Liigan paras toimitusjohtaja

  • 54 768
  • 286

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti tapparammies
Tapparan vaihtuvuus viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut hyvin pientä, joten kovin montaa onnistunutta vahvistusta ei mainittuna aikana olisi edes voinut olla.

Mielestäni selkeästi onnistuneita hankintoja olivat Stapleton, Bissett, Marusak, Öhman, Tambijevs, Clarke, Pirnes, Välivaara, Kuivalainen ja Draper.

Aivan kohtuullisia hankintoja olivat ainakin Koskenkorva, Petriläinen, Jämsen, Meluzin.

Puhuin UUSISTA pelaajista, siis uusista SM-liigaan. Jos et sitä vielä nähnyt, niin lue uudestaan. Pirnes tuli liigan sisältä, Draper oli vanha tuttu, Kuivalainen liigan sisältä, Tambijevs vanha tuttu, Meluzin myös tuttu, Välivaara liigan sisältä, Petriläinen liigan sisältä, samoin Jämsen ja Koskenkorva, Stapletonkin tuli liigan sisältä. Uusia siis mainitsemistasi kavereista ovat vain Öhmän, Marusak, Clarke ja Bissett olivat uusia kavereita, näistä Clarke pelasi kelpo kauden, Marusak oli hyvä, Bisset oli ihan ok ja Öhman hyvä. Floppaamassa on käynyt niin diskoteekkiä, gyoria kuin maalivahteja, tryoutilla taikka ilman, niin kyse oli siitä ketä tänne on hankittu. Ja jos joku on ollut selkeä vahvistus, niin häntä ei ole saatu pidettyä. Ja juuri koska vaihtuvuus on ollut pientä, olisi silloin korvaavien pelaajien tullut olla parempia.

Liigan sisäisistä siirroista antaisin arvosanan hyvä, poikkeuksena vahvistamassa säännön tämän kauden hankinta Gustafsson, mutta liigan ulkopuolisista se on vain tasoa välttävä, ehkä jopa huonompi kun ottaa tosiaan sen huomioon että kun hyvä kaveri on löydetty, ei häntä ole pystytty pitämään. Jatkosopimukset kotimaisille ja junioreille onkin tehty paljon paremmin. Jos Leinonen tahtoo liigan kärkeen selvästi, niin sekä valmennuksen että ulkomaalaisten pelaajien hankinnan on parannuttava, tällä hetkellä hän on liigan kärkeä, vaan ei kärki.

Niin ja mitä puuttui tästä kaudesta, niin kyllä sieltä aika moni pelaaja puutui Bissetin lisäksikin ja korvaavat hankinnat eivät olleet läheskään sitä luokkaa mitä pelimerkkejä varmasti saatiin/vapautui. Noh ehkä Leinonen päätti säästellä hiukan pelimerkkejä mahdolliseen lakkoonkin ja ensi kaudella nähtäisiin yksi kova nimi NHL'stä, jos ja kun lakko toteutuu.
 

Virén

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montréal Canadiens
Patelan Pipomiehen listasta muuten samaa mieltä, mutta voisi Machuldan kyllä laskea flopiksi. Mielestäni hankinnan voi laskea onnistuneeksi silloin kun se vastaa menetettyä rahasummaa, esim. tehopisteinä, tai työnmääränä (vaikea määrittää). Kuitenkaan Machuldan 11 peliä runkosarjassa tehoilla 2+5 ei taidan vastata hänen huippupalkkaansa (olettamus), joka varsinkin juoksee tälläkin hetkellä vaikka mies ainoastaan räkii kattoon ja odottaa ensi kautta.

Silti Junno ja HPK:n seurajohto (tj:t) ovat mielestäni parhaiten onnistuneet tehtävässään. Santala tulee hyvänä kolmosena.
 

lihaani

Jäsen
Toimitusjohtajan ja valmentajan osuudet

Taloudenpidossa toimitusjohtajan osuus on itsestään selvä. Hän viime kädessä hyväksyy pelaajakaupat ja sponsorisopimukset sekä siunaa seuraavan kauden katsojatavoitteet. Siinä urheiluseuran budjetointi pähkinänkuoressa.

Mutta tj:n pelisilmä pelaajahankinnoista. Kuinka sitä voi painottaa? Melkoinen osuus pelaajan sitouttamisesta työntekoon on valmentajalla.

Otan esimerkin seurasta, joka asunpaikkanikin takia on minulle muita tutumpi:

Pelicans maaliskuu 1992: Oli scoutattu muiden joukkueiden ylijäämäpelaajia, jotka Pelsuissa olivat nousseet siivilleen. Peltolan ykköskenttä oli liigan parhaita ja huippujännittäviä pleijareita tahkottiin TPS:n kanssa. Oliko Jorma Kosonen liigan parhaita pomoja, kun toiseksi halvin porukka oli liigan eliittiä?

Pelicans maaliskuu 1994: Sarjan jumbo. Rosteri tyhjennetty jo joulun aikaan ja ex. Pelsut (Toporowski, Setzinger, Rämö etc.) pelaavat oikein mukavasti toisissa joukkueissa. Fanit ja melkein koko urheileva Lahti puristelee muniaan kuinka velkasaneerauksessa käy. Onko sama Kosonen liigan pelle?

Ai niin, valmentajat: Piri Eloranta nauttii edelleenkin arvonantoa valmentajana, jonka auktoriteetti ja osaaminen saa keskinkertaisuudetkin pelamaan hyvää hokia. Entäs nämä Petterit Hirvonen ja Sihvonen? Olkoon. V***uako heitä muistelemaan.
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikea sanoa parasta, mutta muutama mainitsemisen arvoinen tulee mieleen. Nämä eivät ole paremmuusjärjestyksessä, sillä niin erilaisilla resursseilla nämä joukkueet toimivat että on hankala sanoa mihin esim. Santala olisi pystynyt Turussa. Hyviä kaikki:

- Lukon Jyrki Santala: Lukko tuo minulle mieleen kaksi asiaa: hyvät valmentajat ja hyvät vahvistukset. Joukkue joka pelaa usein "paremmin kuin resurssit edellyttäisivät". Jos valmentajaa on vaihdettu kesken kauden, kyse ei ole ollut paniikkinappulan painamisesta, vaan yksinkertaisesti siitä että huonompi vaihdetaan huippuvalmentajaan (aikanaan Tuomi -> Tihonov, ja tällä kaudella Lehkonen -> Rautakorpi). Plussaa myös siitä että malttia ja pitkäjänteisyyttä löytyy: heikolla Lehkosen kaudella ei potkittu paniikissa päävalmentajaa tilalle, eikä muutettu pitkän tähtäimen suunnitelmia. Annettiin silloiselle valmentajalle aikaa näyttää mitä osaa, ja kun oli näyttönsä antanut, vaihdettiin kovan luokan valmentajaan heti kun sellainen oli saatavilla (Rautakorpi). Ja kun kovan luokan nimi oli käsissä, tehtiin tietenkin pitkä sopimus.

- TPS:n Narvanmaa: Menestys kertoo omaa karua kieltään, Jalosen kautta lukuunottamatta (ja menestyksellä en tarkoita vain tämän kauden menestystä, vaan menestystä myös Jortikan ja Jursinovin valmentajakausilla). Totean saman kuin Lukon kohdalla, eli senkin katson tavallaan vahvuudeksi että Jalosta ei potkittu huonollakaan hetkellä pihalle, siitäkin huolimatta että Jalosen aikana ei menestystä koskaan tullut: ilman malttia ja pitkäjänteisyyttä ajaudutaan ennen pitkää paniikkiratkaisujen tielle, jolla valmentajaa vaihdetaan pahimmillan parikin kertaa kaudessa. Tätä ei Tepsissä tapahdu, vaan kaikki tehdään harkitusti.

- HPK:n Korpela: Samoin kuin Lukko, HPK:kin "ylisuorittaa" resursseihinsa nähden. HPK:lla on usein hyvät, joukkueen pelityyliin sopivat valmentajat, hyviä tsekkivahvistuksia (kontaktit siihen suuntaan kunnossa?), ja uusia "tuntemattomia suuruuksia" mestiksestä tai junioritasolta. Jotenkin on sellainen tuntuma että suuri osa näistä pelaajista ja valmentajista ei kuitenkaan onnistu enää niin hyvin muualla (valkuista tulee ainakin heti mieleen Räsänen ja Pietilä). Eli kyse on hyvin pitkälti hyvän joukkueen kasaamisesta, ei pelkästään hyvien yksilöiden haalimisesta.

Taloustilannetta ei näissä ole otettu huomioon, sillä sitä en jaksanut ruveta näistä joukkueista penkomaan. Eikä esim. pelkkä velan määrä tj:n onnistumisesta välttämättä mitään kerrokaan, sillä se velkakin saattaa olla edellisen tj:n perintöä.

Ai miksikä Junno ei päässyt omalle listalleni? Mielestäni moni muukin olisi johtanut Kärppiä vähintään yhtä hyvään menestykseen kuin Junno. Lisäksi Junnon valmentajavalinnat ovat olleet mielestäni hiukan erikoisia. Menestyvä joukkue tarvitsee hyvän valmentajan, mutta Kärpissä tunnutaan satsaavan enemmän kovan luokan pelaajiin. Ainakaan omasta mielestäni Juhani Tamminen - Kari Heikkilä - Kari Jalonen ei ole kovin vaikuttava lista jos valmentajista puhutaan - resursseja olisi Kärpillä paljon parempaankin, todellisiin huippuvalmentajiin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, Edmonton Oilers
Oma vastaukseni tällä hetkellä olisi Jyrki Santala. Rauman kokoisesta kaupungista kun lähdetään rakentamaan nykypäivän SM-liigassa menestyvää jääkiekkojoukkuetta, ei tehtävä ole helppo. Hän on kuitenkin saanut seuran nosteeseen taloudellisella puolella ja Rautakorven valmentajasopimuksen myötä urheilulliset odotukset ovat kasvaneet entisestään. Suunta on tällä hetkellä aivan oikea, siitä huolimatta, että play offit olivat pettymys.

Silti sanoisin, että enemmänkin kuin absoluuttisena totuutena, näitä asioita voisi kuvata hittilistatyyppisesti. Jos viime keväänä mestaruushumussa oltaisiin asiaa tiedusteltu, olisi otsikon avaajan suosikki Mikko Leinonen saanut varmasti nykyistä laajempaa kannatusta omilta ja vierailta. Nyttemmin Saarinen valmennusryhmineen, Descoteaux, Gyori ja pudotuspelitaipaleen katkeaminen säälivaiheessa ovat pudottaneet miehen "sijoitusta".

Tuoreista takaiskuista huolimatta Mikin hyvä työ talouspuolella ja myös lukuisat onnistumiset hankinta- ja etenkin jatkosopimuspuolella, jotka eivät aina saa ansaitsemaansa arvostusta, takaavat sen, että arvonantoa taholtani piisaa edelleen. Aina ei vain kaikki voi mennä nappiin. Sen sijaan esim. Juha "Machulda" Junnoa voisi pitää yhä tälläkin kaudella nousijana ja kenties Pentti Matikainenkin on, jos ei nyt ihan rakettimaista nousuakaan ole tehnyt, mutta ainakin kerännyt hiukan hyvää karmaa Hannu Aravirran johdolla parantuneiden esitysten myötä.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti NK
Ainakaan omasta mielestäni Juhani Tamminen - Kari Heikkilä - Kari Jalonen ei ole kovin vaikuttava lista jos valmentajista puhutaan - resursseja olisi Kärpillä paljon parempaankin, todellisiin huippuvalmentajiin.

Olen samaa mieltä, ainakin tuosta ensi kauden valinnasta. Mutta Junnon tulee ottaa huomioon myös erittäin laaja juniorimylly ja sen eteenpäin vienti. Tässä mielessä Heikkilä on ollut aivan loistava valinta.

Tammisen aikana noustiin liigaan, mutta eipä hänestä sen enempää. Tamille propsit tästä, mutta liigataival ei kovin kauaa kestänyt ja hyvä niin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Patelan pipomies
Fakta on, että Kärppien ulkomaalaishankinnat ovat onnistuneet selvästi monia muita seuroja paremmin, joten mielestäni Junnolla on pelisilmää.
Sanoit aikaisemmin ketjussa erittäin hyvin: "Bäckströmin hintalappu on tällä hetkellä huomattavan paljon suurempi kuin toissa keväänä, jolloin hänet tänne hankittiin. Se kai on yksi hyvän scouttauksen perusajatus?"

Tästä lauseesta olen erittäin samaa mieltä (siis sekä siitä, että Bäckström oli erittäin hyvä scottaus ja siitä, että mikä on hyvän scouttauksen määritelmä).

Noista listaamistasi onnistuineista pelaajista (Tenkrat, Smyth, Ton, Lievers, Potaitshuk, Thomas, Stepanek, Hamilton, Bannister) kenenkään hintalappu (ehkä Thomas...??) ei kuitenkaan ole suurempi kuin hankkiessa, joten sikäli Junnon ei minusta ole pelisilmää ole osoittanut. Kun hankinnoissa ei ota riskejä ei tule epäonnistumisia, mutta samalla ei kuitenkaan tule "löytöjäkään", joiden hintalappu nousee hankinnan jälkeen.

Vaughan tämän sanoikin osuvasti "Muuten joukkueeseen on lähinnä otettu omia kasvatteja tai varmoja nimiä, joista kaikki tietävät, että he ovat hyviä - ja niissäkin on ollut pari epäonnistumista. Sellaisten värvääminen kysyy lähinnä lompakkoa, ei TJ:n hyvää pelisilmää."
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Myöskään minä en ole täysin varma Junnon pelisilmästä, kun en tiedä, miten paljon Junno on käytännössä vaikuttanut pelaajahankintoihin. Ainakin Tamin tullessa Ouluun sanottiin hänen saavan kasata millaisen joukkueen haluaa. Tamin aikana myös hankittiin Myllykoski Sveitsin b-liigasta, joka on osoittautunut kannattajien rajusta vastustuksesta huolimatta erinomaiseksi hankinnaksi, Hagman, Lievers, Potaichuk, Hamilton, jne.

Kärpät on siis tehnyt Junnon aikana hyviä hankintoja, mutta miten paljon kunniasta lankeaa Tamin, Ruotsalaisen, Heikkilän ja Junnon osalle, on epäselvää.

Junno on kuitenkin mies paikallaan, vaikka kunnia scouttauksista lankeaisikin isolta osin muille miehille. Kun seuralla on kunnossa talous, urheilullinen menestys, imago, kannattajien ja sponsorien tuki, sekä juniorityön hedelmien hyödyntäminen, ei seuran tj voi ihan läpipaska olla.

Muista toimitusjohtajista olisi mielenkiintoista tietää, millaista jälkeä HPK:n Lintumäki saisi aikaan ison seuran resursseilla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Santala, ja perustelut on kuultu täällä jo useasti.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Hänellä on ollut tietenkin huomattavasti paremmat lähtökohdat Kärpissä kuin Kalpassa
Miten niin? Käsittääkseni Kalpa pelasi Junnon aikana sm-liigaa ja Kärpät Junnon tullessa oli konkurssista toipuva divarijengi. Lähtökohdat oli aika erilaiset. Kyllä Junnoa ei sovi talouden hoidosta mennä moittimaan. Mies on tehnyt erinomaista työtä. Kuinkas moni muu liigayhtiö jakaa osinkoa? ....... niin, sitähän minäkin.

Lare, Myllykoski ei tainnut tulla tamin aikana jos oikein muistan, kuten ei myöskään Hamilton. Hamiltonista puheen ollen, joku luokitteli Jeffin hyväksi. Itse lasken tähti kategoriaan. Tais tehtailla yli piste/peli tahtiin liigassa.

Kärppien valmentaja hankinnoista olen saanut sen kuvan, että vaihtoehdot kartoittaa hallituksesta muodostettu ryhmä ja Junno. Nyt koojiin kohdalla painoi varmaan turhankin paljon oululaisuus ja Kärppä tausta. Heikkilä hankittiin taas kesken kauden, eikä varmasti hirveesti vaihtoehtoja ollut saatavilla. Tamin hankinnassa Junnolla oli kovasti pelisilmää mukana. Kärpät oli divarissa niin ylivoimainen, että valmentajan ei tarvinnut olla nyt aivan maan terävintä kärkeä, mutta tamin persoonalla hankitiin Kärpille paljon rahaa divari aikoina. Junno varmasti vainusi tämän ennen kuin tamin palkkasi.

Jotkut ovat kritisoineet Junnon pelaaja hankinnoissa sitä, että Kärppiin ei scoutata keskivertopelaajia, joista kasvaa sitten tähtiä. No tämä on aika selkeästi Kärppien itse valitsema linja, että näin ei tehdä. Keskivertopelaajien paikkaa ajavat omat junnut joista tehdään tähtiä. Kärppiin hankitaan aivan tietoisesti valmiita pelimiehiä, jotka takuu varmasti tulevat tekemään tulosta. Toki muutamia poikkeuksia tästä linjasta on ollut, kuten esim Jämsen, mutta kaipa siihenkin on olleet omat syynsä.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitkä ovat eri seurojen toimitusjohtajien toimenkuvat?

Juha Junnon pääasiallisena tehtävänä on markkinointi. Hänellä ei ole osaa eikä arpaa pelaajahankintoja tehtäessä, sen hoitavat toiset instanssit.

Jasoni on Kärppien keulakuva ja erittäin hyvä siinä. Hän on onnistunut tehtävässään jopa erinomaisesti.

Kärpät haettiin aikoinaan konkurssiin 270 000 mk:n eli 45 000 €:n veloista, vrt. summaa nykypäivään 10 vuotta myöhemmin. Tuosta "taakasta" ulos pääseminen ei vaadi taloudellisesti hirveitä ponnisteluja. Tärkeintä oli ensin palauttaa usko Kärppiin ja oululaiseen urheiluun yleensä. Tämän Junno toteutti "hattu kädessä, ovelta ovelle".

Kärppien asioista päättää hallitus, jolle mm. erillinen neuvottelutoimikunta esittää asioita. Toimitusjohtajan tehtävänä on siis vain allekirjoittaa paperit, jotka hallitus on siunannut.

Pelaajahankinnoista on aina, viimeisen 10 vuoden aikana, vastannut useamman henkilön ryhmä. Jälleen kerran, Junno ei ole hankkinut ainoatakaan pelaajaa Kärppiin.

Kärppien taloudellisen menestyksen, kuten myös Junnon palkkaamisen, takana ovat herrat H. Airio, P. Arbelius, S. Arponen, H. Martinmäki, H. Matikainen, R. Matikka, H. Määttä, M. Pörhö ja J. Yypänaho. Tästä ryhmästä on mukana nykyään tosin vain rippeet.

Ja sitten hetkeksi lempiaiheeseen...

Jevgeni Davidov

Harjoitusotteluiden paras pistemies ja joukkueen kultakypärä SM-liigassa. Ketjukaveri Koskenkorva oli harjoitusotteluiden paras pistemies ja liigassakin kakkosena. Miten joku voi väittää, että pelaaja olisi flopannut? Vai oliko kaikki pelkästään koskenkorvan hyvyyttä?

Totuus Davidovin potkuihin johtaneista syistä
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Nyt saat kyllä suomentaa tuon kirjoituksen:

"Harjoitusotteluiden paras pistemies ja joukkueen kultakypärä SM-liigassa. Ketjukaveri Koskenkorva oli harjoitusotteluiden paras pistemies ja liigassakin kakkosena. Miten joku voi väittää, että pelaaja olisi flopannut? Vai oliko kaikki pelkästään koskenkorvan hyvyyttä?

Totuus Davidovin potkuihin johtaneista syistä."

Eli suomeksi mitä????
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Jeff
Miten niin? Käsittääkseni Kalpa pelasi Junnon aikana sm-liigaa ja Kärpät Junnon tullessa oli konkurssista toipuva divarijengi.
Parempia lähtökohtia perustelen sillä, että Kalpan yleisömäärä oli liigassa alle 2500 ja Kärpillä se taisi jo divarissa olla yli 6000. Ja mitä enemmän katsojia, sitä enemmän pääsylipputuloja ja lisäksi enemmän kiinnostuneita sponsoreita.

Ja itseasiassa Kärppien konkurssi tapahtui vuonna 1994 ja Junno tuli Kärppiin vuonna 1997.

Ja vaikka Junno ehtikin uppoavan Kalpan jättämään ennen konkurssia, niin velat olivat jääneet jo hänen vuosiltaan (tosin velkaa oli huomattavasti jo silloin kun Junno vuosi finaalivuoden jälkeen vetovastuun otti).

Sikäli hauskaa että sivulla http://www.oulunkarpat.fi/system/historia/9098.html ei Junnoa edes mainita :D
Viestin lähetti Jeff
Kuinkas moni muu liigayhtiö jakaa osinkoa? ....... niin, sitähän minäkin.
HIFK:n omistaa kokonaisuudessaan yhdistys, joten vaikka joukkue on voittoa tehnyt useastikin, niin osinkoa ei tulla koskaan jakamaan. Sama taitaa koskea TPS ja Jokereitakin, joten
 

Alabama Song

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Helkovaara, vaikka Kummolan aikaan SM-liiga oli "parempi". Tosin kysymyksellä lienee tarkoitetaan SM-liigassa pelaavien seurojen parasta toimitusjohtajaa?

Miten urheiluseuran toimitusjohtajaa arvostellaan?
Taloudellisen tuloksen perustella?
Urheilullisella menestyksellä?
Fanien suosiolla?
Pärstäkertoimiella?

Kaipa paras toimitusjohtaja on hän jonka edustama seura voittaa SM-liigan aina sillöin tällöin ja hänen alaisuudessaan toimiva Oy Jääkiekkoseura Ab tekee plusmerkkistä tulosta vuodesta toiseen. Mistähän tälläinen jääkiekkoseura löytyy?

Viestin lähetti Pressiboxi
Tepsillä itseasiassa on tuhdisti velkaa ja viimeiset kaksi kautta hankinnat menivät aivan vihkoon. Lisäksi seuran suhdetoiminta ja sisäinen dynamiikka on hyvin eriskummallisessa tilassa, kuten lehdistäkin olemme lukeneet. Että ei tässäkään kohdin ihan ilman ongelmia liikkeellä olla.
Velkaa oleminen ei välttämättä kerro mistään huonosta taloudellisesta tilanteesta. Velanottaminen on ihan viisasta investointia, varsinkin kun korot ovat nyt aika edullisia, investointi on perustelua ja on takaisin maksukykyä. Tosin en tiedä tarkkaan syitä miksi TPS:llä on tuhdisti velkaa, mutta eikö ko. velka liitty johonkin isompaan investointiin, mutta ei pelaajahankintoihin.

M.I.B-ukkojen keskinäiset välit ovat EVVK-tasoa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Alabama Song
M.I.B-ukkojen keskinäiset välit ovat EVVK-tasoa.

Toimivassa yritysessä ei varmasti ole. Ruissalossa ovet paukkuu turhan usein jotta tässä ketjussa jaossa olevaa pystiä voitaisiin ajatellakaan Turkusse.
 

Aku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lapuan Virkiä,
Rantsilan Raikas ja
Kiteen Kirkas
Viestin lähetti Renegade
Nyt saat kyllä suomentaa tuon kirjoituksen:

"Harjoitusotteluiden paras pistemies ja joukkueen kultakypärä SM-liigassa. Ketjukaveri Koskenkorva oli harjoitusotteluiden paras pistemies ja liigassakin kakkosena. Miten joku voi väittää, että pelaaja olisi flopannut? Vai oliko kaikki pelkästään koskenkorvan hyvyyttä?

Totuus Davidovin potkuihin johtaneista syistä."

Eli suomeksi mitä????
Niinpä. Siis mitä?

Vaikka tekstin mukaan kyseessä on ainakin kaksi harjoitusotteluiden parasta pistemiestä, niin sillä ei niinkään ole väliä. Mutta mitä tuo kuva on esittävinään, itse en ainakaan löydä siitä mitään "potkuihin johtaneita syitä"?

Valaisetko tietämättömiä?
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nojailee laitaan? Mua on aina huvittanut tuo, kun Davydoviin viitataan "joukkueen parhaana pistemiehenä" ja kultakypäränä. Kaverilla oli koossa huimat tehot 2+1, kun sai kenkää. Valtavaa.

Sekä Hamilton että Davydov saivat aikoinaan täysin aiheesta kenkää. Hamilton jäätyi loistavan alkunsa jälkeen pudotuspelien kynnyksellä totaalisesti ja pelasi hirveää hasardia. Ja Club Kake oli mielissään...
 

Jacques

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puurot ja vellit

Viestin lähetti Alabama Song

Velkaa oleminen ei välttämättä kerro mistään huonosta taloudellisesta tilanteesta. Velanottaminen on ihan viisasta investointia, varsinkin kun korot ovat nyt aika edullisia, investointi on perustelua ja on takaisin maksukykyä.

Ei kai lainanottaminen sentään investoimista ole ;)

Mutta pointti oli oikein, kyllähän lainanotto on osakeyhtiössä perusteltua jo pelkästään verotuksellisista syistä, eli sitä ei pitäisi tähän asiaan sotkea.

Junnoa pidän erinomaisena organisaation kehittäjänä ja tulojen hankkijana, on vähän huono perustelu Tamperelaisilta sanoa, että Junnolla on niin ja niin paljon enemmän rahaa käytettävissä. No kukahan tekee työtä sen eteen, että rahaa olisi käytettävissä? Aivan. Kyllä Oulussakin on periaatteessa samat valmiudet ollu jo pitkään, mutta niin vaan on Helistenit sun muut turistit epäonnistuneet. Toki kaupunki on kasvanut kovasti ja liike-elämä on aika vilkasta.

Joukkueen luomisesta sen verran, että periaate on ollut erinomainen (Omista runko + starat), mutta kyllä se 200 000€ (arvio) mikä meni Daween ja 100 000 € Machuldaan ei ole perusteltua taloudenpitoa. (Jos esim. Kärpät tekee tänä vuonna 500 000€ tulosta, niin nämä turhat hankinnat on pienentäneet sitä 40%) Jos tosta alkaa laskeen näiden "investointien" vaikutusta yrityksen kannattavuuden tunnuslukuihin niin ruman näköistähän se on. Mutta onhan se niin, että pelaajien hankkiminen on AINA riskialtista hommaa ja semmosta fakiiria ei olekaan joka aina kuivin jaloin selviäis.

Summa summarum jos tj:tä mitataan sillä millä taloudessa yleensäkin eli rahan tuottamiskyvyllä, niin Junno on tällä hetkellä ykkönen, mutta pitkässä juoksussa on muitakin.

Business is business and moses is moses
 
Viimeksi muokattu:

Alabama Song

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Puurot ja vellit

Viestin lähetti Pressiboxi
Toimivassa yritysessä ei varmasti ole. Ruissalossa ovet paukkuu turhan usein jotta tässä ketjussa jaossa olevaa pystiä voitaisiin ajatellakaan Turkusse.
No joo, tottakai yrityksessä, yhdistyksessä,jääkiekkojoukkueessa yms. missä ihmiset toimvat yhdessä yhteisten päämäärien hyväksi pitää olla myös toimivat henkilökemiat. Mutta minua ei kauheasti kiinnosta M.I.B tekemiset, kunhan homma toimii/toimisi ;). Mutta olet toki oikeassa Pressiboxi, Ruissalon herrojen touhut vaikuttavat tietty TPS:n tekemisen tasoon ja laatuun.


Viestin lähetti Jacques
Ei kai lainanottaminen sentään investoimista ole ;)
Eipä ole tietty, mutta taloustieteet ovat jotakin EVVK:tä ;). Mutta raha ja bisnestouhut ovat tulleet suomalaiseen jääkiekkoon - valitettavasti ja jäädäkseen.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Liigan toimitusjohtaja

Ainoa ja paras on Urpo Helkovaara.

- velka: 0 EUR
- epäonnistuneet pelaajahankinnat: 0 kpl
- epäonnistuneet valmentajahankinnat: 0 kpl
- sarjasijoitus / odotukset: 100%

Vakavasti otettuna en koe omaavani tarpeeksi tietoja ja taitoja jotta voisin laittaa tj:t paremmuusjärjestykseen.
 

Alabama Song

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Liigan toimitusjohtaja

Viestin lähetti Twite
Ainoa ja paras on Urpo Helkovaara.
...
- sarjasijoitus / odotukset: 100%
...

Mikä oli SM-liigan sarjasijoituksen odotus?
Toiseksi paras ammattilaisliiga maailmassa?
Onko tämä odotus/tavoite täyttynyt? No eipä tätä millään voi mitata eli jokainen voi itselleen uskotella mitä haluaa SM-liigan tasosta.

Eikös ennen Helkovaaraa ollut Kummola. Nyt muisti pätkii (tai asia ei ole pahemmin kiinnostanut), mutta ketkä kaikki ovat ylipäätänsä SM-liigan toimitusjohtajina olleet?
 

julijussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jack "matkalla" Kerouac
Mielestäni Kärppien ja Junnon gloria ei kestä kovin syvällistä tarkastelua. Esim. Kärppien juniorimylly: On helppoa kerätä ikäluokkansa parhaita kun alueena on puoli valtakuntaa. Junioreihin liittyy myös Junnon sitouttamistoimet lahjakkaiden junioreiden kohdalla. "verkkarit ja nimi mailaan" -sopimukset olivat ainakin aiemmin yleisiä. Nykyjään vissiin Lekatielläkin osataan arvostaa pitkiä sopimuksia ja kunnollista korvausta tehdystä työstä.

Skouttauksen suhteen en jaksa uskoa että Junno niitä hoitelee. Korkeintaan laittaa nimen paperiin kun kaveri on löytynyt. Myöskään valmentajien skouttaukset ovat olleet kilpailevia seuroja huonompia. Jos Lukko sai Rautakorven niin miksi Westerlund ei ole Oulussa ensi kaudella?

Mitä Davydoviin tulee niin hänen nimensä Jevgeni "gini" Davydov kertoo kaverista ja harrastuksista aika paljon.

Summa summarum: on helppo olla yrityksen kasvot kun taustavoimat on kunnossa. Näin lienee jokaisessa seurassa.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
On helppoa kerätä ikäluokkansa parhaita kun alueena on puoli valtakuntaa.
Maantieteellisesti. Kärppien vaikutus piirissä ei kuitenkaan asu lähelekään puolet suomen väestöstä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Alabama Song

Kaipa paras toimitusjohtaja on hän jonka edustama seura voittaa SM-liigan aina sillöin tällöin ja hänen alaisuudessaan toimiva Oy Jääkiekkoseura Ab tekee plusmerkkistä tulosta vuodesta toiseen. Mistähän tälläinen jääkiekkoseura löytyy?

Toki tuollaiset kriteerit täyttävän seuran "toippari" voi olla paras, mutta ei välttämättä. Olosuhteet ovat kuitenkin eri seuroissa niin erilaiset ettei nuo kaikki kriteerit voi täyttyä vaikka puikoissa olisikin liigan paras TJ.

Esim. Oma ehdokkaani Mikko Leinonen tuli seuransa peräsimeen tilanteessa, jossa seuran talous oli kohtuullisen kehnossa kunnossa ja muutamat haaskalinnut raakkuivat vahingoniloisena ympärillä. Mies kuitenkin laittoi Tapparan talouden kuntoon ja samalla tuli menestystä myös urheilullisella puolella. Tuo on mielestäni todella kova suoritus kun ottaa huomioon että samoista sponsorituloista ja osittain myös samasta yleisöstä kilpailee toinen perinteikäs liigaseura.

Joku kirjoitti että kulunut kausi tiputtaisi Leinosen osakkeita tässä "kilvassa". Mielestäni ei pudota. Ei ole kohtuullista odottaa huippumenestystä joka vuosi yhdeltäkään seuralta nykyisessä kilpailutilanteessa. On myös hyvä muistaa että tasaisessa sarjassa monet pienet asiat vaikuttavat lopulliseen sijoitukseen.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensiksi TJ:stä. Minusta sellainen TJ on hyvä, jonka joukkue pärjää resursseihinsa nähden hyvin. Sellaisia joukkueita on HPK, Kärpät, Lukko, Jyp ja Tappara. Näiden toimitusjohtajat ovat onnistuneet minusta hyvin. Järjestys on mielestäni mainitsemani.

Juniorimyllystä tekee mieleni todeta, että Uudellamaalla on ehdottomasti Suomen paras juniorimateriaali eniten pelaajia ja lahjakkaimmat juniorit. Mikään pääkaupunkiseudun joukkueista ei ole sitä pystynyt hyödyntämään lukuunottamatta Jokereita 90-luvulla. Silloin se rakensi klooriaa ja pääosin pääkaupunkiseudun omilla miehillä, joita sitten paikkailtiin väilllä muualta tulevilla, mutta silloin Selännettä, Säilynojaa, Strömbergiä, Lindiä, Varista, Valtteri Immosta, Janeckyä ja Kettereriä voitiin kutsua Jokereiksi. Nämä ei kaikki olleet Jokeri kasvatteja, eikä edes löytöjä, mutta sellaisiksi profiloitui.

Edelleen Tj luo olosuhteet pelaajien viihtymiselle. Näihin tekijöihin vaikuttaa paitsi, palkka muut ulkoiset tekijät legendaarisene pesukoneineen ja saunakavereineen sekä valmentajineen. Kaikki joukkueet on tavalla tai toisella pystyneet luomaan menestyvän joukkueen ja ilma piirin, jossa pelaajat viihtyy. Ei ole sattumaa, että Santala, Somervuori ja Miettinen viihtyi HPK:ssa, kuten myös Vujtek, Kucharhic, puhumattakaan Tuulolasta. Samoin Kärpissä on jo pitkään pelannut mm. Palsola, Lievers, Pyörälä, Viuhkola, Lehtonen ja Myllykoski. Samaa voi sanoa Jypistä ja Tapparasta Leinosineen, Virtasineen, Ojasineen, Sarovoineen. Noilla joukkueilla on ollut ain runko johon rakentaa. Ketkä on nuo HIFK:n ja Jokereiden runkopelaajat? Siellä on niitä muutama, mutta koko runko. Katoskaapa joukkueiden nimilistaa kaksi vuotta takaperin ja verratkaa nykyiseen. Sieltä hankala joukkueen runkoa löytää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös