Löytyykö kokkeja?

  • 581 334
  • 2 902

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Opiskelijaresepteistä tulee mieleeni jokunenkin vuosi sitten Berliinissä kohtaamani aamiainen.

Aamulla, hieman ravistuneessa mielentilassa ajauduin opiskelijakahvilaan, jonka aamiaislistalla oli monenmoisia annoksia. Edellisen illan ponnistuksista herkistynyt mieleni havainnoi listalta pian yhden paikallisen markan maksavan aamiaisannoksen nimeltä "Kamikaze".

"Suomalainen, etenkään aamua tärisevä sellainen, ei voi olla kokeilematta tätä", ajattelin tuolloin nykyistä nuorempana, ja korotin kassalla ääneni tilaamaan yhden Kamikazen. Se ei ollut kenties maittavin ikinä nauttimani aamiainen, mutta varmasti yksi mieliinpainuneimpia, sillä myyjä iski tyynesti tarjottimelle kupin mustaa kahvia ja yhden savukkeen.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kesällä tuli kerran duunattua moista ja ihan hyvin se onnistui. Ehkä tuossa se tärkein juju on se itsestäänselvyys että valitun lihan pitää olla rasvaisesta päästä valikoimaa. Ihan vaan että pitkällisen valmistusprosessin jälkeen on jäljellä muutakin kuin hiiltynyt nokare. Hiljaa hyvää tulee.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Tuohon sen verran, että jotkut ainakin käärivät lihat noiden folio/sanomalehti-hässäköiden sijaan kaalinlehtiin. Tuo taitaa olla jopa hieman perinteisempi vaihtoehto.

Itse olen rosvopaistia syönyt joitain kertoja. Äitini puolella sukua tuo on ollut perinteinen kesäherkku, jonka isäni ja pari muuta vävyä tyypillisesti väsäävät. Hemmetin hyvää.
 
Monestihan sanotaan, että tosimies ei sanojaan tai salaattia syö. Itse kuitenkin pidän hurjasti tällaisista hiukan tuhdimmista salaateista, joissa on mukana jos jonkinlaista proteiinipitoista tavaraa. Seuraavassa on hieman modifioitu kreikkalainen salaatti.

jäävuori- tai ruukkusalaattia
tomaattia
tuorekurkkua
ananasta
tonnikalaa
raejuustoa tai fetaa
oliiveita
purjoa

Pilko vihannekset, sekoita kaikki aineet keskenään ja syö patongin kera. Ei ole väliä miten paljon laitat kurkkua tai tomaattia vai jätätkö purjon pois, sillä aina tulee hyvää ja maha täyteen.
 

tutzba

Jäsen
Pitäisi huomiseksi tehdä jotakin jälkiruokaa tyttöystävälle, kun juhlistetaan vuosipäivää kunnon aterian muodossa. Pääsen siis väläyttämään kokkailutaitojani. Eli, mikä olisi sellaista hyvää ja mieluiten nopeatekoista jälkiruokaa?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Pitäisi huomiseksi tehdä jotakin jälkiruokaa tyttöystävälle, kun juhlistetaan vuosipäivää kunnon aterian muodossa. Pääsen siis väläyttämään kokkailutaitojani. Eli, mikä olisi sellaista hyvää ja mieluiten nopeatekoista jälkiruokaa?

Syökö nykysukupolvi jotain vitun kiisseliä tai mokkapaloja? Ei kai.

Vadelmia, metsämansikoita ja mustikoita ja päälle reilusti Baileysia ja kermavaahtoa.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kertokaapas joku herkullinen wrappi,tortilla tai taco ohje?Mitä ylipäätänsä näistä kolmesta kannattaa tehdä?Itsetehty taikina lienee parempaa kuin kaupasta ostetut kuoret?
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Noi kaupan tortillakuoret on aivan kelvollisia. Meillä syödään usein noita kun ovat helppoa ja nopeaa ruokaa. Kuoret voi varmasti kohtuuvaivalla valmistaa itsekkin, mutta menee "kotipikaruoan" idea siinä väsäilyssä vähän pilalle.

Osta siis tortillalättyjä kaupasta ja salsakastiketta mild/medium/hot. Tee mieleisestäsi lihasta mieleisesi soossi. Jauheliha-tomaattimurska-chili-papu-yhdistelmä maustettuna on sopivan tuhti täyte. Toinen hyvä täyte, jonka itse usein teen on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen: Paistan maustamani kanafileet kypsiksi, leikkaan siivuiksi ja pistän tarjolle. Kanojen rinnalla paistan pari-kolme sipulia ja paprikan höysteeksi.
Leikkaa tomaatteja lohkoiksi ja revi tarjolle salaattia. Jalapenopurkki pöytään. Salsakastikepurkki (ja guagamole, sitä vihreää avokadotöhkää salsahyllyssä) auki. Ja kaikkein tärkein, eli paksu ranskankerma tai smetana, tarjolle. Jos harkitset jotain kevyt10%kurreja, niin jätä mielummin laittamatta.
Vasta, kun kaikki on tarjolla, laitetaan lätyt mikroon 1kpl/syöjä kerrallaan. Lätyt jäähtyy tosi nopeasti, joten enempää ei kannata kerralla lämmittää. Sitten vain kokoamaan lättyjä.

Loppuvink: Kun pari-kolme lättyä, mitä napa vetää, on syöty, kannataa jäljelle jääneistä täytteistä koota jääkaappiin valmiiksi iltahiukoa varten varatortilla.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kertokaapas joku herkullinen wrappi,tortilla tai taco ohje?Mitä ylipäätänsä näistä kolmesta kannattaa tehdä?Itsetehty taikina lienee parempaa kuin kaupasta ostetut kuoret?

Omat suosikkitäytteeni:

- jauheliha tai kana (jauhelihaan mausteeksi cayennea)
- Salaattia, tomaattia, kurkkua
- ananaspaloja
- jalopenoja
- kermaviili + barbeque sipsidippi
-fetajuustoa
- tulinen tai medium salsakastike

Ananas sekä dippi tuovat wrappeihin raikkautta ja makeutta. Itse tykkään paloitella jalopenoviipaleet pienemmiksi etteivät kaikki maut peity niiden alle.

Niin ja ne wrapit tosiaan lämmitän aina yhden kerrallaan mikrossa juuri ennenkuin alan täyttää sitä. Pirskautan yleensä hieman vettä niiden pintaan ennen lämmitystä (hyvin pestyllä kädellä vaan pyyhkäisen vettä pintaan molemminpuolin).

edit: Sipulit unohtuivat. Lihaa ruskistaessa ruskistuu seassa myös sipulisilppu sekä valkosipuli. Myös tuoretta sipulia voi laittaa wrappeihin oman maun mukaan.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älkää unohtako tuoretta korianteria tortilloistanne. Lisäksi sekä kana- että jauhelipohjaiset täytteet on syytä maustaa muun ohella juustokuminalla eli jeeralla. Salsat ja chilisoosit on kyllä myöskin syytä tehdä itse, jos vaan tippaakaan on aikaa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Itse kuitenkin pidän hurjasti tällaisista hiukan tuhdimmista salaateista, joissa on mukana jos jonkinlaista proteiinipitoista tavaraa.
Tekaisen aina silloin tällöin makaronipohjaisen "salaatin":

- makaronia reilu puoli pussia (keitettynä)
- pussillinen herne-maissi-paprikaa
- purkillinen tonnikalaa
- juustoa kuutioituna, oman maun mukaan
- kinkkua kuutioituna
- purjoa viipaloituna
- tomaattia pilkottuna
...jne jne.

Ainesosia voi jättää poiskin tai korvata vastaavanlaisilla. Kaikki vaan samaan kulhoon sekaisin ja jotain hyvää salaatinkastiketta. Valkosipulinen käy oikein hyvin. Nautitaan vaalean leivän/patongin/karjalanpiirakan kera. Palanpaineeksi valkoviintä - olutkin tosin käy. Pennuille jaffaa.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Tein tuossa päivänä eräänä keittoa. Tällä kertaa nakkikeittoa. Millä saatte makua keittoon?
Pistin suolaa, pippuria (mustaa ja valkoista), liemessä oli lihaliemikuutio. Pistin jopa paprikaa ja grillausmaustetta. Ei sitten millään tullut sellaista kunnon makua. Vai oliko vain liian vähän mausteita?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olen muutamaan kertaan tehnyt makaronista ja broilerin filesuikaleista laatikon seuraavalla tavalla: puoli pussia (~200 g) makaronia keitettynä, paketti suikaleita tai ~400 g rintafiletta suikaloituna ja paistettuna & maustettuna sekaisin vuokaan, sekaan Valion valmiskastikkeista juusto sekä tomaatti (pahvitetroissa), sekoitus ja n. 10-20 minuuttia uunissa kevyellä lämmöllä. Ainekset ovat kypsiä, joten paketin ei tarvitse kuin muhia lämpimäksi. Sekaan voi laittaa sipulia, juustoa ja tuunailla mielensä mukaan. Itse pidän siitä ihan tuollaisenaan, kastikkeet antavat siihe pehmeän maun. Kana on toki syytä maustaa kunnolla, ellei tyydy valmiiseen marinadiin.

Tuo on viimeisen päälle helppo arkiruoka, eikä opiskelijoillekaan kovin kallis. Ei varmasti sykähdytä palstan välimäkiä, mutta itse en jaksa kikkailla arkisin yhtään, vaan usein mennään juuri broilerin, kasviksien ja pastan voimin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Millä saatte makua keittoon?
Kaikki eivät käytä kermaa muuten kuin kalakeitossa, mutta kyllä se ainakin mun mielestä tuo makua myös muihin soppiin. Voita on syytä myös laittaa sopivasti. Eikä mitään margariinia, vaan nimenomaan voita. Laakerinlehti tai kaksikin sopassa antaa myös mukavasti sellaista "perinteistä" makua keittoon. Tai riippuu tietenkin perinteistä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tuossa yllä oli tuhteja salaattiohjeita, joten niiden jatkoksi seuraava, suuren suosion kaveripiirissämme saanut viritelmä:

1 pss (ruis)makaronia suolan kera
1 prk ananasrenkaita/paloja
2 prk vaaleaa tonnikalaa
1 prk suolakurkkuja/pari kurkkua (itse pidän makeista amerikkalaisista valmispaloista)
1 prk fetajuustoa
1 iso sibul (tai maun mukaan, jos erityisesti pidät sibbelistä)

Keittele makaronit (puoli)kypsäksi, mutta älä missään tapauksessa pehmeäksi mössöksi. Viilennä ne jollain konstilla. Pilko ananakset ja suolakurkut pieneksi, ellei ole valmista kamaa, sekä sipuli kivan kokoiseksi silpuksi. Sekoita fetaa lukuunottamatta kaikki kertaalleen viilenneiden makaronien kanssa ja loppuun vielä fetapalat varovasti, ettei mene mössöksi. Jos salaatti vaikuttaa kuivalta, lorauta sekaan oliiviöljyä. Mausteeksi käy esim. sitruunapippuri, mutta menee se noinkin. Tuosta satsista söimme neljän aikuisen porukalla viimeksi kolmeen otteeseen ja lopun voi vaikka paistaa öljyssä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Possun sisäfileestä hyviä ehdotuksia kaivataan. En tajua kuinka se aina menee siten että kun tommoinen pötkylä lyödään eteen, niin kaikki ruuanlaittoideat tyssää kuin seinään. Viime viikolla luovutin jo etukäteen ja pistin vaan minuutissa kylmästi pikkupihveiksi (valmiiksi marinoitu) ilman sidekudosten hinkkausta ja paiston jälkeen vaan perusliemellä uuniin.
Possusta on tosi kiva tehdä file Wellington-tyyppinen ratkaisu (tähän voi kyllä käyttää mitä tahansa filettä, hirvestä tulee paras!)

Paista kevyesti pinta ruskeaksi, mausteina kevyt suola ja hiukan pippuria.

Voitele vuoka runsaalla voilla.

Kääri file voitaikinaan, pistä käärön sisälle esimerkiksi sipulia, erilaisia juustoja (muistaakseni mustapekka on possun kanssa erityisen hyvää) ja mausta kevyesti rosmariinilla. Täytteitä voi pistää tosiaan maun mukaan, ilmankin on todella herkullista. Voitele käärö munalla ja tökkää uuniin. Paistilämpömittarilla näkee suht helposti valmiusasteen, mutta possunfile on yleensä sen verran ohutta, että valmista on siinä vaiheessa kun kuori on kauniin keltaruskea.

Tuohon kylkeen maalaisperunat ja pippurikermakastike, niin luulisi kelpaavan vaativammallekin ruokailijalle!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ken tahtoo joulupöytäänsä maailman parasta herkkua, ostakoon muikun mätiä. Parisataa grammaakin kelpaa maistiaisiksi, mutta puoli kiloa (jos viitsii viisikymppiä sijoittaa) on jo luksusta.

Laitetaan mäti kulhoon, lisätään suolaa, valkopippuria ja erittäin pieneksi hienonnettua sipulia. Sekaan loraus kermaa. Hämmennellään. Maistellaan. Lisätään tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria varovaisesti.

Mätimössö nautitaan vaalean leivän päällä. Makuhermot kiittävät.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ken tahtoo joulupöytäänsä maailman parasta herkkua, ostakoon muikun mätiä. Parisataa grammaakin kelpaa maistiaisiksi, mutta puoli kiloa (jos viitsii viisikymppiä sijoittaa) on jo luksusta.

Laitetaan mäti kulhoon, lisätään suolaa, valkopippuria ja erittäin pieneksi hienonnettua sipulia. Sekaan loraus kermaa. Hämmennellään. Maistellaan. Lisätään tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria varovaisesti.

Mätimössö nautitaan vaalean leivän päällä. Makuhermot kiittävät.
Kuulostaa taivaalliselta! Pakko joskus koittaa, jos muikun mätiä jostain täältä suunnalta saa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ken tahtoo joulupöytäänsä maailman parasta herkkua, ostakoon muikun mätiä. Parisataa grammaakin kelpaa maistiaisiksi, mutta puoli kiloa (jos viitsii viisikymppiä sijoittaa) on jo luksusta.

Laitetaan mäti kulhoon, lisätään suolaa, valkopippuria ja erittäin pieneksi hienonnettua sipulia. Sekaan loraus kermaa. Hämmennellään. Maistellaan. Lisätään tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria varovaisesti.

Mätimössö nautitaan vaalean leivän päällä. Makuhermot kiittävät.
Korvaisin kerman smetanalla, muuten aivan ohjeesi mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös