La 28.1.2012 JYP-Blues

  • 10 656
  • 51

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä olin totta puhuen vähän pettynyt Auvisen peliin tänään, sillä oli selvästi pelirohkeampi aiemmissa näkemissäni liigapeleissä. Nyt kiekko poltteli lapaa, meinasi häslätä vähän ja muutaman kerran kun aikaa/tilaakin oli heitti roikun keskialueelle kun olisi voinut joko nostaa jalalla tai antaa pakki-pakin. Lievä pettymys, sillä näytti kyllä parempaa osaamistaan tosiaan aiemmin (ja tulee ymmärtää tässä suhteessa). Mutta kyllä kaverilla selvää puolustavamman peruspakin potentiaalia liigaan on, ehdottomasti.

Olisiko sitten ekalla kotipelillä ollut Auvisen otteisiin hieman myös merkitystä, vähän jännittyneeltä vaikutti ja kommenteista pelin jälkeen sai myös hieman semmoisen kuvan. Ei varmaan kunnon tekosyy tuo, mutta nuorelle pelaajalle tommoinen näytönpaikka kotona ei aina ole niin helppoa.

Mikosta vielä sen verran että sama huomio ettei jäähyjä juuri ota ja miehet pysyneet enemmän kiini kun esimerkiksi alkukaudesta, varmaan tuo pelamattomuus heijastui aluksi hieman. Myös viimeaikoina hyökkäyspäässäkin pelannut hyvin vaikka kovaa laukausta voisikin hyödyntää niin paljon enemmän kuin nyt. Parikertaa lähtenyt tukemaan hyvin hyökkäystä ja saanutkin pyöräytettyä maalintakaa kiekkoa maalille, semmoinen kutina että mikko tekee maalin vielä tämänkauden aikana muualtakin kun viivalta( tai ainakin ylipäätänsä tekee sen maalin! )
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Olisiko sitten ekalla kotipelillä ollut Auvisen otteisiin hieman myös merkitystä, vähän jännittyneeltä vaikutti ja kommenteista pelin jälkeen sai myös hieman semmoisen kuvan. Ei varmaan kunnon tekosyy tuo, mutta nuorelle pelaajalle tommoinen näytönpaikka kotona ei aina ole niin helppoa.

No joo, meinasin juuri tästä tulla sanomaankin vielä (eihän mulla lauantai-iltana muutakaan tekemistä ole), kun hetki sitten lehdistötilaisuuden JYPin juutuubichannelilta kattelin. Siellä juuri tuli maininta, että eka kotipeli Auviselle. Vaikka näitä tekosyiksi kiekkojargonissa voitaneen kutsua, tiedän vähän silti sanoa siitäkin puolesta, että kyllä kotikatsomon edessä on kuitenkin nuorella näyttöjä antavalla pelaajalla eri asia pelata varsinkin ekaa peliä. Kyllä se vaan perkeles jännittää, monia. Jotkut on vaan jäätävähermoisempia kuin toiset vaikka pelitaidoissa ei olisi suuriakaan tai lainkaan eroja. Ja tämä tämmöinen jänskäys mennee kyllä vähitellen ohi, kun kokemusta/pelejä tulee lisää. Joten Auvisen kohdalla annettakoon siis pikkuisen anteeksi tänään - minä ainakin annan, olipa muut mitä mieltä tahansa.

opelixille: joo, eihän peli kieltämättä ollut mikään erityisen huikaiseva JYPiltä, mutta joskus näitä kamppailuja voi voittaa sitenkin, ja kun voitto tuli niin sitä on joskus mukava ettiä niitä positiivisiakin puolia kuin haukkua pystyyn. Joka sekin on toki terapeuttisesti hauskaa aina silloin tällöin...

Turre pelasi hyvin, jumalauta, taisteli räkä nenässä vaikka ei aina ehtinytkään kaikkialle (tai no, "jonnekin"). Hienon maalin jumantsuipula repäisi myös. Jatkaispa nyt samalla linjalla niin saataisiin lisää kilpailua pelipaikoista.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On täällä kyllä optimista porukkaa. Kehutaan kaikki vaikk oli umpisurkea esitys. No joo jos säälärit niin sitten:).

Voitetun ottelun jälkeenkö tässä pitäisi joukkue haukkua pystyyn? Ei se mitään näyttävää kotipeliä ollut, mutta se riitti voittoon, tässä on joulutauon jälkeen ollut semmoinen liito ja hurmos ollut päällä ettei oikein valitettavaa löydy kun ehkä parista yksilöstä. Nopeasti kun katsoin niin olisiko joulutauon jälkeen 13 ottelua, joista 10 voittoa, kaksi tasapeliä( joista toisesta voitto) ja yksi tappio.

Varsinkin duunariosastolla parannusta tullut, ettei tässä voi olla kovin tyytymätön tilanteeseen ja varsinkaan jos umpisurkean ottelun jälkeen vielä voitetaan. Menohan alkaa näytämään kun parhaimillaan RD:n aikaan, huonollakin pelillä voitetaan ja en tiedä oliko tuo nyt niin huonoa peliä edes.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Wrong!

Puutunpa tähän, kun pitää päästä nalkuttamaan. Rouva nukkuu jo, niin sille ei voi.

Lada: kaksi virhettä, sata oikeaa ratkaisua tämän päivän pelissä. Pelasi paskasti? Mitä helvettiä? Pisteitä voisi olla vähän enemmän, mutta missasi aika paljon pelejä silloin kun JYPillä alkoi kulkea. Kausi ei ole ollut täydellinen, mutta eipä ole joukkueellakaan. Koko ajan vaihtuu pakkipari ja pelitapa on kuitenkin täysin uusi Ladalle, siihen nähden mallikasta.
.

Lada on ihan sysipaska tällähetkellä.
Kun Vatanen ja Skrbek kuntoutuu niin joutaa vaikka Akatemiaan minun puolestani. Lada on jatkuvasti, siis korostan jatkuvasti myöhässä ratkaisuissaan sen puolesta sekunnista sekuntiin. Syötöt löysiä ja myöhässä, fyysinen pelaaminen arkaa ja heikkoa. Kaikessa tekemisessä huokuu suuri epävarmuus.
Kuitenkin jokainen tietää että taito on siellä jossain. Hieman sama kuin Pihlmannin kanssa. Toivottavasti löytyy kevättä kohden. Nyt kuitenkin täysin ylipalkattu mies. 7,s pakki.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mitä tulee Bluesfaneihin niin ekassa erässä loistavaa kannatusta omalle joukkueelle. Toisesta erässä tappiotilanteessa sitten alkoi kaikenmaailman vittuiluhuudot ja kannatus loppui siihen.

Ei pidä todellakaan paikkaansa. Kannustimme aivan samalla lailla ottelun loppuun asti. Mitä tulee Jypfaneihin, niin huomasin hallissa kotijoukkueen kannustusta vasta kun peliä oli jäljellä 5 minuuttia. Paukutusta en laske kannustukseksi. Pienenä vinkkinä kotifaneille: Sm-liigan aikalisien hiljaiset hetket pitää ehdottomasti käyttää hyväksi koska silloin huudetut kannustushuudot todella kuuluvat - varsinkin kun halli on noin pieni. Vittuiluhuudoista en itse innostu enkä lähde mukaan - tai no, mitkä sellaisia nyt ovat: "Ei Jyppihuutoo kuulla voi..." oli minusta ihan osuvakin. Järkkärien esimies muuten pahoitteli Bluesfaneille matsin jälkeen, että järjestysmiehet olivat puuttuneet vain vieraskannattajien provosoitumiseen mutta eivät kotikannattajien provosoimiseen.

Ei siellä kuitenkaan mitään isompaa hässäkkää ollut. Kokonaisuutena ihan miellyttävä ottelutapahtuma ja mukava oli jutskata erätauoilla paikallisten kanssa. Hippos-hallissa on aika tiivis fiilis, tuntee olevansa todella lähellä jäätä ja kaikkia katsojia. Vähän vaivaa näkemällä siitä saisi oikein tunnelmallisen paikan.
 
Viimeksi muokattu:

cyclone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Mitä tulee Bluesfaneihin niin ekassa erässä loistavaa kannatusta omalle joukkueelle. Toisesta erässä tappiotilanteessa sitten alkoi kaikenmaailman vittuiluhuudot ja kannatus loppui siihen. Kolmannessa erän puolenvälin tienoilla sieltä lensi ulos äijä joka joi omia oluitaan. Sen jälkeen meinasi puhjeta kunnon rähinnä kun bluesfani jota oli jo montakertaa varoitettu käsimerkeistään ja huuteluista näytti kaulan katkaisumerkkejä ja oltiin heittämässä pellolle niin sitten alettiin järkäreihin purkaa tuntojaan ja käsiryssy lähti päälle. Ei nyt mitään isoa lopulta tapahtunut, mutta oli kunnon rähinä lähteä päälle. On se kumma kun ollaan johtotilanteessa ollaan kuin maailman herroja ja sitten kasetti ei faneilla kestä kun mennään tappiotilanteeseen, sen sijaan että omia kannatetaan aletaan kiroilla ja huutaa ihan muuta kun omien kannatusta. Lopuaika menikin sitten pelkäksi kiroiluksi jyväskyläläisiä ja liigaa kohtaan.

Paikalla olleena voin sanoa että heidän toimintansa alitti kaikki ammattimaisuuden kriteerit. 1. erässä annettiin JYP-fanin haastaa tappelua 5 min Blues-fanien katsomossa ennenkuin asiaan puututtiin. Ja mikä oli ratkaisu? Mies vietiin toiseen katsomoon! Olen nähnyt että asiallisesti toimiva järjestyksenvalvoja poistaa henkilön pienemmästäkin rikkeestä...

Lisäksi on ikävää että henkilöt saavat vapaasti provosoida vierasfanien katsomoon ja heidän vastatessa tähän järkkärit tulevat antamaan varoituksia "törkeästä käytöksestä". Tuli myös ensimmäisen kerran kuultua järkkäreiden toimesta että vierasjoukkueen fanikatsomossa on kiroilukielto...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän se tietyntyyppisestä urpoudesta kertoo jos kiroilu ja "liigan solvaaminen" ovat rikkeitä, joihin järkkärit puuttuvat. Kekkoslovakialaista meininkiä oikeastaan.

Täähän ei ole yllätys näissä "makkara ja jypin pelaajan hymy"-palkkiolla työskentelevissä ammattilaisissa, mutta aina se huvittaa yhtä kaikki.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Hippoksen järkkärien kanssa on ollut ongelmia jo vuosikausia. Tietyt säännöt koskien vierasjoukkueen kannattajia ovat huomattavan erilaisia verrattuna kotikatsomoon. Esimerkkiä pitäisi ottaa esimerkiksi Lahdesta, jossa vierasfanien annetaan suorittaa haluamaansa kannatusta vapaasti ilman isompia rajoituksia. Kotikannattajia ei päästetä samaan katsomonosaan ja kaikki sujuu mallikkaasti. Ei vittuiluja ja kaikki on kun käyttäytyvät hyvin, niin ei tule ongelmia. Hippokselta on kuulunut niin paljon pahaa sanaa viimeiset pari vuotta, etten ymmärrä miten siihen ei puututa. Minusta me kaikki olemme samanarvoisia.

Mutta muistammehan kaikki, että vierasfanienkin täytyy toimia oikeiden säännösten mukaisesti. Katsomossa seurataan peliä ja kannatetaan omia. Ei juoda omia juomia, ei haasteta riitaa kotikatsojien kanssa (toki kotikatsojienkin täytyy muistaa käyttäytyä), muistetaan antaa palautetta asiallisesti. Myös positiivista palautetta, jos on aihetta.

Yhtä asiaa jaksan ihmetellä. Miksi missään hallissa ei ole järjestettyä narikkaa? Pari euroa narikkamaksu ja tuotto junnuille. Me tullaan sisään kylmästä ilmasta tilaan jossa pärjää ilman takkia, niin kyllä minä ainakin riisun takin ja joudun kuljettamaan sitä käsissäni mukana. Varmasti järjestyy jokin hyvä tila sille.

Itse peliä en nähnyt. 12 euroa Urhon skeidasta lähetyksestä ei nappaa, kun pelinä on JYP - Blues. Radiosta kuuntelin, eikä varsinaisesti sen perusteella harmita pelin näkemättä jääminen. Stümpelin pelaaminen kiinnosti enemmän.

Sitten tuohon Laatikaiseen liittyen vielä. On mies parantanut valtavasti alkukaudesta. Ei todellakaan dominoi millään tapaa vieläkään, muttei ole enää syytä avautua miehen paskasta pelaamisesta joka pelin jälkeen. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, niin lupaa pudotuspeleihin hyvää. Siinä vaiheessa olisin valmis hyväksymään jatkosopimuksenkin jos hinta pysyy kohtuullisena.

JYPin meno näyttää hyvältä nyt. Valitettavasti runkosarjan voittoa ajatellen kiri alkoi liian myöhään, mutta kakkossijaan on vielä mahdollisuudet olemassa. Valitettavan vähälle ovat jääneet paikanpäällä nähdyt pelit tällä kaudella, mutta yritän aktivoitua näin kevättä kohden. Reissaaminen pk-seudulle, Tampereelle, Lappeenrantaan ja Hämeenlinnaan arkisin on vaan jotenkin niin hankalaa autottomana yksin. Viikonloppuja jonkin verran Jyväskylässä, mutta pelien osuminen samalle lauantaille on ollut heikkoa. Sitten kun on paikanpäälle päästy (kymmenkunta kertaa), niin on yritetty jättää ääni siihen halliin.

Toivottavasti kotiyleisökin aktivoituu kevättä kohden käymään peleissä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mutta muistammehan kaikki, että vierasfanienkin täytyy toimia oikeiden säännösten mukaisesti.

Tästä ilman muuta samaa mieltä. Mutta se edellyttäisi sitä, että kaikkialla olisi samanlaiset säännöt. Tuomaritoiminnan kritisointi kirosanoin höystettynä on omassa hallissamme aivan normisettiä ja kyllähän se hämmentää jos vierashallissa (ja vain Hippoksella) siitä seuraa katsomosta poistaminen.
 

Marstio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reginan Vangit, Traktorit, Suski
Pelihän oli varsin jännä, mutta sanaseni sanon myöskin meidän järjestyksenvalvojista tai paremminkin kahdesta henkilöstä joiden toimet ylittivät valtuudet ja syyllistyivät rikolliseen toimintaan. Asia menee virallista tietä nyt eteenpäin, joten en lähde ainakaan vielä siitä sen enempää täällä käsittelemään. Sanompa vaan että ketä palvelee se että järjestyksenvalvonnasta laitetaan huolehtimaan jotain koulupoikia joilla ei ole tuon taivaallista tietoa/taitoa siitä miten järjestyksenvalvontaa kuuluisi hoitaa ja mitkä on valtuudet. No tällä kertaa kohtasivat siinä mielessä väärän henkilön, että en ala tätä oikeuksieni polkemista maton alle lakaisemaan. Katsotaan saadaanko asia soviteltua ilman käräjiä. Toiveita on, mutta taas toisaalta voisihan se olla hyvä että tämänkaltainen valtuuksien ylittämisestä johtunut ylilyönti saisi hieman näkyvyyttä, jolloin ehkä seuraava tapaus jäisi tapahtumatta.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kolmannessa erän puolenvälin tienoilla sieltä lensi ulos äijä joka joi omia oluitaan. Sen jälkeen meinasi puhjeta kunnon rähinnä kun bluesfani jota oli jo montakertaa varoitettu käsimerkeistään ja huuteluista näytti kaulan katkaisumerkkejä ja oltiin heittämässä pellolle niin sitten alettiin järkäreihin purkaa tuntojaan ja käsiryssy lähti päälle. Ei nyt mitään isoa lopulta tapahtunut, mutta oli kunnon rähinä lähteä päälle. On se kumma kun ollaan johtotilanteessa ollaan kuin maailman herroja ja sitten kasetti ei faneilla kestä kun mennään tappiotilanteeseen, sen sijaan että omia kannatetaan aletaan kiroilla ja huutaa ihan muuta kun omien kannatusta. Lopuaika menikin sitten pelkäksi kiroiluksi jyväskyläläisiä ja liigaa kohtaan.

Tämä nyt on aivan uskomaton kirjoitus. Ilmeisesti olet joko yksi näistä käsittämättömän huonoista "järjestyksenvalvojista" tai sitten siinä viereisessä katsomossa seisoskellut rivikatsoja.

Ensinnäkin tottakai omien oluiden juonti katsomossa on tyhmää, ja kaveri lähtikin pihalle, thats it.

Sitten tähän caseen, jossa yksi pienikokoinen kaveri haetaan kahdeksan järkkärin voimin katsomon keskeltä, matkalla tönitään naiset pois tieltä ja haastetaan muiden kanssa riitaa, siis mitä vittua? Syynä se, että oli kiroillut ensimmäisessä erässä ja näyttänyt keskisormea. Jypin 4-2 maalin jälkeen pari kirosanaa ja koko järjestyksenvalvoja-arsenaali hyökkää katsomoon. Kuvottavaa.

Toki paikalliset saivan provosoida sen minkä ehtivät ja kaikkein uskomattomintahan on se, että minkäännäköistä yhteenottoa ei ollut missään vaiheessa syntymässä, todella rauhallinen lauantai-illaksi ja järjestyksenvalvojat tekemellä tekevät jotai draamaa sinne. Ei tässä sanat aina meinaa riittää, kun yrittää järjellä koko toimintaa miettiä.

Pari täysin asialliasti kysymystä tapahtumasta, niin uhkaillaan putkalla ja ulosheittämisellä, huhhuh.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä nyt on aivan uskomaton kirjoitus. Ilmeisesti olet joko yksi näistä käsittämättömän huonoista "järjestyksenvalvojista" tai sitten siinä viereisessä katsomossa seisoskellut rivikatsoja.

Ensinnäkin tottakai omien oluiden juonti katsomossa on tyhmää, ja kaveri lähtikin pihalle, thats it.

Sitten tähän caseen, jossa yksi pienikokoinen kaveri haetaan kahdeksan järkkärin voimin katsomon keskeltä, matkalla tönitään naiset pois tieltä ja haastetaan muiden kanssa riitaa, siis mitä vittua? Syynä se, että oli kiroillut ensimmäisessä erässä ja näyttänyt keskisormea. Jypin 4-2 maalin jälkeen pari kirosanaa ja koko järjestyksenvalvoja-arsenaali hyökkää katsomoon. Kuvottavaa.

Toki paikalliset saivan provosoida sen minkä ehtivät ja kaikkein uskomattomintahan on se, että minkäännäköistä yhteenottoa ei ollut missään vaiheessa syntymässä, todella rauhallinen lauantai-illaksi ja järjestyksenvalvojat tekemellä tekevät jotai draamaa sinne. Ei tässä sanat aina meinaa riittää, kun yrittää järjellä koko toimintaa miettiä.

Pari täysin asialliasti kysymystä tapahtumasta, niin uhkaillaan putkalla ja ulosheittämisellä, huhhuh.
Samat järkkärit siellä on joka pelissä ja 90% peleistä vierasjoukkueen kannattajat saavat olla täysin rauhassa. Joten mistäköhän voisi johtua ettei nyt saaneet?

Tässä menee kahdesta näkökulmasta kirjoitukset niin erilailla, että en oikein usko kumpaakaan. Sen vain sanon, että joku siellä on kyllä mennyt pieleen Espoon fanien keskuudessa kun tästä ylipäätään mitään syntyi. Järkkäritkin varmasti ylireagoineet, mutta koska yleensä tällaista ei tapahdu, niin kyllä siellä saa fanitkin peiliin katsoa.

HIFKin ja Kärppien faneja on usein iso porukka liikenteessä ja en muista koskaan nähneeni mitään vaikeuksia heidän kanssaan. Asiallista porukkaa. Kyllä se vain niin menee, että faneista ongelmat lähtevät jos jotain sählinkiä järkkäreiden kanssa syntyy. Peiliin on aina syytä katsella, vaikka järkkäreiden toimintaa olisikin helppo syyttää.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pelihän oli varsin jännä, mutta sanaseni sanon myöskin meidän järjestyksenvalvojista tai paremminkin kahdesta henkilöstä joiden toimet ylittivät valtuudet ja syyllistyivät rikolliseen toimintaan. Asia menee virallista tietä nyt eteenpäin, joten en lähde ainakaan vielä siitä sen enempää täällä käsittelemään. Sanompa vaan että ketä palvelee se että järjestyksenvalvonnasta laitetaan huolehtimaan jotain koulupoikia joilla ei ole tuon taivaallista tietoa/taitoa siitä miten järjestyksenvalvontaa kuuluisi hoitaa ja mitkä on valtuudet. No tällä kertaa kohtasivat siinä mielessä väärän henkilön, että en ala tätä oikeuksieni polkemista maton alle lakaisemaan. Katsotaan saadaanko asia soviteltua ilman käräjiä. Toiveita on, mutta taas toisaalta voisihan se olla hyvä että tämänkaltainen valtuuksien ylittämisestä johtunut ylilyönti saisi hieman näkyvyyttä, jolloin ehkä seuraava tapaus jäisi tapahtumatta.

Mitä sitten tapahtui? Olisi kiinnostavaa tietää kun otit asian puheeksi.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kyllä se vain niin menee, että faneista ongelmat lähtevät jos jotain sählinkiä järkkäreiden kanssa syntyy. Peiliin on aina syytä katsella, vaikka järkkäreiden toimintaa olisikin helppo syyttää.

Eihän tuossa ole päätä eikä häntää. Mitään et koko tapauksesta tiedä, mutta paikallaolleiden kertomuksen pystyt kiistämään, koska "kyllähän se fanien syytä on jos järkkärien kanssa sählinkiä syntyy". Luja on usko kuriin ja järjestykseen siellä.

Ite olin toisella puolen seisomakatsomoa (sen saatanan pylvään takana!) missä tuo tapahtui. Oli aika koomisen oloinen ilmestys se 17-vuotiaan näköinen vaalehiuksinen järjestyksenvalvoja, joka tuli seisomaan keskelle faneja ja huusi siellä aivan hysteerisenä että "kattokaa peliä! kattokaa peliä!". Hyvä ettei itkuun pillahtanut. Ei todellakaan antanut kovin luottamusta herättävää kuvaa. Onhan tuo nyt ihan normisettiä matseissa että jengi huutelee ja näyttelee keskisormea, mutta sellaisesta on todella pitkä matka siihen, että alettaisiin nyrkkejä heilutella.

Rauhallinen ilta eikä tuo mainittu episodikaan minusta mikään kummoinen kahakka ollut. Nopeasti syntyi ja nopeasti meni. Täysin turha toki.
 

Marstio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reginan Vangit, Traktorit, Suski
Mitä sitten tapahtui? Olisi kiinnostavaa tietää kun otit asian puheeksi.

Katsotaan onko tarvetta avata tämä juttu vielä täälläkin pohdittavaksi. Maanantai-tiistai akselilla asiaan tulee varmaan lisää valoa, toivon.

Edit: Lisätään vielä sen verran että siinä A1 istuessani kyllä havaitsin järkkäreiden epäjohdonmukaisen toiminnan ja olihan se nyt surkuhupaisaa kun siellä bluesfani katsomossa on 7 järkkäriä eikä mitään tapahdu. Tarkkaan en tiedä mitä siellä tapahtui, mutta tätä perinteistä haistavittua ja kuolkaakaikki huutoahan sieltä tuli, joka nyt ole mitenkään ihmeellistä. Mielestäni pitäisi aina ajatella asiaa siltä kannalta että kun mennään vieraisiin, pitäisi myös tajuta se tosiseikka että käyttäytymisen pitää olla entistä parempaa, sillä onhan se nyt taivaan tosi että jos vieraissa alkaa törkyilemään niin altavastaajanahan sitä on samantien.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eihän tuossa ole päätä eikä häntää. Mitään et koko tapauksesta tiedä, mutta paikallaolleiden kertomuksen pystyt kiistämään, koska "kyllähän se fanien syytä on jos järkkärien kanssa sählinkiä syntyy". Luja on usko kuriin ja järjestykseen siellä.
Kannattaisikohan lukea se viesti kunnolla ja kokonaan, eikä vain lainata yhtää osaa ja vetää siitä omia johtopäätöksiä.

Jopa sanoin etten usko kumpaakaan kerrottua kuvausta tapausten kulusta täysin ja kommentoin asiaa neutraalilta kannalta kun en asiasta oikeaa laitaa tiedä.

Onhan se nyt täysin selvää että jos faniporukka on kaikin puolin asiallisesti niin järkkäreillä ei ole mitään syytä puuttua asiaan mitenkään. Ja kuten sanottua, yleensä vieraiden faniporukka on saanut tuolla olla ihan rauhassa, vaikka järkkärit ovat samoja pelistä toiseen.

Onhan se selvää että kun olet yksi näistä tapauksen "toisella puolella" olleista, niin sinulta on luonnollistakin odottaa puolueellista kommenttia tapahtumien kulusta. Tämän varmasti tiedät itsekin, mutta myöntää sitä ei voi.

Minä uskon että fanien puolelta on oltu hieman asiattomia ja järkkärit ovat tähän ylireagoineet. Järkkäreissä on siis todellakin vikaa, mutta kyllä se homma lähtee fanien jonkinasteisesta asiattomuudesta joka kerta. Eikä tämä asia mihinkään muutu tai parane ellei faniporukka ota mitään vastuuta asiasta, vaan keskittyy syyttämään järkkäreitä pelkästään. Rakentavaa palautetta ylireagointiin ja muuhun järkkäritoimintaan pitääkin antaa, mutta myös oma vastuu asioissa täytyy ymmärtää.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
.

Sitten tähän caseen, jossa yksi pienikokoinen kaveri haetaan kahdeksan järkkärin voimin katsomon keskeltä, matkalla tönitään naiset pois tieltä ja haastetaan muiden kanssa riitaa, siis mitä vittua? Syynä se, että oli kiroillut ensimmäisessä erässä ja näyttänyt keskisormea. Jypin 4-2 maalin jälkeen pari kirosanaa ja koko järjestyksenvalvoja-arsenaali hyökkää katsomoon. Kuvottavaa.

Olin samassa päädyssä kun blues fanit eikä tuo tainut pelkästään pariin keskisormen näyttämiseen jäädä tuon kaverin kohdalla jota jo oli aikaisemmin varoitettu ja mikä siinä on niin helkkarin vaikeaa sitten käyttäytyä moitteetta jos samaa tyyppiä oli jo ekan erän aikana parikertaa varoitettu, kumman syyksi tässä kohtaa voisi homman pistää? toki järjestyksenvalvonnassa hippoksella on ylilyöntejä tullut viimevuosina paljon ja tässä pelissäkin useampi tapaus, mutta kyllä sielä vieraskatsomossakin pystyy asiallisesti käyttäytymään. Jotain kuvastaa bluesfanien toimintaa sekin jos sielä on asiallisesti kokoajan käyttäydytty niin miksi se yksikin tyyppi kannettiin huivi naaman edessä? jos mitään syytä ei ollut miksei voinut naamaa näyttää?

Isoin ongelma on myös se miksei vieraskatsomoa eristetä täysin muista katsojista, pistetään siimaa väliin tai jotain, nyt varsinkin kun halli ei ollut loppuunmyyty niin se tolpan takainen katsomo olisi voitu suoraan eristää vain blues faneille, loppuunmyydyssä pelissä olisikin vaikeampi rajoittaa kun seisomopaikkoja niin rajoitettu, mutta nyt oli tilaa vaikka muille jakaa seisomokatsomossa.

Sitäpaitsi provosointia varmaan joka hallissa kotikannattajilta tulee, jos hermo ei kestä niin se ei kestä, sitä tapahtuu joka hallissa. Ei kaikkiin tapauksiin pystytä puuttumaan.

Järjestyksen valvonnassa tuossa pelissä jokatapauksessa meni yli monelta taholta, niin vieraskanattajia kohtaan, mutta myös kotikannattajia kohtaan, esimerkiksi yksi kamerajupakka tapahtui josta käskettiin poistaa videiota kamerasta kun oli ottanut kuvia ottelusta, eikä riittänyt että näytti, että ne kuvat oli poistettu vaan tutkittiin kameran sisältöä jotta varmistuttiin että ne oli otettu pois.. aika yksityisyyden rikkomista kyllä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Onhan se nyt täysin selvää että jos faniporukka on kaikin puolin asiallisesti niin järkkäreillä ei ole mitään syytä puuttua asiaan mitenkään. Ja kuten sanottua, yleensä vieraiden faniporukka on saanut tuolla olla ihan rauhassa, vaikka järkkärit ovat samoja pelistä toiseen.

Onhan se selvää että kun olet yksi näistä tapauksen "toisella puolella" olleista, niin sinulta on luonnollistakin odottaa puolueellista kommenttia tapahtumien kulusta. Tämän varmasti tiedät itsekin, mutta myöntää sitä ei voi.

Niin sanoit, toinen nimimerkki taas sanoi että järkkärien kanssa on usein ongelmia. Kumpaa teistä pitäisi uskoa?

En ole ollut tapauksessa kummallakaan puolella. Ei nimittäin kuulu tapoihini osallistua noihin. Katsomossa kyllä olin.

Eikö Hippoksella muuten saa ottaa kuvia? Ei Baronalla ole kyllä kukaan sitä tullut kieltämään.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikö Hippoksella muuten saa ottaa kuvia? Ei Baronalla ole kyllä kukaan sitä tullut kieltämään.

Eipä ilmeisesti bluesfaneista ainakaan...

Mutta siis ylipäätänsä jyväskylässä järjestyksenvalvojien kanssa on ollut ongelmia ei pelkästään vaikkapa vierasfanien kanssa vaan ylipäätänsä. Muistuu mieleen vaikka muutamanvuoden takainen episodi jossa jokerifanit heitettiin ulos katsomosta ja myös muita jokerifaneja jotka ei siinä katsomossa edes ollut. Ylitettiin silloin toimivalta aika rajusti, tuo nyt ekana tuli mieleen.

Jotenkin kyllä kokouksen paikka kyllä järjestyksenvalvojilla ja sen järjestäneen tahon kanssa paikallaan. Selkeästi linjataan mitä toimivaltaa järjestäjillä on ja mikä heidän tehtävänsä hallilla on. Nyt tuntuu valvojat olevan päättömiä kanoja jotka seilaa pitkin hallia liiviensä kanssa ilman mitään tietoa mitä heidän sielä pitäisi tehdä ja mitä saavat tehdä.

Niin ja ainahan jokaisien fanien joukossa pari mustaa lammasta aina löytyy ja siitä sitten turhaan koko fanijoukkoryhmä saa huonoa mainosta. Ei Jokerienkaan kannattajat ole yhtään huonompia kannattajia kuin muiden, sielä vaan sattuu ne muutamat henkilöt olemaan mitkä pilaa sitten koko kannattajoukon maineen riehumalla kokoajan.

Muutama ylilyönti nyt sattui tapahtumaan sekä muutaman bluesfanin kanssa, mutta myös järkkäreiden.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Niin sanoit, toinen nimimerkki taas sanoi että järkkärien kanssa on usein ongelmia. Kumpaa teistä pitäisi uskoa?

Sanotaanko näin, että Hippoksella on Suomen huonoimmat järkkärit. Ihan ylivoimaisesti, lajirajatkin huomioiden. En ole missään tavannut tuollaista eroa mikä on virkaintoisimman nipottajan ja löysimmän löysäilijän välillä. Hoitavat hommia ihan täysin eri tavalla, eikä kukaan tiedä mitä saa tehdä/mitä ei saa tehdä. Voin kuvitella, että nämä nipottajat saavat vieraskannattajat raivoihinsa ja meitä kausikorttikatsojia vituttaa nämä löysät, jotka eivät tee mitään vaan katsovat flegmaattisina peliä sukulaistensa/kavereidensa kanssa portaikossa jutustellen. Yhdistävä tekijä näille ääripäille on se, että ovat samassa pelissä ja eivät ymmärrä asiakaspalvelusta mitään.

Tämä on surullista ja odotamme kauhulla sitä hetkeä, kun hallissa tapahtuu oikeasti jotain, jossa järjestyksenvalvontaa tarvittaisiin. Siinä vaiheessa voi oikeasti pelottaa. Minun portaikon kaveri ei saa todennäköisesti oikean tulipalon yllättäessä sitä pressua syrjään portaikosta ennen kuin tuli polttelee hänen omia persekarvojaan.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Viimeksi muokattu:

Marstio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reginan Vangit, Traktorit, Suski
Järjestyksen valvonnassa tuossa pelissä jokatapauksessa meni yli monelta taholta, niin vieraskanattajia kohtaan, mutta myös kotikannattajia kohtaan, esimerkiksi yksi kamerajupakka tapahtui josta käskettiin poistaa videiota kamerasta kun oli ottanut kuvia ottelusta, eikä riittänyt että näytti, että ne kuvat oli poistettu vaan tutkittiin kameran sisältöä jotta varmistuttiin että ne oli otettu pois.. aika yksityisyyden rikkomista kyllä.

Minä olin juuri se kaveri jota tämä kamerajupakka koskettaa ja laitoin asian jo eteenpäin. Ajattelinkin että mistähän mahdan löytää todistajan tilanteelle jos tarvetta tulee, mutta hienoa jos näit tilanteen. Infosin jo Tyniä aiheesta ja odotan jotain tapahtuvaksi tämän viikon aikana, ellei, teen rikosilmoituksen asiasta. Järjestysmiesten toimesta ylitettiin valtuudet monessa kohtaa rajusti ja jos heiltä ei sovintohalukkuutta löydy niin sitten käymmä pitemmän kaavan kautta. Tälläinen helvetin ylimielinen valtuuksien ylittäminen kun tuntuu toistuvan tuon tuosta ja jossain se raja menee. Minulla se meni juurikin tässä.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Infosin jo Tyniä aiheesta ja odotan jotain tapahtuvaksi tämän viikon aikana, ellei, teen rikosilmoituksen asiasta. Järjestysmiesten toimesta ylitettiin valtuudet monessa kohtaa rajusti ja jos heiltä ei sovintohalukkuutta löydy niin sitten käymmä pitemmän kaavan kautta. Tälläinen helvetin ylimielinen valtuuksien ylittäminen kun tuntuu toistuvan tuon tuosta ja jossain se raja menee. Minulla se meni juurikin tässä.

Jumantsuppe, minä en edes ole tajunnut, että hallissa ei saisi yksityishenkilöt kuvia ottaa. Itse olen ainakin kamerakännykällä napsautellut joitakin taiteellisia otoksia. No, vaikka olisikin kiellettyä, niin meneehän tuo nyt jokatapauksessa - jos ei minkään muun - niin ainakin kaiken arkijärjen ulottumattomiin. Hölmöä toimintaa kyllä kaikin puolin, minä en ole koskaan käsittänyt tuommoista saatananmoista tiukkapipoisuutta, etenkään siinä tilanteessa, kun "on vain töissä" jossakin tai ei ole omat fyffet/etuudet pelissä. Minun tukeni kyllä teikäläiselle, jospa vaikka tuosta sinun tapauksen jälkipyykistä otettaisiin vähän ryhtiliikettä myös järjestystoimenpiteisiin jatkossa.

Ja sympatiat molempien joukkueiden kannattajille, otteluissa kehkeytyvän "tunnelman" kun ei tarvitsisi aina tarkoittaa sitä negatiivista puolta tässä asiassa, ja ikävältä kyllä kuulostaa jyväskyläläisten järjestyksenvalvojien toiminta kannatuspuoleen katsomatta. Eiks oltais kaikki niinkö kiltisti, je, ja oltais ihmisiks, je?
 

Baldrick

Jäsen
Kyllä kännykällä käsittääkseni saa ottaa kuvia, mutta esim. järjestelmäkameralla ei saa tai muulla pätevämmällä välineellä. Pokkareista nyt en ole satavarma, joten siihen en sano juuta, enkä jaata.

Kyllähän se vaan niin taitaa olla, että jos samaista kaveria useasti varoitetaan, niin mitkä ovat odotukset lopputulokselle jos toiminta vielä jatkuu piittaamatta varoituksista. Toki kuulostaa siltä, että ylireagointia on tapahtunut, sillä ei kahta järkkäriä enempää tarvita yhden henkilön poistamiseen.

Taannoinen jokerifanien poistaminen ei ole yksittäisten järkkäreiden päätös, vaan käsky taisi tulla Seppäseltä ja siltä turvallisuusvastaavalta. Eli silloin järkkärit teki kuten käskettiin. Toki järkkäreilläkin on ollut monesti peiliinkatsomisen paikka ja pari kohtuu mulkeroa tuntuu heidän joukoissaan majailevan. Kenties joku kurssi tai kokoontuminen järjestyksenvalvojien tehtävistä ja asiakaspalvelusta olisi paikallaan.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Kyllä kännykällä käsittääkseni saa ottaa kuvia, mutta esim. järjestelmäkameralla ei saa tai muulla pätevämmällä välineellä.
Järjestelmäkamerallakin saa kuvata omaksi ilokseen, jos on pyytänyt siihen ensin luvan. Sitä en tiedä, pitääkö myös pokkarilla kuvaamista varten pyytää lupa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös