Kaarela.

Sakke tuskin on mikään mullistava molarikoutsi, mutta joku roti näihin juttuihin.

EDIT: Pitäisi lukea tarkemmin, siellähän tämä kaikki oli jo tullutkin...
 

Calcichew

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hakin kommentteja HIFK radiosta kuunnelleena sanoisin, että meillä on paha maalivahti ongelma. Ahlqvisti kuulemma haparoinut koko pelin ajan ja saa ottaa piikkiinsä molemmat maalit. Todella epätasaisia ovat maalivahtimme otteet, ja se huolestuttaa. NYT tarvitaan uusi molari! niin paljon kuin Pitkämäestä pidänkin..
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hakin kommentteja HIFK radiosta kuunnelleena sanoisin, että meillä on paha maalivahti ongelma. Ahlqvisti kuulemma haparoinut koko pelin ajan ja saa ottaa piikkiinsä molemmat maalit. Todella epätasaisia ovat maalivahtimme otteet, ja se huolestuttaa. NYT tarvitaan uusi molari! niin paljon kuin Pitkämäestä pidänkin..

Jepulis, kyllä nyt on tultu siihen pisteeseen, että meidän molemmat maalivahdit Pitkis ja Allu on katottu. Kummastakaan ei ole ykköseksi. Vielä olisi sitten kortti Nieminen.
 

Calcichew

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä olisi sitten kortti Nieminen.

Onhan se Nieminen pelannu ihan vakuuttavasti vantaan maalilla, mutta oliskohan hänestä HIFK:n ykkösmaalivahdiksi? epäilen.

hifk tarvitsee oikeasti kokeneen,menestyksekkään ja varman torjujan. Mistäköhän vain löytyisi...
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
IFK:lle näyttäisi riittävän veskari joka päästää keskimäärin alle 3 maalia/peli. HIFK on tehnyt eniten maaleja/ottelu tähän mennessä (lähes 3,4) SM-liigassa. AA on nyt pelannut neljä ottelua joissa päästänyt 2,75 maalia. Näistä neljästä ottelusta HIFK on saanut 8 pistettä eli 2/ottelu. Tolla pistekeskiarvolla ollaan SM-liigan kärjessä kauden lopussa. AA jatkakoon. Tilastot on kivoja :).
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lle näyttäisi riittävän veskari joka päästää keskimäärin alle 3 maalia/peli. HIFK on tehnyt eniten maaleja/ottelu tähän mennessä (lähes 3,4) SM-liigassa. AA on nyt pelannut neljä ottelua joissa päästänyt 2,75 maalia. Näistä neljästä ottelusta HIFK on saanut 8 pistettä eli 2/ottelu. Tolla pistekeskiarvolla ollaan SM-liigan kärjessä kauden lopussa. AA jatkakoon. Tilastot on kivoja :).

Rauman peli oli vakuuttava esitys niin Ahlqvistilta kuin koko joukkueelta, mutta tänään ilmeisesti molemmat maalit menneet "haahuilevan" Aaken piikkiin. Kuitenkin viikonlopun back-to-back -ottelut JYPiä vastaan kertovat lopullisesti tilanteen, sillä (yhtään SaiPaa väheksymättä) pahasti siipirikkoinen SaiPa ei kyllä mikään todellinen mittari ole IFK:lle. Silti hieman pelottaa tuo Ahlqvistin ailahtelevaisuus ja tasaisuuden puute. Tasaisuushan on kaiken A ja O hyvässä maalivahtipelissä.
 

El Crushero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Kühnhackl
SaiPan ensimmäinen maali meni täysin Ahlqvistin piikkiin ja läpi ottelun mies oli epävarma vaikka muutaman haamun ottikin. Ahlqvist tuntuu sijoittuvan melkein aina väärin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
SaiPan ensimmäinen maali meni täysin Ahlqvistin piikkiin ja läpi ottelun mies oli epävarma vaikka muutaman haamun ottikin. Ahlqvist tuntuu sijoittuvan melkein aina väärin.

Kuten olen koko ajan sanonut, Allu on profiililtaan luotettava 2-vahti. Hän on kuin ilmetty Lunkka hyvinä aikoinaan: vakaata yli 90% suorittamista, päästää vähän maaleja, mutta tietty suuruus ja varmuus puuttuvat. Juuri nyt, kun HIFK:lla kerrankin toimii maalinteko kiitos KJ:n, Allulla ostetaan lisäaikaa ja pelataan jopa ihan kelpo runkosarja. Tämä on asian hyvä puoli. Allu on päästänyt kahdessa viime matsissa keskimäärin maalin per matsi ja antaa näillä lukemilla ilman suuruuttakin joukkueelleen selkeästi mahdollisuuden voittaa.

Kaikki ylläoleva on kehua ja puffaa sitä ajatusta, että Allu olisi meidän 2-veskarimme. Mutta ei nyt herran tähden mennä toista kertaa peräkkäin samaan miinaan kuin Lunkan kanssa: kakkosesta ei saa ykköstä. Ei ainakaan meidän nykyisellä mv-valmennusosastolla. Mutta vähän tässä tulee kuitenkin funtsittua sitä tosiseikkaa, että KJ:n joukkueessa Tarkistakin tehtiin loppujen lopuksi hyvä 1-mv. Ehkä KJ osaa otona jopa koutsata veskareitakin.

Outo sekoitus tyytyväisyyttä, koska joukkue voitti ja veskari päästi vähän + huolestumista siitä, että playoffeissa pitää olla varsinainen 1-mv jo kehissä. Riittääkö aika siihen, että Allusta tulisi tämän kauden Tarkki? Siis Tarkkihan oli aivan tavallinen turisti tullessaan liigaan ja haki tryoutia (huom!) HIFK:stakin. Kärpät teki hänestä veskarin. Juuri tämä HIFK, joka osaa tehdä maaleja, passaa loistavasti Allun pariksi runkosarjaolosuhteisiin. Playoffit ovat isojen veskarien pelikenttää, sieltä on mm. Riksman poistunut kahdet finaalit hävinneenä ja hänkin on kokemukseltaan valovuoden Allua edellä.

edit: En siis edes ajatellut sitä mahdollisuutta, että Allulla ei jatkettaisi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös