Kivikausi 2011–2012 – otteet kaukalossa

  • 280 992
  • 1 187

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Ässiltä täysin suvereeni esitys ja aivan turha alkaa kaivella epäonnistujia tänään pelaajien joukosta.

+ Maalivahti Raanta, aivan jäätävä suoritus jonka kruunasi eleet ottelun jälkeen.
+ Oman pään muutamasta lepsuilusta huolimatta Caldwell on enemmän kuin mies paikallaan. 1+1 ja jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Huikea esitys loukkaantumisen jälkeen.
+ Niemen ketjulta Armiaa myöden todella hyvä peli.
+ Mutasen asenne.

Yleensä en näistä kritisoi mutta nyt on pakko ottaa esiin;

- Ottelun viheltäneet raitapaidat. Aivan käsittämättömiä kakkosia. Koukkaaminen ja estäminen? Toinen normaali taklaustilanne toinen ei edes sitäkään. Illan kruunasi Ruudun saama jäähy maalin edustalta... Säälittävää.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Sanonpa minäkin muutaman sanan, kun näin ensimmäisen pelin Ässiltä tällä kaudella. Menkööt ranskalaisittain. (älkää ottako vittuiluna, koska sitä tämä ei ole)

- Raannan maalivahtipeli on uomissa. Muutaman kerran tänään kävi pieni tuuri, mutta kokonaisuutena on hyvin työnsä tasalla.

- joukkue luistelee kiitettävästi ja "jämäpelaajatkin" ovat sisäistäneet roolinsa joukkueessa.

- jos hetkeksikin liike loppuu, niin vaikeudet omassa päässä ovat heti nähtävissä. Kokonaisuutena kuitenkin aggressiivisuus näkyy positiivisina asioina.

- ulkomaalaiset ovat kaikki hyviä jätkiä. Näin se pitääkin mennä, eikä haalita mitään tusinajätkiä tänne Suomeen.

- puolustuspelaaminen on tiivistä ja toimii pääsääntöisesti verraten hyvin.

- hyökkäyspelaamisessa on edelleen töitä tehtävinä, vaikkakin muutaman kerran joukkue hyökkäsi suorastaan loistavasti.

- ylivoimapeli on jostain syystä helvetin vaikeaa. Ehkä syy on siinä, että pojat luistavat liikkeestä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Loistavasti ovat Ässät onnistuneet ulkkaripelaajien hankinnassa, voidaan sanoa että kaikki 6 ovat tittelin: vahvistus arvoisia.Yetmankin kun saa vielä vähän lisää pisteitä niin kohta koko kuusikko on SM-liigan ulkomaalaisten pistepörssin top10:ssa! Caldwell nousee sieltä vielä varmasti ylöspäin, kun saa pelejä pelattua.

Linkki ulkomaalaisten pistepörssiin.

Verratkaapa vaikka Kärppien tsekkeihin, aika suuri on ero...
 
Kyllä, Antin jalka nousee nykyään kerkeämmin kuin ennen. Eilisessä kuudennessa maalissa tosin Saipan pakit käytännössä lopettivat pelaamiseen, mutta se ei suorituksen arvoa himmennä, on hyökkääjän osaamista haistaa tuollaiset tilanteet. Ration puolella taas Jussi Aho epäili että Antti on ottamassa kiintiöpaikkaa nelosen laidalta, toivottavasti näin, sillä Antti ansaitsee kyllä paikan. Ikävää vaan että toinen hyvä jätkä, Jesse Laaksonen, on jäämässä katsomoon.

Jos ja todennäköisesti kun menetämme Zabon, niin olisi paikallaan pohtia, onko Mäkilässä aineksia ensi kaudeksi kantamaan maalintekijän viittaa. Muistaakseni täällä aiemmin mainittiin, että Mäkilä ei ole varsinainen himotreenaaja. Joko harjoittelu on alkanut maistua paremmin?
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämän viikon perusteella Mäkilä on ottamassa paikkansa nelosen laidassa, eilenkin pirteä esitys Antilta. Positiivisesti olen yllättynyt myös Sammalkankaan otteista, Parru pelaa illasta toiseen hyvällä tasolla ja ottanut myös paikkansa avauskokoonpanossa. Molariosasto toimii vuodesta toiseen hienosti ja nyt tuntuu, että ulkomaalaishankinnatkin ovat onnistuneet hienosti. Huomasitteko eilen sen, miten Karri reagoi suosikkipoikansa kevyeen jäähyyn? Siinä oli tunnetta!
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Ässillä on tosiaan aika hyvin kasattu ja tasapainoinen nippu. Vaikea nähdä mitään ihan suuria uhkakuvia mistä tuo nyt voisi alkaa mättämään. Hyvät veskarit, toimivat kentälliset, riittävästi reserviä, yleisö tukena, Kivellä työrauha, organisaatio muutenkin pikkuisen eri kuosissa kuin vaikkapa 10-vuotta sitten jne. jne.

Ja jos vaikka tuonne etelään päin katsellaan niin meillähän on pelkästään uhkakuvia. Vain yksi luotettava maalivahti, noin 1,5 toimivaa kenttää tällä hetkellä kun Lindgrenkin on sivussa, pelikykyisiä pakkeja niukasti, ylipäätään tosi kapea nippu, ja jotenkin vähän sellainen fiilis että romahdus on ihan lähellä.

Sitähän tulee ihan kateelliseksi tässä pikku hiljaa. Tosin - sehän on sitten jo toisen ketjun juttuja se.

Hyvältä näyttää Ässien peli, ei käy sitä kiistäminen. Mikä lie superepäonnistuminen olikaan se taannoinen kotitappio TPS:lle?
 

ileis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos ja todennäköisesti kun menetämme Zabon, niin olisi paikallaan pohtia, onko Mäkilässä aineksia ensi kaudeksi kantamaan maalintekijän viittaa. Muistaakseni täällä aiemmin mainittiin, että Mäkilä ei ole varsinainen himotreenaaja. Joko harjoittelu on alkanut maistua paremmin?

Uskallan melko varmasti sanoa, että ei ole. Siis nimenomaan kantamaan tuota maalintekijän viittaa, joka papereissani tarkoittaa +20 maalin tekijää. Zaborskyn hyvyys perustuu pääasiassa nopeuteen ja hyvään laukaukseen. Mäkilä ei varsinkaan laukauksen osalta ole edes kehityskelpoinen tuohon rooliin, koska laukaus on teknisestikin kaukana hyvästä.

Ja kuten jo pari vuotta sitten Huhtaseen liittyvässä keskustelussa toin esiin, on maalintekeminen jotain mitä ei yhtäkkiä opita kuin taikaiskusta. Kovaa vastarintaa silloin kohtasin ja mites siinä sitten kävikään? Huhtanen näytti minulle närhen munat ja iski seuraavalla kaudella maaleja liukuhihnalta vai? Pidän kiinni mielipiteestäni, että pääasiassa maalintekijät ovat maalintekijöitä jo junnuista lähtien ja Mäkilä on ainakin tähänasti onnistunut hyvin pitämään sisäisen maalintekijänsä hyvin piilossa (mikäli moinen siis on olemassa). Vertailuksi otetaan vaikka Jesse Laaksonen, joka on ollut läpi juniorimyllyn "luontaisempi" maalintekijä kuin Mäkilä, mutta vaikea häntäkään on kuvitella tulevaisuuden maalintekijänä SM-Liigassa. Molemmat edellämainitut ovat maalintekijöinä läpi uransa olleet tasoa Huhtanen ja itse ainakaan en rakentaisi joukkuetta tyyliin "toivotaan ihmettä".

Mäkilä on ollut pari peliä pirteä, mutta matkaa tuosta "ykköspyssiksi" on melkoisesti. Ja en näe hänellä moiseen rahkeita riittävän.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Uskallan melko varmasti sanoa, että ei ole. Siis nimenomaan kantamaan tuota maalintekijän viittaa, joka papereissani tarkoittaa +20 maalin tekijää.

Jep, Antilla on kyllä potentiaalia isompaan rooliin hyökkäyksessä, mutta ominaisuudet viittaavat enemmän peliä tekevän laiturin suuntaan. Jatkosopimusta en lähtisi hänelle muutenkaan vielä liputtamaan, sillä hänellä on ennenkin ollut pirteitä jaksoja, joita on seurannut tason romahdus. Toki fysiikka on nyt paremmalla tasolla kuin joskus aiemmin minkä luulisi edesauttavan tasaisuutta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jep, Antilla on kyllä potentiaalia isompaan rooliin hyökkäyksessä, mutta ominaisuudet viittaavat enemmän peliä tekevän laiturin suuntaan. Jatkosopimusta en lähtisi hänelle muutenkaan vielä liputtamaan, sillä hänellä on ennenkin ollut pirteitä jaksoja, joita on seurannut tason romahdus.

Toisaalta Mäkilä on varmasti ensi kaudellakin Ässille todella edullinen pelaaja, ottajia tuskin SM-liigasta montaa löytyy. Ennenmin siis Mäkilä kuin että ensi kaudella raahataan joku toinen ylijäämä Nico Aaltonen seilaamaan pelaavan rosterin ja katsomon välillä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ennenmin siis Mäkilä kuin että ensi kaudella raahataan joku toinen ylijäämä Nico Aaltonen seilaamaan pelaavan rosterin ja katsomon välillä.

Mäkilän tilalle ei tarvitse raahata ketään sillä taustalta nousevat Virkkunen ja Rendulic. Samaa mieltä olen toki siitä että liian kalliista pelaajasta ei ole kyse joten sikäli jatkoa kannattanee harkita.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katsotaan mitä Karri saa taiottua kolmanteen erään sillä kaksi ensimmäistä ovat olleet järkyttävää paskaa. Hetkittäin pyörii hyvin mutta puolustus ei maistu.
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
Katsotaan mitä Karri saa taiottua kolmanteen erään sillä kaksi ensimmäistä ovat olleet järkyttävää paskaa. Hetkittäin pyörii hyvin mutta puolustus ei maistu.

Tiistain kotipeleissä on se hyvä puoli, että aina voi vedota juurikin siihen syksyisen tiistai-illan lamaannuttavaan tylsyyteen, kuka nyt näissä peleissä mitään viittii.. Ei kait, täytyiskö koittaa vastaavassa tilanteessa uhrata se nelosketjun laituri (Palonen tms.) naamaanlyöntikilpailuun vierailevan joukkueen ykköspakin (Varakas tms.) kanssa. Kansaa kiinnostais ja jos joukkueitakin vähän paremmin nappais.. joopa joo. Köniin tuli tällä kertaa.
 

TommiH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisi ollut varmaan uskottavampaa jos olisin avautunut tästä lauantain Jokerit-pelin jälkeen kun oltiin nousuvirtauksessa, mutta mielessäni on jo pidempään pyörinyt kysymys, että montako pistettä ässät vuotaa peluuttamalla Honkasta ilman rotaatiota.

Ehkä on sittenkin selvää (toisin kuin ensimmäisten pelien perusteella kuvittelin), että Honkasella on profiilipelaajana tilausta tietynlaisissa matseissa, kuten esimerkiksi lauantai-illan hegemonia-otteluissa.
Honkasen pelaaminen on myös yllättävän tasalaatuista ja siksi varmasti on eräänlainen lempilapsi. Peluuttamiselle tälläisissä tiistai-illan blues-peleissä ei minusta ole silti minkäänlaista perustetta pelkästään sen takia, että mies on pelannut aiemmissa otteluissa suhteellisesti hyvin. Ässillä ei käsittääkseni ole akuuttia pakkipulaa ja selvästi jalalla nopeampia pakkeja. Mielonen, Jyrkkiö ja Malkamäki eivät ole mitenkään olleet umpisurkeita mielestäni niissä peleissä mitä ovat pelanneet. Tänään meni se puolikas piste jatkoajalla ja jatkossa menee suoraan lisää jos sama meininki jatkuu.

Tässä en siis ole sitä mieltä, että ässät kaatui tänään mitenkään Honkaseen. Tarkoitin peluutusta pitkässä juoksussa. Jossain ketjussa eräs foorumilainen sanoi sen suuntaisesti, että repii pelihousunsa mikäli kudroc jatkaa yv:llä viivalla kun Caldwell tulee mukaan. Niin se vain on jatkanut sitkeästi. En voi ymmärtää miksi näin on kun mies pelaa jo muutenkin varsin paljon.

Suoraan sanottuna tälläisen Blues-pelin jälkeen v*tuttaa, joka oli muuten ihan TPS-pelin toisinto, että miten pitkään jaksetaan lyödä päätä seinään? Ei tälläisiin peleihin ole pidemmän päälle varaa kotona.

Kai tässä jokin voittamisen kaava on vahvasti mielessä valmennusjohdolla, mutta kun pelaajat eivät pelaa niin kuin pitäisi, voisi ensimmäisenä käyttää esimerkiksi aikalisän. Kun tiettyjen pelaajien pelaamattomuus alkaa haitata koko joukkuetta olisi mielestäni ihan aiheellistä viltittää pelaaja, koska siihen on varaa. Itse kun en ole lätkää pelannut, en tiedä, että aiheuttaako viltitys huonoa ryhmähenkeä, mutta näkisin sen ihan perusteltuna ratkaisuna niin ettei se olisi suoranainen rangaistus persoonaa tms kohtaan. TPS-peli annettiin vain mennä alusta loppuun fleguiluna kotiyleisön edessä ja nyt reagoitiin sen verran, että Armia vaihtoi yetin kanssa paikkaa. Tuo ei vain voi riittää kun voidaan lisäksi spekuloida sillä, että oliko tuo edes kovin järkevää. Armialla ei ole tällä hetkellä ihan kaikki kotona, vaikka siellä valtavasti on maalintekopotentiaalia. Asiat vaan sujuvat ihan päinvastoin kuin "sielun silmillä" mies näkee.

Tämä kaikki siis ihan henkilökohtaisena mielipiteenä. En mitään itse pelistä oikein syvällisemmin tiedä, mutta sen tiedän katsojana, että kotiottelut ovat tätänykyä varsin hirveetä katsottavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Suoraan sanottuna tälläisen Blues-pelin jälkeen v*tuttaa, joka oli muuten ihan TPS-pelin toisinto, että miten pitkään jaksetaan lyödä päätä seinään? Ei tälläisiin peleihin ole pidemmän päälle varaa kotona.

Tämä on ehkä vähän turhaa lietsomista, sillä huonoja pelejä tulee pitkässä sarjassa väistämättä ja Ässät on jo todistanut että pystyy parhaimmillaan voittamaan kenet tahansa.

Myös valmennukselle antaisin eilisestä synninpäästöä sikäli, että ihmisiä hekin vain ovat ja yhtä harmaalta se tiistai varmaan tuntuu heistäkin keskellä peliruuhkaa; aina puhutaan siitä kuinka pelaajat eivät syty, mitä jos valmentajatkaan eivät syty täysillä joka peliin? En ole sitä paitsi edes varma onko tammismainen aikalisien otto aina edes hyödyllistä.

Peluutuksesta olen kuitenkin hieman samaa mieltä. Tuntuu kummalta että ensin kerätään laaja ja leveä rosteri ja sitten peluutetaan samoja äijiä pelistä toiseen. Ässillä on tällä hetkellä kuusi (6!) sopimuspelaajaa vuokralla ja seitsemäs odottaa pestiään, onko tällaista tilannetta ollut koskaan ennen? En toki väitä että joukkue olisi yhtään sen paremmin pelannut vaikka pari pelaajaa olisikin vaihdettu eilen toisiin, mutta toisaalta, olisiko peli mennyt yhtään huonomminkaan? En todellakaan kaipaa jatkuvaa pelaajarulettia, mutta voisihan tuota rosteria leveämminkin käyttää. Varsinkin kun pelejä on todellakin paljon.

Mutta tämä tästä, näitä käy, pääasia että saatiin eilen edes piste.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Myös valmennukselle antaisin eilisestä synninpäästöä sikäli, että ihmisiä hekin vain ovat ja yhtä harmaalta se tiistai varmaan tuntuu heistäkin keskellä peliruuhkaa; aina puhutaan siitä kuinka pelaajat eivät syty, mitä jos valmentajatkaan eivät syty täysillä joka peliin?

Ihan kuriositeettina muuten pakko heittää: luin jokin aika sitten työtehotutkimuksen jossa todettiin, että tiistai on työteholtaan keskimäärin viikon selkeästi heikoin päivä, koska juuri tiistaisin työnteko maistuu ihmisille kaikkein vähiten. Aika hauska yhteensattuma, kun täällä Ässien osiossa on maailman sivu päivitelty juuri niiden tiistaipelien hankaluutta.. ihmisiähän jääkiekkoilijatkin vain ovat :D

Niin tai näin, eilisestä on tosiaan turha mitään johtopäätöksiä vetää, mitään kovin turmiollista ei tapahtunut. Peli olisi sitä paitsi saatettu aivan hyvin myös voittaa (se on sitten eri asia olisi voitto ollut miten ansaittu). Näitä tulee, minkäs teet.. tämä oli oikein hyvä näpäytys voitosta voittoon porskuttaneelle joukkueelle
 

Maastomasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan kuriositeettina muuten pakko heittää: luin jokin aika sitten työtehotutkimuksen jossa todettiin, että tiistai on työteholtaan keskimäärin viikon selkeästi heikoin päivä, koska juuri tiistaisin työnteko maistuu ihmisille kaikkein vähiten. Aika hauska yhteensattuma, kun täällä Ässien osiossa on maailman sivu päivitelty juuri niiden tiistaipelien hankaluutta.. ihmisiähän jääkiekkoilijatkin vain ovat :D

Niin tai näin, eilisestä on tosiaan turha mitään johtopäätöksiä vetää, mitään kovin turmiollista ei tapahtunut. Peli olisi sitä paitsi saatettu aivan hyvin myös voittaa (se on sitten eri asia olisi voitto ollut miten ansaittu). Näitä tulee, minkäs teet.. tämä oli oikein hyvä näpäytys voitosta voittoon porskuttaneelle joukkueelle

Joo, mutta eikös saman pitäis koskea sitä toista joukkuetta tuon tiistain hankaluuden suhteen... No nyky-Blues on hankala ja arvaamaton vastustaja. Varmaan helppo sortua aliarviontiin.

Ottaen huomioon sen porun mitä täälläkin on (ilmeisesti sen määrä on lähes VAKIO), aika hyvin menee. Koko 0-luku (lukuunottamatta 2005-2006) on kuiteskin suunnilleen sijoilla 10-14 ja nyt tulossa putkeen (tämänhetkisillä voimasuhteilla) toinen hyvä kausi. Hyvää tekee.
 

TommiH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on ehkä vähän turhaa lietsomista, sillä huonoja pelejä tulee pitkässä sarjassa väistämättä ja Ässät on jo todistanut että pystyy parhaimmillaan voittamaan kenet tahansa.

Alleviivaan tämän täysin eli kirjoitukseni meni aika pitkälle lietsomiseksi. Pidän kuitenkin kiinni siitä väitteestä, että kotona olisi syytä onnistua tai edes syttyä paremmin, vaikka sitten vieraissa menisikin välillä penkin alle. Vielä viime kaudella pelit olivat kotona järjestään trillereitä. Joukkue syttyi taistelemaan jostain syystä peli toisensa jälkeen voitosta jossain kohtaa peliä. Tällä kaudella samanlaista tendenssiä ei ole ollut, vaikka todella hyviä pelejä on ollut joukossa. Lauantaista Jokerit peliä pidin jopa hieman tylsänä, koska ässät oli niin erinomainen siinä. Nyt on nähty jo useampi poikkeuksellisen heikko kotipeli lyhyen ajan sisään ja se syö lyhytjänteisen katsojan intoa kun korjausliikettä ei tule. Eli pientä spekulaatiota sen suuntaan, että olisikohan Rautakalliolla ollut jotain tekemistä tuon käsittämättömän suoritustason ylläpitämisessä, johon ei aivan tällä kaudella olla ylletty.

Tietenkin itse tappio harmittaa, mutta lähinnä minua ainakin harmittaa eniten tapa millä se tulee. Ei yritetä tehdä peliä. Eniten liigavalmentajista pidin viime kaudella Matikaisen tavasta tehdä peliä...Se tarkoitti myös sitä, että tiukka tappio 1-2 saattoi kääntyä rumaksi 1-5 tappioksi, mutta pääasia oli, että tehtiin asioita. Ainakin se vaatii jonkinlaista uskallusta ja onhan tuo todistettu, että Matikainen ei ole suoranaisesti hullukaan. Ehkä tasapainoisin tyyli olisi jostain konservatiivisen valmentamisen ja Matikaisen välistä.

Voisiko asia olla niin, että vieraspelit saadaan toimimaan paremmin sen takia, että bussilla fyysisesti toiselle puolelle Suomea meneminen tuntuu ihan oikeasti työnteolta ja koko joukkue suorittaa ainakin vaadittavan minimitason ihan itsensäkin takia kun perseily 0-7 voi mennä korvien väliin? Tämä kertoo sen, että ei se matkustaminen nyt ihan pakkopullaa ole joukkueelle. Kotipeleissä tuntuu, että pelaajien onnistumistaso jakaantuu paljon voimakkaammin kuin Urholta seuratessa (vieraspelit).
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Alleviivaan tämän täysin eli kirjoitukseni meni aika pitkälle lietsomiseksi. Pidän kuitenkin kiinni siitä väitteestä, että kotona olisi syytä onnistua tai edes syttyä paremmin, vaikka sitten vieraissa menisikin välillä penkin alle. Vielä viime kaudella pelit olivat kotona järjestään trillereitä. Joukkue syttyi taistelemaan jostain syystä peli toisensa jälkeen voitosta jossain kohtaa peliä. Tällä kaudella samanlaista tendenssiä ei ole ollut, vaikka todella hyviä pelejä on ollut joukossa.

Itse asiassa Ässät oli jo viime kaudella parempi vieraissa kuin kotona (täpärästi tosin, pisteet jakautuivat 57-62). Itselläni olisi kova kiusaus syyttää kaikesta porilaista yleisöä, mutta jos nyt jätetään provot pois, niin eiköhän tähän mahda olla ihan pelilliset syyt. Useimmat joukkueet pelaavat kotona aktiivisemmin kuin vieraissa ja kuten minua pätevämmät analyytikot ovat todenneet, Ässät pärjää nykyisellä pelitavallaan paremmin aktiivisia kuin passiivisia joukkueita vastaan.

Ylipäätään pidän nimenomaan positiivisena sitä että peli toimii nimenomaan vieraissa, sillä se kertoo vahvasta joukkueesta jonka pelitapa toimii. Ässät ei ole enää tsemppijoukkue joka kotiyleisön edessä kasvaa kuusi metriä pituutta ja kutistuu vieraissa saman verran. Faneja tällainen kehitys tietysti syö, mutta onko sillä lopulta väliä, kun joukkue kuitenkin tavoittelee kärkisijoja?

Viime kausi oli suoritusten tasaisuuden puolesta jotakin niin ihmeellistä ettei vastaava tule kai koskaan toistumaan.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voisiko asia olla niin, että vieraspelit saadaan toimimaan paremmin sen takia, että bussilla fyysisesti toiselle puolelle Suomea meneminen tuntuu ihan oikeasti työnteolta ja koko joukkue suorittaa ainakin vaadittavan minimitason ihan itsensäkin takia kun perseily 0-7 voi mennä korvien väliin? Tämä kertoo sen, että ei se matkustaminen nyt ihan pakkopullaa ole joukkueelle. Kotipeleissä tuntuu, että pelaajien onnistumistaso jakaantuu paljon voimakkaammin kuin Urholta seuratessa (vieraspelit).

Tuskin se matkustaminen sinällään on iso asia, vaan sanoisin, että Ässät pelaa tiukasti omalla systeemillään kaikissa peleissä ja vastustajan pelitapa muuttuu pelistä toiseen, eilen tuli sitten vastaan aivan uudenlainen vastustaja. Tähän mennessä on nähty, että Ässien systeemiin puree ainakin kaksi vastustajan pelitapaa, eli vanhanaikainen keskialueen träppi ja eilisen sekä viime kevään Blues-otteluiden perusteella todella syvään tuotu karvaus. Kummallakin tavalla saadaan kiekon lähelle Ässien hyökätessä vastustajan pelaajien ylivoima, eilen se tuli Ässien oman siniviivan vaiheille ja träppiä pelaavaa vastustajaa vastaan se tulee vastustajan siniviivalle.

Sinällään ymmärrän Karria, että tässä vaiheessa ei vielä kannata muuttaa omia systeemejä yhden ottelun takia, vaan harjoitellaan omaa peruspelitapaa takaraivoon. Mutta joskus joulutauon aikana pitää rakentaa se toinen vaihtoehtoinen pelitapa, joka saadaaan tarvittaessa käyttöön kesken ottelun. Eilisen pelin voittamisen kannalta olisi ollut viisasta luopua sentterin hakemisesta omissa ja pistää vain kiekkoa lasin kautta keskialueelle, jolloin Zapon tyyppinen laituri olisi muutaman kerran voittanut vastustajan pakin ja suora maalitilanne olisi ollut valmis tai ainakin vaihtoehtoisesti olisi päästy paremmista asemista karvaamaan kiekkoa vastustajan päädystä. Nythän eilen hierottiin omissa kiekon kanssa niin kauan, että kun lopulta kiekko saatiin Bluesin alueelle, oli mentävä vaihtoon ja Blues sai rakentaa kaikessa rauhassa seuraavaa peliään.

Ässien nelonen, niin kuin neloskentät yleensäkin, pyrkii pelaamaan kiekon nopeasti mahdollisimman kauas omasta maalista ja tästä syystä neloskenttä tekikin ainoan maalin ja oli muutenkin Ässien kentistä paras. Voittavassa pelitavassa muidenkin kenttien olisi pitänyt pelata kuten nelonen pelasi eilen.

Oma selkeä pelitapa on yleensä ottaen valttia runkosarjassa, koska ääriharvoin vastustaja on valmis tekemään tuollaista työmäärä tiistai-iltana minkä Blues teki eilen. Toisaalta play-offissa joka joukkue on valmis tekemään työtä ja sitä varten pitää olla valmiina se vaihtoehtoinen oma pelitapa. Blues pudotti Ässät ja Jypin viime keväänä juuri sen takia, että runkosarjan ykkönen ja kakkonen yrittivät pelata täsmälleen samalla systeemillä kuin millä runkosarjaa oli dominoitu. Bluesin kovan karvauksen alla sekä Jypin että Ässien peli muuttui isolta osalta neppailuksi ja oma pelitapa olisi pitänyt vaihtaa enemmän pystysuunnan peliksi, jossa kiekko olisi saatu siiretty nopeammin vastustajan paineen alta kohti vastustajan maalia ja aloitettu haalarihommat siellä.

Ensi kevään menestyksen suhteen on erittäin kriittistä, että Karri + muu valmennnustiimi on pannut merkille tämän asian ja on valmistanut joukkueen pelaamaan myös sitä perinteistä ping-pong kiekkoa omista keskialueelle ja takaisin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ensi kevään menestyksen suhteen on erittäin kriittistä, että Karri + muu valmennnustiimi on pannut merkille tämän asian ja on valmistanut joukkueen pelaamaan myös sitä perinteistä ping-pong kiekkoa omista keskialueelle ja takaisin.

Tämä pelitapa vaatii mielestäni ainoastaan johtajuutta valmennukselta, joukkue varmasti osaa päätykiekon pelaamisen, mutta siihen sitoutuminen vaatii valmennuksen auktoriteettia.

Kirjoittelin Jyrkkiö-ketjuun Kiven peluuttamisesta ja kopion osan siitä tännekin.

Tässä näkyy mielestäni Kiven epävarmuus valmentajana, hän haluaa voittaa joka pelin ja tietyllä tavalla pelaa pleijareita jo nyt. Valmennus ei uskalla täysillä toteuttaa ison rosterin antamaa mahdollisuutta, he pelkäävät, että Jyrkkiö, Malkamäki, Mielonen, Aaltonen, Palonen, Redulinc ja Ruisma häviäisivät pelejä. Näin saattaisi ollankin, joku peli voisi tulla takkiin, mutta pitkässä juoksussa laajasta peluuttamisesta olisi hyötyä. Pitkän kauden aikana tulee loukkaantumisia, taantumisia, väsymistä jne., silloin pitää olla reserviä

Itse kaipaan Dufvan ja Matikaisen tapaista rohkeutta kierrättää suurta kokoonpanoa. Väittäisin, että Ässät hyötyisi tästä tulevaisuudessa. Ensi kauteen olisi helpompaa lähteä, mikäli esimerkiksi Ruismalla ja Redulincillä oli ensimmäiset liigapelit vyöllä, toisaalta keväällä saatetaan tarvita loukkaantumisten takia Jyrkkiötä tai vaikka Aaltosta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä pelitapa vaatii mielestäni ainoastaan johtajuutta valmennukselta, joukkue varmasti osaa päätykiekon pelaamisen, mutta siihen sitoutuminen vaatii valmennuksen auktoriteettia.

Niin, eli sitä hereillä olemista. Ilmeisesti valmennus luotti eilen vain siihen että joukkueen taitotaso on joka tapauksessa niin paljon parempi kuin Bluesilla että voitto tulee sitkeästi omalla tyylillä. Tätä näkyi ajoittain viime kaudellakin, päätä hakattiin seinään täydet kolme erää.

Tässä näkyy mielestäni Kiven epävarmuus valmentajana, hän haluaa voittaa joka pelin ja tietyllä tavalla pelaa pleijareita jo nyt.

Onko tämä toisaalta mikään ihme, niin moni odotti Kiven floppaavan eikä Rockyn saappaisiin astuminen ollut viime kauden jäljiltä varmastikaan helppoa. Peluutuksesta olen silti samaa mieltä, vielä pari vuotta sitten porattiin kun ei ole tarpeeksi hyviä pelaajia, nyt niitä vuokraillaan pitkin Suomea ja seuraavaksi varmaan ulkomaillekin. Kiva tietysti että muutkin saavat nauttia porilaisesta osaamisesta...
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä pelitapa vaatii mielestäni ainoastaan johtajuutta valmennukselta, joukkue varmasti osaa päätykiekon pelaamisen, mutta siihen sitoutuminen vaatii valmennuksen auktoriteettia.

Jollain tasolla ehkä voidaan pelata päätykiekkoa vain käskyttämällä, mutta kyllä siinäkin on omat laatutekinjänsä, jotka tulevat esiin vain harjoittelemalla. Pakin pitää mennä ensimmäisenä joka kiekkoon, pelata suoraan ylöspäin, sentteri plokkaa vastustajan laituria, laituri haasta vastustajan kiekollisen puolen pakkia, paineettoman puolen laituri kaventaa voimakkaasti keskustaan, jne. Hommahan täytyy tehdä niin hyvin, että vastustaja luopuu kovasta karvauksestaan tai mahdollisesti träpistä, jolloin Ässät pääsee taas pelaamaan omalla peruspelitavallaan.

Toinen huomattava asia on, että Ässien omilta 88/89 junnuilta päätykiekko oli suorastaan kiellettyä, koska junnuissa haluttiin kehittää ennen kaikkea pelaajien kiekollista peliä. Eli kaikkiaan pystykiekko ei ole kaikkiaan kovinkaan tuttua läheskään kaikille joukkueessa.

Kirjoittelin Jyrkkiö-ketjuun Kiven peluuttamisesta ja kopion osan siitä tännekin.

Osittain samaa mieltä peluuttamisesta, toisaalta nähdäkseni Ässien nykyreserveistä ainoastaan Jyrkkiö, Malkamäki ja Laaksonen voivat haastaa kokoonpanoa kaikkien ollessa terveenä. Muille Mestis tai liigalaina on parempi vaihtoehto.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jollain tasolla ehkä voidaan pelata päätykiekkoa vain käskyttämällä, mutta kyllä siinäkin on omat laatutekinjänsä, jotka tulevat esiin vain harjoittelemalla. Pakin pitää mennä ensimmäisenä joka kiekkoon, pelata suoraan ylöspäin, sentteri plokkaa vastustajan laituria, laituri haasta vastustajan kiekollisen puolen pakkia, paineettoman puolen laituri kaventaa voimakkaasti keskustaan, jne. Hommahan täytyy tehdä niin hyvin, että vastustaja luopuu kovasta karvauksestaan tai mahdollisesti träpistä, jolloin Ässät pääsee taas pelaamaan omalla peruspelitavallaan.

Toinen huomattava asia on, että Ässien omilta 88/89 junnuilta päätykiekko oli suorastaan kiellettyä, koska junnuissa haluttiin kehittää ennen kaikkea pelaajien kiekollista peliä. Eli kaikkiaan pystykiekko ei ole kaikkiaan kovinkaan tuttua läheskään kaikille joukkueessa.



Osittain samaa mieltä peluuttamisesta, toisaalta nähdäkseni Ässien nykyreserveistä ainoastaan Jyrkkiö, Malkamäki ja Laaksonen voivat haastaa kokoonpanoa kaikkien ollessa terveenä. Muille Mestis tai liigalaina on parempi vaihtoehto.

Tarkoitin kirjoituksellani, että päätykiekko pelaaminen on mielestäni sen verran yksinkertainen pelitapa, että sen harjoittelu ei montaa toistoa vaadi. Toteutus taas vaatii nöyryyttä, jotta ajoitukset menevät kohdilleen, eikä kukaan ala sooloilemaan.

Kasiyseillä päätykiekko oli kielletty, mutta ei Joensuu mielestäni kasikasien kanssa ollut tässä asiassa ehdoton.

Rendulicin ja Ruisman peluuttaminen palvelisi tulevaisuutta, joku lyhyt pätkä Porissa, muuten Mestistä. Enkä kyllä Aaltostakaan hylkäisi.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Rendulicin ja Ruisman peluuttaminen palvelisi tulevaisuutta, joku lyhyt pätkä Porissa, muuten Mestistä. Enkä kyllä Aaltostakaan hylkäisi.

Hyvin pohdit asiaa mielestäni. Mutta eiköhän Ruisman pelit olla Porissa nähty hetkeksi pre-seasonia lukuunottamatta? Sillanpään soppari ja toisaalta Ruisman näytöt tällä kaudella mestiksessä sinetöivät Ruisman kohtalon, eli johonkin ylöspyrkivään joukkueeseen, mutta Porissa ei liigaa pelaavaan kokoonpanoon liene näillä näytöillä asiaa?

Borna sen sijaan saanee taas näyttöpaikan ens vuoden harjoitusotteluissa ja toivottavasti pystyy ottamaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Aaltonen taas oli huti, potentiaalia oli mielestäni kolmisen kautta takaisin, kun väänsi U-20 joukkueessa ja mestistä Salmisen ja Kemppaisen kanssa. Nyt Kemppainen on liigan kärkisenttereitä kolmosketjutasolla ja Sakke painaa pisteitä hyvällä vauhdilla, hänen taitojaankaan kukaan ei kiellä, kun ei enää pelaa Porissa.

Aaltonen on menetetty, yhtä lailla kuin Huhtanen Lukossa, Samoin Ruisma, niin valitettavaa kuin se onkin. Jäljelle jää Rendulic, hän on ollut hyvä ja liigassa riitäisi varmaan asenetta. Köyhän miehen Komarow, sanon minä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvin pohdit asiaa mielestäni. Mutta eiköhän Ruisman pelit olla Porissa nähty hetkeksi pre-seasonia lukuunottamatta? Sillanpään soppari ja toisaalta Ruisman näytöt tällä kaudella mestiksessä sinetöivät Ruisman kohtalon, eli johonkin ylöspyrkivään joukkueeseen, mutta Porissa ei liigaa pelaavaan kokoonpanoon liene näillä näytöillä asiaa?...

Pitäisi Ruisman ehdottomasti Porissa sparraamassa Niemeä, en nimittäin usko Mikan nousuun ilman keppiä eli kilpailua.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös