Kesän jalkapallosiirrot/huhut 2010

  • 161 244
  • 728

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Chygrynskiy => Shaktar Donetsk

Tässä tuli sitten ilmeisesti n.10 miljoonaa persnettoa. Lisäksi Zlatan lähtee aika suurella todennäköisyydellä huomattavasti halvemmalla hinnalla, jolla saapui Camp Noulle.

Tähän kun lisätään vielä pari muuta puppelointia esim.Caceres, Hleb, Keirrison... voidaan alkaa miettimään, oliko se Txikin & Laportan toiminta sittenkään kaikilta osin niin onnistunutta, jollainen kuva monen mieleen on mestaruuksien myötä piirtynyt?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Chygrynskiy => Shaktar Donetsk
Ei kyllä yllätä yhtään. Kun rosterissa on Pique, Puyol, Marquez ja Milito, on paremmallakin topparilla täysi työ raivata itselleen edes jämäminuutteja. Vielä kun ottaa huomioon, että kaveri tuli lähinnä loukkaantumisvaraksi mutta makasi itse lasaretissa suuren osan kautta, on lähtö odotettu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
http://www.mirrorfootball.co.uk/new...ing-at-35million-exclusive-article516047.html
Tämän Daily Mirrorin arvauksen mukaan Chelsea teki jo 1. tarjouksen Torresista Liverpoolille ja tarjous oli kokoluokkaa £35m.
http://www.telegraph.co.uk/sport/fo...th-Africa-to-capture-50m-Fernando-Torres.html
Daily Telegraph "tietää" puolestaan, että Roman Abramovich lensi E-Afrikkaan varmistaakseen Torresin siirron ja tarjoaa £50m Liverpoolille.

Muitakin huhuja on noissa DM:n ja DT:n jutuissa, mutta lukekaa itse.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei tullut sitten ukrainalaisesta sellaista pitkän tähtäimen hankintaa, jolla perusteella mm. sixtus piti hintaa ihan hyväksyttävänä vuosi sitten :) Karmea virhearviointa Pepiltä, mutta näitä sattuu jokaiselle managerille/valmentajalle jossain vaiheessa uraa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
- Sneijder on Unitedin hankintalistalla. Sopisi kuin nenä päähän Sir Alexin puutteisiin Manchesterin ykkösjengiin.
- Trezeguet matkalla Valenciaan ja Camoranesi Milaniin.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tähän kun lisätään vielä pari muuta puppelointia esim.Caceres, Hleb, Keirrison... voidaan alkaa miettimään, oliko se Txikin & Laportan toiminta sittenkään kaikilta osin niin onnistunutta, jollainen kuva monen mieleen on mestaruuksien myötä piirtynyt?

Yhtään Laportaa puolustelematta täytyy tosin todeta, että nämä Diman ja Zlatanin hankinnat olivat puhtaasti Pepin päätöksiä ja mielihaluja. Pephän sai viime kesänä (kesä 2009) loisteliaan tai siis täydellisen kauden jälkeen huomattavasti enemmän valtaa mitä valmentajilla on puheenjohtajan diktatuuriin monesti luottaneessa Barcassa ollut tapana ja sai sen viimeisen sanan siirtopolitiikassa Laportan suostuessa tähän sillä yksinkertaisesti Joanilla ei ollut varaa menettää Pepiä (Laportan suunnitelmat uran jatkumisesta puheenjohtajuuden jälkeen politiikan saralla), jonka kädestä koko Katalonia söi vaan oli parempi pitää mies tyytyväisenä remmissä mukana.

Näissä mainituissa siirroissa (miinus Zlatan) tulee esiin se Barcan ongelma eli ihmeellinen tarve ostaa kaikkea semitasokasta ja semihyvää eli pelaajia, jotka eivät kuitenkaan ole joko A) vielä riittävän valmiita (lupauksia) tai B) heidän tasonsa ei koskaan tule riittämään sen suurempiin Barcassa (mm. Hleb), ongelma vain tässä on että nämä miehet monesti maksavat sen ~10-25 miljoonaa (monesti ns. "Barca-lisää"), jolloin hintalaatusuhde ei vain kohtaa varsinkaan kun monesti tämän osaston Barca urat tyssäävät osiensa summina alkuunsa eivätkä tee edes pitkää uraa hivenen pienemässä joskin tärkeässä rotaatioroolissa, jolloin voisivat vuosien kuluessa osoittautua hyviksi hankinnoiksi vaikkeivat koskaan sitä kaavailtua roolia ottaisikaan.

Varsinkin näiden muualta hankittujen kalliiden ja ylihypetettyjen nuorukaistan hankintaa en vain ymmärrä sillä La Masia suoltaa jatkuvalla virralla toinen toistaan lupaavimpia kavereita, joille on vieläpä täysin luonnollinen hyppäys siirtyä edustukseenkin sillä sitä he ensinnäkin haluavat palavasti tai siis ovat unelmoineet siitä vuositolkulla eivätkä vain tarjouksia ja vaihtoehtoja plärätessään tajunneet että Barca olisi ihan kiva (jolloin mm. istuvat penkillä kiltisti jos tarve niin vaatii) ja toiseksi ovat jo valmiiksi sinuja Barcan pelifilosofian kanssa sillä se on heille opetettu ja sisäistetty selkärankaan. Lisäksi näihin La Masian kasvatteihin suhtaudutaan niin seuran kuin varsinkin kannattajien osalta kärsivällisesti toisin kuin näiden miljoonahankintojen osalta on minkä Dimakin sai huomata. Hyppy ja roolin ottaminen Barcaan ja Barcassa on siis heille huomattavasti helpompi ympäröivän miljöön puolesta ja kun lahjat ovat monesti vähintään samoja ja osan kohdalla jopa parempiakin kuin näiden muualta hankittujen lupausten niin siinähän sitä ihmettelyä riittääkin.

Omasta mielestäni Barcan siirtopolitiikassa pitäisi siis panostaa joko näihin todellisiin superhankintoihin (mm. Alves, Villa ja sinänsä Zlatankin, joka on ehdottomasti tasokas pelaaja, mutta kyseisessä casessa oli niin paljon muutakin aina hinnasta, Eto'on kautta miehen liialliseen hitauteen, kokohan on juuri sitä mitä ainakin itse kaipasin, mutta liike ei vain tahdo riittää siis tuossa maatapitkin liikuttelussa mitä viime keväänäkin harrastettiin, syksyllähän Zlatun ulottuvuutta osattiin yllätteän jopa hyödyntää, mikä sitten kummallisesti katosi kevään myötä ja palattiin siihen kuin Eto'o painaisi kärjessä ja kas kummaa homma ei enää toiminutkaan, mikä osaltaan vaikuttaa kaikkeen Zlatanin ympärillä pyörivään touhuun ja siten luo omat haasteensa ja pohdintansa) mitkä toki maksavat hirmuisen pinon euroja, mutta tuovat selvää tasoa ja osaamista squadiin ja ennenkaikkea mahtuvat siihen nykytasonsa puitteissa tai sitten näitä edullisia, riittävän tasokkaita ja kokeneita jo maksimitasonsa tai ainakin lähes sen saavuttaneita kavereita rotaatiorooliin (mm. Maxwell), joiden siirron hyväksi osoittautuminen ei vaadi mitään kehittymistä Barcassakin mikä rajallisen peliajan puitteissa ja lahjakkaiden La Masian kasvattien kanssa kilpaillessa sekä mahdollisen suuren hintalapun luodessa omia odotuksia ja ulkoisia paineitaan olisi helpommin sanottu kuin tehty. Eli käytännössä puhutaan ainoastaan hankinnoista, joilla paikataan riittävän valmiiden La Masian lupausten puuttumista juuri kyseiseltä pelipaikalta.

Dimasta vielä sen verran että olihan se vähintäänkin mielenkiintoinen liike ostaa lupaava toppari, joka oli vielä melkoinen raakile 25 miljoonalla rotaatiomieheksi kun avauksen roolista ei ollut tietoakaan. (joka tämän hinnan ja iän hankinnoille pitäsi olla vähintään lähellä, jo sen takia että kehitys etenisi ja kaveri siten kehittyisi hintansa väärtiksi). Kyllähän kaverissa olisi periaatteessa ainekset huippuluokan toppariksi jopa Barcaan, mutta siirto tuli vain aivan liian aikaisin. Muutama vuosi pidempään joko Shaktarissa tai muualla kovassa roolissa sekä ideaalisesti kehittyen ja sitten vasta Barcaan niin tarina olisi voinut olla aivan toinen. Nyt nähtiin melkoinen pannukakku ja ainakin itse yllätyin, että kaveri lopulta myytiin noinkin pienellä persnetolla. Yllätyin toki siitäkin että mies ylipäätään myytiin eikä annettu toista yritystä, mutta kaipa Pepkin sitten näki ja tajusi että perseelleenhän tämä meni ja ettei näissä olosuhteissa ja tässä tilanteessa ollut enää uskoa ukrainalaisen tason nostoon ja kehityksen jatkumiseen, jolloin pelastettiin se mitä pelastettavissa oli.

Melkoiseksi OT:ksi näemmä meni ja oikeampi paikka olisi Barcan kausiketjussa, mutta olkoot nyt täällä.
 
Sekalaisia huhuja päivän lehdistä, lähinnä brittiläisistä julkaisuista, joten scholl älä vaivaudu lukemaan:

- Robinhoa tarjottu kaudeksi lainalle Valenciaan, liittyy kai jotenkin Silvan ostoon?
- Sir Alex haluaa Wesley Sneijderin (no kukapa ei?)
- Joe Colea viedään tällä kertaa Liverpooliin Roy Hodgsonin houkuttelemana
- Saksan MM-tähdistä Lahmia viedään nyt ManUun
- Edelliseen liittyen, Schweinia ja Mülleria viedään Chelseaan
- Chelsea on vahvimmilla myös Sami Khediran hankinnassa (£12 milj)
- Barcelona yhä vahvasti Febregasin perässä
- Diego Forlán ei omien sanojen mukaan tule enää koskaan pelaamaan Englannissa
- Birmingham on Marseillen/Ghanan Andre Ayewin perässä
- Roman Abramovich lentänyt E-Afrikkaan varmistaakseen Fernando Torresin hankinnan.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
According to El Mundo Deportivo, Barcelona are to bid £17million for Manchester United left-back Patrice Evra, who is said to be keen on a move.


Muhahahaha! Uskoo ken tahtoo, mutta tuolla hinnalla ei taatusti lähde.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
"Manchester City have signed Slovak starlet Albert Rusnak, according to MFK Kosice.

The Slovakian outfit have revealed that Rusnak, who has previously spent time on trial at Eastlands, has finalised his move to England.

Kosice have agreed an undisclosed deal with City, who have handed Rusnak a three-year contract.

Rusnak is the latest Kosice player to seal a move abroad following on from the likes of Nemanja Matic - who joined Chelsea last summer."

Uutinen (MFK Kosicen kotisivut)
 

Hybbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, MUFC, FCUM
Daily Mail "tietää", että ManU on tehnyt 29 miljoonan punnan tarjouksen Snejderistä. Saman lähteen mukaan United ja City kilpailevat Mario Balotellista, tosin Cityn ilmaantuminen keskusteluihin on ketään yllättämättä nostanut hintalapun 30 miljoonaan puntaan. Mutta eihän se ole tyhmä joka pyytää.

Evraa huhutaan Barcan lisäksi myös Juventukseen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Torresin siirto Chelseaan pitäisi olla jo todella lähellä, viimeistään kahden viikon päästä pitäsi olla jo tapahtunut jotain konkreettista tämän asian suhteen. Roman on valmis maksamaan jopa 70milj. £:aa Torresista, aika paljon. Lähde: Torresin siirtohuhu. Mutta, näitä kirjoituksia on aina kesällä. Torres olisi kyllä kova hankinta kärkeen, ainoa ongelma on sitten tuo keskikenttä, sinne tarvittaisiin myös pelaajia.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Torresin siirto Chelseaan pitäisi olla jo todella lähellä, viimeistään kahden viikon päästä pitäsi olla jo tapahtunut jotain konkreettista tämän asian suhteen. Roman on valmis maksamaan jopa 70milj. £:aa Torresista, aika paljon. Lähde: Torresin siirtohuhu. Mutta, näitä kirjoituksia on aina kesällä. Torres olisi kyllä kova hankinta kärkeen, ainoa ongelma on sitten tuo keskikenttä, sinne tarvittaisiin myös pelaajia.
Ensimmäinen ja viimeinen siirtohuhu, jota kommentoin tänä kesänä. Vaikka olen ollut periaatteessa Torresin myyntiä vastaan hinnasta riippumatta, niin täytyy sanoa, että tuo spekuloitu 70 miljoonaa puntaa olisi jo sellainen summa, että ymmärtäisin myynnin ja olisin sen valmis jopa hyväksymään, tosin VAIN SILLÄ EHDOLLA, että tuo raha on KOKONAISUUDESSAAN Hodarin käytettävissä uusien pelaajien hankintaan (ja minullahan sitä päätäntävaltaa Liverpool FC:n asioissa todella on...).
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Manchester City are lining up a £20m bid for Chelsea striker Didier Drogba.

Man City meanwhile have turned down a £16.7m offer for Brazilian international forward Robinho from Turkish club Besiktas as the Eastlands side want more for their record £32.5m signing.

City are also eyeing a shock swoop for former Arsenal keeper Richard Wright, who is a free agent after being released by Ipswich.

Aston Villa have told Manchester City they may accept a player in part-exchange for their England midfielder James Milner.

Lähde: BBC gossip & transfers.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/gossip_and_transfers/8802832.stm
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Steven Gerrard on kaikista huolimatta jatkamassa Liverpoolissa juteltuaan uuden managerin kanssa. Jamie Carragher oli ilmeisesti kovassa asemassa suosittelemassa jatkoa Rehdille. Mascherano ei halua taas jatkaa Anfieldillä, vaan haluaa siirtyä muualle. Barcelona ja Internazionale taitaa olla kiivaimmin miehen perässä.

Luis Suarez on taas vahvistanut halunsa siirtyä Ajaxista muualle. Sir Alex ja Tottenham on kiivaimmin miehen perässä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Abramovich ei vastaa edes puhelimeen 20 miljoonalla.
Yhtä vähän siellä Poolin päässä vastataan Chelsean 30 miljoonan tarjoukseen Torresista, joka on Drogbaa kuusi vuotta nuorempi ;) Mutta joo, Chelsea tuskin haluaa myydä ja jos myy, niin vaativat todennäköisesti jotain viittäkymppiä, mitä mikään seura ei suostu tuon ikäisestä pelaajasta maksamaan.

Eiköhän The Sunin toimituksella ole ollut vaan tylsä työpäivä ja jotain on pitänyt keksiä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Torresista on joka päivä huhuja. Tänään Daily Star arvaili, että Chelsean 1. tarjous oli n. £30m.

Torresin väitetään myös sanoneen, että hän pitää mm-kisojen jälkeen 3 viikon loman ja vasta sitten keskustelee Hodgsonin ja Liverpoolin muun johdon kanssa asiat läpi. Sen jälkeen Torres päättää mitä tekee, jääkö vai lähtee Liverpoolista.

En oikein tiedä mihin uskoa, mutta taitaa tämä jahnaus Torresista jatkua pitkälle elokuuhun, joten "don`t go away, we`ll be back after the next commercial break."
 
Yhtä vähän siellä Poolin päässä vastataan Chelsean 30 miljoonan tarjoukseen Torresista

Ai mikä 30 miljoonaa? Juurihan tuoreiden huhujen mukaan Roman on valmis pulittamaan Torresista 70 miljoonaa.

Tuo Cityn Drogbasta tarjoama 20 miljoonaa tarkoitti ilmeisesti vuosipalkkaa, heh.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ai mikä 30 miljoonaa? Juurihan tuoreiden huhujen mukaan Roman on valmis pulittamaan Torresista 70 miljoonaa.
Katso Johanneksen viesti. Tämän päivän brittimediassa on puhuttu Chelsean 30 miljoonan tarjouksesta. Toki Abra varmasti paljon enemmän on valmis lopulta pulittamaan, mutta niin olisi Citykin Drogbasta (mutta ei mitään 50 miljoonaa kuitenkaan).
 

J.Petke

Jäsen
Abramovich ei vastaa edes puhelimeen 20 miljoonalla.

Drogba on yksi niistä miehistä ketä itse en myisi kuin sitten jostain 70 miljoonasta. Drogba on siitä harvinainen kärki, että hän osaa ns. kaiken. Loistavat syötöt, loistavat laukaukset, hyvä pääpeli, heikkouksia ei juuri ole. Jos omaan joukkueeseen pitäisi kärkimies valita niin siinä olisi kyllä Drogba aivan kärjessä.

Chelsean ei tarvitse myydä ketään vaikka Torres tulisikin. Torres, Drogba, Anelka kolmikolla on ihan hyvä lähteä kauteen.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Drogba on yksi niistä miehistä ketä itse en myisi kuin sitten jostain 70 miljoonasta. Drogba on siitä harvinainen kärki, että hän osaa ns. kaiken. Loistavat syötöt, loistavat laukaukset, hyvä pääpeli, heikkouksia ei juuri ole. Jos omaan joukkueeseen pitäisi kärkimies valita niin siinä olisi kyllä Drogba aivan kärjessä.

Tämä on täysin totta, Drogba on todella hyvä pelaaja. Ehkä suurin arvo on monipuolisuus, tai se että hän mahdollistaa paljon eri pelitapoja, voi pelata yksinäisenä piikkinä 4-3-3, tai toisena kärkenä 4-4-2, tai hänen kanssaan voidaan pelata vaikka ihan puhdasta pitkää palloa, tai sopeutuu myös lyhytsyöttöpeliin.

Silti ikää alkaa olla joten tietyllä hinnalla voisi luopua, 20 milliä nyt on kuitenkin liian pieni hinta. Toisaalta hän ei ole ihan huipulla tahkonnut kauhean kauan, tai nousu huipulle kesti jonkun aikaa joten suurien pelimäärien kausia ei niin montaa ole takana joten ihan huippuvuosiakin voi olla useampi vielä jäljellä.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
Yhtä vähän siellä Poolin päässä vastataan Chelsean 30 miljoonan tarjoukseen Torresista, joka on Drogbaa kuusi vuotta nuorempi ;) Mutta joo, Chelsea tuskin haluaa myydä ja jos myy, niin vaativat todennäköisesti jotain viittäkymppiä, mitä mikään seura ei suostu tuon ikäisestä pelaajasta maksamaan.

Eiköhän The Sunin toimituksella ole ollut vaan tylsä työpäivä ja jotain on pitänyt keksiä.
Huhuissahan on nimenomaan sanottu, että Chelsea (Abramovich) aloittaa neuvottelut Liverpoolin kanssa 30 miljoonasta. Uskoisin Liverpoolin luopuvan Torresista noin 40 miljoonalla omistajien painostuksesta, koska raha- tai velkatilanne on tunnetusti mitä on. Aikasempi huhu kertoi Abramovichin lentäneen Etelä-Afrikkaan neuvottelemaan Torresin siirrosta 70 miljoonan tarjous mukanaan.

Toki nämä huhut ovat taas mitä ovat; tuskin Abramovich on Etelä-Afrikkaan lentänyt mitään neuvottelemaan vaan katsomaan pelejä ja tuskin kukaan oikeasti luulee, että Torres liikkuu 30 miljoonalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös