Ke 14.4.2010 KalPa - HPK ( 3.välierä )

  • 17 333
  • 115

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oli miten oli, mutta näin on. KalPa oli juuri sen verran parempi kuin tarvitsi olla, pelin lopussa ukot vetivät jo ihan säästöliekillä huomiseen peliin voimia säästäen. Kerho joutui urakoimaan loppuun saakka. Huomenna haetaan sitten voitto nro: 3 Kuopioon!
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Muutama pointti:
  • Mitä vittua teki Kai Syväsalmi? Laukaus noista paikoista

Voisiko johtua Syväsalmen surkeat otteet tässä sarjassa siitä, että sopimus löytyisi jo KalPaan ensi kaudeksi? Melko hermostunutta pelaamista, ja aivan kuin olisi yrittänyt "näyttää" jotain. Kaatuili esimerkiksi hyökkäyksiinlähdöissä, vaikka kiekko ei ollut lähelläkään.

Pelistä nyt sen verran, että Miettisen olisi pitänyt iskeä naula arkkuun siitä 2v1 hyökkäyksestä. Niiiiiin tyhjä maali oli edessä, mutta sai sudittua kiekon vielä sivuverkkoon. Luottavaisin mielin huomenna Hämptöniin.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kymppi minsaan pari maalia ja se riitti onneksi tänään. Kolmannessa erässä ihan kohtuullisesti saatiin peliä rauhoitettua, mutta noita karmeita virheitä tuntui sattuvan tähän peliin enemmän kuin aikoihin. Toisen erän 1-1 tulos olikin sitten hyvä puolustusvoitto, sen verran pulassa paikoin oltiin. Pelin alkupuoliskolla tuntui lisäksi että KalPan ukoilla oli vähän liikaakin intoa kun keskialueella ajettiin pahasti ohi tilanteista ja Kerho pääsi sitä kautta suoriin hyökkäyksiin.

Kerholla tosiaan noita "varmoja" maalipaikkoja riitti, mutta kuten ennenkin niin lähellä ei lasketa. Huomenna taas panokset kovenee pykälän verran ja KalPalla on mahdollisuus pistää vierasvoitolla Kerho pahaan siltaan. Ylimääräistä hyvänolontunnetta tästä pelistä ei varmasti KalPallekaan jää, siitä varmasti Virta pitää huolen tuon virhemäärän jälkeen.

Jos noihin sm-liigan peliaikatilastoihin on yhtään luottaminen niin KalPa pääsi jakamaan minuutteja tasaisesti hyvän alun turvin, joten tästä hyvä jatkaa huomiselle. Hartikainen on äijä!
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Alussa oltiin aivan hirvittävässä paniikissa ja nopeasti 2-0. Sen jälkeen Kerho hallitsi peliä lähes mielin määrin, mikä oli yllättävää niin heikon alun jälkeen. Ehkä KalPa passivoitui tahallaan tai vahingossa, mutta se joka tapauksessa lupaa Kerholle hyvää. En jaksa millään uskoa, että jatkossa hukataan samalla tavalla kolme tyhjää maalia ja yhtä monta läpiajoa. Pääasia kuitenkin on, että pelillinen hallinta onnistuu. Olen oikeasti aika helpottunut, vaikka tappio tulikin. Tämänpäiväinen KalPa on voitettavissa, vieläpä helposti.

Lassila ei tällä kertaa vuotanut. Ahonen tosin vei keskinäisen aika selvästi. Huomenna sitten toisinpäin.

Vai, että kerho vei peliä ihan mielinmäärin. Kerholla oli toki omat hyvät hetkensä: 1.erän loppu ja 2. erän alku. Pelinhallinnan sanoisin menneen 60-40 KalPalle. 3-0 maalin jälkeen KalPa tiputti selkeästi karvaustaan, jonka jälkeen kerho pääsi odotetusti paremmin avaamaan peliään. Pelin ollessa ohi em. tilanteessa, peli oli näennäistä kerhon hallintaa. Tuhlaajapoikina hämeenlinnalaiset kyllä kunnostautuivat kuopiolaisia paremmin. Noin selviä maalipaikkoja tuskin yhtä monta kerholle siunaantuu tulevissa peleissä ellei KalPa pääse taas 3-4 maalin johtoasemassa pelaamaan. Tämän päiväinen KalPa on voitettavissa, mutta tämän päiväisellä kerholla ei mitään asiaa. Lassila ei tänään vuotanut, jokseenkin ensimmäinen osuma näytästi helpohkonlaiselta. Huomenna luultavasti vuorossa taas Järvinen.


Jos vastustaja on täysin pimennossa 45 minuuttia, se on minusta hyvä merkki.

Jos vastustaja on 45 min "täysin pimennossa" ja voittaa tuon ajan silti 2-1, niin ei se minusta kovinkaan luottamusta herättävää ole omien kannalta.

Olisi mielenkiintoista tietää mikä joukkue pitää hallussaan ennätystä kiekon hautomisessa oman maalin takana. Luulisin, että kerho heitti tänään kyseiselle joukkueelle ainakin kovan haasteen, jos ei napannut ennätystä nimiinsä.

Juu, HPK:lla oli sellaiset 4 todella hyvää maalipaikaa, mutta eipä maistunut. Jos lasketaan KalPan 2 möhlittyä loistopaikkaa +4 tehtyä häkkiä, niin nähdään todellisuus: KalPa oli parempi. Taas.

Tässäpä joukkueiden kolmannelle kohtaamiselle lyhyt ja ytimekäs ja vieläpä totuudenmukainen tiivistys.

E: Pakarinen on hottis ja ihqu.
 
Viimeksi muokattu:

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Täällähän voisi aloittaa samanlaisen juupas-eipäs-väittelyn mitä tässä ketjussa harrastetaan muutamien kirjoittajien osalta. Kerho voitti ensimmäisen ottelun vaikka KalPa sitä peliä hallitsi melko suvereenisti. Sen jälkeen (Kerho-fanien) kommentit olivat: "Maalit ratkaisee, ihan sama miten paljon sitä kiekkoa pitää hallussaan." Samalla tavalla voitaisiin kiekua tämänkin pelin jälkeen, vaikka ei tuo minun mielestä HPK:n dominointia ollut.

Olin 1.ottelun jälkeen hyvin luottavainen KalPan suhteen ja sen jälkeen on tullut kaksi voittoa, joten miksipä Kerho ei voisi olla nyt luottavainen? Ihan yllättävän pirteää peliä Kerho pelasi tänään 50 minuuttia, tosin ajoittain KalPan ansiosta. Minä todella toivon, että tästä sarjasta saataisiin vielä viihteellinen ja edes jollain tavalla tiukka. Nyt on pelattu melko tylsiä pelejä.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Pelihän oli mitä viihdyttävin, vauhtia piisasi ja yleisö tykkäsi. Se, että hämeenlinnalaisilla ei pää enää tässä vaiheessa kevättä kestä, siitä on turha lähteä muita syyttämään. Maalintekopeli, jonka KalPa tänään vei. Kerho oli parempi maalintekopaikkojen luomisessa, mutta se on kovin, kovin ikävää jos moisia ei osata käyttää.

Voitot 2-1, huomenna perunalaarissa uutta putkeen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Neljänteen.
siis kolmanteen VOITTOpeliin, eli siis sarjan neljänteen peliin jos kaikki lasketaan.

ps. HPK on viime ja tämän vuoden pudotuspeleissä jäänyt kotonaan nollille kolme kertaa neljästä mahdollisesta. Olisiko perjantaina neljäs kerta?
 
F

Flonaldo

Ottelutapahtumat ja maalipaikat kun toistettaisiin sata kertaa, tuo ottelu päättyisi keskimäärin HPK:lle numeroin 1,3 - 4,4. Ja huomennahan ne sitten toistetaankin. Seitsemän ottelun sarjat ovat urheilun hienoimpia asioita.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sahlstedt on ihan paska

Huomenna hallille hyvissä mielin, voitto on lähes varma.

Itse asiassa Kallen pelaaminen on ollut noususuhdanteista kahden viime pelin ajan. Huomenna jo maalin makuun?

Kaksi viimeistä peliä yhteismaalein 8-1 turpaan. Mitäpä muutakaan kuin lähes varmaa voittoa sitä voisi odottaa?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kuulostaa hyvältä, jos huomenna tulee maalipaikkoja. KalPalla on hieman vaikeaa ollut hyödyntää maalipaikkoja kauden aikana, mutta parannusta siihenkin on saatu.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oli miten oli, mutta näin on. KalPa oli juuri sen verran parempi kuin tarvitsi olla, pelin lopussa ukot vetivät jo ihan säästöliekillä huomiseen peliin voimia säästäen. Kerho joutui urakoimaan loppuun saakka. Huomenna haetaan sitten voitto nro: 3 Kuopioon!

Ehkä tässä kohtaa pitäisi toivoa, että HPK saa edes kuparisen puhki kotonaan. Huomenna voitto ja lauantaina sarja katki.
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
HPK olisi paremmalla viimeistelyllä taistellut voitosta tasapäisesti, mutta ei uponnut. Varsinki Viitaluomalla oli se 3-4 huippupaikkaa pelissä. Ensimmäinen kymppi oli toki juuri sitä KalPaa mitä haluan nähdä. Toisessa erässä HPK käänsi pikku hiljaa pelin itselleen. Kolmannessakin HPK:lla oli saumat tulla taisteluun mukaan, mutta Ahonen kesti.

KalPa

+ Ahonen - erittäin varmaa pelaamista, ei hermoilusta mitään tietoa vs viime kotipeli.
+ Hartikainen - kaveri on illasta toiseen vaan helvetin kova.

HPK
+Mäkelä - ottaisin KalPaan milloin vain. Hieno pelaaja.

Oliko tämä HPK:n hidas hyökkäykseen lähtö joku uusi jippo Jukan takataskusta?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Edelliseen lisäisin vielä Ahosen panosta. Aivan uskomattomia torjuntoja. Jotkut sanoo niitä GameSavereiksi, mutta ei se vähennä Ahosen panosta. Pitkin kautta helvetin hienoja otteita.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Eka kymppi oli kyllä parasta KalPaa mitä itse olen nähnyt tällä kaudella. Ansaittu 2-0 johto. Taas tuli kirottua, kun KalPa näytti tuudittautuvan johtoonsa, mutta hyvin NSP:n kommentaattorit purkivat tuon jutun: onhan siinä selityksessä järkeä, että häviöllä oleva joukkue uskaltaa pelata enemmän, kun taas johdossa oleva joukkue alkaa enemmän varoa virheitä. Näin pelissä mielestäni kävikin.

HPK kieltämättä loi valtavan määrän AVOPAIKKOJA, mutta huonoa tuuria tai mitä lie, kun verkko ei heilunut. Mutta kyllä KalPallakin oli paikkoja noiden tehtyjen lisäksi. Ilahduttavaa, että kahdessa viimeisessä pelissä Kalakukot ovat tehneet hyvällä prosentilla maaleja. Tehottomuudesta ollaan kuitenkin kärsitty koko kausi.

Välillä kotijoukkue oli todella pulassa omalla alueellaan, ja merkkauspeli tuntui olevan aika surkeaa vähän väliä. Kolmas erä oli aika kummallista peliä, kun Kerho seisoi pitkiä toveja oman maalin takana ja KalPa tukki vasemman kaistan, jolloin HPK:n oli pakko rakentaa hyökkäykset oikealta puolelta. Oli välillä aika huvittavan näköistä, kun joukkueet hakivat asetelmia. Hienoa, että valmentajatkin ottavat tässä mittaa toisistaan taktisesti.

EDIT: Tykkään Ville Niemisestä kommentaattorina, ihan paras! Myös Törmänen ihan letkeä kaveri.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Voisiko johtua Syväsalmen surkeat otteet tässä sarjassa siitä, että sopimus löytyisi jo KalPaan ensi kaudeksi? Melko hermostunutta pelaamista, ja aivan kuin olisi yrittänyt "näyttää" jotain. Kaatuili esimerkiksi hyökkäyksiinlähdöissä, vaikka kiekko ei ollut lähelläkään.
Toisaalta tämä ei selittäisi Syväsalmen samanlaisia otteita HIFK-sarjassa, mikäli ei sitten ole valmis soppari sinnekin. Eiköhän oikeampi veikkaus ole jo HIFK-sarjan aikana esitetty väite kohtalaisen puudutuksen voimalla pelaaminen, kerhokannattajat osaavat varmasti tästä kertoa enemmän.
 

Velu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Samaa kaavaa noin noudattaa kuin HIFK-sarjakin.

Kyllä tässä mullekin tulee eräänlainen dejavuu. Samaa kaavaa noin noudattaa kuin KalPan ja kerhon pudotuspelisarjat ylejäänkin - kuin konsanaan viime keväänä.

Katson nyt peliä uudestaan neloselta. Kertaus vahvistaa käsitykseni pelin juonikuviosta -KalPalla avauserän ekan puolikkaan suvereeni hallinta ja maalipaikkoja tasaseen tahtiin. Nyt kävi niin että heti meni parista paikasta sisään ja peli oli siinä. Syöksähti ennenaikaisesti ja sitten lerpahti. Toki olisi ollut mukava nähdä sitä kotijoukkueen omaa peliä hieman pitempikin siivu mutta tänä iltana riiitti tämä. Vastustajan mukaan pitää pelata, ei sen enempää.

Tästä rauhallisen luottavaisena huomiseen peliin Rinkelinmäkeen!
 
Viimeksi muokattu:

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Sarja kulkee täysin käsikirjoituksen mukaan ja se ratkaistaan huomenna. Mikäli Kerho voittaa, on sarja HPK:n. Mikäli käkeen, niin 3-1:sta ei enää nousta. Tänään kuitenkin hyvää peliä ja antoi varmasti uskoa tohon hommaan todella paskan kotimatsin jälkeen. Maalintekopelihän tää on ja KalPa oli tänään tehokkaampi, sillä sipuli ja voitto täten ansaittu.

Mutta mitä pidemmälle sarja etenee, sitä enemmän se kääntyy Kerholle. Mark my words.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Mutta mitä pidemmälle sarja etenee, sitä enemmän se kääntyy Kerholle. Mark my words.

Näin on, kahden edellisen pelin murskaava HPK ylivoima kertoo tästä. Maaliero Kalpa 8 HPK 1. Meinasitteko miten pitkälle sarjan antaa "edetä"?

Jep, huomenna voitto kotiin ja lopullinen naksahdus kuuluu jo melkoiseen solmuun laitetusta kerhon selkärangasta.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näin on, kahden edellisen pelin murskaava HPK ylivoima kertoo tästä. Maaliero Kalpa 8 HPK 1. Meinasitteko miten pitkälle sarjan antaa "edetä"?

Jep, huomenna voitto kotiin ja lopullinen naksahdus kuuluu jo melkoiseen solmuun laitetusta kerhon selkärangasta.

Vastaavassa asemassa minulla ei riittäisi noin sokeaa uskoa kuin HPK-fanilla.

Totta, selkä katki ja lauantaina on kotiyleisöllä paljon nähtävää. Pelataan kuitenkin huomenna ensin.
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän tämä IFK-sarjaa muistuttaa kovasti, tilanne nyt täsmälleen sama. Tosin ei olla saatu pataan yhtä pahasti kuin Hesassa tuli. Neljästä voitosta pelataan, lopputulokset v-tun hailee. IFK teki muuten enemmän maaleja kuin Kerho, mutta jäi kesälomalle. Huomenna sitten vielä punnerrus 2 maalin takaa ohi (kuten IFK-sarja), niin avot. Tosin tämän päivän nyhjäätyhjistä ohi-päivät eivät saa huomenna toistua. Onnea nyt kuitenkin Kuopioon, tehokkaampi voitti.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Kyllähän tämä IFK-sarjaa muistuttaa kovasti, tilanne nyt täsmälleen sama. Tosin ei olla saatu pataan yhtä pahasti kuin Hesassa tuli. Neljästä voitosta pelataan, lopputulokset v-tun hailee. IFK teki muuten enemmän maaleja kuin Kerho, mutta jäi kesälomalle. Huomenna sitten vielä punnerrus 2 maalin takaa ohi (kuten IFK-sarja), niin avot. Tosin tämän päivän nyhjäätyhjistä ohi-päivät eivät saa huomenna toistua. Onnea nyt kuitenkin Kuopioon, tehokkaampi voitti.


Joo, ei näistä peleistä ennenkään maalieron turvin ole jatkoon menty. Toivotaan, että saataisiin hyvää pleijjarifiilinkiä näihin loppuihin matseihin. Vielä sitä ei tässä sarjassa ole ollut.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Minustakin on helvetin hienoa, kun tämä on samanlainen sarja kuin HIFK:ta vastaan.

Joo, ei näistä peleistä ennenkään maalieron turvin ole jatkoon menty. Toivotaan, että saataisiin hyvää pleijjarifiilinkiä näihin loppuihin matseihin. Vielä sitä ei tässä sarjassa ole ollut.

Oikeestaan aivan sama sen tunteenkin kanssa. Voitot ratkaisee ja voittajasta ei ole epäilystä, mikäli aivan viimeisimmät pelit näyttävät esimerkkiä.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Valoa tunnelin päässä?

Ennen illan peliä voitot olivat mielestäni sarjan ennakkoasetelmia vastaavasti 1-1. Nyt ne ovat ennakkoasetelmien mukaisesti 2-1. Mieli on kuitenkin paljon iltapäiväistä toiveikkaampi. Tyhmät jäähyt on saatu kuriin, nyt luotiin paikkoja ja oltiin pelissä aktiivisesti mukana.

Tästä on hyvä jatkaa, vaikka tämän ja viime kauden kotipelien maalitekovaikeudet playoffeissa KalPaa vastaan hieman mietityttävätkin. Mutta ei kai sekään maalintekotilasto voi ikuisesti näin synkkänä jatkua...?

Huomenna pitäisi jollain keinolla saada vire siirrettyä kotikentälle, sillä torstain peliä ei oikein passaa hävitä. Ehkäpä Kerho yöpyy siksi Jyväskylässä, että saisi kotiin vieraspelifiiliksen?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Arvuutella voi aina mistä vain. Onnistuuko HPK:n maalinteko. Siihen taitaa vaan vaikuttaa se vastustajakin. Mutta jos HPK saa huomenna noin paljon avopaikkoja, niin toivon, että edes pari tekee. Uskoin, että tänään olisi tehnyt pari, mutta ei vaan jostain syystä tehnyt. Jos kotipelissä yhden tekisi, siinä voisi olla alku.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös