Liigan paras toimitusjohtaja

  • 55 080
  • 286

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Toimitusjohtajan ja valmentajan osuudet

Viestin lähetti lihaani

Mutta tj:n pelisilmä pelaajahankinnoista. Kuinka sitä voi painottaa? Melkoinen osuus pelaajan sitouttamisesta työntekoon on valmentajalla.

TJ:n pelisilmällä on toki merkitystä pelaajahankinnoissa. Toisissa seuroissa enemmän toisissa vähemmän. Riippuu varmaan aika paljon seuran sisäisestä työnjaosta sekä käytössä olevista resursseista.


Otan esimerkin seurasta, joka asunpaikkanikin takia on minulle muita tutumpi:

Pelicans maaliskuu 1992: Oli scoutattu muiden joukkueiden ylijäämäpelaajia, jotka Pelsuissa olivat nousseet siivilleen. Peltolan ykköskenttä oli liigan parhaita ja huippujännittäviä pleijareita tahkottiin TPS:n kanssa. Oliko Jorma Kosonen liigan parhaita pomoja, kun toiseksi halvin porukka oli liigan eliittiä?

Pelicans maaliskuu 1994: Sarjan jumbo. Rosteri tyhjennetty jo joulun aikaan ja ex. Pelsut (Toporowski, Setzinger, Rämö etc.) pelaavat oikein mukavasti toisissa joukkueissa. Fanit ja melkein koko urheileva Lahti puristelee muniaan kuinka velkasaneerauksessa käy. Onko sama Kosonen liigan pelle?

Toimitusjohtajan onnistumista tai epäonnistumista lienee järkevää arvioida hieman pidemmällä aikavälillä kuin yksi pelikausi. Tällä perusteella Kosonen on epäonnistunut kokonaisuudessa aika pahasti. Tuota väitettä tukee se että mies on seuran pääomistaja ja narut ovat olleet omissa käsissä alusta saakka. Onko tälle liikemiehelle tapahtunut virhe jo ostohetkellä, vai useita virheitä sen jälkeen. Tuohon en uskalla asiasta tietämättömänä ottaa kantaa. Varmaa on että jossain on menty metsään ja syvälle. Ja ettei Lahtelaisten tätä tarvitsisi sanoa: Metsässä olemme mekin. Ei ehkä ihan yhtä syvällä mutta metsässä kuitenkin. Ja matkalla pöheikköön The Ilkka on lyönyt päänsä useampaankin Karjalan mäntyy.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Tepa
Ensiksi TJ:stä. Minusta sellainen TJ on hyvä, jonka joukkue pärjää resursseihinsa nähden hyvin. Sellaisia joukkueita on HPK, Kärpät, Lukko, Jyp ja Tappara. Näiden toimitusjohtajat ovat onnistuneet minusta hyvin. Järjestys on mielestäni mainitsemani.

Olisi mielenkiintoista lukea, millä mittarilla Kärpät pärjää resursseihin nähden hyvin. Joukkueella on tukijoita todella paljon. Talousalue on iso ja kiekkobuumi päällä, joten katsojia ja rahaa riittää. Käsittääkseni joukkueen kasaamiseen vaikuttavilla resursseilla tarkoitetaan juuri edellä mainittuja seikkoja. Mielestäni Kärpät pärjäävät juuri niin hyvin kuin käytössä olevilla resursseilla kuuluukin.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Patelan pipomies


Tässäpä minun näkemys Kärppien ulkomaalaispelaajien tasosta tällä uudella liigataipaleella:

Tähdet:

Tenkrat
Smyth
Ton
Lievers
Potaitshuk
Thomas

Hyvät:

Stepanek
Hamilton
Bannister

Rivimiehet:

Shirreffs

Flopit:

Dawe
Davydov
-----
Fandulia en osaa kategorioida, koska hän pelasi loistavan ensimmäisen kauden ja oli yksi nousun pääarkkitehdeistä. Liigakaudella sitten floppasi.
Machuldasta on myös hankala sanoa, sillä on pelannut sen verran vähän aikaa.
-----

Lista osoittaa mielestäni selvästi keskivertoa parempaa hankintapolitiikkaa ja sitä kautta hyvää pelisilmää. Aika vähän on floppeja jos vertaa muutamaan etelän seuraan joilla on varmasti samat rahamäärät käytettävisä.


Listasta taitaa puuttua ainakin Oleg Romanov, joka sai potkut loppukaudesta. Hamilton oli aikansa hyvä, mutta hänkin sai potkut. Samoin Fadu, joka ei liigassa ollut mistään kotoisin.

Ainoat edes jotenkuten onnistuneet "omat" hankinnat ovat Bannister ja Smyth. Kaikkien muiden onnistujien otteita on saatu seurata kotimaassa jo hyvä tovi ennen Kärppä-paidan päälle pukemista. Hyvää pelisilmää ja paksua lompakkoa tuo kyllä osoittaa, mutta Kärppien scouttaustoiminta ei ole kyllä hääviä ollut. Sama on koskenut osin myös kotimaisten pelaajien hankintaa. Takuuvarmoja ulkomaalaisia Junno on kyllä saanut houkuteltua Ouluun kivasti.
 

sannifan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Kärpillä olisi jo neljä vuotta sitten ollut varaa lähteä markkinoille ja ostaa joukkue täyteen tähtiä. Junnon toimintasuunnitelmaan kuului kuitenkin se, että omista nuorista kasvatetaan joukkueen perusrunko ja sillä linjalla on pysytty.

Tuskin Juha Junno enää tänä päivänä olisi Kärppien toimitusjohtaja mikäli olisi esimerkiksi neljä vuotta sitten jättänyt noudattamatta "isojen poikien" tahtoa. Eiköhän Junno tiedä, että sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Junno on hyvä maskotti hyvälle tuotteelle ja saa toimia toimitusjohtajana niin kauan kuin työn jälki tyydyttää sikariporrasta, tosin näinhän se menee muuallakin. Saattahan Junnolla jotakin valtaa olla, mutta niin on kyllä haudankaivajallakin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Scoutti
Missä autokauppiaan äänet on?
Nii....i, perskuti rallaa, vasta yksi ääni Matille ja sekin "omasta leiristä".

Ajatelkaa Masan meriittejä, 5 miljoonaa mummelia velkaa ja seura divarissa. Siitä hyvin nopeasti omalla areenalla pelaavaksi suurseuraksi, matkan varrella 5 Suomen mestaruutta, muutama Euroopan mestaruus jne. Ei ole kukaan muu yltänyt samaan tai edes lähelle.

Ai niin, eihän toi ollutkaan Masa. Hjallis on paras. Onneksi meillä on tähän asti ollut varaa pitää Masa, jatkosta en tiedä.
 

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Hah...te olette vain kateellisia Junnolle. Tami oli Junnolta hyvä veto, Tamin aikana Kärpät sai valtakunnallista näkyvyyttä ja kun tehtävä oli hoidettu hän sai mennä. Mikä Heikkilässä on vikana ? Kuka olisi muka parempi ? Westerlundko ? Rautakorpiko ? Sykorako ? Saarinenko ? Alataloko ? Koivuko ? Hah hah...ottakaa huomioon, että Kärpät pelaa vasta neljättä kautta liigassa ja joka vuosi on pelattu pudotuspelejä, ensimmäinen kausi toi neljännen sijan nousijajoukkueella, sitten pudottiin mestareille (Jokerit) ja viime vuonna hopeaa. Hyvinhän se on mennyt Heikkilän komennossa. Ei valmentaja vielä hyvä ole, jos hän saa paljon palstatilaa etelän mediassa. Joukkueessa pelaa edelleenkin hyvin paljon omia ja lähialueen junioreita ja tähtien skouttaus on mennyt pääsääntöisesti hyvin. Jos katsojia käy peleissä, eikö sitäkin voida pitää toimitusjohtajan hyvyytenä vai...? Onhan Lahtikin lähes Oulun kokoinen kaupunkin, kait sieltäkin jonkun markan osaava toimitusjohtaja voisi puristaa, mutta kun ei niin ei. Oulun talousalue asukasluvultaan on vain kymmenesosa pääkaupunkiseudun vastaavasta joten turhaan puhutaan puolen valtakunnajoukkueesta asukasluvun puitteissa, pinta-ala on taas toinen juttu. Jos rehellisiä ollaan, niin kyllä kaikkien on myönnettävä, että Junno on ollut jos ei sitten paras niin ainakin hyvä ! Monen seurajohtajan kannattaisi ottaa hänestä oppia ja huomata se, että Heikkilä lopettaa Kärpissä...eli kohta on hyvä valmentaja vapaana :)
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Tepa
Ensiksi TJ:stä. Minusta sellainen TJ on hyvä, jonka joukkue pärjää resursseihinsa nähden hyvin. Sellaisia joukkueita on HPK, Kärpät, Lukko, Jyp ja Tappara. Näiden toimitusjohtajat ovat onnistuneet minusta hyvin. Järjestys on mielestäni mainitsemani.
Eli resurssikärjen tj. ei voi olla hyvä ellei mestaruutta tule vähintään joka toinen vuosi? Kuten aikaisemmin on todettu, hyvällä tj:lla talous pysyy myös plussalla.
Viestin lähetti Tepa
Ketkä on nuo HIFK:n ja Jokereiden runkopelaajat? Siellä on niitä muutama, mutta koko runko. Katoskaapa joukkueiden nimilistaa kaksi vuotta takaperin ja verratkaa nykyiseen. Sieltä hankala joukkueen runkoa löytää.
Ellet ole huomannut niin sekä Hifk:lla että Jokereilla on menossa "sukupolvenvaihdos" elikkäs "omat junnut -projekti". Se uusi runko on sieltä vielä tulossa -molempiin.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Backhand Scorer
Oma vastaukseni tällä hetkellä olisi Jyrki Santala. ...
Hän on kuitenkin saanut seuran nosteeseen taloudellisella puolella
Sai Lukon tekemään lähes kahdeksan sataa tonnia tappiota, joka paikattiin tukitoimilla. Mutta muuten kiva taloudellinen noste... jo toista vuotta peräjälkeen!
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Patelan pipomies
No Stepanekilla ja Smythillä oli sopimukset venäläisiin seuroihin silloin kun Junno heidät Ouluun hommasi, joten sen perusteella lasken heidät Venäjältä palanneiksi vaikka eivät siellä otteluita ehtineetkään pelata. Kävivät siellä mutta eivät sopeutuneet.

Junnolla on hyviä suhteita Venäjälle senkin vuoksi, että päästi Potaitshukin Voskresenskiin (perhesyistä) vaikka kärppäsopparia oli vielä vuosi jäljellä. Se nimenomaan taisi osaltaan helpottaa Tenkratin ja Stepanekin saamista, jotka siis tulivat juuri Voskresenskista

Enpä tiennytkään näistä kuvioista, joten pinnat Junnolle ja Pipomiehelle ja onnittelut jatkopaikasta!
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti ile
Hah hah...ottakaa huomioon, että Kärpät pelaa vasta neljättä kautta liigassa ja joka vuosi on pelattu pudotuspelejä, ensimmäinen kausi toi neljännen sijan nousijajoukkueella, sitten pudottiin mestareille (Jokerit) ja viime vuonna hopeaa.
Kyllähän Kärpillä on ollut melkoisen nouseva käyrä ja voipi olla, että se vielä pykälän nousee ylöspäin, mutta en pidä sitä nyt suurena ihmeenä, että kärpät on jo neljännellä kaudella näin hyvä, tosin hattua nostan kuitenkin. Kärpillä oli kuitenkin monta vuotta divarissa jo jokkue ja organisaatio, mikä olisi pärjännyt liigassa oikein hyvin. Jokainen vuosi tähdättin siihen, että seuraavaksi kaudeksi noustaan liigaa, resurssit oli olemassa. Eli Kärpät oli käytännössä sm-liiga joukkue jo muutama kausi ennen liigaan nostamista. Esim. Pelicans, joka nousi pelillisesti yllättäen liigaan, ei omannut vastaavia lähtökohtia ja tuloksen voi nyt jokainen nähdä.

Luulen, että juuri tämän Oulun hyvien resurssien ja lähtökohtien takia liiga teki aikoinaan typerimmän ratkaisunsa ja päätti laajentaa ligaa yhdellä joukkueella. Kun ajattelee nykyistä tilannetta ja katsoo Kärppien asemaa, niin olisi mielestäni ollut vääryys jättää Oululaiset liigasta pois, vaikkakin nouseminen tulisi mielestäni saavuttaa kentällä eikä kabineteissä.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Birkku
Jatkoajassa vuosien varrella hyvin moni "toippari" on saanut fanien vihat niskaansa. Pelaajakauppoja sekä taludenhoitoa on kritisoitu välillä hyvinkin voimakkaasti. Keskustellaanpa välillä siitä, kuka on selvinnyt tuosta haastavasta tehtävästä hyvin.

Heitänkin ilmaan kysymyksen: Missä pitää majaansa liigan paras TJ, ja millä perusteella?

Tällä hetkellä ei oikein ole mitat täyttäviä toimareita. Frank on kaikkien aikojen kuningas - kertakaikkiaan legenda.
Kiekkobusineksen viimeinen patruuna.

Penailua pitäisi harrastaa 40v, jotta voi edes verrata. Ja Kekäläisen tyyliset kundit ovat niin ammattilaisia, että seurauskollisuus puuttuu.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Pressiboxi
Tepsillä itseasiassa on tuhdisti velkaa ja viimeiset kaksi kautta hankinnat menivät aivan vihkoon. Lisäksi seuran suhdetoiminta ja sisäinen dynamiikka on hyvin eriskummallisessa tilassa, kuten lehdistäkin olemme lukeneet. Että ei tässäkään kohdin ihan ilman ongelmia liikkeellä olla.

Ansas on hallituksen pj, ei joukkueenjohtaja.

Mielestäni on toimitusjohtajan vika, jos halli ei ole loppuunmyyty.
Eli TPS:n tj on järjestänyt huonoa viihdettä, kun ketään eivät matsit enää näytä kiinnostavan.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti TBK

Luulen, että juuri tämän Oulun hyvien resurssien ja lähtökohtien takia liiga teki aikoinaan typerimmän ratkaisunsa ja päätti laajentaa ligaa yhdellä joukkueella. Kun ajattelee nykyistä tilannetta ja katsoo Kärppien asemaa, niin olisi mielestäni ollut vääryys jättää Oululaiset liigasta pois, vaikkakin nouseminen tulisi mielestäni saavuttaa kentällä eikä kabineteissä.


Muistaakseni Kärpät nousi pelaamalla liigaan vai voitko todistaa asian toisin?

Ai niin, viestin alkuperäinen asia.
Parhaiten hommiaan hoitavia toim.johtajia mielestäni Matikainen ja Junno.
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Junno

Junno on kyllä liigan paras toimitusjohtaja, pelaajahankinnat ovat onnistuneen pääosin loistavasti, seura on muutamassa vuodessa noussut divarista liigan ehdottomaan kärkeen ja taistelee jo toisen kerran peräkkäin Kanada-maljasta tosissaan.
 

Alabama Song

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti scholl
Mielestäni on toimitusjohtajan vika, jos halli ei ole loppuunmyyty.
Eli TPS:n tj on järjestänyt huonoa viihdettä, kun ketään eivät matsit enää näytä kiinnostavan.
Voi sen tietty noinkin ilmaista, tai sitten saman asian voi selittää sillä, että SM-liigassa ei ole tarpeeksi hyviä otteluita (ja vastustajia!) riittävästi.

btw. Millä SM-liigan joukkueella on halli jatkuvasti loppuunmyyty tai edes kerran pari runkosarjassa?
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti scholl
Mielestäni on toimitusjohtajan vika, jos halli ei ole loppuunmyyty.
Eli TPS:n tj on järjestänyt huonoa viihdettä, kun ketään eivät matsit enää näytä kiinnostavan.

Alapaman laulelija tuossa jo ottikin pointin esille, tosiaan millä SM-liigajoukkueella on jatkuvasti loppuunmyyty halli, tai sanotaanko nyt että edes puolessa runkosarjan otteluista? Voit ottaa mukaan myös muita liigakausia.

Entäs Elitserien? Die Erste BundesLiga? Extra-liiga? Super-liiga? Nationalliga A? NHL?

Olisiko käynyt niin että hallit on rakennettu sen mukaan että niistä ei lopu heti kapasiteetti kesken, ja että toisaalta jääkiekkoa seuraavien ihmisten määräkin on rajallinen? Jos jääkiekko olisi koko ajan ns. huipputasolla, täynnä tähtiä ja niin edespäin, kyllä kansa siihenkin vähitellen vuosien mittaan tottuisi ja lopputulos olisi sama kuin nytkin, vasta "suuriin" otteluihin tulisi halli täyteen.


EDIT: Ja asiaan liittyen, ei kahta sanaa. (vaan kolme) The sir Pentti.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Viestin lähetti scholl
Mielestäni on toimitusjohtajan vika, jos halli ei ole loppuunmyyty.
Minussa piilevä merkonomi on kylläkin sitä mieltä että lippujen hinta on liian matala mikäli halli on jatkuvasti loppuunmyyty. Siis tuloja ajatellen, ja siitähän (osittain) tj-arvioinneissa on kyse. Tietenkään puolillaan oleva halli ei sitten tarkoita sitä että lippujen hinta olisi kohdallaan.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tuo hallien tyhjyys johtuu myös siitä, että ihmisistä on tullut laiskempia, kun melkein kaikki palvelut saa nykyään kotisohville. Toista se oli varmaankin 60-70-80 luvuilla, jolloin oli ihan pakko lähtä hallille/ulos, jos meinasi suosikkijoukkueen nähdä tositoimissa. Niin ja pelien kasvanut määrä...
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Viestin lähetti Alabama Song
Voi sen tietty noinkin ilmaista, tai sitten saman asian voi selittää sillä, että SM-liigassa ei ole tarpeeksi hyviä otteluita (ja vastustajia!) riittävästi.

btw. Millä SM-liigan joukkueella on halli jatkuvasti loppuunmyyty tai edes kerran pari runkosarjassa?

Eihän sitä voi aina vedota siihen etteivät vastustajat ole tarpeeksi hyviä/kiinnostavia, eihän. Vai vetoatko vielä finaaleissakin (jos sinne suosikkisi pääsee) siihen että vastustaja on liian huono, ei sitä kannata mennä katsomaan.
Kyllä tuo Eddie taitaa aika pitkälle olla oikeassa, velliperseitä ollaan nykyään kaikki tyyni.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Viestin lähetti Eddie
Tuo hallien tyhjyys johtuu myös siitä, että ihmisistä on tullut laiskempia, kun melkein kaikki palvelut saa nykyään kotisohville. Toista se oli varmaankin 60-70-80 luvuilla, jolloin oli ihan pakko lähtä hallille/ulos, jos meinasi suosikkijoukkueen nähdä tositoimissa. Niin ja pelien kasvanut määrä...

Yhtä syytä tuskin löytyy, mutta muutaman lisäkommentin ja havainnoin voin heittää siitä miten olen asiaa vertaillut nyt kun olen ollut tämän kauden mukana Sveitsin kiekossa osan Zurichin valmennustiimiä.

1) Tunnelma halleissa on aivan erilainen. Suomessa pukuporukka istuu parhailla paikoilla yritysten maksamina ja pelit ei paljon kiinnosta. Sveitsissä taas katsomot pitää kovaa meteliä ja hauskaa. Halleista löytyy isot seisomakatsomot tosifaneille ja niihin pääsee edullisesti ja paikat ovat hyvät. Esim Luganossa on toinen pääty kokonaan tosifanien seisomakatsomoa.

2) Peli on paljon värikkäämpää ja hyökkäysvoittoisempaa. Avoimesta pelitavasta johtuen tulee maalipaikkoja aivan eri lailla kuin Suomessa. Myös pikku hanskaukset jne sallitaan eri lailla ja yleensä niistä seuraa vaan "pikkukakkonen" eikä kukaan tee jälkikäteen vetoomuksia ja selvityspyyntöjä ministereille.

Tuossa ainakin kaksi hyvin nopeasti mieleen tulevaa ja silmään pistävää asiaa.

Pelaajien näkökulmasta on myös paljon eroja ja vapauksia sallitaan enemmän niin pelillisesti kuin myös luotetaan ammattimiesten hoitavan oman harjoittelunsa hyvin ilman "tehovalvontaa".

Ainakin Sulander, Peltonen ja Hentunen joiden kanssa olen asiasta jutelleet viihtyvät ja nauttivat kiekosta Sveitsissä (& kohtuu liksasta myös).

Jukka
 

Alabama Song

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Veijo Esso
Eihän sitä voi aina vedota siihen etteivät vastustajat ole tarpeeksi hyviä/kiinnostavia, eihän. Vai vetoatko vielä finaaleissakin (jos sinne suosikkisi pääsee) siihen että vastustaja on liian huono, ei sitä kannata mennä katsomaan.
Kyllä tuo Eddie taitaa aika pitkälle olla oikeassa, velliperseitä ollaan nykyään kaikki tyyni.
Hmm, jos (viimeisessä) finaalissa ei ole hallia myyty loppuun pelattiin se missä tahansa Suomessa niin palataan asiaan. Ymmärtääkseni tässä on puhuttu miksi jotkut toimitusjohtajat eivät saa (runkosarjassa erityisesti) kotihalliaan täyteen. Mutta jokainen tietty ymmärtää lukemansa omalla tavallaan ja lukee rivien välistä mitä haluaa ja näkevät mustavalkoista mistä tahansa tekstinpätkästä.

btw. Tätä SM-liigan nykytilaa on jauhettu monessakin ketjussa. Mutta varmasti TV:llä, runsaalla jääkiekkotarjonnalla ja (nykynuorison) vellihousuilla on osuutensa SM-liigan katsojamääriin, monen muun asian lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Viestin lähetti Peacemaker
Muistaakseni Kärpät nousi pelaamalla liigaan vai voitko todistaa asian toisin?

Kärpät nimenomaan nousivat pelaamalla Liigaan, mutta tosiasia on myös se, että kun eivät edellisen vuoden karsinnoista nousseet niin SM-Liiga teki kabinettipäätöksen nostaa joukkueiden lukumäärää seuraavalle kaudelle ja näin varmistaa oululaisten mukaantulo. On se niin väärin, että nykyään urheilussa ja se millä sarjatasolla pelaat ratkaisee enemmän raha kuin pelilliset ansiot.

Liiga ehdottomasti auki ja karsinnat takaisin!
 
Viimeksi muokattu:

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Kirveellä töitä
Kärpät nimenomaan nousivat pelaamalla Liigaan, mutta tosiasia on myös se, että kun eivät edellisen vuoden karsinnoista nousseet niin SM-Liiga teki kabinettipäätöksen nostaa joukkueiden lukumäärää seuraavalle kaudelle ja näin varmistaa oululaisten mukaantulo. On se niin väärin, että nykyään urheilussa ja se millä sarjatasolla pelaat ratkaisee enemmän raha kuin pelilliset ansiot.

Ja tuo kabinettipäätöshän tehtiin nimenomaan tuon sarjan jälkeen ja nostettu joukkue oli juuri Pelicans. Tosin mikäli Kärpät olisi tuon sarjan hävinnyt(ei ollut edes lähellä), silloin myös Kärpät olisi todennäköisesti nostettu. Mutta muutaman päivänhän lahtelaiset joutuivat kärvistelemään, pelaavatko divaria vaikko liigaa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaivetaas esiin tällainen iankaikkisen vanha ketju ja pohditaan, missä nyt mennään. Itseäni hieman kiinnostaa, mitä palstalaiset odottavat seuran TJ:ltä, millä meriiteillä on "kovin" TJ. Painottuuko talouspuolen vai urheilupuolen hallinta vai onko kuningas joku molemmat puolet hallitseva mestari. Löytyykö kovin TJ jostain kirkkaista valoista, vai onko kovin ehkä joku pienemmin resurssein operoiva, "resursseihin nähden hyvää tulosta tekevä " kaveri?

Ketju on tosiaan jo 12 vuotta vanha, joten aiemmat viestit eivät ehkä kovin relevantteja ole. Mielenkiintoista on kuitenkin huomata, että vuonna 2004 liigan kovimmista toimitusjohtajista puhuttaessa kannatusta ovat saaneet niin Juha Junno kuin Mikko Leinonenkin. Kun katselee Liigan tapahtumia viime vuosien ajalta, on aika helppo nostaa nuo samat nimet edelleen esiin. Itselleni se kovin TJ on jompikumpi mainituista herrasmiehistä.
  • Junnon Kärpät on takonut järjettömän kovaa taloudellista tulosta ja urheilullistakin menestystä on löytynyt vallan kiitettävästi. Tuo taloudellinen tulos yhdistettynä viimeisen kolmen kauden aikana saavutettuihin 2 mestaruuteen ja pronssiin on aika kova hauiksen näyttö muille.
  • Toisaalla Leinonen on rakentanut joukkueen, joka on viimeiset neljä kautta putkeen tahkonnut finaaleissa. Mestaruus ja 3 hopeaa sekä vallan mallikkaasti hoidettu seuran talous. Junnoon verrattuna Leinosen hattuun kuuluu sulka vielä siitä, että Leinonen on tehnyt hommaa "yksin" (Tapparalla ei ole Urheilutoimenjohtajaa ollut Leinosen tukena joukkuetta kokoamassa, Kärpillä ja Junnolla moinen Ahosta löytyy).

Jos puhtaasti talouspuolen mukaan laitetaan TJ:t järjestykseen, ei taida Junnolle löytyä haastajaa. Olkoonkin, että Kärpät saa operoida ylhäisessä yksinäisyydessään, niin onhan tuo Junnon luotsaamana taottu tulos järisyttävää. Toisaalta Leinonen on rakentanut Tapparasta uskottavaa taloudellista tulosta tekevän seuran, joten ei tuo Leinonenkaan huono ole. Leinosen osakkeita nostaa tuo kyky kasata näitä joukkueita halvemmalla. Vuosi toisensa jälkeen kärjestä lähtee keväisin "liikaa taitoa, ei voida korvata". Syksyllä huomataan, että kaiken maailman karjalaiset, laineet ja haapalat vastaavat huutoon ja täyttävät syntyneet aukot sisältäpäin. Samaan aikaan rosteri täydennetään muutamalla täsmähaulla.

Niin Junno kuin Leinonenkin ovat luotsanneet seuraansa läpi niin menestyksen kuin vaikeampienkin vuosien. Löytyy todellisia sukelluksia, välikausia, mutta löytyy myös palkintokaapista täytettä ihan mukavasti. Lievästi sini-oranssien lasien takaa katsottuna Leinonen on se kovin näistä Liigan toimitusjohtajista. Leinosessa yhdistyy kaikki talousosaamisesta, taitoon koota joukkue ja siihen perinteiseen lätkäjätkään. Haastavaa on aikanaan löytää noihin saappaisiin mitat täyttävä jatkaja. Sama toki lienee edessä Oulussakin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös