Kadonneet elintarvikkeet

  • 321 743
  • 819

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Viestin lähetti Master God
Punainen ja etenkin kultainen Woodpecker. Näiden poistaminen kaupan hyllyltä oli Suomen alkoholihistorian pahimpia virheitä sitten kieltolain alkamisen.

Hip hei, en ole yksin. Muistan kun vaimoni kanssa aloimme ihmetellä, miksi tuota kultaista ei tahdo löytyä enää kaupoista. Pikainen sähköposti Hartwallille paljasti karun totuuden. Tulipa sitten samantien käytyä lähes kaikki oulun pohjoispuolen kaupat läpi ostaen viimeiset kultaiset Woodpeckerit parempaan talteen. Eihän niitä enää löytynyt kuin reilu korillinen, mutta olipahan surujuomaa vähäksi aikaa.

Itse kaipailen tuon kultaisen woodpeckerin lisäksi seuraavia tuotteita:

- Estrellan Holiday sipsit (se dippipussi ei todellakaan aja samaa asiaa)
- Valion minttusuklaa-tuutti
- Sitruuna soodaa minäkin kaipailen. Meillä oli tapana laitta vähän vanilja jäätelöä limsalasiin, niin siitä tuli semmoista "pirtelöä". Hmm, pitäisköhän kokeilla joku päivä Spritellä
Onhan noita muitakin, pitänee lisällä kun muistaa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Hardy's-nimistä mainiota siideriä ei sitten enää Alkosta saa. Ensin tuli kuulemma vaikeuksia maahantuontiin, ja sitten päättivät lopettaa tuonnin kokonaan, perkeleet. Jään kaipaamaan.

Muistaako kukaan Mintti-nimisiä pastilleja? Itse pastillit eivät olleet kummoisia, mutta se telkkarimainos oli kyllä aito oman aikansa tuote.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Pluto- ja (Mikki?) karkkilaatikot, aivan jumalaisen maukkaita hedelmäkarkkeja. Plutot taisivat olla oransseja ja Mikit punaisia ja vihreitä.

Aurinkojaffaa kaipaan kyllä minäkin. Ei se mitään kirpeää ollut niinkuin joku sanoi mutta eri makuista kuin muut Jaffat, erittäin hyvää ja raikasta.

EDIT: Miksihän monet luettelevat elintarvikkeita joita hyllyt suorastaan notkuvat? Taitaa olla alueellista monien tuotteiden saanti, siinä kai se syy.

Ja kohta joku vastaa että onhan noita Plutoja melkein joka kaupassa...
 
Viimeksi muokattu:

KARHU III

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti tonderi
Muistaako joku purkkajäätelöä? Se missä tikku oli paperiin kääritty purkka. Ei muistaakseni ollut kovin kauaa markkinoilla. Ei se mitään suurta herkkua ollut mutta upposi meikäläiseen kun väärä raha. Olihan siinä yhdistetty kaksi lapselle pyhää asiaa.

Muistaa!! Voi pojat että sitä oli hieno pureskella! Kokoajan odotti että jäätelö loppuisi ja pääsisi iskemään hampaat purukumiin. On siitä aikaa, kun sellaiseen viimeksi törmäsin.. sanoisinko 15-17v.
 

Willimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Markkinoilta kadonneet tuotteet

Viestin lähetti Lexa
White Cap? siideri: Myytiin joskus 90-luvun alussa. Volumea oli 2.8% ja pullokoko oli 1L. Koska poistui markkinoilta?
White Capin muistan jo 70-luvun loppupuolelta. Sai myös 1/3 litran pulloissa. Poistui kun keskioluen vahvuiset siiderit tulivat kauppoihin. Minulla on muistikuva että 1994 vielä olisi White Cappia saanut, mutta voin muistaa väärinkin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Joku kirjoitti niistä sm-liiga suklaapatukoista, joissa oli tarroja pelaajista. Itselläni löytyy kaksi täyttä kansiota, jos en väärin muista. Ainakin se ensimmäinen kansio on täynnä, jossa Jarkko Varvio "koristaa" kansion kantta. Suklaa tottavie oli pahaa, mutta tarroja oli pakko saada. Onneksi niiden keräily oli niin suosittua, että sai tuttavien kanssa vaihdettua tarroja läjäpäin. Parhaimmillaan itselläni oli n. 20kpl Kari Harilan tarroja. Oi niitä aikoja...

- Missä ovat Stop-pastillit..."Ei sitä ois kestänyt kukaan, jos ei olis ottanut Stoppia mukaan" tjsp...
- Piparnakkeli-jäätelöt olivat aivan loistavia. Nykyiset Buffet-jäätelöt ei ole sama asia prkl.
- Disney-limsat
- Ja se VOImariini. (helvetin oivariini)
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Jukan takahiukset
- Ja se VOImariini. (helvetin oivariini)
EU:n säädösten myötä. Tuotteen nimessa ei saa olla sanaa "voi", jos se ei ole sitten täyttä voita tjsp.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Pikku Myy
EU:n säädösten myötä. Tuotteen nimessa ei saa olla sanaa "voi", jos se ei ole sitten täyttä voita tjsp.
Tässäkin tietenkin piti sokeasti palvoa EU:ta. Naurettavaa.

Eihän siinä ollut sanaa voi, vaan voima... varmaan olisi mennyt EU:lle läpi.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Jotkut kaipailevat Kyykkyviulu-siideriä ja ihmettelevät miksi sen myynti loppui. Sehän ei koskaan ollut edes siideriä, vaan laimennettua pirtua. Alkomahoolilaki kieltää moisen myynnin siideri-nimellä, sitä kun ei ole käymisteitse valmistettu. Niin, ja hirveää tavaraahan se oli. Hyvä, että loppui teinien kiusaaminen kyseisellä litkulla.

Missä on Mustafa-jäätelöpuikko? 80-luvun paras jäätelö. Vähän ninkuin kingis, mutta lakritsista. Nykyiset lakritsi-jädet ovat liian pliisuja. Mustafa takaisin!

1,5 litran omppupomppu, joka haettiin joka viikonlopuksi? Tai siis kaverit haki, kun ikää ei ollut. Teinikännnit takaisin!

Turbomoottorit formuloissa? Jännitys ja tuhat hevosvoimaa takaisin!
 

JanJ

Jäsen
Entäs pihvin makuiset Estrella-sipsit?
Ei ole näkynyt 90-luvun puolvälin kokeilun jälkeen.
 

Svendis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Salamat,Pitäjänmäen Tarmo
Muutamat kadonneet tuotteet:

- Lahden erikoisolutta saa ainakin vielä HOK-ELANNON kaupoista, hinta n. 0,80e pullo, tosin en tiedä onko saman makuista kuin ennen vanhaan.

- Amiraali-olutta myydään nykyisin K-supermarketeissa ja Citymarketeissa n. 16€:lla kori. Liekö tämä(kään) samaa kuin ennen.
-Vitalin omena-vihreä tee-ginseng mehuun törmäsin vähän aikaa sitten ainakin Itäkeskuksen Tarjoustalossa, hämärä muistikuva on että muistakin kyseisen ketjun liikkeistä sitä saisi.
- Hubba Bubbaa löytyy nykyään pääkaupunkiseudun R-kioskeilta sekä Kannelmäen Prismasta, tosin puolet litteämpänä kuin ennen.

-Mutta mihin katosi Yo-tupakka?? Alaikäisenä tuli ostettua sitä merkkiä vain ainoastaan nimensä takia :D
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Viinietikan makuiset perunalastut taisi jäädä kokeiluksi. Harmi sinänsä, mielestäni selkeästi parhaimman makuisia sipsejä olivat.

Eikö kukaan täällä(kään) muista sen jäätelön nimeä, jonka tikun sisällä oli purkkaa? Toisella palstalla tuota nimeä on metsästetty jo pidempään. Jäätelössä oli muistaakseni sininen paperi.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Myrskyluodon Maijan musta ruisleipä & co.

Mandariini-Fantaa ei sinänsä korvattu appelsiini-Fantalla, koska jälkimmäinen oli jo olemassa ennen mandariinin makuista, pahaa mandariini-Fantaa. Appelsiini-Fanta taisi olla 80-luvun puolivälin aikoihin lanseerattu Aku Ankan kasvoilla. Muut hahmot Fanta-pulloissa olivat Mikki Hiiri ja Hessu. Mikki Hiiri taisi olla päärynää ja Hessu vadelmaa.(?)

MAC oli mehujään ohella myös limsamerkki. Nykyään samaa ainetta voi tehdä keinotekoisesti sekoittamalla Kokkolaa ja appelsiinimehua.

Pyramidin malliset mehut olivat TRIP-merkkisiä. Grandit olivat suorakaiteen muodossa. Väitän rohkeasti, että purkin tilavuus oli 1,5 desilitraa.

Aurinko-sarjan limsoista kaipaan myös vihreää Palma-limsaa.

Ja parasta ruisleipää, mitä koskaan on tehty: Myrskyluodon Maijan mustaa ruisleipää! Mummoni väitti että kyseisen liebushkan taikinaan oli lisätty verta, jotta siitä saatiin niin perkeleen tummaa. Sentin kerros VOIta tuon käntyn päälle niin jo vot.

Onko vielä Pitkää Piimää!? Maitopurkkikoossa myytävää paksua piimää, kuni viiliä. Pentuna sitä piti saada - jostakin syystä - vaikkei se hääviä ollutkaan.

Lauantai-pusseista katosivat Jeejee-askit. Tilalle tuli hailakasta elintarvikeväristä tehtyjä sitkeitä paskiaisia.

Muistan myös pyöreät jäätelökupposet. Niiden mukana tuli lääkärin puulastaa muistuttava tikku. Tällä lastalla siirtyi kupposen sisältö ääntä kohti. Tässä sarjassa oli mukana myös Maitojäätelö.

Code-juoma oli aika lähellä näitä nykyisiä maustettuja lonkeroita, kuten appelsiinilonkero. Muistan erään illan Oulun Wanhassa Wernerissä, kun vedin näitä 9 putkeen baaritiskillä. 10 mk laaki. Oi aikoja!

Alkuperäisessä (?) Pastirol-perheessä oli kolme makua: menthol, terva ja anis. Värit: sininen, vihreä, keltainen.

Pastirol takaisin ja heti!
 

Eppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Lexa

Muistaako kukaan 80-luvulla myytyä purukumia. Merkki oli PH, PK tms. Myytin 10 tyynyn pakkauksissa joskus 80-luvulla. Kääre oli muistaakseni tumman keltainen, ellei jopa oranssi. Se jäi mieleen lähinnä sen takia, että sen maku kesti todellakin pitkään. Purkka oli varsinaista liisteriä, mutta muistini mukaan pitkäkestoisinta, mitä olen koskaan syönyt (huom. aika voi kullata muistot).

Eikös se PK ollut? Minulla on hämärä muistikuva, että sitä olisi mainostettu lauseella "PK - piristävä maku!". Eli taisi tosiaan olla nimensä veroinen. Itse en kyllä yhtään muista, mille se maistui.

Ja vielä sananen Pastirolista. En kahlannut koko ketjua taaksepäin, joten en tiedä, onko joku jo maininnutkin Pastirolin mainokset. Itse pastilleista en muista juuri mitään, mutta mainos on tässäkin tapauksessa jäänyt mieleen; "Paa paa paa, paa Pastirol, paa paa paa, paa Pastirol..."
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti pala
Eikö kukaan täällä(kään) muista sen jäätelön nimeä, jonka tikun sisällä oli purkkaa?
Eikö se ollut niinkin mielikuvituksellinen ja yllättävä kuin Purkka-Puikko? Kirjoitusasusta en ole ihan varma, enkä kyllä nimestäkään. Mielikuva vaan on vahva.

Muistan myös tuon Yo-tupakan, vaikka itse en sitäkään polttanut. Mainospahvissa oli vielä tarkentava teksti "Lausutaan jou".

Siitäkin olen melko varma, että Lexan ja Eppiksen muistelema purkka oli nimenomaan PK. Oli hyvää, sellaista kirpeää, ja siinä oli sellaisia ihan pieniä rakeita seassa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kadonneita limsoja muistellessa on mainittava Mallasjuoman Palma-sarja; appelsiini-, veriappelsiini, sitruuna-, ananas-, ja greippipalma. Hetken aikaa oli myös banaani-palmaa, mutta ei tainnut esanssisuutensa takia mennä kaupaksi. Lahtelaispanimon kolajuoma oli nimeltään King-cola.

Alkuperäisiä lonkeromakujahan oli kaksi, Ginin lisäksi Brandy (jaloviinalonkero?). Tovin aikaa oli olemassa myös malli Champion (katkeron makuinen), mutta en ihmettele, että poistui pian tuotannosta.

Mietoa alle 3-% White Cap-siideriä (ja Red Cap-versiota) tosiaan sai maitokaupasta jo 60-luvulla (ja vahvempaa 5,5% Golden Capia Alkosta), mutta eivät vielä iskeneet silloin suomalaiseen makuun.

ja miksi yhteen aikaan ostettiin viikonlopuksi 7 olutta? Koska olutmerkki oli nimeltään "7 veljestä"!
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Svendis
Muutamat kadonneet tuotteet:
-Mutta mihin katosi Yo-tupakka?? Alaikäisenä tuli ostettua sitä merkkiä vain ainoastaan nimensä takia :D

Näytti karkkiaskilta ja oli suunnattu selvästi alaikäisille.Ei tainnut kukaan täysi-ikäinen poltella? Siinä syy nopeaan katoamiseen markkinoilta.

Muistaako joku Alkon vahvaa siideri/lonkero juomaa Dina?
En ole nimestä varma,mutta ei taida enää olla saatavana.
Meinas tulla OmppuPompulle kilpailija alaikäisten keskuudessa.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti finnjewel
Kadonneita limsoja muistellessa on mainittava Mallasjuoman Palma-sarja; appelsiini-, veriappelsiini, sitruuna-, ananas-, ja greippipalma. Hetken aikaa oli myös banaani-palmaa, mutta ei tainnut esanssisuutensa takia mennä kaupaksi.

Itse muistelisin, että Aurinko Jaffa oli appelsiininmakuinen juoma eli normaalikeltainen jaffa, kun taas Aurinko Palma oli vihreä sitruunajuoma. Aurinko Italia oli taas puolestaan sellaista punaista juomaa tyyliin veriappelsiini. Sitä ei ollut niin monissa paikoissa, mutta kun käytiin Saariselällä hiihtelemässä niin pysähdyspaikan hotellissa tuli aina sellainen kurkusta alas kumottua.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Eppis
Eikös se PK ollut? Minulla on hämärä muistikuva, että sitä olisi mainostettu lauseella "PK - piristävä maku!". Eli taisi tosiaan olla nimensä veroinen. Itse en kyllä yhtään muista, mille se maistui.


PK sinisen oranssi paketti. Ei pärjännyt enää, kun tuli Xylitol-purukumit.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Noissa pihvi- ja viinietikkasipseissä pätee sama ilmiö kuin mm. kirsikka- ja vanilja-kolajuomissa. Ei ole tarpeeksi markkinoita kannattaakseen Suomessa. Isommissa maissahan noita kaikkia löytyy joka ikisen kaupan hyllyltä. Omasta mielestäni muuten tuo Winegar on ehkä huonoin mahdollinen mauste perunalastulle.

Pyramidin mallisista pakkauksista TRIP (vai oliko Grandi) luopui ihan vaan siksi, että suorakulmiot on huomattavasti kätevämpää pakata. 2 dl mielestäni tilavuus niissä pyramideissakin oli.

Jos joku sitä makua kaipaa, niin samaa tavaraa niissä yhä on. Vai matusteliko joku muka niitä pyramideja?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Viestin lähetti scholl
Itse muistelisin, että Aurinko Jaffa oli appelsiininmakuinen juoma eli normaalikeltainen jaffa, kun taas Aurinko Palma oli vihreä sitruunajuoma.


Ei tällä uudemmalla Aurinko-sarjalla ole mitään tekemistä vanhan 60-luvun Palma-sarjan kanssa; aivan eri tuotteista on kysymys.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti finnjewel
Ei tällä uudemmalla Aurinko-sarjalla ole mitään tekemistä vanhan 60-luvun Palma-sarjan kanssa; aivan eri tuotteista on kysymys.

No 70-luvulla Palma oli enää Aurinko Palmana kehissä. Nyt taitaa olla Palmu jonkun firman lonkerona. Liekö juhani palmu innoittanut muuttamaan palman reilusti palmuksi.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Huomoita:

PK:n mainoslause oli ´PK auttaa keskittymään´
Upinniemessä sairastuvalla oli alkuperäisestä muunneltu´KP auttaa keskittymään´-slogan. Aiheen vierestä seinällä oli vielä Jerry Cotton- mainosmukaelma ´G-miesten KP-sopimus´.

Kaivattua tillilihaa saa säilykkeenä joka marketista. Viimeksi söin viime viikolla nostalgisessa kokeilu mielessä Felixin pussimuussin kanssa ja kokemus jäi kesken.

Linda-siideri muuttui spriideriksi. Ei sitäkään taida enää olla.

Mustafa on ihme jäätelö. Valikoimissa aina silloin tällöin, mutta ei joka vuosi. Ollut mielestäni 2000-luvullakin.

Trip-tetra oli tetrapakin nerokas keksintö.Valmistaminen on todella yksinkertaista.Yhdestä pötköstä vaan suoraan leikataan.
Pillinreiän paikkaa sai käänneellä pitkäänkin.Jossain vaiheessa joka räkänokalla oli Trip-lippis.


Itse kaipaan ainakin seuraavia:


Väkevä salmiakki.Keltamusta rasia parasta salmiakkia.Myöhemmin tuli vielä tummemmassa rasiassa vahvempi ja huonompi versio.

Hobot.Sitkeitä ja hyviä pikkuhedelmätoffeita.Pieniä ja halpoja.

Surullisenkuuluisa Rymd-esanssijuomajauhe. Minä tykkäsin.

Röökiaskikarkit.Paketin kannessa taisi olla kamelin kuva.Hyvää ruskeaa lakua.

Step.Hiilihapoton limu.

Legenda 70-luvulta on kahden irtokarkin yhdistelmä,joka maistui todellakin ulosteelta. Toinen komponentti oli sitruunapommi ja toinen muistaakseni joku toffee. Empiiristen kokeilujen tulos, en kyllä tiedä kenen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös