Kuka KJ:n tilalle?

  • 729 520
  • 2 613

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En välttämättä usko, että Matikaisen kanssa on tehty sobaria, virityksiä voi olla ja onkin. Katsotaan miten kausi menee, ei KJ:n jatko välttämättä pois suljettu ole. TUNNUSTAN, tämä on takinkääntö.

Olen eka asiasta kanssasi täysin samaa mieltä - erityisesti kun uutisen lähde lienee mitä suurimmalla todennäköisyydellä tämä palsta. Miksi Matikainen edes ottaisi moista riskiä, että tieto siirtymisestä tulisi ilmi vaikka onkin ilmoittanut lähtevänsä Bluesista? Puhunut koko ajan siitä, että on menossa ulkomaille jne. Lisäksi jos olen osannut asioita tulkita oikein, HIFK:n valmennukseen ollaan ensi kaudella hakemassa hieman enemmän valmennuksellista senioriteettia kuin mitä Matikaisella on. Jokainen voi sitten laittaa Jalosen tässä kysymyksenasettelussa omaan lokerikkoon.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En välttämättä usko, että Matikaisen kanssa on tehty sobaria, virityksiä voi olla ja onkin. Katsotaan miten kausi menee, ei KJ:n jatko välttämättä pois suljettu ole.

Aivan samaa mieltä. Itsekään en usko hetkeäkään, että mitään sopimuksia olisi tehty. Miksi ihmeessä IFK tekisi uuden valmentajan sopimuksen tässä vaiheessa kautta ja osoittaisi, ettei luota enää lainkaan Jaloseen? Siis tällä kaudella, jonka aikana on täydet mahdollisuudet mihin vaan ja joukkue pelaa tasapainoisinta lätkää mitä KJ:n aikana kertaakaan aikaisemmin.

Virityksiä on varmasti aina, mutta voisin lyödä isostakin rahasta vetoa, ettei mitään sopimuksia ensi kaudesta ole. Ja että KJ:nkin jatko on aivan mahdollista.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Miksi ihmeessä IFK tekisi uuden valmentajan sopimuksen tässä vaiheessa kautta ja osoittaisi, ettei luota enää lainkaan Jaloseen? Siis tällä kaudella, jonka aikana on täydet mahdollisuudet mihin vaan ja joukkue pelaa tasapainoisinta lätkää mitä KJ:n aikana kertaakaan aikaisemmin.

Ehkä siksi, jos Jalonen on jo kertonut projektin HIFK:ssa päättyvän keväällä. Matikainen on jo kertonut lopettavansa Bluesin joukoissa, joten sopimus HIFK:n kanssa on jopa todennäköinen, ei tämä ole kovin ihmeellistä ja Jalonen ammattilaisena vetää kauden loppuun ammattilaisen tavoin. Kumman kanssa haluaisin ensi kaudella jatkaa? Matikaisen, KJ ei ehkä kuitenkaan ole HIFK:lle se oikea valmentaja, vaikka joukkue nyt pelaakin erinomaisesti.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä siksi, jos Jalonen on jo kertonut projektin HIFK:ssa päättyvän keväällä.

Missä ja milloin Jalonen on noin kertonut?
EDIT: Voisi lukea kunnolla eli ilmeisesti ei ole kertonut noin julkisesti?

Se on toki vaihtoehto. Jos KJ on päättänyt matkata ensi kaudeksi Venäjälle, niin sitten ymmärrän mahdollisen sopimuksen Matikaisen kanssa. Muutoin en.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh, olipas aika tämänkin ketjun taas aktivoitua. Jännä juttu, että nyt kun Blues kyntää suossa, ei ole mitään muuta syytä kuin Matikaisen saamattomuus. Miksei suuri taktikko Marjamäki tee mitään? Silloin kun Bluesilla meni hyvin, oli se lähes kokonaan tämän le grande strategikon ansiota, Matikainen nyt kävi vaan vähän puhaltamassa jätkiin erätauoilla spartalaisuutta ja huuteli että tulkaa hakemaan. Jos kohta Blues ottaa seitsemäntoista voittoa putkeen on tämä tietysti Marjamäen ansiota, luultavasti :D

Kuten jo monesti todettu, kehuja silloin kun niitä ansaitaan ja vice versa. Nokka saa multa nyt holtittomat respektit viimeaikojen peli-ilmeestä ja tuloksista. Oli se jo aikakin! Tätä on odotettu. Hienoa, että homma kulkee ja peli-ilo on korkealla joukkueessa. Jääpähän meille JA:n elinkautisille aikaa miettiä ketä tarvitaan ykkössenaksi ja miten monta pakkihirviötä pitäisi vielä hakea.

Tosiasia lienee kuitenkin, että Nokka vetää viimeistä kauttaan meillä ja Matikainen on seuraava. Yksi aikakausi päättyy ja toinen alkaa. Petu, jos se nyt on hän, tulee saamaan ihan samanlaisen vastaanoton ainakin allekirjoittaneelta. Mikäli meidän rosteria ei rakenneta ihan by the Pena Book, odotan Matikaiselta vähintään ekalta kaudelta välieräpaikkaa. Se on vähittäisperkelevaatimus täällä. Lisäksi odotan että peli on enemmän HIFK:n näköistä nopeammalla aikataululla. Eihän tässä muuten mitään järkeä olisi.

Nokalle kaikkea hyvää kun aikanaan Nordikselta poistuu. HIFK-Kari Jalonen yhteistyö kyllä ansaitsisi sen kannun mutta se pitää voittaa kuitenkin teoilla eikä toiveilla. Hyvältä näyttää nyt, toivottavasti mennään päätyyn asti. Itseasiassa meille voisi tulla vaikka Jutta Urpolainen ja jokainen toivoisi näin, nou? Mutta kyllä Nokan tulos olisi jokatapauksessa kolmelta kaudelta laiha, vaikka tulisi mestaruus. Säälärit, puolivälierät ja mestaruus? Luonteva jatkumo, mutta resurssien ja sen miten asiat tehtiin kautta nähtynä tämä ei ole ollut hyvä tulos, meikäläisen mielestä. Jos Petu vaikka vetäisi ekalla HIFK-kaudellaan sijan 9 runkkarissa ja sääleistä ulos, mä huutaisin sen vitun typerän kreikkalaishöpöttäjäliimaletin välitöntä ulostamista. Such is life for a HIFK-fan.

Nyt nautitaan kuitenkin tästä. Peli kulkee, piikkipaikka liigassa. Jortsukin vetää vielä narreissa joten life is good brothers 'n sisters :)
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Terveisiä taas Pohjois-Koreasta! Kyllä tässä alkaa vihdoin ja viimein näkyä Jalosen opit ja näkemykset kunnolla. Jalonen on tiukka mies, mutta omaa kuitenkin sen verran näkemystä, että ymmärtää, ettei voi pelata peliä pelaajien puolesta. Vaikka pelien aikana valmentajien pitää tietysti olla hereillä, suurin työ tehdään harjoituksissa. Siellä opetellaan erilaisia asioita, joita pelaajien pitää sitten ITSE kyetä suorittamaan käytännössä. Kyllä Jalonenkin on virheitä tehnyt, mutta seison edelleenkin aikaisemman väitteeni takana. Tuolloinhan sanoin, että esim. viime kevään pleijareiden pelisysteemiin on mitä luultavimmin vaikuttanut useiden avainpelaajien vemppailu. Wirtasen odotettiin olevan joukkueen tukipilareita keväällä: paskaksi meni. Lupaschukin kanssa samat sanat. Luttinen oli klesana, samoin Hirschovits. Söderholm oli koko kauden enemmän tai vähemmän paskana ja tämän kauden Södeen verrattuna luokattoman huono. Ilmeisesti Kankaanperälläkin oli jossain vaiheessa selän kanssa ongelmia ja Kurvisen loukkaantuminen lamaannutti kuin aaveeksi verrattuna aikaan ennen loukkaantumista. Noronen pelasi ihan hyvin, mutta ihan hyvä ei IFK:ssa riittänyt pitämään päätä pinnan yläpuolella. Eniten petti kuitenkin henkinen kantti. Ja se, ettei nuoret pelaajat, jotka runkosarjassa onnistuivat kelvollisesti pystyneet pelaamaan edes samalla tasolla, tasonnostosta nyt puhumattakaan.

Em. seikat eivät riitä yksin selittämään, miksi kaikki meni päin helvettiä viime keväänä. Mutta pitäessään paikkaansa, ovat kuitenkin sellaisia tekijöitä, jotka ovat myös vaikuttaneet valmentajan peluuttamiseen, varsinkin kun vedettiin tiukassa tahdissa. Rautakorven kiekko oli muutenkin IFK:lle se kaikkein vittumaisin vastustaja ja kaikki tietävät, että pleijareissa sillä kiekolla mentiin pitkälle. Yhtään Rautakorpea väheksymättä, mutta eihän se nyt mitään viihdyttävää ollut. Tehokasta kyllä ja sehän riittää.

Kaikkein suurimmaksi sulaksi Jalosen hattuun lasken edelleenkin sen, että edareista on päästy joko kokonaan eroon tai sitten jäljelle jääneet on saatu tekemään duunia. Villen tulo on varmasti auttanut tähän kauteen lähdettäessä, mutta uskon, että siellä on jätkät kasvaneet myös aikuisiksi. Kapteenina on nyt mies, jonka sanaa kuunnellaan ja jolla on kompetenssia avautua ihan jokaiselle. Kaikki kunnia Kimille pelaajana, mutta eroa näillä jannuilla on kuin yöllä ja päivällä. Millä lihaksilla Kimi olisi voinut saada jengiin mitään rotia, kun omatkaan näytöt eivät (monesta syystä) mitään huikeita aiemmin ole olleet? Mutta ei me Kimiin kaaduttu ja hän pelasi sillä tasolla kuin odotettiinkin (jollei jopa paremmin). Joltain Södeltä ei varmasti saatu niin paljon apuja kuin jos häneltä olisi omat pelit sujuneet paremmin ja olisi ollut terveenä. En tässä siis ole syyttämässä ketään, vaan totean vain, että liikkuvia osia oli niin paljon, ettei kukaan oikein ollut oikeasti valmis voittamaan. Mä en ikinä unohda sitä, kun Kerho kavensi av:lla Hämelinnassa tilanteeksi 2-3. Sillä hetkellä jo näki, että me oltiin niin hävitty se sarja.

Nyt joukkueessa on pelaajia, jotka ovat olleet Jalosen mukana jo pidempään. Työn tulokset eivät näy hetkessä, vaan vaadittiin pidempi aika. Toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Lisäksi joukkueeseen on Jalosen aikana hankittu pelaajia, jotka Kojo itse tuntee. Mutta siitä huolimatta, vaikka olisit kuinka koutsin tuttu, joukkue on aina uusi. Nyt kuitenkin runko on ollut niin pitkään kasassa, että työ alkaa tuottaa hedelmää.

Arvioitaessa Jalosen aikaa IFK:ssa on myös otettava huomioon, että eka kausi oli Penan kokoama ja Jalosella itselläänkin meni pasmat sekaisin, kun jengissä surffasi kaikenlaisia juoponretaleita, joilla oli suuria auktoriteettiongelmia. Voidaan siis sanoa, että ekana vuonna myös Jalonen meni shokkiin ja se näkyi kyllä keväällä. Lisäksi avainpelaajien loukkaantumiset (mm. Kuhta, Loppi) jätti joukkueen aika ohueksi. Walsh ei ollut vahvistus ja Haverinen joutui urakoimaan Heikkisen kanssa isoja minuutteja ykkösessä, vaikka ei todellakaan olisi ollut siihen valmis. Tässä nyt muutamia asioita, mitkä meni ns. vituixi. Viime vuosi oli jo parempaa, mutta henkisellä puolella JOUKKUEESSA oli niin pahoja puutteita, ettei edes niillä kyetty peittämään raihnaisten pelaajien aiheuttamia rajoituksia. Valmentaja kuitenkin muokkaa pelisysteemiä joukkueen voimavarojen mukaan. Jos jalat on paskana ja pää jumissa, ei siinä valmentajalle kauhean montaa variaatiota jää käytettäväksi, joita kannattaa edes yrittää toteuttaa. Jälkikäteen on helppo todeta, että olisi pitänyt ajella kaikkea ja pelata aktiivisemmin silläkin uhalla, että seuraavissa otteluissa joudutaan mahdollisesti vetämään ilman muutamaa runkopelaajaa. Mutta jälkiviisaus on helppoa ja turhaa. Hampaankoloon jäi jokaisella, mutta se ei välttämättä ole huono juttu. En usko, että em. syistä johtuen paukut olisi kuitenkaan riittäneet lopulta päätyyn asti. Uskon, että jokainen pelaaja muistaa viime kevään ja se voi olla kultaakin kalliimpi kokemus keväällä. Toivon niin.

Voin sanoa jo nyt, että mulle ainakin tulee Kari Jalosta ikävä :). Mutta hyvän perinnön hän kaikesta huolimatta IFK:lle jättää, josta soisi useamman olevan kiitollinen. Jalosen istuttamia hedelmiä syödään vielä monena vuonna, uskokaa pois.
 

#17.8

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Voin sanoa jo nyt, että mulle ainakin tulee Kari Jalosta ikävä :). Mutta hyvän perinnön hän kaikesta huolimatta IFK:lle jättää, josta soisi useamman olevan kiitollinen. Jalosen istuttamia hedelmiä syödään vielä monena vuonna, uskokaa pois.

Tuossa on ihan samoja ajatuksia kuin allekirjoittaneella. Nyt kun on Jalosta tsiigailtu kohta kolme kautta niin kyllä sen ymmärtää kuinka paljon "näkymätöntä" duunia KJ on tehnyt. Kesätreenit, kaikki kuivaharjoitukset ynnä muut ovat aivan saletisti ihan eri luokkaa kuin aikaisemmin. Jalonen on kyllä tehnyt noista jätkistä urheilijoita, ja se on ihan helvetin hieno saavutus.

Pasi Rautiainen sanoo usein että pelaajan ja futaajan ero on älyttömän suuri. Meidän jätkät ei ole enää pelaajia, vaan ammattikiekkoilijoita. Siinä on merkittävä ero. Kun näin jälkeenpäin ajattelee niin kyllä ne Penan aikaiset vuodet oli niin järkkyä skeidaa kun vertaa tähän päivään. Melkein hävettää ajatella. Mutta onneksi asiat on nyt niin hyvin kuin ovat, ja tällä hetkellä on mahtavaa olla IFKn kannattaja.
Täytyy vaan toivoa että se joka nyt tulee Jalosen jälkeen, olkoon sitten vuoden kuluttua, tai kahden, osaa hyvällä tavalla jatkaa tätä Jalosen "pakettia". Meitsi kunnioittaa Kari Jalosta paljon, hienoa työtä on jätkä tehny, ja se on aivan varmaa että helppoa ei ole ollut. Paremmin olisi tietenkin voinut mennä mutta jos nyt saatais kannu himaan tänä vuonna niin sais olla tyytyväinen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Terveisiä taas Pohjois-Koreasta! Kyllä tässä alkaa vihdoin ja viimein näkyä Jalosen opit ja näkemykset kunnolla.

Hyvä kirjoitus ja melkein kuin omasta näppiksestäni lähtöisin. Ootsä pölliny mun näppiksen? :o

Päässäni on menneen viikon aikana pyörinyt hyvin paljon samansuuntaisia ajatuksia. Jalosen ensimmäinen joukkue oli tosiaan melko heikko esitys, jota lukuisat avainpelaajien loukkaantumiset - Loppi, Kuhta, Bates - ja täysin metsään menneet ulkomaan hankinnat heikensivät entisestään. Hacker, Walsh, Brennan... Tarvitseeko sanoa enempää? Bates oli pieni valopilkku, mutta lasaretti kutsui lopulta Psyko-Normaniakin. Viime kauden joukkue oli paljon parempi, mutta henkinen kantti ei tainnut olla vieläkään riittävän kova, vaan kasetti petti ratkaisuhetkillä.

Kun IFK:sta puhutaan, ei voi olla mainitsematta kroonista maalivahtiongelmaa. Kärpissä Kojolla oli aina loistavat maalivahdit. Oli Bäckströmiä, Tarkkia, Chiodoa jne. Mitäs Nybarilla on ollut tarjota: Pitkämäki (huoh!), tuolloin vielä täysin raakile Hattu Nieminen, Lunkka ja Noronen, joka ei myöskään ollut se voittava arpa. Pöksyä lukuunottamatta kaikilla oli pari hyvää jaksoa, mutta jossain vaiheessa kiekkoja alkoi upota taas aivan liikaa. Nyt on pitkästä aikaa veskarikaksikko, jonka pitäisi hyvän kauden pelatessaan riittää kannujahdissa. Ainakin mennyt viikko lupasi hyvää.

Sitten kun jaetaan sulkia Kojolle, niin nuoret pelaajat ovat kehittyneet miehen alaisuudessa huimasti. Ahtola oli pari vuotta sitten turkulainen noubadi, Ramulle ei moni nähnyt mitään käyttöä, jne. Mikke oli totta kai suuri lupaus, mutta varmasti joku toinen valmentaja olisi onnistunut hidastamaan kehitystä tai ainakin jättänyt pieneen rooliin. Pakkipuolella Kousa on alkukauden aikana kehittynyt valtavasti. Lennukin on parin viime kauden aikana tarjonnut meille faneille lukemattomia hienoja hetkiä, ja nyt näyttää vahvasti siltä, että Nyholmista taitaa kehittyä tulevaisuudessa uusi Lennu tai Ahtola.

Totta kai kahdet todella huonot pleijarit harmittaa, eikä niitä voi pyyhkiä pois muistista. Jos kävisi niin hienosti, että kannu saadaan ensi keväänä Nordikselle, niin herkässä mielentilassa saattaisin kuitenkin antaa ainakin osan vanhoista synneistä anteeksi Jaloselle ja suostuisin näkemään kaiken kärsityn vain välttämättömänä kehityksenä kohti kliimaksia eli nakkikattilaa. :)

Paljon saa virrata vettä Töölönlahteen, ennen kuin päästään keittelemään nakkeja, mutta alkukausi on ollut Tampereen-kiertuetta lukuunottamatta mainio. Siitä suuret kiitokset KJ:lle, joka tuntuu saaneen joukkueen lopultakin näppeihinsä ja toteuttamaan pelisuunnitelmaa halutulla tavalla.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Heti alkuun sanon, että Kojo on tehnyt IFK:ssa virheitä varsinkin peluutuksen suhteen. Ja tulosta olisi pitänyt tulla jo vähän enemmän kahtena edelliskautena. MUTTA silti on kyllä sanottava, että tämä vähän ylikin mennyt pitkäjänteisyys on ollut tähän väliin hyvä veto. Pakka oli niin sekaisin ollut vuosia Penan ja Mobergin aikana, että oli vain hyvä että annettiin uusille jätkille siimaa. Normaalissa tilanteessa Kojolle olisi voinut jopa antaa potkut, mutta kun ajattelee tilannetta että IFK tarvitsi tuon sekoiluaikakauden jälkeen pitkäjänteisyyttä niin oli hyvä asia jatkaa Kojon diiliä. Siitä olen esim Jhag nimimerkin kanssa samaa mieltä, että tulosta pitää tulla nopeasti. Eihän Suikkanen ja Dufvakaan tarvinneet vuosikausia. Mutta pitää muistaa, että esim JYP maksoi oppirahojaan tuon "Missio"- projektin aikana ennen Dufvaa.

IFK on maksanut kovan hinnan siitä, että ei oikeastaan tehnyt yhtään mitään niin pitkään aikaan. Dinot, Pena ja samat toistuvat virheet joukkueen rakentamisessa. SM-liiga on nykyään niin tasainen, että edes Kojo ja iso pelaajabudjetti ei takaa heti menestystä varsinkin kun seura on ollut täysin hunginnolla. Kovaa pohjatyötä ja linjavetoja se on vaatinut, mutta hei katsokaa nyt tuota jengiä tuolla jäällä. Se murjoo pikkuseurat nurin isoilla numeroilla, tyrmää Narrit puolessa ottelussa 5-0 siltaan, nollaa Jypin ja Lukon (no joo teki ne yhden maalin) jne. Luistin liikkuu, maaleja mättää joka ketju ja myllyjäkin on ollut muutama. Siis kunnon old time hockey- meininkiä suhteessa nykyaikaan. Kentällä on Peltosia ja Granlundeja ja tätä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Materiaalissa on laatua ja syvyyttä. Hei muistatteko ne ajat, kun kolmosen keskellä oli esm puukäsi Porthen? Nyt siinä on Ramu tai Wirtanen.

Viime kausi oli kova pettymys. Niinkuin alussa sanoin Kojo on tehnyt myös virheitä peluutuksen suhteen ja muutenkin. Pitkämäki case, ARG-rikkominen joka takasi vain yhden laatuketjun jne. Kojo on myös ollut varovainen otteluiden ratkaisuhetkillä. Mutta ei se oikeasti mene niin, että koutsi painaa kaukosäätimestä nappia ja jengi alkaa pakittelemaan. Toistan uudestaan, että viime kaudesta olisi pitänyt saada enemmän. MUTTA joukkueessa oli avainpaikoilla liikaa kokemattomia pelaajia (esim koko ARG- porukka ensimmäinen läpimurto kaikilla, Hattu alkukaudesta, ei Hirsonkaan poff- historia kummoinen ollut ennen kuluneita pleijareita jne)

Jalonen on tuonut jatkuvuutta, auttanut suhkot kokematonta Nybaria pelaajahankinnoissa ja peluuttanut viime kauden runkkiksessa ja tämän kauden myös hienoa ja aktiivista lätkää. Pelaajat myös ovat nykyään oikeita urheilijoita, vaikka välillä on ihan ok pitää saunailtoja. Nyt ei jengin kapteenilla ole seuran tarjoamaa (ei luoja :D) darrataksia treeneihin ja äijät ovat kunnossa. Itse ainakin vain nautin nyt lätkästä ja murehdin sitten pleijareita myöhemmin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
EW:n sanoin, se menee, ensin a) elämänhallinta b) harjoitteluprosessi ja c) sen jälkeen vasta pelitapa-jutut.

Kaikki lähtee näistä asioista.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusimmassa veikkaajassa, Jalosta ja Dufvaa huhuillaan KHL:ään ensi kaudeksi. En yhtään ihmettele, vaikka molemmat lähtisivät sinne. Liksa on huomattavasti parempi kuin Suomessa ja molemmat ovat meritoituneita koutseja jo suomessa. Uusien haasteiden perässä itärajan taakse? Uutinen iltasanomien verkkosivuilla.

Jep. Molempien kohdalla pitäisin varsin todennäköisenä vaihtoehtona ja itse asiassa jos Jalonen IFK:sta lähtee tämän kauden jälkeen, niin en tässä vaiheessa oikein minnekään muualle häntä osaa kuvitellakaan kuin Venäjälle. Esim. jokin toinen SM-liigaseura tuskin tulisi kysymykseen.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Esim. jokin toinen SM-liigaseura tuskin tulisi kysymykseen.

Paitsi Jokerit. Sopisi kuin nenä päähän, jos HIFK Nokalla mestaruuden voittaa. Niin hjallismaista, niin hjallismaista. Varsinkin kun jotenkin tuntuu, että narrien ja Hjortikan yhteiselo on vähän kuin avioparilla jotka ovat vieraissa hässimisen takia eronneet, mutta "yrittävät uudestaan".

Uutta valmentajaa mietittäessä tulee mieleen Kuopion Pekka Virta, sillä nyt tuntuu alkavan siellä olevan jo virta lopuillaan. Kliimaksi on mennyt, nyt on aika katsoa eteenpäin. Aiemminkin Kuopion ja HIFKin välillä on ollut sopivasti elämää, joten miksipä Virta ei sopisi semminkin kun sekä KJalosta, Dufvaa että Petri Matikaista ollaan roudaamassa Ruotsiin ja Venäjälle. Virtaan ne eivät kummassakaan maassa vielä usko.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
ja itse asiassa jos Jalonen IFK:sta lähtee tämän kauden jälkeen, niin en tässä vaiheessa oikein minnekään muualle häntä osaa kuvitellakaan kuin Venäjälle.

En minäkään pysty kuvittelemaan Kojoa minkään SM-liigajoukkueen peräsimeen ensi kaudeksi. Ainakaan, jos ulkomaat kutsuvat ja mikseivät kutsuisi. Kojo on kyllä nähnyt kaiken tarvittavan, eikä tämä liiga anna hänelle enää sellaisia haasteita, joita hän tarvitsee. Hifk:n jälkeen olisi käsittämätöntä, jos hän ei Venäjälle tms.lähtisi.
 

Stigu

Jäsen
Itse toivoisin, että IFK:n ensi kauden valmentaja olisi räväkkä, intohimoinen, IFK:ta ja lätkää rakastava valmentaja, joka saisi päivästä 0 lähtien IFK:n pelaamaan edes 80%:lla tasollaan joukkueen potentiaalista. Esimerkkejä tällaisista valmentajista ovat Shedden ja Espoon Petu.

Toiaalta, jos ajattelee IFK:n lähihistoriaa, niin meillähän on ollut "ruumiinosia" valmentajina: Kuula(pää), Viikset, Takatukka (sama henkilö, kuin Viikset, mutta eri kerta) ja Nokka. Tuohon luonnollisena jatkumona sopisi Jortikka.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Itse toivoisin, että IFK:n ensi kauden valmentaja olisi räväkkä, intohimoinen, IFK:ta ja lätkää rakastava valmentaja, joka saisi päivästä 0 lähtien IFK:n pelaamaan edes 80%:lla tasollaan joukkueen potentiaalista. Esimerkkejä tällaisista valmentajista ovat Shedden ja Espoon Petu.

Itse laskisin Petun 'spartalaisuuden' pelkästään mediapeliin, jonka kieltämättä mies osaakin muutamaa muuta valmentajaa mukaillen vetää loistokkaalla tavalla. Tämä saa taas Suomen pienessä jääkiekkopiireissä fanien päät sillä tavalla pyörälle, että miehestä ollaan tehty kova lätkäjätkä vaikka tuloksien puolesta siihen ei ainakaan HIFK:n osion mukaan olisi varaa. Myös pelaajien kanssa käydyt keskustelut miehestä kertovat, että juuri tavallisesta kadun tallaajasta on kyse myös Petunkin kohdalla.

Toiaalta, jos ajattelee IFK:n lähihistoriaa, niin meillähän on ollut "ruumiinosia" valmentajina: Kuula(pää), Viikset, Takatukka (sama henkilö, kuin Viikset, mutta eri kerta) ja Nokka. Tuohon luonnollisena jatkumona sopisi Jortikka.

Talttahammas pyörii varmasti myös työttömänä ensikaudella.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ITämä saa taas Suomen pienessä jääkiekkopiireissä fanien päät sillä tavalla pyörälle, että miehestä ollaan tehty kova lätkäjätkä vaikka tuloksien puolesta siihen ei ainakaan HIFK:n osion mukaan olisi varaa.

Mun silmiin HIFK:n resurssit+Petu on hyvältä kuulostava liitto. Petulle ei ole hirveästi tyrkytetty resurssien puolesta mitään kauheita saumoja taistella tuloksista. Vertaa tämä ja viimekausi. Eavesit ja Kellerit kun pyöri kuvioissa, taisi tuloskin olla hiukan parempi? HIFK pystyy tarjoamaan tuonkaltaisiin pelimiehiin saumat jokakausi.

Myös pelaajien kanssa käydyt keskustelut miehestä kertovat, että juuri tavallisesta kadun tallaajasta on kyse myös Petunkin kohdalla.

Hyvä homma. Sellaista katujenjätkää meidän söpöt pikkuedarit kaipaakin :)

Älkääkä mainitko Jortikkaa samassa lauseessa HIFK:n kanssa. Sitä ei kestä.
 

Stigu

Jäsen
Tämä saa taas Suomen pienessä jääkiekkopiireissä fanien päät sillä tavalla pyörälle, että miehestä ollaan tehty kova lätkäjätkä vaikka tuloksien puolesta siihen ei ainakaan HIFK:n osion mukaan olisi varaa.
No olisihan Petu myös tulosten valossa parempi, kuin esim. Nokka. Petun kaksi viime kautta: sijoitukset runkosarjassa toinen ja yhdeksäs. Nokalla taas yhdeksäs ja kuudes.

Kaikki kunnia Nokalle, mutta rivikatsojana ei oikein jaksaisi katsoa enää yhtään näitä "joukkue ei ollut valmis" ja "lyhyin askelin eteenpäin" kausia, niin hyvältä kuin nykyinen tilanne näyttääkin. Oikeastaan kun tarkemmin ajattelen KJ:n seuraajalle asetettavia vaatimuksia niin tärkein on, että hän saa kulloisestakin joukkueesta optimaaliset tehot irti. Tällainen valmentaja on eräällä tavalla "analoginen" valmentaja, joka vie joukkueen sen materiaalin edellyttämälle suoritustasolle. Vastakohtana sitten "binäärivalmentaja", joka saa irti a) nolla-tehot joukkueesta, jos joukkueessa on edareita tai loukkaantumisia, ja b) maksimitehot ainoastaan , jos joukkueessa kaikki asiat ovat valmentajan edellyttämällä tasolla (ei edareita, ei loukkaantumisia).

Ja Red Machinelle. En maininnut Jortikkaa samassa lauseessa IFK:n kanssa. Välissä oli piste :)
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Itse toivoisin, että IFK:n ensi kauden valmentaja olisi räväkkä, intohimoinen, IFK:ta ja lätkää rakastava valmentaja, joka saisi päivästä 0 lähtien IFK:n pelaamaan edes 80%:lla tasollaan joukkueen potentiaalista. Esimerkkejä tällaisista valmentajista ovat Shedden ja Espoon Petu.

SM-liigassa valmentaminen edes osittain menestyvästi vaatii mainitsemaasi intohimoa, räväkkyyttä ja rakkautta lätkään. Se ettei paisko muumilimpparikoria pitkin koppia tai karju jotain Spartaa matsien ei tee valmentajasta kunnianhimotonta ja innotonta virkamiestä/palkkasoturia. Muuten mainitsemasi Shedden ei jättipalkastaan huolimatta päässyt päätyyn Jokerien kanssa ja paskoi housuunsa 3-1 johdon Bluesia vastaan. Nokka olisi jatkoajassa teilattu täysin pystyyn esim tuosta 3-1 ottelusarjan menetyksestä. Se Nokka muuten nosti kannua sillä kaudella.

Kari Jalonen ei ulospäin näytä kovinkaan karismaattiselta, mutta tulosta hän tekee jengin menestymisen suhteen ja pelaajien kehityksen suhteen. Matikainen on ihan ok veto officelta, mutta en usko että tämä touhu sen paremmaksi menee hänen johdollaan. Ei Matikainen todellakaan mikään "varma kortti" ole.

PS: Oikeasti valmentaminen SM-liigassa on nykyään paljon enemmän mitä ulospäin näkyy. Räväkkä ote voi joskus auttaa tietyissä ottelusarjoissa tai vaikeuksissa, mutta muutakin pitää olla. Pelkillä kuorilla ei pärjää. Ei kalliit nimimiehet ja ammattilaiset jaksa nykyään katsella ottelusta toiseen jatkuvaa meuhkaamista ja yleistä kreiseilyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös