Liverpool FC 2015–2016

  • 136 353
  • 933

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Ketä hyökkääjiä on muuten enää jäljellä tänä kesänä, joita Pool voisi hommata?

Benteke (todennäköisesti Pooliin)
Lacazette ("hidastelee" Lyonin kanssa jatkosopimusta, haluaa muualle?)
Oscar (jäänyt Barcassa vähälle peliajalle Messi/Neymar/Suarezin taakse ja haluaa peliaikaa)

Tuossa ne vaihtoehdot taitaa olla. Pooliin todennäköisesti Benteke, mutta itse olisin kiinnostunut Lacazettesta. Miten Bentekellä riittää nopeus Coutinhon ja Firminon nopeaan syöttelyyn? No sen näkee ensi kaudella ilmeisesti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Se on Skrtel ja hyvä että teki jatkosopimuksen. Katsellaanko edes samoja pelejä, jos joku toivoo edes yhden kokeneen osaajan lähtöä pois Liverpoolista, kuten Skrtelin. Aina saa olla eri mieltä, mutta ei kai tässä pidä nyt ihan U23-Liverpoolia kasata, kun ei sellaisella porukalla pärjää enempää kuin päättyneellä kaudella nähtiin, melkein ja melkein, kaikissa sarjoissa, joissa pelattiin.

Benteken ulosostohinta on ihan järjetön, £32.5m, mutta ehkä se on pakko maksaa, jos pelaaja halutaan Liverpooliin. Olisi kyllä aika riskihankinta, kuin toinen Carroll.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Olen katsonut suurimman osan Poolin peleistä esim. viimeiseltä kymmeneltä vuodelta ja "paidasta repijä Skertel" on mielestäni puolustuksen heikoin lenkki. Joissakin peleissä mies on aivan täydellinen "boss", mutta sen jälkeen aivan käsittämättömiä hasardeja. Sakho on nyky Poolin Hyypiä tai Agger. Toivottavasti Ilori kaappaa Skertelin paikan ensi vuonna. Imo Skertel on hasardi ja tulee aina olemaan.

Katso esim. Liverpoolin season review kaudelta 2013-2014, silloin kun Pool "melkein voitti" mestaruuden. Puolustus vuosi kuin seula Skertelin johdossa kun Agger myytiin.

Viisi ensimmäistä seuraa kauden päätyttyä ja päästetyt maalit:
Man City 37
Liverpool 50
Chelsea 27
Arsenal 41
Everton 39

Kertoo jotain Skertelin johtamasta puolustuksesta.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ok, DarkTower. Pidetään omat mielipiteemme Skrtelin merkityksestä Liverpoolille. Sai kuitenkin jatkosopimuksen ja pelaa varmaan suunnilleen kaikki pelit Liverpoolin pakkina myös 2015-16, jos on terve. Erilaiset mielipiteet on aina ok. Kyllä minuakin ovat joskus ketuttaneet esim. Lucas ja Henderson, mutta ei enää. Saa nähdä muuten kykeneekö Bogdan haastamaan Mignoletin, kun ei meidän mv-peli ole ollut ihan riittävän hyvällä tasolla viime kausina, että voitettaisiin pokaaleja.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Totta Johannes, molemmilla on mielipiteensä ja arvostan sinun omaasi. Katsohan silti tuo ylempi päivitys "melkein" mestaruusvuodelta top-5 joukkueista.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vanha totuus on tietysti, että hyvällä puolustuksella voitetaan mestaruuksia, en kiellä asiaa. Jos kuitenkin jo Liverpoolin pelitapa on 3-4-3, kuten 14-15, niin siinä on riskinsä puolustuspään suuntaan, varsinkin kun vasen wingback on usein Moreno. Skrtelin johtamalla puolustuksella voitettiin kaudella 13-14 11 peliä putkeen Valioliigassa ja kaudella 14-15 9-3-0 12 pelistä. Ei onnistu tuollaiset tilastot, jos puolustus aina vaan vuotaa.

Uusi kapteeni on nyt Henderson ja Skrtel teki jatkosopimuksen. Kyllä nämä uutiset kertovat minulle keneen uskotaan ja luotetaan.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Varsinkin jos puolustus vuotaa ;) Hyviä putkia tulee aina, mutta silti ne tilastot aina tasaantuvat. Itse olen sitä mieltä, että Pool olisi voittanut mestaruuden jos vain puolustus olisi ollut hyvä. 50 päästettyä maalia 38 pelissä kertoo totuuden. Puolustus oli sillä kaudella täyttä skeidaa Skertelin johdossa. Varsinkin kun katsoo Poolin season reviewin kyseiseltä kaudelta niin näkee totuuden. Katsokaa se ihmeessä. Siitä näkee jokaisen päästetyn maalin ja totuuden miksi hävittiin mestaruus. Ei jää selittelyille varaa. Puolustus oli todella huono.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Liverpoolin alkukauden pelit ovat sujuneet liian kehnosti, että ilman huikeita voittoputkia emme olisi taistelleet kärkisijoista. Viime kaudella saatiin 21 pistettä ensimmäisistä 16 pelistä ja mokattiin CL-alkulohko. Pitää kyetä tasaisempaan tekemiseen joukkueena. Tämä ei ole yhden pelaajan vika, vaan katse kääntyy nyt jo Rodgersiin. Ovatko kesän 2015 hankinnat ja pelitavan, joukkueen muutokset sellaisia, että Rodgersin neljäs kausi Liverpoolissa tuo jo menestystä. Olisiko paketti nyt koko kauden kasassa, eikä vasta joulukuun lopussa 2015.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Kirjoitat asiaa Johannes. Itse olisin antanut kylmästi kenkää Rodgersille viime kauden jälkeen ja hommannut Kloppin. Itse asiassa ihmettelin, miksi Rodgers ei saanut kenkää vaan kaikki hänen apuvalmentajansa saivat. Eikö Rodgers kuitenkin ollut päävastuussa?

Klopp ei ole mikään sateentekijä, mutta silti aivan huikea manageri, parhaimpia mitä on tarjolla. Hyvä ystäväni on Dortmundin faneja jo 80-luvulta saakka ja hän totesi, että Klopp oli parasta mitä heille ikinä olisi voinut tapahtua kun hän tuli joukkueen peräsimeen. Kaksi Bundesligan mestaruutta putkeen joukkueella, joka oli koottu murto-osasta Bayern Munchenin budjetista. Vaikka viime kausi menikin vähemmän putkeen, niin sitä tapahtuu. Onhan esim. Mourinho saanut kenkää Chelseasta aikoinaan.

Vedonlyönneissä Rodgers johtaa ylivoimaisesti sitä, kuka manageri saa ensimmäiseksi kenkää Valioliigassa. Seuran kannalta en toivo sitä eli toivon, että joukkue menestyy. Pitemmällä tähtäimellä toivon sitä, koska Klopp on huomattavasti parempi manageri kuin Rodgers. Kuin yö ja päivä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Sakhon tai Lovrenin vertaaminen Skrteliin ei tee oikeutta slovakille joka illasta toiseen kuitenkin raataa siellä alakerrassa. Pallollisena ei ole yhtä pätevä kuin Sakho tai Lovren mutta omaan päähän pelatessa huomattavasti agressiivisempi ja parempi katkomaan. Riskirajoillahan Skrtel on aina pelannut, mutta useimmin sen rajoissa missä tuomari on sen sallinut. Sakhosta tulisi ihannetilanteessa fyysinen ja hyvä katkoja, sekä pallollisena johtava alakerran mies, mutta sen pitää vielä pystyä lukemaan peliä paremmin ennen syöttöä (ei ajaisi itseään umpikujaan), parantaa ensimmäistä kosketustaan mikä on usein louhikko ja ennen kaikkea olla enemmän kentällä kuin fysioiden kanssa vesijuoksemassa. Joukkueelle ei ole potentiaalista paljon hyötyä jos se vaan vesijumppaa kuten tähän asti.

Kloppo olisi varmasti pätevä ehdokas manageriksi, mutta epäilen että Liverpool ei tuosta vaan menisi ja ottaisi sitä. Varmasti halukkaita riittää muitakin, ja nimenomaan seuroissa jotka ovat pykälää paremmalla tasoolla tällä hetkellä. Mutta sillä on kai turha edes spekuloida koska Rodgersin johdolla mennään. Viime kauden ketjussa taisin jo mainitakin että mielestäni Rodgersilla on oltava työrauha tuonne jouluun asti, ja jos silloin ollaan pahasti ulkona sarjassa, niin on aika etsiä uusia vaihtoehtoja. Kun vielä muistetaan että joulukuun alkuun mennessä on jo takana Arsenal, ManU, Everton, Tottenham, Chelsea ja City -matsit vieraissa, niin varmasti ainakin tiedetään oma taso.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Täällä ihan hyvää keskustelua, mutta ihmettelen tuota Skrtelin dissaamista. Näen itse asiat samoin kuin Johannes ja Andi. Slovakin tekemä jatkosopimus on erittäin hyvä asia, samoin Hendon valinta kapteeniksi oli odotettavissa oleva ratkaisu.

Itse odotin koko kevään Rodgersin potkuja, mutta hän sai jatkaa. Valitettavasti en usko hänen kykyihinsä pätkän vertaa, joten odotettavissa on viime kauden tapaan surkea kauden aloitus ja kausi on ohi jo ennen joulua.

Itse olen muuttanut kesän aikana mielipidettä Sterlingiin. Keväällä olin sitä mieltä, että yhtään tasokasta pelaajaa ei pidä myydä kilpailijoille ja tuo periaate on edelleen olemassa. Mutta Sterlingin viime kauden loppu oli erittäin huono ja pojulle on noussut kusi pahasti päähän, niin tässä tapauksessa ottaisin 50 miljoonaa puntaa ja myisin Cityyn. Ei joukkueen tarvitse tuota syöpää katsella ja vanha totuus on se, että nopeita laitahyökkääjiä kasvaa kuin sieniä sateessa. Osa niistä on tietysti ns. yhden-kahden kauden ihmeitä, mutta näitä vikkeliä nuorukaisia löytyy markkinoilta. Sterling on myös erittäin hento ja lasinilkkainen kaveri, joten loukkaantumisriski on normaalia suurempi.

Rodgersin on nyt tämän kuukauden aikana ratkaistava, miten hän hyökkäyspään rakentaa. Kuka kolmikosta Balotelli, Borini, Lambert jää joukkueeseen. Itse pitäisin näistä varauksin Balotellin. Yksi hyökkääjä on kuitenkin ostettava, koska Sturre on puolet kaudesta loukkaantuneena. Benteken hintalappu on 20 miljoonaa liian suuri ja en näe hänessä tarpeeksi potentiaalia. Itse kohdistaisin katseet Lacazetteen jos ja kun Sterlingistä saadaan se 50 miljoonaa. Sitä en tiedä, mitä Borinin ja Lambertin myynnistä saadaan, mutta eivät he ainakaan ihan ilmaiseksi siirry.

Lisäksi vahvistaisin vielä keskuspuolustusta yhdellä suhteellisen kovalla nimellä, koska toivon Canin saavan mahdollisuuden pelata keskikentän pohjalla yhdessä Hendon kanssa. Tällöin keskikenttä olisi riittävän vahva. Jos keskuspuolustajaa ei hankita, niin silloin pitää vielä vahvistaa keskikenttää yhdellä miehellä, kun Can joutunee silloin tällöin taas puolustukseen.

Eli joukkue tarvitsee yhden keskuspuolustajan / keskikenttämiehen sekä keskushyökkääjän. Näiden hankintojen jälkeen joukkue pystyy kilpailemaan valioliigan top4-paikasta, mutta valitettavasti vain huono manageri vesittää sen.
 

Tunnelmapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Wild, Ducks
http://www.lfctour.com/news/latest-news/liverpool-s-30-man-tour-squad-confirmed
Siinä on linkin takana seuran sivuilla miehistö julkaistu millä Aasian & Aussien höntsäturnee lähtee liikkeelle. Mielenkiintoista nähdä asteleeko Raheem Sterling myös lentokoneeseen kun huomenna starttaavat matkaan. Coutinho & Firmino eivät nimettyjen listalla ole. Lienevät lomailemassa vielä jossain Rion rannoilla.

Myös Balotelli puuttuu, mutta voi johtua isän taannoisesta kuolemasta. Toivottavasti Helsingissä on sitten mukana ja täydessä iskussa kaikki ykkösmiehet.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Liverpool on nyt palkannut kesän aikana Sean O'Drisicollin, Gary McAllisterin ja Pep Ljindersin Rodgersin taustajoukkoihin ja valmennustiimin, josta osa sai lähteä alkukesästä pois. Kyllä tuo vaikuttaa siltä, että seuraavaksi Rodgers lienee liipasimella, jos hän ei saa Liverpoolia vihdoin pelaamaan tasaisemmin ja pitäisi myös voittaa välillä pokaaleja. Voittoputkia on kiva katsella, mutta jos ne eivät riitä mestaruuksiin, niin vaikea niitä mukavia ajanjaksoja on kovin lämmöllä muistella vuosien kuluttua, kun lopulta joku toinen joukkue juhli mestaruutta, ei Liverpool. Nyt ei päästy kaudelle 15-16 edes CL:n mukaan ja pelataan syksy torstai-pelejä Euroopan Liigassa. Tietää ainakin, että Liverpool pelaa paljon väsyneenä Euroopan pelistä sunnuntai-pelejä Valioliigassa jouluun saakka.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Myös Balotelli puuttuu, mutta voi johtua isän taannoisesta kuolemasta. Toivottavasti Helsingissä on sitten mukana ja täydessä iskussa kaikki ykkösmiehet.

En kyllä näe Balotellin ja Liverpoolin yhteistyössä mitään järkeä. Maailmalta löytyy parempia kärkiä ja vaikka joku Dzeko olisi tässä vaiheessa kohtuullisen varma valinta. Hintalappu varmaan reilusti alle 20m£.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Raheem Sterling ei BBC Sportin mukaan lähde mukaan Liverpoolin harjoituspelien matkalle Kauko-itään ja eiköhän tämä liene viimeinen niitti sille, että pelaaja myydään kesällä 2015 pois Liverpoolin joukkueesta. Sterling oli nimetty mukaan leiriryhmään, joka pelaa muutaman harjoituspelin.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Raheem Sterling ei BBC Sportin mukaan lähde mukaan Liverpoolin harjoituspelien matkalle Kauko-itään ja eiköhän tämä liene viimeinen niitti sille, että pelaaja myydään kesällä 2015 pois Liverpoolin joukkueesta. Sterling oli nimetty mukaan leiriryhmään, joka pelaa muutaman harjoituspelin.

Eiköhän tuo liene cityn kanssa jo melkein done deal, mutta hinnasta väännetään vielä. Pakko kyllä sanoa että 50m puntaa on viime kautisesta Raheemista todella ylihintaa ja toivottavasti nämä rahat osataan sijoittaa fiksummin kuin Suarez miljoonat
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Pakko kyllä sanoa että 50m puntaa on viime kautisesta Raheemista todella ylihintaa ja toivottavasti nämä rahat osataan sijoittaa fiksummin kuin Suarez miljoonat

Benteke?

Muutenhan tuo Liverpoolin pakka alkaa olemaan kasassa, kun Clynekin tuo hieman parempaa laatua, kuin Glen Johnson.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
£49m saatiin lopulta Sterlingin siirrosta Cityyn. Euroissa rahamäärä on noin €68m. Aika paljon pelaajasta, joka ei vielä Liverpoolissa ollut kovin hyvä maalintekijä, vaikka en kiistä hänen osaamistaan ja en väitä Cityn tehneen kehnoa kauppaa. Sen asian näyttävät tulevat kaudet, että jatkuuko 20v Sterlingin kehitys kohti maailmanluokan pelaajaa.

Nyt pitää jatkaa myyntipuolella ja hankkiutua eroon turhista pelaajista, joita on vino pino. Nimiä en mainitse, mutta työtä riittää Liverpoolin officella. Ostopuolella on vielä aukkoja, joita tässä ketjussa on hyvin arvioitu. Jatketaan.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
£49m saatiin lopulta Sterlingin siirrosta Cityyn. Euroissa rahamäärä on noin €68m. Aika paljon pelaajasta, joka ei vielä Liverpoolissa ollut kovin hyvä maalintekijä, vaikka en kiistä hänen osaamistaan ja en väitä Cityn tehneen kehnoa kauppaa. Sen asian näyttävät tulevat kaudet, että jatkuuko 20v Sterlingin kehitys kohti maailmanluokan pelaajaa.

Nyt pitää jatkaa myyntipuolella ja hankkiutua eroon turhista pelaajista, joita on vino pino. Nimiä en mainitse, mutta työtä riittää Liverpoolin officella. Ostopuolella on vielä aukkoja, joita tässä ketjussa on hyvin arvioitu. Jatketaan.
Elämä on. Kyllä £49m on aivan riittävä summa Sterlingista, jolla on vielä paljon kehitettävää. Nuo punnat voidaan käyttää viisaasti ja hankkia parikin kunnon pelaajaa kokoonpanoon. Ja Andi ei nyt tarkoita Bentekeä, minkä ei usko tyyliltään sopivan pelaavaan nippuun edes vähääkään.

Itseasiassa tuossa on jälleen omistajilla ja Rodgersilla näytön paikka että saavat punnat poikimaan oikeanlaisia vahvistuksia joukkueeseen, ja nimenomaan sinne avauksen puolelle. Viime vuosilta Liverpoolilla on näyttöjä lähinnä kunnon tuhnuilusta silloin kun jostain pelaajasta on saatu iso pino käteistä. Tuon kurssin olisikin muututtava. Seuralle ei tee hyvää sekään että tähdet ja potentiaaliset tähdet poistuvat isoilla summilla, ja niiden aukkojen paikkailu näyttää lähinnä puuhastelulta.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
20-vuotias Sterling ja £49m... kaikkien aikojen kallein englantinen pelaaja ja "maailmanmittakaavassa" tämä siirto menee TOP-15een.

Täysin overrated-hinta, ei se ole hullu joka pyytää...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sterling ostettiin Liverpooliin 15-vuotiaana QPR:stä, joka nyt saanee 20% siirtosummasta. Osto tapahtui, kun Benitez oli vielä managerina. Liverpool maksoi pelaajasta länsi- Lontoon seuralle v. 2010 600000 puntaa + optiot. Nyt markkina-arvo oli yli 80-kertainen verrattuna ostohintaan ja varmaan myös QPR on tyytyväinen kaupasta ManCityyn Liverpoolia.

Yleensä kiittää pelaajaa Liverpool-ajasta ja toivottaa kaikkea hyvää jatkoon, mutta nyt on hieman nihkeä tunnelma. Tuskin pelaaja ilman taustajoukkojaan olisi keksinyt haluta pois Liverpoolista, mutta onneksi saatiin edes todella hyvä siirtosumma Sterlingistä.
 

Cou10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Saimaan Pallo, LFC
49 miljoonaa äksyilevästä nuoresta miehestä näyttää ihan hyvältä kaupalta, kunhan rahat käytettäisiin kerrankin huolella. Liverpoolille taisi jäädä tuon QPR:n osuuden jälkeen käteen noin 40 miljoonaa puntaa, jolla saisi jo ihan kelpo pelimiehiä. Ongelma lieneekin siinä, että Liverpool torstailiigoineen ei ehkä ole kansainvälisen tason pelimannien mieleen. Jos punapaitojen rosteria vertaa top 4 joukkueiden kanssa, niin kyllähän siinä hieman tasoitusta annetaan. 3 vuoden päästä tilanne voi olla jo toinen, onhan joukkue verrattain nuori, mutta ehkä nyt olisi aika näyttää hieman kunnianhimoa. Ostaa yksi kova nimi, joka kävellessään Melwoodiin ensi kertaa kohtaa niin perkuleen leveähymyisen Rodgersin, joka intopiukeana tarjoilee hopeatarjoittimella kausikortin avaukseen. Tai sitten ostetaan Benteke. Mutta sille ei sitä kausikorttia sitten.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Tapaus Sterling saatiin nyt sitten päätökseen, ja varmaan oli kaikkien osapuolen kannalta paras ratkaisu, ei hänellä tainnut olla enää kauheasti halua edustaa Poolia. Onkohan tuossa siirrossa muuten pykälää, että Pool puolestaan saa jotain, jos City myy Rahemin esim. Barcelonaan 80 miljoonalla punnalla kahden vuoden kuluttua? Rodgersilla onkin nyt haastetta käyttää rahat viisaasti, se ei ole ollut Rodgersin vahvin puoli tähän saakka, vaikka varmaan onkin joutunut tyytymään pelaajiin jotka eivät ole olleet ykkösenä hänenkään listallaan. Minusta tuleva kausi on Rodgersille vedenjakaja, toista peräkkäistä alisuoritusten kautta ei saa tulla. Valmennustiimiin palkattu Gary McAllister teki Poolin keskikentällä hyvää jälkeä vielä 'vanhoilla päivillään' 2000-2002, toivotaan että sama jälki jatkuu treenikentällä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Tänään siis alkoi harjoitusturnee 0-4 voitolla paikallisesta Thai All Starsista. Maalit Markovic, Sakho, Lallana, Origi. Ensimmäisen jakson molemmat maalit syötteli Teixeira. Muista mainittakoon Ingsin ja Origin pirteät esitykset. Belgi veteli rimoihin parikin kertaa ennen kuin onnistui maalinteossa. Suurta painoarvoa ei näille höntsille tule annettua vastustajien ollessa mitä ovat, mutta ompahan kausi avattu viimein. Striimi pätki ihan huolella ja siinä oli varmaan osuutensa ukkosella ja sateella mikä teki pelistäkin kyllä ihan pelkkää vesipalloa.

Pistetään vielä ensimmäisen jakson avaus:
Bogdan, Gomez, Sakho, Toure, Wisdom, Lucas, Rossiter, Teixeira, Markovic, Ings, Lambert

Toisella sitten mentiin näin:
Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Maguire, Allen, Henderson, Milner, Ibe, Lallana, Origi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös