Kesäolympialaiset 5.–21.8.2016 Rio de Janeiro, Brasilia

  • 38 055
  • 175

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Minä olen enemmälti talvikisamiehiä, mutta onhan kesäkisoissakin oma viehätyksensä. Eivätkä nuo Rion kisat nyt hirveän kaukana ole joten laitetaan ketju pystyyn.

Riossa aloitetaan kisat 3.8 jalkapallolla, avajaiset pidetään 5.8 ja aina haikeutta sisältävät päättäjäiset pidetään 21.8. Olympiaperhe toivottaa näissä kisoissa rugbyn ja golfin tervetulleiksi takaisin kesäolympialaisiin. Näistä golf oli viimeksi mukana 1904, kun taas rugbyn olympiataival keskeytyi vuoden 1924 jälkeen. Tauko on siis ollut kummallakin lajilla hyvin pitkä.

PS: Nämä muuten saattavat olla(voihan Discovery myydä oikeuksia YLE:lle eli mikään ei vielä ole varmaa) viimeiset Yleisradion lähettämät olympiakisat hetkeen, sillä olympialaisten TV-oikeudet siirtyvät Discoveryn haltuun jo vuodeksi 2018, jolloin kisataan talvilajeissa Pyeongchangissa. Eli jos pitää YLE:n olympialähetyksistä, elokuussa kannattaa ottaa kaikki irti!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Jos tässä ihan runolliseksi heittäytyy, niin olympialaisten suola, sokeri, kuorrutus, santsikierros ja ähky on tähtien tuolla puolen kirjoitettu jumalainen näytelmä, eli yleisurheilu. Aivan huikeata draamaa parhaimmillaan ja tästä on itsellä myös tunteikkaita muistoja; Tapio Korjus Seoul 1988, Heli Rantanen Atlanta 1996, Arsi Harju Sydney 2000 ja niin edespäin. Vaikka on ihmemiehiä- ja naisia joiden ura jatkuu pitkiäkin aikoja, niin kyllähän neljän vuoden sykli takaa sen, että sitä suurinta unelmaa, eli olympialaista kultamitalia pääsee urheilija yleensä vain sen jokusen kerran tavoittelemaan. Itse arvotan ne ihmiset, olympiavoittajat siis "urheilun hierarkiassa" hyvin korkealle, vaikka osalle kultainen hetki voi olla onnellisten sattumustenkin summa kaiken natsatessa ns. kohdalleen. Eikä tätä huippusuoritusta välttämättä pysty toistamaan enää seuraavissa olympialaisissa, tai muissakaan uran arvokisoissa. Parjatuilla lupamaksurahoillamme on tuotettu YLE:n toimesta erittäin laadukas noin kolmiviikkoinen lähetys televisioihin ja nyttemmin ansiokkaasti myös nettiin. Siihen vielä päälle lukuisat taustoittavat jutut, niin enempää en ainakaan minä osaa vaatia.

Upeaa elää suomalaisten ja totta kai myös muiden urheilijoiden suoritusten mukana. Moneen lajiin syntyy ihan varkain omat suosikit, joka nostaa kisakokemusta entisestään. Ja kyllä, sen verran menestyshullukin olen, että toivon meidän urheilijoillemme mitalia, jopa kultaa. Se hetki kun Porilaisten Marssi alkaa soida on jotenkin niin maaginen, etenkin kun se meille katsojille niin harvoin enää suodaan.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Olympialaisissa ja etenkin kesäolympialaisissa on loppujen lopuksi todella paljon lajeja joita kadunmiehet ja -naiset eivät seuraa kuin olympialaisten aikana josta syystä monien varsin perinteisten lajien olympiastatuksen voisi nykyaikana kyseenalaistaa. Näille lajeille on kuitenkin ilmeisen tärkeätä se että saavat olla olympialajina. Lisäksi on lajeja jotka kuuluvat olympia-ohjelmistoon mutta lajien parhaat joko eivät halua taikka eivät saa osallistua olympiakisoihin. Joskus olen miettinyt että pitäisi seurata jotakin olympialaista "pikkulajia" netin kautta yhden olympiaadin ajan ja todeta sitten kisojen aikana että kannattiko, onko tutuksi tullutta lajia entistä mielenkiintoisempaa seurata sitten kun on kisat. Tällainen laji voisi olla esim nykyaikainen 5-ottelu, miekkailu tai vaikka käsipallo kansainvälisellä tasolla.

Yleisurheilulla on oma kiistaton asemansa seuratuimpien lajien joukossa ja se on myös erittäin keskeistä sisältöä kesäolympialaisissa. Tältä ainakin suomalaisesta näkökulmasta ajatellen tuntuu. Yleisurheilumaailmassa kuohuu juuri nyt, syynä on doping ja yksi seurausmahdollisuus voi olla se että Venäjä ei saa lähettää Rio de Janeiroon yleisurheilujoukkuetta. Ottamatta kantaa siihen onko tuo mahdollinen seuraus oikein vai ei, jos noin tapahtuu niin silloin Jelena Isinbajeva ei saisi osallistua kisoihin ja se olisi suuri harmin aihe. Minkään tällaisen takia en laittaisi itse kisoja henkilökohtaiseen ja täysin hyödyttömään boikottiin mutta kyllä se silti ikävältä tuntuisi. Yksi Rion kisoihin liittyvä odotuksen aihe minulla on se miten Jelena tulee pärjäämään seiväshypyssä.
 

MegaForce

Jäsen
Itse tykkään jostain syystä seurata pingistä, nelinpelipingistä ja sulkapalloa sekä joitain kamppailulajeja olympialaisten aikana. Yleisurheilu ei keihäsfinaalia lukuunottamatta taida sytyttää..
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mitäs tuumailette, ennenkuin kesäkausi on vielä edes käynnistynyt, kuka urheilija tai mikä viestijoukkue näyttää tässä vaiheessa varmimmalta kultamitalistilta Riossa liittyen yleisurheiluun?

Huomioiden se että osa lajeista on herkempiä epäonnistumisille, mulla tulee mieleen kolme ehdokasta: puolalaiset moukarinheittäjät Pavel Fajdek miehissä ja Anita Wlodarczyk naisissa sekä 10-ottelussa Ashton Eaton. Heillä kaikilla rutiinitulos Riossa riittänee voittoon. Ottaen kuitenkin huomioon se että vaikka Ashton Eaton on osoittatunut todella varmaksi arvokisa-urhailijaksi, 10-ottelussa on mahdollista epäonnistua sekä Trey Hardee kykenee 8700+ tulokseen, pudotan hänet kandidaateista pois. Miesten moukarissa Pars taisi kärsiä loukkaantumisista viime kesänä ja Fajdek lähtee kisaan suurena suosikkina siinäkin tapauksessa että Pars olisi hirmuiskussa, Wlodarczykin tilanne näyttää minusta suhteessa turvallisemmalta kuin Fajdekin joten valintani on Wlodarczyk.

Jamaika naisten pikaviestissä ja USA miesten pitkässä viestissä näyttävät samoin aika varmoilta voittajilta mutta näissä lajeissa voi aika helposti epäonnistua. Toki on useita lajeja joissa on vahva suosikki nähtävillä mutta minulle ei tule mieleen ketään muuta joiden tilanne olisi niin selvä kuin mainitsemieni.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomalaisittain näkymä Rioon on aika samankaltainen kuin muutamiin aiempiin kesäolympialaisiin lähdettäessä. Realismia on saavuttaa 2-4 mitalia ja vahvimmat lajit mitaliodotusten kannalta ovat purjehdus, paini, ammunta ja keihäänheitto.

Yksittäisistä urheilijoista todennäköisin mitalisti on varmastikin Euroopan mestari ja MM-kakkonen Petra Olli, jonka voisi ajatella saavuttavan mitalin jopa 70 prosentin todennäköisyydellä. Sitten keihäsmiehet Pitkämäki ja Ruuskanen ovat potentiaalisia kavereita, mutta toisaalta kilpailutilanne miesten keihäässä on koventunut siinä määrin, että missään määrin varmana keihäsmitskua ei voi pitää, vaikka molemmat todella kovia suorittajia ovatkin. Purjehduksen puolelta Tuula Tenkanen on vahvin kandidaatti. Hän on hyvin tasaisesti viime vuosien arvokisoissa pommittanut sijoja 2-6 ja oletettavasti on noilla sijoilla myös Riossa. Pekingin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela on taas suuri toivo ammunnan puolella. Trap on tietysti arvoituksellinen laji ja marginaalit pienet, mutta kyllähän Satu on osoittanut, että huippupäivänä pystyy nousemaan jopa korkeimmalle korokkeelle.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tuollahan on kovasti lajeja joita ainakaan minun ei tule seurattua lainkaan kuin olympialaisissa. Kuten purjehdus ja ammunta, oikeastaan myös paini. Olen varmastikin väärässä mutta hieman liioitellen sanottuna kisoissa on lajeja joissa olympialaisiin selviytynyt urheilija omaa ainakin jonkinlaisen teoreettisen mitalimahdollisuuden, sanotaan nyt vaikka ammunnassa voisi olla näin. Tässä on eroa yleisurheiluun, joku Nooralotta Neziri saattaa selvitä kisoihin mutta vaikka näin kävisi, hänellä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia saada kisoista mitalia. Tuo oli tosin aika umpimähkäinen heitto, en minä ammuntaa lajina tunne lainkaan.

16-17.4. on Prahassa miekkailun olympiakarsinnat. Suomesta karsintoihin osallistuu miesten kalpaan Niko Vuorinen, naisten kalpaan Catharina Kock sekä naisten florettiin Irene Enright. Noista karsinnoista kisoihin selviää vain kunkin sarjan voittaja. Vuorisen haastattelun voi kuunnella tuolta:
Vieraana miekkailija Niko Vuorinen | Olympiaradio | Radio | Areena | yle.fi
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olen varmastikin väärässä mutta hieman liioitellen sanottuna kisoissa on lajeja joissa olympialaisiin selviytynyt urheilija omaa ainakin jonkinlaisen teoreettisen mitalimahdollisuuden, sanotaan nyt vaikka ammunnassa voisi olla näin. .

Et nyt ainakaan pahasti ole väärässä tuossa. Etenkin haulikkoammunnassa on pitkälti niin, että kaikki olympiapaikan saavuttaneet ovat sillä tasolla, että pystyvät parhaimmillaan tekemään finaalipaikkaan oikeuttavan tuloksen. Ainoan poikkeuksen voi ehkä muodostaa joku Afrikan tai Oseaanian maanosakarsinnoista paikan napannut.

Tässä on eroa yleisurheiluun, joku Nooralotta Neziri saattaa selvitä kisoihin mutta vaikka näin kävisi, hänellä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia saada kisoista mitalia. Tuo oli tosin aika umpimähkäinen heitto, en minä ammuntaa lajina tunne lainkaan.

Sehän tavallaan harmillista onkin, että joihinkin lajeihin on niin kova seula, että potentiaalisia mitalisteja jää rannalle ja toisiin lajeihin pääsee taas kisaajia, joiden kohdalla puhutaan enemmän turistimatkasta kuin menestyksen tavoittelusta. Varmaan aika moni suomalainen urheiluihminen vaihtaisi mieluusti Kaarlo Tapperin ja Tanja Kylliäisen olympiapaikat Marko Kemppaiselle ja Tomi Tuuhalle
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Miekkailun karsintasysteemi tuntuu aika kovalta kun katsoo sitä tuosta: Fencing at the 2016 Summer Olympics – Qualification - Wikipedia, the free encyclopedia

Katsoin tilannetta lähinnä kalpamiekkailun kannalta mutta sama on kai voimassa myös säilässä ja floretissa (sillä poikkeuksella että molemmista puuttuu toinen joukkuekilpailuista joka vaikuttaa myös karsintasysteemiin). Henkilökohtaiseen sarjaan kelpuutetaan 35 miekkailijaa joka tuntuu ihan reilulta luvulta mutta näistä paikoista 24 menee niille maajoukkueille jotka ovat onnistuneet selviämään sarjan joukkuekisaan (*) eli jäljelle jää 11 paikkaa joista kilpailevat ne miekkailijat joiden edustama maajoukkue ei ole selvinnyt joukkuekisaan. Ehkä tämä on reilu systeemi, enhän minä asiaa tunne ja saattaa olla että parhaat miekkailijat löytyvät jo noista porukoista jotka on selvinneet joukkuekisoihin. Miesten kalpamiekkailussa 11 paikasta kolme menee Aasia & Oseaanialle, kaksi Afrikalle, kolme Amerikalle ja kolme Euroopalle, kustakin noista paikoista on enää yksi jakamatta / maanosa.

Periaatteessa on mahdollista että olet miesten kalpamiekkailussa maailman neljänneksi paras mutta et selviä Olympialaisiin. Noin varmaankaan ei kuitenkaan käy. Tsekkasin pikaisesti Lontoon Olympialaisten tuloksia ja siellä miesten kalpamiekkailussa hopean sai norjalainen, Norja ei saanut joukkuetta joukkuekisaan eli kyseinen miekkailija on saanut yhden noista 11 yksittäispaikasta mikäli silloin karsintasysteemi oli samanlainen kuin nyt on.

(*) Vaikuttaa aika "köyhältä" systeemiltä. Eli jos joku maa saa maajoukkuepaikan, sen kolme miekkailijaa ovat mukana myös henkilökohtaisessa kisassa, kuuluivatpa maailman 35 parhaan miekkalijan joukkoon tai eivät. No, noin säästetään matka- ja majoituskuluissa.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
(*) Vaikuttaa aika "köyhältä" systeemiltä. Eli jos joku maa saa maajoukkuepaikan, sen kolme miekkailijaa ovat mukana myös henkilökohtaisessa kisassa, kuuluivatpa maailman 35 parhaan miekkalijan joukkoon tai eivät. No, noin säästetään matka- ja majoituskuluissa.

Ainakin voimistelussahan on käytössä hyvin pitkälle samanlainen systeemi. Jotta pääsee telinekohtaisiin voimistelukisoihin mukaan joukkuekisaan selvinneiden maiden ulkopuolelta, niin pitää vetää kani hatusta EM-kisojen telinekohtaisissa finaaleissa tai sitten läpäistä melkoinen karsintamylly. Jotenkin tuollainen karsintasysteemi tökkii, mutta ehkä se on vain oman ymmärryksen puutetta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
100 päivää kisoihin ja TV2:ssa menossa jonkinlainen ennakointilähetys.

TV2:sta tulee sitten puhtaasti olympiakanava kisoihin ja lähetys jatkuu yhtämittaisesti avajaisista päättäjäisiin 24/7. Yle FEM kulkee sitten myös siinä rinnalla. Kuulostaa hyvältä.
 
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
100 päivää kisoihin ja TV2:ssa menossa jonkinlainen ennakointilähetys.

TV2:sta tulee sitten puhtaasti olympiakanava kisoihin ja lähetys jatkuu yhtämittaisesti avajaisista päättäjäisiin 24/7. Yle FEM kulkee sitten myös siinä rinnalla. Kuulostaa hyvältä.

Todellakin. Myös nuo raikkaat juontajavalinnat on kiva veto, vähän vaihteluakin totuttuihin eikä ihmisiä vain urheilun puolelta. Osaamista kuitenkin löytyy ettei homma mene mielettömäksi sekoiluksi.
 

marakatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers, Suomi
Mitäs tuumailette, ennenkuin kesäkausi on vielä edes käynnistynyt, kuka urheilija tai mikä viestijoukkue näyttää tässä vaiheessa varmimmalta kultamitalistilta Riossa liittyen yleisurheiluun?

Kun tuli tuossa katsottua Rabatin Timanttiliigan osakilpailu, niin nostaisin Caster Semenyan esiin. Tuost kun vähän vielä vetristyy, niin voi vetää 1.55 alkuisia aikoja.

Noin muuten mainitsemiesi Anita W:n ja Aston E:n lisäksi on aina M. Farah ja E. Kemboi, joille muut perinteisesti hölmöilevät kuin tarjoittimelle paikan viimeisen kierroksen kirille. Usain Bolt alkaa hiipua, että eräilla putipuhtaalla jenkillä ja arvokisoissa aina venyvällä jamaikalaisella [<ironiaa] olisi mahdollisuus, mutta ei taida pää vieläkään kestää. se juniorijenkki ei ole vielä tarpeeksi nopea.

Edit: Tietysti ainahan on Sandra Perkovic. Mielenkiintoista myös nähdä millaiseen kuntoon Valeri Vil.... öh siis Adams saa itsensä.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Oikea päätös urheilun kannalta, mutta arvatenkin tästä Silovikit saavat lisää bensaa sisäiseen "muu maailma on Venäjää vastaan" propagandaansa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yle kertoo, että jotkin urheilijat voivat saada erityisluvan osallistumiseen.

Mahdollista toki on, että jotkin urheilijat saavat KOK:lta erityisluvan osallistua olympialaisiin. Kuitenkin Ylen jutussa IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski toteaa, että ei usko niitä erityislupia irtoavan:

"IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski ei usko, että Kansainvälinen olympiakomitea armahtaa venäläisiä poikkeusluvilla Rioon."

IAAF jätti Venäjän parantamaan tapojaan: "Koimme, että nyt on laitettava kova kovaa vastaan" | Yle Urheilu | yle.fi
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Toivotaan että Jelena Isinbajeva, maailman paras naisseiväshyppääjä, saa poikkeusluvan kilpailla kisoissa ja saa päättää uransa olympialaisiin kuten oli tarkoitus kun aikanaan jäi äitiyslomalle urheilusta. Yleisurheilukenttien kuningatar ansaitsisi sen.

En pistäisi pahakseni myöskään Darya Klishinan poikkeuslupaa.

Näin suomalaisittain yleisurheilun lisäksi naisten maantiepyöräily kiinnostaa isosti kun siellä saa jännitää Laura Lepistön menestysmahdollisuuksia, maantiepyöräilyn reitti tosin on mäkinen joka ei parhaiten Lauran ominaisuuksia palvele mutta jos ratkaisu haetaan loppukirissä niin Laura voi kuin voi tehdä yllätyksen sen on tän kauden maantiekisat osoittaneet. Maantiepyöräily kiinnostaa muutenkin kuin pelkästään naisten osalta mutta miesten puolella ei ole jännitystä suomalaisten osalta. No Italian Nibalin ja Slovakian Saganin puolesta nyt voi ainakin jännittää. Ja mielenkiintoista nähdä korjaako Tony Martin tempon olympiakultaa. Muita mielenkiintoisia lajeja on ainakin uimahypyt. Purjehdus oli viime kisoissa yllättävä nousija ja siinä nähtiin varsinkin Silja Lehtisen venekunnan osalta mielenkiintoista kilpailua, harmi että kyseistä match racing purjehdusluokka ei enää kisoissa nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Keitä muuten palstalaiset veikkaavat olympiatulen sytyttäjiksi? Olen tässä pohdiskellut ja nettiä lukenut aktiivisesti joten olen itse päätynyt viiteen nimeen ja kahteen ylläriin eli jytkyyn:

- Pele, jota monet pitävät edelleen kautta aikain parhaimpana urheilijana.
- Oscar Schmidt, yksi parhaimmista koripalloilijoista, joka ei pelannut otteluakaan NBA:ssa. Ei pelannut isossa liigassa, koska halusi pysyä maajoukkuessa, tämän on pakko olla plussaa brassien sytyttäjävalinnoissa.
- Robert Scheidt, yhä uraansa jatkava purjehtija, joka on voittanut kaksi olympiakultaa ja kolme muuta olympiamitalia sekä lukuisia muita purjehdustitteleitä.
- Vanderlei de Lima, maratonilla olympiapronssia Ateenassa 2004 saavuttanut juoksija, joka joutui ko. kisassa Neil Horan -nimisen pastorin tönäisemäksi KÄRKIPAIKALLA ollessaan. De Lima palkittiin noissa kisoissa Pierre De Coubertin -mitalilla, koska hän suhtautui Horanin tuuppaisuun tyynesti ja juhli pronssiaan, mikä osoitti urheiluhenkeä.
- Maria Esther Bueno oli 50-luvun lopusta 60-luvun loppupuolelle maailman parhaimpia naistennispelaajia, jolla on kaksinpelistä seitsemän GS-voittoa, nelinpelistä 11 GS-voittoa (oli muuten ensimmäinen nainen, joka voitti kaikki GS-nelinpelit samana vuonna) ja yksi GS-titteli sekanelinpelistä. Lienee sanomattakin selvää, että hän oli myös maailmanlistan ykköspelaaja.

Jytkyt:

-Marta on naisjalkapallon legenda ja hyvin monen arvion mukaan se kaikkein paras. Yhä uraansa jatkava Marta on valittu viisi kertaa peräkkäin maailman parhaaksi, hän on naisten MM-kisojen paras maalintekijä koskaan, kaksinkertainen olympiahopeamitalisti ja Brasilian maajoukkueen kapteeni.
- Emerson Fittipaldi, okei on kilpa-autoilija ja siten ehkä "epäurheilija", mutta Brasiliassa autokisat ja etenkin F1 ovat kovassa arvossa ja Fittipaldi on maan ensimmäinen ykkösten maailmanmestari. Lisäksi ukko on nykyisin pahoissa veloissa eli tällä kunniatehtävällä Brasilia voisi osoittaa sympatiansa mestarille.

Ja olisihan siellä vielä Gustavo Kuertenia, Gibaa, Ronaldoa jne. eli tarjontaa kyllä riittää.

Veikkaan kuitenkin, että de Lima saa kunnian olla vuoden 2016 sytyttäjä, JOS sytyttäjiä on vain yksi. Se hänen tarinansa on kuitenkin niin olympiahenkeä tihkuva. Pele on toki ennakkoon odotetuin, mutta epäilen hänen olevan sittenkin liian itsestäänselvä ja olympiamitali häneltä puuttuu...
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Rubens Barrichello vois olla kova.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Kesäolympialaiset ei sytytä minua yhtä paljon kuin talviolympialaiset, mutta se ei tarkoita ettenkö katsoisi kisoja mahdollisimman paljon. Yleisurheilu ja lentopallo ovat ne kaksi lajia joita tulen seuraamaan eniten. Sen sijaan ammunnat ja kamppailulajit eivät kiinnosta juuri ollenkaan.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Kesäolympialaiset ei sytytä minua yhtä paljon kuin talviolympialaiset, mutta se ei tarkoita ettenkö katsoisi kisoja mahdollisimman paljon. Yleisurheilu ja lentopallo ovat ne kaksi lajia joita tulen seuraamaan eniten. Sen sijaan ammunnat ja kamppailulajit eivät kiinnosta juuri ollenkaan.
Aikataulut (eli aikaero) on sellainen, että täytyy harkita katsomista. Menee muuten rytmit sekaisin, jos alkaa kukkumaan monta yötä peräkkäin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös