Lauri Mikkola ULOS!

  • 35 555
  • 292

Kumpaa metodia käytetään?


  • Äänestäjiä
    242

MegaForce

Jäsen
Sanoinko näin? Olen vain edelleen sitä mieltä väärä mies ihan alkujaan ja vuoden päästä pitäisi ehdottomasti oltava eri mies penkin takana.
Enpä tiedä. Jos päästään välieriin asti, niin mielestäni se on tuolla materiaalilla jo melko hyvä suoritus.

Vähän epäilen, onko tuonne edes ketään Pennasta nyt saatavilla, ja olisiko otteet merkittävästi parempia. Saksa-tappiolla ei ole enää mitään merkitystä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Suomihan voitti harjoituspelissä Slovakian aika helposti dominoiden. Toki Slovakialla ei ollut kaikkia parhaita vielä rosterissaan ja joukkue näyttää löytäneet maalijyvänsä. Puolustus kuitenkin vuotaa ja se on Slovakian ongelma, varsinkin jos huippuvahti Gajan ei kykene pelaamaan. Mielenkiintoinen kamppailu edessä. Jos Suomi pelaa niin kuin ensimmäisessä erässä Ruotsia vastaan, niin Suomella on mahdollisuus iskeä rumatkin lukemat. Toivottavasti hyödyntävät voitostaan saamaa itsevarmuutta fiksusti.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Vähän hassua kirjoittaa näin, kun Mikkolan Kärpät oli omissa papereissani huonoimmin valmennettu ammattilaisjoukkue miesmuistiin, mutta mielestäni todistusaineisto alkaa olla kiistaton siitä, ettei valmennus ole tässä turnauksessa huonoa työtä tehnyt.

Ensinnäkin ihan se perusasia, että kahden huonon ottelun jälkeen on pelattu kaksi sangen hyvää ottelua. Kyllä, kaksi: Latvia näytti Suomea vastaan siltä, että U16 jengi on eksynyt väärän ikäluokan kisoihin, mikä olisi helppo ohittaa vastustajan luokattomuutena. Kuitenkin kun Saksa selvästi on kumminkin oikea jääkiekkojoukkue, niin sen selvä tappio Latvialle osoittaa, että Suomen kokonaisvaltaisemmalla pelillä oli iso osuus tuon ottelun loppulukemia suurempaan tasoeroon. Pelitavallisesti tai mentaalisesti surkea valmennus ei saisi tuon Saksa-tappion jälkeen laivaa käännettyä.

Vähän sama ilmiö pienoiskoossa on Ruotsi-pelin toinen erätauko. Ruotsin passivoituminen kieltämättä avasi ovia Suomelle, mutta jälleen Suomi oli toisen erän niin purjeessa, että siitä nouseminen vaati korjausliikkeitä myös valmennukselta. Kieltämättä kolmas erä ei mitenkään selkeästi Suomen ollut, ja Vali joutui varsinkin alkupuoliskolla erää pitämään Suomea iskuetäisyydellä, mutta kuitenkin täysin sekaisin ollut peli saatiin isolta osin ruotuun. Luokaton valmennus ei tähän pysty, tuossa oli oikeasti iso riski murskatappioon nähdyn nousun sijaan.

Kolmanneksi mainittakoon vähintään kohtuullinen reagointikyky: pelitavalliset reagoinnit eivät ole joka kerta osuneet maaliin, mutta ainakin on tarvittaessa pyritty vetämään johtopäätöksiä, ja osa ratkaisuista on täyttänyt tarkoituksensa mainiosti. Suurempana onnistumisena sitten nuo ketjumuutokset, joissa omaan silmääni aivan oikein tunnistettiin a) ne pelaajat, jotka todellakin ovat vetäneet turnaukseen työhaalarit niskaansa, ja b) ne koostumukset, jotka eivät klikanneet. Ensin mainitut nostettiin ansaitusti isompaan ruutuun, jälkimmäiset rikottiin ja kasattiin paremmat. Well done.

Tämä siis hehkuttamatta, on ihmeellistä, miten (kuulopuheiden perusteella) hyvien harjoituspelien jälkeen homma oli turnaukseen tullessa sekaisin, ja Ruotsi-ottelut toinen erä oli monella tapaa käsittämätöntä peliä - täysin puuttunut oman pään maalineduspeli minun mielestäni vielä avauspelaamista ja kokonaisvirtausta selittämättömämpänä elementtinä - mutta ongelmia on monessa kohtaa kyetty hienosti korjaamaan, mikä ei tapahdu itsestään, ja mikä on enemmän kuin valmennuksen ansioluetteloiden pohjalta oli luottoa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Käy tässä Slovakia-pelissä miten tahansa, on Suomi hienosti pessyt kasvonsa ja pelikirja on ollut voittavaa. Näillä esityksillä Mikkola toki voi jatkaa päävalmentajana. Toki edelleen kysymys kuuluu, mitä kävi niissä ensimmäisissä peleissä turnauksessa, se oli aivan kamalaa.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Käy tässä Slovakia-pelissä miten tahansa, on Suomi hienosti pessyt kasvonsa ja pelikirja on ollut voittavaa. Näillä esityksillä Mikkola toki voi jatkaa päävalmentajana. Toki edelleen kysymys kuuluu, mitä kävi niissä ensimmäisissä peleissä turnauksessa, se oli aivan kamalaa.
MM-kisaformaatin nimi on win the right games.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Joko 2v optio käytetty, paree olisi tai liitto jää kohta nuolemaan näppejään.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Kaksi peliä jäljellä. Eli hyvin aikaa heittää Mikkola vielä hiuksista kivikkoon.
 

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa

Toki edelleen kysymys kuuluu, mitä kävi niissä ensimmäisissä peleissä turnauksessa, se oli aivan kamalaa.
Jos kultaa tulee niin onko valmennustavalla jotain väliä? Jalosta haukuttiin mutta kultamitalit kaulassa kukakohan on se oikea henkilö sanomaan miten koko prosessi pitää vetää läpi
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Pakko se on myöntää, Mikkola on onnistunut hyvällä tasolla, kun joukkue sijoittuu 4 joukkoon. Olin hiuksista vittuun -vaihtoehdon kannalla vielä pari matsia sitten. Olin väärässä, taas!
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Jos kultaa tulee niin onko valmennustavalla jotain väliä? Jalosta haukuttiin mutta kultamitalit kaulassa kukakohan on se oikea henkilö sanomaan miten koko prosessi pitää vetää läpi

En nyt tiedä valmennustavasta, tuskin Mikkolakaan oli ohjeistanut pelaajiaan siten, että kentällä juostaan päättömästi ilman minkäänlaista toisteisuutta tai pelin rakennetta. Olisihan se ainakin valmennusjohdon näkökulmasta suotavaa tietää, että mikä meni alussa vihkoon, jotta virheitä ei tarvitse toistaa.

Sinänsä näen mitä ajat takaa, kauneuspisteitä ei jääkiekossa jaeta. Mutta mielestäni lähestyt asiaa vähän nurinkurisesti. Voittaminen pienten marginaalien peleissä ja turnauksissa vaatii kuitenkin usein tiettyjä toisteisia pelillisiä asioita, selkeää pelin rakennetta ja pelikirjan mukaisia pieniä voittavia tekoja. Jos pelillinen ilme ei ole kunnossa, on voittaminen aina vain haastavampaa, kuten Saksaa ja Kanadaa vastaan nähtiin.

Eli kysymykseesi lyhyesti vastaten, Suomen on erityisen vaikea pelata voittavaa kiekkoa pelkkään materiaaliin nojaten. Siksi mielestäni kysymys on relevantti.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Joo. Tuohon ei Pennanen pystynyt.
Pennasella ei nöyryys riittänyt ottamaan parasta kokoonpanoa mukaan (Blomqvist) kisoihin niin eipä se ihme ole että sitä kirkkainta menestystäkään ei tullut. Kuka tietää miten olisi käynyt jos parhaalle kokoonpanolla oltaisiin oltu liikkeellä..
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Jussi Jokisen merkitystä ei sovi väheksyä.
Jussi Jokisen merkitystä pitää ylikorostaa, jotta Mikkola ei vahingossakaan saa kunniaa Suomen menestyksestä.

Mitä tulee osaavaan valmennukseen: selostajat mainitsivat eilisen pelin alussa, että Slovakian valmennus oli pitänyt senttereille ylimääräiset aloitusharjoitukset ennen Suomi-peliä. Tuloksena maali voitetusta aloituksesta alle 2 sekunnissa.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Usa vastassa ja jos tulee kahdesti vielä turpaan eikä mitalia niin hyvin ehtii kääntää takin vielä kertaalleen
Eilinen yllätystuloshan onkin aika riskaabeli Mikkolan kannalta: Suomi neljäntenä porukassa USA, Kanada, Ruotsi niin kaikki olisivat olleet sitä mieltä, että onnistuneet kisat tällä materiaalilla. Mutta jos kävisikin niin, että tulisi pronssipelissä turpaan Tsekeiltä, niin siinä voisi jo alkaa kansitakit suhista. Vielä on hävittävää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös