@Valioyksilö, @kahden suunnan sentteri ja @Alamummo : kiitokset näkemyksistänne wellington-asiassa! Korvasin sienet belugalinsseillä, jotka maustoin timjamilla. Ohessa kuvaliite. Onnistui mielestäni mainiosti, joten voin suosittaa kokeilemaan.
Luulisi sittarista löytyvön durum-jauhoja. Tavan vehnäjauhoistakin voi tehdä, mutta rakenteesta tulee hieman erilainen. Ei kun veivaamaan vaan.Löytyykö täältä pastanvääntäjiä? Sain joululahjaksi pastakoneen ja toki sitä täytyy kokeilla. Mutta tuosta yleensä hyvinvarustetusta Cittarista ei löydy durum-jauhoja. Kai niitä nyt ihan marketeista pitäisi löytyä? Tuskin noita kuitenkaan mistään korvikejauhoista kannattaa alkaa tuhertamaan?
No kaksi kertaa olen käynyt jauhohyllyn päästä päähän läpi, mutta ei satu silmään. Jonsei muu auta, testaan tavallisilla jauhoilla.Luulisi sittarista löytyvön durum-jauhoja. Tavan vehnäjauhoistakin voi tehdä, mutta rakenteesta tulee hieman erilainen. Ei kun veivaamaan vaan.
@Leon _ÄLÄ_TEE_NORMIJAUHOILLA_! Menee aivan vihkoon ja saat olla putsaamassa konettasi jos yrität. Durumvehnäjauhot ovat rakenteeltaan paljon "kovempaa" kuin tavallinen raskas vehnäjauho.
Muuten hyvää pätemistä, mutta kahdessa väitteessä yhtä monta perustavanlaatuista virhetta. Kova, lasimainen durum-jauho imee keltuaista vähemmän kuin tavallinen vehnäjauho. Toisekseen durum-jauhoissa on hyvin vähän sitkoa, jolloin siitä saa tehtyä mm. hyvää venymätöntä pizzataikinaa.Se imee munaa itseensä paljon tasaisemmin ja tehokkaammin kuin tavallinen jauho. (Jeph...) Saat (paremman) sitkon taikinaan.
Juu, en tee normijauhoilla, ainakaan ekaa yritystä (joskus myöhemmin saatan ihan vaan katsoakseni, miten tuo vaikuttaa lopputulokseen). Mulla on kyllä rasittava taipumus onnistua kaikessa ruuanlaittoon liittyvässä aina heti ensimmäisellä yrityksellä. Kumma homma, että se ei päde muihin elämän osa-alueisiin.Onnea matkaan! Ensimmäiset kerrat on aivan perseestä jos ei ole kokeneempaa kaveria jeesaamassa :)
Tuli ostettua tuoreita ankan rintafileitä...