Jukurit kaudella 2015–2016 – Liigan porteilla

  • 190 751
  • 759
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Ehkä nyt saatte maistiaisia...
Ei tuossa kristallipalloa tarvita. Urheilujohtaja: Ei jatka kauden jälkeen ja on ilmoittanut suoraan, että muut henkilöt hoitavat liigajoukkueen kasaamisen. Päävalmentaja: Ei jatka kauden jälkeen ja on ollut mediassa kuin pikkupoika, jonka joulupaketista tuli pleikkarin sijaan mummin kutoma villapaita. Kakkosvalmentaja: Ei jatka kauden jälkeen. Maalivahti/videovalmentaja: Ei tietoa jatkosta. Joukkueenjohtaja: Ei tietoa jatkosta. Huoltajat: Ei tietoa jatkosta. Tottakai herrat hoitavat pestin loppuun asiallisesti ja ammattitaitoisesti, mutta 95% panos näkyy tuossa työssä eri lailla lopputuloksessa kuin normitoimistoduunissa. Hyvin harvalla jos kellään täällä kirjoittavilla on tietoa, mitä kopissa tapahtuu joka päivä, mutta ulospäin näkyvä viesti tällä hetkellä on se, että enemmän tai vähemmän tuuliajolla ollaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Muutama heitto eilisestä pelistä..

Plussaa:
* Mika Norjan otteet. Norskin peli alkoi jo muistuttaa sitä, mihin Jukurifanit on tottuneet hänen pelattua vastustajan maalilla.
* Teemu Turunen. Yksi joukkueen parhaista eilen.
* Teemu Henritius. Tulee olemaan tärkeä lenkki joukkueelle.
* Jopi Kalliola. Peli peliltä parempaa suorittamista.
* Yleisömäärä. Toivotaan, että tappiot ei syö katsojia liikaa.

Miinukset:
- Kapteeni Kauppinen. Mako, ruvettasko pelaamaan?
- Roope Ranta. Taisi olla pelaavassa kokoonpanossa?
- Puolustuspeli. Merkkauspeli ei toimi. Välillä molemmat pakit ottaa samaa miestä, ja välillä ei kukaan.
- Hyökkäykseen rohkeutta lisää maalineduspeliin.
- 0 pistettä.

Lisämiinukset:
- Tuomarit.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Vaikka kausi on todella pahasti kesken niin melkoista keulimista oli ennen kauden alkua kuinka Jukurit tulee pyyhkimään muilla jengeillä lattiaa ja mestarina liigaan.
Ei se välikausi koskaan ole helppo

Mediako noin on puhunut? Pennasen kiekko on tyylitajultaan ei niin katsojakeskeinen. Palikoita rakennellaan koko ajan. En ole ollenkaan huolissani Kerttulan ja Pennasen puolesta - vielä. Yleisöä käynyt Kalevankankaalla tosi hyvin. Eilisessä viikkopelissä melkein parituhatta silmäparia todistamassa Pennasen pelityylin iskostumista luihin ja ytimiin. Montako kertaa yleisö tätä jaksaa? Täältä tullaan!
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
En nyt Norskia voi hirveän onnistuneeksi sanoa. Maaleista ei toki voi syyttää, mutta epävarma oli koko pelin ajan. Pari kertaa arpoi vastaan tulossa ja meinasi käydä kylmät. Lisäksi kiekko tuntui olevan pari kertaa hukassa... Plussaa toki että helppoja ei mennyt, muttei kyllä hirveän maaginenkaan ollut
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Huhhuh mitä touhua, alkaa pikkuhiljaa olla ajankohtaista se loppukauden luovuttaminen näillä otteilla. Joukkue tarvitsee kokonaan uuden pakiston ja kärkipäähän edes yhden ratkaisukykyisen pelaajan. Myös valmentajan pesti taitaa olla kohtapuoleen avoinna.

Näillä otteilla Jukurit menossa todellakin karsintojen kautta liigaan, karsinnat toki Suomi-Sarjan kärkijoukkueita vastaan.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Ei taida Norjasta olla Jukureiden voittavaksi maalivahdiksi. Kun muu joukkue rämpii, niin hyvä maalivahti on silloin korvaamaton. Peli peliltä näyttää siltä, että Kerttulan kädessä on musta-pekka. Katotaan sano..
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tosiaan hieman havaintoja tunnoista hallilla. Joukkue on henkisesti äärimmäisen paskana. Keskiviikon tappiosta oltiin näennäisesti sisuunnuttu, mutta selkäranka oli todellisuudessa poikki jo pelin alkaessa ja naapurin kavennusosuma varmisti romahduksen. Jätkät kyllä yrittivät hampaat irvessä (positiivista aiempaan hälläväliä-meininkiin), mutta pelko paistoi vahvana kaikessa tekemisessä molemmissa päädyissä. Saa olla melkoinen fakiiri jotta tuon lauman saa jonkunlaiseksi toimivaksi joukkueeksi korjattua.

Syitä tähän tuli hieman mietittyä kaverin kanssa. Pohdintojen tulos on, että yksittäisellä pelaajalla on ollut niskassa valtavat paineet, vaikka joukkueelle kausi on ainakin oletuksellisesti paineeton. Joukkuehan saavutti tavoitteensa jo viime keväänä, vieläpä siten että suurin osa tämän kauden pelaajista ei tavoitetta ollut saavuttamassa. Nykypelaajien paineet ovatkin siis lähinnä omasta tekemisestä, mikä varmasti hankaloittaa joukkueeksi kasvamista.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pennanenhan kertoi viime kauden juhlahumussa, tarkemmin tällä videolla, näin: Jotkut sanoo, että joukkue on valmentajan näköinen. Mun mielestä se ei ole näin, mun mielestä joukkue on johtavien pelaajiensa näköinen.

Nyt ymmärrän, mitä Pennanen tuolla tarkoitti. Jukurit on todellakin johtavien pelaajiensa näköinen. Ehdottomasti.

Marko Kauppinen on ollut rankka pettymys ainakin allekirjoittaneelle. Luonnollisesti pelillisesti, mutta pikkuhiljaa myös kapteenina. Kuutiolla äijä jauhaa vaikka mitä paskaa, mutta kentällä tai aitiossa ei tapahdu mitään. Jukurit on mielestäni sellaisessa tilanteessa, jossa nimenomaan johtavien pelaajien pitäisi ottaa homma haltuun. Pään sisällä olevat asiat ja niiden käsittely ei näy kovinkaan vahvasti Antti Pennasen valmennusfilosofiassa, ts. hän on siinä aika surkea. Pennanen ei pysty auttamaan joukkuetta henkisesti eteenpäin, se on nyt tunnustettava. Kyllä muutoksen on nyt lähdettävä johtavista pelaajista, tai "johtavista" pelaajista, kuten on korrektia sanoa.

Joku sosiologi joskus sanoi, että jääkiekkojoukkueen kaltaisessa ryhmässä täytyy olla 5-6 yksilöä, jotka pystyvät pitämään huolta koko muusta joukkueesta. Joukkueen kasauksessa tehtiin lopulta ainakin se virhe, että tämä joukko jäi liian pieneksi. Kauppinen valittiin kapteeniksi, koska niin piti tehdä. Vaarasuo ja Nöyränen ovat kokeneita äijiä, Laakkonen on esimerkin näyttäjä kentällä - jos on - viime aikoina ei ole ollut. Palveen kuuluminen kapteenistoon on ihan vitsi. No onhan se Kovaltshukkikin kapteeni omassa joukkueessaan... Tarkemmin mietittynä Jukureilla ei ole kovin vahva kapteenisto. Ei ainakaan näillä näytöillä. Nyt pitäisi edellä mainittujen pelaajien ensinnäkin ottaa oma palaveri, jossa voisi vaikkapa Kauppinenkin vähän miettiä, että miksi pelaan näin helevetin paskasti. Sitten kun on aivojen sopukoista vastaus löydetty ja tunnustettu, niin lähdetään miettimään asiaa koko joukkueen kanssa. Näin sen kuuluisi mennä, mutta onko Kauppisesta siihen. Hänet valittiin itseoikeutetusti kapteeniksi, mutta sitten pitäisi kantaa myös vastuu. Nolo juttu, jos yhteistyökumppanien rahoittamalta huippupaluumuuttajalta joudutaan ottamaan C rinnasta ja länttäämään se jollekin Turtiaiselle. Käytännössä sitä ei tietenkään tapahdu. Mutta noloa on jo se, että siihen olisi tarvetta.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Lainaus liiganousuketjusta kun liittyy enemmän tähän kauteen:
Ei ole taloudellisesti mitään järkeä kenkiä Pendoa jos Dufva ei vapautuisi kesken kauden. Ellei sitten lasketa että pendo tekisi enemmin miinusta kun hänelle maksettava palkka.
Ei vapaudu RD kesken kauden kun Lukolla kuitenkin homma porskuttaa aika näyttävästi. Eikä toisaalta mitään iloa tuoda RD:tä tähän porukkaan, sillä jengi on sen verran paskana jo valmiiksi, että management by perkele tuottaisi tuloksena lähinnä uransa lopettavia entisiä tulevaisuuden lupauksia. Kärvistellään nyt tää paska alta pois ja otetaan ne pilkat vastaan kun on ansaittu. Liiganousijan minimitavoitteena välikaudella pitäisi olla finaalipaikka, mutta tämän hetkisillä näytöillä alkaa vaikuttaa tosiaan siltä ettei tarvitse miettiä edes playoffeja. Mielenkiintoista nähdä miten karsintojen suhteen kävisi kun tiimi ei oletettavasti voi kuitenkaan pudota.

Ihmettelen palstatoveri @paraspelaaja n tavoin vastuunottajien vähyyttä joukkueessa. LeKiin meni lainalle eräs Männikkö, olisikohan mahdollista saada Mikkelissä käymään (muutenkin kuin vierasjoukkueen rosterissa)? Jostain jäänyt mielikuva että hanskaisi pelinrakennuksen aika hyvin sekä kaukalossa, että sen ulkopuolella...
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pelaajisto nyt täysistuntoon pohtimaan keskenään, mikä menee pieleen. Joukkueessa on kaikki palikat riittävän kovaan suoritukseen tähän sarjaan/tälle kaudelle, mutta tällä hetkellä nuo palikat on hujanhajan pitkin Kalevankankaan jäätä, ja osa taitaa olla jopa hallin ulkopuolella. Kun joukkue sisällään on saanut edes osan ongelmista selville, niin sitten laajemmin miettimään, miten niitä aletaan korjaamaan. Jotain henkistä takalukkoa tuossa ulkopuolisen silmin on pakko olla, kun ihan jääkiekon perusasiatkin tuntuvat välillä olevan täysin ylivoimaisia suorittaa. Tämä näkyy aivan käsittämättömän huonoina syöttöinä/syötön vastaanottoina, karkeina merkkausvirheinä, hyökkäysalueella helppoja kiekonmenetyksiä, ylivoimissa lepsuilua viivassa ym. Listaa voisi jatkaa vielä lisää. Väitän, että suurin syy noihin löytyy sieltä kypärän sisältä. Keskittyminen peliin ja omaan tekemiseen on saatava pelin vaatimalle tasolle. Hutiloimalla ei tule kuin niitä kus... no tiedätte mitä. Lätkässä hutiloimalla tulee useimmiten takkiin.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Tämä oli odotettavissakin Vaasan ja Kouvolan välikausien kokemusten jälkeen, joskaan kukaan ei varmasti odottanut notkahduksia näin pahana. Duuni loppuu, sen tietää 9 kk etukäteen ja pitäisi alkaa katsella muualle. Ei ole oikein paloa touhuun ja ajatukset valuu muihin asioihin. Pakolliset hommat hoidetaan toki asiallisesti, mutta muuten ollaan vähän kuin ellun kanat. Normiduunissa keskinkertainen suoritus riittää useimpina päivinä, mutta kiekko ei mene sarjaan normiduunipaikka. Jos Pendolla ei ole jo ensi kauden sopparia pikkuisen liian pienen takkinsa taskussa, niin ei tässä hirveästi ole lisänäyttöjä tullut työhaastatteluja ajatellen. Eikä option omaavien pelaajienkaan kannata ensi kevättä pidempiä vuokrasoppareita näillä näytöillä tehdä. Pelaajistahan se muutos lähtee, niin kuin yllä on todettu. Nyt vain tuntuu homma olevan niin solmussa, että tarvitaan muutakin kuin perinteinen nollaussaunailta. Ja pikaisesti. Olisihan tässä ainekset huimalle joukkueen kasvutarinalle.

E: Lisätään nyt vielä, että Norja ei ole missään pelissä vaikuttanut peruskalliotason luotettavalta maalivahdilta. Kaikissa kotipeleissä on mennyt yksi tai useampi helppo, jolloin puolustuksen luottoa ei ole eikä tule, aletaan ylipelaamaan, tiputtelemaan turhan aikaisin ja peittämään varmuuden vuoksi paikkoja, jotka pitäisi jättää molarille. Vähän alkaa tulla mieleen Similä tai Seppänen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Tulin tänään pelistä vittuuntuneena. Mielestäni kaikki meni päin vittua. Kohtasin parkkipaikalla entisen työkaverini Timon. Timo tarjosi pyynnöstäni minulle kaksi tupakkaa. Normaalisti en polta tupakkaa, mutta nyt päätin polttaa pari. Timon mielestä kaikki on ihan ok, koska nuoret A-junnari ikäiset pelaajat ovat vain joutuneet liiallisen paineen alle. Vastineeni ei auttanut, koska ensi vuonna pelataan liigaa ja vasta sitten on yleisöllä merkitystä.

Aijaa, voi vittu.
 
Eipä niitä mitenkään saa motivoitua. Kun voittaminen menettää merkityksensä, on se aika vaikeaa latautua voittamaan sellaista kilpailijaa jolle voitoilla ja tappioilla on väliä. Tähän väliin voi muistella jotain Tamismia valmistautumisista ja prosenteista. Oma henkilökohtainen ratkaisuni viime kaudella olikin lakata seuraamasta koko paskaa muutaman pelatun kierroksen jälkeen. Suosittelen!
 
Jokuhan hommassa nyt mättää isosti, kun sarjan huippujoukkueisiin lukeutuva sikermä esiintyy näinkin epätasaisesti. Joukkueen ehdottomasti paras osa, hyökkäys, ei näytä potentiaalistaan huolimatta pääsevän sellaiseen railakkaaseen vauhtiin, vaan tukkoisuus jatkuu. Puolustuksen osalta täytyy sanoa, että kiekollinen osaaminen ja johtajuus eivät ole lähelläkään sitä luokkaa, mitä Mikkelissä on menneinä vuosina totuttu näkemään.

Kärsimysnäytelmä. Mestiksessä mainetta niittäneen Jukureiden mahalaskukaudeksi. Sitä se oli.

Eipä muuta voin sanoa kuin "Harmin paikka".

(lainaukset valikoivasti, osin radikaalisti leikaten ja tarkoituksillisen osuvasti, ainakin osittain, eräältä surullisen kuuluisalta Makkosen kaudelta). Eihän tämä nykyinen kausi kuitenkaan mene näin, eihän? Rakkaus on sininen ja keltainen, joten en vielä(kään) usko tuota oikealla olkapäälläni lymyilevää epäilevää tuomasta, joka tökkii mailan kärjellä välillä aika kipeästi.
 
Viimeksi muokattu:

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Eiks tää oo tätä hienoa nykyajan Suomilätkää? Jukurit pelaa ensi kaudella liigassa vaikka näillä esityksillä Suomisarja olisi lähempänä? Voisin kysyä että missä mättää Suomen vitun jääkiekko?

Älkääkä ottaka nokkiinne tätä ei ole suunnattu Jukureille vaan Suomen jääkiekon päättäjille. No ens vuonna vois sit nostaa SaPKon ni päästäs myökii leikkimään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eiks tää oo tätä hienoa nykyajan Suomilätkää? Jukurit pelaa ensi kaudella liigassa vaikka näillä esityksillä Suomisarja olisi lähempänä? Voisin kysyä että missä mättää Suomen vitun jääkiekko?

Älkääkä ottaka nokkiinne tätä ei ole suunnattu Jukureille vaan Suomen jääkiekon päättäjille. No ens vuonna vois sit nostaa SaPKon ni päästäs myökii leikkimään.
Tätä samaa hallilla tullut kahden ottelun ajan mietittyä, ei edes vituta kun tietää ettei peleillä ole mitään merkitystä ja se toisaalta hieman sitten hävettää kun tietää että kyllähän tämä aika helvetin noloa on että nousijajoukkue vetää parasta kyytiä kautta täysin perseelleen eikä sillä ole merkitystä joukkueelle eikä edes ainakaan tälle katsojalle. Tunteita pitäisi herätä, mutta ainoa tuntemus on lievä huvittuneisuus koko tilanteen absurdiudesta.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
31.10. kotipeli Lekiä vastaan on hyvä vedenjakaja Jukureiden edesottamuksille. Tällöin toimiston on viimeistään reagoitava, jos on reagoitavaa. No mitä olisi reagoitava tai pohdittava?

- Mikä vaikutus konttaamisella on yleisömääriin varsinkin Mikkelissä?
- Yleinen mielipideilmasto alkavaan Liigavuoteen?
- Onko joukkueessa vapaamatkustajia tai oikein kasattu?
- Oliko mediarummutus joillekin pelaajille liikaa - Kapteeni käskee!
- Viime kädessä valmennusjohto vastaa joukkueen tuloksesta -ei kenttäpelaajat

Tässä muutama hassukysymys kannattajan näkökulmasta. Paperillahan joukkue on vahva, joten eiköhän valmennusjohto jotain keksi. Ei täältä tovi lähteä häviäjän leima otsassa. Suorituksesta muistetaan se viimeinen loikka.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Lipiäisen viimeinen palvelus seuralle tulossa?
Spekulaatiota spekulaatiota...

Eilen ainakin oli valmennus reagoinut ja pelin jälkeen oli joka jannu pururadalla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Välikausi iski kuin jääkausi. Vaasalaiset ja Kouvolan jannut ovat aivan oikeassa huomauttaessaan meidän edellisten kausien ilkkumiselle, kun heidän porukat konttasivat. Kyllä Jukurikannattajat melkoisen aktiivisia olivat rapaa sinne viskomaan ja nyt saadaan maistaa omaa lääkettämme.

Harjoituspeleissä otettiin hienot päänahat liigajoukkueesta ja joukkue vaikutti erittäin valmiilta kauden alkuun, nyt sitten ollaan kuitenkin täysin toisessa äärilaidassa. Aika käsittämätöntä suorastaan. Jännäpökälettä puskee punttiin ja peli hajoilee, vaikka valmistautuminen ja yritys olisivat hyvää. Oli välikausi tai ei, niin näin ei hommat voi jatkua, se on täysin selvä asia. Halli kumisi jo eilen tyhjyyttään ja oli vaikea uskoa tuohon 1400 ilmoitettuun katsojamäärään. Lauantai kotipeli pitkästä aikaa Hermestä vastaan.. Tätä menoa saa tukijoiden kuittivihko kovaa kyytiä siellä taustalla.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Välikausi iski kuin jääkausi. Vaasalaiset ja Kouvolan jannut ovat aivan oikeassa huomauttaessaan meidän edellisten kausien ilkkumiselle, kun heidän porukat konttasivat. Kyllä Jukurikannattajat melkoisen aktiivisia olivat rapaa sinne viskomaan ja nyt saadaan maistaa omaa lääkettämme.

Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta mihin perustuu käsitys, että KooKoo olisi viime kaudella kontannut mestiksessä? KooKoo oli runkosarjan kakkonen 109 pisteellä ja mitään pitkiä tappioputkia ei KooKoolta nähty missään vaiheessa ja lopulta KooKoo hyvästeli mestiksen hopeamitalit kaulassaan. Mielestäni KooKoon esitystä ei voi missään tapauksessa pitää konttaamisena. Tokihan ei kautta varmasti voi pitää ihan nappisuorituksena, jos tavoitteena oli runkosarjan voitto ja mestaruus. Jukureiden alkukausi on kyllä yllättänyt allekirjoittaneen aivan totaalisesti. Oletin, että tämä kausi on Jukureille täysin läpihuutojuttu, koska mestiksen taso ei tällä kaudella vaikuta kovinkaan hääppöiseltä. Toki Jukureilla on vieläkin hyvät mahdollisuudet mestaruuteen ja eiköhän Jukurit edelleenkin ole suurin mestarisuosikki tällä kaudella,
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Olet oikeassa, ei KooKoo tosiaan erityisemmin kontannut, mutta piikkiä saitte nykyisessä valossa turhaan, ottaessanne esiin välikauden argumenttina.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta mihin perustuu käsitys, että KooKoo olisi viime kaudella kontannut mestiksessä?
KooKoo pysyi tuloksissa kiinni, mutta joukkueen tekeminen oli ajoittain todella huonoa. KooKoon joukkue oli n. 25-30% kalliimpi kuin Jukureilla nyt, jonka lisäksi heillä oli hyvin tuloskeskeinen valmentaja, joka varmasti osaltaan auttoi KooKoota kääntämään huonotkin pelit voitoiksi.

Antti Pennanen vihaa tuloskeskeisyyttä. Hän korostaa sitä - jopa niin paljon, että se ärsyttää. Otan esimerkin eilisestä ottelusta. Ensimmäisessä erässä maalipaikat oli Jukureille 14-5. Jos Jukurit olisi jatkanut samalla, Pennasen puolustuspelikirjasta kaukana olevalla sapluunalla, se olisi voittanut. Mutta Pennanen haluaa, että rytmi lähtee puolustuksesta. Ensin vastustajan maalipaikat nollaan. Toisessa erässä Jukurit yritti tasapainottaa peliä enemmän, mutta puolustuspelin keskeneräisyyden vuoksi (tjsp) se ei toiminut. Puolustuspeli ei parantunut yhtään, sen sijaan hyökkäyksien laatu ja kesto väheni entisestään. Toisen erän maalipaikat 8-5 Hermekselle. Kolmannessa erässä mitään ei enää muutettu, maalipaikat Jukureille "vain" 7-4. Yhteenvetona voisi vetää, että ensimmäisessä erässä Jukurit hyökkäsi hyvin ja puolusti huonosti. Toisessa erässä Jukurit yritti puolustaa hyvin, jolloin hyökkäyspeli kärsi, ja kaiken lisäksi se puolustuspelikään ei parantunut. Toki tällä tähdätään pelin pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Oman käsitykseni mukaan Jukurien ongelmassa on kyse ennen kaikkea yksilötason paineista, yleisestä epätietoisuudesta ja epämääräisesti rakennetusta joukkueesta. Sekä ehkä jollain tasolla siitä, että Antti Pennasella on mielessä jo isompi areena - ei mikään modernin sotilaan areena. Välikaudesta puhuttaessa nousee yleensä esille sana panoksettomuus. En nyt täysin ymmärrä, mitä sellaista panosta muilla Mestis-joukkueilla on, mitä Jukureilla ei ole? Mikä on se panos, jota muut joukkueet jahtaavat kuin kissa palloa, mutta joka ei Jukureita kiinnosta? Liigapaikka? Suomi-sarja-paikan välttäminen? Ymmärrän kyllä, että välikausi vaikuttaa. Muttei ehkä sillä tavalla kuin luulisi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
@paraspelaaja n pohdintoihin komppausta ja pieni oma kaksisenttinen joukkueesta. Olen samaa mieltä että ongelmana on henkinen puoli (mikä on tällä hetkellä joka ukolla sirpaleina esitysten perusteella). Lisäksi joukkueen kasaaminen vaikuttaa epäonnistuneen (ensimmäinen floppitiimi Kerttulalta). Toisaalta täytyy muistaa että prioriteettilistalla tämän kauden menestys jää väkisinkin ensi kauden joukkueenrakennuksen varjoon, mistä syystä tiimi muistuttaa lähinnä farmijoukkuetta, missä jokainen pelaaja on lähinnä kasvamassa korkoa isompaa sarjaa silmälläpitäen. Perverssiä tilanteessa on, että farmijoukkue on tässä tapauksessa sama, kuin emo-organisaatio.

Toki menestystäkin olisi saatava, organisaatiolla on oletettavasti muistissa yleisökato edellisen floppikauden (mestaruuskrapulakausi 13-14) jälkeen. Vaikka liigastatus tuo joka tapauksessa väkeä hallille, on niitä katsojia haasteellista silti houkuttaa takaisin katsomoon, ketkä saavat tämän kauden nauttia käytännössä harkkojen katsomisesta. Hallilla oli lauantaina jo melko ivallisen oloista väkeä, ketkä pienissä kaljoissa kritisoivat joukkueen esityksiä hyvinkin näkyvästi.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toki menestystäkin olisi saatava, organisaatiolla on oletettavasti muistissa yleisökato edellisen floppikauden (mestaruuskrapulakausi 13-14) jälkeen. Vaikka liigastatus tuo joka tapauksessa väkeä hallille, on niitä katsojia haasteellista silti houkuttaa takaisin katsomoon, ketkä saavat tämän kauden nauttia käytännössä harkkojen katsomisesta. Hallilla oli lauantaina jo melko ivallisen oloista väkeä, ketkä pienissä kaljoissa kritisoivat joukkueen esityksiä hyvinkin näkyvästi.

"Välikausi" on todella tärkeä koko organisaatiolle. Kassaan pitäisi kerätä rahaa jotta voidaan tehdä kilpailukykyinen joukkue tulevalle kaudelle. Eikä pahitteeksi olisi että hallin myyntipisteet pääsisivät jo totuttautumaan isompiin ihmismääriin jolloin sekin osa-alue olisi hanskassa. Buumia pitäisi rakentaa nyt! Vaikka otteet (en ole katsonut kuin koosteet otteluista joten en kommentoi nyt niitä) olisivat heikot kentällä niin nyt juurikin tarvitsette KOKO MIKKELIN ja lähialueiden tukea katsomoihin. Runkosarjan otteluissa pitäisi saada kävijät sinne 2000 hengen tienoille ja mielellään paremmalla puolelle.
Jos haetaan positiivista Jukureiden heikoista otteista niin uskon että oluen myynti on vilkastunut... Ketutukseen uppoaa mukavasti muutama kolmonen :)

Sitten kysymys johon toivon saavani rakentavan vastauksen. Eli oletettavasti Jukureiden runko pysyy aika samana ensi kaudelle (10-14 pelaajaa jatkaa nykyisestä joukkueesta - arvio joka perustuu Sportin ja KooKoon vastaavaan tilanteeseen). Osalla on jo sopimukset taskussa jne. Ketä kannattaisi seurata ja ketkä ovat ne pelaajat jotka sopimukset Liiga-Jukureihin saavat? Ja miten ovat esiintyneet sopimuksen jo varmistaneet pelaajat? @paraspelaaja ja @Lähemäen Dynamo kommentit ja ajatukset kiinnostavat.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sitten kysymys johon toivon saavani rakentavan vastauksen. Eli oletettavasti Jukureiden runko pysyy aika samana ensi kaudelle (10-14 pelaajaa jatkaa nykyisestä joukkueesta - arvio joka perustuu Sportin ja KooKoon vastaavaan tilanteeseen). Osalla on jo sopimukset taskussa jne. Ketä kannattaisi seurata ja ketkä ovat ne pelaajat jotka sopimukset Liiga-Jukureihin saavat? Ja miten ovat esiintyneet sopimuksen jo varmistaneet pelaajat?

YLE Urheilun jutun mukaan Jukurit pääsee SM-liigaan puhtaammalta pöydältä kuin Sport ja KooKoo.

Tommi Kerttulan mielestä Jukurit pääsee puhtaammalta pöydältä Liigaan kuin Sport ja KooKoo. Tällä hän tarkoittaa sitä, että Jukureilla on vain viisi pelaajaa, joilla on sopimus ensi kauden SM-liigakautta ajatellen. KooKoolla ja Sportilla oli enemmän pelaajia kiinnitetty noustuaan liigaan. Viisi pelaajaa nykyisestä joukkueesta kuulostaa kieltämättä todella pieneltä määrältä eli käytännössä katsoen jos näin on niin Jukureiden ensi kauden joukkue menee käytönnössä katsoen kokonaan uusiksi ja tämä varmaan osaltaan selittää Jukureiden ennakoitua heikommat otteet tämän kauden mestiksessä.

"Jukurit pääsee SM-liigaan puhtaammalta pöydältä kuin Sport ja KooKoo" | Yle Urheilu | yle.fi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös