Liigan kurinpitopäätökset 2015–2016

  • 472 024
  • 3 251

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Tuossa on aina tuo 120. Seurailepas vaan. :) Sama koskee kaikkia tuomioita ja perusteluja.

Ainakin Kyrväisellä on 60.

3. Ratkaisu

Antti Tyrväiselle määrätään yhdeksän (9) ottelun pelikielto. Tyrväinen on pelikiellossa Ilveksen yhdeksässä seuraavassa ottelussa. Lisäksi Tyrväiseltä vähennetään sakkona 15,0 % (9/60) hänen kausipalkasta SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen sopimuksen mukaisesti.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
TPS:llä tuplamäärä pelejä?

Ensikertalaisella palkanmenetys on X/120, jossa siis X on rangaistuksen ottelumäärä. Mikäli pelaaja syyllistyy toiseen (tai useampaan) pelikiellolla rangaistavaan tekoon, palkanmenetys on X/60.

Mitä tuomioon tulee, niin mielestäni 9-10 peliä olisi ollut oikea tuomio. Mailalla lyöminen kasvoihin on paljon vakavampi teko kuin kyynerpäällä päähän iskeminen, vaikka molemmat toki törkeitä tekoja. Toisessa kuitenkin käytetään "asetta", eli mailaa, mikä nostaa teon törkeysasetta.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika odotettu tuomio.

Juuri näin. Kun jättää tunteilun pois tilanteen arvioinnista ja ottaa huomioon Liigan kurinpidon tiedetyn linjan, jossa rangaistus tulee ainakin osaksi teon seurauksesta eikä sen vakavuudesta, niin tämä todella oli odotettu tuomio. Tästä nyt tietenkin hetki meuhkataan ja tuomiota ihmetellään, mutta parin viikon päästä kukaan ei tätä jaksa enää muistella, kun suurimmat ihmettelyhöyryt on saatu ihmisistä ulos. Tuomiossa ei todellakaan ollut yhtään mitään yllättävää.

En malta olla nostamatta omaa häntääni, nimittäin peli-illan veikkailuni tuomiosta osui ihan nappiin:

Kävimme tilanteen kaverin kanssa VHS-tallenteelta tuoreeltaan läpi ja lähetimme Sampolle hänen pyytämänsä faksin, jossa suositimme viiden pelin pelikieltoa. Sampo meinasi heittävänsä siihen maksimissaan pari peliä päälle, mutta koska Grattonille ei tuon pahemmin käynyt, niin se riittää.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli kun vedät mailalla toista takaapäin päähän, saat vain seitsemän peliä kieltoa, vaikka kyseessä on luistimella potkaisun jälkeen melkeinpä pahin rike, mitä kiekossa voit tehdä. Onkohan nyt Lassilalla ja Turkulaisilla jotain kavereita oikeissa paikoissa, millä saatiin tuomio pienemmäksi kuin esim. Tyrväisellä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Jos noin korkealle lyö mailalla niin ei voi osua mihinkään muualle, kuin päähän. Mihinköhän sitten yritti? Housuihin mutta maila nousi 1,5m liian korkealle "ihan vahingossa"?
Ylöspäin kun heilauttaa ja ei osu siihen mihin yrittää, niin silloin osuu ylemmäs. Jopa 1,5m. Pitkä keskivartalo muuten Grattonilla jos perseestä päähän on 1,5m. Lyönnin tulosuunnasta virhemarginaali on sitäpaitsi ehkä 10-20cm eikä mitään metriä saati enempää.
En itse ainakaan usko että tarkoituksella löi, mutta sillä ei pitäisi olla silti tän rangaistuksen suhteen mitään merkitystä. Se ei poista sitä et se maila oikeasti nousi kasvoihin ja Lassila tarkoituksellisesti löi Grattonia mailalla, vaikka ei pyrkinytkään osumaan päähän.
Ja siksi saikin poikkeuksellisen pitkän pelikiellon.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Ensikertalaisella palkanmenetys on X/120, jossa siis X on rangaistuksen ottelumäärä. Mikäli pelaaja syyllistyy toiseen (tai useampaan) pelikiellolla rangaistavaan tekoon, palkanmenetys on X/60.

Ok, tuollaisen tiedon olin missannut.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Ihan kuin sillä olisi merkitystä oliko tarkoitus lyödä kasvoihin vain varpaisiin. Miten helvetissä tuollaista voi pitää lieventävänä asiana. Lähti kertaheitolla ne pienetkin uskottavuuden rippeet kurinpitoa kohtaan. Ei jumalauta mitä touhua!
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, kummassakohan tulee isompia voimia lopulta? Maila tulee sekä nopeampaa että isku kohdistuu kovempana mailan terävyydestä johtuen sille alueelle, johon osuu. Suuremmat voimat per neliösentti siis.

Kyllä, kyynärpäätaklauksissa harvemmin tulee haavoja. Päähän kohdistuva kokonaisvoima on kumminkin päin luistelav 90 kiloisen pelaaja kyynärpäällä on enemmän liikevoimaa kuin alle kilon painoisella mailalla. Harvemmin korkeista mailoista tulee aivotärähdyksiä vaikka välillä ne kolahtavat kovaa ihan vahingossa ja tekevät rumaa jälkeä.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suurin typeryys tässä casessa on se, että kurinpitoryhmä eksplisiittisesti ilmoitti, että Lassilan itsensä jälkiselittelyt ja syyllisyyden kieltäminen vaikuttivat huomattavasti pelikiellon pituuteen, kuten voit perusteluista yksiselitteisesti lukea. Aika moni veikkasi 7-10 pelin pituista kieltoa, joka olisikin periaatteessa ollut ihan ok. Mutta tässä tapauksessa ei ole, sillä kuten kurinpitoryhmä sen ilmoitti, samanlaisesta teosta olisi lähtökohtaisesti huomattavasti pidempi kielto, mutta vilpittömyydessään ja rehellisyydessään Lassilan kaltainen puhdas pulmunen onnistuneesti sulatti kurinpitoryhmän jäsenien sydämet ja sai alemman tuomion.
Totta tämäkin ja olen samaa mieltä noista selittelyistä kurinpidon puolelta. Joku jo aiemmin totesi, että ilman selittelyjä tämä olisi ollut varmaan kaikille ok. Edelleen mielestäni tekoina hyvin samankaltaiset ovat nämä Lassilan ja Tyrväisen teot ja rangaistuksetkin sen mukaiset.
 

Travel Boss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, RU-38, NHL
En ymmärrä että tälläisessä tilanteessa liigapelaaja tasapäistetään f-junnun tasolle mitä tulee työvälineen hallintaan. Yritti sitten päähän tai ei, niin mailan kulmasta voi täysin päätellä että ylös ja lujaa oli Lassilan tarkoitus lyö. Tässä vaiheessa jokainen täysi-ikäinen ihminen ymmärtää mitkä ovat tekoni mahdolliset riskit. Jälkikäteen aivan turha selittää mitään. Kaikkia kaduttaa pahat teot, mutta katumuskaan ei välttämättä tule itse teosta vaan yhteisön paineesta ja paheksunnasta.

Tämä tuomio oli vääryys ja pettymys.
 

Snagari

Jäsen
Aivan oikea määrä. "Idiootti paskahousulassila törkein ikinä Liigassa" värilasit kun jättää pois niin näkee teon, eikä tekijää. Teko oli omasta mielestäni 5-7 pelin arvoinen, kurinpito antoi 7 peliä ja hyvä niin. Eteenpäin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei ollut sitten pokkaa antaa kunnon kakkua Lassilalle, vähällä pääsi tekonsa typeryyteen nähden. Ei nyt toki kovin iso yllätys ollut että vaikka enemmistön mielestä semmonen 10+ matsin pelikielto olisi ollut sopiva, ei kurinpitojampat moiseen kykene, vaan sieltä arvotaan joku tommonen 5-8 matsia. Mä toivoin 12 peliä, mutta arvailin että jää varmaan kuuteen. Tuli nyt sentään yks matsi enemmän.

Karmeen huono tosiaan tuo perustelu että Lassila oli sanonut että ei hän tahallaan. Tuli mieleen joku Vintiöiden sketsi, jossa vankilanjohtaja kovasti harmitteli kun kaikki vankilan vangit jättivät palaamatta iltalomiltaan, jopa se kaikista vaarallisin kaveri, luottovanki kuitenkin, joka oli luvannut tulla takaisin - vaikka kyllähän hän siinä kuristi neljä vanginvartijaa lähtiessään.

Voi sanoa vaan että kurinpidon pää on tyhjä ku Vintöiden sketsin vankila, jos sillä vaikka vähän sympatioita saisi.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Liiga on näköjään vetänyt 7 pelin linjan tälläisiin törkeyksiin mitä Tyrväinen ja Lassila teki. Tuossa taitaa kulkea liigan maksimi.
 

YOLO 1922

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
Oli tosi vitun pitkä. Tollanen paskahousu ois ansainnu sen vähintää 12 peliä.

Kyllä 7 ottelua on pitkä, 12% runkosarjan pituudesta ja 21 pinnaa näiden aikana jaossa. Montaa kertaa kauden aikana ei näin pitkiä kieltoja jaella ja hyvä näin, koska harvemmin näin pahoja tempauksia nähdään. Onneksi sentään muutama kaveri tälläkin palstalla osaa ajatella asiaa kiihkottomasti eikä heti ole kiroamassa Lassilaa, Liusjärveä, kurinpitoryhmää ja koko Liigaa alimpaan helvettiin.

Edit. typo
 

FortyTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskooko täällä monikin tosissaan, että Lassila olisi tarkoituksella lyönyt kasvoihin? Minä en usko ja siksi mielestäni pelikielto on ihan kohdallaan noin.

En usko. Uskotko tosissaan, että Lassilan tarkoitus oli lyödä johonkin muuhun ruumiinosaan Grattonia?

Kyseessä oli totaalinen pimeneminen, mahdollisesti erittäin ikävin seurauksin, ja siihen ei 7 pelin kakku riitä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kyllä 7 ottelua on pitkä, 12% rubkosatjan pituudesta ja 21 pinnaa näiden aikana jaossa. Montaa kertaa kauden aikana ei näin pitkiä kieltoja jaella ja hyvä näin, koska harvemmin näin pahoja tempauksia nähdään. Onneksi sentään muutama kaveri tälläkin palstalla osaa ajatella asiaa kiihkottomasti eikä heti ole kiroamassa Lassilaa, Liusjärveä, kurinpitoryhmää ja koko Liigaa alimpaan helvettiin.
Epäilen silti hyvin vahvasti, koska sinä ja muut TPS-fanit näkevät tuomion oikeana, että päinvastaisessa tapauksessa jossa vaikkapa IFK:n Husso pamauttaisi Tepsin Virtasta samalla tavalla päähän, ei TPS-fanien vaatimukset olisi vain 7peliä. Toki tässä on lasit molemmilla osapuolilla, en sitä kiista. Suurimman osan mielestä näyttää kuitenkin, että +10 peliä olisi ollut oikein. Mutta ketään meistä ei liene liigan kurinpitäjä joten eipä tässä voivotella enempää sitten voi.

Tosiaan Lassilalle voisin toivottaa jaksamisia tapauksen johdosta myös, hänhän ei kuitenkaan päähän yrittänyt lyödä. En tiedä minäkään mitä ajatella.
 

Lahis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Red Wings, Barcelona, AC Milan.
En halunnut tuota Lassilan pelikieltoa tähän ketjuun kommentoida ennen kuin Liiga on sen vahvistanut. Sen seitsemän peliä sieltä napsahti, mikä ei ole mielestäni mitenkään liian pitkä tuomio tästä tapauksesta. Itse odottelin jopa kaksinumeroista pelikieltoa, mutta 7 peliä on ihan ok. Lassilan päätökseen liittyviä viestejä lukiessani on mielessäni herännyt seuraava kysymys muiden joukkueiden kannattajille:

Jos oman joukkueenne veskari suorittaisi samanlaisen tempun kuin Lassila, niin odottaisitteko siinäkin tapauksessa 10+ pelin huilia vai johtuiko pitkän pelikiellon oletus siitä syystä, että kyseessä oli Lassila ja TPS?

Ja tosiaan vielä kertauksena sanottakoon, niin 7 ottelua kyseisestä kyseisestä lyönnistä ei ole mitenkään liian paljon.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kantaaottamatta haluaisin tietää, mitä korkeista mailoista missä vastsutajan naama aukeaa on pelaajat saaneet kakkua? Vai onko niillä väliä? Tarkoitan tällä sitä, että seuraava korkea maila missä vastustaja saa haavan päähänsä niin ensikertalaisen tulee saada sama 7 ottelua. Sitä odotellessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös