Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 902 498
  • 3 303

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miksi vetää tähän historia, joka Pelicans-nimisellä organisaatiolla on verrattaen muihin aivan helvetin lyhyt?

Viimeksi kun Pelicansilla oli tämän tasoinen joukkue tai parempi, niin oltiin finaaleissa. Nyt oli 10 ukkoa pidempään ja pahimmillaan 15 sivussa eikä sieltä 4-ketjusta vaan kärkikentistä myös, ja ollaan kuuden joukossa, niin kyllähän tuo aika kovalta kuulostaa, sanoi kuka mitä vaan mistäkin puolivälierähistoriasta.

Esimerkiksi viime vuotta Pelicans on valovuoden edellä, eikä HIFK kauhean helpolla päässyt.
 

Ralph

Jäsen
HPK ja varsinkin KalPa on pelannut koko syksyn aivan materiaalinsa ylärajoilla
Ovatko pelanneet materiaalin ylärajoilla vai eikö ennakkoon kukaan jaksanut tutustua näihin joukkueisiin, joten niitä pidettiin automaattisesti huonona? Edelleen tuntuu siltä, ettei HPK:hon jakseta tutustua vieläkään.

Ainakin HPK:lla hyökkäys on ollut odotetusti erinomainen, mutta puolustusta ja maalivahtipeliä pidettiin kysymysmerkkinä. Puolustukseen muutamaan kysymysmerkkiin saatiin positiivinen vastaus heti alkukaudesta ja joukkueeseen on myöhemmin hommattu vielä Mathias Porseland. Maalivahtiosastolla Emil Larmi on tehnyt läpimurron ja nyt samalla tekee Antti Karjalainen, joten sekin on kunnossa.

Missä HPK:n sitten pitäisi olla materiaalinsa puolesta ja jos väittää sen kuuluvan selvästi alemmas, niin olisi kiva tietää, että miksi. Toki HIFK:llä on kovempi rosteri ja Kärpilläkin, mutta Kärpät häviää valmennuksessa HPK:lle vastaavasti selvästi.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
HPK:n pelejä nähneenä, ei yllätä yhtään tuo sarjasijoitus. Kumma, miten aina voimasuhteet muodostetaan monen mielessä tuijottamalla noita nimiä pelipaidoissa. Jos "nimetön" joukkue pärjää, on se aina ylisuorittamista. Mielestäni esim. HPK:n ja KalPan tekemisessä ei ole mitään ylisuorittamista. Viisikkopeli ja pelitavan toteutus nyt sattuu olemaan parempaa kuin monella muulla jengillä. Nämä ovat monen asian summia (valmennus, pelaajien kehitys, harjoittelu, kärkipelaajien suoritustaso jne.) ja joillain kausilla kaikki vaan natsaa kohdalleen. Positiiviset asiat ruokkivat toisiaan ja sama pätee myös toiseen suuntaan.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miksi vetää tähän historia, joka Pelicans-nimisellä organisaatiolla on verrattaen muihin aivan helvetin lyhyt?
Johtuisikohan siitä, että KalPan mahdollisuuksia pudotuspeleissä analysoitiin ao. tapaan historiaan, tai itse asiassa jonkinlaiseen omaan historianäkemykseen vedoten.
KalPan pleijarit tiedetään. Ulos ekalla.
Ja mitä liigakausien määrään tulee, niin jos laskin oikein, tämä on Pelicansin 18. kausi ja KalPan 25. kausi, joten ei tuo ero nyt aivan mullistava ole.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Jos "nimetön" joukkue pärjää, on se aina ylisuorittamista. Mielestäni esim. HPK:n ja KalPan tekemisessä ei ole mitään ylisuorittamista.

No niin, miten sen nyt haluaa nähdä. Totta kai hyvän valmennuksen ja tekemisen tason myötä KalPa ja HPK ovat saavuttaneet tietyn tason, ja se taso on korkeammalla kuin ennen kautta kaavailtiin. Minun mielestäni joukkueen nimilistaan peilattuna KalPa ja HPK ovat ylisuorittaneet. Ne ovat taulukossa paljon ylempänä kuin ennen kautta kaavailtiin. Tämä kertoo siitä, että valmennuksessa on tehty hyvää työtä niin pelitavan kuin pelaajien kehittämisen suhteen, ja totta kai krediittiä pitää antaa pelaajille itselleen, kun ovat tehneet duuninsa hyvin.

Varsinkin KalPan sijoitus on minulle suuri yllätys. HPK taas sen sijaan - kuten jo vähän aikaa sitten kirjoitinkin - on jotakuinkin siellä, missä pitää mielestäni. Ehkä vähän ylempänä kuin etukäteen kaavailin, kun Kärpät, Lukko ja HIFK ovat enemmän tai vähemmän alisuorittaneet. Nimilistaan nähden myös Tapparan voi sanoa ylisuorittaneen. Toki nämä nimilistavertailut ovat paljon mielipideasioita, mutta kun verrataan kautta edeltäviin ennustuksiin, niin Tappara, HPK ja KalPa ovat kaikki (paljon) ylempänä kuin mitä niitä kaavailtiin. Siksi on perusteltua sanoa näiden joukkueiden ylisuorittaneen, ainakin sikäli kuin minä tuon verbin ymmärrän.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Minun mielestäni joukkueen nimilistaan peilattuna KalPa ja HPK ovat ylisuorittaneet.
Tätä vähän hainkin, eli mielestäni koko sana "ylisuorittaminen", on mielestäni kusenpolttama, jos sitä käytetään siihen, että vertaillaan tämän hetken tekemistä siihen, mitä se on ennakoissa ennen kauden alkua. Nyt kun on puolet kaudesta pelattu, niin jatkossa termiä voi mielestäni käyttää huoletta. Esim. jos loukkaantumisten runtelema Sport vaikka voittaisi seuraavat kymmenen peliä suoraan, niin silloin voidaan puhua ylisuorittamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Minua lähinnä häiritsee tuo, kun kerta Kerho ja Kalpa on "ylisuorittanut" syksyn, niin suurimmalle osalle se on ihan selvää, että ihan takuulla tullaan alaspäin, ei noin voi jatkua jne.
Esim. Kerholla on paljon vähemmän pisteitä ja maaleja, mitä pelisuoritteet antaisi ymmärtää ja kun joukkue uusiutui täysin, sanoisin, että parasta Kerhoa ei olla vielä tämän kauden osalta edes nähty. Eli tulee nousemaan vielä tuosta suosta.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Tuo KalPan playoff-historia vitsailu on kyllä myös niin väsynyttä. Viimeiset 10 kautta 7/10 kertaa sentään pelattu pudotuspelejä. Jos oltaisiin pelattu neljät pudotuspelit 10 vuoteen ja menty 2 jatkoon ekalta kierrokselta, niin olisiko KalPa silloin hyvä playoff-joukkue? (Tällä hetkellä 2/7 jatkoon 1. kierrokselta).
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ellen väärin katsellut, liigassa on kahdeksan pelaajaa pinna per peli tahdissa, joista puolet on pelikaaneja. Tuossa lukemassa on yhden ottelun pelannut Jesse Paukku ja pitkäaikaisloukkaantunut Sandell. Toki Pelicansin Kousakin pelannut vasta kaksi ottelua.
Suurimmassa osassa Pelikaanin peleistä on puuttunut ainakin joku noista, usein kaksikin. Muutenkin hyvin harvinaista, että top 5 pistemiehistä kaikki olisivat olleet kehissä. Odotuksissa olisi suurta potentiaalin lunastusta jos ja kun joskus kaikki pääsevät samaan aikaan kentälle.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomasin tuossa, että Jukurit on näillä tuloksilla neljän pisteen päässä sijasta 11. Ja yhden ottelun enemmän pelanneena. Nyt pitäis ryhdistäytyä jos mielii kisoihin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minusta asia voidaan sopia niin että lahtelaisfanit ovat oikeassa ja kaikkien joukkueiden on syytä panna kaikkensa peliin jokaisessa kohtaamisessa noiden vesinokka-eläinten sukulaisten kanssa. Supertähdet kannattaa ilman muuta valita sieltä maajoukkueisiin venäjällä ja muissa kauniissa naapurimaissa pelattaviin EHT-peleihin. Kalpa sitävastoin on ylisuorittanut ja lähinnä sattuman kaupalla ja tuomarivirheiden seurauksena muutaman onnekkaan voiton saanut, joten turha sitä mitenkään on huomioida. Ainakaan ketään pelaajia ei ole syytä nostaa esiin esiin. Jos nyt joku on pakko maajoukkueeseen ottaa, niin sitten Lyytinen. Ja jos joukkue sattuisi jatkopeleihin ajautumaan muiden sopivasti ristiin pelatessa niin sehän on käytännössä vapaakortti vastustajalle jatkoon ja sillä tavalla siihen on hyvä suhtautua.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minua lähinnä häiritsee tuo, kun kerta Kerho ja Kalpa on "ylisuorittanut" syksyn, niin suurimmalle osalle se on ihan selvää, että ihan takuulla tullaan alaspäin, ei noin voi jatkua jne.

Joo ei tuohon notkahtamiseen ole todellakaan mitään automaattista varmuutta olemassa, vaikka esim. KalPan meno hieman hyytyisi vuodenvaihteen jälkeen niin se KalPan tipahtaminen ulos TOP3:sta vaatisi sen että alempana joku joukkue tai joukkueet nostaisivat selvästi pistekeskiarvoaan, nythän trendi on ollut se että sijasta 3 alaspäin on erittäin tasaista ja tuo keskikasti on kiitettävästi syönyt myös pisteitä toisiltaan, joka on edesauttanut kärjen karkaamista entisestään. Leveää ja terävää materiaalia tärkeämpää on se joukkueen yhteisen tekemisen vire, jos se säilyy KalPalla ja HPK:llakin eikä fyysisessä harjoittelussa ole tehty virheitä, niin ei ole mitään varmuutta että noista kumpikaan tulisi tippumaan mihinkään.

Sen sijaan playoffeista kun on kirjoiteltu, en myöskään näe KalPaa kovimpana haastajana Tapparalle, ja pidän TPS:ää ja IFK:ta varteenotettavampana kevään haastajana Tapparalle. Tämä varmaan ärsyttää jotain kuopiolaisia, mutta ei voi mitään, tämä on minun mielipide muiden joukossa. Perusteluina tuohon on muutamat asiat, yksi on joukkueen kokemattomuus niin pelaajien iän kuin playoff kokemuksen puolesta. KalPalla on Liigan nuorin joukkue, ja vaikka keski-iässä ei järkyttävää eroa ole moniin muihin, niin nopeasti selattuna aika vähän tuolta löytyy kokemusta playoffeista. Tähän lisätään päävalmentaja jolla ei myöskään ole aivan hirveästi sitä kokemusta playoffien maailmasta.

Playoffit ovat monella tapaa oma maailmansa, mutta esimerkiksi pelitapa ei radikaalisti muutu sinne playoffeihin, hieman se suoraviivaistuu ja nopeutuu tietyiltä osin, riippuen toki täysin vastustajastakin. Se mikä mun papereissa puoltaa KalPan aiempaa parempia mahdollisuuksia playoffeissa on tuo uudempi suoraviivaistettu pelitapa, joka voi hyvinkin sopia paljon paremmin playoffeihin, koska se on nähty aika monesti ettei sillä totaalisella kiekkokontrollilla ole helppoa playoffeissa, jossa aika ja tila usein vähenee sekä peli menee fyysisemmäksi.

Jotenkin vaan näen KalPan sijaan TPS:n ja IFK:n varteenotettavampina haastajina Tapparalle, molemmista löytyy enemmän kokemusta, sekä rosterin potentiaali on isompi. IFK:n hopeajoukkueen runko säilyi aika hyvin kasassa, lisäksi Törmäsen voittoprosentti playoffeista on edelleen aika korkealla. Mieleen tulee se Törmäsen ensimmäinen kausi IFK:ssa jolloin runkosarja meni aivan metsään, ja puolivälierissä Tapparaa vastaan joukkue pelasi aivan eri peliä kuin runkosarjassa oli nähty, Tappara vei odotetusti sen sarjan, mutta varsinkaan ensimmäiset neljä peliä eivät olleet todellakaan Tapparan paraatimarssia. Törmästä voi pitää pillittäjänä tai minkälaisena ikinä haluaakin, mutta mies tietää miten joukkue laitetaan keväällä iskuun.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Koko oksennus

Kymmenen pisteen uhriutuminen.

Tämä on keskustelupalsta, täällä usein tuodaan esiin omien joukkueiden vahvuuksia. Myöskin toisten heikkouksia. Eikä aina välttämättä tasapainoisessa suhteessa. Uhriutumisen sijaan voisit osallistua siihen vaa'an kääntelemiseen.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moni on tässä ketjussa hehkuttanut ja ylistänyt Tapparaa ja vaikka kieltämättä onkin ihan uskomattoman hyvin kulkenutkin, niin kausi on vasta puolivälissä ! Vielä on melkein 30 runkosarjan matsia jäljellä ja sit alkaa vasta ne "oikeat pelit".
Sillä runkosarjassa "hillumisella" ei ole mitään merkitystä jos paketti ei ole iskussa maaliskuun puolivälin jälkeen ja se vire pitää kestää aina huhtikuun loppuun asti ?

Siirsin toisesta ketjusta. Runkosarjaa on liki puolet jäljellä ja olet oikeassa että moni asia ehtii vielä muuttua. Mutta, en näe mitään järkevää syytä miksi Tapparan vire ei kestäisi läpi loppukauden ja miksei se peli olisi uomissaan myöskin keväällä. Pelitapa tulee niin selkäytimestä kuin suurinpiirtein olla ja voi. Jos väkisin jotain pientä sudenkuoppaa haluaa hakea, olisi se ehkä tuo henkisen puolen tila. Jos henkisellä puolella alettaisiin talvella pikkusenkin huomaamatta tinkimään, ja joukkueelle alkaisi kasaantua hiljalleen vaikeuksia, niin ehkä se voisi vähän hillitä Tapparan menoa. Mutta tuokin on aika väkisin kaivettua jossittelua.

Tuosta ''uskomattoman hyvin kulkenutkin'' kohdasta sen verran, että Tappara tulisi tällä tahdilla saamaan runkosarjassa 7 pistettä viime kauden IFK:ta enemmän, meno on ollut loistavaa, mutta huomautan kuitenkin ettei mitenkään täysin ennennäkemätöntä Liigan osalta. Tapparalle tuo runkosarjan voittohan tulisi erittäinkin pitkästä aikaa, ja se varmasti lämmittää / lämmittäisi fanien mieltä, vaikka se on ''vaan runkosarjan voitto'' niin kyllä me IFK-fanitkin viime kaudella osattiin oikealla tavalla nauttia siitäkin, tosin se oli IFK:n historian ensimmäinen ja tilanne oli sikäli ainutlaatuinen. Silti, ykkönen on aina ykkönen, ja mukava siellä piikkipaikalla on keikkua.

Tapparan maalivahtipeli on ehkä pieni arvoitus ? Alkukaudesta mediassa vähän kyseenalaistettiin, että Miksi Tappara tuhlaa rahoja Lassilaan, et se on kallis kakkosveskari. Ratsoviinalla "kulki" kauden alussa, mutta nyt on tullut myös niitä heikkoja hetkiä ? Vaikka muu paketti olisi 10- niin jos veskarit ovat 8½ niin se ei vaan tämän hetken liigassa riitä kun pelataan niitä elämän ja kuoleman pelejä huhtikuussa ?

4 viime keväänä siellä tolppien välissä on ollut kaveri joka on tarvittaessa seissyt vaikka päällään ja torjunut ne pahatkin paikat.

Tässä oli myös hyvä pointtinsa, maalivahtipeli on se jossa muut voivat saada pientä etua Tapparaan nähden. Siinä missä viime vuoden runkosarjassa aseteltiin kysymysmerkkejä Ville Husson päälle playoffeja ajatellen, niin nyt voi hieman laittaa niitä Lassilan sekä Hrachovinan päälle. Hyvä tandemi tuo on joka tapauksessa, en osaa TPS:n maalivahdeista isossa kuvassa ihan tarkkaan sanoa, mutta IFK:lla Lankinen on ollut Liigan parhaimpia ellei paras veska, ja jos se vire jatkuu kevääseen asti niin siinä on IFK:n yksi isoista avuista. Mutta kuten todettua, kevääseen on pitkä aika ja moni asia ehtii muuttua. Ihan mukava näitä ennakoita on kuitenkin käydä läpi tässä puolessa välissä runkosarjaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämä on keskustelupalsta, täällä usein tuodaan esiin omien joukkueiden vahvuuksia. Myöskin toisten heikkouksia. Eikä aina välttämättä tasapainoisessa suhteessa. Uhriutumisen sijaan voisit osallistua siihen vaa'an kääntelemiseen.
Jos minä sivumennen kritisoin pahimpia puusilmä-faneja kotiinpäin vedosta (se vaatii jo melkein lahjakkuutta että neljän sanan lauseilla pystyy pyhumaan itsensä pussiin), niin se veisi kritiikiltä pohjaa jos itse lähtisin siihen mukaan. Ei minulla ole mitään tarvetta tuollaiseen itselle tai muille todisteluun lähteä.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos minä sivumennen kritisoin pahimpia puusilmä-faneja kotiinpäin vedosta (se vaatii jo melkein lahjakkuutta että neljän sanan lauseilla pystyy pyhumaan itsensä pussiin), niin se veisi kritiikiltä pohjaa jos itse lähtisin siihen mukaan. Ei minulla ole mitään tarvetta tuollaiseen itselle tai muille todisteluun lähteä.

Näkisin, että ainoa painavampi kritiikki on kohdistunut KalPan pudotuspeliesityksiin ja niiden usein suureen eroon runkosarjamenestyksen kanssa. Mielestäni ihan validi pointti. Olikos se nyt 2010 kun KalPa viimeksi on voittanut pudotuspelisarjan ja sen jälkeiseen aikaan on mahtunut muunmuassa runkosarjavoitto.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Kalpan Playoff esityksiin ei oikein voi puolustella. Tuskin tänä vuonakaan, miksi pitäisikään? Se tulee vielä ehkä? joskus vielä se tapahtuu
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Lukko-fanien on turha keulia vielä, kun säälipaikka on edelleen saavuttamatta.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo Jypin toiminta on kyllä vuodesta toiseen ihmeellistä. Alkukauden joukkue kahlaa syvissä vesissä ja fanit itkee ja huutaa ja vaatii kaikkia vaihtoon. Ja joka ainoa vuosi se Jyp sitten pikkuhiljaa hivuttautuu sinne ylös, usein jopa top 4:än. Melkoinen kestomenestyjä, ja tänäkin vuonna ne sinne jatkoon menee että heilahtaa, vaikka fanit huutaa mitä.
Kärpät näköjään myös nousussa, siellä tulee toinen alkukauden alisuorittaja. Prkl, jääkää molemmat, ni meilläkin on mahiksia.
 
Kyllä, kyllä. Vaikka täällä vastalauseita on esitetty, niin Kärpät on jo pelissä mukana. Pidän todennäköisempänä Kärppien nousua kuuden joukkoon kuin putoamista ulos pudotuspeleistä. Veikkaan Kärppien olevan välierissäkin. Materiaali on terävintä kärkeä (mitä myös on kiistetty) ja hiljalleen peli tulee kuntoon.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Näkisin, että ainoa painavampi kritiikki on kohdistunut KalPan pudotuspeliesityksiin ja niiden usein suureen eroon runkosarjamenestyksen kanssa. Mielestäni ihan validi pointti. Olikos se nyt 2010 kun KalPa viimeksi on voittanut pudotuspelisarjan ja sen jälkeiseen aikaan on mahtunut muunmuassa runkosarjavoitto.
Minkä runkosarjamenestyksen? Kaikki muistaa että Blues tiputti Kalpan 2012 voitettuaan runkosarjan ja johdettuaan sarjaa 3-0, mutta Kalpa ei ole runkosarjassa historiassaan menestynyt jos rajana pidetään sataa pistettä kuin kaksi kertaa (2010 ja 2012). Ensimmäisellä noista se tiputti jatkosta Tapparan joskin hävisi sitten Kerholle välierässä.

Kokonaisuudessaan Kalpa on nykyisellä sarjataipaleellaan pelannut playoffseissa 11 sarjaa tai pronssiottelua. Niistä viisi kertaa on voittaaja selvinnyt se joukkue joka on runkosarjassa kerännyt enemmän pisteitä (Kalpa kerran ja neljänä vuonna vastustaja). Eli toisinsanottuna joukkue voitti mainitusti 2010 Tapparan, mutta 2015 Lukkoa vastaan, 2013 Ässiä vastaan, 2010 pronssiottelussa ja 2009 joukkue oli siis runkosarjan perusteella altavastaajana (2014 ei päässyt pudotuspeleihin ollenkaan).

Lopuista sarjoista Kalpa on voittanut enemmän pisteitä keräneen joukkueen kahdesti (Kerho 2009, Blues pronssipelissä 2009), Se on hävinnyt mainittujen 2012 Blues ja 2010 HPK -sarjojen lisäksi 3 pistettä vähemmän keränneelle Pelicansille viime vuonna. 2011 Kalpa pelasi samat pisteet runkosarjassa pelannutta Lukkoa game 7 menneen sarjan jonka hävisi.

Tottakai tuo 2012 Blues-häviö vituttaa vieläkin, mutta ilman sitä tätä koko keskustelua ei käytäisi.

Mikä kuitenkin isompi ja tärkeämpi pointti on asiasta, että vaikka Kalpa 2012 tunnetulla tavalla suli, niin tuosta sarjasta joukkueessa pelaa edelleen enää 2 pelaajaa (Timonen ja Junnila). Toki tuolloin pelanneista Rissanen ja Jokinen ovat palanneet käytyään välissä pelaamassa pudotuspelejä Saipassa. Kuitenkaan nuo eivät mitään nykyisen joukkueen kollektiivisia muistoja tai kokemuksia ole, vaan juuri yhtä älykkäitä nostoja kuin idioottitoimittajan kysely nuorilta leijonilta ennen 2014 MM-finaalia Globenisssa, että onko odotettavissa uusinta vuodelta 1995. Tuskin se pelaajilla ihan päälimmäisenä mielessä oli, kun suurin osa ei ollut vielä syntynytkään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KalPa
Tappara on valovuoden edellä materiaalissa ja voittamisen kulttuurissa paperilla KalPaa. Mutta jostain syystä Tapparaa vastaan ollaan aina pärjätty hyvin ja otettu voittoja hyvällä prosentilla. Lisäksi Tampereella molemmilta joukkueilta otetaan aina lähes pisteitä. Siksi en Tapparaa pidä edes meille pahimpana peikkona vaikka ovatkin sarjan ylivoimaisesti paras joukkue.

Sitä vastoin pleijareissa en haluaisi kohdata Jyppiä tai Kärppiä heti alkuun. Jukurit on myös peikko mutta tuskinpa keväällä nähdään heitä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan se aika väsynyttä ja heikkoa argumentointia perustella joukkueiden vahvuuksia jonkun playoff-historian perusteella. Vertailu saattaa ehkä toimia juuri ja juuri edelliskauteen, mutta joukkueiden kokoonpano vaihtuu muutamassa vuodessa niin selvästi (+pelaajien taitotasossa tapahtuu muutoksia), ettei vanhoilla pleijaritilastoilla tehdä yhtään mitään. Ylivoimaisesti paras indikaattori kevään menestystä ajatellen on kuluva sarjataulukko, toissijaisena sitten joukkueiden mahdollisesti käyttämätön potentiaali (tältä osin Jypiä ja Kärppiä voidaan pitää jonkinlaisina pelotteina sillä molemmista löytyy sarjasijoitustaan kovempi rosteri ja saadessaan pelinsä kuntoon nämä joukkueet pystyvät haastamaan kärkiseurojakin)
 

firsov

Jäsen
Minusta asia voidaan sopia niin että lahtelaisfanit ovat oikeassa ja kaikkien joukkueiden on syytä panna kaikkensa peliin jokaisessa kohtaamisessa noiden vesinokka-eläinten sukulaisten kanssa. Supertähdet kannattaa ilman muuta valita sieltä maajoukkueisiin venäjällä ja muissa kauniissa naapurimaissa pelattaviin EHT-peleihin. Kalpa sitävastoin on ylisuorittanut ja lähinnä sattuman kaupalla ja tuomarivirheiden seurauksena muutaman onnekkaan voiton saanut, joten turha sitä mitenkään on huomioida. Ainakaan ketään pelaajia ei ole syytä nostaa esiin esiin. Jos nyt joku on pakko maajoukkueeseen ottaa, niin sitten Lyytinen. Ja jos joukkue sattuisi jatkopeleihin ajautumaan muiden sopivasti ristiin pelatessa niin sehän on käytännössä vapaakortti vastustajalle jatkoon ja sillä tavalla siihen on hyvä suhtautua.

No mutta, nyt on päästy pahasti sylikissan ihon alle:)
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tuo Jypin toiminta on kyllä vuodesta toiseen ihmeellistä. Alkukauden joukkue kahlaa syvissä vesissä ja fanit itkee ja huutaa ja vaatii kaikkia vaihtoon. Ja joka ainoa vuosi se Jyp sitten pikkuhiljaa hivuttautuu sinne ylös, usein jopa top 4:än. Melkoinen kestomenestyjä, ja tänäkin vuonna ne sinne jatkoon menee että heilahtaa, vaikka fanit huutaa mitä.
Kärpät näköjään myös nousussa, siellä tulee toinen alkukauden alisuorittaja. Prkl, jääkää molemmat, ni meilläkin on mahiksia.
Kone on yskinyt JYPillä aika pahasti, joten kritiikin ymmärtää, Virtasen pelifilosofia on niin vaikea että ei sitä ymmärrä ydinfyysikkokaan. Mutta joo, älkää herättäkö nukkuvaa karhua, nyt on hankittu joukkueeseen maalivahti ja maalintekijä, jotka näyttää aika onnistuneilta. Seuraavat kymmenen kierrosta näyttää mihin suuntaan mennään, uskon että JYP ja Kärpät on silloin kuuden joukossa. Aho on kyllä hyvä valmentaja, pystyy saamaan joukkueesta kaiken irti, mutta jos materiaali ei riitä parempaan, niin ei siinä sitten mikään auta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös