La 7.4.2012 JYP-Jokerit 3. välierä

  • 41 727
  • 123

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eihän Koskinen edes makoillut tuon jälkeen. Paremminkin hienosti keräilty noin kovan taklauksen jälkeen.

Hienoa, jos te eteläpäädyn puusilmät tuosta saitte keräilyä!

Mieshän oli tosiaan heti jaloillaan ja lähti pois paikalta. Nostan hattua, ettei jäänyt sinne voivottelemaan, kuten olisi aivan hyvin voinut tehdäkin.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
- Malmi toi mieleen Hårdin suorituksen muistin syövereistä.
Kiitos! Veli-Pekan maali kyllä hakee vertaistaan! Ja sitten ilman huutomerkkejä totean että olipahan lätkämatsi. Vaikkä tämä on vain lätkää, täytyy myöntää että syke kävi välillä korkeammalla kuin sulkapallon perässä juostessa.

Erittäin hienoa sarjaa pelataan, ainakin näin Hurrikaani-laseilla katsottuna. Maalin pelejä ja JYP voittaa, maistuu. Mutta ei tämä vielä ole paketissa. Maanantaina vääntö jatkuu.

Jokerifaneille kiitokset loistavasta meiningistä katsomossa pelin aikana sekä (ainakin) minihallinpäätybaarissa erätauoilla.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin..
Eiköhän se ala olemaan jo siinä? Ensimmäinen peli oli totaalista Jokeri hallintaa JYPin 1-0 maalin jälkeen mutta se kärsivällisyys.
Hartwallilla törkeitä töppäyksiä Jokereilta ja JYP melkein jo pelissä..
Nyt JYP hallitsee mutta Jokerit menee johtoon 2 kertaa eikä sekään auttanut yhtään mitään...
Onneksi peli ei ratkenut Ruutun idiotismiin.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP johtaa (välieräsarjaa), elämä on ihanaa!

Yksittäinen pudotuspeli voi kääntyä tuurilla kummalle tahansa joukkueista. Toisessakin voitossa voi sattumalla olla sijansa. Kolme voittoa peräkkäin on kuitenkin sellainen asia, että on melko turha lähteä hakemaan syytä tuomareista, yksittäisistä tuomioista tai joistain muista kuin pelillisistä tekijöistä. JYP on ollut tähän saakka riittävän kärsivällinen, virheetön ja rutinoitunut verrattuna Jokereihin, että maalin pelit ovat kääntyneet Keski-Suomeen. Sinänsä sarja on ollut odotetun tiukka ja marginaalit pieniä, mutta kuten sanottu ei tilanne ole tuuria tai sattumaa.

Matsi oli huikea trilleri ja pulssi huiteli välillä melkoisissa lukemissa ihan baarissa telkkarin ääressä istuessakin. Silti oli vahvasti sellainen olo, että JYP homman hoitaa ellei Jokereille tule jotain onnekasta pomppua, ja niin vain kärsivällisyys ja yritteliäisyys taas palkittiin.

Pelin jälkeen Teboilin kassalla silmiin osui Veikkaaja-lehden kansi jossa on nippu Jokereiden pelaajia ja otsikko "Päätyyn asti". No, kaikkihan on toki vielä mahdollista...

Pari nostoa:

- Malmivaara alkaa ottaa kaivattua kiekollista roolia hyökkäyspäässä. :)
- Auvitulla on vastapalloon melkein yhtä kova lämäri kuin Vatasella.
- Lahti oli ekassa jatkoerässä jo valmis tiputukseen.
- Teräväinen on pelimies.
- Manelius oli selkeästi parempi kuin Lupaschuk, mikä mahtaa olla miesten palkkaero?
- Helenius, ei voi käsittää miten tämä pomputtelija on voittava maalivahti, mutta pakko se on uskoa (torjunta-% pudotuspeleissä tällä hetkellä 95,07).
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Noniiin, ei jumalavit tässä menee koko loma pilalle kun laskeskelee vaan aikaeroja että mitessiinäjypinpelissäkävi. Ruudun tapauksesta: minä olen aina pitänyt Ruudusta pelaajana, mutta näistä värilaseista huolimatta en uskaltaisi sanoa, että kolmannen erän taklaus Koskiseen olisi ollut millään tasolla mitään muuta kuin ulosajon arvoinen. Aivan suoraan päähän, sen näki jopa maalikoosteen lyhyen klipin alusta saakka - kädet ylhäällä. Jos joku kykenee tuon millä tahansa värilaseilla muuksi näkemään, niin huhhuh. Ruutu on hieno pelimies, mutta välillä tuo Seppäsen mainostama "tuotemerkki Ruutu" ottaa herrassa vallan.

Aijai... Meikä näkee siis joka tapauksessa useamman JYPin pelin, joko välieriä tai finaaleja. Ulkomailla ja näillä yhteyksillä ei paljoa muuten hurrailtaisi.

Kiitos JYP!
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Voivoi... Tässä kun ei tiedä, että kummalle antaisi vallan; realistille, vai sille pikku pojalle, joka on käynyt 20 vuoden ajan päätykatsomossa katselemassa pelejä.

Vielä kerran Jokerit, ja sitten Pelicansin kimppuun. Ja Suikkanen ei meitä toistamiseen yllätä, sen lupaan!

Kun vaan joukkue pitäisi kuitenkin ajatukset tässä sarjassa, vaikka humalaisella fanilla ne irtoaakin.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Mielenkiintoinen ja viihdyttävä kolmas ottelu on ohi ja on se vaan vieläkin aika erikoista ajatella, että voitot ovat 3-0 JYP:lle.

Kupletin juoni on alusta asti ollut se, että pystyykö JYP murtamaan tuota Jokerien keskialueen ohjauspeliä ja sitä kautta ottamaan pelinhallintaa itselleen. Ensimmäisessä pelissä se ei oikein onnistunut, toisessa ottelussa ylitettiin keskialue jo hieman paremmin, mutta vasta tänään alkoi kotijoukkue löytää näitä syöttövälejä/linjoja tästä Jokerien ohjauspelimuodostelmasta ja heti JYP oli paremmin mukana pelissä. Yllättävää oli myös se, että noin ottelun puolenvälin jälkeen Jokerit alkoivat luopumaan tuosta kiekottelusta alaspäin ja pyrkivät yhä enemmän nopeuttamaan peliään siirtymällä harppauksen verran pystysuunnanpelaamiseen. Nähdäkseni tästä ei juuri hyötyä ollut, joten oliko vain kokeilu?

JYP:ltä oli taas sarjan paras peliesitys, vaikka loppunumerot olivat aivan yhtä tiukat kuin kahdella edellisellä kerralla. Positiivista on ollut huomata se, että nyt on reagoitu vastustajan pelisuunnitelmaan ja pyritty etsimään sille vastavetoja, vaikkakin pelinhallintaan ei välillä olla pystyttykään. Myös maalivahtipeli on parantunut sitten viimevuoden, eikä enää ole helppoja vetoja mennyt verkkoon tyyliin yksi per peli. Tänään Helenius ei ollut ihan maaginen, mutta antoi silti joukkueelle mahdollisuuden voittaa ottamalla mm. sen läpiajon kiinni jatkoerässä. Muista pelaajista mieleen jäivät Auvityn muutamat hyvät nousut kiekollisena ja Malmivaaran vastaavanlaisen nousun tuoma maali. Onkohan muuten Vatanen käynyt antamassa vinkkejä näille kahdelle noiden nousujen suhteen ;).

Tällä hetkellä näyttää hyvältä ja joukkueesta nouseen aina vuorotellen joku esille, kun tarvitaan niitä onnistumisia kärkimiesten ulkopuoleltakin. Tänään oikeastaan ainoa heikko osa-alue oli ylivoimapelaaminen, joten toivottavasti siihen keksitään jotakin innovaatioita seuraavaan koitokseen mennessä.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Hienoa, jos te eteläpäädyn puusilmät tuosta saitte keräilyä!
Tähän ei kai pitäis vastaa muuta kuin: "Mitä serkumpi, sitä herkumpi, Jyväskylässä..." Ja jatkon voi arvaa jokainen.

OK reissu ja paikalliset 90% hyvää porukkaa. Maanantaina voitetaan ja sarja täysin auki. Katellaan ens lauantaintana taas uusiks.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mieshän oli tosiaan heti jaloillaan ja lähti pois paikalta. Nostan hattua, ettei jäänyt sinne voivottelemaan, kuten olisi aivan hyvin voinut tehdäkin.
Ai kuten teidän porot tekee? Nostan myös hattua Koskiselle ja näytän nyrkkiä dumareille!
 

Valametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tähän ei kai pitäis vastaa muuta kuin: "Mitä serkumpi, sitä herkumpi, Jyväskylässä..." Ja jatkon voi arvaa jokainen.

Toki arvaa... Kerro vielä, oliko sulla serkun kanssa kivaa Jyväskylässä?

Pelit on vielä kesken, mutta "kaikien maalaiseurojen alistaja" on nyt pahasti köysissä.

Eilinen peli osoitti, että JYPiltä löytyy enemmän munaa, jolla ratkotaan näitä pelejä. Viime keväänä kun espoolaisajokoirat kyykyttivät traktoripoikia välierissä, kysymys oli pitkälti samasta asiasta. Tahto voittaa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Kiitos kaikille JYP-faneille, pelaajille yms. ettei kukaan ole täällä eikä mediassa tullut esittämään tätä paskaa voiton jälkeen.
  • Me haluttiin tätä voittoa enemmän kuin Jokerit
  • Tässä näkee, että henki voittaa materian ja tahto rahan
Kaksi erittäin hyvää joukkuetta, todella jännittävä peli, jonka olisi voinut voittaa kumpi tahansa. Nyt se oli JYP ja otteluvoitot ovat 3-0. Mutta Jokerit olisi voinut ihan yhtä hyvin voittaa, siellä oli läpiajokin jatkoerässä. Tämä ei ole mitään selittelyä, vaan karu fakta.

Tässä pelissä JYP oli se hallitsevampi, mikä osittain johtui Jokerien jäähyistä. Enkä valita niistä, tuomarit vihelsivät ihan hyvin kokonaisuudessaan. Vaan lähellä oli se, että olisi käynyt samoin kuin ensimmäisessä pelissä Jyväskylässä - hallitsevampi joukkue häviää. Ja korostan edelleen, ettei tässä ole mitään "väärää", tämä kuuluu lajiin jääkiekko.

Mutta kaikista karuin fakta näkyy tulostaululla, JYPille voitto ja maanantaina jatketaan. Nyt vaaditaan Jokereilta jo sitten "bluesit". Onneksi tässä on välipäivä tänään, niin on ehkä vähän helpompi lähteä pelaamaan huomenna.

Jokereilta toivoisi tasonnostoa Eavesin kentälliseltä, siinä on kuitenkin ihan huikeita pelimiehiä, mutta yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta on kovin tehotonta.
 

Ändy78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, keväisin ei sympatiaa muille
Muutama ranskalainen

Jokerit
+ Kilpeläinen
+ Ruutu - Teräväinen - Rita, mielestäni kokonaisuutena Jokereiden vahvin kentällinen, taisivat tehdä molemmat maalitkin. Varsinkin Ruutu ja Teräväinen pelasivat keskenään hyvää peliä.
+ Väänänen, Eronen, Dehner

- Pulkkinen. Muutama väläys, mutta keskittyi enimmäkseen mussuttamiseen ja pikku koiruuksien tekemiseen.
- Nordlund, Bume, Manelius --> täytemiesten roolissa

JYP
+ koko JYPin pakisto. Ainoastaan ranskiksen ollessa jäällä pelotti.
+ Näkyvä, joka uskalsi pelata. Muutama turha ryntäily, mutta hienoa peliä!
+ Jonne. Peli oli kääntymässä Jokereille, mutta Jonne pitkällä veivillään teki loistavan esityön Sipille ja peli oli 2-2. Yksi paha harhasyöttö, josta Koskisen oli pakko ottaa jäähy.
+ Huba - J-P - Ossi, pelottavan hyvä kenttä, pimensi Jokereiden Eavesin kentän hienosti ja kävi ratkaisemassa pelin.

+/- Helenius, yläritsille näytti, että Jokereiden 2. maali oli otettavissa. Muuten varmaa peliä, jatkoajan läpiajon torjuminen totta kai gamesaver.
+/- Pile, Riska, Lahti, eniten nesteessä omassa päässä. Toki hyökkäyspäässä olivat vahvoja.
+/- Ykkönen, näyttäviä kuvioita, mutta tehot puuttuivat
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kaksi erittäin hyvää joukkuetta, todella jännittävä peli, jonka olisi voinut voittaa kumpi tahansa. Nyt se oli JYP ja otteluvoitot ovat 3-0. Mutta Jokerit olisi voinut ihan yhtä hyvin voittaa, siellä oli läpiajokin jatkoerässä. Tämä ei ole mitään selittelyä, vaan karu fakta.
Hyvää tekstiä kaikkinensa juhanalta. Ja yllä oleva on täysin totta. Jokerit oli hyvin pelissä mukana, ja onnistui tappamaan mm. sen viiden minuutin jäähyn erittäin hyvin.

Jäähy sinällään oli oikeutettu, koska kädet nousivat.

Mutta kuten tuossa ylempänä jo lukee, niin Mäki oli yksin läpi eikä kukaan ollut lähelläkään estämässä. Siitä kiekko verkkoon, nimi lehteen ja tilanne olisi nyt 2-1 JYPille. Pitää vaan tehdä, kun sen paikkansa saa. Niin vittumaista se jääkiekossa on, ei sen kummempaa.
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
Kyllä oli hieno peli! Yksi parhaista missä olen hetkeen ollut. Avauserä oli Jokereiden heiniä. Ajattelin jo siinä, että meneekö tämä nyt samalla tavalla kuin keskiviikkona Jyväskylässä, jolloin Jokerit oli hallitsevampi. Jokerit sai ansaitun johtomaalin kun Viitanen ei pysty pitämään Ridan mailaa ja maailman paras 17-vuotias Teuvo Teräväinen pääsi rokottamaan. JYPille tärkeä tasoitus erän loppuun kun Pihlman pitää kiekkoa ja Boumedienne aivan hädässä kulmassa, josta Pile antaa hyvän levittävän syötön viivaan Malmivaaralle ja loppu on historiaa.
Toinen ja kolmas erä oli JYPin. Jokerit sai hiukan yllättäen johtomaalin toiseen erään. Eroselta jäätävä laukaus. JYPin tasoitus kolmannessa oli Virtasen käsialaa. Pieni vartaloharhautus ja Ruutu lähtee aivan väärään suuntaan, jonka jälkeen tarkka syöttö Sipiläiselle jolta laadukas laukaus maaliin.
Jatkoerät olivat sitten dramaattisia. Läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä tuli luvattoman paljon kummallekin. Mutta voi sitä tunnetta kun Louhivaara sipaisi kiekon maaliin! Tätä joukkuetta ei pysäytä mikään!

-Pihlman! Todellinen kevään mies! Pile on todella hyvä!
-Koko joukkue tasaisen tappavan hyvä!
-Auvity pelasi parhaan pelinsä ja oli muutamaa hetkeä lukuunottamatta loistava.
-Koskinen aivan yössä.
-Hubacek. Rakastan tätä miestä!
-Ruutu on hölmö äijä.
-Jokerikannattajilta todella asiallista meininkiä. Ääni raikasi todella komeasti tunnelma katossa. Pitäisivät vaan vähäiset kolikkonsa itsellään.
-Tunnelma hallissa todella hyvä.

Kiitos JYP!
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
No niin, nyt sarja on vähän yllättäen jo 3-0 Jypille! Jyp tuskin enää sulaa kuten KalPa teki vastaavassa tilanteessa eli eiköhän tämä sarja ole jo selvä. Nostetaan Jypille vielä hattua ja nauretaan narreille! ;)
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mieshän oli tosiaan heti jaloillaan ja lähti pois paikalta. Nostan hattua, ettei jäänyt sinne voivottelemaan, kuten olisi aivan hyvin voinut tehdäkin.

JYPin pelaajilla on keskinäinen sopimus että kukaan ei jää makoileman filmaamisen merkeissä. Silloin tällöin kalastellaan jäähyjä tipahtamalla polvilleen, mutta näitäkään ei paljoa enää näy Vänttisen poistumisen jälkeen. Mutta filmeistä tulee sisäistä sakkoa. Tätä en tiedä onko muilla vastaavaa käytäntöä. Helpottaa kuulemma pelaajien asennoitumista ja läkärien toimintaa.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oli hyvä, vauhdikas ja jännittävä peli. Ihmettelen ainoastaan tuomarilinjaa, joka oli varsinaisella peliajalla melko hyvä, mutta jatkerissä meni pilli taskuun. Kyllä Jyp hieman tuomarilinjasta hyötyi, koska aika monta selvää estämistä ja kampitusta jäi viheltämättä, mutta toki näitä jäi viheltämättä myös Jokereilta. Pelin paras tuomio oli ehdottomasti Jypin hylätty maali. Väitän, että joku muu tuomari olisi hyväksynyt maalin, vaikka tuon selvempää maalivahdin häirintää tuskin voi olla.

Oma mielipiteeni Jarkko Ruudun taklauksesta on, että täysin oikea tuomio. Aina sama mies sortuu aivan järjettömiin tekoihin. Toivottavasti Ruutua ei todellakaan nähdä MM-kisoissa.

Tulee tästä sarjasta mieleen aika paljon Ässien ja Jypin kohtaaminen. Jokereilla sama ongelma kuin Ässillä, ei saada luotua riittävästi laadukkaita maalipaikkoja. Joku muu veskari kuin Helenius olisi nollannut Jokerit, mutta se riittää, kun ei anna vastustajalle paikkoja maalintekoon.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Joku muu veskari kuin Helenius olisi nollannut Jokerit, mutta se riittää, kun ei anna vastustajalle paikkoja maalintekoon.

JYPpi pitää tahallaan tommosta keskinkertaisuutta maalilla, että saisi enemmän oheismyyntituottoja kun pelit lisääntyvät. Jos oikein tiukka paikka tulee, niin sitten kaivavat Samu Perhosen ta Wallinheimon tolppien väliin. Tai Kari Viljasen, ehkä.
 

chubster

Jäsen
Loistava peli jälleen JYPiltä, voitto! Mitä olen tiedustellut, niin Helenius oli jälleen perushyvä ja Kilpeläinen maaginen. JYP vei Jokereita, kuin litran mittaa ja jos JYPiläiset osaisivat tehdä maaleja paikoistaan, olisi ollut rumat loppuluvut.

Kuulemma myös Jarkko Ruutu on kohtuu urpo jätkä. Videolta nähtyäni pakko myöntää, toiset osaa, toiset ei. Jarkko kuuluu siihen, jotka ei osaa. Säälittävä suoritus jälleen kauden tärkeimmässä pelissä.

Toinen lampaanperse pienelle osalle Jokerifaneja, ihan vitun säälittävää jälleen. Ei tosin yllätä ja ennenkuin peli edes alkoi niin toivoin, että ei tulisi ongelmia kyseisten fanien kanssa, kirjoitin siitä myös tänne, mutta se on ilmeisesti liikaa pyydetty. Ja tahdon korostaa, että kyse on varmasti vain pienestä porukasta, mutta vittu ne saa pidettyä koko faniporukan maineen pohjamudissa kerta toisensa jälkeen.

Myös jatkoaikaan parille nimimerkille, säälittävää, kaikki varmasti tietävät mitä tarkoitan (paitsi kyseiset itse), joten ei tarvitse perustella..
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kuulemma myös Jarkko Ruutu on kohtuu urpo jätkä.
---
Jarkko kuuluu siihen, jotka ei osaa. Säälittävä suoritus jälleen kauden tärkeimmässä pelissä.
---
Toinen lampaanperse pienelle osalle Jokerifaneja, ihan vitun säälittävää jälleen.
---
Myös jatkoaikaan parille nimimerkille, säälittävää, kaikki varmasti tietävät mitä tarkoitan (paitsi kyseiset itse), joten ei tarvitse perustella..
Kiva että osaat nauttia omiesi otteista ja näyttää esimerkkiä muille kannattajille!
 

chubster

Jäsen
Kiva että osaat nauttia omiesi otteista ja näyttää esimerkkiä muille kannattajille!

Kovin olen pahoillani, jos tällä pahoitin jonkun mieltä, ei ole tarkoitus. Totesin vain.

Ja kyllä, osaan myös nauttia ihan helvetisti tällä hetkellä taas JYPin menosta!

Sen sanon, että sarja ei pääty 4-0. Jokerit kykenee yhden tai kaksi voittoa raapimaan, mutta sitten nousee seinä pystyyn parempaansa vastaan.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ai kuten teidän porot tekee? Nostan myös hattua Koskiselle ja näytän nyrkkiä dumareille!

Mikä sua vaivaa? Kunhan vaan yleisesti totesin. Tuossa tilanteessa pelaajan noustessa heti ylös ilman mitään turhaa näyttelemistä, sitä arvostan. Jos meillä miehet jää makaamaan, en arvosta sitäkään. Niin ja kun teillä nyt on tuo Ruutu joukoissa, niin en huutelis hirveesti toisiin leireihin, vai mitä?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mikä sua vaivaa? Kunhan vaan yleisesti totesin. Tuossa tilanteessa pelaajan noustessa heti ylös ilman mitään turhaa näyttelemistä, sitä arvostan. Jos meillä miehet jää makaamaan, en arvosta sitäkään. Niin ja kun teillä nyt on tuo Ruutu joukoissa, niin en huutelis hirveesti toisiin leireihin, vai mitä?

Hmm.. tuollaisten niittien jälkeen ei aina nousta pystyyn vaikka haluaisikin. Hieno suoritus Koskiselta toki kasata itsensä noin nopeasti, mutta enpä olisi näyttelijäksi tuominnut vaikka olisi jäänyt hetkeksi keräämään happeakin. Hieman kornia ajatella että pelaaja todennäköisesti näyttelisi jos jäisi tuollaisen pommin jälkeen jäänpintaan hetkeksi :)
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hmm.. tuollaisten niittien jälkeen ei aina nousta pystyyn vaikka haluaisikin. Hieno suoritus Koskiselta toki kasata itsensä noin nopeasti, mutta enpä olisi näyttelijäksi tuominnut vaikka olisi jäänyt hetkeksi keräämään happeakin. Hieman kornia ajatella että pelaaja todennäköisesti näyttelisi jos jäisi tuollaisen pommin jälkeen jäänpintaan hetkeksi :)

Toki happea voi kerätä, mutta näytteleminen on näyttelemistä. Sen aika monesti huomaa jo itse tilanteessa. Tai viimeistään tilanteen jälkeen käy ilmi, ettei tainnu kovin pahasti sattua, kun toipuu ihmeellisen nopeasti. Nämä on näitä nyansseja, jotka käy pelin aikana kyllä ilmi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös