Liigan kannattajatoiminta 2013–2014

  • 464 419
  • 1 544

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Sua siis naurattaa se ettei Ässäfanit itke Jokerifanien tavoin jotain soihtua, joka on ollut Helsingin paikallisessa. Annetaan itkujen kuulua edelleenkin teidän puolelta. Meitä se ei pue yhtä somasti.
Huomaa että hallitseva mestari kiinnostaa.

No ihan hyvin se teitä pukee kun on Jokerikannattajat kyseessä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä sä nyt höpötät jostain taustalla hyppineestä Mäkisestä? Kyseessä on henkilö, joka perusti seuran nimeltä Jokerit.

Tiedän kyllä, eikö seuran perustaja ole muka henkilö joka toimii seuran taustalla.

Enempi jankuttaminen tästä asiasta on jokseenkin tarpeetonta.
 
Viimeksi muokattu:

Mabo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Surullista on kyllä tämä katsomokulttuuriketjun sisältö. Jos Jokerifanit tekevät jonkin mediassa noteeratun ylilyönnin valitetaan 3 sivua siitä, kun taas ne samat mulkvistit siellä spedeilee. Jos joku muu tekee jonkin mediassa noteeratun ylilyönnin, Jokerifanit itkevät kolme sivua, että kyllä tästä valitettaisiin sivukaupalla, jos se olisi Jokerifanien tekemä.

Ymmärrän kyllä, että vituttaa leimautua ja ottaa paskaa niskaan jonkun muun tekemien hölmöilyjen vuoksi, mutta eikö tätä marttyrointia voisi jo pikkuhiljaa vähentää. Kaikki ilmiöt aiheuttavat aina vastailmiön, kun kastomokulttuuria lähettiin voimakkaasti Jokerifanien keskuudessa kehittämään, tuli mukaan myös näitä rajojen kokeiluja ja toistuvia lehtiotsikoita, jolloin "Perttu Peruskatsojan" silmissä Jokerifanit alkoivat mieltyä jatkuvasti spedeiliviksi apinoiksi. Aikansa tätä syyllistämistä täällä seuranneilla Jokerifaneilla itse kullekin varmasti tuli tietty puolustusasenne, koska suurin osa täällä vauhkoavista huutelevat aivan vaillinaisilla tiedoilla ja keskittyvät vain lynkkaamaan yleisen asenteen pohjalta. Vastaan voi aina sanoa ja oman näkemyksensä kertoa, mutta tämä "jos Jokerifanit olisivat tämän tehneet"-sössötys alkaa olla jo ihan liian nähtyä, enkä ymmärrä miten koskee katsomokulttuuria parin sivun väittely siitä ketä syytettiin jatkoajan otteluseurantaketjussa ensimmäisen kolmen minuutin aikana. Eli kaino pyyntö kaikille Jokerihenkisille. Kun tekee mieli kirjoittaa näitä "Jos Jokerifanit.."-viestejä niin ennen kuin painatte sitä lähetä-nappulaa, ottakaa happea pari minuuttia ja miettikää auttaako se keskustelua enää mitenkään. Tämä pointti on tullut jo kaikille selväksi.

Olisi kiva saada katsomokulttuuriketju, josta ei 90% viesteistä koske sitä kuinka jotkut ovat jossain jotain häiriötä aiheuttaneet. Sille voisi tehdä vaikka ihan oman "Katsomotoiminnasta mielensäpahoittaneet"-ketjun.

Sitten asiaan, eli ketjun aiheeseen:

Vajaa pari viikkoa kauden alkuun ja homma vähintäänkin levällään. Niin Jokerikatsomon osalta kuin oman henkilökohtaisten ajatusten kohdalla. Luultavasti viimeinen kausi liigassa, eli tästä pitäisi ottaa kaikki irti, mutta tämä loppukesän setti rikkoi yhteisöllisyyttä melko pahasti. Hiljainen protesti oli aika pitkälti se mitä itsekin odotti ja toivoi, mutta sitten taas ehkä se järjellisempi puoli itsestä koittaa ylipuhua periaatteellista puolta ympäri, ettei heittäisi hukkaan tätä kautta. Varsinkin kun nykyisessä muodossaan tämä elämäntapa lienee tällä kaudella viimeistä kertaa. Perjantain pelin jälkeenkin, kun näki Westissä taas tutut naamat ja jauhoi tutuista aiheista oli kuin olisi kotiin tullut ja kesä oli vain paha uni.

Tällä viikolla edessä Saksa away. Saatanan ohut mahdollisuus Berliiniin saatiin säilytettyä, mutta kunhan nyt paluulennolle tällä kertaa ehtisi niin voisi pitää reissua onnistuneena.

Kauden alkuun Raumalle EP:llä kohta 3 dösällistä + OC:lla 1 ja voinee luvata että siellä ei olla turvat kiinni. Minä ainakaan jaksa katsoa hiljaa, jos toisessa päässä RB jatkaa edelliskausiensa elämöintiä.

Jatkakaa. (Mieluummin katsomokulttuurista kuin syyttelystä ja marttyroinnista, kertokaa vaikka odotuksia kausiin tai uudistuksia tai jotain muuta ihkua.)
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vajaa pari viikkoa kauden alkuun ja homma vähintäänkin levällään. Niin Jokerikatsomon osalta kuin oman henkilökohtaisten ajatusten kohdalla. Luultavasti viimeinen kausi liigassa, eli tästä pitäisi ottaa kaikki irti, mutta tämä loppukesän setti rikkoi yhteisöllisyyttä melko pahasti. Hiljainen protesti oli aika pitkälti se mitä itsekin odotti ja toivoi, mutta sitten taas ehkä se järjellisempi puoli itsestä koittaa ylipuhua periaatteellista puolta ympäri, ettei heittäisi hukkaan tätä kautta. Varsinkin kun nykyisessä muodossaan tämä elämäntapa lienee tällä kaudella viimeistä kertaa.

Sympatiat täältä sinne. Ei varmasti helppo tilanne kannattajalle ja voi vaan kuvitella mitä oma tunne-elämä olisi vastaavassa tilanteessa. Kaikesta huolimatta näen että elämä aina jatkuu ja kaikki protestit puoleen ja toiseen ovat loppujen lopuksi turhia. Porista toteutetaan ensimmäinen matka Hartwallille vuosiin tällä kaudella ja jos Luoja suo, aion olla mukana, kaikesta Jokereiden ja faniensa aiheuttamasta antipatiasta huolimatta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Jatkakaa. (Mieluummin katsomokulttuurista kuin syyttelystä ja marttyroinnista, kertokaa vaikka odotuksia kausiin tai uudistuksia tai jotain muuta ihkua.)

Ehdotan, että syyttely, marttyrointi ja myös asiallinen keskustelu kannattajakulttuurin lieveilmiöistä sekä yksittäisten henkilöiden larppailuista sijoitetaan jatkossa vaikka tänne:

Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa - Jatkoajan keskustelupalsta

Näin kannattajakulttuurin kehitys saa tässä ketjussa ansaitsemansa huomion.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Ehdotan, että yritykset kannattajatoiminnasta keskustelemiseen lopetetaan Jatkoajassa kokonaan, koska siitä ei ole suurin piirtein ikinä tullut laska taikka paskaa, ja tuskin tulee koskaan tulemaankaan muuta kuin sitä itteään.

HockeyTifo.org -foorumilla siihen on edes jotain toivoa, ja Suomen osio onkin siellä aika lailla palstan aktiivisin osio.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Laitetaanpa pientä raporttia, kun tuli käytyä Tsekeissä katsomassa kaksi kappaletta JYPin ET-matseja. Pelit olivat 30.8 HC Sparta Praha - JYP ja 31.8 Pirati Chomutov - JYP.

Meidän ryhmässä oli yhteensä viisi fania. Yksi Jyväskylästä ja loput Helsingistä. Joukkueen mukana ja omilla kyydeillä oli tullut muutama kymmenen fania lisää ja osa oli käynyt jo torstaina katsomassa EHT-matsin Tsekki - Suomi Pardubicessä. Tulimme paikalle jo torstaina jolloin majoituimme ja aloimme tutustumaan paikalliseen (juoma)kulttuuriin.

Perjantaina Spartan pelissä ei ollut kuin tuhannen henkeä paikalla ja tunnelma oli melko vaisu. Tipsport Arena on jäätävän kokoinen, eli kapasiteetti suunnilleen sama kuin Hartwall-Areenalla. Spartan fanipääty ei ollut lähelläkään täynnä. Supercup fudismatsi Bayernin ja Chelsean välillä varmasti verotti lätkämatsin katsojamäärää.

Hallin pihassa ennen matsia bongasimme toimitusjohtaja Tynin ja muita JYPin faneja. Tyni kävi kättelemässä ryhmämme jäsenet ja kiitti meitä, kun olimme matkustaneet pitkän matkan kannattamaan JYPpiä. Arvostimme elettä.

Peli alku oli JYPin kannalta karsea, mutta sieltä vain noustiin 3-0 tappioasemasta 4-4 tasapeliin. Rankkarit olivat tuttua JYPpiä. Tolpat kilahtelivat, eikä Jonnekaan onnistunut "Forsberg" rankkarissa.

Pelin jälkeen jäimme hallin baariin kuuntelemaan Jonnen "otteluraporttia" ja kuulumisia. Organisaatio tarjosi ilmaisen oluen. Tätä elettä arvostimme myös.
Paras muisto koko matsista oli se, kun eräs pikkupoika sai pelin jälkeen vihdoinkin vaihdettua fanihuivin erään JYP-fanin kanssa. Poika oli ikionnellinen ja huivin vaihtaja sai pojan äidiltä vielä pusun poskelle.

Lauantaina lähdimme taksilla Chomutovin suuntaan. Matkaa ei ollut kuin vajaa sata kilometriä. Taksimatkan aikana joimme paikallisia panimotuotteita ja ihastelimme maaseudun vehreyttä.

Kysyin ennen matkan alkua tiettäkö kuski missä jäähalli on. Kuski vastasi, ettei Chomutov ole New York, joten eiköhän se löydy. Joo eihän se ollut ja halli löytyi helposti. Vuonna 2012 valmistunut SD Arena vetää 5250 katsojaa ja oli paljon sopivampi höntsäpeleihin kuin Prahan halli. Perus setuppi oli sama kuin Prahassa, eli fanipääty on seisomakatsomoa ja muualla istutaan. Olisipa JYPilläkin yhtä toimiva ja hieno halli... Chomutovin pääkallologo oli niin hieno, että oli pakko ostaa fanshopista Piratin lippis.

Chomutovissa fanipääty oli melkein täynnä ja laulu raikasi, sekä paikallisten että JYP fanien keskuudessa. Panimotuotteillakin saattoi olla osuutensa asiaan, sillä näissä halleissahan saa olutta juoda katsomossa. Chomutovin hallissa iso olut oli kokonaisen euron(Prahassa 1,5€), eli ei jäätävän kallista. Muutenkin joku muu kuin Kal€ oli hinnoitellut liput. Prahassa lippu maksoi 2€ ja Chomutovissa kokonaiset 5€.

Piratin kannattajat olivat huomattavasti äänekkäämpiä koko pelin ajan kuin Spartan kannattajat ja heillä oli myös järkyttävän kokoinen overhead-lakana Piratin logolla. Muutenkin hallissa oli parempi tunnelma, kun tyhjiä penkkejä ei ollut niin paljon kuin Prahassa. Paikalliset fanit kannattivat joukkuettaan kiitettävästi, vaikka JYP vei pelitapahtumia aika suvereenisti. Erikoistunnustus siitä, että paikallinen rumpuryhmä oli synkassa laulujen ja huutojen kanssa. Tässä pieni klippi Chomutovin fanimeiningeistä Linkki youtubeen ja itse kuvaamaani videoon.

Yhteenvetona voi sanoa, että kannatti lähteä reissun päälle. Kaksi jääkiekko-ottelua on hyvä tekosyy mennä muille maille vierahille, missä kaikki ei ole kiellettyä, eikä vanne kiristä päätä. ET-matsit ovat hieno tilaisuus käydä katsomassa muutakin kuin suomalaista fanikulttuuria.

Nyt pitää vain laittaa KalPa nippuun, niin voi lähteä joulukuussa Berliiniin katsomaan Saksan jääkiekko(juoma) kulttuuria.
 
Viimeksi muokattu:

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Bluesin tifosta muutama foto.

Tuo valkoinen maaliverkko peittää kyllä helvetisti liikaa ja tekee kuvista epäselviä.

http://juho.smugmug.com/Sports/Ice-hockey/201314/Blues-TPS-1292013/i-kJs8dhP/0/XL/20130912-182632_Blues-TPS_0017-XL.jpg

http://juho.smugmug.com/Sports/Ice-hockey/201314/Blues-TPS-1292013/i-rsh45FZ/0/XL/20130912-182826_Blues-TPS_0468-XL.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BT-59RwCYAACIAe.jpg:large

Kolme isoa kakskebua jokaisen katsomolohkon edessä ja iso teksti kaukalon pleksissä.

Rispektit BB07:lle tifon väsäämisestä!
 
Viimeksi muokattu:

Ketunkolo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea FC
Komeita tifoja!

Sitten liigakauden starttia odotellessa asiaa rakkaan vihollisen Ässien kannattajista:

Porissahan ei ole Etulinjana tunnettu uuden aallon kannattajaryhmä ottanut tuulta alleen. Nyt on tämä kannattajaryhmä ajettu/ajautunut omaan karsinaansa sillä porilaiset katsojat ovat vinkuneet peleissä, että lippujen heiluttelun yms. toiminnan ohessa ei näe peliä. Kaiken kruununa tuli vielä playoffit ja menestys, joka innostutti nämä kaikenmaailman torvensoittajat ja peruukkipäät lähtemään hallille.

En tiedä, kaikkia syitä miksi Etulinja ei ole ottanut tuulta alleen, mutta kyllä sääliksi käy Etulinjan eteen hommia tekeviä, kun ei tuo toiminta saa minkäänlaista yleistä hyväksyntää edes porilaisen keskivertofanin ajukopassa. Lähinnä naureskellaan ja vittuillaan vaan. Tällainen kuva mulle on jäänyt.

Vertailukohtana Raumam Boja oli aikamoinen oudoksumisen kohde, kun he tulivat 2011 KalPa-sarjassa katsomoon. Olin aivan heidän vieressä ja kun he huusi ja meuhkasi (heitä oli ehkä jotain viisi) niin ihmiset vilkuili ja ihmetteli, että mitäs vittua? Minä mukaanlukien. Seuraavan kauden avauksessa homma olikin jo huomattavasti organisoidumpaa ja sakkia enemmän. Ja loppu on historiaa, jota kirjoitetaan edelleen.

Joku porilainen voisi asiasta enemmän kertoa ja korjata, jos on tullut jotain väärinkäsityksiä.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porissahan ei ole Etulinjana tunnettu uuden aallon kannattajaryhmä ottanut tuulta alleen. Nyt on tämä kannattajaryhmä ajettu/ajautunut omaan karsinaansa sillä porilaiset katsojat ovat vinkuneet peleissä, että lippujen heiluttelun yms. toiminnan ohessa ei näe peliä. Kaiken kruununa tuli vielä playoffit ja menestys, joka innostutti nämä kaikenmaailman torvensoittajat ja peruukkipäät lähtemään hallille.

Se on vähän miten ottaa. Ryhmä on kasvanut tasaiseen tahtiin, vaikka tahti onkin ollut hyvinkin maltillinen (verrattuna nyt esimerkiksi siihen, mikä on tahti ollut etelänaapurissa). Parhaimpina hetkinä viime kauden istumakatsomovisiiteillä mukana selkeästi enemmän jengiä kuin sitä edellisenä kautena.

Tavoitteenamme oli jatkaa tällä kaudella istumakatsomon B1-katsomossa, jonne olismme saaneet oman 50 hengen lohkon (penkit irti repimällä kenties vielä enemmän ja kapasiteettia sopivasti kasvua ajatellen) siten, ettei takana olisi ollu peruskatsojia valittamassa aktiivisesta kannattajatoiminnasta, johon kuuluu myös lippujen heiluttaminen pelitilanteiden aikana. Siinä mielessä mestaruus tuli pahaan saumaan (toiminnan jatkamisen kannalta istumakatsomossa), koska tiedettiin että tämän myötä istumakatsomoon alkaa kauppa käymään entistä paremmin ja täten meille osoitettiin paikkaa ennemmin seisomakatsomosta ja vedottiin kannattajaryhmät tiivistämään yhteistyötään.

Porissa tuntuu moderni kannattajakulttuuri saaneen muutenkin todella värikästä ja erilaista suhtautumistapaa, joka lyö välillä ällikällä. Välillä luullaan raumalaisten keksineen koko homman ja ei niin yllättäen sitten keväällä monet olivat mielissään kun hassun hauskat eläinasut pasuunoineen rantautuivat Isomäen lehtereille. Kenties tämä vuosikausia jatkunut juupas eipäs -leikki on saanut monet betonoimaan kantansa, että monipuolisuus ei ole niin hyvästä. Toki myös mielipiteet ovat paljon muuttuneet myönteiseenkin suuntaan eikä vääntäminen ole enää niin jäätävällä tasolla kuin joskus 3-4 vuotta sitten.

En tiedä, kaikkia syitä miksi Etulinja ei ole ottanut tuulta alleen, mutta kyllä sääliksi käy Etulinjan eteen hommia tekeviä, kun ei tuo toiminta saa minkäänlaista yleistä hyväksyntää edes porilaisen keskivertofanin ajukopassa. Lähinnä naureskellaan ja vittuillaan vaan. Tällainen kuva mulle on jäänyt.

Et ole kuvasi kanssa välttämättä kauhean väärässä. Tuttu aihe jota ollaan paljon sivuutettu menneinä kuukausina. Ryhmän ydinkoostumus tekee alussa varmasti paljon ja ehkä tätä on pidetty turhan nuhruisena siihen nähden, että koettaisiin toiminta tarpeeksi houkuttelevana keskivertokatsojan osalta. Toisaalta taas massan pitää kasvaa vielä huomattavasti, jonka jälkeen loppuisi liika tuijottaminen koostumukseen, koska porukkaa vain olisi silkasti riittävästi. Tämä kausi tulee nyt sitten antamaan tähän taas mielenkiintoisesti suuntaa, että mitä tulee tapahtumaan. Nyt ainakin toimintaan on taas helpompi liittyä mukaan, saati istumakatsomossa ollessa kun tuntui tästäkin muodostuvan kynnystä joillekin.

Vertailukohtana Raumam Boja oli aikamoinen oudoksumisen kohde, kun he tulivat 2011 KalPa-sarjassa katsomoon. Olin aivan heidän vieressä ja kun he huusi ja meuhkasi (heitä oli ehkä jotain viisi) niin ihmiset vilkuili ja ihmetteli, että mitäs vittua? Minä mukaanlukien. Seuraavan kauden avauksessa homma olikin jo huomattavasti organisoidumpaa ja sakkia enemmän. Ja loppu on historiaa, jota kirjoitetaan edelleen.

Onnistumisen takeena on varmasti tämä riittävän uskottava ydinryhmä, joka uskoo vahvasti omaan juttuunsa. Sama onnistuisi varmasti monella muullakin paikkakunnalla vastaavalla koostumuksella. Tuntuu, että valitettavan vähässä ovat maassamme tuollaiset äijäporukat, jotka pistävät itsensä likoon. Pistänyt näillä vaisummilla paikkakunnilla muutenkin merkille, että yleensä kannattajatoiminnan tahtipuikkoa on heiluttelemassa juuri sellaista jengiä, jotka kenties etovat suurempaa massaa ja tästä johtuen homma pysyy muutamien kymmenien pihdeissä vuodesta toiseen ja sitten ihmetellään, että miksei homma saa taakseen satoja henkilöitä käsittävää klackenia. Ja kuten Raumalla tiedetään, niin mukaan on huomattavasti helpompi hypätä siinä vaiheessa kun toiminnassa on mukana 200 henkeä versus 20. Jostain pitäisi keksiä vain taikakonstit sille, että miten alun kasvuvaikeudet selätetään.

Tätä kehitystä on tässä nyt mielenkiintoista seurata, että mitä Porissakin tulee tapahtumaan. Alkaisiko Louhoksen myötä kasvuvauhti taas hieman tehostumaan vai käykö kenties niin, että ensi keväänäkin homma tuntuu polkevan paikallaan. Käykö Porissa vielä niin, että tyytymättömät kerääntyvät nippuun ja perustavat vielä jonkun ihan oman ryhmittymänsä. Samoja asioita mietitään varmasti monella muullakin paikkakunnalla.

Espoossa oli eilen tehty jälleen upeeta duunia ja tuntuu eteenpäinmeno sielläkin jatkuvan. Sitä toivoo monelle muullekin paikkakunnalle ja tämän myötä kehitys alkaa varmasti leviämään laajemmallekin kun painetta tulee tähän yhä enemmän ja enemmän. Kannattajakulttuurin kannalta huikeita matseja tulossa viikonlopun aikana ja varmasti saadaan lisää pohdinnan aihetta lähipäivinä tämänkin otsikon alle.

Toivottavasti sait Ketunkolo tästä jotain vastinetta aprikointeihisi. :)
 
Viimeksi muokattu:

Ketunkolo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea FC
Se on vähän miten ottaa. Ryhmä on kasvanut tasaiseen tahtiin, vaikka tahti onkin ollut hyvinkin maltillinen (verrattuna nyt esimerkiksi siihen, mikä on tahti ollut etelänaapurissa). Parhaimpina hetkinä viime kauden istumakatsomovisiiteillä mukana selkeästi enemmän jengiä kuin sitä edellisenä kautena.

Tavoitteenamme oli jatkaa tällä kaudella istumakatsomon B1-katsomossa, jonne olismme saaneet oman 50 hengen lohkon (penkit irti repimällä kenties vielä enemmän ja kapasiteettia sopivasti kasvua ajatellen) siten, ettei takana olisi ollu peruskatsojia valittamassa aktiivisesta kannattajatoiminnasta, johon kuuluu myös lippujen heiluttaminen pelitilanteiden aikana. Siinä mielessä mestaruus tuli pahaan saumaan (toiminnan jatkamisen kannalta istumakatsomossa), koska tiedettiin että tämän myötä istumakatsomoon alkaa kauppa käymään entistä paremmin ja täten meille osoitettiin paikkaa ennemmin seisomakatsomosta ja vedottiin kannattajaryhmät tiivistämään yhteistyötään.

Toki kaikki on sitä, miten sen ottaa ja on hyvä, että edes jonkunlaista kasvua tilanteessa on.

Kuulostaa aika tutulta porilaisten vinkkelistä. Viime vuosina on raumalaisetkin istutettu seisomakatsomoon porilaisten rinnalle, kenties juuri taloudellisista syistä. En ainakaan itse tuohon keksi mitään muuta syytä, kuin rahan. Tuo kannattajaryhmien yhteistyön tiivistäminenkin haisee pahasti huonolta tekosyyltä. Lähinnä tuosta nykyisestäkin paikasta, jossa Etulinja on, niin tulee mieleen kummasti, että halutaan vaan työntää tämä yhteisö johonkin sivuun, jossa se ei aiheuta harmia kenellekkään.

Porissa tuntuu moderni kannattajakulttuuri saaneen muutenkin todella värikästä ja erilaista suhtautumistapaa, joka lyö välillä ällikällä. Välillä luullaan raumalaisten keksineen koko homman ja ei niin yllättäen sitten keväällä monet olivat mielissään kun hassun hauskat eläinasut pasuunoineen rantautuivat Isomäen lehtereille. Kenties tämä vuosikausia jatkunut juupas eipäs -leikki on saanut monet betonoimaan kantansa, että monipuolisuus ei ole niin hyvästä. Toki myös mielipiteet ovat paljon muuttuneet myönteiseenkin suuntaan eikä vääntäminen ole enää niin jäätävällä tasolla kuin joskus 3-4 vuotta sitten.

Et ole kuvasi kanssa välttämättä kauhean väärässä. Tuttu aihe jota ollaan paljon sivuutettu menneinä kuukausina. Ryhmän ydinkoostumus tekee alussa varmasti paljon ja ehkä tätä on pidetty turhan nuhruisena siihen nähden, että koettaisiin toiminta tarpeeksi houkuttelevana keskivertokatsojan osalta. Toisaalta taas massan pitää kasvaa vielä huomattavasti, jonka jälkeen loppuisi liika tuijottaminen koostumukseen, koska porukkaa vain olisi silkasti riittävästi. Tämä kausi tulee nyt sitten antamaan tähän taas mielenkiintoisesti suuntaa, että mitä tulee tapahtumaan. Nyt ainakin toimintaan on taas helpompi liittyä mukaan, saati istumakatsomossa ollessa kun tuntui tästäkin muodostuvan kynnystä joillekin.

Kertoohan tuo omaa kieltään sinällään, että mielummin nähdään hallissa lehmäksi pukeutuneita vuvuzelaan puhaltelijoita, kun aina oman joukkueen takana seisova omavarainen ja laaja kannattajaryhmä. Nämä eläinpuvut käy jostain polttaripuvuista, mutta mua lähinnä hävettää ihmisen puolesta, joka tulee tommosissa puvuissa ittensä häpäisemään julkisesti. Siis jäähalliin.

Vähän tätä hainkin. Kun massaa on tarpeeksi, niin enää ei naureskella ja vittuilla eikä sitä ei pidetä outona, että on osa kannattajaryhmää vaan enemmän oudoksutaan, jos käy hallilla, mutta ei ole messissä mukana.

Onnistumisen takeena on varmasti tämä riittävän uskottava ydinryhmä, joka uskoo vahvasti omaan juttuunsa. Sama onnistuisi varmasti monella muullakin paikkakunnalla vastaavalla koostumuksella. Tuntuu, että valitettavan vähässä ovat maassamme tuollaiset äijäporukat, jotka pistävät itsensä likoon. Pistänyt näillä vaisummilla paikkakunnilla muutenkin merkille, että yleensä kannattajatoiminnan tahtipuikkoa on heiluttelemassa juuri sellaista jengiä, jotka kenties etovat suurempaa massaa ja tästä johtuen homma pysyy muutamien kymmenien pihdeissä vuodesta toiseen ja sitten ihmetellään, että miksei homma saa taakseen satoja henkilöitä käsittävää klackenia. Ja kuten Raumalla tiedetään, niin mukaan on huomattavasti helpompi hypätä siinä vaiheessa kun toiminnassa on mukana 200 henkeä versus 20. Jostain pitäisi keksiä vain taikakonstit sille, että miten alun kasvuvaikeudet selätetään.

Tätä kehitystä on tässä nyt mielenkiintoista seurata, että mitä Porissakin tulee tapahtumaan. Alkaisiko Louhoksen myötä kasvuvauhti taas hieman tehostumaan vai käykö kenties niin, että ensi keväänäkin homma tuntuu polkevan paikallaan. Käykö Porissa vielä niin, että tyytymättömät kerääntyvät nippuun ja perustavat vielä jonkun ihan oman ryhmittymänsä. Samoja asioita mietitään varmasti monella muullakin paikkakunnalla.

Toivottavasti sait Ketunkolo tästä jotain vastinetta aprikointeihisi. :)

Varmasti näinkin. Itse uskon myöskin, että näitä sakkeja on valitettavan vähän, jotka itsensä laittaa likoon tällä tavalla. Tuntuu, että suomalaisista suuri osa ajattelee jotain tyyliin "kyllä määkin mukana olisin, jos joku vaan viittis tehä jotain". Ei ole niitä, jotka tekee aloitteen vaan kaikki odottaa peukaloita pyöritellen, että tapahtuu se ihme. Raumalla se ihme tapahtui.

Uusien ryhmittymien perustaminen ei tässä vaiheessa auta mitään. Homma menisi lopulta pirstaloituneeksi riitelyksi, jossa keskitytään epäolennaisuuksiin.

Kyllä sain ainakin jotain vastauksia ja laajempaa perspektiiviä. Kiitän siitä.

Vaikka muuten voin tunnustaa hyvällä omatunnolla Ässiä vihaavani, niin toivon, että Etulinja saa samanlaisen ihmeen kasaan, kuin mitä Raumalla tapahtui. Olisi molempien etu, että paikallispeleissä olisi infernaalinen tunnelma molempien osalta riippumatta siitä, mitä tulostaulu näyttää. Eikä välttämättä edes vituttaisi hävitä 4-2, jos meininki on ollut katsomossa mainiota.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toki kaikki on sitä, miten sen ottaa ja on hyvä, että edes jonkunlaista kasvua tilanteessa on.

Kyllä, mutta toki tahdista voi olla montaa mieltä. Se on tietysti sitten se mikä se on.

Kuulostaa aika tutulta porilaisten vinkkelistä. Viime vuosina on raumalaisetkin istutettu seisomakatsomoon porilaisten rinnalle, kenties juuri taloudellisista syistä. En ainakaan itse tuohon keksi mitään muuta syytä, kuin rahan. Tuo kannattajaryhmien yhteistyön tiivistäminenkin haisee pahasti huonolta tekosyyltä. Lähinnä tuosta nykyisestäkin paikasta, jossa Etulinja on, niin tulee mieleen kummasti, että halutaan vaan työntää tämä yhteisö johonkin sivuun, jossa se ei aiheuta harmia kenellekkään.

Näin itsekin asian nään. Kannattajaryhmien tämän hetkinen sijoittelu on muutenkin hölmö. Mutta nämä asiat eivät valitettavasti ole tarpeeksi isossa kuvassa Porissa tällä hetkellä. Suurin syy on varmasti myös tuo suuri seisomakatsomo, jonka täyttöaste on heikentynyt vuosi toisensa jälkeen. Ja kun Liigalta tuli vaatimus järjestää vieraskannattajille seisomapaikat, niin tämä koettiin hyvänä hetkenä heivata vieraskannattajaryhmät seisomaan betonille, niin saadaan nämäkin istumapaikat tavisten käyttöön (vaikka vieraskannattajakatsomossa oli seisottu jo vuosikausia ennen tätä). Toisille riittää perusteluksi taloudelliset lähtökohdat, mutta kannattajatoimintaa etusijalla pitävälle tuo on täyttä paskaa.

Omana ajatuksenani olisi ollut saada Etulinjan toiminta ensiksi tarpeeksi vahvaksi istumakatsomosta käsin ja kun porukkaa olisi tyyliin ollut se 60-70 aktiivisesti mukana, niin tämän jälkeen olisi ollut eri homma palata betonille massan sekaan kun toiminta olisi saattanut kuuluakin johonkin. Nyt porukka tungetaan seisomakatsomon takaosaan lipan alle, joka on todella haasteellinen kuulumisen kannalta. Tosin nyt saadaan kenties lippujen heiluttaminen onnistumaan ensimmäistä kertaa pelitapahtumienkin aikana kunnolla, niin se hieman paikkaa eroteltavaisuuspuolta, vaikkeivat chäntit sieltä kunnolla sitten kuuluisikaan. Mutta eihän siinä auta kuin katsoa, mitä tuolta saadaan aikaan ja miettiä sitten sen mukaan taas seuraavia kuvioita.

Kertoohan tuo omaa kieltään sinällään, että mielummin nähdään hallissa lehmäksi pukeutuneita vuvuzelaan puhaltelijoita, kun aina oman joukkueen takana seisova omavarainen ja laaja kannattajaryhmä. Nämä eläinpuvut käy jostain polttaripuvuista, mutta mua lähinnä hävettää ihmisen puolesta, joka tulee tommosissa puvuissa ittensä häpäisemään julkisesti. Siis jäähalliin.

Kyllähän tuo omaa karua kieltään kertoo.

Vähän tätä hainkin. Kun massaa on tarpeeksi, niin enää ei naureskella ja vittuilla eikä sitä ei pidetä outona, että on osa kannattajaryhmää vaan enemmän oudoksutaan, jos käy hallilla, mutta ei ole messissä mukana.

Nämä on juuri näitä juttuja, että kun enemmistö on homman takana, niin lähes mikä tahansa on hyväksyttävää. Näistä jutuista kohta 10 vuotta kirjoitelleena sen kyllä huomaa, että niin kauan kuin homma on ollut turhan uutta pienen vähemmistön näpräämistä, niin olisi parempi pitää vain kitansa kiinni. :)

Varmasti näinkin. Itse uskon myöskin, että näitä sakkeja on valitettavan vähän, jotka itsensä laittaa likoon tällä tavalla. Tuntuu, että suomalaisista suuri osa ajattelee jotain tyyliin "kyllä määkin mukana olisin, jos joku vaan viittis tehä jotain". Ei ole niitä, jotka tekee aloitteen vaan kaikki odottaa peukaloita pyöritellen, että tapahtuu se ihme. Raumalla se ihme tapahtui.

Tämä on varmasti myös se juttu. Kyllä sitä Porissakin kuullut yllinkyllin, että "Jos Porissakin olis tommonen Raumam Boja, niin heti mukana. Mutta nyt kun siellä on tommosia ihme heinähattuja touhuamassa, niin ei kiinnosta osallistua". Toisaalta puheista on vielä pitkä matka tekoihin ja osan kohdalla tuo voi pitääkin paikkansa, mutta sitten löytyy taas tää porukka, joille tekosyiden vyyhti on loputon.

Uusien ryhmittymien perustaminen ei tässä vaiheessa auta mitään. Homma menisi lopulta pirstaloituneeksi riitelyksi, jossa keskitytään epäolennaisuuksiin.

Jos uusi ryhmä tarkoittaisi aina uutta kannatustyyliä, niin näin varmasti kävisi. On se kumma kun tuolla isossa maailmassa seuralla voi olla satoja kannattajaryhmiä ja kaikki vetävät yhtä köyttä. Sekin kun vähän riippuu, että millä tyylillä näitä tehdään. Niin kauan energiaa menee turhuuteen kun joudutaan vääntämään eri tyyleistä. Raumalla tuo on varmasti ollut ihan fiksu liike, että RB:n sijasta aletaankin puhumaan yleisesti raumalaisista kannattajista. Sinällään ehkä ehdoton veto, jos halutaan saada suurta klackenia liikenteeseen pieneltä paikkakunnalta - tuolloin kuppikuntaisuus ei ole hyvä juttu ja miksi se olisi isommassakaan. Raumalla on myös se helppous, että nykyään kaikki ovat yhteisen tyylin takana, niin on parempi keskittyä eteenpäin menemiseen. Tuskin moni enää haikailee niiden aikojen perään kun stetsoni takoi rumpuaan päädyssä ja muut istuivat hiljaa.

Vaikka muuten voin tunnustaa hyvällä omatunnolla Ässiä vihaavani, niin toivon, että Etulinja saa samanlaisen ihmeen kasaan, kuin mitä Raumalla tapahtui. Olisi molempien etu, että paikallispeleissä olisi infernaalinen tunnelma molempien osalta riippumatta siitä, mitä tulostaulu näyttää. Eikä välttämättä edes vituttaisi hävitä 4-2, jos meininki on ollut katsomossa mainiota.

Ilman muuta näin, se olisi kaikkien etu. Ja onhan raumalaisten herääminen tuonut valtavaa boostia näihin otteluihin nyt parin vuoden aikana. Tosin tahtonut olla, että sitä samaa tahtia on taas Porissa vaisuunnuttu. Toivotaan, että tänään on asiat tyystin toisin. RB:n Isomäen haltuunotot vituttavat monia suuresti ja toivonkin, että tätä kautta rupeaisi heräämään vähitellen voimistuvaa henkeä sen puolesta, että tämä haluttaisiin saada loppumaan mahdollisimman pian. Eikä ratkaisuna olisi raumalaisten sulkeminen hallin ulkopuolelle, vaan ihan oman toiminnan herättäminen sille tasolle, ettei vierasryhmät tule Poriin rellestämään nähdyllä tavalla. Ja ylipäätään, että seisomakatsomon tunnelmanluonti saataisiin sille tasolle, että sinne haluttaisiin taas mielummin istumakatsomon sijaan, koska meininki on niin infernaalinen eikä sen takia, että istumakatsomosta on mukavempi painella oheispalveluiden äärelle.

Tervetuloa tänään Poriin. Huikea matsi & päivä tulossa kokonaisuutena kaikkine viirien nostamisineen ja teitien veneretkineen. Toivottavasti katsomossa saadaan laitettua enemmän hanttiin kuin pelkän Isomäen Legendan laulamisen suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siellä oli muuten eilen lappeenrannassakin melkein koko toisen päädyn peittävä Jussi Markkasen tervetulleeksi toivottava tifo. Kuvaa siitä ei kuitenkaan ole eikä kukaan ole tifoa missään maininnut, joten alan epäillä tapahtuiko sitä oikeasti. Oliko kaikki vain harhakuvitelmaa? Melko varma olen että yläpuolelleni jotain keltaista ilmestyi kun pelaajat saapuivat jäälle.
 

Ketunkolo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea FC
Siellä oli muuten eilen lappeenrannassakin melkein koko toisen päädyn peittävä Jussi Markkasen tervetulleeksi toivottava tifo. Kuvaa siitä ei kuitenkaan ole eikä kukaan ole tifoa missään maininnut, joten alan epäillä tapahtuiko sitä oikeasti. Oliko kaikki vain harhakuvitelmaa? Melko varma olen että yläpuolelleni jotain keltaista ilmestyi kun pelaajat saapuivat jäälle.

Kyseinen tifo ilmeisesti epäonnistui pahemman kerran. Tai ei itse tifo niinkään, vaan homma meni muuten reisille. Ilmeisesti siinä oli jotain hässäkkää valojen kanssa ja sitten oltiin hirveellä kiireellä valojen tultua päälle rullattu kyseinen komeus kasaan.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kertoohan tuo omaa kieltään sinällään, että mielummin nähdään hallissa lehmäksi pukeutuneita vuvuzelaan puhaltelijoita, kun aina oman joukkueen takana seisova omavarainen ja laaja kannattajaryhmä. Nämä eläinpuvut käy jostain polttaripuvuista, mutta mua lähinnä hävettää ihmisen puolesta, joka tulee tommosissa puvuissa ittensä häpäisemään julkisesti. Siis jäähalliin.

Itselleni tulee myötähäpeä näistä pomppupojista, muistuttaa lähinnä pikkutyttöjä jotka omassa porukassaan kuiskuttelevat. mutta nämä nyt ovat tietysti jokaisella omansa.
En osallistunut näihin eläinaiheisiinkaan kannatuksiin, mutta omasta toiminnasta kertoo jo jotain se että yhtäkkiä tulee kymmenen jannua, jotka tekevät homman huomattavasti paremmin ja saaden muita mukaan, kuin se ryhmä joka on tehnyt tuota vuosia!!!
En myöskään jaa ajatusta että tämä ryhmä olisi jotenkin aina oman joukkueen takana seisova ryhmä, ainakaan siis sen enempää kuin kukaan muukaan vakiokatsoja. Se jos kantaa vitosen hallille 30 kertaa kaudessa ja pomppii lähinnä normaalikatsojien kiusana ei tee kenestäkään mitään tosikannattajaa. Lähinnä kannattavat itseään, joka nyt on jo muualtakin tullut selväksi.

Yksi syy miksei Porissa ole kasvua ollut on varmasti tuo järjetön ylimielisyys muita katsojia kohtaan. Siis niitä katsojia, jotka oikeasti tuovat rahaa seuralle. Tässä tietysti voi ottaa tunnelmakortin esille, mutta sekään ei ole tässä kohtaa tarpeellista, kun tuo ryhmittymä ei luo tunnelmaa lainkaan.

Niin kauan tuo ei tule kasvamaan kun ryhmän jäsenet eivät mene hommassa nöyrin mielin hattu kädessä. Tähän ei tuon ikäinen porukka vain kykene.
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eilisessä Blues-TPS pelissä kyllä kuului todella hyvin bluesin kannustajaporukan huudot telkkarin kautta ja muutenkin hallissa oli hyvä tunnelma. Toivottavasti tänään on synergialla myös hyvä tunnelma!
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En kyllä ymmärrä, että nämä modernistit jaksavat jakaa porukkaa oikeinkannattamiseen tai väärään sellaiseen. Tämä "Eläintarha" toi omasta vapaasta tahdostaan hyvää, rentoa fiilistä vakaviin finaaleihin. Miten tuo nyt voi olla väärinkannattamista, sen sijaan, että väännetään ulkoa opittuja väkinäisiä kliseitä?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Jaaha taas joku raumalainen kommentoi porilaista kannatusta. Mua ei haittaa yhtään millä tavalla kannatus tulee, kunhan tunnelma sen johdosta on hyvä. Niin kuin pari toimittajaakin kevään Isomäen tunnelmaa kommentoi, niin ei sellaista koe Liigassa muualla. Ei edes Raumalla. Runkosarjassa koko ajan samallainen mökä ja huuto päälle, niin sulaa useampikin maalivahti.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En kyllä ymmärrä, että nämä modernistit jaksavat jakaa porukkaa oikeinkannattamiseen tai väärään sellaiseen. Tämä "Eläintarha" toi omasta vapaasta tahdostaan hyvää, rentoa fiilistä vakaviin finaaleihin. Miten tuo nyt voi olla väärinkannattamista, sen sijaan, että väännetään ulkoa opittuja väkinäisiä kliseitä?
Paitsi että kukaan ei ole taaskaan puhunut oikein- tai väärinkannattamisesta. Ilmaisivat kyllä selkeästi oman makunsa näiden kahden tyylin välillä. Sikäli kun kahdesta eri tyylistä voidaan edes puhua, sillä kyllähän näissä "moderneissa" (huono sana, eihän tämä nyt mikään uusi juttu ole) ryhmissä noita perinteisiäkin huutoja kuullaan.

Boikien kaksi paattia ovat tosiaan matkalla Poriin ja kuulemma Olkiluoto on jo ohitettu. Vähän harmittaa kun en ole mukana, varmaan aika uniikki kokemus, mutta pelissä sitten.

Niin ja vielä kehuja Espoon suuntaan, helvetin hieno tifo ja hyvin tuntui käntti raikaavan koko matsin. Vaikka eihän tuo nyt minään yllätyksenä tullut.

e. Toivottavasti en nyt aiheuta mitään valtavaa Rauma-Pori -vääntöä, mutta Jyyd, come on. Te pelasitte finaaleja. Hieno homma ja kaikkea, mutta et sä voi mistään tietää millainen tunnelma Raumalla, tai vaikka Lappeenrannassa olisi. Ja siinä itsekin tulit jo maininneeksi Porin suurimman ongelman. Helpommin sanottu kuin tehty.
 
Viimeksi muokattu:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
e. Toivottavasti en nyt aiheuta mitään valtavaa Rauma-Pori -vääntöä, mutta Jyyd, come on. Te pelasitte finaaleja. Hieno homma ja kaikkea, mutta et sä voi mistään tietää millainen tunnelma Raumalla, tai vaikka Lappeenrannassa olisi. Ja siinä itsekin tulit jo maininneeksi Porin suurimman ongelman. Helpommin sanottu kuin tehty.

Nojoo, eihän sitä voi tietää varmuudella. En nyt tähän jaksa/viitsi hassutella finaaleista ja Raumasta puheen ollen..

Ottelu ja seremoniat varmasti tulevat olemaan jollain tapaa ikimuistoisia.
Josko nyt vieläkin paremmin käsittäisi mitä keväällä tapahtui. Toivottavasti nähdään paljon taklauksia ja vauhtia pelissä, siitähän jääkiekossa on kyse.
Uskallan luvata että Pihlman iskee maalin tänään.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Porissahan ei ole Etulinjana tunnettu uuden aallon kannattajaryhmä ottanut tuulta alleen. Nyt on tämä kannattajaryhmä ajettu/ajautunut omaan karsinaansa sillä porilaiset katsojat ovat vinkuneet peleissä, että lippujen heiluttelun yms. toiminnan ohessa ei näe peliä.

Oikaistaanpa yksi juttu: Etulinja ei ole ajautunut mihinkään vaan ihan vapaasta tahdostaan ja oman idean pohjalta mennyt sinne missä nyt on. On totta että kaiken maailman vinkujia on aina ympärillä, mutta asiassa on sellainenkin puoli että jos joku ihminen ei halua kannattaa aktiivisesti, hän ei halua kannattaa aktiivisesti ja silloin siihen ei voida ketään pakottaa. Itse ymmärrän hyvin että joku saattaa kokea aktiivisen heilumisen ja muun elämöinnin häiritseväksi jos ei ole itse siihen valmis. Lisäksi omalla eristetyllä alueella on sellainen funktio että oma toiminta pysyy paremmin kasassa kun sillä on selkeät raamit. Aiemmin varsinkin seisomakatsomossa oli sitä ongelmaa että ryhmä hajaantui liikaa sekä fyysisesti että henkisesti kun ympärillä oli ylimääräistä tilaa ja toisaalta niitä ihmisiä joita toiminta ei kiinnostanut. Tähän saatiin viime kaudella ratkaisua istumakatsomoon siirtymisen myötä ja sillä tiellä jatketaan myös nyt.

Sellainen toinen tarkennus vielä että tämä "oma alue" on tarkoitettu kaikille, ei pelkästään Etulinjalaisille. Mukaan tuleminen ei edellytä Etulinjan tai Pataljoonan jäsenyyttä eikä ryhmiin liittymistä. Jääkiekosta ja Ässistä on loppujen lopuksi kyse ja ne ovat isompia kuin yksikään meistä.

En tiedä, kaikkia syitä miksi Etulinja ei ole ottanut tuulta alleen, mutta kyllä sääliksi käy Etulinjan eteen hommia tekeviä, kun ei tuo toiminta saa minkäänlaista yleistä hyväksyntää edes porilaisen keskivertofanin ajukopassa.

Ei tarvita sääliä, kiitoksia vain, eikä keskivertofanien hyväksyntää. Totta kai porukkaa saisi ja pitäisi olla enemmänkin, mutta itse näen että toimintaa on kasvatettava sen omilla ehdoilla eikä suuren yleisön hyväksyntää etsien. Toki tuolla omalla linjalla on tullut välillä ylilyöntejäkin, mutta jos betonia lähdetään purkamaan, ei sitä tehdä lusikalla. Onneksi pahin jähmeys on sentään hiukan jo sulanut verrattuna vaikka kolmen vuoden takaiseen mikä näkyy jo siinä että keskustelu näistä asioista on selkeästi asiallisempaa.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä, kaikkia syitä miksi Etulinja ei ole ottanut tuulta alleen, mutta kyllä sääliksi käy Etulinjan eteen hommia tekeviä, kun ei tuo toiminta saa minkäänlaista yleistä hyväksyntää edes porilaisen keskivertofanin ajukopassa.

Haluatko avata enemmän? Jäi kiinnostamaan mikä on keskivertofani..
Siinä olen Vellihousun kanssa samaa mieltä ettei Etulinjan tai muidenkaan tarvitse hakea kenenkään hyväksyntää. Näistä "keskivertofani" kommenteista ja muista vaan tulee hieman ylimielinen fiilis. Tämä tosin ei tullut porilaisten suusta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös