Läntisen konferenssin finaalit: Calgary - San Jose

  • 22 703
  • 167

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Olishan tuon tilanteen voinut hoitaa "hienomminkin" mutta jotain oli tehtävä joukkueen herättämiseksi ja henkisen yliotteen saamiseksi seuraavaan peliin. Ja kyllä Rathje olis voinut jotain tehdä eikä leikkiä kuollutta ja luikkia pakoon. Olis nyt sentään yrittänyt hanskata. Jos pataan olis tullut niin ei siinä mitään mut tuollaisia liikkeitä?! ei noin.

Ja jos katsoo tilannetta niin Rahtjehan siinä tulee tönimään Simonia sen jälkeen kun Simon on vähän töninyt Korolyukia.

Mutta näin tällä kertaa ehkä ensi kerralla myös joku San Josen "kovista pojista" on jäällä ottelun lopussa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Viestin lähetti Parker27
Noh noh vilpertti. Rathje olis voinut olla mies ja tapella vastaan. Mutta päätti tyytyä aina niin arvokkaaseen kilpikonnapuolustukseen. Ei näin.
Rathje ei tappele. Eihän se edes taklaa. Joidenkin ihmisten päässä ei vain ole piuhat katki niin, että koodi antaa periksi alkaa mätkimään toista ihmistä.
 

Jusa #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rossiya
Eiköhän se ollut siinäkin tilanteessa aika sama, että miten se kiekko sinne maaliin meni vai ottiko Calgaryn poikia nyt niin pahasti päähän se yksi pieni veivi. Enkä todellakaan kutsuisi sitä miksikään temppuiluksi. Termi "showboating" ampuu aika rankasti yli. Eiköhän Calgarynkin kannattaisi ajatella enemmän omaa peliään kuin kitistä jostain tyhjiin tehdystä "epäkunnioitusta viestivästä" maalista. Enkä todellakaan usko, että Korolyukin tarkoitus oli siinä nöyryyttää Calgaryä sen enempää. Seuraavaksi varmaan ollaan vaatimassa, että tyhjiin ei saa NHL:n playoffseissa tehdä kun se on vastustajan nöyryyttämistä.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nokkapokat ja hermostumiset kuuluvat playoffkiekon henkeen. Kun paineet ovat kovat, niin ylilyöntejä tapahtuu kun yritetään purkaa harmin tunnetiloja.

Itse olisin voinut kohtuullisen pitkään väittää, että viimeksi vuonna -45 playofftaistelussa joukkue on noussut 2-0 kotitappioiden jälkeen voittoon, mutta tilastonikkarit kaivoivat paljon lähempääkin lähes mahdottomalta tuntuvia sarjoja.

Toisaalta Kiprusoff on pelannut niin monta hyvää peliä, että pakko hänellekin on välillä tultava iltoja, jolloin ei vain kaikkea voi saada kiinni. Mutta sen sijaan täytyy nostaa hattua Nabokoville, joka tuntui jo menettäneen otteensa hyvään vireeseen. Nollapeli playoffseissa on aina upea suoritus.

Seuraavasta ottelusta on tällä hetkellä tulossa sarjan kulminaatiopiste. Jos San Jose voittaa ja tasoittaa sarjan, se kuittaa tilanteen ja ottaa psykologisen etulyöntiaseman. Mutta jos Calgary voittaa kotiottelunsa, niin en enää usko Särkien pystyvän nousemaan 3-1 tappioasemasta. Nähtäväksi jää.
 

The G

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Calgary Flames
Viestin lähetti Mack
Calgaryn pelaajat kävivät kovin kuumana, kun Koroljuk teki 3-0 maalin tyhjiin. Selostajat veikkailivat että he tulkitsivat Korkyn ylimääräisen veivautuksen epäkunnioitukseksi ja vittuiluksi.
NHL:ssä on kirjoittamaton sääntö, että jos tehdään tyhjiin, niin se tehdään eikä veivailla tyhjän maalin edessä ja spennailla. Se on samaa luokkaa kuin maalivahdin koskemattomuus. Siitä Iginla, Simon, Reggie ja muut suivaantuivat. Tietenkin siihen kulminoitui vielä nollille jäänti omassa kotiluolassaan ja seuraavaan peliin sytykkeen hakeminen. Yritettiin säilyttää kasvoja kotiyleisön edessä, että "me taistellaan ja meille ei v*ttuilla".

Pohjois-Amerikkalaiset ovat erillaisia monessa suhteessa kuin me. Heillä katsotaan murskaluvuin voitto myös epäkunnioitukseksi ja epäurheilijamaiseksi. Jenkkifudiksessa tämä on selkeä - siellä jos peli repeää tavoittamattomiin, niin loppu vain pelataan pois eikä vastustajaa enää nöyryytetä enempää.

Mutta kyllä Simon ja muut lähtivät hakemaan syytä hanskata - pakko se on myöntää ja Koroljykin kikkailut tyhjän maalin edessä yksinläpi oli sopiva syy. Iginla oli muutenkin kapteenina erittäin epätyytyväinen tuomarityöskentelyyn läpi pelin ja kävikin siitä monta kertaa sanomassa. Lopussa vain paloi hermot kun ei ollut enää mitään hävittävää ja näin "Raipemaisesti" kapteeni huusi itsensä suihkuun.

Muuten pelissä ei ole mitään seliteltävää. San Jose puolusti hyvin ja Calgary ei epäonnekseen saanut varmoista paikoistaan maalia. Gelinaksella tyhjämaali ja kiekko kierähtää lavan yli sekä pari muuta vastaavanlaista tilannetta.

San Jose ansaitsi voittonsa - se pelasi kurinalaisesti ja eleettömästi, vaikka antoi paljon kiekonmenetyksiä omalla alueellaan, joista Calgaryn olisi pitänyt rokottaa.

Kipper ei joutunut kunnolla edes töihin, mutta ei Nabokovkaan joutunut venymään suurempiin. Punapaitojen pelaajista näkyi vähän mailan puristus kotiyleisön edessä ja yliyrittäminen. Nieminen oli yksi näistä. Normaali Nimomainen puhti poissa, mutta sitäkin enemmän törmäiltiin maalivahtiin, pelattiin pikkusikaa ja ärsytettiin.

Lopun episodi oli merkillinen. En tiedä ajettiinko Nimo suihkuun, mutta mies lähti pukuhuoneisiin jo ja palasi hetken kuluttua penkin päähän vaahtoamaan tuomarille ja lähti takaisin. En oikein ole varma mitä siinä tapahtui, mutta koko Flames protestoi kovasti tuomarityötä varsinkin viimeisessä erässä. Totta kai olisi ollut laimeampaa, jos oltaisiin onnistuttu tekemään edes 1 maali, mutta nyt selkeästi harmitus purkautui vääriin asioihin. Myös jää nähtäväksi saako Nimo keihästyksestä jälkiseuraamuksia. Koko tilanne jäi tuomareilta näkemättä itse ottelussa.

Taistelu jatkuu ja "six to go" edelleen. 23:00 sunnuntaina virittäydytään taas kotisohvalle Flames-tunnelmiin. Flames oli hallitsevampi ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta jääkiekko on maalintekopeli. SJ ansaitsi voittonsa, sillä se oli kurinalainen ja iski vastaiskuista - ilmeettömästi voitti. Period.

Sunnuntaihin.

Go Flames Go.
 
Viimeksi muokattu:

The G

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Calgary Flames
Joo elikkäs lopussa Nieminen sai siitä "Aivastusta" selkään poikittaisella lyönnistä 2min ja koska peliaikaa oli alle 2min Nimo lähti suoraan pukukoppiin ja palasi räksyttämään ihan piruuttaan kai sitten sieltä.

Simon keräsi näyttävän ja järkevän 2+2+5+10min ja Iginla 2+10+10min.

Mitenkäs on - Iggy kun sai Game misconductin, niin tarkoittaako se sitä, että Iggy on ens pelin poissa? Toivottavasti ei - mites tämä NHL:ssä meneekään?
 
Onpa omituisia kirjoittamattomia sääntöjä tuolla NHL:ssä; ottamatta sen enempää kantaa tapahtumiin. No sen verran pitää sanoa, että aika harvoin kuulee, että tyhjiin maalin tekeminen olisi vittuilua tai epäkunnioitusta. Ehkä kuitenkin taustalla oli muita syitä; ehkä ei. Erikoista.
 

Rocco

Jäsen
No, tyhjiin saa tehdä, mutta Korolyuk jäi ikäänkuin odottamaan ja pysähtyi maalin eteen hetkeksi ennenkuin teki tyhjiin.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
tyhjiin

Tuo viimeinen maali näytti mun silmiin ainakin siltä, ettei Koroliyuk olisi välttämättä pystynyt tekemään suoraan tyhjiin vaan järkevästi odotti hetken, että pakki liukuu ohi ja siten sai paremman laukaisukulman.
Näin suomalaisen korviin tuo tyhjiin tekemisen tulkitseminen vastustajan näyryyttämiseksi kuullostaa kyllä todella kummalliselta, teki sen sitten veivaamalla tai ei. Isot panokset kuitenkin kyseessä...
Noh, maassa maan tavalla =)
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Turha tuolta on mitään hienouksia hakea syiksi tappeluihin. Old tome Hockey! Jos tulee pelillisesti turpaan, niin otetaan voitto hanskauksessa. Oli aika mukavaa peliä se kolmas erä. Ainakin itseä viihdytti. Calgary painoi päälle, mutta SJ teki maalit. Siinäpä se. Nieminen pelas kyllä melko räikeää sikaa läpi ottelun, mutta mikäpä se siinä. Vielä vaan en ole nähnyt minkäänlaista kuumumista ulkoisesti SJ:n pelaajissa. Naboakin saa ajella mielin määrin. Lisää, kiitos!
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Korolyukilta aivan turhaa pelleilyä. Maalin olisi aivan yhtä hyvin voinut tehdä eleettömästi suorasta luistelusta. Ihan normaalia, että vastustaja kuumenee. Eli turha sitä on ihmetellä. Kuten muutamat ovatkin jo sanoneet, niin tällaiset kirjoittamattomat säännöt kuuluvat ihan oikeasti pohjois-amerikkalaiseen kiekkokulttuuriin, vaikka se joidenkin mielestä täältä kaukaa Euroopasta katsottuna hieman oudolta voi tuntuakin.

Simonilta tosin luokatonta hakata polvilleen pudottautunutta Rathjea, mutta Rathje kuitenkin nousi uudestaan jaloilleen, ja roikkui muutenkin koko ajan mukana, eikä sentään ihan kilpikonnaksi itseään vetänyt, ei tosin lyönytkään kertaakaan.

Justus: Simon on pelle! Ensin Korolyukin perään ja sitten kun ei läski saa kiinni, nappaa Rathjen, tuon tunnetun tappelijan. Kyllä varmaan ihraintiaanin pili kasvoi sentin, kun sai mätkiä maassa makaavaa, tappeluhalutonta vastustajaa. Tappeluintoilijat, tämäkö on se kuuluisa tappelijoiden koodi, jonka perään niin usein hehkutatte?

Mikä ihme siinä on, että heti kun tapahtuu jotain tällaista missä tätä "tappelijoiden koodia" nimen omaan RIKOTAAN, niin joku asioista tietämätön tulee näsäviisaasti tivaamaan, että tämäkö se on sitä tappelijakulttuuria. Vastaus: Tämä juuri nimen omaan EI OLE sitä meidän "tappeluintoilijoiden hehkuttamaa tappelijoiden koodia", vaan päin vastoin. Kauden aikana jo pelkästään NHL:ssä nähdään satoja tappeluita, joissa noudatetaan kirjoittamattomia ja kirjoitettujakin tappelusäännöstöjä. Jos ei näitä asioita ole ollenkaan seurannut, niin miksi niitä täytyy silloin lähteä kommentoimaan?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Katsoin juuri NHL.com videot. En voi kyllä käsittää miten pieniaivoisia henkilöitä nämä Calgaryn sankarit ovat. Korolyuk pelasi tilanteen varmasti. Nimenomaan Korolyuk pelasi tilanteen, ei erityisesti kärkkynyt maalia kuten eräs Havlat. Jos nuo ovat järjettömät veivit, kun heittää rystyltä kiekon ranteelleen, niin ... no, ehkäpä se kertoo Calgaryn poikien taitotasosta jos tuo on kerran kikkailua.

Säälittäviä ihraintiaaneja.

Black Adder, Sharks tietää ettei pudotuspeleissä tarvitse tapella tai erityisesti kuumeta mistään mitä vastustaja tekee. Pysytään omassa pelisuunnitelmassa, ja jos vastustaja ajelee rumasti Nabokovia, säännöt rankaisevat. Tai sitten tehdään maali.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuli sitten turpaaniin. Tällä kertaa taisi jo hiukan parjattu Nappo ottaa Kipperin päänahan. No, kerran näinkin päin.

Turha siitä Korolyukin kikkailusta mielestäni oli mitään riemua repiä. Olisvat antaneet pojan pelleillä, eikä näyttää niin selvästi, että se kävi hermoille. Ei noista venäläisistä pitäisi niin välittää, yleensä ne kesyyntyy seuraavassa pelissä annettavista parista kivasta pususta.

San Jose astetta - paria terävämpi tällä kertaa. Kuten todettu, edelleen six to go. Seuraavasta kotimatsista voitto ja lähellä kauden huipennusta aletaan olemaan...


EDIT: Miten helvetissä murskavoitto epäkunnioitusta? Itsekunnioituksen puutetta se on, jos antaa vastustajan takoa murskalukemat. Kuulostaa todella oudolta moinen näin eurooppalaisen korvaan.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Lueskelin tuossa kommentit Korolyukin tilanteesta, itse asiassa Korky ensin ajattelin syöttää Marleaulle jolla ei vielä maaleja tästä sarjasta ole.. Jos saisi Pattyn koneen käyntiin jne. Mutta sitten huomasi, että hänellä on yksi rumilus niskassa, joten liinat kiinni, odotetaan että maali on taas vapaa ja pistetään kiekko sisään.

Mitä Korolyukin kesyyntymisestä... Et selvästikään tiedä mistä puhut, ja se ei minua yllätä. Gloryhunter Flames-faneja on ilmestynyt kuin sieniä sateella. Korolyuk on yleensä se pelaaja, joka kesyttää vastustajia.

Korolyuk näyttää taklauksen mallia. Eihän se isokokoinen kaveri ole, mutta eipä ollut Fleurykään.
 

Jusa #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rossiya
Tuotahan ne selostajatkin sanoivat. Että yritti syöttää Marleaulle, jotta Marleau olisi saanut hanan auki. Mutta eipä siellä sais syöttöä yrittää, saati tehdä maalia. Pitäisi heti yrittää kun kiekon saa, ettei vaan vahingossa nöyryytä Calgaryn pelaajia.

On taas niin maan legendaarisen tyypillistä leimata pelaajia kansalaisuuden perusteella, katseleppa vaikka D. Markovin peliä siellä Phi-Tb sarjassa, ja voit olla toista mieltä venäläisten "pehmeydestä".
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Viestin lähetti vilpertti
Mitä Korolyukin kesyyntymisestä... Et selvästikään tiedä mistä puhut, ja se ei minua yllätä. Gloryhunter Flames-faneja on ilmestynyt kuin sieniä sateella. Korolyuk on yleensä se pelaaja, joka kesyttää vastustajia.

Sähän oot tulessa tänään. Venäläinen luonnehan on sellainen, että kun pistetään vähän hiiltä kaverille, sillä menee peli sekaisin. Koskee muuten nimenomaan näitä vähän enemmän aggrella pelaavia venäläisiä.

Gloryhunter -jutun otan vastaan hyvänä provona. Hyvänä siksi, että meinasin alkaa vaahtoamaan siitä. Hillitsen itseni, enkä ala.
 

Jusa #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rossiya
Venäläisellä luonteella voitettiin esim. junnujen mm-kisat halifaxissa 2003 raivopäisen kanukkiyleisön edessä. Ja kotijoukkue pisti tätä hiiltä niille ihan riittämiin. Ei mennyt peli sekaisin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Hyvin tämä Korolyuk venäläisistä syntyperistään huolimatta on tehnyt sarjassa jo kolme maalia... Eikä Sutter varmasti vanhaa inhokkiaan ole vähällä päästänyt.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Viestin lähetti Jusa #91
Venäläisellä luonteella voitettiin esim. junnujen mm-kisat halifaxissa 2003 raivopäisen kanukkiyleisön edessä. Ja kotijoukkue pisti tätä hiiltä niille ihan riittämiin. Ei mennyt peli sekaisin.

En halua yleistää, mutta...

...karkeasti sanottuna nuorten mm2003 oli poikkeus. Venäläisillä on usein ennakkoon selkeästi paras tai ainakin yksi parhaista joukkueista missä tahansa kisoissa, mutta menestys on jäänyt valitettavan usein liian heikoksi. Tuoreita esimerkkejä ovat SLC, viimeisimmät nuorten mm-kisat, sekä kahdet viimeisimmät mm-kisat. Enkä ala väittämään, että tämä pelkästään venäläisestä luonteesta johtuisi. Se olisi stereotypiointia. Jotakin kurittomuutta se kuitenkin väkisinkin on ollut. Noilla joukkueilla olisi pitänyt menestyä paremmin.

Viestin lähetti vilpertti
Hyvin tämä Korolyuk venäläisistä syntyperistään huolimatta on tehnyt sarjassa jo kolme maalia... Eikä Sutter varmasti vanhaa inhokkiaan ole vähällä päästänyt.

Korolyuk on loistava pelaaja, jolle pitääkin antaa mahdollisimman paljon painetta. Uskon, että jos hänen elämänsä jäällä tehdään vielä vähän helvetillisemmäksi, maalimäärätkin vähenevät. Hyvin on Korolyukin hermo pitänyt, en väitä vastaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos Korkyn elämä tehdään helvetillisemmäksi, mennään sääntöjen toiselle puolen ja silloin taitaa Sharks kiittää ylivoimalla. Sopiihan se tietysti minulle, ja varmasti Sharksillekin. Ja etenkin Korolyukille.
 

Jusa #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rossiya
Venäjän menestys:

Nuorten kisat, U-18:

2000: toinen, 2001: ensimmäinen, 2002:toinen, 2003: kolmas, 2004: ensimmäinen

Nuorten kisat, U-20:

1999: ensimmäinen, 2000: toinen, 2001: seitsemäs, 2002: ensimmäinen, 2003: ensimmäinen, 2004: viides

Miehet:

1992 Olympialaiset: ensimmäinen, 1994: neljäs, 1998: toinen, 2002: kolmas

World Cup 1996: neljäs

Varsinkin nuoret ovat olleet parhaita maailmassa jo pitkään, Kanadan ohella. Miehissäkin menestys on hyvää kunnon kisoissa, mm-kisoissa venäjällä on harvemmin ollut niin hyvää joukkuetta kuin on annettu ymmärtää, esim. tänä vuonna pakisto oli aika syvältä.

Tässä ei ole tarkoitus tehdä venäjä vs muu maailma väittelyä. Mutta tuo sun perustelusi on pakko kumota, BitterX
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Viestin lähetti Jusa #91
Tässä ei ole tarkoitus tehdä venäjä vs muu maailma väittelyä. Mutta tuo sun perustelusi on pakko kumota, BitterX

Ei muuten ollut tarkoitus tehdä mitään radikaaleja kansalaisuuden perusteella tehtyjä yleistyksiä. Sorry siitä!

Jokatapauksessa, et voi väittää, etteikö Venäjän menestys aikuisten ja U20 arvokisoissa olisi monesti, hyvin monesti, ollut huonompaa, kuin mitä sen olisi kuulunut pelaajamateriaalin perusteella olla. Toki menestystäkin on tullut, mutta on sitä kai sopinut odottaakin. Mielestäni sitä on sopinut odottaa enemmän, kuin sitä on tullut.

Ja sydämellinen anteeksipyyntö off-topicista.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Kaksi seuraavaa peliä näyttävät vahvasti suunnan jo siksi, että ne pelataan poikkeuksellisesti peräkkäisinä päivinä (ja eri kaupungeissa) joten ne sisältänevät jos jonkinmoisia ylläreitä. Lisäksi Flambeeraajilla on mahdollisuus ratkaista sarja niiden aikana. Minulle riittää kunhan sarja on 3-2 johonkin suuntaan viikonlopun päätteeksi, silloin Sharks on vielä hengissä ja taistelu jatkuu.

Nyt on Calgary vuoro näyttää, kuinka nopeasti henkisesti rassaavasta tappiosta pystytään toipumaan. Kuumana kävivät Liekkien liekit ja SJ:n (sekä ennen kaikkea Nabokovin)itseluottamus lähti kovaan nousuun.

Sharksin peli oli silti ennen kaikkea kahdessa ensierässä aika virhealtista. En pysty ymmärtämään, kuinka monta hyökkäysalueen sokkosyöttöä nurkasta keskelle pitää heittää kunnes ymmärtää, ettei sellainen kannata. Flamesin paki istuivat syvällä niitä odottamassa ja saivatkin ne kiekot. Nopeista vastaiskuista syntyi monta vaaran paikkaa ja vain Nabokovin loisto-otteet pitivät Sharksit hommassa mukana. Seuraavassa pelissä SJ:n on oltava huomattavasti tarkempana mikäli mielii voittoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös