Ke 3.4.2013 Ässät - JYP (2. välieräottelu)

  • 48 798
  • 263

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt taas niin turhaa paskaa että huudetaan Jani Honkanen paikalle antamaan tämän ketjun apinoille poikkaria leukaan.

- Ässät oli tänään helvetin hyvä. Konemainen, tulee mieleen joku joukkue viime kaudelta joka porskutti mestaruuteen? Anyone?

- Jypin Perrin ja Abid keskittyi liikaa tuomareille valittamiseen. Sopivasti on näköjään päästy ihon alle pelaamalla kovaa ja helvetin hyvällä viisikkopuolustamisella.

Sarja on 0-2 Ässille, tänään Ässät oli selkeästi parempi. Enempää ei illan matsista oikeastaan jää kerrottavaa koska oli selvää kauraa 1-0 maalista asti. Sitä ennen vähän huoletti tehottomuus...

Perjantaina jatketaan, traktori tulee aivan varmasti HELVETIN KOVAA. Toivottavasti Ässät jatkaa samalla tasolla kuin tänään niin kairataan se toinenkin vierasvoitto!
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Suoraan sanottuna JYP oli täysin paska. Huvitti jo ennen sarjan alkua näiden jyväjemmareiden huutelut, mutta ainakin toistaiseksi traktori ei ole kulkenut odotetusti. Kaikki on toki mahdollista aina viimeiseen summerinsoittoon asti, mutta nyt on erittäin itsevarma olo. Pysytään ennustuksessa ja sanotaan että 2-4, vaikka voihan tämä olla ohi jo vaikka lauantaina.

JYPistä ei kyllä jäänyt minkäänlaista mielikuvaa ottelun jälkeen. Ässien tiivis puolustus ei kyllä antanut siimaa kaverille yhtään, ja en kyllä muista yhtäkään vaarallista maalintekopaikkaa JYPiltä, kun Ässillä niitä oli muutama. JYPin tulosyksikön jätkät Perrin ja Abid huvittivat heikkoudellaan, ja erityisesti jälkimmäisellä ei oikein kuuppa tuntunut lopussa kestävän. Eerikki taas hiihteli koko pelin ympäri kenttää eikä saanut mitään aikaan.

Ässiltä tasapainoinen ja vahva esitys. Brodinilta kaksinumeroinen määrä kovia taklauksia ja energistä pelaamista. Ykkösketju sai taas luotua vaarallisia tilanteita, mutta tänään nyt ei tuota tyhjää maalia lukuunottamatta tärpännyt. Armian tilanne näytti jo maalilta, enkä oikein vieläkään keksi, että miten se kiekko siellä mahtoi pomppia. Heshkalla taas tuntui olevan mailassa reikä.

YV-maaliin ratkesi jälleen. Pari viimeistä YV:tä aiheutti myötähäpeän tunteita, mutta muuten mallikasta pyörittämistä. Ässien heikoin osa-alue on nyt ratkaissut kaksi peliä Padalle, hyvä hyvä.

Ja ne vitun rummut. Päähän siinä ekassa erässä meinasi hajota, mutta onneksi pääsin vähän pidemmälle muissa erissä seisomaan. Ei helvetti.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Mahtava esitys Padalta! Molarit molemmilla hyviä, mutta Ässät voittaa kaksinkamppailuja selkeästi enemmän joka alueella kenttää. Lisäksi Ässien kenttätasapaino pysyy vaikka välillä karvattaisiinkin syvältä kahdella. Hyvin ne lukee nyt tilanteita.
Taimi ja Honkanen pari toimi hienosti. Upea esitys heiltä. Malkamäki saa nyt kyllä ihan rauhassa parannella itseään. Koko joukkue oli tietenkin loistava ja ketään ei pääse moittimaan. No Elo ehkä voisi edelleen voittaa enemmän niitä kaksinkamppailuja ja käyttää siinä kokoaan hyväksi.
JyP fanien ei nyt kannata kyllä Tarkkia syyttää. Yksi päästetty maali ja se oli kyllä todella vaikea otettevaksi. Abidiin en nyt ees jaksa keskittyä kun siitä kaikki huutelee, mutta Perrin!! En ole koskaan nähnyt kaveria noin luokattomana. Häviää kaksinkamppailut, ei mene täysillä tilanteisiin ja "johtaa" JyPin peliä lähinnä mussuttamalla kaikille kokoajan. Varmaan joukkue nyt kaipaisi ykköstähdeltään enemmän. Näkyvä vähän taantunut kuten moni Jyväskylästä on sanonut.
Sarjahan ei ole ohi, se on vasta alkanut. Ässät iso suosikki nyt menemään finaaliin, mutta on sitä ennenkin noustu. Luotto on silti omiin nyt todella kova!!
Aholta aika neiti kommentointia pelin jälkeen. Mies tuntui aika neuvottomalta ja yritti oppi-isänsä opetuksien mukaan keksiä jotain "tosi hupaisaa" Ässien molaripelistä kysyttäessä vastasi jotenkin niin että "hyvin se Järvenpää pelas" Heh heh ja hoh hoh, ai vittu että mua naurattaa.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hieno voitto! Ei oltu pulassa oikeastaan missään vaiheessa. Ässät jatkaa samalla linjalla kuin KalPa sarjassa eli taklaa vastustajalta vauhdin pois. Hienoa, että Juhakin pääsi nauttimaan pleijareista vaikkakin vain pienen hetken. Favorinkin otti roolia 3. erässä ja näytti nauttivan. Perjantaina jatketaan! Niin ja miten tuo yleisömäärä oli taas laskettu? 5079! Täh!
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Sivusta pientä kommenttia, että JYPin on pakko löytää jalat, jos meinaa voittaa tämän sarjan. Ässät oli koko ajan ensimmäisenä kiekossa ja tuollainen tuo väkisin tunteen, että on pahasti alakynnessä (mikä toki tänään oli totta). Sitten kun JYP ei ehdi taklaamaan lainkaan ja Ässät tuli höyryjunan lailla päälle koko ajan, niin siellä näytti hieman osa ottavan kierroksia.

Tänään Ässät pelasi kypsästi 50 - 55 minuuttia ja lopussa peruutteli mielestäni melko turhaan. Veskarit olivat sen sijaan todella vakuuttavia, ja varsinkin Tarkki piti numerot näinkin tiukkoina.

JYP löytää jostain koneeseen jalat ja keskittyy johtavien pelaajien osalta mussuttamisen sijaan pelaamiseen, niin tästä saadaan vielä todella pitkä ja jännittävä sarja. Pienestä se tänäänkin lopulta oli kiinni, kun Ässät ei hallintaa saanut taululle. Kyllä silti jotenkin odotin JYPin haastavan Ässiä hieman enemmän kuin tänään nähtiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jyp:stä ainoastaan Perrinin ketju sai muutaman vaarallisen pyörityksen Ässien maalille, muuten Raanta napsi vedot helposti ja kenttäpelaajat siivosivat Jyp:n pelaajat sivuun.

Ässien pakka tiivistyi edellisestä pelistä selvästi. Jonkun verran tuli kiekon kanssa ihmeellisiä ratkaisuja, neppailtiin kun olisi pitänyt pelata selkeästi. Näistä ei kuitenkaan tullut maalipaikkoja, paketti oli kunnossa.

Säännöissä annetaan maalivahdin vaihtamiseen tietty aika, muistaakseni 5 minuuttia. Tästä syystä tuomarit sallivat Ässien viivyttelyn.

Jyp:n pelityyli muuttui tänään astetta ikävämmäksi. Roikkumista, estämistä ja ihmeellistä kaatuilua, joihin tuomaristokin vähän meni mukaan. Mutta täytyy sanoa silti, että jämäkkä esitys tuomareilta, sai pelata.

Aho oli kohtuu vittuuntunut lehdistötilaisuudessa.

Jalat pitää pysyä maassa, Jyp tulee joka pelissä sen 60 minuuttia.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Ässät oli aika saatanan hyvä tänään. En ole varmaan koskaan nähnyt, että JYP on noin aseeton. Hyvin on Karri Kivi saanut Ässä pelaajat syömään paskaa ja tekemään duunia!

Sitä en vain ymmärrä miksi porilaiset keskittyy Abidin rasistiseen solvaamiseen voitonkin hetkellä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Rasismi ei kuulu urheilukatsomoon. Se ei kuulu yleiseen jääkiekkokeskusteluun. Porin seisomakatsomo lähinnä häpäisee itsensä sortumalla ihonvärin tai alkuperän kautta lähtevään provokatiiviseen kielenkäyttöön, jos siellä semmoista on ilmennyt. Samoin kaikki sellaiseen keskustelussa syyllistyvät.
Ei kuulu vittu rummutkaan, mutta silti ne siellä ovat.

On helppo leikkiä mielensäpahoittajaa kun tilanne on 2-0 mutta se että Abidia sanotaan apinaksi ei kyllä johdy miehen syntyperästä mitenkään.

Porin seisomakatsomo on loistava kuumentamaan vastustajan avainpelaajia ja jos söör Abid siitä loukkaantuu niin painukoon sitten vaikka kello viiden teelle.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Ei kuulu vittu rummutkaan, mutta silti ne siellä ovat.

On helppo leikkiä mielensäpahoittajaa kun tilanne on 2-0 mutta se että Abidia sanotaan apinaksi ei kyllä johdy miehen syntyperästä mitenkään.

Porin seisomakatsomo on loistava kuumentamaan vastustajan avainpelaajia ja jos söör Abid siitä loukkaantuu niin painukoon sitten vaikka kello viiden teelle.

Luepa vain tätä palstaa, niin on siinä kuule hieman muutakin kyseessä. Ikävä, että hienon porilaisyleisön joukossa on pieni joukko typeryksiä. Sillä apinan tai muun vastaavan solvauksen käyttö on typeryyttä. Sen puolustaminen sitä sitten vasta onkin, sillä silloinhan hommaan sortuu jo harkiten - ei pelin tunnekuohussa.

Hienoa, että hyvinkin patamustat aidot patakannattajat ovat myös paheksuntansa rasismille ilmaisseet.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Mulle on jäänyt arvoitukseksi se, millä perusteella apinaksi kutsuminen on rasismia? Saako Jukka Hentusta sanoa Joroisten häräksi? Entä Karelinia Siperian karhuksi? Kauhiaa rasismia sanon minä. Hakattais vaan kaikki rumpuja ja välillä muijia niin kukaan ei loukkaannu.

Itse peliin lyhyesti, hupaisaa nähdä Ässien olevan siinä asemassa että vastustajat yrittävät kaikin keinoin horjuttaa tasapainoa, KalPan kalakukot keihästeli munille ja ajeli jalkoihin, nyt JYP yrittää hajottaa Savinaisen naamaa minkä ehtii. Tänään illan perässähiihtelijöiden kunkku, Mikko Viitanen koitti kertaalleen murjoa Savinaisen päätä kulmassa, tuomarit katselee vieressä kun kultakypärä hakataan pois päästä, ihan perus peliä ilmeisesti. Tilanne päättyi lopulta Ässien maalille mihin Miika Lahti koitti mennä tönimään mutta löysikin itsensä kanveesista, janarin housut kerää lunta ihan kiitettävän määrän pelissä. Tämä tilanne päättyi luonnollisesti Ahon&Co. mussutusryöppyyn tuomareille.

Hieno silti nähdä tuomarit jotka otti pois edes joka viidennen reppuselässä roikkumisen, kerrankin jäähysuhde vastaa edes hieman kenttätapahtumia. Ässien muutama kakkonen piti tasapuolisuuden nimissä kaivaa jostain keskialueelta kun muuta ei löytynyt.

Pari sanaa Perrinistä, joka on vajonnut johonkin säälittävän hukkapätkän tienoille. Mikä helvetin erikoisoikeus sillä on mennä jokaiseen kiistaan ylimääräisenä, aina sama kierto takaa tilanteeseen että pääsee 1 vs. 1 vääntöön "niskan päälle" huitomaan? Meillä oli joskus eräs #50 joka laitettiin sääntökirjan varjolla näistä jopa suihkuun, ilmeisti itku-Eric on jossain suojelussa?

Sammalkangas veti kyllä huikean matsin, koko Ässäpakiston tavoin. Heshkalla oli erikoisempi ilta, mahtaako edellinen 40min painaa vai mikä? Vähän aristellen ja ihmetellen meni tilanteisiin ja kiekko pomppi. Honkanen on ihan kurko, voiko äijältä enempää vaatia! Porilaisyleisöön olen taas kerran pettynyt, ihmettelijöitä on halli täynnä ja kai nyt on viimeistään todettava että se spontaani kannustus+raivo on ikuisesti kadonnut? Ei olla enää sellaisessa suossa missä oltiin ennen 2006 kevättä, silloin kaikki paska purkautui kun Tappara+TukkaJukka nuijittiin kesälomille. Ei se nyt huono ollut, mutta mahdollisuuksia on paljon kovempaan. Miksei väki vaan heittäydy täysillä? Ei näitä keväitä kasva joka oksalla.

Ässien viimeistely oli tänään muuten aika heikkoa, vaikka ylivoima puolestaan rullasi varsin hyvin totuttuun nähden. Onneksi JYP ei saanut edes sitä yhtä pomppua sisään, kyllä siihen mahdollisuudet oli olemassa. Joppe pelasi hyökkäyspäässä taas mahtavan pelin, uskomatonta että joku JYP-fani ehti taas maanantain jäljiltä mollamaan Armiaa, joka silloinkin piti pakkeja monasti pilkkanaan. Nuori jätkä ja ei siltä kulmissa kyllä kiekkoa viedä ihan helposti vaikka on mitä mörköä pakkeina. Liike on hyvää ja pelirohkeus tapissaan, kantaa ykkösketjun roolia kunnialla tällä hetkellä.

Loppuun kertaus, millä perusteella APINA on rasismia? Eikö me kaikki olla polveuduttu apinasta?
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Sitä en vain ymmärrä miksi porilaiset keskittyy Abidin rasistiseen solvaamiseen voitonkin hetkellä.
TAMA RASISMI. Jooh.. Kuinkahan monta kertaa jotain Honkasta tai Anssi Rantasta ollaan huudettu apinaksi? Tama myys rasismi! Pointti onkin varmaan katsojilla se, että Abid on niin oksettava pelaaja ja yleensä katkoilla onkin Perrinin kanssa itkemässä tuomareille.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Joppe pelasi hyökkäyspäässä taas mahtavan pelin, uskomatonta että joku JYP-fani ehti taas maanantain jäljiltä mollamaan Armiaa, joka silloinkin piti pakkeja monasti pilkkanaan. Nuori jätkä ja ei siltä kulmissa kyllä kiekkoa viedä ihan helposti vaikka on mitä mörköä pakkeina. Liike on hyvää ja pelirohkeus tapissaan, kantaa ykkösketjun roolia kunnialla tällä hetkellä.

Loppuun kertaus, millä perusteella APINA on rasismia? Eikö me kaikki olla polveuduttu apinasta?

Armialla tänään yksi tolppa ja yksi maaliviivalla luruttelu.

Toisen kutsuminen apinaksi on huonoa käytöstä.
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Loppuun kertaus, millä perusteella APINA on rasismia? Eikö me kaikki olla polveuduttu apinasta?

[OT]Ei. Ihmisellä ja nykyapinalla on yhteinen kantaisä, mutta ihminen ei polveudu nykyapinasta.[/OT]
 

akimoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Edmonton Oilers, JJK, Man C
Onnittelut Ässille voitosta. Sarja on nyt 2-0 porilaisille ja tällä hetkellä näyttää siltä, että JYP ei tuosta sillasta nouse. Peruspelaaminen on porilaisilla pykälän verran JYPiä edellä ja JYPiltä ei tunnu nousevan esiin yhtään ratkaisijaa. Ässät sen sijaan luo paikkoja laajalla rintamalla ja haparoiva Tarkki ei näytä tällä hetkellä voittavalta maalivahdilta. Kaikenkaikkiaan Ässät on jokaisella osa-alueella piirun verran JYPiä edellä ja JYPiltä ei tunnu löytyvän tarvittavaa nälkää ja raivoa, jolla näitä tasaisia pudotuspeliotteluita ollaan aikaisempina vuosina ratkottu.

Tuomarit onnistuivat mielestäni tänään Porissa hyvin, vaikka siellä muutamat vihellykset herättivätkin tunteita ottelun aikana.

Perjantaina JYP on kotikaukalossaan pakkovoiton edessä tai sarja on taputeltu. Vielä uskotaan omien nousuun, mutta tämän illan otteilla sitä tuskin tulee tapahtumaan. JYPiltä puuttuu tällä hetkellä ne profiilipelaajat, jotka laittavat paikoista kylmästi lötön pussiin. Jaatinen, Louhivaara yms pörräävät kyllä nätisti ja yrittävät tehdä hartiavoimin töitä, mutta valitettavasti se ei näytä tällä hetkellä riittävän.

Ässät on tällä hetkellä vahva ehdokas tämän kevään mestariksi. Vielä, kun osa patapaitojen faneista saadaan joukkueen kanssa samalle tasolle, niin hyvä tulee siellä Porin päässä.
 

Höyry

Jäsen
Se oli selvä peli. Jypillä ei ollut käytännössä yhtään todellista maalipaikkaa. Täysin ansaittu voitto Ässille. Täytyy sanoa, että Ässien esitys oli lähes ylivoimainen. Erittäin hyvää puolustamista koko kentän alueella. Jypillä oli vaikeuksia päästä edes keskialueelle kontrolloidusti. Jyväskylän peli oli tasainen, mutta tänään Ässät vei sata nolla.

Yksi asia minua ihmetyttää. Miksi TV:ssä ja myös täällä puhutaan Abidista kuumaverisenä pelaajana. Hänhän on päinvastoin yksi kylmähermoisimmista pelaajista koko liigassa. Kuinka paljon häntä tökitään ja millaista kielenkäyttöä hän saa kuulla vieraskatsomosta koko ajan. Varsinkin Porissa, missä on loistavasti edelleen iso seisomakatsomo. Silti kertaakaan ei ole hermo pettänyt. Älkääkä nyt sanoko, että tänään petti. Kuka ei olisi joskus saanut käytöskymppiä.

Anyway, onnittelut Ässille voitosta ja jos siellä finaaleissa pitää olla joku muu kuin JYP, niin Ässät on ehdottomasti mieluisin vaihtoehto.

1978 Pomarkun koulun kenttä ja Suomen mestari Porin Ässät, jäi 10 vuotiaan pojan mieleen. Kotipaikka oli kuitenkin Jyväskylä ja kun -82 saatiin halli, niin ymmärsin että kotipaikkakunnan joukkue voisi joskus haastaa Ässät ja pelata liigassa. Siis JYP fani vuodesta -82 lähtien.
 

tomukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Minusta tuntuu, että myös porilaisilla on heikko kohta, ja se on siinä aivojen kohdalla. Hyvin pehmeältä vaikuttaa.

Hyvin vedetty tomukku.

Abid ei mielestäni ole kuumentunut sen enempää kuin moni muukaan JYPin pelaaja. JYPin peli oli aneemista, ja kovin turhautunutta. Kuten jo todettua, ei voi mitään, pitää pystyä parantamaan. Ei Ässiä näin helpolla saa päästää.

Kymmenen pistettä oikeinymmärtämisestä. Mielensäpahoittajat ja suvaitsevaisto eivät myöskään kuulu jääkiekkoon, samoin perustein kuin rasismikaan. Rasismia ei ole että sanotaan jotain apinaksi, neekeriksi, nokikepiksi, santaneekeriksi, rättipääksi tai mitä mielikuvitus nyt tuottaakaan. Vaan se että jonkun pelaaminen tai muu osallistuminen jääkiekkoon estettäisiin tai sitä rajoitettaisiin sen perusteella mitä rotua joku ihminen on. Rasismia pahempaa on se että tehdään joku juttu siitä minkä värinen joku on kun häntä on hellanlettas haukuttu vaikka apinaksi. Minua voi sanoa kaljuksi, lakanaksi, paskapääksi, poroksi yms ja sekin on kaiken rasismilogiikan mukaan rasismia.

Mun mielipide on toi ja suvaitsevaisto ei tietenkään suvaitse sitä, koska se suvaitsee kaikkea muuta paitsi sitä että joku on heidän kanssaan eri mieltä.

Ässät pelasi hienosti ja apina-Abidin joukkue myös, Ässät on vaan niin hyvä.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Kymmenen pistettä oikeinymmärtämisestä. Mielensäpahoittajat ja suvaitsevaisto eivät myöskään kuulu jääkiekkoon, samoin perustein kuin rasismikaan. Rasismia ei ole että sanotaan jotain apinaksi, neekeriksi, nokikepiksi, santaneekeriksi, rättipääksi tai mitä mielikuvitus nyt tuottaakaan. Vaan se että jonkun pelaaminen tai muu osallistuminen jääkiekkoon estettäisiin tai sitä rajoitettaisiin sen perusteella mitä rotua joku ihminen on. Rasismia pahempaa on se että tehdään joku juttu siitä minkä värinen joku on kun häntä on hellanlettas haukuttu vaikka apinaksi. Minua voi sanoa kaljuksi, lakanaksi, paskapääksi, poroksi yms ja sekin on kaiken rasismilogiikan mukaan rasismia.

Mun mielipide on toi ja suvaitsevaisto ei tietenkään suvaitse sitä, koska se suvaitsee kaikkea muuta paitsi sitä että joku on heidän kanssaan eri mieltä.

Ässät pelasi hienosti ja apina-Abidin joukkue myös, Ässät on vaan niin hyvä.

Tässä Tomukko osoitat todeksi sen, että pieni osa Ässäkannattajista ei näe mitään tuomittavaa rasistisessa kielenkäytössä. Itse en enää tällä palstalla turhaan tästä aiheesta jatka. Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että Ässien kannattajia ei voi syyllistää, vaan vain yksittäisiä henkilöitä.

Moderaattoreita olen tähän vakavaan ilmiöön pyytänyt puuttumaan jatkoajassa.

Ja vahvasti toivon ja tulen toiveeni myös JYPn suuntaan esittämään, että Synergialla jokainen katsomossa tällaiseen epäasialliseen toimintaan - rasistiseen kielenkäyttöön - syyllistyvä poistetaan välittömästi katsomosta. Muutenhan seuraavaksi banaanin heitto jäälle on vain huvittava kepponen, eikö niin. Kuten sanoin juuri tähän asiaan on jalkapallossa jouduttu kiinnittämään valtavasti huomiota maailmalla...eikä sitä ole tehty mielensäpahoittamisten tähden. Kyse on vakavasta asiasta.

Jos Tomukko sinusta ei ole rasismia, että vaikkapa raitiovaunussa nimität viereesi istuvaa kaveria nokikepiksi hänen ihonvärinsä vuoksi, niin mitäs se sitten on? Mutta nyt lopetan itse keskustelun tästä - hivenen hämmentyneenä ja toivoen, että oikeat Ässäfanit huolehtivat siitä, että typeryyksistä huomautetaan katsomossa sisäisestikin - muuten ei ole vaihtoehtoa sille, että asiaan on tartuttava muilla keinoin
 

Voitsie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Kiekko-Salamat
RASISMIA?

Vai on Ramzi Abidia kutsuttu aivan apinaksi!??! On aivan hirveän pöyristyttävää rasismia! Itse ainakin vääntelin kaverille ihan nimeen perustuen Ramzi Apinaksi. Toki ihan vitun huonoa huumoria, mutta kuka oikeesti saa tuosta nyt väännettyä jotain rasismiin millään tavalla liittyvää? Muotisana koko vitun rasismi!

Voi ny vittu, menkää tästä asisasta itkua tihrustavat kotijonne vääntämään suolasta tyynyyn.
 
Viimeksi muokattu:

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Kymmenen pistettä oikeinymmärtämisestä. Mielensäpahoittajat ja suvaitsevaisto eivät myöskään kuulu jääkiekkoon, samoin perustein kuin rasismikaan. Rasismia ei ole että sanotaan jotain apinaksi, neekeriksi, nokikepiksi, santaneekeriksi, rättipääksi tai mitä mielikuvitus nyt tuottaakaan. Vaan se että jonkun pelaaminen tai muu osallistuminen jääkiekkoon estettäisiin tai sitä rajoitettaisiin sen perusteella mitä rotua joku ihminen on. Rasismia pahempaa on se että tehdään joku juttu siitä minkä värinen joku on kun häntä on hellanlettas haukuttu vaikka apinaksi. Minua voi sanoa kaljuksi, lakanaksi, paskapääksi, poroksi yms ja sekin on kaiken rasismilogiikan mukaan rasismia.

Mun mielipide on toi ja suvaitsevaisto ei tietenkään suvaitse sitä, koska se suvaitsee kaikkea muuta paitsi sitä että joku on heidän kanssaan eri mieltä.

Ässät pelasi hienosti ja apina-Abidin joukkue myös, Ässät on vaan niin hyvä.

Sinun mielipiteesi on vain valitettavasti huono, ja käsityksesi rasismista on myös väärä. Sananvapauden varjolla on ennenkin pyritty perustelemaan rasistisia lausuntoja. Se, että sinä "nyt satut olemaan tätä mieltä", ei muuta tilannetta mitenkään. Ja surullista huomata, kuinka yllättävän useat porilaiset haluavat vielä puolustella tätä. Kyllä se yliopisto näyttäisi sittenkin vaikuttavan myös kannattajien keskimääräiseen sivistykseen.

Mutta siinä olet oikeassa, että Ässät pelasi hyvin. Onnittelut siitä. Mutta sarja on onneksi vielä kesken, ja JYPin pitää kyllä parantaa huomattavasti tämäniltaisesta, jos haluavat vielä kamppailla ottelusarjan voitosta.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tässä Tomukko osoitat todeksi sen, että pieni osa Ässäkannattajista ei näe mitään tuomittavaa rasistisessa kielenkäytössä. Itse en enää tällä palstalla turhaan tästä aiheesta jatka. Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että Ässien kannattajia ei voi syyllistää, vaan vain yksittäisiä henkilöitä.

Moderaattoreita olen tähän vakavaan ilmiöön pyytänyt puuttumaan jatkoajassa.

Ja vahvasti toivon ja tulen toiveeni myös JYPn suuntaan esittämään, että Synergialla jokainen katsomossa tällaiseen epäasialliseen toimintaan - rasistiseen kielenkäyttöön - syyllistyvä poistetaan välittömästi katsomosta. Muutenhan seuraavaksi banaanin heitto jäälle on vain huvittava kepponen, eikö niin. Kuten sanoin juuri tähän asiaan on jalkapallossa jouduttu kiinnittämään valtavasti huomiota maailmalla...eikä sitä ole tehty mielensäpahoittamisten tähden. Kyse on vakavasta asiasta.

Jos Tomukko sinusta ei ole rasismia, että vaikkapa raitiovaunussa nimität viereesi istuvaa kaveria nokikepiksi hänen ihonvärinsä vuoksi, niin mitäs se sitten on? Mutta nyt lopetan itse keskustelun tästä - hivenen hämmentyneenä ja toivoen, että oikeat Ässäfanit huolehtivat siitä, että typeryyksistä huomautetaan katsomossa sisäisestikin - muuten ei ole vaihtoehtoa sille, että asiaan on tartuttava muilla keinoin

Mitä tulee sanaan apina, se ei ainakaan Patafanien keskuudessa taida tarkoittaa mitään rasistista viittausta, ellei sitten Sami Heleniuskin ole rasismin uhri aikoinaan Isomäessä ollut. Nyt kun tilanteessa sattui olemaan Abid niin tietysti saatiin tuo "apina" yhdistettyä heti rasismiin. Banaanin heitto nyt menee jo vähän yli + muut nokikepit (rasismia). Toki banaaninheitto viittaa sanaan apina ja apinahan ei mielestäni ole rasismia, mutta yleisesti maailmalla banaanin heitto jäälle tulkitaan rasismiksi. Harvemmin sitä näkee Philadelphiassa Wells Fargo Centerissäkään katsojien huutelevan pelaajia apinoiksi.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
0-2 sarja jo vastustajalle. Perjantaina on kotona voitto otettava ja sekään ei enää riitä. Porissa on pystyttävä kerran voittamaan mutta..

Kyllä on ihan helvetin heppoisesti Ässät marssimassa finaaliin tällä hetkellä. Siitä on pitänyt huolen kolme asiaa.

Ihme kun on taas ToBeylla mielessä vain oman joukkueen huono suoritus eikä vastustajalla osaa tai arpaa tässäkään ... Okei en tartu näihin enää. Eli siis niinkuin sanoit JYP on ollut paska ja Ässät puolestaan riittävän hyvä. Ei tarvitse olla yhtään tuon parempi.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sellanen peli, tuli katottua uusinta. Oli harvinaisen vaikea olla muutama tunti tietämättä tulosta ;)

Jälleen parempi joukkue voitti. Suoraan sanottuna ei tuolla JYPin pelillä voiteta edes Ilvestä, ihan karmeaa pskaa. Syötöt surkeita, luistimiin kokoajan, sitten kun lähtee kova syötty niin 5m äijästä ohi pitkäksi. Tähän tekisi mieli sanoa mitä Suikkanen joskus Tepsin harjoituksissa huusi. Ässät eivät ylivoimaisesti hallinneet ottelua, mutta maalipaikkoja paljon enemmän kuin JYPillä. Puolustivat helvetin hyvin ja Raanta on Raanta. Pitää kyllä parantaa JYPin ja aika paljon, että voittaisivat Ässät. En ole menettänyt toivoa ja uskon JYPin pystyvän vielä parantamaan ja paljon, mutta sen pitää tapahtua seuraavassa pelissä. 0-2, siitä on vaikea lähteä sarjaa viemään, mutta onpahan noita yllättävän usein nähty, että 2 ottelulla tappiolla ollut joukkue viekin sarjan, joten usko on kova niinkuin aina!

Seuraavan kerran kotona, toivottavasti nyt ollaan edes kannattamisesta otettu opiksi ja pistetään kunnon meininki Hippoksella seuraavassa pelissä! Se tuleekin Urholta niin ei tarvitse uusintoja odotella :p
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Norja vs Suomi
  • 16.00
  • 8.75
  • 1.16
Saksa vs Ruotsi
  • 10.00
  • 7.00
  • 1.20
Sveitsi vs Tshekki
  • 2.56
  • 4.30
  • 2.28
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös