Ei tule kuivaa, jos et vedä yli. Mä jättäisin sen keskeltä vähän roseeksi, aika parhaimmillaan silloin. Jos paistomittari löytyy, niin se vaan käyttöön ja katot netistä oikeat lämpötilat ja ajat, mä en ulkoa osaa sanoa enkä jaksa luurilla kaivaa.
Ei tule kuivaa, jos et vedä yli. Mä jättäisin sen keskeltä vähän roseeksi, aika parhaimmillaan silloin. Jos paistomittari löytyy, niin se vaan käyttöön ja katot netistä oikeat lämpötilat ja ajat, mä en ulkoa osaa sanoa enkä jaksa luurilla kaivaa.
Olin ajatellut vetää ensin pintaan värit ja sit sais muhia uunissa marinadissa johon lisään lihalientä. Riittääkö tyyliin 150°C 30min? Lihaa on reilut 300g ja pala on aika lituska. noin 3cm paksuimmassa kohdassa.
Alkoi asia kiinnostamaan ja hieman etsin reseptejä. Tuo todellakin voisi olla melko hyvä plan. Tosin eräässä reseptissä liha grillattiin vielä seuraavana päivänä. Kyseinen pala on meikäläiselle täysin vieras.
En syö juurikaan lihaa joten en osaa siitä sanoa, mutta syön paljon salaatteja joten yleisvinkkeinä:Onko kellään ideoita hyviin salaatteihin? Itse olen viime aikoina tehnyt Paprika, salaatti, tomaatti, punasipuli, salaatin ja heittänyt sekaan teryaki broilerin suikaileita. Ihan ok, mutta kokeilu mielessä haluaisin vinkkejä lihaisista salaateista, joita maustetaan tuoreilla yrteillä esim Basilika, joka on feivörittini yleisesti. Maustaminen vaatii taitoa.
Oma satsini elokuvailtaan tai tv-matsiin on kutakuinkin tällainen: jäävuorisalaattia (kerä, parempi rakenne ja maku), (salotti)sipulia, basilikaa, minuluumutomaattia puolikkaina mehuineen (makeampia kuin normit), fetajuustoa, oliivia, pähkinää/siemeniä ja Abban tunaa paloina öljyssä. Jos kaapista löytyy, mukaan tulee yleensä myös parmesania, aurinkokuivattua tomaattia, rucolaa yms. härpäkettä, tosin vähän sen mukaan, mitä makuja jo on olemassa. Nuo kamat annokseksi lautaselle suoraan, jos ei ole muita syöjiä kuin minä ja vaimoni, ja päälle siivut oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa.
Eipä noissa ole kuin tonnikalassa, ja Abban versiossa sekin vielä ihan ok-laatuista. Sekoitan sen kalan sekaan ja laitan salaatin syrjään, kala imee käytännössä kaiken. Fetan ostan palana, joten siinä ei öljyä ole, ja silloin kun aurinkokuivattuja tomaatteja käytän, laitan ne valumaan paperille hetkeksi. Käytännössä lautasen pohjalla ei lillu juuri mitään ylimääräistä, koska en öljyä ja viinietikkaa käytä kuin mausteeksi.Noissa elementeissä on jo itsesään niin paljon öljyä/nestettä mutta lisäät kuitenkin vielä lopussa oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa? Ainakin salaattisi ui kunnolla mutta herkullisessa nesteessä.
Löysin pakkasesta poron etuselkää ja nyt eilen se sai olla kolmisen tuntia marinadisaa jossa oli glögiä, sipulia, rosmariinia, pikkasen suolaa ja vähän valkosipulia. Lihan on nyt poissa marinadista kosa pelkäsin että siitä tulee liian voimakas.
Nyt kuuluukin kysymys miten sen lihan valmistan? Olin ajatellut vetää ensin pintaan värit ja sit sais muhia uunissa marinadissa johon lisään lihalientä. Riittääkö tyyliin 150°C 30min? Lihaa on reilut 300g ja pala on aika lituska. noin 3cm paksuimmassa kohdassa.
Miten palstan kokit ensinnäkin tekevät esim. ihan peruslinnun, kuten pyyn, luuttomaksi niin, että se vielä säilyttäsi muotonsa?
Onko kellään ideoita hyviin salaatteihin? Itse olen viime aikoina tehnyt Paprika, salaatti, tomaatti, punasipuli, salaatin ja heittänyt sekaan teryaki broilerin suikaileita. Ihan ok, mutta kokeilu mielessä haluaisin vinkkejä lihaisista salaateista, joita maustetaan tuoreilla yrteillä esim Basilika, joka on feivörittini yleisesti. Maustaminen vaatii taitoa.
Marinoi (maustamattomat!) kanasuikaleet oliiviöljyssä ja sambal oelekissa, lisää snadisti suolaa ja mustapippuria. Sotke valkosipulidippi kermaviiliin ja jääkaappiin tekeytymään. Kasaa lautasille valmiiksi sopiva läjä jäävuorisalaattia ja kurkkuviipaileita, ja murenna päälle reilulla kädellä maissilastuja ja aurajuustoa. Lisää ananaspaloja. Paista kanasuikaleet ja lisää joukkoon cashew-pähkinöitä pari minuuttia ennen kuin kana on kypsää. Heittele tavarat pannulta salaatille. Lopuksi valkosipulidippiä koko komeuden päälle.
Mainitaan muuten vielä, että jaloviina sopii pannacottan(kin) ainesosaksi aivan loistavasti.
Mihin se ei sopisi? Ei tule äkkiseltään mieleen...
Mihin se ei sopisi? Ei tule äkkiseltään mieleen...
Maistelin juuri Don Bernandon neljän juuston lajitelmaa ja pitää sanoa, että iski tajuntaan kuin miljoona volttia. Lajitelmaa myy S-Ryhmä juustovalikoimissaan. Suosittelen testaamaan hyvän viinin kera.
KVG löytää vain sinun viestisi. Millaisia juustoja tuossa lajitelmassa oli?
Neljä eri vahvuutta ja kaksi paksua siivua jokaisesta näytteestä. Ei mullakaan oikein ole hajua, mitä juustoa nämä ovat mutta hiton herkullisia. Pehmeän vahvaa Goudaa ja siitä alaspäin. S-Marketin juusto-osastolta ostin.