Kohdemaa: Suomi (Maahanmuutto ja pakolaisuus)

  • 29 556
  • 237

Chilango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpat, Les Habs
Jos köyhiin itänaapureihin järjestetään puolitoistavuotinen kielenopetus, jota seuraa työskentely Suomessa moninkertaisella palkalla paikalliseen palkkaan verrattuna, on tulijoita aivan varmasti. Heitä pyrkii tänne jo nyt omin voimin.

+1.
Lisaksi yliopistoihin kielenopetusta ja sen jalkeen mahdollisuus hakea stipendia jatkokoulutukseen Suomessa, tietysti vaan parhaille.
Ja samaa lattarimaihin ja kasittaakseni Ruotsi sita vastaavaa on tehnytkin.
Yhden maikan palkka + admin fee = n. 3,000 euroa kuussa.
Tuohon edelliseen pikkasen Suomimarkkinointia lisaksi, listat onnellisimmista maista + parhaista kaupungeista asua + PISAn tutkimukset + pieni nettikampanja joilla haetaan valmistumassa olevia/valmistuneita pareja joille tarjotaan visaa ja duunia (Kanada tuota on tehnyt jo vuosia lattarimaissa), ei oo vaikeaa.

Valinta pakolaisista jo leireille, CV:n mukaan parhaat paalta kuten jo niin moni muu maa tekeekin. Tietysti jotkut pienet testit joilla varmistetaan onko paskapuhetta vai ei.

Asun kehitysmaassa ja tunnen suht hyvin miten ko maat toimii, on paljon ahkeria mutta koyhista perheista tulevia jotka opiskelevat ja ovat valmiita muuttamaan paremman tulevaisuuden toivossa.
Lisaksi on vitusti roskasakkia joista on ihan turha toivoa yhtaan mitaan. Varsinkin jos saavat jonkinlaista apua, eivat taatusti tee yhtaan mitaan niin kauan kuin sita apua tulee.
Juuri tuota roskasakkia Suomeen on paastetty ja tyhmana kuvitellaan etta heista saatais ratkaisu tyottomyyteen.
 

Tumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät
Etelässä siis saattaisi olla työtä etsiviä sairaanhoitajia (esim.), mutta ketäänhän ei Suomessa voi pakottaa muuttamaan Lappiin tai Juukaan..

Ei liity kyllä keskustelun aiheeseen mutta Lapissa ja ehkäpä siellä Juukassa on kuitenkin jo pidempään eletty siinä todellisuudessa jossa etelään kyllä voidaan pakottaa muuttamaan eli eiköhän tuo toimi toisinkinpäin kun on sopivat keinot ;-)
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
pieni nettikampanja joilla haetaan valmistumassa olevia/valmistuneita pareja joille tarjotaan visaa ja duunia (Kanada tuota on tehnyt jo vuosia lattarimaissa), ei oo vaikeaa.

Täh. Suomessakin tarjotaan hyvät tuet mutta ei kai mikään maa luottokorttia anna?
 

Chilango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpat, Les Habs
Taman tuli vastaan FF2:n sivuilla, sopii tannekin.


JUURI NYT ›
Kanada kahmii koulutettuja maahanmuuttajia

6.3.2011 13:12 | Kommentit

Tuomas Niskakangas
Helsingin Sanomat
Juri Gripas


Bangladeshilaiset Ajoy Kumar Adhikary (vas.) ja Babita Biswas tulivat lastensa Arpitan ja Apalan kanssa Kanadaan vajaa vuosi sitten.

Montreal. "En ole kohdannut Kanadassa minkäänlaista vihamielistä asennetta", sanoo bangladeshilainen Ajoy Kumar Adhikary, 44.

Hän muutti Montrealiin viime heinäkuussa niin sanottuna taitotyöläisenä ja käy parhaillaan maahanmuuttajien kielikoulua.

Taitotyöläisen status on haluttu. Sen saa, kun saavuttaa riittävästi pisteitä maahanmuuttajakokeessa. Taitotyöläiset ovat suurin ryhmä Kanadaan vuosittain muuttavista ulkomaalaisista.

Kanadan oikeistolainen hallitus päätti viime marraskuussa, että vuonna 2011 maahan pyritään ottamaan 240 000–265 000 maahanmuuttajaa.

Määrä on miltei prosentti Kanadan väkiluvusta, ja länsimaiden vertailussa Kanada ottaa Australian lisäksi asukaslukuun nähden eniten maahanmuuttajia.

Lakimies Adhikary sai pisteitä korkeakoulutuksestaan, työkokemuksestaan, englannin kielen taidostaan ja siitä, että hän on 21–49-vuotias.

Myös vaimo Babita Biswasin korkeakoulututkinto toi lisäpisteitä, ja vaadittu 67 pisteen raja rikkoontui.

Pisteitä olisi voinut saada myös ranskan kielen taidosta, voimassa olevasta työtarjouksesta tai aiemmasta asumisesta Kanadassa.

Kuten monet muut maahanmuuttajat, Adhikary ja Biswas sanovat muuttaneensa Kanadaan antaakseen lapsilleen paremman tulevaisuuden.

Kanada puolestaan haluaa maahan koulutettua ja ammattitaitoista väkeä torjumaan väestön ikääntymisestä aiheutuvaa työvoimapulaa.

Kanadalla on maahanmuutossa pitkät perinteet, jotka ulottuvat 1700-luvulle. Perinteet ja nykyinen, valikoiva maahanmuuttopolitiikka selittävät sen, ettei siirtolaisuus ole noussut poliittisen väittelyn aiheeksi.

Toisin kuin lähes jokaisessa Euroopan maassa, Kanadassa ei ole edes maahanmuuttokriittistä puoluetta.

Kanadan uusin siirtolaislaki on vuodelta 2002. Silloin kriteerejä muutettiin korostamaan ihmisen yleistä kyvykkyyttä verrattuna tietyn työn osaamiseen. Ajateltiin, että työmarkkinoiden tarpeet vaihtelevat, mutta hyvät tyypit muovautuvat niiden mukaan.

"Täällä osataan valita potentiaaliset ihmiset ja luotetaan siihen, että he löytävät tiensä", sanoo Momar Ndao, joka tuli Kanadaan Senegalista yli kymmenen vuotta sitten Belgian kautta.

Afrikassa Ndao oli eläinlääkäri. Nyt hän johtaa arvostetun McGillin yliopiston loistutkimusta.

Tuo on juuri sita mista edellisessa viestissani kerroin, valitaan ne parhaat paalta ja tuskin tulee ongelmia.

Täh. Suomessakin tarjotaan hyvät tuet mutta ei kai mikään maa luottokorttia anna?
No sulla varmaan englanti luistaa, ainakin noiden kannattamiesi seurojen perusteella, etta ymmarsit mista puhutaan?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Suomessa vanhoista EU-maista vähiten maahanmuuttajia.

Ulkomaalaisten osuus väestöstä on alle neljä prosenttia, kun se esimerkiksi Espanjassa on yli 12 ja Irlannissakin runsaat 11 prosenttia. Euroopan ykkönen on Luxemburg, jossa ulkomaalaisia on liki 44 prosenttia väestöstä.

Nykyisellään ylivoimaisesti suurin vieraskielisten ryhmä on äidinkielenään viroa tai venäjää puhuvat. Molempia on vajaat 30 000 eli lähes 40 prosenttia vieraskielisistä.

http://static.iltalehti.fi/uutiset/mamugraffa0603MP_uu.gif


Haluaisn todella samaistua Unkariin, Liettuaan, Bulgariaan, Puolaan ja Romaniaan. Ne on ollu tiukkoja näissä asiossa selvästi.

Vanhat EU maathan on kriisiytyneet mamujen takia, niilä menee kehnosti ja niissä ei enää halua asua kukaan.. vai miten se menee?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vanhat EU maathan on kriisiytyneet mamujen takia, niilä menee kehnosti ja niissä ei enää halua asua kukaan.. vai miten se menee?

Eli Malmön ja Tukholman lähiöiden ongelmat eivät johdu maahanmuuttajista? Ja Suomessa Hakunilaan ja Varissuolle suorastaan jonotetaan monikulttuurin ihailun vuoksi?

Ei se mitään, Vihreät voivat jatkaa valitsemallaan linjalla ja sulkea silmänsä todellisuudelta. Ja sitten vaalien jälkeen ihmetellään miten kaiken tämän ihanuuden sanomakaan ei auttanut kannatusta nousuun. Jep jep.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Eli Malmön ja Tukholman lähiöiden ongelmat eivät johdu maahanmuuttajista? Ja Suomessa Hakunilaan ja Varissuolle suorastaan jonotetaan monikulttuurin ihailun vuoksi?

Eivät, johdu, mutta sitä lienee enää turha selittää teikäläisille, kun ymmärryskyky kokonaisuuksista ja asioiden monimutkaisuudesta on noin vajavainen. Voi kun maailma olis noin mustavalkoinen ja yksinkertainen...

.. mutta voih, se ei ole. Kyse on kaavoituspolitiikasta, sosiaalipolitiikasta, tulonjakopolitiikasta, koulutuspolitiikasta ja kotouttamispolitiikasta, niiden kombinaatiosta jne.

Ruotisihan on vajonnut todelliseen synkkään apatiaan ja terroitn aikakauteen ulkomaalaistaustaisten mielettömään massamuuton takia (peräti 5.9%, vittunne kuolee kaikki)...

vai onko sittenkään?


Ei se mitään, Vihreät voivat jatkaa valitsemallaan linjalla ja sulkea silmänsä todellisuudelta. Ja sitten vaalien jälkeen ihmetellään miten kaiken tämän ihanuuden sanomakaan ei auttanut kannatusta nousuun. Jep jep.


Tästä loistavasti pisti Sumuvuoren Johanna:

"Sataa väärään laariin? So what, vastustan silti rasismia"
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eivät, johdu, mutta sitä lienee enää turha selittää teikäläislle, kun ymmäryskyky kokonaisuusista ja asioiden monimutakisuudesta on noin vajavainen. Voi kun maailma olis noin mustavalkoinen ja yksinkertainen...

.. mutta voih, se ei ole. Kyse on kaavoituspolitiikasta, sosilaaipolitiikasta, tulonjakopolitiikasta, kolutuspolitikas ta ja kotouttamispolitiikasta, niidne kombinaatiosta jne.

Ilmeisesti vihertävät itkupotkuraivarit eivät rajoitu Vihreän Langan sivuille.

Syytetään vaan kaavoituspolitiikkaa, sosiaalipolitiikkaa, tulonjakopolitiikkaa ja kotouttamispolitiikkaa, maahanmuuttajilla ei ole mitään roolia tässä yhtälössä.

Olisiko Hakunila ja Varissuo parempia paikkoja ilman jättimäistä maahanmuuttajavähemmistöä? Olisiko Malmössä mellakoita ilman maahanmuuttajia? Olisiko Britanniassa jatkuvaa terroriuhkaa ilman maahanmuuttajia? Olisiko Euroopassa kunniamurhia ilman maahanmuuttajia?

Ruotisihan on vajonnut todelliseen synkkään apatiaan ja terroitn aikauteen ulkomaalistaustaiseten mielettöämän massamuuton takia (peräti 5.9%, vittunne kuolee kaikki)...

vai onko sittenkään?

Jaaha, meillä on taas täällä yksi ninja joka on nähnyt hymyilevän bussikuskin Rinkebyssä. Hymyiliköhän siksi että oli juuri saanut kamelilta vai oliko muuten vain iloinen? Hymiö tosikoille.


Johannahan Sumutti oikein hyvin tuossa artikkelissa. Se että vaatii maahanmuuton vähentämistä ja olemassaolevien maahanmuuttajien nopeampaa palauttamista on tietysti selkeästi rasismia ja se pitää tuomita jyrkästi. Hymiö.

Vihreät eivät oikeasti tajua sitä että ei ole rasismia jos kansa selkeästi haluaa vähentää maahanmuuttoa, karkoittaa ns. ongelmatapaukset nopeasti ja muutenkin hillitä tätä yletöntä monikulttuurisuuden ihailua.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Sattuiko kukaan katsomaan Poliisit sarjaa perjantaina? Siellä oli yksi Ford-kuski, josta oli soitettu hälykeskukseen, koska oli ohitellut miten sattuu ja muutenkin ajellut vähän sinnepäin. Poliisi sitten kysyi, että onko tietoa, miksi pysäytettiin? Monikulttuurisen kuljettajan vastaus oli että "Joku rasisti soitti"

Tässä vaiheessa ohjeistin lapsia, että tätä kortin nostelua ei tarvitse sietää. Monikulttuuriset kuljettajat ovat samassa asemassa meihin suomalaisiin verrattuna, jos tekevät rötöksiä.
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Olisiko Euroopassa kunniamurhia ilman maahanmuuttajia?
On ollut ja tulee aina olemaan siitä huolimatta että daespoon utopia somalivapaasta suomesta toteutuisi. Melkein jokaisen murhan ja tapon jossa ei tavoitella rahallista voittoa on jossain määrin kunniamurha. Suomalainen vain aina selittää että "se pokas mun muijaa ja mä olin kännissä." Tai "se vitun ämmä kävi panee sitä niin mä viilsin sitä. Kukaan narttu ei petä mua!" Tai "vittu se kehtas hyppiä mun silmille. Mä saatana hakkasin sen sinne keittiöön" Eli nämä kuolemaan loppuvat tapahtumat selitetään kännillä ja laitetaan alkoholin aiheuttamien yhteiskunnallisten haittojen otsikon alle. Sitten on nämä "iskä tappoi perheen ja itsensä" jotka on suorassa yhteydessä isän epäonnistumiseen ja kasvojen menetykseen yhteiskunnan silmissä.Näiden takana löytyy usein rahahuolia ja meidän yhteiskunnassa usein mitataan menetystä rahalla. Jos et tienaa niin sinulla on jotain hävettävää. Rahat meni, velkaa on - poks poks poks!

Veikkaisin, että tappoon kykenevien ihmisten suurin yksittäinen motiivi toisen elämän riistämiselle, on kunnia ja pelko kasvojen menetyksestä oli kännissä tai sitten selvinpäin.Joku sanoo kunniamurha niin toinen voisi sanoa mustasukkaisuus, kosto...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Veikkaisin, että tappoon kykenevien ihmisten suurin yksittäinen motiivi toisen elämän riistämiselle, on kunnia ja pelko kasvojen menetyksestä oli kännissä tai sitten selvinpäin.Joku sanoo kunniamurha niin toinen voisi sanoa mustasukkaisuus, kosto...

Varmaankin näin osin, mutta mannerheimin lastensuojeluliiton mukaan suomessa elää tuhansia tyttöjä kuniaväkivallan uhan alla, mikä tarkoittaa noin kaikkia somalityttöjä. Suomalaiset naiset eivät kai hirveän suurella todennäkisyydellä joudu vastaavan uhan alle. Uhreistakin suuri osa lienee aika pahoja happoja itsekin ja seuravalinnallakaan ei voi kehua.

Kaksi viimeisintä selkeää mustasukkaisuusmurhaa, missä uhri on ollut suomalainen ja suomalaisia, on ulkomaalaisten tekemiä. Toinen tämä vähän aikaa sitten missä tekijä taisi tehdä itsarin kaupan päälle ja sai vielä facebookkiin faniryhmän kavereiden ja sukulaisten toimesta. Toinen Espoon Sellossa tehty tapaus, missä kuoli enemmänkin.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Toisen polven maahanmuuttajanuoret ovat kyllä hyvin oppineet käyttämään rasisti-korttia. Muutama nuori sukulaistyttöni on kertonut, että esimerkiksi koulubailuissa, diskoissa tms. heidän kieltäydyttyään tanssimasta tummempi-ihoisten poikien kanssa (ei rasistisista syistä, vaan siksi, ettei ole vaan huvittanut, ei edes arjalaispoikien kanssa) on kundien kommentti ollut heti syyllistäminen "rasismista". Sukulaistyttöjen mukaan se on todella rasittavaa, mitä en ihmettele.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Veikkaisin, että tappoon kykenevien ihmisten suurin yksittäinen motiivi toisen elämän riistämiselle, on kunnia ja pelko kasvojen menetyksestä oli kännissä tai sitten selvinpäin.Joku sanoo kunniamurha niin toinen voisi sanoa mustasukkaisuus, kosto...

Kuinka moni kantasuomalainen nainen joutuu elämään väkivallan uhan alla vain sen takia että ei suostu vanhempien järjestämään avioliittoon tai deittailee jotain omaan uskonto-/heimokuntaan kuulumatonta henkilöä?
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Kuinka moni kantasuomalainen nainen joutuu elämään väkivallan uhan alla vain sen takia että ei suostu vanhempien järjestämään avioliittoon tai deittailee jotain omaan uskonto-/heimokuntaan kuulumatonta henkilöä?

Sinulta nyt tyypilliseen tapaan menee koko pointti ohi. Kun nyt kysyit tapahtuisiko kunniamurhia euroopassa ilman maahanmuuttajia. Vastaus on on yksisleitteisesti KYLLÄ. Sinulla ei ole mitään kulttuurista blokkia olla tappamatta ihmistä häpeän tai kasvojenmenetyksen takia. Syyt miksi sitten koet kunniasi olevan loukattu voi sitten olla eri mutta kuten yllä mainitsin niin syyt ovat ihan yhtä halveksittavia kulttuurista riippumatta.

Vai onko sinun mielestä keittiöön hakattu nainen, lapsi tai mies vähemmän halveksittava, tuomittava murha kun uskonnon maalaaman häpeän takia tehty murha?

Tämä on taas tietysti aika hedelmätön väittely. Olet kumminki nuivan linjan seuraaja ja sieltä suunnasta on monasti ilmaistu halu leikata määrärahat virkamiesten kouluttamisesta ymmärtämään kulttuureja. Pidän tätä hieman ristiriitaisen että ollaan valmiita vähentämään koulutusta tunnistamaan näitä ongelmia samalla kun puhutaan maahanmuuttoa vastaan. Myönnä nyt, että ei sinua oikeasti kiinnosta näiden naisten pelko. Käytät heitä hyväksesi retoriikassasi päästäksesi heistä eroon. Jos sinua oikeasti tämä kiinnostaisi, niin sinä olisit valmis nostamaan määrärahoja määrärahoja esim mannereheimin lastensuojeluliitolle. Olisit valmis opettamaan meidän virkamiehiä tunnistamaan ne signaalit kun maahanmuuttajanainen on hädässä (tämä tietysti maksaa rahaa). Jos olet valmis näihin niin olen kanssasi samaa mieltä ja ojennan anteeksipyyntöni sinne espoon suuntaan syystä että olen tehnyt perättömiä olettamuksia sinun kohdalla.

Kaksi viimeisintä selkeää mustasukkaisuusmurhaa, missä uhri on ollut suomalainen ja suomalaisia, on ulkomaalaisten tekemiä. Toinen tämä vähän aikaa sitten missä tekijä taisi tehdä itsarin kaupan päälle ja sai vielä facebookkiin faniryhmän kavereiden ja sukulaisten toimesta. Toinen Espoon Sellossa tehty tapaus, missä kuoli enemmänkin.

Suomessa kuolee poliisin mukaan keskimäärin 27 naista vuodessa parisuhdeväkivallan takia. Eli Sellon tapahtumien jälkeen on mahdollisesti kuollut kymmeniä naisia eriasteisen mustasukkaisuuden takia. Ja tämä on siis vain naiset. Ei miehet tai lapset. Ja tämä on ollut ongelma suomessa jo kauan ennen kun ensimmäinen somali astui suomen maaperälle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sinulta nyt tyypilliseen tapaan menee koko pointti ohi. Kun nyt kysyit tapahtuisiko kunniamurhia euroopassa ilman maahanmuuttajia. Vastaus on on yksisleitteisesti KYLLÄ. Sinulla ei ole mitään kulttuurista blokkia olla tappamatta ihmistä häpeän tai kasvojenmenetyksen takia. Syyt miksi sitten koet kunniasi olevan loukattu voi sitten olla eri mutta kuten yllä mainitsin niin syyt ovat ihan yhtä halveksittavia kulttuurista riippumatta.

Lavennat nyt kunniamurhan käsitettä sisältämään lähes kaikki parisuhteen takia tapahtuneet murhat, se ei ole kovin hedelmällistä. Mustasukkaisuus-, vitutus-, yms. murhia tapahtuu joka kulttuurissa, sen lisäksi on sitten vielä varsin monessa muslimikulttuurissa yleinen kunniamurhaperinne joka eroaa näistä selvästi.

Vai onko sinun mielestä keittiöön hakattu nainen, lapsi tai mies vähemmän halveksittava, tuomittava murha kun uskonnon maalaaman häpeän takia tehty murha?

Ei tietenkään. Mutta kysymys kuuluukin tarvitaanko tänne maahanmuuttajia kulttuureista jotka tuo ns. perinteisten väkivaltaongelmien päälle omat lisämausteensa?

Olet kumminki nuivan linjan seuraaja ja sieltä suunnasta on monasti ilmaistu halu leikata määrärahat virkamiesten kouluttamisesta ymmärtämään kulttuureja.

En muistaakseni ole tällaista sanonut missään (en oikeasti muista) mutta en näe ko. määrärahoissa ongelmaa nykyisten maahanmuuttajien auttamiseksi.

Minä en halua tänne LISÄÄ jengiä kulttuureista jotka ovat tilastollisesti helvetin huonoja integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ketjun avaajalle

Monikulttuurisuuden puolestapuhujat ja maailmanhalaajat tätä samaa hokemaa jaksaa että mukamas tarvitsemme tänne ulkomailta ihmisiä töihin. Bullshit! Meillä on valtava määrä nuorisotyöttömiä, nuoria "eläkeläisiä" jne. Tuet pois ja töihin! Sohvalla makaamista ei pidä yhteiskunnan varoin tukea. Töitä ensin "omille" ja sitten vasta raahataan tänne ulkomailta väkeä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jos olet uhreista huolissasi, niin eikö oikea kysymys kuulu ennemminkin, että olisiko kunniamurhia ilman Eurooppaa?

Mitä tarkoitat tällä? Kunniamurhia tapahtuu kaikkialla muslimimaailmassa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Valtablokki on hienosti hypännyt persujen kelkkaan rähjäämään täysin merkityksettömästä asiasta kokonaisuuden (ja suomen) kannalta. Hupaisaa on, että tyhmä kansa menee vipuun, repii hiuksiaan ja ripottaa tuhkaa päälleen, kun todellisuudessa olisi kymmeniä prioriteetiltään enemmän kansalle tärkeitä ja kansaa koskevia ongelmia ratkottavaksi.

Täytyy myöntää, että edustuksellinen diktatuuri on osannut oikean ja itselleen turvallisen asian tapeltavaksi nostaa, samalla onnistuneesti sumuttaen ainakin näennäisesti järkevät ihmiset unohtamaan kaiken tolkullisen, josta mediassa ja päättäjiksi pyrkijöiden keskuudessa olisi oikeasti syytä esiintuoda.

Siinähän siirrätte rasismin siemeniä jälkipolvillenne, sillä sitä maailmassa pärjää tällä vuosituhanella, kun ennenkin kultaisessa lintukodossa, jolloin mulattia käytiin katsomassa matkojenkin takaa ja ainakin roskakirjallisuudessa niitä poltettiin, silvottiin, tapettiin ja alistettiin kokonaisvaltaisesti valkoisen herrakansan jumalan antamalla valtakirjalla.

Menestystä kaikille, jotka selittelevät, että rasisimi ei itseasiassa ole rasismia, aidanseipäätkin uskoo teitä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Menestystä kaikille, jotka selittelevät, että rasisimi ei itseasiassa ole rasismia, aidanseipäätkin uskoo teitä.

Onko maahanmuuttajakriittisyys rasismia? Jos mielestäni Suomen pitäisi kiristää turvapaikanhakijoiden kriteerejä niin olenko rasisti?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Onko maahanmuuttajakriittisyys rasismia? Jos mielestäni Suomen pitäisi kiristää turvapaikanhakijoiden kriteerejä niin olenko rasisti?

Joko sitä, tai täysi tomppeli. Ihmiset ja kansat ovat liikkuneet kautta koko historian ja tulevat liikkumaan vastakin. Muista, että jos "vihollista" ei voi voittaa, sen kanssa kannattaa liittoutua (mitä tämä lause merkitsee on sitten se ydin ongelmalle, jota ei ole. Pohtikoon sitä jokainen tykönään)
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Onko maahanmuuttajakriittisyys rasismia? Jos mielestäni Suomen pitäisi kiristää turvapaikanhakijoiden kriteerejä niin olenko rasisti?

Käytännössä kyllä, sillä kritisoitte maahanmuuttajia etnisen ryhmän mukaan.

Te ette huuda Virolasia pois Suomesta, te otatte esiin Varisuon ja muslimit. Erinäköiset ihmiset. Te ette kiroa Venäläisiä rakenustyömihiä heiän venäläisyytensä takia, mutta Somaleita te halveksutte heidän Somaliutensa takia. Te ette halua Virolaisia täältä pois töitä viemästä, mutta Somali tehdessään työtä vie teiltä työt, ja kun ei tee työtä, vei teidän vero/sossurahanne.

Kyllä, syrjintä entisen ryhmän perustella on rasismia. Miksi sitä on niin vaikea myöntää? Häpeättekö te omaa kantaanne maahanmuutto kysymyksissä niin paljon, että koitatte piilottaa sitä muilta? Vai uskotteko omaan valheeseenne siitä, että etnisen alkuperän mukainen syrjiminen ei olisi rasismia?

Yleensä suoraselkäisyytenä (persujen arvostama piirre) pidetään sitä, että seisoo omine näkemystensä takana ja on se mikä mielipiteiltään on. Huolimatta siitä’, että jotkut eivät siitä pitäisi.

Minä ainakin olen aidosti viherppiipertäjä ja puunhalaaja, ja ylpeä siitä
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minäkin voin tulla vastaan sen verran, että ensin on pyrittävä työllistämään vastavalmistuneet ja maassa jo olevat maahanmuuttajat.

Ongelma on se, että tietyillä aloilla, joilla työvoimaa tarvitaan, ei kotimaisia työttömiä ole eikä kotimaisia kouluteta tarpeeksi tulevaisuuden tarpeisiin (koska Suomessa saa itse valita, mitä haluaa opiskella ja jotkut alat, joilla työvoimaa tulevaisuudessa paljon tarvitaan eivät ole riittävän ns. muodikkaita).

Tällöin tarvitaan alalle pätevöitynyttä ulkomaista työvoimaa. Ongelma on se, että semmoista on meidän perämettään vaikea saada. Tällöin ratkaisuna voisi olla muita maita parempi "osaamattomien" maahanmuuttajien käyttö (vrt. Suomen erinomaisesti toimiva lifelong learning -järjestelmä).

Tuohon ensimmäiseen lauseeseen pakko tarttua kiinni. Tarkotit varmaankin tuota lausetta näin: Ensin on pyrittävä työllistämään vastavalmistuneet ja muut työttömät Suomalaiset, jonka jälkeen pyritään työllistämään vastavalmistuneet ja muut maassa olevat maahanmuuttajat.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Te ette huuda Virolasia pois Suomesta, te otatte esiin Varisuon ja muslimit. Erinäköiset ihmiset. Te ette kiroa Venäläisiä rakenustyömihiä heiän venäläisyytensä takia, mutta Somaleita te halveksutte heidän Somaliutensa takia. Te ette halua Virolaisia täältä pois töitä viemästä, mutta Somali tehdessään työtä vie teiltä työt, ja kun ei tee työtä, vei teidän vero/sossurahanne.

Kyllä, syrjintä entisen ryhmän perustella on rasismia. Miksi sitä on niin vaikea myöntää? Häpeättekö te omaa kantaanne maahanmuutto kysymyksissä niin paljon, että koitatte piilottaa sitä muilta? Vai uskotteko omaan valheeseenne siitä, että etnisen alkuperän mukainen syrjiminen ei olisi rasismia?

EU-maista (kuten Viro), tänne saa tulla tekemään töitä suht' vapaasti.

Minä huudan pois Suomesta kaikki ne jotka eivät sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan, ihonväristä riippumatta. Lisäksi minä haluan että tänne ei oteta maahanmuuttajia niistä kulttuureista/etnisistä ryhmistä jotka tilastollisesti eivät Suomeen sopeudu hyvin.

Jos tämä tekee minusta rasistin niin sitten olen mielelläni rasisti.

Mutta ViVa heiluttaa rasismikorttia kaikille maahanmuuttajakriitikoille tasaisen varmasti.

Heil Hitler!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös