Liigan kurinpitopäätökset 2017–2018

  • 407 593
  • 3 018

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipa vaan ihan yleisesti tuohon, kun tätä Ferraron twiittiä on paljon lainattu, aivan kuin hänen mielipiteensä jotenkin keissin ratkaisisi. Suhonen oli esimerkki henkilöstä, jonka mielipide taas monille automaattisesti väärä.

Aika harvoin sitä taitaa Suomen ulkopuoliset jääkiekkovaikuttajat kommentoida jotain yksittäistä pelitilannetta Liigassa. Tällä kertaa kommentoitiin jostain syystä, mutta ei se kai mitään sitten Tyrväisen teon typeryydestä kerro.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Paljonko Åstenin sitten olisi pitänyt saada, kun pelaaja ihan oikeasti loukkaantui ja riski pahempaankin oli varmasti suurempi kuin Tyrväisellä? Tuollainen arvuuttelu ei voi olla peruste mihinkään.

Tämä oli ennakkotapaus, en ymmärrä miksi näitä Åsteneita tai Ruohomaan poikkareita nostetaan koko ajan pöydälle kun niillä ei ole mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa. Ennakkotapauksen osalta voi vaan arvuutella täällä palstalla kuten minä tein.

Muutenkin on niin järjenköyhyyttä vertailla tilanteita jotka tapahtuvat nopeasti pelin tiimellyksessä versus tilanne jossa molemmat pelaajat seisovat paikoillaan.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
6 ottelua.

Hyvät perustelut kurinpitoryhmältä, mutta näihin perusteluihin nähden aika pieni tuomio mun mieleen. Toki liigan käytännöt/linjaukset ovat nämä, joten sinänsä linjassa. Playoffit onneksi hieman "rankentaa" tuota pelikieltoa.

Hyvä että päätös tuli jo tänään, loppuu tämä turha vouhkaaminen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siitä oli kuvanauha, mutta pelikieltoa ei tullut, koska liigan hyvä veli -kerho päätti hätäpäissään Kalen ja Hjalliksen mieliksi, että vapautetaan kultapoju täysin tekaistulla verukkeella, koska säännöissä ei erikseen todettu, että myös kuvanauhan perusteella voidaan antaa pelikieltoa. Eli Janeckyn tappoyritys jäi raportoimatta, koska tuomarit tai otteluvalvoja eivät sitä nähneet.
Itseasiassa homma ei ollut näinkään. Siitä ei ollut virallista kuvanauhaa, mutta legendan mukaan olisi joku epävirallinen ollut. sitä ei kuitenkaan saanut käyttää kun ei ollut virallinen. Monta kertaa miettinyt että mikä se on ollut ja miksei sitä ole koskaan missään näytetty. Kiinnostaisi että mikähän oikeasti on totuus siinäkin tapauksessa ja mikä legendaa.

Sinänsä ymmärrän perustelun, koska muutoin joukkue voisi laittaa useampia omia kameroita halliin ja raportoida videoiden kera vastustajien tekemiset mutta hävittää nauhat omien kolttosista ja näin kurinpito ei olisi tasapuolista. Nythän oletetaan että Ruudun kuvaajat ha henkilökunta sitä on, josta todisteena on se että tuomarit saavat käyttää ruudun kuvaa maalien tarkasteluun.
 

RedWing91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Red Wings
Mielestäni ihan hyvä tuomio. Ainahan näistä vängätään suuntaan ja toiseen, eikä mikään tuomio ole lopulta oikea. Onko olemassa sarjaa, jossa sanktiot ovat jatkoaikalaisten mittapuulla riittäviä?

Itse ajattelin tuomion olevan 3-4 peliä, vaikka temppuhan oli törkeä ja siten perusteita olisi ollut annettua pidempäänkin tuomioon. Rangaistuksen tarkoituksena lienee antaa pelaajalle opetus. Veikkaan, ettei Tyrväinen kovin mielellään katso puolivälierien ensimmäisiä kolmea näytöstä katsomosta, joten eiköhän siitä jonkinlaista oppia puseroon tartu.
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Melko läppä tuomio. No jatkossa Tyrväisen kannattaa keskittyä vain brändimäiseen sukelteluun, sillä seuraava rottailu voi tuoda sitten pidemmän tuomion.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Milloin Kärppäpelaajien kyseisissä otteluissa tapahtuneista sikailuista/huolimattomuuksista tulee Liigan toimesta jotain ulostuloa? Vai eikö Liigan toimitusjohtajan prosessointikapasiteetti mahdollistanut näkemään kuin vain tuon yhden tapauksen jota ei viety muiden tahojen osalta eteenpäin?

Farssi.

Ja ei, en kritisoi Åstenin ja Tyrväisen tuomioita, vaan vaadin tasapuolista kohtelua.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mielenkiintoinen huomio tuomiosta on se, että Tyrväinen/HIFK on vastikkeessaan vedonnut siihen, että koska otteluvalvoja tai päävideotuomari ei ole vienyt asiaa eteenpäin, ei voi kukaan muukaan - vaikka pelikiellolle tekona saattaisikin olla aihetta (loppu omaa mietettä).

Toimitusjohtaja Kallioniemi on mandaatillaan asettanut tapauksen käsittelyyn.
Ettäs oikeasti kehtaavat.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Minä olen myös sitä mieltä, ettei tuomio ollut riittävä alkuunkaan. Ihan sama, vaikka joku Tapparan pelaaja yrittäisi irrottaa tuollain jonkun jalan, olisin silti sitä mieltä. Jos tuossa olisi loukkaantuminen tapahtunut, niin olisin lähtenyt 40 pelistä ylöspäin, nytkään ei minusta tarvisi enää tällä kaudella pelata. Jonnekin Raffi Torresin ikivihreimpien ja Bertuzzin legendaarisen väliin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päällimmäisenä tuosta tuomiosta jää mieleen se, että otteluvalvoja ei ole vienyt tapausta tutkittavaksi, joka on kyllä vähintäänkin hämmentävää. Kuusi peliä on tuomiona aika pitkälle vedetty turvallisesti siitä keskeltä, ettei kumpikaan leiri ota siitä mitään kierroksia.
 
Kuusi peliä on aika tarkasti odotettu tuomio. Perustelut toimivat. Noilla perusteilla olisi toki enemmänkin voinut antaa, kun puhutaan kuitenkin "törkeästä", "jääkiekkoon kuulumattomasta" ja "erittäin merkittävästä vakavan loukkaantumisen riskistä". Joskus marraskuussa olisi ehkä tullut enemmän, mutta nyt mennään näillä. Ei tarvetta valittaa tuomiosta suuremmin.
Hyvin pitkälti samaa mieltä. Itse ajattelen sen niin, että yksi pudotuspeli vastaa kahta runkosarjan peliä, kun pelikieltoja jaetaan. Mahdollisesti enemmänkin. Tosiaan marraskuussa tuosta olisi varmaan tullut jotain 9+ ottelua.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Ihan ok tuomio mun mielestä, ottaen huomioon että tällä Tyrväisellä ei ole aikasempaa pelikieltohistoriaa ja Vesalainen onneksi pysyi ehjänä ja lisäksi pelijareista jää 3 ekaa peliä väliin( vaikka pelin tärkeys ei saisikaan vaikuttaa tuomioon).
Jos kyseessä olisi ollut se lahopäisempi veljes niin oltaisiin menty yli 10 pelin niin että soi.
Tyhmä temppu Tyrväiseltä ja suurin kärsijä on tällä kertaa HIFK eikä niinkään rikkeen tehnyt pelaaja.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse jäänyt vaan miettimään paljonko olisi tullut rankkua, jos uhrina olisi ollut joku 4-ketjun 28v duunari.

Ei näin, ei voi olla eri säännöt riippuen siitä mitä selässä lukee. Ehkä ei olekaan. Jotenkin vaan sellainen kutina että 2-3 olisi riittänyt, jos uhrina ei olisi ollut Vesalainen.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Kuinka pitkäkestoinen giffin pitää olla jotta saa sanoa siinä esiintyvästä törkeydestä mielipiteensä? Onko 5 sekkaa OK? Vai 10? Minuutti kenties? Ja millä tasolla täytyy sen lisäksi pelaaja tuntea ennen kuin saa sanoa hänen sikailuistaan mitään? Riittääkö esimerkiksi facebook-kaveruus vai täytyykö olla verisukua?

Pitäsköhän sunkin syödä vähän jäätelöä.

No johan tuli kysymyksiä. Katsos kun Ferraro ei kommentoinut tuota sikailua vaan siirtyi suoraan itse henkilön haukkumiseen. Ja syön ihan tarpeeksi jätskiä kehoittamattakin.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseasiassa homma ei ollut näinkään. Siitä ei ollut virallista kuvanauhaa, mutta legendan mukaan olisi joku epävirallinen ollut. sitä ei kuitenkaan saanut käyttää kun ei ollut virallinen. Monta kertaa miettinyt että mikä se on ollut ja miksei sitä ole koskaan missään näytetty. Kiinnostaisi että mikähän oikeasti on totuus siinäkin tapauksessa ja mikä legendaa.
Kuten @Jymäkkä totesi, videota kyllä näytettiin Tulosruudussa aikoinaan. Liiga olisi myös yhtä hyvin voinut todeta, että tallennetta voi käyttää, mutta sattuneesta syytä katsoi toisin.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Kyllä 6 oli se ihan minimi. Minusta hukattiin hyvä paikka nyt laittaa rima kohdilleen.. No, onneksi ei tullut sitä pelkäämääni 2-4 pelleilyä sentään. On tuo nyt sentään jotain. Ja tosiaan, kyllä nuo parit pudotuspelit kun Tyrväinen istuskelee puremassa kynsiään, laittaa ehkä hiukan ajattelemaan..

Mutta

Jos tämän siirtäisi syyskuulle, töppönen jostain sportista tai saipoista, ja Vesalainen saikulle, niin oliskohan 16 peliä riittänyt? Kyllä väkisin hiipii mieleen, että pudotuspelien läheisyys, IFK, IFKn "ykköspyssy", ei loukkaantumista jne. vaikutti kyllä nyt asiaan.. Ne otti tuosta sen 2-4 peliä pois, sen millä se oiskin ollut ehkä siellä mikä olis minusta tuohon tekoon ja tilanteeseen, noihin sinänsä erinomaisiin perusteluihinkin paremmin linjassa.
Toivon, että ensi kaudelle linjataan ennen kautta, että näitä tälläisiä ankaroitetaan kautta linjan. 15+ jokaisesta peliin kuulumattomasta sekopäisestä mailalla päähän kaulaan polveen jne. lyömisestä. Ei ole keneltäkään pois kovat rangaistukset tälläisistä, jos joku idiootti moisia tekee, kärsiköön. Valinta on kuitenkin oma, ennenkuin tekee. Ja jos ei itseään sen verran hallitse, ettei tekisi tuollaisia.. no.. sitten on ehkä väärä paikka ko. kaverille.

ps. hirtehishuumoria perään, yllättäen, tai vähemmän yllättäen raksilassa pää- ja videotuomarit / otteluvalvojat ollut "paskalla" tai muuten vain ei oo mitään missään huomanneet, siellä kun sattuneesta syystä.. khm.. on poikkarit tupanneet jäädä näkemättä jo vuosikausia.. khm.. kukaan ei varmasti tiedä, mitä tarkoitetaan.

Eikun etiäpäin. Se vielä tosin, samaa mieltä siitä, jos siellä on Sailio taas kolannut jotain päähän, niin on se kumma että yks tollo saa jatkaa sitä touhua aina vaan, eikä sille saada kunnon sanktiota siitä? Onko kenenkään mielestä enää sattumaa, tai vahinkoa, et sama kaveri aina samalla tapetilla?
 

AIC

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse jäänyt vaan miettimään paljonko olisi tullut rankkua, jos uhrina olisi ollut joku 4-ketjun 28v duunari.

Ei näin, ei voi olla eri säännöt riippuen siitä mitä selässä lukee. Ehkä ei olekaan. Jotenkin vaan sellainen kutina että 2-3 olisi riittänyt, jos uhrina ei olisi ollut Vesalainen.
Jos tilanteessa olisi ollut esim. Åsten ja Sailio takomassa poikkarilla toisiaan niin ei varmasti olisi tullut minkäänlaista jatkokäsittelyä.

Ei olisi tullut samanlaista wau-efektiä kuin nyt, kun kyseessä on Tyrväinen ja nuori lupaus, joka on juuri alkanut lunastamaan potentiaaliaan.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ohhoh, olipa yllättävän positiivinen päätös case Tyrväisestä - en olisi uskonut, että olisi tullut vaikutusta pleijareihin.

Kusipäisestä vahingoittamisyrityksestä tuntuva rangaistus, vaikka vahingoittamisyrityksen kohde ei loukkaantunutkaan - hienoa kurinpitoryhmä, hienoa!
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oksensin. 10 Oli ihan minimi toisen loukkaannuttamis yrityksestä. Liigan kurinpito on vitsi.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mielenkiintoinen huomio tuomiosta on se, että Tyrväinen/HIFK on vastikkeessaan vedonnut siihen, että koska otteluvalvoja tai päävideotuomari ei ole vienyt asiaa eteenpäin, ei voi kukaan muukaan - vaikka pelikiellolle tekona saattaisikin olla aihetta (loppu omaa mietettä).

Toimitusjohtaja Kallioniemi on mandaatillaan asettanut tapauksen käsittelyyn.
Hifk ei ole ollut perillä kurinpitosäännöistä. Toimitusjohtaja voi laittaa käsittelyyn.

Lähde Onnelan twiitti, jossa kuva: Twitter
 

JPL

Jäsen
Aika odotettu tuomio. Ei vaan kurinpitodelegaatio voi antaa rajumpaa tuomiota, kun aiemmat ovat olleet mitä ovat.
Jos tahallisesta, pelitilanteen ulkopuolisesta lyönnistä mailalla päähän saa 6 peliä, niin ei tästä voi kertakaikkiaan enempää antaa.
Tähän sama. Minusta ihan linjakas tuomio ja suhteutuu aikaisempiin tuomioihin hyvin. Jos Vesalainen olisi loukkaantunut, niin olisihan siihen tullut varmaan se 2-4 matsia lisää. Ja jos olisi historiaa, niin sitten oltaisiin jo Lambergin lukemissa. Eli vertautuu tekona siihen ja kuuluu siis kauden törkeimpiin temppuihin.
Edit: tärkein >> törkein.
 
Viimeksi muokattu:

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tyrväinen vois vaikka lähtee vittuun jääkiekon parista, vitun pelle jätkä. Kuuden ottelun pelikielto kans iha vitsi tällasesta muuvista.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Tuomio ihan kohdillaan, mutta mielenkiintoista, että täällä pidetään monen kirjoittajan toimesta, polveen kohdistunutta iskua pahempana kuin tahallisesti päähän kohdistunutta kyynärpäätä. Kaikissa päähän kohdistuneissa tahallisissa iskuissa, on mahdollisuudet huomattavasti vakavampiin seurauksiin. Sitten täällä jeesustellaan esim. ikuisen uusian Sailion "vahinkoiskuista".
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tyrväinen vois vaikka lähtee vittuun jääkiekon parista, vitun pelle jätkä. Kuuden ottelun pelikielto kans iha vitsi tällasesta muuvista.
Ettet nyt taas sekoittaisi Anttiin...?
Mutta mua vituttaa tuommoinen delegaation lause, että tuomio olisi ollut kovempi, mikäli Vesalainen olisi loukkaantunut.

Tuomio pitäisi olla teosta, ihan sama, loukkaantuko siitä vai ei. Jos tuossa olisi teon kohteena ollut Tukonen, niin takuuvarmasti olisi loukkaantunut puoleksi vuodeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös