Ilmoitukset

Nimimerkki JypFabu on sivussa seuraavan viikon ajan sääntöjen 2§:n ja 6§:n perusteella.

Nimimerkki BlackWolf on poissa seuraavan viikon sääntöjen 6§:n ja 18§:n perusteella.

Nimimerkki Bobby on seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana jussi_j, 09.05.2012 klo 23.47.

 1. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Juu, otin tuon toisen lainauksen mukaan debattiin viiveellä, koitin vastata useampaan. Ja olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että yleisesti edes kolumneissakaan ei ole esimerkiksi tarkoituksenmukaista levittää väärää tietoa. Pitää pyrkiä siihen, että esitetyt tiedot kestävät tarkastelun. Mielipiteet ja tietojen pohjalta tehdyt johtopäätökset saavat juttutyypin mukaan elää.

  AW
   
 2. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Toimitus loistava haastattelu + artikkeli Antti Pennasen kanssa. Kiitos siitä. Onko Jatkoajalla mitään mahdollisuutta tehdä useammin näitä kattavampia ja pidempiä juttuja valmentajien ja pelaajien kanssa? Näitä on todella mahtavaa lukea ja mielellään lukisi useammin näitä syvällisiä ja perusteltuja juttuja. Kiitoksia joka tapauksessa Wennströmille tästä artikkelista.
   
 3. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuo on irrelevanttia, sillä he usein päätyvät (tämmöistenkin juttujen jälkeen) ammattitoimittajiksi ja Jatkoaika onkin eräänlainen toimittajien näyteikkuna, ja sellaisena itseään mainostaakin (ks. esim. Sinustako Jatkoajan uusi tekijä? | Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta ). Siten pysyn kommentissani "ei haittaa ammatillista uraa", mikä koski muutenkin toimittajien ammattikuntaa yleisemmin. Roskajournalismi on roskajournalismia saipa journalisti palkkaa eli ei.  Lainaus:
  Mitä tarkoittaa, että olisivat kaikkien kanssa yhtäläisiä? Kyllähän esimerkiksi lause "Vastassa on Eero Kilpeläinen, jolle ei yli kahta maalia yhteen otteluun tehdä" olisi jo keskustelupalstallakin aivan idioottimainen tokaisu, kun tälläkin kaudella Eero Kilpeläiselle on yhteen otteluun tehty yli 2 maalia peräti 13 kertaa, joista 12 jo ennen kolumnin julkaisua. Siis yli neljäsosassa Kilpeläisen pelaamia otteluita! Olihan edelliskerrasta tosin ehtinytkin kulua kokonaiset 10 päivää... Edelleen kysyn, mikä tämmöisen "journalismin" arvo on?

  Pointti ei siis ole se, että toimittaja oli ns. väärässä yksittäisessä kolumnissaan, vaan se että hän oli väärässä täysin typerällä ja faktoihin perustumattomalla perustelulla, jollaiseen kukaan jolla olisi vähänkään ns. nahkansa pelissä ei varmasti tulisi, ja tekee tämän "Suomen johtavan jääkiekkomedian" asiantuntijaviittaa käyttäen. Minusta tässä tullaan kahteen johtopäätökseen: Joko toimittaja on niin pihalla, että tosissaan kirjoittaa moista huttua. Tämä olisi uskottavampaa jos hän vaikka löisi vetoa näkemyksensä mukaan, mutta joka tapauksessa herää kysymys miten niin pihalla oleva kaveri halutaan kirjoittamaan johtavaan kiekkomediaan.

  Toinen ja todennäköisempi vaihtoehto on, että kirjoittaja tiesi varsin hyvin että tuokin lause on puhdasta sitä itseään (runkosarjassahan Kilpeläisen gaa:kin oli yli 2), mutta koska kolumni, hän totesi ettei linjan mukaisesti siitä tarvitse välittää tai olla tosissaan, vaan voi kirjoittaa kärjistävän ja tosiasioista irrallisen höpöjutun, jolla oletettavasti saadaan pöhinää ja klikkauksia. Herää kysymys, mikä tässä tapauksessa on journalistinen arvo.

  Sitten kun joku huomauttaa että olipas typerä kirjoitus niin etu- kuin jälkikäteenkin tarkasteltuna, niin ollaan selittelemässä että hei, se oli vaan kolumni ja vieläpä yksittäinen sellainen. No, olen kolumnijournalismia kritisoinut rankasti ennenkin, kun näkökulman ottamisen sijaan puhutaan puhdasta soopaa ja oikeutetaan se nimittämällä tekelettä kolumniksi.
   
 4. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos kehuista. Kyllähän tämä inspiroi muitakin valmentajia vastaavassa laajuudessa jututtamaan, mutta iso homma se kyllä on, ja monta hyvää ideaa jää myös toteuttamatta. Pelaajilla ei ehkä aina ole yhtä paljon sanottavaa, mutta elämäntarina voi olla iso.

  Valmentajien osalta Jussi Tapolasta nyt esimerkiksi aika iso juttu löytyy, ja Pennasta on jututettu aiemminkin laajalti. Kyllähän joku Rautakorpi, Tapola, Jalonen, Virta olisi tämäntyyppisen aiheen parissa herkullinen haastateltava.

  Lainaus:
  Yksi vaihtoehto on myös se, että Kilpeläinen oli ennen kirjoitusta päästänyt pudotuspeleissä vain kerran yli kaksi maalia, nyt keskiarvoltaan 1,62 maalia per 60 minuuttia, ja kirjoittaja on visioinut Kilpeläisen pistävän ns. hanat kiinni loppusarjan ajaksi. Ehkä pikkuisen neuvoisin pirua nyt hellittämään sen Raamatun kanssa. Kolumnistinkin toki kannattaa aina miettiä kielikuviensa ja ilmaisujensa toimivuutta, mutta ihan maailmanloppua en tuosta kyllä löydä.

  Terv, AW
   
 5. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toki näinkin. Missään nimessä maailmanloppu ei ole lähelläkään tuota, mutta palautteeni liittyikin siihen mikä tämmöisen journalismin arvo on. Oma kantani on, että tuollaiset "visioinnit" kuuluvat keskustelupalstalle tai johonkin henkilökohtaiseen blogiin, kun ei niillä todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä, mistä hyvä osoitus heti saatiinkin. Johtavan kiekkomedian asiantuntijatoimittajilta odottaa kuitenkin jotain ihan muuta kuin todellisuudesta irrallista visiointia.

  Mutta eipä tämä suuri asia sinänsä toki ole. Kunhan nyt tuli tartuttua kun palsta ja sivusto on tuttu ja rakaskin paikka.
   
 6. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  @Toimitus ja Juha Oinoselle terveisiä Rautakorpea ja Tapolaa koskevasta artikkelista, ettei Tappara siirtänyt Tapolaa syrjään, vaan Tapola sanoi itse THF:n haastattelussa halunneensa tauon valmentajan hommista. Tuskin Tapparan johto niin hullu olisi ollut että olisi omasta tahdostaan siirtänyt mestaruuksia takovan valmentajan sivuun ja ottanut ns. huonomman tilalle.
   
 7. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa. Crucible.
  Haluan kiittää häntä joka on saanut mm-kisoja koskevan jutun otsikkoon liitettyä iät ja ajat kesälomaansa viettäneen kiekkoilijan nimen, jota d-luokan toimittajat ja klikkimediat myöskin säännöllisesti käyttävät d-luokan juttujaan myydäkseen.

  Eli iso virtuaalinen keskisormi asianosaisille.
   
 8. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Ehlersiltä kysyttiin jutun sisällössä lukijoita kiinnostava kysymys Patrik Laineesta. Mitä otsikoiden pitäisi käsitellä jos ei jutun eniten kiinnostavaa sisältöä?

  terveisin,
  AW
  päätoimittaja
  Jatkoaika.com
   
 9. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mitä sä inhoot
  Saksasta jääkiekkoyhteiskunta - MAAJOUKKUE - 06.05.2017 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Tässä jutussa on hyvä näkökulma ja osaava kirjoittaja, mutta jostain syystä tämä juttu jää täysin pintaraapaisuksi (jos edes siksi), ja sitä kautta sisällöltään täysin nollatasolle. Näin hyvien näkökulmien ja aiheiden kohdalla kannattaisi antaa hieman enemmän aikaa kirjoittaa. Tämä ei kuitenkaan ole mikään päivänpolttava juttu, ei vaikka jutussa käyetään eilistä ottelua. Yhtälailla siihen voisi referoida viikonkin kuluttua, tai parin päivän. Esiin voisi nostaa mm. 2010 pelatun ulkoilmaottelun GER-USA jne.
   
 10. adolf Jäsen

 11. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  No niin oli.

  Lainaus:
   
 12. Valapatto Jäsen

  Lainaus:

  Tämä oli kyllä jo hämmentävän surkeaa tasoa. "Te ette edes tiedä pikkumaiden pelaajia niinku mä nännännää"
   
 13. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Hei,

  näistä kommenteista (kolme viimeisintä viestiä) puuttuivat nyt perustelut kokonaan.

  terveisin,
  Antti Wennström
  päätoimittaja
  Jatkoaika.com
   
 14. Kirjoittelija Jäsen


  Venäjä ja Kanada toki murskasivat aamupäivän peleissä omat vastustajansa suurinumeroisesti. Suomella ei pitäisi kuitenkaan olla varaa ylimielisyyteen joukkueella, jonka runko koostuu pääosin Euroopan keskitason pelaajista. Ranskalla on hyvä ryhmä, jonka ykkösketjun NHL-pelaajat pitivät Leijonia ajoittain pilkkanaan.


  Niin, Ranska toki voitti myös Venäjän vuonna 2013 ja Kanadan vuotta myöhemmin.

  Ranskalaisia ehkä pidetään ylimielisinä ja koppavina siksi, että he ovat ylimielisiä ja koppavia.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa. Crucible.
  "Kun tulos ohjaa ajattelua" noin idealtaan hyvä kolumni. Olkoonkin, että niinhän se menee, urheilu on vahvasti tunnekulttuuria.

  Eri asia sitten just tuo lyhytjänteisyys, tai ei edes se vaan tarve/tyyli vetää överiks 1-2 pelin otannalla. Näin on ehkä ollut ennenkin, some/klikkijournalismin aikana asiat vaan kärjistyy ja reagointi on tapissaan.

  Lisäisin silti, että tuloksen lisäksi myös odotukset, ja ennemminkin ennakkoasenteet ohjaa ajattelua. Vaikeahdon debyyttikauden jäljiltä kivet Marjamäkeä & kumppaneita kohti oli jo poimittu käsiin valmiiksi. Kun alkoi kompurointi, ne lähtivät kuin ohjukset.

  Kenties peluuttamansa tyyli ei miellytä. Kenties naamansa ei miellytä. Kenties ei uskota kykyihinsä valmentaa turnauskiekkoa, tai ylipäänsä auktoriteettiin ja ihmisjohtamiseen valmiiden, tähtipelaajienkin maajoukkueessa.

  Kolumni tais ottaa kantaa tulosorientoituneeseen ajatteluun ylipäänsä, itse lähdin valmentaja/ennakkoasenteet-pohjalta. Ehkä siksi että jokaselle Leijonien päävalmentajalle on vuosien aikana avattu Jatkoajassakin Kenkää!-ketjut kesken pestin.

  Ja suoraan tai rivien välistä eri medioistakin on tulkittavissa, onko suhtautuminen päävalmentajaan neutraali,vai onko lähtökohtasesti valittu jo suunta, johon hyvin herkästi ollaan kallistumassa. Tukijat ja oppositio tuppaa löytymään jokaselle. Ja isojen medioiden kautta mielikuvat vaikuttaa sitten mielipiteisiin laajemmassakin mittakaavassa.
   
 16. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Se mikä minua häiritsi tuossa kirjoituksessa on se että kirjoittaja ikään kuin irrottaa itsensä tämän "Suomen kansan" yläpuolelle ja sieltä käsin toimii tuomion pasuunana tässä tapauksessa nyt kokonaista kansakuntaa kohtaan. Kirjoituksessa on mutkia oikaistu oikein huolella ja kauheaa yleistämistä, jonka vuoksi se on minusta aika heikkoa journalismia. Suomi lähti tuohon peliin ihan kiistattomana ennakkosuosikkina ja on aika halpamaista että tappion jälkeen tullaan sitten viisastelemaan tuohon malliin jollain kaljakellunta jutuilla. Tietysti jos kirjoittajalta löytyy itseltään jostain ennen ottelua julkaistu kirjoitus jossa hän ennustaa Suomen tappiota, niin sitten olen valmis muuttamaan mielipidettäni.

  Tämä artikkeli on sen sijaan jo minusta paljon parempaa matskua.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017 klo 16.08