Kip Brennan HIFK:hon

  • 375 827
  • 1 175

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyseistä Bicekiä huhuttiin myös jossain vaiheessa meille. Olisi mielestäni ollut ihan kelvollinen hankinta.
Voisiko olla niin, että jos HIFK on miehen kanssa neuvotellut, niin homma on kaatunut siihen, ettei olisi saatu koko kauden kattavaa sopimusta. Joku jo tuolla Jypin puolella spekuloi sitä, että taitaa Bicekillä edelleen kiilua ruplat silmissä ja jos syyskausi sujuu hyvin, niin eiköhän tuolta itänaapurista löydy ottajia.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jokeriosiossa ollaan keskusteltu aika paljon siitä, että onko kotoisessa liigassamme tarvetta Kipin tyyliselle "pelotteelle". Meiltä löytyy kova Helenius ja kovauho Nielikäinen jotka pelaavat joukkueessamme valmennuksen valitsemina ja roolitettuita. Näin on varmasti myös Brennanin kohdalla.

Kausi näyttää mitä hyötyä näistä äijistä on joukkueille ja tappeluiden ystävät tietävät kenellä on kovin nyrkki liigassa.

Omasta mielestäni näistä kavereista ei ole mitään hyötyä liigassa. Esimerkiksi Lukossa pelasi viime kaudella herra nimeltä Mike Siklenka. Mies osasi tapella ja teki pakiksi ihan mukavat pisteetkin. Puolustuspäässä kaveri oli kuitenkin täysi sukka eikä pystynyt täyttämään niitä odotuksia mitkä yleensä asetetaan ulkomaalaiselle.

Mitä hyötyä Brennanista on? Nielikäinen/Ben-Amor/Rajamäki tai joku muu kotimainen luupää käy noutamassa kaverin suihkuun. Voi olla, että nenään sattuu mutta ei nämä kaverit siitä välitä. Kyllä uikkarilla pitäisi olla jotain annettavaa myös pelillisesti joukkueelle.
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Mitä hyötyä Brennanista on?

Leipää ja sirkushuveja. Brennan vastaa jälkimmäiseen. Saa nähdä mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa. Todennäköisesti sakkoja sakkoja. Mutta katsotaan nyt ensin ennenkuin tuomitaan.


Kyllä uikkarilla pitäisi olla jotain annettavaa myös pelillisesti joukkueelle.

Näinhän se ihannetilanteessa on. Toisaalta, kyllä fyysinen pelote voidaan ainakin jossainmäärin lukea kategoriaan "pelillinen anti".

Toivottavasti Walsh on "sillai oikeesti" pelillisesti ulkkaripaikkansa väärti, kuin myös tulevat ulkkarit.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vähän jälkijättöisesti, voi olla liigan kovin tai sitten ei mutta ainakin selkeästi hullumpi kuin meidän lempeä jättiläisemme Helge. Helenius sai arvoisensa vastuksen ainakin paikallisvääntöihin ja saadaan taas näitä pippelinmittauskilpailuja.

Jos pistää seiska-Pasille päihin on palkkansa ansainnut. Tosin toivottavasti ei edes saa mahdollisuutta tuolle vaan nielikkä on poissa kun kausi alkaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän Brennanista näy koituvan IFK:lle juurikaan edes kuluja, kun Jokerilandiassa fanit jo täyttä päätä keräävät kolehtia, jonka tuotto kiikutetaan Nordiksen The Officeen välittömästi, jos Brenkku pistää Nielikäistä käkeen. Siihen päälle lisääntyneet katsojatulot, kun kansa parveilee katsomoihin katsomaan tätä Ameriikan-mörköä, niin hankinta taitaa maksaa itsensä takaisin odotettua nopeammin. Hyvässä lykyssä liigan lätkäisemät sakotkin saadaan kuitattua nopeasti.

Näin siis saadaan maksimaalinen näkyvyys medioissa, mutta silti kuitenkin säästyy rahaa niiden "oikeiden" ulkkarivahvistusten hankintaan. Nybarin ja Valtasen aivoitukset alkavat vähitellen aueta. Taitaa ne sittenkin tietää, mitä tekevät.



disclaimer: viesti sisältää huomattavia määriä ironiaa, joka saattaa hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Analyytikolle:
Sanoin, että liigassamme ei ole yhtään kiistatonta maailmantähteä ja vastaat, että Kariya (HPK), Toivonen, Milam, Platt (Ilves) mahtuisivat kaikki meille. Se on eri asia. Yksikään näistä mainitsemistasi nimistä ei todellakaan ole kiistaton maailmantähti, jonka onnistumisen oddsit ovat lähellä sataa. Kariya mahtuisi HIFKiin. Mahtuisi siis nytkin sille vapaana olevalle ulkomaalaispaikalle. Eli Brennan ei ole pelannut meidän versiota Kariyasta ulos. Toivonen on mielenkiintoinen ja potentiaali maalivahti, kuten Markkanen viime kaudella. Meillä ei ole kuitenkaan minkäänlaista absoluuttista takuuta siitä, että Toivonen olisi tulevalla kaudella Pitkämäkeä parempi. On täysin mahdollista, että Pitkämäki on Toivosta parempi. Ymmärtänet eron maailmantähti -osastoon? Spekuloidaan näistä kyseisistä nimistä mielellään lisää, kun liiga etenee. Mielestäni HIFK ei ole tehnyt yhtäkään sysipaskaa hankintaa tähän mennessä. On päivänselvää, että HIFK:sta kuten muistakin joukkueista, tulee löytymään yllättäviä onnistujia ja yhtä yllättäviä epäonnistujia. Sehän tässä nastaa on, ei tämä mitään kliinistä korttipeliä ole. Olisi toki, jos joku SM-liigajoukkue pystyisi signaamaan kovalchukeja ja heatleyita.

Carlosilta fiksu pointti ulkomaalaisista. Mehän emme yleisesti ottaen voi tietää, miten liigaamme rantautuva ulkkari, joka ei ole siis saanut diiliä NHL:stä, Venäjältä, Ruotsista tai Sveitsistä, tulee onnistumaan. Tiedämme ainoastaan sen, että kyseisen pelaajan rahkeet eivät ole riittäneet sinne, minne hän 99% varmuudella on halunnut ja haluaa tulevaisuudessa. Cook koetaan nyt jo menetyksenä ja Walsh floppina. Miksi? Cook tuntui ennakkoon suunnilleen samantasoiselta kaverilta kuin Walsh ja Cook ei millään muotoa tehnyt sellaista vaikutusta, että häenstä olisi ehdottomasti pitänyt pitää kiinni. Oli edullinen low-risk -pelaaja, joka ei isommin mokaillutkaan. Miksi Walsh ei kykenisi vähintään samaan kuin Cook? Stapleton ei siis saanut diiliä Kalpaan aikanaan ja hänet olisi manattu alimpaan helvettiin HIFK-hankintana. Narreissa mies osoittautui hyväksi. Onkohan mahdollista, että KJ:n tyyppisessä valmennuksessa voisi tapahtua samanlaista kehitystä? Corey Murphyn huikeaa tasoa emme mitenkään pystyneet tietämään etukäteen. Tiesimme toki, että hän on hyvä liigapakki, mutta ei täällä nyt helvetti soikoon kukaan vielä tajunnut, että Murphy tulee pelaamaan äärimmäisen huikean kauden suoraan änäriin. Tsekatkaa itse vanhoista viesteistä(nne).

Pärdeltä hyvät pelisysteemistä. Ei ole mitään väliä, vaikka joukkue vilisisi huikeita maalintekijöitä, jos joukkueen pelisysteemi on -tämän nyt heitän ihan hatusta, siksi uskallan liioitella- vaikkapa 80-luvun AHL:stä. Joukkueen on ensinnäkin kyettävä luomaan selvästi yli kymmenen erinomaista maalipaikkaa per ottelu ja lisäksi joukkueen on kyettävä minimoimaan vastustajan maalipaikat. Nämä ovat tärkeämpiä tavoitteita kuin se, minkänimisiä egomaanikkoja joukkue vilisee. HIFK tarjoaa tästä aiheesta paljon esimerkkejä: Kuulan HIFK oli huipputaitava ja käsittämättömän huono voittamaan henkilökohtaiseen tasoonsa nähden. Kuka muuta väittää, niin aika kultaa muistot. Aran 1. kauden HIFK ja Sheddenin HIFK ylisuorittivat materiaaliin nähden. Baxterin HIFK alisuoritti.

Matikaisen Blues, erinomainen hyvä esimerkki, ei ollut kovin nimekäs, mutta osasi jääkiekon perusasiat: riittävästi maalipaikkoja omalla kärsivällisellä systeemillä ja riittävän vähän päästetään vastustajan maaleja sisään. HIFK:lla on ollut jalkeilla 2000-luvulla pirun monta versiota tuosta ensimmäisestä kategoriasta: mielettömän paljon taitavia ja kalliita pelaajia ja säännöllistä surkeutta jääkiekon perusasioissa, kuten maalipaikkojen luomisessa ja ennenkaikkea vastustajan maalimäärien minimoimisessa. Olen paljon innostuneempi siitä, että HIFK menee nyt perusasioiden suuntaan, eikä ole säästänyt esimerkiksi valmennuksen suhteen. Bluesin imu pelaajamarkkinoilla on kasvanut, koska joukkue on osoittanut, mihin se "nimettömänä" pystyy. Sama tulee tapahtumaan HIFK:lle sikäli, kun nokka onnistuu.

Topiciin liittyen: Siitä ei tosiaan kannata olla nyt aivan varma, että HIFK teki kuten meikäläinen joskus harvoin ruokakauppaan eksyessään. Jos mulla on lista, missä lukee leipää ja maitoa, enkä löydä haluamaani leipää, niin en kyllä vittu osta maitoakaan. Ihan kostoksi yhteiskunnalle. Nybondasta siteeratakseni: "Palapelimme kokoaminen jatkuu ja yksi puuttuva pala on nyt hankittu". Mielestäni tuossa ei todeta edes rivien välissä, että joukkueen rakennus loppui tähän, koska viimeinen osa löytyi juuri.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei täällä ole kukaan maailmantähtiä vaatinut - riittää kun on pelimies SM-liigassa ja nuo Analyytikon listaamat pelaajat sitä todennäköisesti tulevat olemaan. Ainakin todennäköisemmin kuin Brennan joka hanskaa kerran ja huilaa pelejä, hanskaa toisen kerran ja huilaa pelejä+sakot, hanskaa kolmannen kerran ja hyvästelee SM-liigan. Turhan monelta pääsee innoissaan unohtumaan se että NHL:ssä saa tapella, SM-liigassa ei, joten Brennain avut jäävät täällä hyödyntämättä. Muutamat 10 sekuntia kestävät iskujen vaihdot Heleniuksen kanssa eivät mielestäni ole ulkomaalaispaikan arvoisia.

Hifk tuskin tulee lisää pakkeja hommaamaan - Nybari on itse sanonut että nuorille pitää antaa vastuuta.
Hyökkääjä voi tulla mutta jos niistäkään ei lähdetä kilpailemaan hinnassa muiden kanssa, niin täytyy toivoa että löytävät uuden "Stapletonin".

Cook on rightin pakki joita Hifkissä ei ole yhtään - muuten lienee samaa tasoa Walshin kanssa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Analyytikolle:
Sanoin, että liigassamme ei ole yhtään kiistatonta maailmantähteä ja vastaat, että Kariya (HPK), Toivonen, Milam, Platt (Ilves) mahtuisivat kaikki meille. Se on eri asia. Yksikään näistä mainitsemistasi nimistä ei todellakaan ole kiistaton maailmantähti, jonka onnistumisen oddsit ovat lähellä sataa. Kariya mahtuisi HIFKiin. Mahtuisi siis nytkin sille vapaana olevalle ulkomaalaispaikalle. Eli Brennan ei ole pelannut meidän versiota Kariyasta ulos. Toivonen on mielenkiintoinen ja potentiaali maalivahti, kuten Markkanen viime kaudella. Meillä ei ole kuitenkaan minkäänlaista absoluuttista takuuta siitä, että Toivonen olisi tulevalla kaudella Pitkämäkeä parempi. On täysin mahdollista, että Pitkämäki on Toivosta parempi. Ymmärtänet eron maailmantähti -osastoon? Spekuloidaan näistä kyseisistä nimistä mielellään lisää, kun liiga etenee. Mielestäni HIFK ei ole tehnyt yhtäkään sysipaskaa hankintaa tähän mennessä. On päivänselvää, että HIFK:sta kuten muistakin joukkueista, tulee löytymään yllättäviä onnistujia ja yhtä yllättäviä epäonnistujia. Sehän tässä nastaa on, ei tämä mitään kliinistä korttipeliä ole. Olisi toki, jos joku SM-liigajoukkue pystyisi signaamaan kovalchukeja ja heatleyita.

No tämä on osaltaa myös makukysymys sen suhteen, keitä pelaajia pitää maailmantähtinä. Itse en erityisemmin tästä hiustenhalkomisesta innostu ja uskoisin sinunkin ymmärtäneen minun pointtini. En tiedä kuinka kaukaa haettua on todeta Toivosen olevan maailmanluokan maalivahti, mutta mielestäni hän on Pitkämäkeä oletusarvoisesti kovempi nimi. Ja Pitkämäki taasen on selvä parannus Lundelliin nähden. Näin tämä veskarikuvio menee omassa arvoasteikossani.

Mutta tästä maailmantähtikuviosta on kohtalaisen turhaa mielestäni mitellä. Jatkuvasti tänne Pohjolaan tuntuu ihan kovia nimiä tippuvan, mutta he eivät tule HIFK:hon. Ja tämä huolestuttaa minua.

Omasta mielestä HIFK ei ole tehnyt vielä yhtäkään hutihankintaa, vaikka en täysin Brennanin hankintaa ymmärräkään. Sen tosin ymmärrän, että kaiken maailman Jonne Virtaset jättänevät meidän taitopelaajat rauhaan, mutta mun mielestä tämän hetken rosterista on vaikea löytää puhtaita taitopelaajia (tyyliin Caloun, Bednar) Loppi poislukien. Taito, missä pelaa?

Pelisysteemistä sen verran, että niistä paikoista pitää sitten vielä tehdä maalit ne maalit. Tämä on ollut ongelmana HIFK:ssa ja siksi minä peräänkuulutan sitä taitoa HIFK:hon. Ja tästä syystä homma tyssää viimeistään playoffeissa, kun peli muuttuu tarkemmaksi ja maalipaikat vähenevät. Joku saattaa muistaa taisteluparin Chiodo-Pikkarainen kevään 07 playoffeista.

Topiciin liittyen: Siitä ei tosiaan kannata olla nyt aivan varma, että HIFK teki kuten meikäläinen joskus harvoin ruokakauppaan eksyessään. Jos mulla on lista, missä lukee leipää ja maitoa, enkä löydä haluamaani leipää, niin en kyllä vittu osta maitoakaan. Ihan kostoksi yhteiskunnalle. Nybondasta siteeratakseni: "Palapelimme kokoaminen jatkuu ja yksi puuttuva pala on nyt hankittu". Mielestäni tuossa ei todeta edes rivien välissä, että joukkueen rakennus loppui tähän, koska viimeinen osa löytyi juuri.

Tosimies leipoo sämpylänsä itse. En kyllä ymmärrä, miten tuon Nybondaksen toteamuksen voisi eri tavalla (kuin mainitset) edes ymmärtää. Fakta on vain se, että taitaa ne todelliset vahvistukset ja vaihtoehdot käydä vähiin, mitä pidemmäs kausi etenee. Siinä onkin sitten paha hokea, että jengin rakennus on vielä kesken. Mutta katsellaan, tippuuhan niitä suomalaisia mahdollisesti vielä syksyn aikana takaisin kotimaahan.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cook on rightin pakki joita Hifkissä ei ole yhtään - muuten lienee samaa tasoa Walshin kanssa.
Täytyy toivoa ettei taso ole sama. Jos on niin HIFK ei tee Walshilla yhtään mitään ja kaveri pitäisi laittaa vaihtoon välittömästi. Walshin on pakko olla todellinen vahvistus joka menee pelillisesti sekä Kankaanperän, Heikkisen että Pikkaraisen tasolle. Mitään järkeä ei ole hommata uutta ykkösparin puolustajaa ja änkeä Walsh kolmospariin.

Brennan ei ole este snaipperin ja pakin hommaamiselle. Suurin este uuden pakin hommaamiselle on tavallaan Walsh. Mutta jos Walsh ns. "skulaa homman himaan" ja lunastaa paikkansa ykköpuolustajien joukossa niin mikäs siinä, hyvähän se olisi. Mutta lähtökohtaisesti Walshin on oltava vähintään kakkosparin puolustaja, mieluummin ykkösparin, muuten vaihtoon ja uutta kaveria tilalle.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Vielä 10 vuotta sitten olisi Brennanin kaltaisille pelaajille huudettu hurraata Nordiksella ja muuallakin. Nykyään ovat säännöt erilaiset. SM-Liiga kitkee pelikielloilla ja käsittämättömillä sakoilla tappelijat pois. Uskon että Brennan on huomioitu myös Arto I Järvelän ja muiden dumareiden palavereissa, tai huomioidaan tässä ennen kauden alkua. Kaveri on silmätikku heti kättelyssä ja Lintumäellä ja muilla kukkahattutädeillä-ja sedillä on jo sakkolaput esitäytettynä.

Näiden lisäksi iltapäivälehtien roskatoimittajat kuolaavat jo raflaavia otsikoita miten HIFK sikailee ja hankkii ammattitappelijoita liigaan.

Noh, palstamillimetrit ovat taattuja. Saa nähdä montako kertaa esim KOFF uhkaa ensi kaudella vetäytyä sponssihommista. Vaikka me HIFK;n fanit olisimmekin sitä mieltä että Brennanin kaltaisia tarvitaan, niin yleinen mielipide on tällaisia vastaan. Suurinta meteliähän pitävät ne jotka eivät jääkiekosta tiedä mitään eivätkä edes käy peleissä. Jeesustelu ja nössöily on muotia Tarja Halosen Suomessa!

Saa nähdä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Muutamat 10 sekuntia kestävät iskujen vaihdot Heleniuksen kanssa eivät mielestäni ole ulkomaalaispaikan arvoisia.

Muista Norton-efekti, jolla narrit haki eräät liigahistorian helpoimmat 3 pinnaa Nordikselta. Jos Jokerit-HIFK -matsissa tapahtuu niin, että Brennan nuijii selvästi Heleniuksen, on satavarmaa, että narripakan kaverit kutistuvat 10 kg per jätkä ja sama päinvastoin meillä. Mikäli tämän tuloksena noukimme 3 pinnaa Hartwallilta, meille aika harvinaista herkkua, voidaan myllykuviota pitää onnistuneena? Narrit kohdataan nyt kai (?) kuusi kertaa ja jokaisessa kohtaamisessa on jaossa 3 pinnaa. Myllykuvio on ajateltu ehkä siis vain muutamaan otteluun, mutta kyllähän Brennan voi auttaa joukkuetta tämän lisäksi samoin kuin Gagnon auttoi narreja 2000-luvun alussa. Ja Nickerson Ässiä joukkueen hopeaa tuoneella kaudella: Joukkueen maalille ei ajella kovin herkästi, jälkipeli hyökkääjiämme kohtaan vähenee, samoin maalivahtimme tullaan jättämään rauhaan. Pitkässä juoksussa Brennanilla haetaan kyllä joukkueelle lisää voittomahdollisuuksia. Jos hänet olisi hankittu paikallisten pelotteeksi, ei diilistä olisi tehty vuoden mittaista. Usko tai älä, Brennan on jopa scoutattu. Kaiken pitää näissäkin hankinnoissa tähdätä siihen, että pitkällä tähtäimellä joukkue hyötyy hankinnasta ihan pinnojen muodossa. Yhden-kahden ottelun sekoilut ovat pieni otos liki 60 matsin sarjasta. Ja hyvää -heh- viihdettä. Lostedtin legendaariset sekoiluajat muistetaan meillä vieläkin - ja ne tapahtuivat siis nimenomaan silloin, kun Sheddenin HIFK menestyi kokonaisuudessaan yläkanttiin. Kokonaisuus ratkaisee.

Erona Brennanin ja vaikkapa Ustrnulin hankinnassa on se, että jälkimmäinen oli Penan lyhyen tähtäimen kuvio. Ei ollut otettu selvää esimerkiksi kaverin aivotärähdysalttiudesta. Brennanille on ollut paikka keväästä alkaen, siksi otin silloin esiin sen, että joukkueeseen tulee vielä inkkari + profiilipakki. Odotan yhtä malttamattomana kuin sinäkin sitä profiilipakkia. Inkkari ei syrjäyttänyt häntä. Enkä minäkään intoile, jos kaudestamme tulee samanlainen kuin Lukon edellisestä kaudesta: kiloja ja lihaksia ilman menestystä. HIFK:n urheilullinen menestys on ihan virallisestikin kirjattu uuden hallituksen tavoitteisiin, ei markkinoinnin ammattilaisille kelpaa se, että joukkue sikailee ja ördää. Miksi riittäisi? SW-kuviota tässä yritetään toistaa ja KJ on siinä innolla mukana. Kysyn jälleen kerran; mikä muu paikka SM-liigassa voisi olla kovempi sulka hattuun kuin nostaa HIFK menestykseen ryminän kera? Ei KJ tyhmä ole, kyllä hän tietää ja muistaa, mistä Erkka ja Rami nousivat lopulta maajoukkueen peräsimeen. HIFK:sta se kaikki alkoi.

Hifk tuskin tulee lisää pakkeja hommaamaan - Nybari on itse sanonut että nuorille pitää antaa vastuuta.

HIFK täydentää pomminvarmasti pakkiosastoaan ja vieläpä nopeasti, jos kauden alku osoittaa, että venymisiä siellä ei tule tapahtumaan ja joukkue ei saavuta tarpeeksi pisteitä. Muista Kärpät - aina on täydennetty kauden mittaan.

Cook on rightin pakki joita Hifkissä ei ole yhtään - muuten lienee samaa tasoa Walshin kanssa.

Karalahden kanssa olisi kannattanut tehdä sopimus. Kotimainen, kova rightin pakki, jonka yhteistyö KJ:n ja erityisesti Hakkaraisen kanssa toimi loistavasti. 4 ulkkarin systeemissä Cook olisi ilman muuta kannattanut pitää tasaisuutensa ja kätisyytensä takia. Ylivoimiin liittyen HIFK on nyt jo kokeillut keväältä tuttua kuviota, missä I. Pikkarainen ottaa toisen pakin paikan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Brennan ei ole este snaipperin ja pakin hommaamiselle. Suurin este uuden pakin hommaamiselle on tavallaan Walsh. Mutta jos Walsh ns. "skulaa homman himaan" ja lunastaa paikkansa ykköpuolustajien joukossa niin mikäs siinä, hyvähän se olisi. Mutta lähtökohtaisesti Walshin on oltava vähintään kakkosparin puolustaja, mieluummin ykkösparin, muuten vaihtoon ja uutta kaveria tilalle.

Tämä on aivan helvetin hyvä viesti. Walsh on erittäin kalpea stuntti NHL-diilin saaneelle Faheylle, jonka siis alunperin piti olla se puuttuva profiilipakki. Brennan + Fahey sen piti olla, saatiin Brennan + Walsh. Pakko tässä on luottaa siihen, että pakkia etsitään yhä kissojen, koirien ja miinaharavoiden kanssa. Tähän paikkaan eivät nämä Petri Kokot ja OP Grönholmitkaan riitä. Hyviä pakkeja on perkeleen vaikea saada kiinni, onneksi saatiin Kankaanperä. Siksi pakit jäävät ikävä kyllä jälkipäähän hankintalistoilla osastossa "toteutuneet". Mutta en silti jättäisi muita palasia ottamatta. Pidän siitä asenteesta, että haetaan Fahey-tasoa ja jos ei saada, ei oteta heti perään Niskasta. Vielä on yksi paikka auki.

edit: Niin, Cookhan oli meillä 3-4 parin pakki. Ei riitä. Eikä pidä riittä Walshillekaan.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
No kerro nyt sitten edes koko liigasta viimeisiltä n. viideltä kaudelta, kuinka monta NHL-leiri dropouttia on meille tullut siinä loka-marraskuussa? Itselle ei heti tule yhtään mieleen.

Ai ifk:n johdon pitäisi nyt miettiä "ei sieltä ole tähän aikaan vuodesta tullut muutenkaan pelaajia niin turhaan me lähetään edes yrittämään".
Sieltä vapautuu kuitenkin aika paljon pelaajia, joille kelpaisi pesti täällä ykköskenttään hyvällä liksalla. Eikä me tarvita muuta kun se yks sniper. Kautosen suhteilla voitaisiin se yksi sieltä kaivaa. Sitä vartenhan se meille palkattiin.

http://www.hifk.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=735&Itemid=31

Brenkku päässyt jo treenaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Conda

Jäsen
Muista Norton-efekti, jolla narrit haki eräät liigahistorian helpoimmat 3 pinnaa Nordikselta.

Täällä muistetaan, mutta mahd. suihkuun siirtymisen jälkeen (Brennan Vs. Nielikäinen/Helge) Nielipuoli/Heluna pääsee hääräämään ja pelottelemaan. Toki HIFK:ssa on moniosaajia, mutta tilanne ei liene selkeä HIFK:n etu.
Uskoakseni Jokerit hakee tämän nyrkkisankarin pois heti pelin alussa, jos tälle linjalle lähdetään?

En tarkoita, että pelote olisi turha tai että pelotteita pitäisi olla useita. Mietityttää vaan tämä taktinen puoli tämänkin suhteen.
Veikkaan ekassa paikallisessa pikaista yhteenottoa, sillä nämä molemmat narrit eivät ole pelilillisesti kovinkaan tärkeitä - samassa viisikossa pelillinen vitsi tms.

Norton-efekti toimi siksi, että kukaan ei uskaltanut käydä hakemassa miestä pois. Tämä tuskin toimii nyt samalla kaavalla, mutta kyllähän hyvässä jengissä pitää olla kaikki osa-alueet kohdillaan. Nyt vielä se kovalla prosentilla viimeistelevä hyökkääjä sekä rightin pakki tuomaan yv:hen lisää variaatiomahdollisuuksia ja vetoja... Vaikeita yhtälöitä, sillä ostomiehillä omat pojat tippuu taas alempiin rooleihin. No, ainakin pääsee 100-varmasti valittamaan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä muistetaan, mutta mahd. suihkuun siirtymisen jälkeen (Brennan Vs. Nielikäinen/Helge) Nielipuoli/Heluna pääsee hääräämään ja pelottelemaan. Toki HIFK:ssa on moniosaajia, mutta tilanne ei liene selkeä HIFK:n etu.
Uskoakseni Jokerit hakee tämän nyrkkisankarin pois heti pelin alussa, jos tälle linjalle lähdetään?
Lisäksi Heleniusta varten on ihan turha hommata vastinetta, koska Sami ei "häärää ja pelottele", vaan on sellainen gentle giant, kuten täälläkin on jo moneen kertaan todettu. Sami ei tule antamaan kenellekään yksipuolista sakinhivutusta, vaikka joku kuinka sikailisi. Nielikäinen on jo sitten vähän erityyppinen säätäjä.

Jos pelottelulinjalle halutaan lähteä, niin eikö kannattaisi laittaa joku Honkanen & herra x ensin halaamaan Nielikäisen ja Heleniuksen pois kentältä, jonka jälkeen Brennan saisi yksikseen heilua ja möheltää?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Täällä muistetaan, mutta mahd. suihkuun siirtymisen jälkeen (Brennan Vs. Nielikäinen/Helge) Nielipuoli/Heluna pääsee hääräämään ja pelottelemaan. Toki HIFK:ssa on moniosaajia, mutta tilanne ei liene selkeä HIFK:n etu.

Ensinnäkin, ihan jo pelkästään Helen tuntien, olen satavarma, että Brennanin mahdollinen hanskauspari on Sami itse. Vittu sieltä mitään Nielikäistä lähetetä, sehän olisi loukkaus Samille. Sama kuin pistäisi rankkaria vetämään Kankaanperän joukkueen ykkösmiehen sijaan. Jos nämä isot pojat lähtevät suihkuun, niin ei HIFK:lla (Honkanen, Kankaanperä, Liivik) ole yhtään mitään hätää Nielikäisen kanssa, pientä rajaa nyt sentään. Meillä on lihaa ja voimaa nyt aivan loistavasti. Ja valmentajat + seurajohtajat + pelaajat haluavat kuitenkin napata sen 3 pinnaa ensisijaisesti kummallakin puolella.

Kaikki kunnia kotimaisille sälleille Samista alaspäin, mutta varsinaista pelote-efektiä ei sieltä löydy. Useinhan SM-liigamatseissa voi olla ns. ison myllyn (Vopat / Kanki) seurana pienempi (Luttinen / Järventie), mutta ei HIFK:ssa ja Jokereissa tyhmiä olla edellisen casen jäljiltä. Olen 90% varma, että isompia nyrkkikarkeloita ei tulla näkemään, ottavat Brennan ja Sami mittaa tai eivät. Eihän silloinkaan tapeltu, kun Gagnon pelasi ja meillä oli Mac & Pasi. Pojat vain "olivat olemassa". Ja turha vinkua, että sejase ei lähtenyt, muuten olisi ollut myllyjä. Kukaan ei paiskannut hanskoja jäähän toisen edessä "wanna go" -pohjalta. Kyllä myllyn saa aikaiseksi, jos oikeasti haluaa.

Kun katsoo HIFK:n miehistöä, on oikeastaan päivänselvää, että ns. inkkarille jätettiin paikka. HIFK ei halua uhrata Kankaanperää, Petrelliä, Pesosta ja kumppaneita nyrkkikarkeloihin. Kaikkihan muistavat I. Pikkaraisen ja Siklenkan välisen?
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Kun katsoo HIFK:n miehistöä, on oikeastaan päivänselvää, että ns. inkkarille jätettiin paikka. HIFK ei halua uhrata Kankaanperää, Petrelliä, Pesosta ja kumppaneita nyrkkikarkeloihin.

Mikähän mahtaa olla Miliisin funktio tässä yhtälössä? En usko hänen kehittyneen pelillisesti niin paljoa, että niillä avuilla sai paikan rosterista.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
"Just in case ja popkornia naamariin" rooli.

Ymmärrän kyllä, mutta lähinnä hain asetelmaa, että miksi Miliisi on hankittu, jos Inkkarille oli jo paikka? Miliisi kykenee ottamaan tanssiaskelia ja sitäkautta ottamaan pelaajan mukaan suihkuun, joten miksi sitten tuhlata arvokas ulkkaripaikka tähän? Tai toisinpäin, miksi sainata Miliisi, jos kerran oli jo Inkkarin mentävä aukko?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos pelottelulinjalle halutaan lähteä, niin eikö kannattaisi laittaa joku Honkanen & herra x ensin halaamaan Nielikäisen ja Heleniuksen pois kentältä, jonka jälkeen Brennan saisi yksikseen heilua ja möheltää?

Itse olen kelannut asiaa siltä kantilta, että jos Brennan ja Sami siirtyvät valssin tahtiin pukukopin puolelle, niin Miliisi lienee ihan riittävä halailukumppani, jos Nielikäinen rupeaa pitämään jotain älämölöötä. Kun sekä Heluna että The Pasi ovat sitten ulkona, pääsee IFK:n yhä runsaslukuinen telaketjuosasto toteuttamaan itseään kenenkään estelemättä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Ensinnäkin, ihan jo pelkästään Helen tuntien, olen satavarma, että Brennanin mahdollinen hanskauspari on Sami itse. Vittu sieltä mitään Nielikäistä lähetetä, sehän olisi loukkaus Samille. Sama kuin pistäisi rankkaria vetämään Kankaanperän joukkueen ykkösmiehen sijaan. Jos nämä isot pojat lähtevät suihkuun, niin ei HIFK:lla (Honkanen, Kankaanperä, Liivik) ole yhtään mitään hätää Nielikäisen kanssa, pientä rajaa nyt sentään. Meillä on lihaa ja voimaa nyt aivan loistavasti. Ja valmentajat + seurajohtajat + pelaajat haluavat kuitenkin napata sen 3 pinnaa ensisijaisesti kummallakin puolella.
Lihavoidusta samaa mieltä. Siksi uskonkin, että Jokerit päästää Pasin irti heti alussa ja Pasi mellastaa niin kauan kun saa. Jos Honkanen ei ole kokoonpanossa, niin HIFK menettää väkisin kovemman pelaajan. Tai vaihtoehtoisesti antaa Pasin mellastaa. Ehkä silti HIFK:n etujen mukaista, että Brennan Pasia vastaan lähtee, koska Sami ei, kuten moneen kertaan todettu, mitään härdelliä yksin järjestä.

Pitää muistaa, että Jokereilla on puolustuksessa myös Kuparinen, joka vastaa aikalailla Kankea ja lisäksi Hyvönen, jonka voi uhrata. Hyökkäyksessä vielä liigatasolla tekijämiehet Jykä & Tomek.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tehdään leikkimielinen(huom!) tilanne. Kauden avauksessa Helge ja Brenkku tappelevat itsensä suihkuun. Peli on ollut muutenkin kuuma. Tässä vaiheessa Nielikäinen käy huitaisemassa Pitkämäkeä sormille ja kaikki pelaajat hyppäävät kaukaloon. Tässä taistelupareja:

Ilkka Pikkarainen-Tomek Valtonen
Arttu Luttinen-Jyrki Louhi
Siim Liivik-Janne Lahti
Lennart Petrell-Janne Hauhtonen
Jussi Pesonen-Tomi Mäki
Jermu Porthen-Jani Rita
Markus Kankaanperä-Pasi Nielikäinen
Ilkka Heikkinen-Mikko Jokela
Jani Honkanen-Tom Koivisto

Tästä leikkimielisestä hahmotelmasta huomaa kuinka lihapitoinen on ifk:n pakka. Jätin Mikki Hiiri-osaston pois, eikä siltikään riittänyt ifk:n pojille pareja. Noihan ois jääny ihan jyrän alle! Aina sattuu ja tapahtuu. Älkää ottako tätä sitten turhan vakavasti.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Tästä leikkimielisestä hahmotelmasta huomaa kuinka lihapitoinen on ifk:n pakka. Jätin Mikki Hiiri-osaston pois, eikä siltikään riittänyt ifk:n pojille pareja. Noihan ois jääny ihan jyrän alle! Aina sattuu ja tapahtuu. Älkää ottako tätä sitten turhan vakavasti.
Emme ota. Otamme kuitenkin vapauden lisätä Jokereilta Kuparisen (en kyllä ole varma, onko pelikunnossa kauden avauksessa), Hyvösen ja Vauhkosen (eivät kyllä välttämättä mahdu kokoonpanoon). Valtonenhan ei varmasti ole mukana ennen tammikuuta, joten hänet voit vastaavasti poistaa humoristiselta listaltasi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tästä leikkimielisestä hahmotelmasta huomaa kuinka lihapitoinen on ifk:n pakka. Jätin Mikki Hiiri-osaston pois, eikä siltikään riittänyt ifk:n pojille pareja. Noihan ois jääny ihan jyrän alle! Aina sattuu ja tapahtuu. Älkää ottako tätä sitten turhan vakavasti.

Ilman Lasse Korhosta ja Tommi Kovastakin kieltämättä aika makoisen näköinen balanssi. Tässähän tulee oikeasti vittu ikävä kiintiöpygmiä! Ja pygmillä en tarkoita Kimmo Kuhta -tyyppistä ei-tappelevaa pelaajaa. Kiintiöpygmiksi pääsee vain aidolla Haile Gebrselassie -vartalolla ja sen lisäksi pelitaitoja ei saisi olla liikaa. Hedberg, Korhonen, Tuominen, Rajala....jatkumo näyttää katkeavan.

Miliisin uskotaan pystyvän myös ns. peruspuolustamiseen nykyliigassa, joka kärsii kroonisesta pakkipulasta. Hän pelasi kohtuulliset Mestiksen playoffit KooKoossa ja sai jo tuolloin nimensä HIFK:n papereihin. Mikäli oikein muistan, ei hän Pelicansissakaan ollut täysin tumpelo tappelukone. Lisäksi HIFK:lla on Housun takana erittäin nuori ja kokematon mv-osasto, jonka itseluottamusta halutaan pitää yllä sillä, että poikien ei tarvitse pelätä kiekkojen lisäksi isoja pahoja setiä koko ajan. Näin kerrotaan joukkueen sisältäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös