Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014–2015

  • 1 201 196
  • 3 230

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
TPS on saanut ainakin viime peleissä aika hyvin ylivoimia suhteessa vastustajaan. Pitäisikö tästä päätellä 5-vs-5 pelikirjan olevan niin kovassa kunnossa, että vastustajan on koko ajan rikottava?
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
TPS on saanut ainakin viime peleissä aika hyvin ylivoimia suhteessa vastustajaan. Pitäisikö tästä päätellä 5-vs-5 pelikirjan olevan niin kovassa kunnossa, että vastustajan on koko ajan rikottava?

Sarkasmimittarini meni rikki tästä viestistä, mutta hainpa silti vähän tilastoja.

Edelliset viisi peliä, ja kahden minuuten jäähyjen määrä:
HIFK-TPS 6-2
Blues-TPS 5-1
Tappara-TPS 6-5
TPS-Ilves 4-5
TPS-Lukko 4-3

Tai saatoithan katsoa vain kahden edellisen pelin jäähytkin. Ken tietää. Pelejä en itse ole tietysti nähnyt, joten vaikea arvostella kuinka suuria vääryyksiä peleissä tullut. Hyökkäysalueaikaakaan ei mitata, mutta sanotaan nyt, että kahteen edelliseen TPS on laukonut tuplasti verrattuna vastustajaansa. Noista viidestä vain Lukko onnistui TPS:ää enemmän laukomaan, joten olettaisin pelin pyörineen jokseenkin vastustajan päässä, jolloin jäähyjä vastustajalle vihelletään yleensä enemmän.

Blues-pelin jäähyero selittyy osin Bluesin saamasta korkeasta mailasta, joka oli 2+2. Hifk taas heitteli kiekkoa katsomoon, ja vaihteli väärin. Nämä jäähyt eivät yleensä riipu joukkueen 5vs5 pelikirjasta.

Henkilökohtaisesti ainakin toivon, että SaiPa pysyy kaukana TPS:n pelikirjasta. Oli se sitten ylivoima, alivoima tai 5vs5.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Entäpä jos tämä mainitsemasi "uskomaton silmä" on ollut vain helvetinmoista tuuria? Ok, ei se pelkästään tuuria voi olla, jotkut ovat vain parempia työssään, mutta kun puhutaan kourallisesta hankittuja pelaajia, en alkaisi juhlistamaan miestä miksikään yliapostoliksi ammatissaan. Jos yhdellä ihmisellä olisi oikeasti todella suuri vaikutus joukkueen menestykseen, niin muut joukkueet olisivat kissojen, koirien ja sekkivihkojen kanssa kyttäämässä henkilöä jokaisessa kadunkulmassa. Ylipäänsä pienen rahan pelaajat ovat niin hankalia arvioitavia, etten alkaisi muutamasta nappiostoksesta asettamaan muiden yläpuolelle. Kuten aiemmin totesin, se voi olla vain tuuria. Tai sitten ei, mistäkö minä sitä tiedän. Ihmisillä on vain usein taipumus nähdä satunnaisuus hyvinkin järjestäytyneenä mallina.

Joo täytyyhän tuuria olla aina mukana, mutta sanoppa toinen UTJ/Manageri/Valmentaja kuka on sainannut 7 pelaajaa jotka ovat kaikki lähtökohtaisesti enemmän tahi vähemmän arpoja, josta sattuu raaputuksen jälkeen osumaan voitto? Harvassa on.

Täytyy kyllä sen verran sanoa että tottakai myös Tirkkosen Pekalla ja Pekan pelisapluunalla on osuutta asiaan. Ette taida kuitenkaan hirveän tyytyväisiä olla meidän viimekauden kolmikkoon siellä pohjoisessa?
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Silti, ei kovin moni joukkue voi kehua onnistuneensa käytännössä kaikissa ulkkarihankinnoissa kolmena kautena putkeen, etenkin kun suurin osa näistä hankinnoista ei ole pelannut aiemmin Suomessa ja mukana on löytöjä jostain Italiasta, Itävallasta ja Allsvenskanista.

En usko, että kyse on pelkästä tuurista. Toki otanta on aika pieni, mutta onhan ero Kärppien scouttaukseen aika huikea. Teillä onnistuu kaikki (mihin usein tarvitaan ripaus tuuriakin) ja Oulussa lähes kaikki "haut" ovat menneet pieleen viime vuosina. Kärppien osalta huikea junnutuotanto ja tietysti iso pelaajabudjetti on paikannut paljon. Kärppien kannattaisikin satsata vain "varmoihin" pelimiehiin ja paikata budjettia antamalla entistäkin rohkeammin tilaa omille junnuille. Vaan kun ne ei ymmärrä ennen omin silmin näkemistä (tai heti sittenkään), että Puljujärvet ja Granlundit pystyy täyttämään paikkansa nuoresta iästä huolimatta. Ihan turhaan yritetään hakea Deschampsia, Davisia (jolla kuitenkin tehoja vain yhdeltä kaudelta), Vondrkaa, Kvetonia, Helblingiä, Luomalaa, Normania ja kumppaneita kun rahaa palaa mutta silti saadaan korkeintaan keskitason äijää. Rahat kehiin vaan Laschin, Tuppuraisen ja Perrinin tasoisiin kavereihin ja sitten säästetään muualta, vaikkapa antamalla juuri Puljujärven ja Ahon kaltaisille huippulupauksille peliaikaa. Eipä sillä, kyllä Oulussa on asioita tehty hyvinkin, mutta tuo scouttauspuoli ei oikein kuulu niihin.

No joo, meni vähän purkamiseksi, ilolla olen kuitenkin katsonut SaiPa:n meninkiä sekä hankintojen suhteen että muutenkin!
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tai saatoithan katsoa vain kahden edellisen pelin jäähytkin.

Blues-pelin jäähyero selittyy osin Bluesin saamasta korkeasta mailasta, joka oli 2+2. Hifk taas heitteli kiekkoa katsomoon, ja vaihteli väärin. Nämä jäähyt eivät yleensä riipu joukkueen 5vs5 pelikirjasta.

Henkilökohtaisesti ainakin toivon, että SaiPa pysyy kaukana TPS:n pelikirjasta. Oli se sitten ylivoima, alivoima tai 5vs5.

Hirveästi ei TPS:n matseja ole tullut nähtyä, mutta joukkueen huonosta pelistä puhutaan paljon. Ja tuskin kukaan tosissaan luulisi joukkueen olevan kovin hyvällä pelikirjalla liikenteessä, kun valmentaja ei edes tunnusta mitään pelitapoja, vaan taisi jossain puhua että koko peli perustuu vain yksilöihin.

Nimenomaan viimeiset kaksi peliä ovat pistäneet nyt silmään, mutta aika usein tilastoja selaillessa on jotenkin muodostunut mielikuva Palloseuran päässeen aika hyvin ylivoimalle verrattuna vastustajaan. Tältä on tuntunut jo monen kauden ajan. Tämä on varmasti pitkälti omaa harhaa, koska joukkuehan on tarponut jo aika pitkään. Silti TPS:n yhteydessä aina elää mielikuva aika siististä joukkueesta, joka ei istu vastustajaa useammin jäähyllä. Joukkueen peli on kuulemma aika huonoa ja kaoottista, mutta miten se näkyy yv/av-tilastoissa? Ja miten nuo yleisesti menevät. Millä joukkueilla ovat suurimmat erot yv/av-kertojen suhteen? Pitäisi tarkistaa.
 

Saipamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kärpät, HIFK ja Lukko vaikuttavat aika varmalta kärkikolmikolta. Sen jälkeen JYP ja vahvasti nousussa oleva SaiPa taistelevat viimoisesta kotiedusta. Kuuden sakkiin vielä yrittävät tunkea KalPa, Blues ja Tappara. Viimoisista säälipaikoista tulee tiukka kamppailu Ilveksen, Ässien ja HPK:n kesken. TPS ja pelsut tarvitsetsevat jo jonkin näköisen ihmeen, jos meinaavat taistella säälipaikoista. Sport todennäköisesti nappaa vielä muutaman voiton ja selvän jumbopaikan itselleen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niinpä niin.
Viimeistään tässä vaiheessa voisivat ilmoittautua ne lukuisat kaikkitietävät, jotka
ennustivat HPK:n sijoille 13-14. Tosin tänään voi Saimaalla tulla kuokkaan,
mutta kausi jatkuu. Oma veikkaus tässä vaiheessa on sijat 4-7.
Pelaillaan
Kyllä kyllä. Johan tässä on neljäsosa kaudesta pelattu. Ipakin keikkui muistaakseni viime kaudella tässä vaiheessa aika kärjen tuntumassa mutta kuinkas sitten kävikään?

Ei sillä etteikö HPK voisi kärjessä pysyäkin mutta eiköhän vielä ole hieman ennen aikaista sanoa yhtään mitään.

edit...tarkistinpa asian kun täältä löytyy hieno ketju sitä varten. Ilves oli 15 ottelun jälkeen 30 pisteellä sarjakärjessä.
Palautellaanpa mieliin tällaista keskustelua n. 15 kierroksen jälkeen. Vieläkö lennu1 on sitä mieltä että HPK tulee olemaan sijoilla 4-7 runkosarjan päättyessä? Ei tuo seiska- tai kutossijakaan tosin vielä ylitsepääsemättömän kaukana HPK:lta ole mutta pistetahdin on syytä muuttua oleellisesti ja aika pian mikäli suoraa pleijaripaikkaa Hämeenlinnassa mielitään.

Ehkä ne lukuisat kaikkitietävät eivät sittenkään olleet ihan hakoteillä kun ennustivat HPK:ta häntäpäähän? Tuon aiemmin kirjoittamani jälkeen HPK on varmaankin ollut liigan huonoin joukkue. Toivokaapa Hämptonilaiset että viestini olisi jälleen pienen suunnan muutoksen aiheuttajana.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Palautellaanpa mieliin tällaista keskustelua n. 15 kierroksen jälkeen. Vieläkö lennu1 on sitä mieltä että HPK tulee olemaan sijoilla 4-7 runkosarjan päättyessä?

*Hymiö* nämä värilasit on harmittavan yleinen ilmiö tällä palstalla. Tällä hetkellä HPK saa taistella tosissaan jopa säälipleijari paikasta, HPK:n vire on surkea.

Uskon että Kärpät vie runkosarjan voiton, ja on samalla heittämällä suurin mestaruus suosikki. Vaikka kuinka otan värilasit pois ja hieron silmiä, en näe syytä miksi HIFK tippuisi enää 3 sakista ulos, Lukko luultavammin taistelee meidän kanssa 2.sijasta. Ihme jos Ilves ei tipahda tuota alemmas, ainakin toinen SaiPa:sta ja Blues:ista noussee 6 sakkiin.

Surullista tuo TPS:n sukellus, Jokereiden lähdön jälkeen TPS:n kaltaisen seuran nousu olisi ollut Liigalle tarpeellinen. Ehkä ens kaudella.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja miten nuo yleisesti menevät. Millä joukkueilla ovat suurimmat erot yv/av-kertojen suhteen? Pitäisi tarkistaa.
Tässäpä yv-kertojen ja av-kertojen erotukset joukkueittain. Blues on sarjan ilkimys ja HIFK on sarjan lammas ja tuomareiden lellikki. Kärpät ottaa enemmän jäähyjä kuin saa ylivoimamahdollisuuksia. Se on mielestäni peliesitysten valossa pieni yllätys. Mitä tämä taulukko sitten kertoo voimasuhteista?
Blues -34
JYP -17
Sport -16
HPK -9
Kärpät -8
Ilves -2
Pelicans +1
Ässät, SaiPa +5
KalPa +6
TPS +7
Tappara +12
Lukko +17
HIFK +33
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
En usko, että kyse on pelkästä tuurista. Toki otanta on aika pieni, mutta onhan ero Kärppien scouttaukseen aika huikea. Teillä [SaiPassa] onnistuu kaikki (mihin usein tarvitaan ripaus tuuriakin) ja Oulussa lähes kaikki "haut" ovat menneet pieleen viime vuosina.

Juu ei tämä tuuria ole pelkästään, mutta sitäkin tarvitaan. SaiPaa toki auttaa se että parin viime kauden pienestä menestyksestä huolimatta SaiPa on Liigassa edelleen "haastajan asemassa". Ulkomaanvahvistukset ovat lähtökohtaisesti ALE-korista haalittuja pelimiehiä, joiden potentiaaliin kuitenkin luotetaan. Näin ei hankintojen niskaan kuormata jo ensimmäiseen otteluun ratkaisupelaajan painolastia siitä, että jos ei verkko heilu ekan viikon aikana niin lähtölaskenta käynnistyy.

Ymmärtääkseni pelaajien persoonan sopivuus SaiPan pukukoppiin on myös tärkeä kriteeri, joukkuepelistä kun on kyse. Tuorein hankinta Chad Rau oli pelannut jenkeissä Brian Salcidon, David McIntyren ja Sam Lofquisitn kanssa samassa joukkueessa, joten scouttaus oli hoidettu varman päälle. Heikko alkukausi Itävallassa painoi varmasti Raun markkinahinnan SaiPan kannalta sopivalle tasolle, ja hyvä niin. Toki Chadin luistelukunto näytti loppuvan kesken Blues-ottelussa keskiviikkona, mutta onneksi jaksoi sentään luistella muutaman kerran omalle paikalleen maalin edustalle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... HIFK on sarjan lammas ja tuomareiden lellikki. ...Mitä tämä taulukko sitten kertoo voimasuhteista?

Kertoo ainakin siitä, että Hifk luopui brändikiekosta ja johtaa Liigaa... Törmänen on kyllä äijä, en usko mestaruuteen vielä tällä kaudella, mutta ensi kausi onkin jo eri juttu. Mestaruudesta haaveillaan varmasti Nordiksen lisäksi ainakin Raumalla, taitaa vain Kärpät olla liian kova kanto kaskessa.

Tai sitten käy perinteiset ja Ässät vetää jälleen hurmiossa finaalivaiheeseen :)
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Blues on sarjan ilkimys ja HIFK on sarjan lammas ja tuomareiden lellikki.
Blues -34
JYP -17
Sport -16
HPK -9
Kärpät -8
Ilves -2
Pelicans +1
Ässät, SaiPa +5
KalPa +6
TPS +7
Tappara +12
Lukko +17
HIFK +33

Itku meinaa tulla kun tätä tilastoa luen. Onhan se kyllä hienoa, että tuhia jäähyjä ei oteta. Toisaalta vituttaa raskaasti se, että suosikkiseurani pelaa ringetteä, eikä pelaajat enää puolusta omiaan. Kaikkea ei pidä aina katsoa pisteiden valossa.

Perinteet kunniaan, perkele!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
En ole nähnyt ennen eilistä HIFK-peliä yhtään Elomon johtamaa TPS:n peliä, mutta jos tuo eilinen ei ollut yksittäinen suonenveto, tullee Turku vielä nousemaan tästä suosta sääleihin. Näin uskon.

Sen sijaan Sportin peli tänään KalPaa vastaa alkaa olemaan meidän vedenjakaja. Jos tänään voitetaan, en löisi ainakaan pienellä kertoimella vetoa siitä, että Sport jää viimeiseksi. Jos taas tänään hävitään, alkaa usko olla koetuksella, että Pelikaanit vielä otetaan kiinni.

Aikas perkeleen tärkeä ottelu taas meillä edessä. Vaikka TPS ja Pelikaanit tosiaan samoissa pisteissä, kolmen voiton päässä meistä, en jaksa uskoa että TPS otetaan kiinni. Ei ainakaan, jos pelaavat edes lähelle eilistä tasoaan. Pelicans on ollut yllättävän virkeä viimeaikoina, mutta en silti ihan allekirjoita heidän tasoaan. Ovat pelanneet ottelun meitä enemmän ja jos me voitetaan tänään ja Ipa hoitaa oman osuutensa, eli voittaa Pelsut, ollaan kuuden pisteen päässä ja ottelu vähemmän pelanneena jo ihan niskassa kiinni huohottamassa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aikas perkeleen tärkeä ottelu taas meillä edessä. Vaikka TPS ja Pelikaanit tosiaan samoissa pisteissä, kolmen voiton päässä meistä, en jaksa uskoa että TPS otetaan kiinni. Ei ainakaan, jos pelaavat edes lähelle eilistä tasoaan. Pelicans on ollut yllättävän virkeä viimeaikoina, mutta en silti ihan allekirjoita heidän tasoaan.

Melkoisia ylisanoja ottelun merkityksestä. Lopulta sillä ei ole suurtakaan merkitystä, kuka on 13. tai 14. Sportille tietysti pieni imagoetu, jos ei jää odotetusti jumboksi, mutta muutenhan tuo on yksi lysti. Pelicans pelaa tosin juuri sen verran hyvin, ettei tule jumboksi jäämään, mutta juuri sen verran heikosti, ettei tuolta enää mihinkään nouse.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Blues -34
JYP -17
Sport -16
HPK -9
Kärpät -8
Ilves -2
Pelicans +1
Ässät, SaiPa +5
KalPa +6
TPS +7
Tappara +12
Lukko +17
HIFK +33

Olettamus kai yleensä on että pitkiä kiekotteluhyökkäyksiä harrastavat joukkueet ovat tuon listan hännillä, koska muut joukkueet joutuvat rikkomaan niitä vastaan. Tuo teoria oikeuttaisi listan kolmen kärjen, muttei Tapparan ja Lukon sijoitusta toisessa päässä.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olettamus kai yleensä on että pitkiä kiekotteluhyökkäyksiä harrastavat joukkueet ovat tuon listan hännillä, koska muut joukkueet joutuvat rikkomaan niitä vastaan. Tuo teoria oikeuttaisi listan kolmen kärjen, muttei Tapparan ja Lukon sijoitusta toisessa päässä.

Tämä on vain omaa oppimatonta arvailuani, mutta luulen IFK:n vähäisen jäähymäärän johtuvan myös joukkueen rakenteesta. Kohtuullisen hyvin luisteleva pakisto ei jää niin usein jälkeen, eikä siten joudu rikkomaan vastustajan myllyttäessäkään. En tosin osaa sanoa, kuinka hyvin tämä teoria sopii muihin joukkueisiin listalla.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on vain omaa oppimatonta arvailuani, mutta luulen IFK:n vähäisen jäähymäärän johtuvan myös joukkueen rakenteesta. Kohtuullisen hyvin luisteleva pakisto ei jää niin usein jälkeen, eikä siten joudu rikkomaan vastustajan myllyttäessäkään. En tosin osaa sanoa, kuinka hyvin tämä teoria sopii muihin joukkueisiin listalla.

Niin no, onhan tuossa huomioitavaa myös se, että kauden alla esimerkiksi Lukon pakistoon iskettiin kysymysmerkkejä sen suhteen onko siellä jopa liikaa kiekollista taitoa ja luisteluvoimaa, ihan fyysisyyden kustannuksella. Sama juttu IFK:n kanssa ja nehän pitää häntäpäätä tuossa listassa. Noin silmämääräisestikkin kun on katsonut tämän kauden pelejä, niin mututuntuma on ollut se, että IFK:n pakit ottaa erittäin vähän jäähyjä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Niin no, onhan tuossa huomioitavaa myös se, että kauden alla esimerkiksi Lukon pakistoon iskettiin kysymysmerkkejä sen suhteen onko siellä jopa liikaa kiekollista taitoa ja luisteluvoimaa, ihan fyysisyyden kustannuksella. Sama juttu IFK:n kanssa ja nehän pitää häntäpäätä tuossa listassa. Noin silmämääräisestikkin kun on katsonut tämän kauden pelejä, niin mututuntuma on ollut se, että IFK:n pakit ottaa erittäin vähän jäähyjä.

Tilastot eivät kyllä tue tuota. IFK:lta kuitenkin toiseksi kovin jäähylijä on puolustaja Teppo 53 jäähyminuutillaan. Ykkösenä Ikonen 54, kolmantena on puolustaja Taipalus 34 minuuttia ja neljäntenäkin vielä puolustaja Nyqvits 29 m.

Jäähyissä "ykköspaikkaa" pitävän Bluesin jäähykärki on vähemmän yllättäen hyökkääjistöä: Giliati 67 m, Liivik 58 m, Sailio 53 m. Malmivaara 34 m ja Kuukka 26 m menevät ehkä siihen porukkaan joka ottaa jäähyjä kun vauhti ei riitä pyörityksessä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tilastot eivät kyllä tue tuota. IFK:lta kuitenkin toiseksi kovin jäähylijä on puolustaja Teppo 53 jäähyminuutillaan. Ykkösenä Ikonen 54, kolmantena on puolustaja Taipalus 34 minuuttia ja neljäntenäkin vielä puolustaja Nyqvits 29 m.

Joo, mutta noissakin täytyy muistaa, että Tepolta ja Nyqvistiltä löytyy 5+20 minuutin rangaistukset. Taipaluksellakin on muistaakseni kymppiä tullut tällä kaudella jne.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Joo, mutta noissakin täytyy muistaa, että Tepolta ja Nyqvistiltä löytyy 5+20 minuutin rangaistukset. Taipaluksellakin on muistaakseni kymppiä tullut tällä kaudella jne.

Ok, no siinähän tuli tuon Nyqvistin 29 melkein kokonaan täyteen. Tosiaan, se että jäähyistä voisi jotain johtopäätöksiä vetä edellyttäisi tarkempaa tietoa siitä miten ne jäähyt ovat joukkueelle yleensä tulleet. Kuinka suuri osa on hyökkäyspään (eli yleensä turhia) ja kuinka iso osa puolustuspään jäähyjä, paljonko kymppejä, paljonko liikaa pelaajia kentällä (Bluesille tuli syksystä sellaisia todella paljon).
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka suuri osa on hyökkäyspään (eli yleensä turhia) ja kuinka iso osa puolustuspään jäähyjä, paljonko kymppejä, paljonko liikaa pelaajia kentällä (Bluesille tuli syksystä sellaisia todella paljon).

Jep. Ihan ajankuluksi kuitenkin katselin tuossa noita puolustajien 2 minuuttis tilastoja nopeasti. JYP, Blues, HPK, Ilves ja SaiPa miehittivät kärkipään, kun taas vähiten kakkosia ovat ottaneet Ässien, Sportin, Kärppien, IFK:n ja TPS:n puolustajat kauden aikana.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ok, no siinähän tuli tuon Nyqvistin 29 melkein kokonaan täyteen. Tosiaan, se että jäähyistä voisi jotain johtopäätöksiä vetä edellyttäisi tarkempaa tietoa siitä miten ne jäähyt ovat joukkueelle yleensä tulleet. Kuinka suuri osa on hyökkäyspään (eli yleensä turhia) ja kuinka iso osa puolustuspään jäähyjä, paljonko kymppejä, paljonko liikaa pelaajia kentällä (Bluesille tuli syksystä sellaisia todella paljon).

HIFK:lle on tullut viime aikoina aika paljon jäähyjä väärässä vaihdosta. Olisiko jotain 3-4 kpl vuoden vaihteen jälkeen ja tuohon kustiin tuo CHL-peli Frölundaa vastaan. Alkukaudesta noita ei HIFK:lle tullut juurikaan mutta vastustajille kyllä. Jos en nyt ole aivan väärässä niin yhdessä vaiheessa oli kolmen pelin putkin jossa vastustaja otti jäähyn väärästä vaihdosta aivan pelin alussa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
KalPa tarvitsee kyllä uuden ykkösveskarin kevättä ajatellen. Ja korkean profiilin sellaisen, muuten ei hyvä heilu. Perhosen otteet ovat olleet minulla seurannassa jonkin verran. Vaikka on pelannut ihan ok ja monelle päästämälleen ei ole voinut mitään, on selän taakse ehtinyt livetä jo helppojakin kiekkoja. Tällaiseksi voi laskea Sportin ekan maalin viime pelissä ja JYP-ottelussa (vaikka KalPa sen voittikin) meni myös yksi helppo rannekuti.

Perhosta en sen kummemmin dissaa, kun en häntä tunne ja kuten sanottu paljon myös hyviä torjuntoja, mutta uuden veskarin tarvitsee Kuopio.

Miettinyt myös Ässien ja näiden muutaman muun jengin taistelua kutossijasta. Vähän huonolta näyttää siinä mielessä, että Tapparalla on todella hyvä materiaali ja varmaan punnertanee itsensä kuitenkin kuuden joukkoon. Näin ollen tämän hetken viiden kärjestä jonkun pitää tulla alaspäin, jotta esim Ässät onnistuisi kuuden joukkoon nousemaan. Itse oletan sen joukkueen edelleen olevan KalPa.

Oma ranking on seuraava, nyt sen uskallan jo laitttaa. Eli:

1. Kärpät --> mestari on saanut koneensa käyntiin.
2-4 Hifk, Lukko, JYP --> Hifk karisti brändikiekosta irti, nyt kulkee.
5-7 Tappara, Ässät, KalPa --> Tappara nousee viidenneksi ja tiputtaa pleijareissa lopulta Lukon puolivälierissä.
8-10 SaiPa, Ilves, Blues --> Blues tekee sen taas.
11 Kerho --> katkera jääminen sijalle 11.
12 Pelicans --> Smotherman jo lähti.
13-14 TPS & Sport --> onnistuuko Elomo luotsaamaan perinteikkään Palloseuran jumboksi ohi Sportin?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät alkaa olemaan suhteellisen vakuuttavassa kunnossa. Viimeiset 10 peliä 9 voittoa ja 28 pistettä. Näissä peleissä Kärpille on tehty ainoastaan 3 kpl tasamiehityksin ja näistäkin 2 on pelin lopussa ilman maalivahtia tehtyjä. Käytännössä siis kymmeneen peliin yksi kappale normaaleja 5vs5 maaleja. Vaikeaa on Kärppiä kukistaa jos tuon tason puolustaminen jatkuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös