La 7.4.2012 JYP-Jokerit 3. välierä

  • 41 735
  • 123

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tumareista taas

Niin... tuomarit on taas tapetilla ja heitänpä tähän ennustuksen: Veikkaanpa, että Rantala viheltää finaaleissa.

Ruudun taklaus oli selkeästi jäähyn arvoinen, mutta ulosajo oli kyllä liian kova tuomio. Se, mikä kannattaisi huomata on se, että taklaus on aivan järkyttävän typerä teko: Maila on suoraan kohti kattoa kädet on ylhäällä ja kohde irti laidasta. Tuosahan suorastaan kerjätään jäähyä.
Perin hupaisa oli myös selostaja Ritarin kommentit taklauksesta, joka ei näkynyt suorassa kuvassa. Ritarin kommenttien mukaan oletin Koskisen olevan puolikuollut, mutta eihän tuossa mitään käynyt.
Paras PO peli satunnaisen katsojan kannalta tänä vuonna.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Paras kotipeli Jypiltä tämän kauden pleijareissa. Eka erä oli Jokereiden pelillisesti, mutta sen jälkeen Jyp hallitsi peliä.

- Jypillä rummut, Jokereilla megafoni.
- Tänäänkin löytyi niitä kannatajia, jotka halusivat heittää pelaajille ja tuomareille kolikoita. Saikohan Rantala tai joku muu tuomari pantin kentälle lentäneestä pullosta. Todella kuumana kävi muutama "fani". Kummasti virkavallan paikalle tulo viilensi tunteita.

- Malmi toi mieleen Hårdin suorituksen muistin syövereistä.
- Ruutu ei petä ikinä.
 

Vanha mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ja Suolahden Urho
Keskustelu

Olen mielenkiinnolla seurannut näitä keskusteluja ja pannut positiivisesti merkille sen, että taso näissä keskusteluissa on noussut huikeasti. Nyt vaan meinaa karata mopo käsistä, kun tämä rudin homma sotkee mielipïteitä.

Kaikista mielenkiintoisin mielestäni oli urheilulehden kolumnistin mielipide siitä, että jokerit vie "traktoripoikia" 100-0.

Jos olisin lehden toimitusjohtaja katsoisin hyvinkin tarkkaan ko. kolumnistin sopimusta jatkossa.

Ei tervitse ihmetellä miksi lopetin kyseisen lehden tilauksen ja sitä suosittelen muillekkin.
 

Handyy

Jäsen
Erittäin mielenkiintoinen tilastotieto. Kertoo erittäin paljon esim. tämän ottelun epäselvistä ja selvistä jäähytilanteista.
Kertoo siitä, että JYP saa jäähyjä siinä missä Jokeritkin, juuri siis toisin kuin annoit viesteissäsi olettaa. Sille en tietysti voi mitään, jos et faktoilla tee mitään, vaan jatkat tappioiden selittelyä oman joukkueen ulkopuolisilla tekijöillä.
 

Handyy

Jäsen
Ei tervitse ihmetellä miksi lopetin kyseisen lehden tilauksen ja sitä suosittelen muillekkin.
OT, mutta tässä taannoin puhelinmyyjä koitti kaverille kaupata Urheilulehteä. Kaveri tokaisi että en osta niin kauan kuin Sihvonen siihen kirjoittaa, johon myyjä totesi että no sitä se edellinenkin asiakas sanoi...
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Mielestäni ihan oikea tuomio tuo Ruudun ulosajo. Vaikka Koskinen ei tilanteessa loukkaantunut niin taklaus oli ruma ja napsahti suoraan päähän. Luulis, että noin kokenut kaveri osaa taklata puhtaasti, eikä mene kädet ylhäällä täräyttämään suoraan kupoliin. Sinällään harmi, että Ruutu pilaa hölmöilyillään koko joukkueen pelin. Jos Ruutu pelaa kunnolla niin on iso apu joukkueelle ja tärkeä pelaaja. Kasetti ei vaan näköjään kestä. Nyt sitten nähdään onko Erkalla munaa pistää Jarkko katsomon puolelle seuraamaan peliä. Tosta taklauksesta tuskin kuitenkaan tulee mitään lisäsanktioita, eikä pidäkään.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Valitettavasti se on vain pakko myöntää, että JYP on parempi joukkue näistä kahdesta. Hyvin Jokerit on pannut kampoihin ja ajoittain pelannutkin paremmin, mutta kun näissä kuitenkin on kyse voitoista, niin selittelyille ei jää sijaa. Rudin ulosajo oli teknisesti katsoen vähän fifty-sixty, mutta kun sitä ajattelee kokonaisuuden kannalta, niin ihan idioottimaistahan tuollaista on hyökkäyspäässä vetää tällaisessa matsissa, kun tuomarina on Rantala. Sitä saa mitä tilaa ja tällä kertaa näin. Ei muuta kuin onnittelut JYPille ja kannattajillensa. Tämä on play offsia jossa pisteitä tyylistä ei jaella.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Niin... tuomarit on taas tapetilla.

Ruudun taklaus oli selkeästi jäähyn arvoinen, mutta ulosajo oli kyllä liian kova tuomio. Se, mikä kannattaisi huomata on, että taklaus on aivan järkyttävän typerä teko: Maila on suoraan kohti kattoa, kädet on ylhäällä ja kohde irti laidasta. Tuossahan suorastaan kerjätään jäähyä.
Perin hupaisa oli myös selostaja Ritarin kommentti taklauksesta, joka ei näkynyt suorassa kuvassa. Ritarin mukaan oletin Koskisen olevan puolikuollut, mutta eihän tuossa mitään käynyt.

Joo, ja tilanteessa jossa ei edes ollut mitään ns. pakkoa ajaa jätkää seinästä läpi. Ja sadannen kerran: miksei riitä ajaa puhtaasti, kun sen kerran osaa?

Ottaahan noi varmaan hc-faneille lujille, mutta ei vaan jaksa sitä sivutolkulla päivä- tai viikkokausia (sic) jatkuvaa nettiulinaa joka helvetin kiistanalaisesta tuomiosta tai taklauksesta. Väitän, että näin ei ollut ennen, vai multaako aika puistot? Jypi-Ritarin tuskanhuuto aiheutti kyllä pari huvittuneenärtynyttä tuhausta näin puoluettomallekin:).

Itse sarjasta: jos joukkue ei saa noin selviä matseja käännetyksi, tuomareista vinkuminen on aika turhaa.
 
Viimeksi muokattu:

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Hyvä ja viihdyttävä peli. Täytyy kyllä nostaa hattua tuolle meidän joukkueen sitkeydelle, hyvää ja itseluottamusta uhkuvaa peliä tappioasemassa pariinkin kertaan. Mitään paniikkia ei näkynyt missään vaiheessa! Duunariosastolta loistavaa taistelua ja taas pitää nostaa esille koko JYP-puolustus, ei juuri yhtään heikkoa esitystä tänään. Malmivaaran maali oli kyllä illan makein esitys, harhautuslaukauksen jälkeen ei päässyt kiertämään Jokeripelaajaa niin harppasi yli, siitä maalille ajo ja vastustajan jalasta sisään. Priceless.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Ruudun taklaus oli selkeästi jäähyn arvoinen, mutta ulosajo oli kyllä liian kova tuomio. Se, mikä kannattaisi huomata on se, että taklaus on aivan järkyttävän typerä teko: Maila on suoraan kohti kattoa kädet on ylhäällä ja kohde irti laidasta.

Oon sitä mieltä, että juuri tuon takia tilanteesta saa pahemman kuvan, vaikka tuo on mielestäni lieventävä asianhaara ja Ruutu painaa nimenomaan olkapäällä eikä kyynärpäällä. Tuollaisella toiminnalla se osumakohta nimenomaan tulee alemmaksi, tällä kertaa se ei riitä, koska Koskinen laskee itsensä alemmaksi juuri ennen taklausta. Ulosajo mielestäni oikeusmurha, korkeintaan 2+10 jos halutaan jotain antaa.

Lisäksi tuo Ruudun huitomisjäähy nauratti täällä päässä. Nelosen kosteessa Tuppurainen tulee paljon härskimmin Kilpeläiseen ja ei tullut mitään, eri linja ja säännöt?
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelihän oli mitä jännittävin, mutta silti siitä jotain puuttui. Taklauksia jaettiin vähemmän kuin aikaisemmin. Kyllä nyt on Jokereilla ja Urheilulehden kolumnistilla tekemistä, etä saavat käännettyä tämän sarjan.

On pakko kommentoida näin maalaisena Helsingin sivistyneistöä. Olipa taas älykkyyden huipentuma heitellä tavaraa jäälle ja alkaa riehua. Onko se sattumaa, että muiden joukkueiden kannattajien kanssa ei tule tällaisia ongelmia? Ei edes Ässien. Kun se kannustus oli kuitenkin hienoa, miksi ei voitu pysyä siinä? Noh, ei kai voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Lisäksi tuo Ruudun huitomisjäähy nauratti täällä päässä. Nelosen kosteessa Tuppurainen tulee paljon härskimmin Kilpeläiseen ja ei tullut mitään, eri linja ja säännöt?
Tätä se on ollut koko kauden ajan ja ihan sama juttu HIFK-sarjassakin. Mutta ei näistä saa valittaa koska Jokereilla ei ole eniten jäähyjä SM-liigassa...
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni on ihan relevantti kysymys, hyllyttääkö Erkka nyt Ruudun. Lupaschukiin kaatui ottelu 2 ja seurauksena oli vaihto Maneliukseen. Ruutu laittoi joukkueen yhtä kusiseen paikkaan kuin mistä Sportin kaulahuivi taannoin löydettiin, tuleeko mitään? Tiedossa on toki, että Jarkko Ruutu on Erkan suosikkipelaaja numero yksi ja jos hän saisi valita joukkueeseensa vain yhden pelaajan, se olisi luultavasti Ruutu. Hölmöilynä se oli kuitenkin ihan vastaava kuin USA:n maalivahdin kippaaminen muutama vuosi sitten puolivälierässä. Maalia ei tullut, mutta ei se hyvä temppukaan ollut.

Pulkkisen pelaamisessa ei paljon ollut tietoa joukkuepelistä. Mies painoi kiekon saatuaan omaa kaistaa ylös ja ampui. Sitten hakemaan taas kiekkoa. Pitkä koirakoulutus on tehnyt hänestä yksinäisen pelaajan.

JYPillä oli paikat laittaa peli poikki jo varsinaisella peliajalla, mutta huono viimeistely ja Kilpeläinen pitivät Jokerit näinkin pitkään mukana. Sinänsä ei tunnu, että Jokerit olisi 3-0-huonompi ollut tässä sarjassa, mutta ehkä kuitenkin jonkin verran perässä. Mutta lukemia vähemmän tuntuisesti.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tätä peliä en nähnyt, mutta pakko puuttua yhden nimimerkin tuomaritykitykseen. Esimerkiksi toisessa pelissä Helsingissä narreilla oli ihan saatanasti ylivoimaa, mutta ei tuntunut toimivan. Eli tuomarit eivät ole puhaltaneet koko sarjaa JYPille.

Todella tärkeä voitto jätkiltä. Nyt ollaan sitten askeleen päässä finaaleista ja toivottavasti tämä iltainen vei narrien pääkopasta rutkasti energiaa. Voisi vaan kuvitella missä sarja olisi, jos kaveri olisi taistellut Ruudun ulosajon ja vienyt sen päälle koko pelin.
 

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lisäksi tuo Ruudun huitomisjäähy nauratti täällä päässä. Nelosen kosteessa Tuppurainen tulee paljon härskimmin Kilpeläiseen ja ei tullut mitään, eri linja ja säännöt?
Tuskimpa tuosta olis pelkästään Ruudulle jäähy tullut, jos Pihlman ei ois antanut poikkaria. Ja tuo Ruudun tulo tuohon tilanteeseen tuli muistaakseni aika selkeästi vihellyksen jälkeen.

TS. jos Tuppuraista olis rikottu jäähyn arvoisesti tuon huitaisun jälkeen niin uskon, että siitä olisi lähtenyt molemmat jäähylle. Tuppurainen tuosta huitaisusta ja se rikkonut pelaaja. Tämähän on SM-Liigassa melko yleinen käytäntö.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sanoisin, että jos Jokerit tänään häviää, tilastopoikkeamien taakse ei voida enää piiloutua ja JYP on tässä sarjassa se selkeästi parempi joukkue. Jos näin käy, julistan JYPin paremmaksi senkin riskin ottaen, että Jokerit tekisi tilastollisesti miltei mahdottomalta tuntuvan ihmeen ja nousisi samalla kaudella toista kertaa samassa lajissa 3-0:sta kuolleista. Kun eilen puhuin kirkollisesta pelistä tuolla 2. pelin ketjussa, niin tässä tapauksessa tuo Pääsiäisen ihme eläisi todeksi ainakin Helsingin evankelisluterilaisessa seurakunnassa.

Jupa

Jep lupausten mukaisesti julistus: JYP on Jokereita selkeästi parempi joukkue.

Jokerit-leirissä toivo voidaan heittää nyt ylösnousemuksen ihmeen varaan. Vähintäänkin tällaista ihmettä tarvitaan. JYP kun on juurikin tyly, kärsivällinen ja itseensä uskova joukkue, jonka hyvyyttä tällä kaudella ei olla rakennettu pelkästään yhden tsadilaisen notkahduksen (4-0) tuottaman hetkellisen hyvänolontunteen varaan. Muutama nosto pelistä.

1. Jokereiden faniryhmälle kolme lampaanpersettä. Todellista antikulttuuria nähtiin taas hallissa, lapsenkasvoista idiotismia ja vain kärsivälliset järjestysmiehet estivät koko ryhmän ulosajon tänään. Ihme tönimistä, perinteistä kolikkojumppaa, naurettavaa kitinää "meidän Jarkon" päivänselvistä jäähyistä jne.

2. Vielä 2-2 -tilanteeseen saakka olisin hyväksynyt arvion, että JYP oli heikompi taas pelillisesti. Uskomatonta tehokkuutta tähän saakka, että lukemat olivat mitä olivat. Samoin Jokereiden tehottomuutta saman verran. Sitten peli aukesi ja hallinta oli loppua kohti koko ajan nousevaa JYPin osalta.

3. Jarkko hoiti ruutunsa juuri kuten me kaikki odotimme. Eli varmisti osaltaan JYPin voiton. Jos tällainen sankari pelaisi omien puolella omia vastaan tällä onnistumisprosentilla, nousisin kannattajana kapinaan. Mutta onneksi Jokerit-leirissä tämä vastustajajoukkueen MVP on edelleen arvostettu pelaaja. Hän on silti meille kuin se "kuudes pelaaja", kiitos siitä, että emme käsittääkseni maksa tästä lainkaan kaverille palkkaa. Ehkä jonkun pienen lahjan voisimme silti lähettää Jarkolle uhrautuvasta JYPin pussiin pelaamisesta, kun sarja on ratkennut. Kiitos Jarkko!

4. Sarja on ohitse, kun 4 peliä on voitettu. Maanantaina jatketaan, liput onneksi katkaisumatsiin taskussa. Odotan JYPiltä samanlaista katkaisuhoitoa kuin Ässät-sarjassa. Mitä sitä turhaan energioita käyttää ylimääräisiin peleihin. Jokerit voitetaan juuri niin kuin on voitettu kolme ekaa: kylmän rauhallisesti, tylysti ja hermostumatta.

5. Jos olisin Westerlund penkittäisin Jarkon, keskittyisin hyökkäyspelaamiseen(viivelähdöt ja pakkien kuskailu JYPiä vastaan ei vaan toimi) vastaiskujenkin uhalla ja muuten en muuttaisi mitään. Jokerit on edelleen tuloksiaan pahempi vastustaja eikä aliarviointiin ole edelleenkään varaa.

4.
 
Viimeksi muokattu:

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
OT, mutta tässä taannoin puhelinmyyjä koitti kaverille kaupata Urheilulehteä. Kaveri tokaisi että en osta niin kauan kuin Sihvonen siihen kirjoittaa, johon myyjä totesi että no sitä se edellinenkin asiakas sanoi...
Olinkohan se minä :) kun olen noin myös lehtikauppiaalle sanonut. Ei vaan, meitä samoin ajattelevia lienee paljon
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Niin... tuomarit on taas tapetilla ja heitänpä tähän ennustuksen: Veikkaanpa, että Rantala viheltäää finaaleissa.

Ei vihellä koska Suikkanen itkee.

Mutta hieno voitto JYPiltä! Louhivaara osuu tärkeissä peleissä, samoin Sipi, ja Malmivaara ilmiselvästi korvaa Vatasen ;)
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän päivän pelissä olennaisempaa kuin Ruudun taklauksen arviointi on se mikä johtaa tuollaisiin ylilyönteihin! Jypillä 0- sekuntia alivoimaa varsinaisella 60 minuutin peliajalla! Se on etu jota ei koskaan pk-seudun joukkueet ( ainakaan Jokerit tai Hifk) saa yhdessäkään ottelussa. On käsittämätöntä ettei tämäntasoisiin otteluihin löydetä tämän parempia ja puolueettomia tuomareita!

Annetaan joukkueiden ratkaista paremmus samoilla säännöillä, niin vältytään myös typeriltä turhautumisilta joiden joukkon Ruudun taklaus kuuluu!
 

Pauli

Jäsen
Ruudun jäähy oli idioottimainen eikä tänään tuomarit suosinut jyppiä laisinkaan. Älä itke. Tuomarit oli hyviä, sai pelata.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä mä sitä vaan ihmettelen miten puhtaasti Jyppi pelaa. Kokonaista 2 minuuttia ylivoimaa Jokereille yli neljän erän aikana, vaikka 5 vs 5 peli oli täysin 50-50. Noin puhdasta hokia ei ole nähty sitten, öh, Timo Jutilan maajoukkuepäivien. Onnea Jyväskylään.
 

Vami Satanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, K-Espoo, Liverpool, Baltimore Ravens
Tämän päivän pelissä olennaisempaa kuin Ruudun taklauksen arviointi on se mikä johtaa tuollaisiin ylilyönteihin! Jypillä 0- sekuntia alivoimaa varsinaisella 60 minuutin peliajalla! Se on etu jota ei koskaan pk-seudun joukkueet ( ainakaan Jokerit tai Hifk) saa yhdessäkään ottelussa. On käsittämätöntä ettei tämäntasoisiin otteluihin löydetä tämän parempia ja puolueettomia tuomareita!

Annetaan joukkueiden ratkaista paremmus samoilla säännöillä, niin vältytään myös typeriltä turhautumisilta joiden joukkon Ruudun taklaus kuuluu!

OK, eiköhän se Kummolan setä löydä teillekin sopivan formaatin, jossa on olemassa tietyt jäähykiintiöt maantieteelliseen sijaintiin nähden. Esim. jäähy joka 15 minuutti ei-helsinkiläiselle joukkueelle ettei Stadin jermut turhaannu.

Järkyttävää nähdä kuinka monen mielestä päähän kohdistuva taklaus "kuuluu playoff -kiekkoon" ja "Ei saa tuomita välierävaiheessa". Ottakaatten talteen: Jos JYPiläinen saman tekee niin perseestä sillä hetkellä on, piste.

Kaiken tämän alle jää kuiteskin tämänpäiväinen aivan fantastisen tasoinen ottelu, jossa molemmat joukkueet esiintyivät edukseen. Huikeeta hokia, puolin ja toisin. Kiitos JYP ja kiitos Jokerit!

EDIT: typo
 

Handyy

Jäsen
Jypillä 0- sekuntia alivoimaa varsinaisella 60 minuutin peliajalla! Se on etu jota ei koskaan pk-seudun joukkueet ( ainakaan Jokerit tai Hifk) saa yhdessäkään ottelussa. On käsittämätöntä ettei tämäntasoisiin otteluihin löydetä tämän parempia ja puolueettomia tuomareita!
Minä olen ihan samaa mieltä! JYP sai Helsingissä tuplamäärän jäähyjä Jokereihin verrattuna. Ei tästä näin tule mitään näillä järkyttävillä kotieduilla, jäähyt pitää jakaa tasan jokaisessa ottelussa!
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kyllä mä sitä vaan ihmettelen miten puhtaasti Jyppi pelaa. Kokonaista 2 minuuttia ylivoimaa Jokereille yli neljän erän aikana, vaikka 5 vs 5 peli oli täysin 50-50. Noin puhdasta hokia ei ole nähty sitten, öh, Timo Jutilan maajoukkuepäivien. Onnea Jyväskylään.

Jyviksille nyt vaan ei annettu jäähyjä mistään. Oikein pisti vituttamaan se, että juuri ennen maalia tämä jyvisten Lahti menee taklaamaan kiekotonta Bumea. Kauden selvin taklaus kiekottomaan pelaajaan, mutta tuomarit katsoivat kuten koko pelissä jyvisten otteita läpi sormien. Estämistä sun muuta nyt puolin ja toisin oli aivan liikaa ja onhan toi aika järkyttävää katsottavaa. Hankala se on päästä maalipaikoille, kun vastustaja saa otettua kaiken vauhdin kiekottomilta pelaajilta.

Jarkko Ruudun pinna sitten paloi siihen ensimmäiseen naurettavaan jäähyyn. Mies tuntuu muutenkin menevän aina tilttiin, kun saa pelkästään nimen perusteella jäähyn. Kaikissa muissakin näissä Ruudun "pimahdus" matseissa jätkä on saanut ennen sitä varsinaista pimahdusta erittäin heppoisen jäähyn. Taklaus oli todella tyhmä ja järjetön teko, koska totta kai Ruudun olisi pitänyt älytä menemättä taklaamaan sellaisella vauhdilla ja siinä tilanteessa.

HIFK-sarjasssa tuomarit eivät laittaneet Ruutua jäähylle siitä, että mies kurvaa maalivahdin ohi. Tässä jyvis sarjassa laittoivat. Ilmeisesti tuomareilla on niin suuri Jarkko Ruutu viha ja kun tähän yhdistetään vielä se, että tuomareilla on aina ollut pientä inhoa stadin jengejä kohtaan. IFK:lla tosin oli eräs kultapoju, jolla oli tuomareiden (Kummolan vaatimuksesta) suunnalta annettu koskemattomuus, mutta ennen Granlundia HIFK kärsi myös selvästi dumareista.
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Jyp oli parempi.

Kalle Koskiselle terveisiä,
nelikymppinen äijä ja makoilee ja mussuttaa kentällä pahemmin kuin Ruutu.
Eihän Koskinen edes makoillut tuon jälkeen. Paremminkin hienosti keräilty noin kovan taklauksen jälkeen.

Hienoa, jos te eteläpäädyn puusilmät tuosta saitte keräilyä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös