Keith Aulie HIFK:hon

  • 68 291
  • 234

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keijo Aulis! Tervetuloa! Aina sitä on innoissaan kun(varsinkin) pakilla on miehen mitat ja tulee P-Amerikasta!

Onko a) joku pakeista loppukauden klesana vai b) Taipaluksen lähtö realisoituu? Molemmat huonoja vaihtoehtoja kyllä...
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
No nyt on sitte Hirvosen Kari ja Auliksen Keijo jengissä. Ja Keijo on vielä sukua Getzlafille.... Nyt menee mestaruuslippis painoon!!! Halkidiksen lonksuvissa luistimissa on Keijolla täyttämistä, mutta antaa miehen näyttää :-D
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Aulie on kyllä mielenkiintoinen hankinta. Saa nähdä minkälainen pelillinen rooli Auliella tulee olemaan, voi ainakin aluksi olla hankaluuksia tuon käännös pelin kanssa, mutta niinhän tuo itsekin totesi, että mahdollisimman yksinkertaista peliä. Nyt monet tarttuu noihin myllyihin, mutta ei ole niissä kummoinen ja ei sitä varten ole tänne hankittu. Jos pysyy vauhdissa mukana tuo lisää fyysisyyttä pakistoon heittämällä, taklaukset on todella painavia jos niihin tilanteisiin pääsee. "Play against opponents best forwards and shut em down" Jotenkin tuo jäi soimaan korvaan..

Itse näen ilomielin Aulien IFK:n pakistossa. Se on sellainen asia mikä siellä kuuluisi olla, rosterissa aina vähintään yksi kandalainen ja Aulien profiili muutenkin sopii hyvin. Helposti tulee mieleen Halkidis -98 , mutta ero tässä tilanteessa on se, että Bobby oli lähellä lopettaa uransa ennen IFK:n pestiä. Aulie on erittäin kehityskelpoinen pelaaja 26-vuoden iässä ja mahdollisuukisa on, että voisi jatkaa pidempään Stadissa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Nyt monet tarttuu noihin myllyihin, mutta ei ole niissä kummoinen ja ei sitä varten ole tänne hankittu.
Ei varmasti ole hommattu tänne tappelemaan, mutta Liiga-tasolla Aulie on tekijämies myös hanskausosastolla. Varsinkin Paskansyöjän rottalaumaa vastaan on hyvä olla tätä raskasta osastoa enemmän reservissä. Viime pelissä Stadissa olivat Byers ja Blood kovasti tökkimässä ja mussuttamassa tilanteiden jälkeen,ja lisäksi Byers huitaisi rumasti Nykoppia käsille.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Nyt monet tarttuu noihin myllyihin, mutta ei ole niissä kummoinen ja ei sitä varten ole tänne hankittu.

Kyllä väittäisin, että lähtökohtaisesti Auliella on kovempi Fight Card kuin kenelläkään muulla tästä joukkueesta. Tasuri mm. Shawn Thorntonia vastaan ja Scott Hartnellin pudotus. Se, että sai pataan Lucicilta ei ole mikään häpeä vaan enemmänkin hatunnoston arvoinen asia, että uskaltaa lähteä kokeilemaan näitä kovempiakin sällejä vastaan. Siitä olen samaa mieltä, että ei ole tappeluhommiin hankittu, mutta kykenee taatusti toimimaan pelotteena siinä missä joku Generouskin.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Kyllä väittäisin, että lähtökohtaisesti Auliella on kovempi Fight Card kuin kenelläkään muulla tästä joukkueesta. Siitä olen samaa mieltä, että ei ole tappeluhommiin hankittu, mutta kykenee taatusti toimimaan pelotteena siinä missä joku Generouskin.

Ei varmasti ole hommattu tänne tappelemaan, mutta Liiga-tasolla Aulie on tekijämies myös hanskausosastolla. Varsinkin Paskansyöjän rottalaumaa vastaan on hyvä olla tätä raskasta osastoa enemmän reservissä. Viime pelissä Stadissa olivat Byers ja Blood kovasti tökkimässä ja mussuttamassa tilanteiden jälkeen,ja lisäksi Byers huitaisi rumasti Nykoppia käsille.

Joo tuli ehkä huonosti ilmaistua itseni, mutta kyllä se totta on, että jos tälläinen tilanne tulee eteen niin Aulie sen hoitaa. Meinasinkin, että pääpaino on nyt pelillisissä ansiossa eikä pelkästään hanskaamisessa. Kyllähän tuo IFK:n puolustus alkaa olemaan aika liha grinderi kamaa jos siellä on Aulie,Gene ja JJ samaan aikaan kokoonpanossa. Silloin siellä maalilla ei pidäkään olla kuin makuupaikkoja.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noniin, pitihän se iso mörkö saada edariinkin. En lähtenyt sen tarkemmin googlettelemaan mutta kaippa tuon kokoinen kaveri tapellakin osaa. Ei siinä, mielenkiintoisia hakuja nämä aina on!
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harrastin vähän Google-scouttausta ja koitin ottaa enemmän selvää Aulien taustoista. Kaksimetrinen peruspakki joo, jonka heikkous on luistelutaito. Kuitenkin Aulie on ollut oikeastaan koko uransa NHL-miehistön 7/8-pakki - siis nimenomaan lähtökohtaisest NHL-puolustaja, joka on aina välillä käynyt AHL:n puolella; ei toisinpäin.

Ekoina änärivuosinaan Torontossa vissiin ajateltiin, että Auliesta voisi kasvaa isommankin roolin pelaaja, mutta näin ei koskaan käynyt. Myöhemmin, kun mies treidattiin Tampaan ja myöhemmin napattiin vapaana agenttina Edmontoniin, nuo joukkueet tiesivät nimenomaan mitä olivat hommaamassa: halvan, luotettavan 7/8-puolustajan, jolta ei voi odottaa ihmeitä mutta jonka voi aina hyvällä omallatunnolla heittää pelaavaan kokoonpanoon kun tarvetta löytyy. Ja tuossa roolissa ilmeisesti Keijoon oltiin aina oikein tyytyväisiä. Toiselle kaudelleen Tampaan Keith sai yhden suunnan sopimuksen - mikä varmaan selittääkin sen, että pelejä kertyi koko kaudella vain 15, kun ei voinut farmiinkaan lähettää tarvittaessa.

Nyt alkavalla kaudella, kun Edmonton ei tehnyt qualifying offeria ja Auliesta tuli rajoittamaton vapaa agentti, Aulie kävi Arizonan testileirillä try-outilla. Ilmeisesti tuossa leirin alkuvaiheessa Aulielta murtui ranne, ja joko sen takia tai ihan muuten vaan Arizonasta ei sopimusta irronnut - ja murtunut ranne käytännössä varmisti sen, ettei mistään muustakaan NHL-jengistä ollut toivoa saada sopimusta. Sittenhän Aulie solmi sopimuksen yksinomaan Arizonan farmijengin kanssa, ja ehti pelata siellä muutaman pelin ennen kuin lähti Eurooppaan ja päätyi meille.

Kysymysmerkkejä:
- Aulie on ollut ehdottomasti NHL-pelaaja, joka on saanut luottoa kolmelta eri joukkueelta. Mutta onko mies oikeasti ollut ihan sen tasoinen, vai onko GM toisensa perään vain tuumannut jotta "toi jätkä on kaksimetrinen, jos se edes pysyy luistimilla niin kyllähän se riittää"? Ajatteleeko Nybari nyt samalla lailla?
- Onko Aulie oikeasti sen profiilin puolustaja, jota IFK tarvitsee? Isoja ja yksinkertaisia pakkeja meillä jo riittää; eikö all-around-puolustaja olisi ollut parempi?
- Haastattelussaan Aulie sanoo, että kävi pelaamassa Spengler-cupin ja siellä vasta keksi, jotta mitä jos jäisikin Eurooppaan. Ja sitten sopimus IFK:n kanssa syntyi lähes välittömästi. (Tai sitten mies muotoili tapahtumaketjun vähän huonosti). Onko Nybari vain paniikissa ottanut ensimmäisen vastaan tulleen puolustajan kun "muitakaan ei ole ollut", vai onko mies oikeasti huolella skoutattu?
- Mikä on miehen asenne: ymmärtääkö tulleensa ihan oikeaan ammattilaissarjaan, jossa ei kyllä pääse yhtään sen helpommalla kuin AHL:ssä, vai ajatteleeko vain että käydään nyt pikku Euroopan-lomalla ja nostetaan vähän palkkaa kun ei kotoakaan saanut?

Mutta toisaalta:
- Kyllä tuolla kiekkotaustalla luulisi Liigassa pärjäävän, oli sitten syy noin moneen NHL-peliin mikä hyvänsä
- Soppari on vain loppuvuodeksi, ja duunia epätoivoisesti etsinyt vapaa agentti tuskin on kovin kallis (varsinkin kun palkattiin verorajan jälkeen), joten riski on hyvin pieni, ja on hyvin mahdollista, että löydettiin oikea timantti
- Pakkitarve joukkueessa oli oikeasti huutava, joten kyllä vähän vääränkin profiilin laatupuolustaja kelpaa
- Haastattelun perusteella mies vaikuttaa hyvin fiksulta ja mukavalta, joka tietää kyllä millaiseen sarjaan on tulossa pelaamaan: minulle jäi erityisesti se mielikuva, että mies on hyvällä tavalla jännittynyt ja kokee Euroopan-pestin uudenlaisena seikkailuna
- Kyllähän joukkueessa pitää yksi kiintiökanukki olla! Aulie ei ehkä ole tuohon rooliin ihan tarpeeksi ruma, mutta sitäkin isompi ja ehkä jopa ilkeä.

Summa summarum, olen tyytyväinen hakuun ja odotan innolla, että näkee miehen tositoimissa.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Noh, paikalla olleet tai ruudun ääressä matsia katelleet; Miten Keke pelasi?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, paikalla olleet tai ruudun ääressä matsia katelleet; Miten Keke pelasi?

Tööttäsi kerran lahtelaisen näyttävästi plekseihin, mutta muuten ei mun mielestäni erottunut erityisemmin sen enempää hyvässä kuin pahassakaan. Tosin koko jengi oli niin pahasti unessa tai jäässä tai molempia, että vaikka normaalitaso olisi luokkaa paska, niin tänään ei olisi erottunut mitenkään. Tuntuu nousevan aika herkästi viivalta hyökkäykseen mukaan. Kyllä mulla on luotto siihen, että Keijo osoittautuu ihan oikeaksi vahvistukseksi, kunhan pääsee joukkueeseen ja Törmäsen kuvioihin kunnolla sisään.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Ihan ok debyytti. Liikkui hyvin isoksi mieheksi ja pelasi hyvää peruspelaamista. Tuntui puhuvan paljon joukkuekavereidensa kanssa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, paikalla olleet tai ruudun ääressä matsia katelleet; Miten Keke pelasi?

- Sijoittumisessa oli paljon puutteita, huomaa ettei ole aikasemmin pelannut Eurooppalaisessa kaukalossa. Sijoittuminen varmasti paranee kun saa pelejä alle. Kaksinkamppailu tappiotkin tulivat enimmäkseen sijoittumisen vuoksi. Sportin kolmannessa maalissa tuli liikaa vastaan keskialueella, ei voittanut kiekkoa ja Sport pääsi iskemään vastaan ja lopulta maalin.

- Kiekollisessa pelissä tuli välillä virheitä, pääosin kiekon tavoittelu tilanteissa.

+ Omalla alueella prässäsi hyvin miestä laidalle, ja kulmassa voitti paremmin kaksinkamppailuja. Oman maalin edustalla siivosi myös hyvin miestä pois, maalineduspelissä on tämän herran vahvuudet.

+ Syötöt oli pääosin perusvarmoja, tarkkoja ja todella kovia. AA-kaksikon (Auvitu - Aulie) heikot avaukset tulivat pääosin enemmän avaavalta Auvitulta, pakkipari oli selkeästi sopinut että Auvitu pyrkii hoitamaan avaukset, pienellä hiomisella tästä tulee varmasti hyvä pakkipari.

+ Intoa tällä jättiläisellä oli niin paljon, että lähti tukemaan ajoittain jopa hyökkäyksiä, tarvittaessa nousi myös hyökkäys siniseltä vastustajan kulmiin jatkamaan pyöritystä.

Kokonaisuutena antaisin debyytistä arvosanan 7+. Virheitä tuli, mutta heikosta joukkuepelistä johtuen niin tuli tänään IFK:n muillekin pakeille. Jatkoa ajatellen uskon että tässä on vankka 5-6 pakki, joka pelaa paljon AV:ta. Liike on noin isoksi mieheksi yllättävän hyvä, uskon että pärjää luistelun puolesta Liiga vauhdissa. 5-10 pelin jälkeen nähdään paremmin kuinka hyvin sijoittuminen paranee, ja onko Auliksesta Eurooppalaisessa kaukalossa hyväksi peruspakiksi.
 
Viimeksi muokattu:

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aulien kaikista otteista paistoi mun mielestä sellainen tietty jännitys ja että monet asiat oli ihan uusia -> kaikkea joutui vähän liikaa kelailemaan ja arpomaan eikä jutut tulleet selkäytimestä. Mutta itse peruspelaaminen näytti kyllä oikein hyvältä ja lupaavalta. Eiköhän tästä ihan kelpo pakki tule kunhan oppii sisään pelirytmiin ja maan tavoille.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Eipä mies miltään sateentekijältä vaikuttanut mutta voi silti olla tärkeä palanen keväällä joukkueessa. Alivoimalla Generous ja Aulie pelasivat, ainakin jossain vaiheessa, parina. Tuolloin tuli fiilis ettei meille kyllä helpolla ylivoimalla tehdä maaleja, aika eri fiilis kun seuraavaksi kentälle tulivat Teppo ja Taimi. (Tähän sivuhuomautuksena että olen ollut tällä kaudella tyytyväinen Tepon otteisiin, Taimin vahvuudet eivät ole alivoimassa, enkä tiedä miksi miestä siinä peluutetaan)

Välillä vaikutti että Aulie oli hieman "laiska" ei luistelllut täysiä, tietysti iso koko voi vaikuttaa siltä että näyttää siltä ettei polje täysiä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo eipä nuo Keijon kokoiset ja "näköiset" pakit yleensä mitään raketteja luistimilla ole, mutta pääasia että käyttää niitä vahvuuksiaan ja sijoittuminen on riittävän hyvää. Vielä on liian aikaista sanoa Auliesta mitään, mutta viikonlopun tuplan jälkeen tiedetään taas vähän enemmän.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Eipä mies miltään sateentekijältä vaikuttanut mutta voi silti olla tärkeä palanen keväällä joukkueessa. Alivoimalla Generous ja Aulie pelasivat, ainakin jossain vaiheessa, parina. Tuolloin tuli fiilis ettei meille kyllä helpolla ylivoimalla tehdä maaleja, aika eri fiilis kun seuraavaksi kentälle tulivat Teppo ja Taimi. (Tähän sivuhuomautuksena että olen ollut tällä kaudella tyytyväinen Tepon otteisiin, Taimin vahvuudet eivät ole alivoimassa, enkä tiedä miksi miestä siinä peluutetaan)

Välillä vaikutti että Aulie oli hieman "laiska" ei luistelllut täysiä, tietysti iso koko voi vaikuttaa siltä että näyttää siltä ettei polje täysiä.

Pitää muistaa ettei Aulie ole mikään ylivoiman pistelinko ennakko odotuksilta. Kaikki voi täällä tietysti muuttua kun aika nuoresta kaverista on kyse ja tuo hyökkäyksen tukeminen on pelkästään hyvä asia kunhan oppii oikeaan rytmiin täällä. Hetki voi olla, että pääse liigan tempoon mukaan, mutta pääsäntöisesti jo hyvä kuva miehestä. Kaksi erää oli aika heikkoa pelaamista, mutta niin olo koko joukkueelta, mutta omasta mielestä paransi kolmanteen erään todella paljon. Tosin tämä perustuu vain omiin näköhvaintoihin televisiosta ja kolmas erä oli vasta se minkä pystyin vetämään tiheällä kammalla. Näin kyllä sen Sportin 1-3 maalin missä #44 tuli kontillaan perässä, mutta tähän ottikin Törmänenkin kantaa, että erilaisella ratkaisulla siinä tilanteessa todennäköisesti lopputulos olisi ollut toinen.

Ihmettelen kyllä miksi Aulie ja Generous ei pelannut parina vaikka Ranskalainen on varmasti myös kommunikoinut englanniksi. Silti olisi luullut, että näiden kahden pariksi laittaminen olisi ollut luontevaa. Hyvä puoli oli myös, että keskittyi peliin. Pullistelun aika tulee myöhemmin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pidin näkemästäni. Iso mies mutta liikkuu ihan kohtuuhyvin ja tekee oikeita ratkaisuja (ei yritä enempää mihin taidot riittää) kiekollisesti. Ei myöskään hermostunut tai alkanut mihinkään tökkimisiin. Kun pääsee kuvioihin paremmin mukaan niin tässä on keväällä vahva peluri IFK:n takalinjoille.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Patrick Hucko on tullut takaisin IFK:n paitaan, legendaarista. Ei tällä pelaajalla ole mitään käsitystä puolustus hommista. Miten helvetissä on voinut saada peliaikaa NHL:ssä? No, onhan sillä raamit, mutta siihen sitten jäikin.

Katsellaan nyt muutama peli lisää...
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
^ Ota nyt tuosta sitten selvää. Kaksi toisistaan täysin poikkeavaa mielipidettä.

Omaan silmääni meni ihan ok. Tekee omissa rauhallisia ratkaisuja. Hieman on kuviot vielä hakusessa että missä se laituri/sentteri sitä kiekkoa odottaa, mutta se on kaiketi ymmärrettävää vielä tässä vaiheessa,
 

FINtastic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja se, kuka pelaa Jokereita vastaan
Annan tänään kaverille puhtaat paprut, koska kehitystä edelliseen peliin oli tullut selvästi. Ei yritä liikoja ja koettaa saada nopeen lyhyen eteen omille. Tosin lähdöissä oli vähän hakusessa, mutta kai se siitä aukeaa, mikäli Stögöllä on ees jonkin valtakunnan pelikirjaa. Kokoaan sais käyttää vielä vähän agressiivisemmin ja heitellä ukkoja syrjään.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tämä mies saattaa parantaa vielä, mutta olisin hakenut kädellistä pakkia mukaan, sillä meillä on vain yksi ja koko joukkue huutaa käsiä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heikolta näyttää. Vähän väliä viedään kuin kuori ämpäriä ja sijoittumisen kanssa isoja ongelmia. Hukkaa miehiään koko ajan. Avaussyötön antamisessa kanssa hirveästi parannettavaa.

Niin ja erittäin pehmeä kaveri. Ei tarjoile ollenkaan kovuutta.
 

Valo yössä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heikolta näyttää. Vähän väliä viedään kuin kuori ämpäriä ja sijoittumisen kanssa isoja ongelmia. Hukkaa miehiään koko ajan. Avaussyötön antamisessa kanssa hirveästi parannettavaa.

Niin ja erittäin pehmeä kaveri. Ei tarjoile ollenkaan kovuutta.

Hyvin sanottu. Jos on vielä totuttelua muuten peliin, pitäisi noilla spekseillä heitellä kaveria maalin edestä. Tällä hetkellä mies ei tuo mitään HIFK:n peliin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin sanottu. Jos on vielä totuttelua muuten peliin, pitäisi noilla spekseillä heitellä kaveria maalin edestä. Tällä hetkellä mies ei tuo mitään HIFK:n peliin.

Varmasti vielä tosiaan totuttelua peliin, mutta kyllähän jotain pitäisi pystyä tarjoaamaan heti joukkueelle ja se on minunkin mielestäni tuo kovuus, jota ei ole pätkääkään Aulien pelissä. Ensimmäisten havaintojen perusteella puolustajaversio Miikka Tuomaisesta. En tiedä miltä muiden silmään on näyttänyt, mutta jotenkin mielestäni myös laiskan oloinen pakki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös