Kimmo Kuhta – comeback!

  • 624 774
  • 1 791

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itsekin katsoin ottelua URHOlta kun oli vielä yksi sarjakortin matsi käyttämättä, Kiben kunniakierros oli ottelun kohokohta ja hieno ele kaikkinensa tehdä tämä ottelun lopussa aikalisän aikana. Kiitos myös tifosta porukalle kuka siitä vastuussa, Kibe jos kuka ansaitsee tämän.

Paita kattoon. Iso Kiitos ja syvä kummarrus. Kibe pelasi koko liigauran HIFK:ssa "mun aikakaudella", ei montaa näin kovaa jätkää ole ollut HIFK:ssa viimeisen 20 vuoden aikana kun on tullut tiiviisti käytyä hallilla.


_
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on jäänyt palavimmin verkkokalvoille Kiben mestaruuskevään maali II. finaalissa Espoossa, kun karkasi läpiajoon ja kylmän viileästi veivasi 0-3 IFK:lle. Sillon mä tiesin et Kannu tulee Stadiin. Yksi törkeen hieno muisto on myös kun Ville ja Kibe nosti kannun IV. finaalin jälkeen. Se on hetki joka löytyy ikuistettuna takkahuoneen seinältä - those were the days! No, pleijarit alkaa ja mikäs sen makeempaa, kuin Kille naulais sen maalin kaks jatkoilla.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Harvinainen pelaaja nykyajan palkkasoturien tai vaihtamisen takia seuraa vaihtavien pelaajien joukossa. Pakko nostaa hattua sellaisen pelaajan edessä, joka on yhtä uskollinen seuralleen. Myös seuralta hieno ele saattaa yksi aikakausi päätökseen, tuollaisesta jää kaikille osapuolille enemmän käteen pitkässä juoksussa kuin jostain huolellisesti tauluhuoraamiseen käytetystä aikalisästä.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Kiitos Kibe näistä upeista vuosista! Ikuinen numero 9 IFK:ssa!
Henkilökohtainen 2000-luvun suosikkipelaaja!

Käsi lippaan, paita kattoon ja tippa linssiin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Suuret kiitokset Kibelle täältäkin. Arvostan, ei ole nykylätkässä montaa pelaajaa, joka pelaa lähes koko uransa SM-liigassa ja samassa seurassa. Ehdottomasti jäihin #9.
 

avojääpommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistan vikan playoff-pelin kaudella 04-05, kun tiedossa oli että Kibe lähtee Sveitsiin seuraavaksi kaudeksi. Ajattelin surullisin mielin, että ei nähdä tätä miestä pitkään aikaan jos koskaan IFK:ssa.

Niin se vaan kuitenkin tuli yhden kauden jälkeen takas himaan.

Kiitos Kibe jokaisesta pelistä.

Ja onhan tässä vielä n. 15 matsia jäljellä. :)
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Aina on Kiben maalit lämmittänyt sydäntä enemmän kuin kenenkään muun. Tuuletukset, jäähyväiset, mestaruusjuhlat. Kibe jos joku on ollut tämän joukkueen sydän jo pitkän aikaa. Todella haikealta tuntuu. Paita kattoon.
 
Muistan vikan playoff-pelin kaudella 04-05, kun tiedossa oli että Kibe lähtee Sveitsiin seuraavaksi kaudeksi. Ajattelin surullisin mielin, että ei nähdä tätä miestä pitkään aikaan jos koskaan IFK:ssa.

Kyllä, ne hetket, kun Kibe kaarteli viimeisenä pois jäältä ja kundin olemuksesta huokui halu kääntyä ympäri ja palata vielä ottamaan yleisönsä, olivat jotain käsittämätöntä.

Edellämainittujen lisäksi täytyy nostaa esille Kiben läpiajo mestaruuskevään neljännessä Jokeriottelussa jatkoajalla. Kibe nöyryytti Lasakia ja ujutti kiekon ohi slovakivahdin, hanskat kattoon ja kohti pyttyä. Erityisen hyvältä se tuntui juuri siksi, että kyseessä oli Kimmo Kuhta, tuo ikuiseksi pudotuspeliepäonnistujaksi tuomittu IFK-ikoni. Tiukimmassa mahdollisessa paikassa kylmähermoinen suoritus. Silti itselle vieläkin suurempi juttu oli tuo Ilves -sarjan game 7 ja kaksi maalia, vaikka vastustajan riveissä muuan Cory Murphy auttoi Ipaa roikkumaan mukana. Taisi Kibe muuten viedä kärkimiinalla itse Raimo Helmistä tuossa toisessa maalissaan.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Kiitos Kibe. Mies jolla on kilvenmuotoinen sydän.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Hieno mies! Olen nostanut ja nostan jatkossakin maljoja tälle miehelle! Kiitos Kibe!
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Kiitos Kibe!
Muistoissa on se hirvittävä polkeminen ja vauhti jolla Kibe painaa kaukalossa. Puhe mestaruusjuhlissa, todella liikuttava, siinä kyynel tuli itsellekin silmään.
Ja tietysti eilinen jää mieleen.

Paljon hyviä hetkiä koettiin yhdessä ja myös monta huonompaa.
 

numB62

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KoTU, Jets, Ville Rajala
Viereisestä pöydästä tulen keskeyttämään, mutta salinette sen.

Kimmo Kuhta. Herra IFK. Stadilainen. Ikoni. Numero 9.

Hattu päästä ja paita kattoon. Uskon, että koko kiekkoa seuraava liigakansa toivoo tätä. Kuhta, jos joku, ansaitsee tämän.

Kiitos Kimmo Kuhta. Teitpä mitä tahansa, nostit tunteet esille.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Fiilistellään vielä vähän tuubista löytyneellä videolla:
Kimmo Kuhta #9~Red,white and blue - YouTube

Mulla on parhaiten piirtynyt mieleen Kiben tuuletukset tehdyn maalin jälkeen, kaarto kulmaan, handut kohti kattoa ja katse kohti luisteleviin pelikavereihin. Hyvä esimerkki oli jonkun mainitsema Talviklassikon maali.


_
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viereisestä pöydästä tulen keskeyttämään, mutta salinette sen.

Tottakai. Aidot ikonit ovat niin harvassa, että heitä kunnioitetaan yli joukkuerajojen. Kimmo Kuhta on niitä pelaajia, joita aniharvat vastustajien fanit inhoavat. Siis inhoavat toki sitä, että Kibe on kova mättämään maaleja. Mutta hahmona Kibessä tuskin on kauheasti inhokin ainesta, ellei umpistadilaisuus vituta jotakuta kehä 3:n tuollapuolen. Mun mielestäni Kibessä on paljon samaa kuin narrien äärisympaattisessa Juha Lindissä aikanaan. Hieno kiekkoilija, joka on sattunut menemään tiettyyn joukkueeseen ja viihtynyt siellä. Nurkumatta ja aina jengille pelaten. Lätkän eleettömiä työmiehiä, hienoja hahmoja.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
KIITOS Kibelle näistä kaikista vuosista ja hyvää jatkoa, mitä ikinä keksiikään. Ulkona stikkaa vielä snögee, joten kausi on vielä toivottavasti nuori.

Ai niin. #9 kattoon tietysti.
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Kiitos Kibe

Muistan sen kuin eilisen päivän, vaikka tästä on aikaa jo kohta 16 vuotta. Elettiin kesää -97, kun menin kesäduuniin. Siellä yksi sitten alkoi puhua Järvenpään haukoista ja Kibe Kuhdasta. Sanoi silloin että sitä kannattaa seurata jatkossa, hänestä vielä kuullaan.
Kaudella 99-00 pelipaidat maksoivat 700 mk, mutta syystä tai toisesta Kiben paita oli alennuksessa ja siitä pyydettiin hallilla 600 mk. Kaverin kanssa se sitten ostettiin puoliksi ja eipä ole tullut kaduttua kumpikaan sitä hetkeä.

KIITOS KIMMO KUHTA!!!
 
Viimeksi muokattu:

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Kiitos Kibe. Jään kaipaamaan numeroa 9 jäältä, ensi kauden alusta voimme seurata tätä numeroa Nordiksen katossa.
Hieno urheilija, seuraikooni vailla vertaa. IFK, en gång och alltid pätee Kiben kohdalla osuvasti.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Vuosien varrella ei ole tullut vastaan kovin montaa pelaajaa, joiden ei toivo saavan kiekkoa edes puolittaiselle maalintekopaikalle, mutta Kuhta oli kovimpina vuosinaan yksi näistä. Se laukaus osui ihan käsittämättömän tarkasti verkkoon. Varsinkin ylivoimissa toivoi sen Kiben puolen olevan tarkassa vartioinnissa.

Hieno pelaaj, ja maalintekijänä harvinainen tapaus Suomen maassa. Kättä lippaan ja onnea jatkoon.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fiilistellään vielä vähän tuubista löytyneellä videolla:
Kimmo Kuhta #9~Red,white and blue - YouTube

Kylmät väreet tulee kun katselee tuota videota. Biisikin sopii niin loistavasti. Kyllä tulee iso ikävä Kibeä, siinä on IFK:n kasvot viimeiseltä viideltätoistavuodelta.

Harvassa on tällaiset miehet nykypäivän jääkiekossa. Mua lämmitti ihan helvetisti noi kommentit, että ei pysty yksinkertaisesti laittamaan itseään täysin likoon minkään muun liigajoukkueen pelipaidassa kuin vain ja ainoastaan IFK:n. Yksi kaikkien aikojen hienoimpia IFK pelimiehiä. Ensi kauden alussa paita kattoon!

Se on kohta aika vetää kättä lippaan ja sanoa hyvästit punaiselle #9:lle!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
#9

Mulle suurinta Kibe-juhlaa oli tuo koko kevät 2011. Muistan kuinka harmitti, kun Kibe ei oikein ollut löytänyt paikkaansa 97-98 joukkueesta.

Jengi haukkui aina Kibeä surkeaksi pleijaripelaajaksi ja oli heittämässä sitä pois, vaikka Kibe oli jo todistanut kykynsä Pärä-Harkins-Kibe ketjussa.

Sitten kevät 2011 koitti ja KJn luotto. Vaikka Kiben pleijarikykyjä epäiltiin, niin KJ tiesi Kiben halun voittaa mestaruuden ja sen miten se tulee näkymään koko jengissä. Se silmä KJ:lla on aina ollut. Joukkueessa pitää olla pari kaveria kenellä sydän sykkii enemmän kuin lihakset. Viereen duunarimiehiä kuten PW ja Lennu, niin toinen superketjumme oli valmis. Kille nosti pelaamistaan taas ihan uudelle tasolle. Taklasi, karvasi ja raastoi.

Ja ne kaksi uskomatonta läpiajoa. Ensin Jaffalassa tuo niin ikimuistoinen Lasakin nöyryytys ja sitten se 3-0 maali tokassa finaalissa!

Muistan sanoneeni kaverille, että nyt Kibe tuhosi just Tarkin itseluottamuksen lopullisesti. Se oli niin nöyryyttävä harhautus. Kiss kiss ja kädet kattoon. Meidän Kille. Tänä keväänä vielä pieni puristus ja saadaan tuulettaa taas kanssasi.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Kimmo Kuhta! Kiitos upeista vuosista ja jäätävästä rannarista mistä me fanit ollaan saatu nauttia. Kiitä myös Veetiä sulle antamasta onnenkolikosta, joka varmasti antoi sinulle lisäboostia mestaruuskeväänä. Siinä on mies, En Gång, Alltid IFK.

PS: Hoida se poikas Bluesista Stadin Kingeihin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös