Kari Jalonen HIFK:n valmentajaksi

  • 593 312
  • 1 971

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikä Lehkonen ole mikään vastaus, siihen että pidetään Junnuista kiinni. Jokereissa on kovasti selitellyt että junnuille annetaan vastuuta, mutta eipä siellä Rosterissa niitä hirveämmin näy. IFK:n kuuluisimpia ovat Ruutu ja Rajamäki, joiden taidot eivät riittäneet liigatasolle ja Salmelaiselle ei kannattanut antaa vastuuta. Jep Jep.
Vaikka ei nyt Jalosen valmentamiseen suoraan liity, niin oikaistaan sen verran noita luuloja; Jokereissa on tulokas-statuksella peliaikaa saanut yhteensä 7 pelaajaa (Juutilainen, Helenius, Veistola, Pitkänen, Kulmala, Rinne ja Vauhkonen), ja mahdollisesti listalle tulee nousemaan vielä nimet Ölander ja Hyvönen.

Ifk:ssa tulokas-statuksella on peliaikaa saanut vain Siim Liivik. Melko iso ero, sanoisin. Ja tämän voi helposti tarkistaa sm-liiga.fi tilastoista.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ifk:ssa tulokas-statuksella on peliaikaa saanut vain Siim Liivik. Melko iso ero, sanoisin. Ja tämän voi helposti tarkistaa sm-liiga.fi tilastoista.

Tänään ovat Ilari Melart ja Robert Nyholm kokoonpanossa, joten meidän oikeiden tulokkaiden määrä nousee kolmeen. Eikä näissä tulokkaissa ratkaise määrä vaan laatu. Siim Liivik on noussut upeasti jo kolmosketjun laitaan ihan vakiopaikalle ja tehopisteitä on syntynyt 3+4 eli aika hyvin.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpät värväsi Andy Chiodon pelastamaan joukkueen, mutta Tarkki sai tästä itseluottamuksensa sekä pakettinsa kasaan ja torjui uskomattoman hyvin välieristä finaaleihin ja oli lopulta pudotuspelien paras pelaaja. Jalonen yrittää varmasti saada Pitkämäen itseluottamuksen takaisin, peluttamalla häntä hyvien onnistumisien toivossa vaikka kukaan ei järkeä siinä näkisikään. Varmasti Jalonen tietää, että mikäli mestaruudesta halutaan taistella, maalissa täytyy pelata "kokenut" Pitkämäki omalla tasollaan.
Olennainen ero näissä kahdessa tapauksessa on kuitenkin se, että kun Kärpät pestasi Chiodon "sparraamaan", niin Tarkki sai tarvittavan hengähdystauon ja hoiti yhdessä Hiilin kanssa torjunatyöskentelyn kasaan laadukkaan harjoittelun kautta. Maalivahdin torjuntatyöskentely on vähän verrattavissa mäkihyppyyn. Välillä on vain yksinkertaisesti palattava sorvin ääreen perusasioiden pariin ja kun tekniikka on hiottu kuntoon ja torjunnat napsuu "selkärangasta", niin itseluottamus kasvaa onnistumisten myötä ja tulee ns. positiivinen kierre. Se mahdollistaa sitten esim. tällaiset finaalissa nähdyt haamupelastukset, jollaisen Tarkki nappasi Kellerin vedosta.

HIFKn, Jalosen ja Pitkämäen epäonneksi meillä tuota sorvia pyörittää Sakke. Luulisi jo jääräpäisimmänkin huomaavan, että Saken näytöt veskarikoutsina on annettu ja keveiksi havaittu. Pitkiksellehän annettiin tässä nyt parin viikon hengähdystauko, jonka aikana varmasti oli tarkoitus antaa miehelle ottaa vähän ajatuksia irti jääkiekosta ja sitten maajoukkuetauon aikana hyvän harjoittelun kautta saada oma tasonsa takaisin. Noh.. toteutus "hieman" ontuu ja tuloksena on edelleen itseluottamuksensa menettänyt kassari, jonka epävarmuus heijastuu myös kenttäpelaajiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Näin varmasti, mutta saman joukkueen takana on AA torjunut 91,75%:n varmuudella ja Hatun prosentit ovat jotain 95%:n luokkaa. Ja siis Pitkämäellä 88,61%. Eli puhtaasti tilastoihin perustuen, AA olisi torjunut 7 noista Pitkiksen imaisuista, ja Hattu about 15.

Nämä ovat niitä tilastoja, joita kiekkoammattilaiset lukevat. Sama kaava kuin formuloissa eli pitäisi ensiksi voittaa tallin toinen kuski ja sitten keskittyä pärjäämään koko sarjassa. Pitkämäki on tämän tallin 3-kuski ihan kiistatta, turha selitellä kaverin aikaisemmista menestyksistä, kun imuroi kaiken tässä ja nyt. Pitkis pelaa vain sen vuoksi, että hänet saataisiin kaupaksi.

Ujcik: Kiitos, noin muistinkin asian menneen teillä viime talvena. Meillähän on tässä pari pientä eroa verrattuna Nokan ongelmiin Tarkin kanssa:

1) HIFK on liigassa sijalla 13 ja painiskelee mv-ongelmien kanssa. Kärpät johti liigaa, kun siellä oli ongelmaa. Tilanne on liki epätoivoinen.

2) Tarkki oli pelannut ennen mokailuaan hyvin ja kaikki tiesivät hänen potentiaalinsa. Housu on ollut täysi katastrofi alusta alkaen. Meillä ei ole mitään "alkukauden kuntoa" tai "normitasoa", jota kaivaa esiin. Sarjan alusta alkaen luotettavaa 88% +3 maalia sisään -meininkiä. That´s Housu.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Vaikka ei nyt Jalosen valmentamiseen suoraan liity, niin oikaistaan sen verran noita luuloja; Jokereissa on tulokas-statuksella peliaikaa saanut yhteensä 7 pelaajaa (Juutilainen, Helenius, Veistola, Pitkänen, Kulmala, Rinne ja Vauhkonen), ja mahdollisesti listalle tulee nousemaan vielä nimet Ölander ja Hyvönen.

Eri asia on pelaavatko he, vai ovatko vaan "täytteenä". Juutilaisella paras peliaika ottelua kohden: 8:37 minuutin keskiarvolla, loput siellä 4minuutin kohdalla.

No mut turha tähän on kiinnittää aikaa. Tosiasia on kuitenkin se että IFK fanit eivät pidä Lehkosesta juuri tuon menestyksen ja hukattujen junnujen takia. Jokerifaneilla puolestaan on varmasti kovat odotukset Ikasta ja ehkä hän oppinut jotain tässä vuosien saatossa.
...Ja siksi meidän mielipiteet eroaa varmasti.

Ikaa en kaipaa ikinä takaisin. Piste.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No mut turha tähän on kiinnittää aikaa. Tosiasia on kuitenkin se että IFK fanit eivät pidä Lehkosesta juuri tuon menestyksen ja hukattujen junnujen takia. Jokerifaneilla puolestaan on varmasti kovat odotukset Ikasta ja ehkä hän oppinut jotain tässä vuosien saatossa.
...Ja siksi meidän mielipiteet eroaa varmasti.

Ikaa en kaipaa ikinä takaisin. Piste.
No Ika oli Jokerien paras hankinta viime kesältä, ja tätä faktaa tukee myös vahva juniorityö ja mahdollisuuksien antaminen nuorille. Nythän Jokerien 4. ketjun sentterin tontin on vallannut vasta 18-vuotias Helenius.

Ika on yksi parhaista ellei paras 2-valmentaja tämän päivän liigassa, ja mielestäni hänen panoksensa saattaisi mennä hukkaan 1-valmentajana. Nyt riittää aikaa mennä hieman pintaa syvemmälle ja ottaa osaa myös junnujen valmentamiseen ja organisaation eri ikäluokkien valmentajien kouluttamiseen.

En tiedä millainen valmentaja teidän Rautio on, mutta uskoisin että hänelläkin on suuri vaikutus siihen kuinka joukkue on omaksunut tuota Jalosen pelityyliä. Onko sitä yritetty myydä intohimoisesti pelaajille, kun tuntuu ettei pelaajat ole sitä kiinnostuneita toteuttamaan? Onko siis Rautio Lindforsin ohella vain kiekkojen kerääjä, vai löytyykö kompetenssia nousta esiin ja saada pelaajat tekemään töitä? Sisäpiiri voi tähän vastata.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi voitto vieraissa, vieläpä Hagmanin aikojen mukaisesti numeroin 7-5 eikä kukaan enää julista Nokan eroa. Nopeasti ne mielet muuttuvat. Mutta asiaan, tämän päivän peli osoitti sen että HIFK:lla on mahdollisuuksia vielä vaikka mihin. Olen koko ajan ollut sitä mieltä että HIFK on kasattu pikkusen päin persettä, mutta pientä pilkahdusta on havaittavissa. Jos Bates jatkaa samoja otteita niin HIFK saa kasaan jo toisenkin hyökkäyspeliin kykenevän ketjun, yksihän siellä jo on.

Tuolta toisesta ketjusta napataan tämmöinen lainaus:

Batesin paras puoli on se, että nyt viimeistään kaikki tajuavat, että Luttinen ja Pesonen eivät ole toivottomia puukäsiä. Vaikka he ovatkin ikävä kyllä hieman fyysisiä kavereita.
Tämän otan omaan piikkiini. Tämä pitää tasan tarkkaan paikkansa. Mutta nämä molemmat vaativat vierelleen jonkun joka on ketjun pomo. Hyvän pomon kanssa he ovat aivan saatanan hyviä, ja mun mielestäni vielä useassa eri roolissa. Laita heidän keskelle huippuaikojen Toni Sihvonen, niin kasassa on yhtä kova kolmikko kuin oli mestaruuskauden kolmikko Ruuttu-Sihvonen-Laaksonen. Nyt taas Batesin kanssa kolmikko oli kova vääntämään maaleja. Loistavia jannuja, aivan kuten Petrell ja Pikkarainenkin, mutta kukaan heistä ei todellakaan ole kenttänsä dynamo. Oma purkaus hyökkäysosaston vajaudesta oli lähinnä purkaus niiden dynamojen puutteesta, muut lenkit olivat kunnossa. No, yhden pelin jälkeen on rurha sanoa mitään isompia, mutta Batesista voi olla vielä iloa. Siihen vielä mukaan Loppi ja Kuhta niin avot, hyökkäys olisi siinä.

Puolustus ja maalivahti on haukuttu valmentajan ohella täysin melkolailla lyttyyn. Mutta, kysyisin seuraavaa:

Jos maalivahti on täysin sukka, pakistossa korkeintaan yksi liigatason pakki ja valmennus ihan perseestä, niin miten on mahdollista että HIFK:n sijoitus on noinkin hyvä kuin se on?

Ei sen pitäisi olla mahdollista, eikä se olekaan. HIFK:lla ei ole valmennuksessa, vastoin kaikkia kuvitelmia, mitään isompia ongelmia. Jos maalivahti imee tasaisen varmasti ja pakisto on sysipaska on Jalonen tehnyt itse asiassa helvetin hyvää duunia pitäessään HIFK:n edes "teoreettisesti" mukana taistelussa suorasta playoff-paikasta. Se junahan meni oikeasti kuulemma samaan aikaan Batesin vyöryessä lentokentän loundgeen pizzalle. Eli yhtälö ei tavallaan täsmää. Yhtälailla voidaan kyseenalaistaa pakiston teilaus ja siksipä kysynkin.

Onko HIFK:n pakisto oikeasti puolustus vai pulustus?

Omasta mielestätällä hetkellä ollaan hivenen pulustuksen puolella mutta yhdellä hyvällä vaihdolla (Walsh ulos ja joku vähintäänkin astetta kovempi sisään) niin päästään puhumaan taas puolustuksesta. Ei siis niin kauhean paha tilanne ollenkaan kuin täällä puhutaan.

Kaikkein tärkein homma on kuitenkin saada maalivahtiasia kondikseen. Siinä on ollut HIFK:n tämän syksyn ongelma, piste. Seuraavat on otettu SM-liigan sivuilta:

Riksman Juuso, 31 päästettyä maalia, 504 torjuntaa
Pitkämäki Juha, 32 päästettyä maalia, 243 torjuntaa


Tuommoisella tilastolla ei voi voittaa montaakaan peliä. Itse olen vakaasti sitä mieltä että HIFK:n saadessa maalivahtiasian kondikseen loksahtaa HIFK:n oman pään pulustuspeli jo puolustuspelin puolelle. Ja homma on taas melko hyvässä hapessa. Yhdellä onnistuneella pelaajavaihdolla HIFK:n on mahdollista saada se melko hyvässä jamassa oleva puolustus jo hyväksi. Ja sen jälkeen jengi on valmis vaikka mihin ihmetekoihin.

Ei tässä niin syvällä olla kun täällä on manattu, koko ajan on joukkue ollut paria-kolmea ukkoa vajaa. Bates näyttää nyt (HUOM! tämä toteamus tulee niinkin ison otannan kuin yhden onnistuneen pelin jälkeen) nostaneen hyökkäyksen tasoa jo merkittävästi. Sama yhden pelaajan parannus kahteen vajaaseen joukkueen osaan (maalivahti ja puolustus) niin se on siinä.

Mutta Jalosta en kyllä monottaisi mihinkään.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tänään vietetään nenäpäivää. Onnea *köh* Kari Jaloselle...

PS. Hyvä nenäpäivän keräyskohde olisi rahaa uusin puolustajiin "Nokka"-Jaloselle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
m & t: HIFK, mukaanlukien KJ, on oikeasti "piilohyvä" joukkue. Yksi keskeisimpiä teesejäni on ollut tuo sama, minkä otit itsekin esiin eli maalivahtipeli. Mua on syytetty samasta kuin Lundellin aikana eli "syytän yhtä miestä kaikesta". Ensinnäkään tämä ei pidä paikkaansa, en syytä kaikesta. Mutta kun jopa Hakki Hagman toteaa, että maalivahti on puoli joukkuetta ja varovaisemmatkin analysoijat pitävät maalivahdin osuutena noin 25%:a joukkueen iskukyvystä, on täysin oikeutettua tarkastella joukkueen ainoaa yksilöpelaajaa näillä lainalaisuuksilla. Herranjumala, itsehän mv on pelipaikkansa valinnut, eikä sille mitään voi, että hänen osuutensa on keskeinen. En lopeta narinaani HIFK-veskarista ennenkuin meillä on oikeasti kilpailukykyinen 1-mv, koska silloin uskon viimeisimpienkin tajuavan, mistä on kysymys. Loppuu se vitun videoiden kelaaminen ja kaiken todistaminen pakkien syyksi. Ihan järjetöntä paskaa. Ikäänkuin muilla jengeillä olisi aina vaan huippupakit ja meillä liigan paskimmat.

Laskin eilen tässä samassa ketjussa melkeinpä otteluennakkona sen, kuinka paljon vähemmän HIFK:lle olisi mennyt maaleja Riksmanin torjuntaprossalla. Ennen eilistä ottelua sain tuloksen 22 maalia! 22 maalia vähemmän ja HIFK oli siis ennen eilistä tehnyt 3 maalia enemmän kuin Jokerit. Tällä matematiikalla HIFK olisi Jokerien paikalla liigassa, jos veskariemme torjuntaprossa olisi ollut Riksmanin lukema, joka btw. on liigan 4. paras. En viitsinyt laskea tilastoja esimerkiksi Jypin lukemilla. Eilen taas toivottavasti viimeisimmätkin clippienkelaajat huomasivat, että Pitkämäki on valovuoden Lunkkaa huonompi, eikä Lunkkakaan riitä ykkösveskariksi. Meillähän on jo Lunkka-klooni eli Allu, jolla on täysin samanlainen profiili kuin JL:lla: 2-mv, vakaa yli 90%:n torjuja, mutta ei suuri voittaja.

Se, miksi olen kritisoinut Jalosta erityisen voimakkaasti viime aikoina, pohjautuu nimenomaan siihen, että Pitkämäen ja KJ:n välillä on suora yhteys. Pitkämäki on KJ:n valinta joukkueeseen - virhe 1. Lisäksi Pitkämäki on ollut KJ:n valinta kahteen edelliseen matsiin 0-pelin pelanneen Niemisen jälkeen - virhe 2 ja helvetin vakava sellainen. Voidaan hyvin sanoa, että Bates ja Lehto pelastivat KJ:n eilen. 3 pinnan voitonhuumassa kannattaa kuitenkin muistaa se, että Pitkämäki oli jopa alle normitasollaan: 5 sisään ja joukossa järkyttäviä imuja. Torjuntaprosentti 86,84%. Tähdet olivat oikeassa asennossa, kun Lehto pystyi olemaan vielä huonompi. Normiliigajoukkue, esimerkiksi tiistaina nähty TPS, olisi vienyt pinnat eilen HIFK:lta, sillä heidän veskarinsa ei olisi jäänyt Lehdon masentavaan lukemaan: torjuntaprosentti 76,66%. Homman ydin on se, että Pitkähousuhan olisi jokatapauksessa torjunut alle 90% lukemalla, kuten aina. HIFK laukoi vastustajan maalia kohti 30 kertaa ja edes 90% tasan -lukemalla torjunut veskari olisi päästänyt 3 maalia, torjunut 27. Joten HIFK olisi hävinnyt eilen liki mille tahansa muulle jengille 5-3. Ilman minkäänlaista liioittelua. Huoh. 90% on vielä varmuuden vuoksi alakanttiin heitetty lukema liigaveskarin keskimääräisestä tasosta.

KJ:lla on kaksi suunnatonta ongelmaa: 1) Joukkueen suoritustason heitteleminen ja sen alakohtana säälittävät kotiottelut. Pidemmän päälle HIFK ajautuu paitsi pelilliseen, myös taloudelliseen kriisiin, ellei joukkueen pelaaminen kotihallissa parane. Ei pelkillä vierasvoitoilla pidetä yleisöä tyytyväisenä, kun kotihallissa häviön lisäksi nähdään säälittävää neppailua ja pelaamista ilman minkäänlaista intohimoa ja kontaktihakuisuutta. 2) Maalivahtitilanne, jonka hän on suurelta osin aiheuttanut itse ja jota hän vielä pokkana ylläpitää peluuttamalla Imuria. Siis Housua.

Haluaisin todellakin, että asiat menisivät eteenpäin ja nythän sarjassa on HIFK:ta suuresti hyödyttävä tilanne: Jypin ja Bluesin käsittämätön ylivoima. Tämä tekee automaattisesti keskikastin joukkueiden tilanteesta siedettävän. Erityisesti Jypin lento on mykistävää. Jos joukkue ei todellakaan jätä pisteitä muualle tuon enempää, tulee kuuden sakkiin riittämään alhaisempi pistemäärä kuin on totuttu. Pisteitähän jaetaan ennalta tiedetty vakiomäärä ja yleensä pistemäärä jakautuu tasaisemmin kuin se tekee nyt. Sarjataulukko on kuin suomalaisten palkkatilasto: pieni kärki vie suuren osan pinnoista ja tämä kaventaa muiden välistä eroa. Joten HIFK-fanin on syytä toivoa Jypin ja Bluesin voittoja.

KJ:lla on vielä isot näytöt edessä. Hänen on oltava uskottavampi kotona ja jos Nenä vielä luottaa Pitkämäkeen, on hänellä päässä vikaa. Ihan aikuisten oikeasti. Jos Housu pelaa nyt yhden 0-pelin, on sekin kiva homma, mutta tämähän ei sisällä edelleenkään aikakapselia, jolla hänen kaikki aiemmat pelinsä kääntyvät hyväksi. Housun pitäisi pelata ainakin 10 matsia edes yli 90%:n torjujana ennenkuin häntä voi vakavissaan pitää edes keskitason liigamaalivahtina. Kauttahan on katsottava kokonaisuutena. Ja valmentaja, joka yrittää tehdä paskasta kermaleivosta ilmeisesti siksi, että on itse valinnut ko. kaverin, on kyllä niin saatanan kujalla kuin olla voi.

Pakko muistella Erkkaa, Ramia ja Keklua sen verran, että heille riittänyt noin Lundellin tasoinen mv-peli, vaan sisään haluttiin oikea huippu eli Tim Thomas. Huonolla mv:lla ei voi klaarata runkosarjaa + playoffeja. Tässäkin asiassa kaikkia voi kusettaa jonkun aikaa (esimerkiksi Housulta pari ok-peliä, Lundellin koko ifk-aika..), joitakin voi kusettaa kaiken aikaa (videoclippikerho ja HIFK:n adoptiojaosto), mutta kaikkia ei voi kusettaa kaiken aikaa. Nyt jumalauta joku roti maalivahtipeliin ja kotiotteluihin vaikka riskin päälle. Sekin on parempaa kuin olmimainen muniinpuhaltelu. Kiitokset Lehdolle ja Batesille eilisestä!

KJ:lla on tällä hetkellä täysi työrauha, mutta tyytyväisiä häneen ei olla. Työrauhan ja täyden luottamuksen välillä on vielä aika iso matka. Ja KJ voi mun puolestani ylittää sen vaikka jo seuraavassa viidessä ottelussa. En kauheasti valittaisi. Mutta reaaliajassa kommentoin jatkossakin fiilikset mukana.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Laskin eilen tässä samassa ketjussa melkeinpä otteluennakkona sen, kuinka paljon vähemmän HIFK:lle olisi mennyt maaleja Riksmanin torjuntaprossalla. Ennen eilistä ottelua sain tuloksen 22 maalia! 22 maalia vähemmän ja HIFK oli siis ennen eilistä tehnyt 3 maalia enemmän kuin Jokerit. Tällä matematiikalla HIFK olisi Jokerien paikalla liigassa, jos veskariemme torjuntaprossa olisi ollut Riksmanin lukema, joka btw. on liigan 4. paras.

Varmasti tiedät itsekin, että näitä prossia ei voi verrata näin yksioikoisesti. Jokerit puolustaa koko viisikolla helvetin tarkkaan pitäen huolta siitä, että vaikka vetoja tulee Riksmanille paljon, ne tulevat pääsääntöisesti huonoista sektoreista ja kaukaa. Onetimereitä hyviltä paikoilta tulee hyvin harvoin. Samoin vastustaja saa erittäin harvoin ylivoimahyökkäyksiä. Riksman on ollut todella hyvä, mutta veikkaan, että Housullakin olisi helpompaa Jokerien puolustuksen takana kuin HIFK:ssa. HIFK:n puolustaminen ei ole yhtä kurinalaista, ainakaan yleensä.

Tämä ei silti tarkoita, etteikö Pitkämäki olisi ainakin osittain epäonnistunut. Helppoja ei saisi montaa mennä kauden aikana.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Tuolta toisesta ketjusta napataan tämmöinen lainaus:

Tämän otan omaan piikkiini. Tämä pitää tasan tarkkaan paikkansa. Mutta nämä molemmat vaativat vierelleen jonkun joka on ketjun pomo. Hyvän pomon kanssa he ovat aivan saatanan hyviä, ja mun mielestäni vielä useassa eri roolissa. Laita heidän keskelle huippuaikojen Toni Sihvonen, niin kasassa on yhtä kova kolmikko kuin oli mestaruuskauden kolmikko Ruuttu-Sihvonen-Laaksonen. Nyt taas Batesin kanssa kolmikko oli kova vääntämään maaleja. Loistavia jannuja, aivan kuten Petrell ja Pikkarainenkin, mutta kukaan heistä ei todellakaan ole kenttänsä dynamo. Oma purkaus hyökkäysosaston vajaudesta oli lähinnä purkaus niiden dynamojen puutteesta, muut lenkit olivat kunnossa.

Luttinen ja Pesonen käyvät hyvänä esimerkkinä suurimmasta osasta liigapelaajia. Esim. aikoinaan Salmelainen-Hauhtonen-Luttinen ketju oli loistava kombinaatio, koska Salmelainen oli ketjun dynamo, joka sai muutkin loistamaan. Ketjun hajottua Hauhtonen ja Luttinen eivät ole pystyneet mihinkään johtavaan rooliin. Salmelaisen tämän hetken otteista en tiedä, mutta luo kuitenkin uraa vielä ulkomailla.

Kärpistä esim. Kuusela, Dahlman ja Koivistokin varauksin ovat lähes täysin riippuvaisia senttereistään. Kyseisten herrojen rinnalla ovat olleet ainakin kapellimestarit Helminen, Kivenmäki, Straka ja Viuhkola. Ilman tällaisia maestroja kaverit ovat tavallisia kuolevaisia. Sorry lievä OT.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näen 2 vaihtoehtoa Pitkämäen tämänhetkiselle peluutukselle:1. Pitkämäen sopimus on jossain muussa seurassa valmis ostamaan ulos tai vaihtamaan hänet toiseen pelaajaa, mutta seura haluaa nähdä pystyykö kaveri ylipäätänsä pelaamaan ja näin IFK on pakotettu isolla riskilläkin peluuttamaan miestä. 2. Pitkämäki on hankittu ykkösmaalivahdiksi ja hänen itseluottamuksensa halutaan palauttaa peluuttamalla, vaikka väkisin.

Toivon vaihtoehtoa 1.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmasti tiedät itsekin, että näitä prossia ei voi verrata näin yksioikoisesti. Jokerit puolustaa koko viisikolla helvetin tarkkaan pitäen huolta siitä, että vaikka vetoja tulee Riksmanille paljon, ne tulevat pääsääntöisesti huonoista sektoreista ja kaukaa. Onetimereitä hyviltä paikoilta tulee hyvin harvoin. Samoin vastustaja saa erittäin harvoin ylivoimahyökkäyksiä. Riksman on ollut todella hyvä, mutta veikkaan, että Housullakin olisi helpompaa Jokerien puolustuksen takana kuin HIFK:ssa. HIFK:n puolustaminen ei ole yhtä kurinalaista, ainakaan yleensä.

Mutta! Ainakin osasyy IFK:n pakkien huonouteen on, että Housu on ollut niin helvetin epävarma. Pakkienkin on helpompi pitää hyökkääjät poissa ns. maalintekopaikoilta kun voidaan antaa ampua kauempaa ohisektorista. Nythän IFK:n pakkien pitäisi ottaa veto pois jo punaisen jälkeen. (tai ainakin yhdessä tapauksessa jo hyökkäysalueella)
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Näen 2 vaihtoehtoa Pitkämäen tämänhetkiselle peluutukselle:1. Pitkämäen sopimus on jossain muussa seurassa valmis ostamaan ulos tai vaihtamaan hänet toiseen pelaajaa, mutta seura haluaa nähdä pystyykö kaveri ylipäätänsä pelaamaan ja näin IFK on pakotettu isolla riskilläkin peluuttamaan miestä. 2. Pitkämäki on hankittu ykkösmaalivahdiksi ja hänen itseluottamuksensa halutaan palauttaa peluuttamalla, vaikka väkisin.

Toivon vaihtoehtoa 1.
Jos kyseessä on vaihtoehto 1, on alustava kauppa varmasti jo eilisen takia peruttu.
 

Meister

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinkuin täällä on mm. JHagin toimesta on mainittu, veskan pelitaso todellakin vaikuttaa koko muun joukkueen, etenkin puolustuksen, peliin. Tämän pitäisi olla täysin selvää ainakin kaikille lätkää jollain tasolla joskus pelanneille. Tietenkin asia toimii myös toisinpäin, eli hyvän puolustuksen takana veskarinkin on helpompi loistaa, mutta veskarin ollessa epävarma, vaikutukset ovat suurempia. Jengin luottamuksen (ensimmäisissä peleissä) menettänyt veskari tekee kaikkien pelin epävarmaksi.

Omilta junnuvuosilta muistaa erittäin monta esimerkkiä siitä, kuinka paljon se vitutti jos veska imuroi helppoja. Tästä oli seurauksena ylimääräistä mailan puristusta ja epävarmuutta aina, kun vastustaja pääsi esim. edes vetopaikkaan. Ammattilaisilla erojen pitäisi olla pienempiä, mutta vaikutus on silti suuri, näin uskallan väittää. Tältä kaudelta hyvistä esimerkeistä käyvät, vaikka pelit Jyppiä ja Hpk:ta vastaan, joukkue luotti veskariin ja esitykset olivat hyviä sekä vapautuneita. Itseasiassa paikallispeleissä Housukin on pelannut kohtuullisesti ja jengi sen mukana hyvin, narri-pelit tosin ovat muutenkin oma maailmansa.

OT:nä sen verran, että mielestäni HIFK on ollut jokaisessa paikallispelissä aika selvästi Jokereita edellä kaikessa muussa paitsi maalivahtipelissä ja Jokerit olisikin mielestäni aika toive vastustaja pleijareissa. Kohta itkuosasto hyökkää valittamaan, että ei me mihinkään pleijareihin päästä, rohkenen kuitenkin olla erimieltä. Housulle ei enää pelejä ja sen mukana otteisiin hieman tasaisuutta, niin hyvä tästä vielä tulee.

Edit. Niin täytyy vaan toivoa, että Jalonen ei uppiniskaisesti enää jatka Pitkiksen peluuttamista.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pahin skenaario tässä on se, että KJ peluuttaa uppiniskaisesti omaa valintaansa ykkösveskariksi seuraavaksi kahdeksi kaudeksi (pitkähousua), eikä tavallaan osaa/halua myöntää virhettänsä siinä asiassa, vaikka muuten ammattimies onkin. En itsekään usko, että asia on noin, mutta kaikki on mahdollista.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mutta! Ainakin osasyy IFK:n pakkien huonouteen on, että Housu on ollut niin helvetin epävarma. Pakkienkin on helpompi pitää hyökkääjät poissa ns. maalintekopaikoilta kun voidaan antaa ampua kauempaa ohisektorista. Nythän IFK:n pakkien pitäisi ottaa veto pois jo punaisen jälkeen. (tai ainakin yhdessä tapauksessa jo hyökkäysalueella)

Juuri näin. Narripakit pelaavat Riksmanin kanssa ihan NHL-tyyliin eli pakit pelaavat kiekottomat miehet ja Riksmanille jää kiekollinen = laukaus. Ja Riksman ei pääsääntöisesti ime suoria vetoja maalia kohti. Jos oikein saivartelee, niin nimenomaan huonon pakiston kanssa kannattaisi pelata niin, että äijien ei tarvitse muuta kuin ottaa kiekottomien mailat pois pelistä. Paljon vaikeampaa on mennä puutteellisilla taidoilla haastamaan kiekollisia hyökkääjiä 1 vs. 1 -vääntöihin. Joten mitä kädettömämpi on pakisto, sitä parempi pitäisi olla veskarin. HIFK:ssa yhdistyvät kädetön pakisto ja huono veskari.

Tokihan nuo prosenttikuviot ovat laskennallisia, mutta kun katsoo millä torjuntaprossilla liigaveskarit keskimäärin vetävät ja pudotetaan tasoa Riksmanistakin, totuus löytyy edelleen. Otetaan vaikka maalivahtitilaston tasan puolivälistä sijalta 11 sattumoisin Aleksis Ahlqvist: torjuntaprossa 91,75%. Ennen eilistä matsia siis HIFK:n maalia kohti oli ammuttu 600 kertaa ja prossalla 91,75% olisi torjuttu about 551 laukausta. Maaleja olisi siis tehty 49 kpl ja ennen eilistä HIFK:lle oli tehty 57 maalia. Siinäkin olisi 8 maalin ero ja sekin on paljon. Se olisi riittänyt pitämään HIFK:n maalieron plussalla ja pisteitä olisi varovaisestikin ainakin 6 kpl nykyistä enemmän. Tämä siis, jos HIFK olisi peluuttanut omaa 2-veskariaan myös 1-mv Housun pelaamissa otteluissa! Ja eilinen pelkästään rumensi tilastoa Housun kannalta.

Tokihan nuo ovat hypoteeseja, mutta eivät kovin kaukana totuudesta kuitenkaan. Torjuntaprosentit nyt kerta kaikkiaan loppujen lopuksi realisoituvat päästetyt maalit -sarakkeeseen ja kun HIFK kuitenkin oli ennen eilistä tehnyt itse 3 maalia Jokereita enemmän samalla ottelumäärällä, on päästetyistä maaleista aivan suora yhteys HIFK:n pistemäärään. Tilastotkaan eivät pysty tuon suoremmin kertomaan, että HIFK:n suurin ongelma on ollut maalivahtipeli ja siihen on menetetty paljon pisteitä. Voidaan jopa heittää m&t:n päätelmän mukaisesti, että maalivahtipeliinsä (Housun osalta) nähden HIFK on saanut aika helvetin paljon pisteitä. Yleensä alle 90%:n miehen joukkue on todella tukevasti liigajumbo. Ei kai eilinen sentään kokonaan raunioittanut Housun kauppaussuunnitelmaa? Tapparallahan oli vieläkin huonompi maalivahti...
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV


Itse olen kiinnittänyt Pitkämäessä huomiota, että imu käy lähes aina, kun puolustajat laskevat 'maalintekosektorin' alapuolelle ja hyökkääjä pääsee laukomaan hanskakäden puolelta Pitkämäen sijoittuneena maalin vasempaan reunaan. Tuolloin molemman puolen yläkulmat aukeavat ja imu käy. Toinen arkapaikka löytyy ohjureista joihin Pitkämäki ei reagoi mitenkään.

Jokereissa puolustus ohjaa hyökkääjät laukomaan enemmän kohtisuoralta sektorilta ja yleensä maksimissaan yhden miehen maskista. Riksmanilla huomattavasti helpompi tilanne tuolloin torjua kuin Pitkiksellä.
 

Stigu

Jäsen
Itse olen kiinnittänyt Pitkämäessä huomiota, että imu käy lähes aina, kun puolustajat laskevat 'maalintekosektorin' alapuolelle ja hyökkääjä pääsee laukomaan hanskakäden puolelta Pitkämäen sijoittuneena maalin vasempaan reunaan. Tuolloin molemman puolen yläkulmat aukeavat ja imu käy. Toinen arkapaikka löytyy ohjureista joihin Pitkämäki ei reagoi mitenkään.
Tosi on. Eilenkin 3 maalia meni selkeästi juuri tuolta vasemmalta hanskakäden puolelta. Lisäksi Pitkämäki makaa ja sätkii vähintään kerran ottelussa jäänpinnassa selällään kuin sähköiskun saanut saimaannorppa, tietämättä tuon taivaallista siitä missä kiekko on.

Pitkämäki on eittämättä yksi paskimpia liigassa ikinä nähtyjä kassareita. Silti, viime kaudelta muutaman hänen pelinsä nähneenä ja Ipa-aikoja muistellen sanoisin, että ei hän "normaalisti" noin paska ole. Veikkaan että PaskaHousu on tällä hetkellä erittäin vaikeassa henkisessä takalukossa. Ja tuon takalukon aukaisemiseen IFK:lla ei yksinkertaisesti ole aikaa eikä varaa. Veikkaankin että Pitkis pelaa nyt näyttöjä tulevaa seuraansa varten, eikä sen takia että Nokka luottaa ja uskoo häneen. Valitettavasti vain tämä jääkenttien Ilkka Jääskeläinen romahduttaa markkina-arvoansa jokaisella esiintymisellään.
 

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kari Jalosella tukihenkilö joka auttaa jaksamisessa raskaassa ammatissa.
http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2008/11/749802

Mielestäni osoittaa Jalosen fiksuutta tämä, että kertoo julkisesti näinkin tärkeästä asiasta.
Ja aina parempi joukkueelle että valmentaja pitää huolta itsestään. Jaksaa sitten paremmin nämä paineet jotka tuohon ammattiin kohdistuvat ja sitäkautta kestää kundienkin "murinat/ turhautumiset".
Edelleen olen sitä mieltä että olisi ihan totaalinen moka potkia Jalonen HIFK:stä ulos. Jos tämä kausi menee penkin alle niin annetaan mennä ja haetaan sitten vaikka sieltä Mestiksestä uusi nousu.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Kari Jalosella tukihenkilö joka auttaa jaksamisessa raskaassa ammatissa.
" - Kyllä pukukopissa haistatellaan, roskakorit saavat kyytiä. Se on ytimeen menemistä.
- Pelaaja saatetaan haukkua lyttyyn, tulee suoraa tekstiä. Mitään ei kaunistella, jääkiekko on sillä tavalla äijämäinen laji, Jalonen myöntää."

Salmelaisen aloittama roskiksenheitto on näemmä muuttunut perinteeksi IFK:n sisällä.
 

Pera

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja TamU
Tässä on muutama mahdollisuus:

1) Pitkämäki on oikeasti loistava maalivahti ja kukaan muu kuin KJ ei ole sitä vielä tajunnut

2) Pitkämäki on aktiivisesti kaupan ja taas on katsojia paikalla. Suosittelen, että niille tarjotaan baarissa kunnon lärvät ennen matsia

3) KJ on kiskaissut ylleen bokserit pitkiksien sijaan ja tämä on aiheuttanut hänelle verenkiertohäiriön aivoihin. Siellä on yhtäkkiä alkanut kiertää veri ja tämä aiheuttaa sopeutumisvaikeuksia.

4) KJ haluaa todellakin ulos ja ihmettelee, kun kukaan ei tajua antaa kenkää. Tämän puolesta kielii myös 1-pakkiparimme: Honkanen - Heikkinen. Jos ei pikkuhiljaa rupea mono viuhumaan, kaivetaan esiin järeät aseet ja Nicce Hedberg & Pauli Levokari hankitaan takaisin

5) KJ on oikeasti Tarantino-henkinen puolipsyko, jolla on sairaan hauskaa koko ajan. Kun Valtanen ja Nyba käyvät kysymässä: Oletko aivan varma maalivahtivalinnastasi? , KJ hymyilee leveästi kuunnellen samalla ipodista Kummelin "Apinaa koijataan" -biisiä silitellen lempiporoaan

6) KJ on löytänyt pukkarista Jeren unohtuneita nyssäköitä ja ottanut pikku testit jääden sille tielleen. Matsin jälkeenhän KJ haetaan Bandidosin saattueessa pois ja aamuyöstä hänet havaitaan hortoilemassa Manskulla Anthrax-paita päällä. Ennuste ei ole kovin hyvä ainakaan näissä nenän kautta käytettävissä aineissa, KJ joutuu hankkimaan niitä nelinkertaisen määrän norministiin verrattuna

7) Pirkka-Pekka Petelius on pukeutunut KJ:ksi ja näemme tosiasiassa tulevaa sketsisarjaa "Ei mitään ideaa", joka on läheistä sukua kaikille muillekin PPP-tuotannoille. Välikuviin leikataan Aake Kalliala leikkimässä mustalaista

8) Yle viettää ihan tosissaan Nenäpäivää ja KJ on kuvioissa mukana vähän hauskuuttamassa ihmisiä

9) KJ on käynyt ns. huonoissa naisissa ja pelkää saaneensa taudin. Tämän vuoksi hän ei uskalla käydä kusella ollenkaan, koska se kirvelee niin saatanasti ja heppikin on ihan kastelukannun näköinen. Niinpä urea on noussut muualle elimistöön ja kansankielellä sanottuna miehellä on luuvalo päässä

10) Metallican rumpali Lars Ullrich, tanskalaissukua, haluaa itsepäisesti tarjota yllätyskeikan suomalaisille faneille Jäähallissa maaliskuussa -09. Ohjelmaan on tuolloin kuitenkin merkattu playoffien puolivälierät. Metallica on maksanut KJ:lle siitä, että HIFK ei tuolloin pelaa. Rahapalkinnon lisäksi KJ:lle on luvattu Kirk Hammetin aito plektra, jolla hän voi elvistellä Janne Niinimaalle


Veikkaan, että syy löytyy listan loppupäästä. Salajuoniahan täällä on haettu ennenkin.

tämän viestin kirjoittajan aiempia viestejä lainaten- muutama päivä Ruåttin reissussa ja palstaa lukematta. Sitten joutuu lukemaan tällaista suoranaista sontaa. Tämä viesti on jo mauttomuuden ja lapsellisuuden huippu...Monet muut saisivat vastaavista viesteistä pelikieltoa tai porttarin. Jos tämä on huumoriksi tarkoitettu, niin on äärimmäisen huonoa sitä.

Mutta eihän tämä "Jatkovarren legendaarisin nimimerkki", jonka viestit on suurelta osin ihan täyttä sontaa ja propagandaa; voihan saakeli, että on taso alhaalla.

Mua tympii yhden asian jankkaajat -oli asia mikä vaan. Ja säännölliset savustukset -kun joku asia on päätetty ottaa proggikseen-niin siitä jankutetaan ja jankutetaan. Viime talvena hampaissa olivat Kovanen ja Korhonen, kummastakaan en itse suuremmin pitänyt, enkä perään itke. Mutta dosentti otti Laakkosenkin hampaisiinsa- se oli turhaa ja Laakkonen olisi ollut ihan ok jätkä vieläkin -uhotaan brändijätkiä ja savustetaan kädelliset pihalle.

Kiva-Harri kovalla möykällä ulos, Kävin Örnsköldsvikissä viime viikolla ja Harri on liki jumalasta seuraava siellä nyt jo. Ja uskoakseni aika kova lätkävalmentaja myös nykykiekkoon.

Ei silti KJ on vielä parempi- elää enemmän tunteella kuitenkin. Harri ei ole "Kiva-Harri" , jos ympärillä ei ole vastaanottamattomia/ylimielisiä ja omaa erinomaisuuttaan haihattelevia , vaan vastaanottavia pelaajia.
Saiko Rindell edes mahdollisuutta tällä visiitillä-ei mielestäni? Miksei ?
Siksi, koska dumattiin heti ja aika turhaan... Baxterin kakkosena ei mitään mahiksia.


Sitten puoli vuotta myöhemmin uhotaan väärin koottua joukkuetta ; Bates haukutaan heti - ja kaikki nämä asiat on kuultu joukkueen sisältä jne. Jne. Jne. Jne. Uskokoon ken haluaa:)
Väärä päätös on Nybarin nimitys- se posti olisi pitänyt täyttää ulkoa päin. Ja Sakke-pygmi lujaa pois. Lisäksi tosiaan organisaatio voisi lopettaa turhien
"brändinmukaisten "-uhonimimerkkien käytön ja herätä nykyaikaan.
Ja Brennan pois ja lujaa- toivottavasti näiltä muutamalta tston tuulikaapissa kuulemma Tamin kanssa päivystäviltä (mutta kuitenkin Tamia dissaavilta) jo otettu nimenkirjoitusoikeus pois soppareiden teossa ?

Ja KoJoa ei saa kyllä Pitkähousun hankinnasta tilille millään....

Diipadaapaa sen mukaan, , mikä on päivän tuuli.

Kadun suuresti tänne pikkulasten sontaluukkuun rekisteröitymistä ja lupaan, etten todellakaan häiritse lastentarhaanne jatkossa.. Käyttäjätunnukseni voi poistaa- korjaan lapioni ja ämpärini pois. Ifk:tä en ikinä hylkää, mutta organisaation äänitorvet ovat surkeaa tasoa. Ollaan kesä hiljaa, kun ei tartte pitää keskustelua yllä :).

Muistelen kaiholla aikaa , kun sai suoraan Keklun kanssa jutskata asiaa nettipalstoilla. Tämä nykyinen olen kuullut /kuulemma/jne- tiedotus on huono vitsi. varsinkin,kun aina varmistetaan omat teot/ tekemättä jättämiset jo monta päivää etukäteen "officella kuultuina" asioina.
 
Viimeksi muokattu:

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiva-Harri kovalla möykällä ulos, Kävin Örnsköldsvikissä viime viikolla ja Harri on liki jumalasta seuraava siellä nyt jo. Ja uskoakseni aika kova lätkävalmentaja myös nykykiekkoon.

Ei silti KJ on vielä parempi- elää enemmän tunteella kuitenkin. Harri ei ole "Kiva-Harri" , jos ympärillä ei ole vastaanottamattomia/ylimielisiä ja omaa erinomaisuuttaan haihattelevia , vaan vastaanottavia pelaajia.
Saiko Rindell edes mahdollisuutta tällä visiitillä-ei mielestäni? Miksei ?
Siksi, koska dumattiin heti ja aika turhaan... Baxterin kakkosena ei mitään mahiksia.

Ilmeisesti kirjoittaja ei ikinä lue vastausta, mutta vastaan silti. En lähde purkauksen kohdetta suojelemaan (JHag osaa sen kyllä itsekin), mutta Harrista täytyy sanoa samaa kuin niin monesta IFK:sta lähteneistä. Kiva, että muualla natsaa mutta täällä ei olisi ikinä onnistunut. Baxterin kakkosen olisi nimenomaan ollut paineeton paikka päästä ajamaan omaa pelisysteemiä sisään.(vrt. Ika Narreissa). Jos ei kakkosen sananvalta riitä vakuuttamaan Baxua niin miten vitussa hänestä voisi tehdä ykkösvalmentajaa?

Harrin alaisuudessa olen melko varma, että IFK olisi pelannut ns. Ruotsalaista lätkää, joka toimii naapurissa ja saattaisi toimia jossain muussa suomalaisessa jengissä, mutta en usko, että tulee ikinä toimimaan IFK:ssa. IFK:tanyt vaan täytyy peluuttaa aktiivikarvauksen kautta.

Pelaajavirrasta sen verran, että jos JOKU uskoo, että pelaajia scoutataan/ostetaan/myydään palstakirjoitteluiden perusteella, niin kannattaisi käydä tutkituttamassa päänsä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Eikö Harri Rindell valmentanut HIFKiä jo keskinkertaisella menestyksellä 90-luvun alussa. Jorma Rikala palasi aikanaan sellaisena ykkösenä, joka voitti HIFK:ssa mestaruuden ja hän voitti myös toisella kerrallaan HIFK:ssa ykkösvalmentajana mestaruuden. Nyt ei tule mieleen kuin Erkka ja Rami, jotka kannattaisi palkata uudestaan HIFK:n ykkösvalmentajan tehtäviin, yhdessä tai erikseen. He ovat jo näyttäneet. että kykenevät "mahdottomaan tehtävään" eli valmentamaan HIFK:n mestariksi. Aravirralle saattaisin antaa toisen mahdollisuuden, samoin Sheddenille, muuten voidaan unohtaa kaikki entiset HIFK:n ykkösvalmentajat ja keskittyä tulevaisuuteen uusien henkilöiden valmennuksessa.

Itse en vieläkään olisi vaihtamassa Kari Jalosta pois HIFK:sta. Minusta Kari Jalosen ja samalla Nybondasin osaaminen ratkaistaan vasta kauden 09-10 menestyksen perusteella. Tämä sillä edellytyksellä, että HIFK ei romahda ihan täydellisesti kauden 08-09 aikana, johon loppujen lopuksi on vaikea uskoa. Romahduksella tarkoitan playout-pelejä ja niukkaa säilymistä sm-liigassa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ilmeisesti kirjoittaja ei ikinä lue vastausta, mutta vastaan silti. En lähde purkauksen kohdetta suojelemaan (JHag osaa sen kyllä itsekin), mutta Harrista täytyy sanoa samaa kuin niin monesta IFK:sta lähteneistä. Kiva, että muualla natsaa mutta täällä ei olisi ikinä onnistunut.

Eikös tuo ole se sama kaveri, joka käy aina välillä epäilemässä, että täällä kirjoittaville maksetaan teksteistään? Siitä syystä, että... no, en nyt keksi tähän mitään jatkoa. Suosittelisin näille kirjoittajille, joita jonkun tietyn kirjoittajan jutut angstaavat, joko yksityisviestien tai ignore -toiminnon käyttöä. Luulisi apukoululaistasoisenkin hitaasti laukeavan nykertäjän osaavan tämän? Nythän hän vetäytyy kolmeksi viikoksi miettimään vastaustaan ja palaa Finlandia-palkinto -tasoisella antologialla yhdisteltyään kirjaimia sitä ennen tuulisessa kopassaan. Mielestäni sellaiset keskustelupalstat, joilla huonot kirjoittajat ovat huolestuneita muiden kirjoittajien tasosta, ovat suurten kysymysten äärellä. Vähän sama kuin suomalainen 100-metrin juoksija olisi huolestunut USA:n sprintteritasosta. Ruotsista käsin.

Pelaajavirrasta sen verran, että jos JOKU uskoo, että pelaajia scoutataan/ostetaan/myydään palstakirjoitteluiden perusteella, niin kannattaisi käydä tutkituttamassa päänsä.

Eikös tuo ole sama kaveri, joka käy aina välillä epäilemässä, että täällä kirjoittaville maksetaan teksteistään ja sen lisäksi pelaajakaupat, valmentajapestaukset ja muut asiat suoritetaan pitkälti sen perusteella, mitä Jatkoajassa kirjoitellaan?

On, on se se sama kaveri. Välillä hän päivystää Hakametsässä katsomassa Brennania ja on nyt jo edennyt Ruotsiin Kiva-Harrin perässä. Tarkemmin kun miettii, niin kyllähän Rindelliä on täällä kaltoin kohdeltu. Olen itse hyvin pahoillani, että suurimmaksi osaksi esimerkiksi meikäläisen kirjoituksien johdosta Hra Rindellin palveluksia ei tarvittu HIFK:ssa ja nyt hän on joutunut painelemaan Ruotsiin. Jossa häntä arvostetaan. Tämä on äärimmäisen timanttista ja tärkeää tietoa HIFK 08/09 -ketjuihin. Olen itse kuullut, että entinen puolustajamme Joonas Junkka on nykyään todella rakastettu pelaaja ja kaivonkatsoja Botswanan liigassa. Myös täältä ulosnaurettu Kimmo Salminen teki ikimuistoisen uran Tanskassa. Pitäisiköhän meidän kaikkien pysähtyä nyt yhdessä miettimään, mitä täällä pelaajista ja valmentajista oikein kirjoitellaan? Jokainen kritiikki on naula pelaajan tai valmentajan arkkuun ja aivan turhaan täältä sitten päästetään guruja lähtemään. Nyt kannattaisi pitää kiinni esimerkiksi Sakari Lindforsista. Onhan tälläkin legendalla vielä paljon annettavaa HIFK:lle. Pahaa pelkään, että hänkin on ensi kaudella Ruotsissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös