Kent

  • 56 785
  • 330

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Eilen tuli levy haettua paikallisesta marketista ja illalla työn ohessa kuuntelin pariin kertaan. Alku vaikutelma hyvä! Levyn nimi ja ulkoasu vaikuttaa kovin synkältä... Täytyy yrittää suomentaa sanoituksia...

Tack Kent!
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No niin

Nyt tuli levy sitten ihan virallistakin tietä :) postissa, ja kyllähän nyt on pakko vahvistaa niitä käsityksiäni, että levyn hitit ovat omasta mielestäni nimenomaan nuo "400 slag", "Den döda vinkeln" ja "Palace & Main". Kolme ERINOMAISTA biisiä. Sitten tietysti on Max500, mutta se alkaa jo nyt olla soitettu puhki.

"Klåparen" on muuten seuraava biisi, joka alkaa kuulostaa todella hyvältä...näin se juuri menee. Asteittain löytää uusia suosikkeja kun vanhoja on kuunnellut tarpeeksi.

Ei muuta kun perjantaina kaikki Stockalle...saapahan Jocke sutaista nimensä tuohon levyyn...
 
Hyvä on. Parin kuuntelukerran perusteella on tunnelmallisesti palattu takaisin pre-V&A-aikakaudelle - aika likelle HH:n henkeä ja se on hyvä se.

Cannibal tuossa jo luettelikin niitä mieleenjääneimpiä biisejä, mutta uskoisin että lisäkuuntelulla löytyy vielä monta muutakin helmeä.

Ulkoisestikin platta on siisti paketti. Molemmilta puolilta musta cd on komea ja kannen tummennetut muovit hienot.

Tackar ock bockar.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Täytyykin pistää levy tänään imutukseen jahka pääsee himppeen. Tuen Kentiä kuitenkin aivan riittävästi tuolla törkeän hintaisella konserttilipulla, joten olen moraalisesti oikeutettu imuttelemaan itse levyn. Nih.
 

Jet Pilot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Nyt on kuusi kuuntelua takana, ja alkaahan se maittaa pikkuhiljaa. On kyllä eri maata kuin supertarttuvia koukkuja pursuava Vapen & Ammunition, eli monet Kentiin viime levyllä ihastuneet saattavat pettyä.

Tällä hetkellä Klåparen toimii parhaiten, ainoa heikompi kipale tuntuisi olevan Järnspöken. Mutta tuskin tämä pettymystä kenellekään bändistä pitkään diggailleelle tuottaa.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Loistavaa

On kyllä eri maata kuin supertarttuvia koukkuja pursuava Vapen & Ammunition, eli monet Kentiin viime levyllä ihastuneet saattavat pettyä.

Olen hieman eri mieltä. Kyllä tässä tärppejä on vaikka kuinka, vaikkei ehkä tosiaan IHAN samalla lailla kuin V&A:ssa. Tällä hetkellä olen itse siinä vaiheessa, että lähes kaikki biisit kuulostavat jo hyviltä, ja sitten ovat nämä huiput pohjalla: "Max500", "400 slag", "Den döda vinkeln", "Palace & Main" sekä "Klåparen". Kaikki edellä mainitut biisit ovat mielestäni täsmälleen samaa tasoa kuin V&A:n hitit. Loistavia biisejä siis kaikki.

V&A:ssa olivat ns. hittejä "Sundance kid", "Pärlor" (en tajua miten tätä loistavaa, uskomattoman hyvää biisiä ei koskaan lähdetty soittamaan radioissa...), "Dom andra", "Kärleken väntar" ja "FF".
Lisäksi mielestäni "Socker" ja "Sverige" olivat hienoja biisejä. Samalla lailla kun tästä uudesta levystä sellaisiksi noussevat "Du är ånga" ja sitten esimerkiksi joku noista loppupään biiseistä.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että "Du & Jag Döden" on ihan samaa tasoa V&A:n kanssa, kunhan sille antaa aikaa. Tässä tapauksessa Kent kärsii siitä hieman, että V&A oli niin suuri menestys. Sen jälkeen on vaikeaa saada enää sitä samanlaista vaikutusta uuden levyn kautta, vaikka se yhtä hyvä periaatteessa olisikin. Mitä se mielestäni onkin. Lisämaininta pitää myös antaa sinkulla esiintyneelle kauniille biisille: "M". Aivan loistava teos.

Kävin tosiaan eilen Stockalla moikkaamassa Jockea, ja jonot olivat kyllä aivan järjettömät...toiselle osastolle asti. Yllättävän nopeasti se siitä kuitenkin eteni, eikä lopulta tarvinnut paljoa puolta tuntia kauempaa odotella. Kysäisinpä siinä Sirviön Samilta, että koskas meinaatte sen pitkään odotetun DVD:n tehdä, ja vastauksena oli hyvin valitettava: "Ei me tehdä, me tehdään vaan levyjä". Förstår inte....se olisi jättisuccé.

Konserttia odotellessa....
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Loistavaa

Viestin lähetti Cannibal
Olen hieman eri mieltä. Kyllä tässä tärppejä on vaikka kuinka, vaikkei ehkä tosiaan IHAN samalla lailla kuin V&A:ssa.
-clip-
V&A:ssa olivat ns. hittejä "Sundance kid", "Pärlor" (en tajua miten tätä loistavaa, uskomattoman hyvää biisiä ei koskaan lähdetty soittamaan radioissa...), "Dom andra", "Kärleken väntar" ja "FF".

Kolme kertaa olen kuunnellut levyn. Päälimmäinen fiilis on suuri pettymys. Toistaiseksi yksikään biisi ei ole säväyttänyt, eikä hyviä koukkuja ole löytynyt. Puuduttavalta kuulostaa, mutta ehkäpä biisit vielä aukeavat.

Pärlor on loistava biisi, yksi Kentin parhaista! Kyllä se radiossa jonkun verran soi Ruotsin puolella, mutta ihmetellä täytyy, miksei sitä lohkaistu sinkuksi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hyvä levy, joskaan ei ehkä _ihan_ Vapen&Ammunitionin tasoinen. Tosin V&A:n Sverige ja Kärleken väntar olivat niin turhia biisejä, että ne laskevat levyn kokonaisarvosanaa...

No, enivei. Uudella levyllä 400 Lag (tjs) ja Döda vinkeln ovat aivan mahtavia biisejä, oikeastaan neljä-viisi ensimmäistä kipaletta on sellaista tykitystä, ettei pahemmasta väliä.

Kelpaa.
 

tumppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp. Kärpät
Itselleni V&A oli pettymys. Tämä uusi sen sijaan tuo mieleen jopa Verkligenin, mutta ennen kaikkea Hagnesta Hillin, joka on meikäläiselle monessakin mielessä the levy. Berg&Dalvana on musiikkihistorian kauneimpia biisejä. Uskon, että tämä uusi nousee Hagnesta Hillin tasolle, kunhan ehtii kuunnella tarpeeksi ja pääsee jyvälle Jocken sanoista ja sanomasta ja biisit avautuvat paremmin.

Loistava levy!

*tumppi
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Minä edustan niitä vääräuskoisia, joiden mielestä V&A on albumina Kentin paras tuotos. Uutukaisen sain käsiini eilen, enkä parin kuuntelukerran jälkeen lähde sitä vielä arvioimaan. Käytän puheenvuoroni tyystin ulkomusiikillisiin seikkoihin, joista ensimmäinen olkoon kopiointisuojaus.

Ensimmäistä kertaa jäi suojattu levy soimatta stereoissani. En tiedä, millä D&jd on suojattu, mutta hienosti toimii! Voidakseni kuunnella levyä, jouduin tekemään siitä _kopion_ itselleni. Hyvähyvähyvä.

Positiivisesti minut yllätti kuoret ja kansivihko. Ensin mainittu lähinnä siksi, että ne olivat ehjät. Se on harvinaista cdonin toimituksissa. Itse lättykin on tyylikäs ja sointuu ainakin ulkoisesti vuoraukseensa.
 

Fordél

Jäsen
Jotenkin aina kun käy ostamassa uuden Kent-levyn niin on semmonen pieni pelko, että mitäs jos tällä levyllä kaikki sitten romahtaa...No niin ei kuitenkaan onneksi taaskaan käynyt. Levy on taattua Kenttiä. Jotenkin siitä tulee mieleen vähän Verkligen, mutta nykyaikaisillä soundeilla toteutettuna.

Silti..Täysin tyytyväinen ei voi olla. Oon nyt kuunnellut levyn kuutisen kertaa, mutta se ei ole ainakaan vielä kolahtanut satasella. Nyt liikutaan vasta jossain V&A lukemissa eli noin 80. Satasen lukemat tosin tarkottas, että Kent ois pystynyt tekemään uuden Hagnesta Hillin tai Isolan. Mutta eihän sitä tiedä vielä mihin tämän levy yltää. Paljon on kuitenkin uusia hienoja ideoita saatu taas kerran levylle. Esimerkiksi kolmannessa biisissä on ekan kertsi jälkeen todella hieno kohta, jossa biisi kasvaa uskomattomiin mittoihin. Mutta pääasia on se, että levy on mielenkiintoinen ja sitä jaksaa kunnella kerrasta toiseen. Sellasia levyjä kuitenkin tehdään nykyään äärimmäisen vähän, valitettavan vähän.
 
Viimeksi muokattu:
Viestin lähetti Fordél
Esimerkiksi kolmannessa biisissä on ekan kertsi jälkeen todella hieno kohta, jossa biisi kasvaa uskomattomiin mittoihin.

Kyllä! Siinä missä piano tulee mukaan - hienoa!
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä kerrassaan hieno platta. Tässä ei tosiaan koukkuja ole niin paljoa kuin V&A:issa mutta loistava kokonaisuus. Mahtava fiilis jää päälle kun levyä kuuntelee. Parin kuuntelukerran jälkeen on jo ruvennut hyvin avautumaan, nyt kuuntelen sanoituksia entistä tarkemmin ja taattua Kentiähän nekin ovat.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kent sai ensimmäisestä keikastaan melko tylyn arvostelun Aftonbladetissa Ei tuo biisilista kyllä minuakaan innosta, sillä poissaolollaan loistavat suosikkini Pärlor, Sundance Kid, Om du var här ja Livräddaren. Höh, vähän laski kyllä nyt fiilikset.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti Gellner
Höh, vähän laski kyllä nyt fiilikset.
Ei ollut Expressenin arvostelu yhtään parempi, 2 getingar 5:stä mahdollisesta. Harri Mänty totesi ettei samaa showta (tai settilistaa) vedetä vaan että se vaihtuu joka illalle. Pärlor ja Sundance Kid minullekin tulivat ensimmäisinä mieleen mitkä tuohon settilistaan olisi lisättävä jos minä saisin päätää. Muutenkin vähän turhan "slovaripainotteinen" tuo lista.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Palace & main

Viikon verran uusinta Palace & main sinkkua voimasoitossa pyöritettyäni, täytyy vain ihmetellä että Kentillä riittää hyviä biisejä jopa sinkun b-puoliksi. Aivan kuten Max 500 sinkun b-puolet, tämän tasoiset biisit, kuten Nihilisten ja Alla mot alla olisivat monella toisella yhtyeellä levylle asti päätyneet...
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hyvältä näyttää!

Harmi sinänsä, että saivat huonot arvosanat Ruåtsissa, mutta onhan Jockella vielä aikaa parantaa, jotta Helsingfoshissa ollaan täydessä terässä. Telttakaan ei liene yhtä iso.

Soittolista näyttää ERITTÄIN HYVÄLTÄ! Sääli, mikäli tuo vaihtuu kovinkin radikaalisti, sillä mukana ovat mm. nämä biisit:

-Kevlarsjäl
-Vinternoll2
-Cowboys
-Kräm

Ja sitten tietysti parhaat uudelta levyltä sekä muut "kestohitit". Voisihan tuostakin nyt tietysti vielä parantaa listaa, mutta nykyinenkin kelpaa vallan mainiosti. Kaikkia ei voi miellyttää, mutta uskoisin tuon riittävän useimmille. Kyllä siinä ne kaikki "parhaat" on. Jännä juttu, etteivät vedä "Blåjeansia".
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Muuten...

Onko kukaan muu bongannut uskomattoman hienoa biisiä Verkligen-levyltä? Nimittäin nelosraitaa, "I stället för ljud". Upea.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Re: Palace & main

Viestin lähetti heavy
Viikon verran uusinta Palace & main sinkkua voimasoitossa pyöritettyäni, täytyy vain ihmetellä että Kentillä riittää hyviä biisejä jopa sinkun b-puoliksi. Aivan kuten Max 500 sinkun b-puolet, tämän tasoiset biisit, kuten Nihilisten ja Alla mot alla olisivat monella toisella yhtyeellä levylle asti päätyneet...

Totta joka sana. Levy ei sytytä oikein ollenkaan, mutta nuo B-puolet sen sijaan ovat aivan huikeita. Seuraavaa sinkkua odotellessa..
 
Tämän ketjun innoittamana olen nyt pari kolme kertaa (enää en tosin kyllä pysy laskuissa mukana, joten kertoja saattaa olla enemmänkin) eilisiltana ja tänään kuunnellut koko albumin läpi.

Minuun tämä uusi Kent iski aivan täysillä. Levyllä on vain vähän kappaleita joiden kuunteleminen ei niin paljon nappaa (ainakin Järnspöken). Mutta Den döda vinkeln on aivan loistava! Tällä hetkellä soitetuin biisini. Eipä pitkään aikaan Kentin kappale olekaan kuulostanut korvissani noin hyvältä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No niin, ruotsalaiskriitikotkin ovat heltyneet ja settilista alkaa näyttää premmalta. Eilen Tukholmassa settilista oli seuraava:

400 slag
Sundance Kid
Kevlarsjäl
Vinternoll2
Max 500
Socker
Gravitation
En timme en minut
Romeo återvänder ensam
Musik non stop
Dom andra
Den döda vinkeln
Cowboys
Klåparen
Kärleken väntar
Palace & main
747

Beskyddaren
När det blåser på månen
Ingenting någonsin
Mannen i vita hatten (16 år senare)

Kelpaisi ainakin minulle.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Jassoo jassoo, keikka lähestyy ja pitänytkin ottaa näitä uuden levyn biisejä voimasoittoon.

Sen verran täytyy sanoa, että Mannen i vita hatten (16 år senare) on kyllä niin passelinkuuloinen keikan viimeiseksi biisiksi - oli itse keikka millainen tahansa. Tai se olisi passeli minkä tahansa lopetukseksi.

Mikäli olen oikein käsittänyt, niin anniskelualue on jossain ulkona (koska näköesteisillä lipuillakin pääsee sinne?) Mitenköhän tuo sompailu hanojen ja lavan välillä sitten onnistuu. Noh, pitänee turvautua "kolmen ämmän taktiikkaan", eli Minttu munissa mukaan. Sit vedetään.

Vi ska alla en gång dö
 

pygmalion

Jäsen
Viestin lähetti Cosmo
Vi ska alla en gång dö

Ja vi ska alla en gång dö... kyseisessä biisissä on kyllä kieltämättä kaikki elementit kunnon keikkakliimaksiin. Kerrassaan hieno ralli. Ja aivan yhtä lailla 400 slag on kuin luotu keikan avausbiisiksi.

Mielestäni kiertueen aiemmat settilistat ovat muutoinkin olleet varsin maukkaita, kun ottaa haaveissa huomioon sen "rajoitteen", että uutta levyähän keikalla pohjimmiltaan markkinoidaan. Eli kaikkia vanhoja helmiä ei millään voi saada näillä kiertueilla.

No, toki tässä tulee lähes vääjäämättä käymään niin, että kiertueen päätösillasta ja huikeasta suomalaisyleisöstä innostuneet musikantit vetävät perjantaina vielä muutaman ylimääräisen viisun saadakseen kaikki huikeudet soitettua...

Ei sen puoleen, että uuden levyn tuotoksissa valitettavaa olisi. Du & jag döden on kasvanut hienosti sitkeän kuuntelun myötä. Siihen ei ollut aivan helppoa päästä sisään kokonaisuutena, mutta vähitellen on alkanut potkia oikein kunnolla. Vertailu esim. Isolaan tai Hagnesta Hilliin on tietysti epäreilu, pohjalla on/oli kohtuuttomia ennakko-odotuksia, mutta ihan oman itsenään uusi levy on hieno kokonaisuus.

Pari päivää pitäisi vielä kärvistellä. Tunnelma on jo aika hyvässä nousussa, kun Kent-levyt ovat viime ajat pyörineet henkilökohtaisessa voimasoitossa.

Domen föll på en morgonflight till London...
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
T-4h15min

Tänään on tiedossa mahtava ilta. Kungarna från Eskilstuna ja kiertueen päätöskeikka Helsingissä, teltassa, ilma kuin Klåparenin kertosäe.

Kiertueen biisilistat ovat olleet poikkeuksetta hienoja, jopa loistavia. Tietty perus-sapluuna näyttäisi olevan kasassa, eli uudelta levyltä runko ja sitten vaihdellaan mm. ensimmäisen levyn ja Verkligenin muutamaa biisiä. Pakko tähän väliin toivoa että tänään kuullaan sekä Kräm että Om du var här. Jos tuohon vielä Cowboys päälle, niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Sitten tietenkin vielä Socker, Ingenting Någonsin ("uudella" soundilla aivan mahtava), Vinternoll2, Musik non stop ja Berg & Dalvana!

Ja nyt on sitten tapahtunut se epäpyhä asia, että 747 on saanut väistyä viimeiseltä paikalta. Noh, johan sitä vuodesta 1997 onkin jo soiteltu omalla paikallaan, joten otetaan muutos vastaan. Varsinkin kun 747 on viimeisenä ennen encorea ja korvaava kappale on aivan mahtipontisen hieno. Toki 747 on aivan omalla tasollaan ja biiseistä korvaamattomin. Kerrankin keikka jatkuu 747 jälkeen. : -)

Niin kuin Espoon suunnalla tiedetään, joku joukkue pettää aina mutta Kent ei petä koskaan. Kello 20:00 400 slag ja vajaa kaksi tuntia maailman parasta musaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös