Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 893 474
  • 21 671

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kesäomalla pubissa istuessani taustamusiikki täytti tajuntani ja piti samantien Soundhoundin avulla selvittää mikä oli tämä mainion bitter alen päästäni haihduttanut musiikillinen tuotos. Kävi ilmi että ko. kitararock tuli uusimmalta Mumford & Sons levyltä Wilder Mind ja nyt vielä Spotify kuuntelujen perusteella vain yksi mahdollinen tuomio: jatkoon. Aikaisemmat folk sävyttyneet levyt eivät herättäneet suurempaa kiinnostustani, mutta tällainen tyylin vaihto kitararockiin kolahti oikein kunnolla.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Juuri äsken laitoin hetken mielijohteesta Spotifysta soimaan Flotsam & Jetsamin debyyttilevyn ja nyt soi ensimmäinen kappale. En ole muistaakseni aiemmin bändiltä biisin biisiä kuullut, mutta tämähän kuulostaa ihan... vuodelta 1986, eikä välttämättä huonossa mielessä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Florence and the Machine: Ship To Wreck

Olin nähnyt jo aiemmin livenä ja semisti diggaillut, mutta Flow´ssa iski päähän kuin se kuuluisa sadan tonnin leka.

Tämän päivän naispuolisissa artisteissa on liikaa tyhmiä laulutaidottomia perseenheiluttajia ja liian vähän Florence Welchin kaltaisia karismaattisia taiteilijoita. Onneksi on Florence.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Sattumoisin löytyi juutuubista viisihenkisen acapella-porukan musiikkivideo, jossa syntsakilkutusbiisi esitetään ilman soittimia (tietenkin). Hämmästyksekseni homma toimii erittäinkin hyvin.

Pentatonix - Daft Punk
[Official Video] Daft Punk - Pentatonix - YouTube

Kun nyt tälle linjalle lähdettiin, niin myös toinen (9 henkisen porukan) acapella esitys hieman toisenlaisesta biisistä kuulostaa myös vallan mainiolta.

Vocal Point - Happy
HAPPY by Pharrell Williams (BYU Vocal Point A Cappella Cover) - YouTube
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ghostin uusi Meliora tehokuuntelussa. Onhan se kova näin ensituntumalla ja tulee olemaan meikäläiselle varmaan vuoden levy. Yksittäisistä biiseistä on pakko mainita He Is, joka vetäisi ensikuulemalla maton alta. Harvoin enää mikään yhtye pystyy tuolla tavoin yllättämään.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Florence + The Machine: Ship To Wreck

Florence + The Machinen "How Big, How Blue, How Beautiful" on vuoden levy. Hienoja biisejä taitavasti soitettuina ja sovitettuina. Isoa soundia ja dramatiikkaa, soulia ja rokkia. Loistavaa bändisoittoa, puhaltimia, jousia. Ja kaikki niin tyylikkäästi tehtynä. Florence Welch on nero.

Tässä yhdistyy niin moni juttu. Jos tykkäät indiestä ja vaihtoehtorokista, jos tykkäät retrorokista, jos tykkäät brittipopista, jos tykkäät soulista, jos tykkäät vahvoista ja persoonallisista naislaulajista jne.

Tuo video on vain maistiainen.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Jimmy Pagen ja The Black Crowesin viidentoista vuotta sitten julkaistu tulpa-live "Live at The Greek", jonka kumpikin kiekko löytyy YouTubesta.

Jimmy Page & The Black Crowes - Live At The Greek -2000 (Live Disc 1 HQ )

01 Celebration Day
02 Custard Pie
03 Sick Again
04 What Is And What Should Never Be
05 Woke Up This Morning
06 Shape Of Things
07 Sloppy Drunk
08 Ten Years Gone
09 In My Time Of Dying
10 Your Time Is Gonna Come

Jimmy Page & The Black Crowes - Live At The Greek -2000 (Live Disc 2 HQ )

1 The Lemon Song
2 Nobody's Fault But Mine
3 Heartbreaker
4 Hey Hey What Can I Do
5 Mellow Down Easy
6 Oh Well
7 Shake Your Money Maker
8 You Shook Me
9 Out On The Tiles
10 Whole Lotta Love

Chris Robinsonin ääni ja tyyli istuu hämmästyttävän hyvin näihin pääasiassa Led Zeppelinin tuotantoa oleviin viisuihin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Teksti-TV 666:n EP:t. Melko tanakkaa tykitystä ja äsken tuli todettua, että bändi toimii livenä vielä paremmin. Levytetyissä versioissa laulu on kätketty turhan syvälle. Neljällä kitaralla saa muhkean soundin.

Ääniwallin Wallihauta-klubifestarilla tuli nähtyä myös jo pariin kertaan aiemminkin näkemäni Lasten Hautausmaa. Toimii edelleen, mutta vielä pitäisi päästä täysimittaiselle keikalle, jossa olisivat pääesiintyjinä. Nyt tuli täsmälleen sama 9 biisin setti kuin Flowssa kolme viikkoa sitten. Hautuumaan tapaan Kouvolasta ponnistava Ghost World vaikutti ihan mielenkiintoiselta tapaukselta. Se soitti samalla surkealla pikkulavalla kuin Lasten Hautausmaa ja kenties siksi äänet eivät tuntuneet olevan oikein kohdallaan, varsinkin Liisa Tanin laulusta ei tahtonut saada selvää. Kenties bändin pitäisi harkita erillisen laulajan palkkaamista, kun Tani soittaa myös soolokitaraa. Amerikkalainen Red Dons veti myös energisen keikan, mutta ei kuitenkaan aiheuttanut mitään tajunnanräjähtämistä. Tapahtuman yleisö oli muuten yleisesti ottaen suurinpiirtein aneemisin, minkä olen koskaan nähnyt...
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Florence + The Machine: How Big, How Blue, How Beautiful

Joskus joku levy on niin hyvä, että tekee mieli huutaa. Tämä on loistava! Hienoja biisejä taitavasti soitettuina ja sovitettuina. Isoa soundia, dramatiikkaa, soulin sykettä, rokkia ja särmää. Loistavaa bändisoittoa, puhaltimia, jousia. Tällä levyllä Florence + The Machine on kovin lähellä rockjuuriaan - muistetaanpa se, että rockbändinähän Florence ja kumppanit aloittivat. Tällä uutukaisella meno on aivan saatanan kovaa ja mahtipontista. Ja tämä on nimenomaan kyseisen orkesterin bändilevy, tällä soittaa pirun taitava bändi. Se myös antaa Florencen loistaa, ja Florencehan on upea tulkitsija ja nero.

Vuoden levy, jossa on myös vuoden hienoin kansi.

Ja onhan se aika kova levy, jos sen biiseistä yli puolta voi ajatella artistin best of -kokoelmalle: Ship To Wreck, What Kind Of Man, How Big How Blue How Beautiful, Queen Of Peace, Delilah, Caught, Mother... Nyt on tulitukka osunut napakymppiin.

Biisien tekstejä lukiessa tulee sellainen tunne, että Florencella ei ole mennyt rakkaudessa kovin vahvasti. Mutta ei hätää, Florence, sinulle on aina ovi auki ja parivuoteen toinen puoli valmiina täällä Länsi-Helsingissä. Odotan jo sitä, että voin poimia kauniita punaisia hiuksiasi tuolta viereiseltä tyynyltä.

Maistiaisia Florence + The Machinen YouTubesta.
 
Ei siitä pääse mihinkään, että Lämäri-elokuvan se theme song on kyllä ihan ykkönen. En nyt muutamaan kuukauteen ole keksinyt mitään mitä mieluummin kuuntelisin. Vaikuttaa siltä, ettei tuohon oikein kyllästy.

slap shot song - YouTube
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
One likes to believe
In the freedom of music
But glittering prizes
And endless compromises
Shatter the illusion
Of integrity, yeah

Yksi rock-musiikin hienoimmista kohdista ever.
No joo, mutta kun heti samalta levyltä löytyy seuraavassa biisissä:

Each of us
A cell of awareness
Imperfect and incomplete
Genetic blends
With uncertain ends
On a fortune hunt
That's far too fleet...


ei synny edes kilpailua.

Freewill
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös