Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2012-2013

  • 751 831
  • 1 206

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Yleisesti ottaen on totta, että Niemistä lukuun ottamatta melkeinpä kaikilta Tapparan kärkihyökkääjiltä odotetaan uran selvästi parasta kautta ja näin ei normaalisti ole rakenteeltaan terveessä joukkueessa. Toisaalta sisäinen kilpailutilanne on kova. Tulitukena ovat lähtökohtaisesti pienissä rooleissa varsin kokeneet Venäläinen ja Männikkö, jotka ovat tottuneet kantamaan isompaa vastuuta.

Huhhuh. Jos Makkoselta odottaa selvästi uran parasta kautta joutunee kyllä pettymään. Toki joku 50 pistettä saattaa olla mahdollisuuksien rajoissa, mutta tuollainen 30 maalin, yli 60 pisteen kausi saattaa jäädä haaveilun tasolle. Toki miksi ei 27 vuotiaana pystyisi vielä puristamaan tutun valmentajan alaisuudessa uutta piste-ennätystään. Ehkä se on mahdollista, mutta odottamaton käännehän tuo olisi kylläkin, kun lähtökohtaisesti kakkosketjusta lähtee kauteen.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Makkoselta ei kukaan odota uran parasta kautta, epäilen että Kaivanto vaan unohti lisätä hänet Niemisen kanssa samaan kategoriaan. Neljän harjoituspelin perusteella Makkosella on edelleen samoja ongelmia kuin viime kaudella eli hyökkäyspeli ei vaan riitä kokonaisuudessaan. Jaellut pari hyvää syöttöä Haapalan maaleihin mutta siinä kaikki. Kelpo sentteri 2-3-ketjuihin ja pystyy pelaamaan 30-40 pisteen kauden mutta nykykunnossa se on aika maksimi. Ero esim. Koskirantaan on valovuosi ja Barkov hengittää niskaan joten en ihmettelisi vaikka osan kaudesta Makkonen löytäisi itsensä Tapparan kolmossentterin tontilta.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
SM-liigan taso romahtaa kuulemma joka kausi.

Miksi me silti vaivaudumme?

Itse ainakin toivoisin että säännöt muutettaisiin niin, että pelaajat sitoutuvat pelaamaan samassa joukkueessa ikävuodet 12-40. Jokereihin tosin saa siirtyä kauden jälkeen ja miksei kesken kaudenkin, jotta sarjan taso säilyy. Ulkkareiden on liigaan tullessaan tehtävä puolestaan elinikäinen sopimus. Lisäksi pelaajien on kuntotestein yms. pystyttävä esittämään tasonsa säilyminen, muussa tapauksessa katsojalla on oikeus saada rahansa takaisin. Ja kas, näillä pienillä muutoksilla meillä on mielenkiintoinen ja tasokas S/M-liiga ja Pekka Jalosella, Jalosen Pekalla erittäin hyvä mieli.

Voimasuhteista sen verran, että Sammalkankaalla on Kimmo Timosen jälkeen paksuin reisi. Ainakin top5 reisilihas.
 

Kaivanto

Jäsen
Huhhuh. Jos Makkoselta odottaa selvästi uran parasta kautta joutunee kyllä pettymään.

Kirjoitin "kärkihyökkääjiltä" sulkeakseni Venäläisen ja Männikön pois käsittelystä, Makkosen kyllä suoraan sanoen unohdin niin kuin Mazza arveli. Tosin on rajatapaus, onko Makkonen Tapparan kärkihyökkääjiä. Musta hän olisi loistava kolmossentteri mihin vain mestarikandidaattijoukkueeseen, jos olisi parempi aloittaja, mutta nytkin hän on siihen rooliin erittäin hyvä.
 
SM-liigan taso romahtaa kuulemma joka kausi.

Miksi me silti vaivaudumme?

Aika haipakkaa tullaan tosiaan tasossa alas, mutta tätähän se on ollut vuosien ajan.

Meikäläinen ainakin vaivautuu siksi ettei muuta livekiekkoa läheltä löydy, mutta kyseessä onkin lähinnä sosiaalinen tapahtuma mulle niin ei sillä paskalla tasolla niin väliä.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Kirjoitin "kärkihyökkääjiltä" sulkeakseni Venäläisen ja Männikön pois käsittelystä, Makkosen kyllä suoraan sanoen unohdin niin kuin Mazza arveli. Tosin on rajatapaus, onko Makkonen Tapparan kärkihyökkääjiä. Musta hän olisi loistava kolmossentteri mihin vain mestarikandidaattijoukkueeseen, jos olisi parempi aloittaja, mutta nytkin hän on siihen rooliin erittäin hyvä.

Kyllähän Makkonen viimekaudella oli senttereiden pistepörssissä 13., syöttöpörssissä jaettu 7. Perttu Lindgrenin kanssa. Kova on sentterinippu siinä joukkueessa jossa Makkonen on kolmossentteri. Nimittäin kaksi top 10 sentteriä täytyy olla edellä. Laskennallisestihan Makkosen tulisi olla rajatapaus ykkössentterinä ja loistava kakkossentteri, jos kerran jokaisella joukkueella täytyy olla ykkössentteri. Myöskin Makkosen puolustussuunnan peliä tunnutaan joissain piireissä hieman aliarvostettavan. Mutta se aliarvostaminen kai on yleistä tuollaisen suonenvetokauden jälkeen, mittatikku jätetään sinne ylös.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika haipakkaa tullaan tosiaan tasossa alas, mutta tätähän se on ollut vuosien ajan.

Tästä vähän lisäinfoa vai olitko tosissasi?

Keskimäärin esim. maalivahdit paranevat sm-liigassa kokoajan.
Rahasaeurat (esim. Jokerit, Kärpät) eivät meinaa saada rahallakaan menestyvää joukkuetta.

10 vuotta sitten sm-liigan häntäpään joukkueilla ei ollut paljoa jakoa.
OK, kyllähän KHL on tullut tuohon viereen, mutta en nyt tiedä aika haipakkaa. Joka vuosi tulee jostain pelimiehiä, oliko enne viime kautta esim. Zaborsky P.Jalosen tähtilistalla?

edit tekehän se jo edelliskaudella 23 maalia, mutta olipahan kaverilla viime kausi huikea.
 
Viimeksi muokattu:

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika haipakkaa tullaan tosiaan tasossa alas, mutta tätähän se on ollut vuosien ajan.

Minä en näe tätä niin mustavalkoisesti. KHL on eräällä tavalla uhka, nykyään ei villeleinot ehdi iskeä 70 pojoa SM-liigassa matkalla änäriin, koska KHL vienee kaverin aikaisemmin. Tai lähtö tulee viimeistään nappikauden jälkeen, mutta oliko ennen asia kovasti toisin? Jos aikaisemin ei hyvän kauden jälkeen NHL portit auenneet, saattoi pelaaja lähteä rahastamaan Sveitsiin tai Ruotsiin. Nyt samat jampat lähtevät KHLään, vientiä on toki enemmän. Selänne ja Koivu pelasivat pari kovaa kautta SM-liigassa ennen matkaa änäriin, nykyään nämä poikkeusyksilöt lähtevät aikaisemmin, mutta muuten en näe liigan tason romahtaneen.

Pidän myös siitä että seurojen johdoissa ei sokaistuta enää wanhaan malliin NHL jyristä. Muistan kun Rauma pidätteli henkeään kun ~800 pelin NHL mies Robert Kron Suuri laskeutui taivaasta sädekehä otsallaan tuomaan mestaruuden ganaali kaupunkiin. Toisin kävi. Näitä kroneja ja battaglioita voisi luetella pitkät pätkät, kehäraakkeja joilla ei ole suuremmin ollut annettavaa muualla kuin seurojen markkinointiteksteissä ja fanien preseason kepittelyissä. Toki fanien on kiva näillä vanhoilla sotaratsuilla kepitellä, meille tuli vanha NHL starba teille nerverhöörd AHL teinari, mutta minusta suunta on oikea, ei kiinnosta nuo änäri jyrät juuri lainkaan, nousevat tähdet sen sijaan kyllä.
 

Kaivanto

Jäsen
Myöskin Makkosen puolustussuunnan peliä tunnutaan joissain piireissä hieman aliarvostettavan.

Pitää varmasti paikkansa, positiivinen yllätys se oli allekirjoittaneellekin. Väsymättömänä ja ulottuvana vääntäjänä hän sopisi musta parhaiten johtamaan alempia ketjuja hyvään joukkueeseen.

Kyllähän Makkonen viimekaudella oli senttereiden pistepörssissä 13., syöttöpörssissä jaettu 7. Perttu Lindgrenin kanssa. Kova on sentterinippu siinä joukkueessa jossa Makkonen on kolmossentteri. Nimittäin kaksi top 10 sentteriä täytyy olla edellä.

Kun uuttera sentteri, jolla on määrättyjä vahvuuksia, saa pelata pelata käytännössä niin paljon kuin kykenee, pisteitä putoilee kohtuullisesti kun mm. hyvä riistopelaaminen yhdistetään tuohon korkeaan peliaikaan. Silti Makkosen kiekollinen suorittaminen oli niin heikkoa (palosammuttimen korkuiset propellisyötöt...) että ominaisuuksiensa vuoksi hän tosiaan soveltuu musta parhaiten puolustavampaan rooliin (ja lisäksi täsmäaseena maskimieheksi yv:llä, siinä hän on loistava) tavanomaisesti roolitetussa joukkueessa. Yksi vaihtoehto on roolittaa hänet työhevoseksi hyökkäävään ketjuun, mutta siihen ketjuun tarvittaisiin varmaan joku Kivenmäen tyylinen pelaaja aivoiksi ja Tapparassa ei sellaista laituria ole.

Tapparan ykkössentteri on Jarno Koskiranta, kakkos- ja kolmossentterin tontit hoitavat näillä näkymin Makkonen ja Barkov. Jos Barkovin kehitys jatkuu odotetusti, toivottavasti hän pudottaa Makkosen tuolle kolmospaikalle hierarkiassa jo tällä kaudella. Jos ei, ok, sitten viimeistään ensi kaudella, jolloin Tapparalla on keskushyökkääjien osalta mestaruustaisteluun asti riittävä sentterinippu.
 

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
Rahasaeurat (esim. Jokerit, Kärpät) eivät meinaa saada rahallakaan menestyvää joukkuetta.

Nyt on kyllä Nykäskylässä tainnut lähteä traktori keulimaan aika pahasti..

Eipäs siellä Jyväskylässäkään budjetti ole aina kovin pieni ollut ja tuo Jokereiden (miksi ei myös Kärppienkin?) rahaseuran maine on kyllä nykyään aika vanhakantaista ajattelua. Nykyään Jokereissa rakennetaan joukkuetta järjellä, eikä rahalla ja aika paljon on omia jätkiä, nuoriakin rosterissa, voit käydä vaikka tarkastamassa kun et selvästikään ole pariin vuoteen tehnyt silmäystäkään Jokereiden pelaajalistaan. Tottakai siinä kuluu rahaa sivussa niinkuin kuuluukin, mutta niin kuluu kyllä 50% Sm-liiga seuroista muutenkin (esim. Jokereilla viime kaudella neljänneksi suurin budjetti). Naurettavaa itkua kyllä joltain jyväjemmareilta, kyllä kuka vaan sitä rahaa käyttää järkevissä määrin jos sitä vaan löytyy! Nyt ei kuitenkaan mistään ihan sensaatiomaiset kovista budjeteista Sm-liigassa puhuta ja kun JYP kuitenkin sijoittuu tuossakin listauksessa siihen liigan kärkipäähän niin ihmetyttää vähän..

Ja vaikka saatta Keski-Suomessa kaksi mestaruutta tuntua melkoiselta euforialta, niin kannattaa muistaa että vuosina 1-36 eJypESM (ennen Jypin Ensimmäistä Suomen Mestaruutta) on pelattu lätkää. Noita mestaruuksia on kuitenkin mainitsemissa seuroissasi juhlittu hieman enemmän, viimeisimpänä tuo parin vuoden takainen Kärppien huikea viiden kauden, neljän mestaruuden -putki..

Itse ketjun aiheeseen jotenkin tuntuu että sijoitukset menevät jotakuinkin näin:


1-2. Jokerit, KalPa

3-4. Tappara, Kärpät

5-8. HIFK, Pelicans, Lukko, Ässät

9-10. Blues, JYP

11-12. SaiPa, TPS

13-14. HPK Ilves

Menisi ehkä enemmän ennustusketjuun koska tämä on tälläinen puhtaasti ennustukseen pohjautuva, eikä niinkään tämän hetkisiä voimasuhteita kuvaava listaus..
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Samaa mieltä kuin pari muutakin, että taitaa tämä Jokereiden ostojoukkue leima aika tiukasti kiinni. Joku Jyvis voisikin katsella sitä pelaajaliikennettä viime vuosien aikana ja varsinkin kauden aikana tehtyjä hankintoja. Jos joillekin joukkueille nykyisin pitäisi ostoleima lykätä niin naapurin jengi olisi yksi, jyvisten jengi toinen ja sitten olisi se yksi siivousfirman joukkue. Kärpät ja Jokerit ovat nyt liigan omavaraisempia joukkueita. Silti näitä joukkueita nämä nykyiset ostojengien fanit ovat täällä mollaamassa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Misin viesti on kyllä tavallaan koominen. Tuntuu että "jyväjemmari" pääsi mainiosti ihosi alle, kun veikkaat JYPiä sijoille 9-10. No, omapahan on asiasi, mutta Jyväskylässä on muutamia sellaisia asioita jota esimerkiksi Ilmalassa ei tällä hetkellä ole, ja niitä ovat esimerkiksi voittava pelitapa, joka tulee jokaisen pelaajan (pl. uudet vahvistukset) selkärangasta, sekä SM-liigan ehkä paras pelaaja, Eric Perrin, joka muodostaa tuikitärkeän kärjen tuolle jengille. Hän on vahva ehdokas pistepörssin voittoon.

Narrien lähtökohta kauteen on huikeahkosta materiaalista huolimatta erilainen, sillä Lämsä on täysin katsomaton kortti, kuten on pelitapansakin. Lisäksi JYP:in puolustus on narrien vastaavaa leveämpi. Jokereiden hyökkäyskin on tasapaksu, yhtään takuuvarmaa pistepörssin voittajaehdokasta ei joukkueesta löydy, ja kiintotähdet loistavat poissaolollaan. Tämä voi olla jengin vahvuus, jos 20-30 pinnan miehet kasvavat 30-40 pinnan miehiksi, mutta eri asia on kannattaako tuohon nojata.

Itse uskon JYP:in ja Jokereiden vääntävän samoista sijoista, eli sijoista 2-5. Jokereilla on myös taipumusta alisuorittaa materiaaliinsa nähden ja ns. voittamisen kulttuuri sieltä on ainakin tähän mennessä puuttunut. Viime keväänä toki otettiin mitalin ja IFK:n tiputtamisen muodossa isoja harppauksia, mutta aika paljon saa tapahtua jos tuo jengi mestaruudesta kamppailee, ja Lämsän keltanokkaisuus ei ainakaan lähtökohtaisesti osakkeita mielestäni nosta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jos joillekin joukkueille nykyisin pitäisi ostoleima lykätä niin naapurin jengi olisi yksi
Jos IFKhon viittaat, niin enemmän meillä on omia kasvatteja tälläkin hetkellä kokoonpanossa kuin teillä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Menisi ehkä enemmän ennustusketjuun koska tämä on tälläinen puhtaasti ennustukseen pohjautuva, eikä niinkään tämän hetkisiä voimasuhteita kuvaava listaus..

Tähän sellainen kysymys, että...miksi arvuuttelet/ennustat (mitä tämä sitten teikäläiseltä tarkoittaakaan) kun voisit heittää analyysiä myös tämän hetkisistä voimasuhteista, kuten ketjun otsikkokin antaa jo itse aiheen? Jotenkin koominen dilemma.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kaipa se on pakko jotain kunnon listausta itsekin laittaa.

1. Jokerit. Hivenen muilta karussa. Kysymysmerkit lähinnä Raskin ja Moseksen onnistumiset ja isoimpana asiana se, tekeekö Lämsä wadeimmoset..

sijat 2 - 8 Hifk, Pelicans, Ässät, KalPa, Jyp, Tappara, Lukko. Itse en rankkaisi KalPaa ihan niin korkealle kuin moni muu. Etenkin Koskisen esitykset alkukaudesta kiinnostavat itseäni.
Ässä-fanina olen kyllä varsin pettynyt, jos paikkaa ei kuuden sakkiin runkosarjassa irtoa, ottaen huomioon satsaukset ja ihan mukiinmenevän materiaalin. Olen siis pakotettu rukkaamaan omaa toivettani ylöspäin, kuudes sija pitää vähintään saavuttaa. Aikaisemmin olen aina ollut tyytyväinen myös säälipaikkaan.
Tapparan en usko olevan ihan kärkitaistelussa mukana, sen sijaan JYP näyttää taas kerran hyvältä. Hifk lienee suurin arvoitus kaikista.

sijat 9-14: muut porukat. Ilveksen luulisin jäävän viimeiseksi, mutta ainahan yllätyksiä sattuu..
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jyväskylässä on muutamia sellaisia asioita jota esimerkiksi Ilmalassa ei tällä hetkellä ole, ja niitä ovat esimerkiksi voittava pelitapa, joka tulee jokaisen pelaajan (pl. uudet vahvistukset) selkärangasta, sekä SM-liigan ehkä paras pelaaja, Eric Perrin, joka muodostaa tuikitärkeän kärjen tuolle jengille. Hän on vahva ehdokas pistepörssin voittoon.

Narrien lähtökohta kauteen on huikeahkosta materiaalista huolimatta erilainen, sillä Lämsä on täysin katsomaton kortti, kuten on pelitapansakin. Lisäksi JYP:in puolustus on narrien vastaavaa leveämpi. Jokereiden hyökkäyskin on tasapaksu, yhtään takuuvarmaa pistepörssin voittajaehdokasta ei joukkueesta löydy, ja kiintotähdet loistavat poissaolollaan.
Jaa. Mun mielestä näistä kohdista ainoastaan puolustuksen leveys on validi perustelu Jypin paremmuudelle.

Lämsän pelitapa on ihan yhtä selkärangassa kuin Ahonkin. Siinä missä Aho rakentaa Dufvan pohjalle, oli Lämsällä mentorinaan Erkka, jonka tyylillä Jokerit jatkaa edelleen. Jokereiden joukkue ei ole muuttunut käytännössä ollenkaan, joten ei tuosta oikein ongelmaa saada.

Jokereiden hyökkäys on tasainen, koska se on niin helvetin hyvä. Tuolla on ainakin kuusi pelaajaa, jotka voivat aivan hyvin kepittää joka kausi vanhenevan Perrinin pörssissä (joo, eivät kaikki samalla kertaa) ja voidaan näinollen laskea tuohon kiintotähtien kategoriaasi. En mitenkään ymmärrä miten se voisi olla heikkous.
Jokereilla on myös taipumusta alisuorittaa materiaaliinsa nähden ja ns. voittamisen kulttuuri sieltä on ainakin tähän mennessä puuttunut. Viime keväänä toki otettiin mitalin ja IFK:n tiputtamisen muodossa isoja harppauksia, mutta aika paljon saa tapahtua jos tuo jengi mestaruudesta kamppailee, ja Lämsän keltanokkaisuus ei ainakaan lähtökohtaisesti osakkeita mielestäni nosta.
Mä taas sanoisin, että porukalla on ollut taipumusta yliarvioida Jokereiden materiaali, joka on katastrofikautta lukuunottamatta pelannut 2000-luvun about juuri niin hyvin kuin on ansainnutkin.

Voittamisen kulttuurista huomauttaminen on myöskin hauskaa, sillä Jokerit taitaa edelleen olla vuosituhannen mitalitaulukossa ihan hyvillä sijoilla ja viime kausi toi mitalit sekä liigasta, että ET:ltä. Se, että Jokereiden joukkue on lähes aina onnistuessaan kykenevä taistelemaan mestaruudesta ei tarkoita, että kaikki muut sijat ovat floppeja, vaikka kannattajia eivät tietysti tyydytäkään.

Emmä väitä, että Jokerit on varmuudella edes välierissä, mutta nää perustelut oli taas vaan niin perseestä, että teki mieli tarttua täkyyn.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1. Jokerit
2. KalPa
3. Tappara
4. Kärpät
5. HIFK
6. JYP
7. Lukko
8. Pelicans
9. TPS

10. Ässät
11. HPK
12. Blues
13. SaiPa
14. Ilves

Tämä siis runkosarjan jälkeen. Mitä olen nyt lueskellut ja mietiskellyt, niin kyllähän tuo Jokreiden paketti vaikuttaa aika hyvältä. KalPa:lla pitäisi myös olla hommat aika kuosissa. Tuo keskikasti on kyllä todella mielenkiintoinen ja varmasti erittäin tasainen.

SaiPan ja Ilveksen rosterit on aika tasapaksun oloisia ilman mitään taikureita, joten heille varaus karsimaan. Hauska nähdä kuinka väärässä sitä onkaan kun mennään kohti kevättä.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Pelikaanit myös tuohon ryhmään. Taitaa aika pieni lahtelaisprosentti olla siellä.
Kyllähän tuon väittämän joutuu pikkuisen väkinäisesti allekirjoittamaan.

Lahessa on miehistöön ollu tarjolla junnuista näitä vähän heikompia "vuosikertoja" ja hyvin harva sieltä on sitten viime vuosina breikannu. SM-liigassa ei kuitenkaan voi pyörittää joukkuetta millään "Nuori Suomi meiningillä", niin ainakin terävimmän kärjen osalta Pelicansin on ollu aivan pakko turvautua ostopelaajiin.
 
Kyllähän tuon väittämän joutuu pikkuisen väkinäisesti allekirjoittamaan.

Lahessa on miehistöön ollu tarjolla junnuista näitä vähän heikompia "vuosikertoja" ja hyvin harva sieltä on sitten viime vuosina breikannu. SM-liigassa ei kuitenkaan voi pyörittää joukkuetta millään "Nuori Suomi meiningillä", niin ainakin terävimmän kärjen osalta Pelicansin on ollu aivan pakko turvautua ostopelaajiin.

Se oli vain toteamus, ei kritiikki. Toki on kiva jos omista nousee pelaajia, jotka kantavat joukkuetta. On myös syytä todeta, että eri alueiden väestöresurssit ovat aivan erilaiset mikä väkisinkin vaikuttaa tuohon. Esimerkiksi Raumalla ei ole realistista odottaa, että suurta menestystä saavutettaisiin millään "omat pojat" -joukkueella, sen verran pienestä alueesta kuitenkin kyse. Oulussa ja pk-seudulla on aivan toisenlainen tilanne.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on kyllä Nykäskylässä tainnut lähteä traktori keulimaan aika pahasti..

Eipäs siellä Jyväskylässäkään budjetti ole aina kovin pieni ollut ja tuo Jokereiden (miksi ei myös Kärppienkin?) rahaseuran maine on kyllä nykyään aika vanhakantaista ajattelua. Nykyään Jokereissa rakennetaan joukkuetta järjellä, eikä rahalla ja aika paljon on omia jätkiä, nuoriakin rosterissa, voit käydä vaikka tarkastamassa kun et selvästikään ole pariin vuoteen tehnyt silmäystäkään Jokereiden pelaajalistaan. Tottakai siinä kuluu rahaa sivussa niinkuin kuuluukin, mutta niin kuluu kyllä 50% Sm-liiga seuroista muutenkin (esim. Jokereilla viime kaudella neljänneksi suurin budjetti). Naurettavaa itkua kyllä joltain jyväjemmareilta, kyllä kuka vaan sitä rahaa käyttää järkevissä määrin jos sitä vaan löytyy! Nyt ei kuitenkaan mistään ihan sensaatiomaiset kovista budjeteista Sm-liigassa puhuta ja kun JYP kuitenkin sijoittuu tuossakin listauksessa siihen liigan kärkipäähän niin ihmetyttää vähän..


Mitä siellä oikein liikkuu päässä vai liikkuuko mitään. Missä olen itkenyt ja mitä.
Onko se nyt niin vaikeaa käsittää/myöntää, että teillä on oikeasti rahaa ja sitä saa myös käyttää. Jos meillä olisi niin so what. Meidän hallilla ei revitä tuon enempää rahaa ja harmi.

Olen saurannut myös Jokereiden touhua läheltä parikymmentä vuotta.
"Nykyään Jokereissa" siihen hymiö. Ihan hyviä asioita siellä on tapahtunut. "Jyväjemmarit" aina samaa teidän kanssa, kaikki muu on turhaa paitsi siellä etelässä kaikki on sitä ja tätä. Ihan sama kun joidenkin Ilves fanien kansas ei voi puhua pelitavoista. Me ei kuulemma siitä mitään tiedetä kun ei ole 16 mestaruutta. Ylimielisyyttä.

Oletko itse seurannut muiden sm-liigajoukkueiden touhua, veikkaan että et paljoa.

Ja vaikka saatta Keski-Suomessa kaksi mestaruutta tuntua melkoiselta euforialta, niin kannattaa muistaa että vuosina 1-36 eJypESM (ennen Jypin Ensimmäistä Suomen Mestaruutta) on pelattu lätkää. Noita mestaruuksia on kuitenkin mainitsemissa seuroissasi juhlittu hieman enemmän, viimeisimpänä tuo parin vuoden takainen Kärppien huikea viiden kauden, neljän mestaruuden -putki..

Kerrotko missä olen jotenkin vähätellyt Kärppiä tai Jokereitä että sait tämmöiset itkut?

Esim. Kärppien mestruusputkea arvostan todella paljon.
Sinun kanssa ei voi keskustella, kun et suostu hyväksymään sitä tosiasiaa että teillä on aina rahaa käytettävissä ja menestystä odotetaan.

Esim. IFK-faneille tuo on helppo myöntää, näinhän se asia on. That's it.

En ole asiasta yhtään kateellinen, mutta tajuatko että kauteen lähdettäessä olemme aina ns. altavastaajia.

Kerrotko mikä sinulla mättää?
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Änäriin lähteneiden määrä ja sen jälkeen saama vastuu siellä on yksi ihan hyvä mittari. Siitä vain selailemaan, en jaksa niitä kaivaa.

On mennyt vähän offtopiciksi. Joka tapauksessa lyhyellä tähtäimellä NHL:n siirtymiset heikentävät SM-liigaa, pitkällä tähtäimellä siirtymiset merkitsevät että SM-liiga "tuottaa" hyviä pelaajia ja on siten kovatasoinen. Kuten on todettu KHL sotkee kuvioita varsin pahasti, joten tuo mittari on varsin ongelmallinen.

Asiaa on pohdittu ainakin seuraavissa ketjuissa, joissa keskustelua voinee jatkaa:
Yleistä keskustelua SM-liigasta - Sivu 40 - Jatkoajan keskustelupalsta
JOS KHL:ää ei olisi... - Jatkoajan keskustelupalsta
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rahan käyttäminen on omasta mielestä täysin eri asia kuin tämä niin kulunut "Narrit on ostojengi" lässytys. Jokereissa käytetään tätä nykyä viisaasti rahat hyödyllisiin asioihin.

Ja sitten tämä jos meillä olisi käyttää rahaa pelaajiin blaa blaa niin pelaajabudjetit esimerkiksi tuolta kaudelta 2010-2011
Kärpät 2 800 000
HIFK 2 700 000
Jokerit 2 600 000
Lukko 2 500 000
JYP 2 300 000

Eli Jokerithan osti taas markkinat tyhjäks ja muille jäi luu käteen? Törkeetä! Prkl hesalaiset :pienellä!:

En ole lässyttänyt mitään, sanoin seuraavaa:

(esim. Jokerit, Kärpät) eivät meinaa saada rahallakaan menestyvää joukkuetta.

Ja mikä budjetti tuo on, ennen kautta vai kauden jälkeen? Pitää sisällään mitä? Voi laittaa tuohon mitä budjetteja haluat.

Ihan samalla tavalla esim. Neste oil on isompi yritys kuin vaikka Habita.

Tuo sinun viesti on lässytystä.

edit.
jos tuo nyt pitää kutinsa edes sinnepäin ja kärpillä oli kallein joukkue tuolla kaudella ja eivät taineet olla mitalipeleisssä niin mielestäni se ei ihan putkeen mennyt.
Tämä nyt vaan on minun mielipide.
Ei se putkeen mene meilläkkään kuin harvoin.
 
Viimeksi muokattu:

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
Misin viesti on kyllä tavallaan koominen. Tuntuu että "jyväjemmari" pääsi mainiosti ihosi alle, kun veikkaat JYPiä sijoille 9-10. No, omapahan on asiasi, mutta Jyväskylässä on muutamia sellaisia asioita jota esimerkiksi Ilmalassa ei tällä hetkellä ole, ja niitä ovat esimerkiksi voittava pelitapa, joka tulee jokaisen pelaajan (pl. uudet vahvistukset) selkärangasta, sekä SM-liigan ehkä paras pelaaja, Eric Perrin, joka muodostaa tuikitärkeän kärjen tuolle jengille. Hän on vahva ehdokas pistepörssin voittoon.

Ei tässä kyllä mistään ihon alle menemisestä ole kyse vaan ihan puhtaasta tuntumastani miten veikkaan tämän kauden sijoitusten menevän.. Kuten varmaan osasit itsekin lukea ei kuvastanut voimasuhteita tuntuma vain on tämä eikä sillä ole joidenkin yksittäisten jyväjemmareiden kanssa kyllä yhtään mitään tekemistä. Aina joku floppaa odotuksiin nähden ja toinen suorittaa yli odotusten ja mä lähden veikkaamaan että JYP floppaa tänä vuonna. Puolustavalla mestarilla on usein ollut hankaluuksia erityisesti alkukaudella ja siellä on materiaali elänyt aika vahvasti joten riskejä on olemassa, niinkuin on monella muullakin, Jokerit mukaan lukien. Tää on vaan mun oma mielipiteeni ja tuntumani. Jos lähtisin jotain provoamaan tai laittamaan floppaajiksi niitä joukkueita jotka ovat ihoni alla niin IFK ei olisi noin korkealla.

Eli vielä rautalangasta kyllä jyväjemmarit on päässyt ihoni alle ihan muilla keinoin ku ostojengi-huuteluilla, mutta tuossa listauksessa ei kyllä mistään muusta kuin puhtaasta tuntumasta ollut kyse. Toivottavasti itsekin osaat sen verran lukea että sen ymmärsitkin.

Tähän sellainen kysymys, että...miksi arvuuttelet/ennustat (mitä tämä sitten teikäläiseltä tarkoittaakaan) kun voisit heittää analyysiä myös tämän hetkisistä voimasuhteista, kuten ketjun otsikkokin antaa jo itse aiheen? Jotenkin koominen dilemma.

Oli aika hieman vähissä tehdä suurempaa analyysiä, mutta koin että jotain tähän ketjun varsinaiseen aiheeseen minun tulisi kirjoittaa kun muu viesti oli budjeteista jauhamista. Toivottavasti ymmärrät, ehkä sitten lähempänä kauden alkua paremmalla ajalla paremmin ketjun aiheeseen liittyvä viesti!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös