Jukka Jaloselle kenkää!

  • 453 553
  • 1 939

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jos joku haluaisi puhua radikaalista tason laskusta niin pitäisi varmaankin esittää tilastoja suomalaisten pelaamista otteluista (ja mieluiten peliminuuteista) sekä pisteistä NHL:ssä vuodessa toiseen, ja osoittaa sieltä katastrofimainen lasku. Oma otaksumani on, että olemme jonkin verran jäljessä huippuajoista (olisikohan 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa) ja selkeästi edellä 90-luvun alkua ja puoliväliä. Maalivahtien suhteen on tietysti tapahtunut hämmästyttävä tason nousu ja ainoastaan Kanada pystyy tässä suhteessa kilpailemaan Suomen tason kanssa. Ensimmäinen suomalainen maalivahti, joka vakiinnutti itselleen ykkösvahdin paikan oli Pasi Nurminen ja olikohan vuosi 2004 vai 2003? Meillä on ollut niin äärimmäisen kapea huippu, että Saku Koivun, Selänteen ja OJ:n lopettaminen selvästi iskee tähän, mutta jos puhutaan "radikaalista" tason laskusta ja "valovuosien päässä olemisesta" niin silloin olisi todistettava, että ollaan laajalla rintamalla radikaalisti pudottu aiempien vuosien vauhdista. No, tähän on yksiselitteinen vastaus: EMME ole laajalla rintamalla radikaalisti pudonneet viime vuosien tasosta.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Ollaan sitä ennenkin oltu hyvin vaatimattomilla joukkueilla liikkeellä ja pärjätty hyvin. (Nytkin tuli voitto kahdesta suurmaasta.) Materiaalissa ei siis ole tapahtunut mitään radikaalia muutosta. Selvin muutos sensijaan on Jalosen aikana tapahtunut epävarmuuden ja epätasaisuuden lisääntyminen.

Jos asenne on että kiva kun sentään voitettiin 2 suurmaata niin ei voi olettaa oikeasti voittavansa jotain oikeasti suurta. Toivottavasti meidän pelaajilla ei tuollaista ajattelua ole.
Muuten tekstisi kanssa samaa mieltä noin pääpiirteettäin. Suomen pelaajat on tasapaksuja joilta puuttuu huippu-ominaisuudet joilla otteluita ratkaistaan. Ongelmia näillä pelaajilla maalinteko, syötöt ja kaksinkamppailut voimakkaita pelaajia vastaan. mjr:n tekstistä alleviivamani osa on pistänyt varmaan kaikilla silmään. Siinä näkyy joko valmennusjohdon kyvyttömyys psyykata tai pelaajien mentaalipuolen ongelmat. Mitä asioille pitäisi tehdä, siinäpä hyvä kysymys. Jalosen oma, suora ja sensuroimaton, arvio olisi kiva kuulla. Itse ottaisin valmennusryhmään jonkun uuden hahmon, joko vanhojen tilalle tai lisää, tyypistä riippuen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mietitään lähtökohtia turnaukselle -poisjäännit, nuorten sisäänajo- niin ei tappio puolivälierissä katastrofi ollut. Tasanen peli joka menee pilkuille on sitten jo vähän arpapeliä.

Mutta pelillinen ilme jätti toivomisen varaa, jälleen kerran. Vancouverin kisat, jonka pronssimitalilla Jalonen sai sopivan turvaverkon, olivat tuloksellisesti hyvät, mutta pelillisesti yhtä vuoristorataa. Sama pätee näihin kaksiin mm-kisoihin. Ekat kisat voi ehkä laittaa kasvukipujen piikkiin, mutta missä vika että kisoista toiseen on jos jonkinlaista säätöä.

Yhteistyön jääkiekko, pelirohkeus, tiivis paketti, ehyt 60 min - miksi meillä on niin suunnattomasti vaikeuksia toteuttaa näitä asioita? Onko vikaa pelisysteemin laatimisessa materiaaliin verrattuna, vai sen toteuttajissa? Valmentajien tehtävä on kuitenkin saada materiaalista paras irti ja luoda oikeanlainen ilmapiiri rennolle suorittamiselle. Nythän pikkasen luovutettiin johtoasemassa hallinta Tshekeille, oma kiekollinen peli jäi puolitiehen, jatkoajan ylivoimalla tutistiin niin perkeleesti.

Mun puolesta valmentaja saa esiintyä mediassa niin kuin haluaa, mutta kuitenkin joukkueen edun nimissä. Ääneen ajattelemiset, NHL ja EHT-pelaajien vertailut, heidän kykynsä omaksua pelitavalliset asiat, on vähän siinä hilkulla. Toisaalta, Jalonen on tullut tutuksi suorapuheisena ja jämäkkänä esiintyjänä. Olkoonkin, että viime aikoina on muuttunut pikkasen jäykemmäksi ja varovaisemmaksi haastatteluissa: ennen puhu kansankielellä asioista niiden oikeilla nimillä, nyt tulee vähän karvat pystyssä haastatteluun, vetää perus-jargonia ja pitää vastauksen mahdollisimman lyhyinä.

Ei sillain että näitä asioita välttämättä tarttis kelata 7 Päivää lehden tapaan, mutta antaahan ulkonen olemus pikkasen kuvaa siitä kuinka tilanne on hallinnassa. Jalosesta huomaa että päävalmentajan pesti on osoittautunut raskaammaksi kokemukseksi mitä osasi odottaa. Ohan pitkäjänteisessä, nuoria kehittävässä seuratyössä ja kokeneita NHL-veteraaneja vilisevän arvoturnausjoukkueen johtamisessa aika lailla eroja. Niin ihmisjohtamisen kuin paineiden kannalta. Sitä ihmisjohtamista on sekin että saa ansaittua joukkueen kunnioituksen ja omaa riittävästi auktoriteettia pelillisten asioiden sisäänajamiseen.

Meikäläinen ihmetteli aikanaan Sheddenin valintaa Jalosen ohi. Nyt ihmettelen kuinka paljon turbulenssia Jalosen lyhyen kauden aikana on jo kerennyt olemaan, niin joukkueen sisällä kuin ympärilläkin. Sheddenin tuoman lisäarvon perään huudeltiin muutama vuosi sitten, nyt voisi kysellä että minkälaisen perinnön se Jalonen jättää. Jotenkin pikkasen paremmin odotin Jalosen ottavan kentän haltuunsa päävalmentajana, nyt ennen niin vittumaisen kylmähermoinen valkku tuntuu menettävän parasta teräänsä paineiden alla. Mutta tässä on ainakin parit mm-kisat, yhdet kotikisatkin, joissa Jalosella on mahdollisuus räjäyttää potti ja valmentaa itsensä maajoukkuehistoriaan.
 

Dragan

Jäsen
Tiivistettynä omista ajatuksista, voisin sanoa että lähes yläkanttiin Suomi pelasi tuolla porukalla. Kiitettävästi uusia tuttavuuksia nähtiin joukkueessa, mikä mielestäni on tärkeintä. Myös ''selänpesu'' ainakin väheni loppua kohden ketjumuutosten muodossa. Jalonen ei voi yksinkertaisesti taikoa Suomelle maalintekijöitä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Edelleen kysyisin näiltä "hyvin tällä porukalla" -ihmisiltä, että onko Ruotsilla, Saksalla ja Sveitsillä kovastikin Suomea nimivahvempi pelaajamateriaali kisoissa?
 

Viljuri

Jäsen
Ei ole Jukan vika, että Suomessa pelaajatuotanto ei riitä vastamaan edes varsin vaatimattomien karnevaalien asettamiin pelillisiin haasteisiin.

Kulttuuri, jossa huippukiekkoilua on kehitetty tasoerojen minimoimisen suuntaan, ei vain tuota pelirohkeita pelaajia. On aivan eri asia olla pelirohkea jossakin Hämeenlinnassa tai Jyväskylässä, jossa kabineteista alkaen kaikki tukevat toimintaa jäällä, ja verrata tilanteeseen, missä pelirohkea pitää olla ihan omilla luistimillaan, ilman kaunalosauvoja tai erikoistemppuja.

Mökillä oli tänään todella hieno päivä! ja Ammattilaiskiekkoilijat, jotka eivät karnevaaleihin lähteneet leikkimään, tekivät varmasti oikean ratkaisun. Jukka leikkiköön ainakin vuoden 2011 kisat, ja jos meno ei näytä parenevan kaikilla tavoin, niin miksei vaikka MTV3 voisi vihjata Kummolalle, että vuoden 2012 turnajaisissa on kokeiltava uusia kujeita.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vähän mietteitä Jukka Jalosen Suomesta.

On ollut paljon puhetta siitä, että tehottomuus johtuu hyvien maalintekijöiden puutteesta. Mutta eihän niitä maalintekijöitä ennenkään ole ollut yhtään enempää! Se täytyy sanoa, että esimerkiksi Aravirran aikana Leijona teki maaleja. Oliko aina kovat NHL-jannut käytössä? Tässä kovaa nimilistaa hyökkääjien osalta 2001 kisoista, ykkössentterinä Tampa Bayn tuolloinen nelossentteri Juha Ylönen...

* Raimo Helminen
* Antti Laaksonen
* Tomi Kallio
* Niko Kapanen
* Sami Kapanen
* Jukka Hentunen
* Timo Pärssinen
* Juha Lind
* Toni Sihvonen
* Kimmo Rintanen
* Tony Virta
* Juha Ylönen
* Jarkko Ruutu

... monta maalia noissakin kisoissa syntyi yksinkertaisesti rynnimällä maalille, räkämaaleja reboundeista tai muuten vaan ei-niin-nättejä kaappeja.

Summasen ja Westerlundin aikakaudella alkoi tarkka taktinen pelaaminen, jolloin Leijonien maalimäärät väheni radikaalisti - mutta toisaalta myös virheiden määrä väheni ja viisikkopuolustaminen otti suuria harppauksia eteenpäin. Alku oli heillä hankalaa Leijonissa, Summasen vetämät MM-kisat olivat ihan paskat, samoin Westerlundin vetämät kisat 2005 Summasen potkujen jälkeen. Tehottomuus paistoi kilometrien päähän. Mutta hyökkäyspeli ja puolustuspelaaminen saatiin balanssiin ja täydellisintä kiekkoa Leijonat esittivät Torinossa.

Aika lailla avainviesti tässä keskustelussa. Aika on näköjään kullannut muistot, kun katsoo tuota nimilistaa josta siis nyt oltiin "valovuosien päässä". Suomi on systeemattisesti ylisuorittanut joukkueella kuin joukkueella, ja tästä ollaan mielestäni selvästi jääty Jalosen aikana. Peli-ilme on ollut epävarma ja taso on heilunut laidasta laitaan. Kun se yhdistyy marginaalisesti heikompaan materiaaliin niin silloin kyllä voimme jatkossa jäädä useinkin mitaleilta - mutta jos pystymme samaan systemaattiseen ylisuorittamiseen kuin takavuosinakin niin sitten kyllä saamme tasaiseen tahtiin mitaleita. (Parhaat mahdollisuudet kultaan kyllä lienevät menneet joksikin aikaa.)
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Edelleen kysyisin näiltä "hyvin tällä porukalla" -ihmisiltä, että onko Ruotsilla, Saksalla ja Sveitsillä kovastikin Suomea nimivahvempi pelaajamateriaali kisoissa?

Tai Tanskalla? Siis nämähän olivat oikein jämäkisojen jämäkisat ja silti Suomen pelaajamateriaali ei riittäänyt näiden Juntti-Jutan puolustajien mielestä! :D Jos rehellisiä ollaan, niin Suomi olisi pelannut nämä kisat paremmin jopa ilman valmentajaa, niin paskaa oli tuo peluutus ja taktiikan muodostaminen koko turnauksen ajan oli.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Yhteistyön jääkiekko, pelirohkeus, tiivis paketti, ehyt 60 min - miksi meillä on niin suunnattomasti vaikeuksia toteuttaa näitä asioita?
Nehän toteutettiin. Paketti oli tiivis, 60 min pelattiin niillä omilla vahvuuksilla. Rohkeuttakin oli. Ei niissä ollut vaikeuksia.

Vaikeuksia oli kiekon saamisessa maaliin. Muistaakseni se oli tämän pelin tarkoitus.
 

Lättfil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitäs lässytystä tämä on? Valmentajan duuni on saada porukka pelaamaan. Jos ei joku tajunnut: TÄMÄN VOI LAITTAA JALOSEN PIIKKIIN

Olisko Jalosen pitäny itte mennä vetämään rankkari? Joo Suomi oli pinteessä koko pelin, mutta jos rankkarit olis voitettu niin ei olisi tämmöstä porua. Ja yllättäen rankkarit kulminoitui Jumalan isään Jussi Jokiseen. Kyllä Suomi on monesti ollut jyrän alla tiukoissa peleissä, esim. 95-finaali. Enää ei vaan ole ketään joka ne maalit sitten tekisi.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Täytyy taas valitettavasti jatkaa sitä jo Vancouverissa alkanutta itkuani Jalosen puutteita valmentajana. Jalonen lupasi päävalmentajakautensa aluksi luoda suomen maajoukkueelle oman peli-identiteetin. Täytyy kyllä sanoa että aika huolestuttavalta näyttää, Westerlundin loistavasti organisoidusta viisikko- ja omilla vahvuuksilla pelaamisesta ei näyttäisi olevan kuin rippeet jäljellä(lähinnä 5 vs 5 viisikkopuolustamisessa).

Taktisesti täytyy ihmetellä Tukka-Jukan valintoja, Miettinen oli kisoissa täysin yössä ja omalta osaltaan heikensi ykkösketjun toimintaa koko kisojen ajan, mutta silti Jalosella ei ollut selkärankaa vaihtaa vanhaa saunakaveriaan esimerkiksi Korpikoskeen. Pelaaja-valintoja on tietenkin vähän vaikea kritisoida tuntematta taustoja, se ettei Filppulaa sitten haluttukaan mukaan(vai kieltäytyikö?) tuntuu näin jälkiviisautena oudolta. Tietysti Olli Jokisen käyttäytyminen Olympialaisten jälkeen kertoo vähän siitä että henkinen tila maajoukkueen sisällä ei välttämättä ole sellainen mitä menestys vaatisi. Olikohan Saku Koivun pelinumeron antaminen Hietaselle oikeasti vain vahinko vai ehkä joukkueenjohdon pikkumainen kosto Koivulle jostain mitä tapahtui Vancouverissa?

Yksi ongelma tietysti Jukan poispotkimisessa on, kuka saataisiin tilalle? Westerlund on se ainut "varma" ratkaisu, mutta epäilen kyllä vahvasti että miestä ei päävalmentajan pesti kiinnosta. Parkanon intiaani on tietysti nosteessa, mutta ainakin miehen omista puheista saa sen käsityksen että haluaisi vielä kehittyä valmentajana. Tosin, eipä Suikkasen pitänyt olla tullessan edes SM-liiga tasoinen valmentaja eräiden piirien mielestä.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Jo Vancouverissa näki että Jalonen on täysin pihalla turnausvalmentajana. Mies ei yksinkertaisesti osaa luoda joukkueeseen henkeä, ja ainakin itseäni on hirvittänyt se, että Suomen joukkue ei ole näyttänyt JOUKKUEELTA. Siinä missä ennen joukkuepeli ja -henki olivat Suomen vahvuuksia, nyt tuntuu että ne ovat melkeinpä heikkouksia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kertokaas nyt joku, jonka mielestä Suomi on "aina pelannut yläkanttiin" tms. et miten hitos te määrittelette tuon yläkanttiin pelaamisen? Tätä hommaa aikas kauan seuranneena, mun mielestä Suomi ei ole juuri koskaan pelannut yläkanttiin. Ehkä nyt sellanen yks jatkoaika maali Venäjää vastaan muistuu mieleen tollasesta yläkanttiin pelaamisesta.

Muuten Suomi on aina ollut se TAISTELEVA joukkue. Tuo 2001 nimilista näyttää juurikin sellaiselta. Hentunen pieksi jotkut Tanskat käytännössä yksin, se vaan meni ja teki, repi ja raasto. Eihän koko Hentunen-Kapanen-Pärssinen pärjännyt sitten kovemmissa peleissä alkuunkaan, mutta ne toi ne varmat pojot aina niistä heikommista maista, eivät nyt yksin mutta kyllä tuo kenttä oli kovia maita vastaan pahasti miinuksella ja silti jäivät loppujen lopuksi nollille tai jopa plussalle.

Maaleja ei ole suomi osannut tehdä koskaan, aina se on tuolta samalta näyttänyt siellä hyökkäyspäässä, pyöritetään kulmissa ja ei päästä tekopaikoille ja jos päästään niin siinä se on keskellä rintapanssaria se veto tai kaverin jaloissa.

Kyllä se ero on ollut tähän päivään asti siellä korvien välissä, tavallaan Suomi pelas viel muutama vuos sitten sellasta Jenkkimäistä peliä. Kiekko päätyyn ja hirveellä ryminällä perään, välillä jopa taklattiin USA suohon. No ajat muuttuu ja niin muuttuu pelityylitkin, mutta mihin on jäänyt se taistelu? Tommonen lammaslauma, mikä Suomi näis kisoissa oli jopa se Jenkki matsi mukaanlukien, niin jos joku oikeasti tuolla taistelulla odotti jotain niin ihme on.

Se on ihme ja kumma jos joukkueessa on tyyliin 1-2 pelaajaa per peli jotka syttyy ja muut vetelee ihan kuutamolla. Sen enemäpää en jaksa jauhaa, mä en edes kehtais mennä tonne kisoihin jos ei olis valmis antaan kaikkeensa ja vetään kieli vyön alla. Olkoon sitten joukkue vaikka SM-liigan jumbo joukkueesta rakennettu joka sinne lähtee, mutta yrittäsivät edes.

Ei oo häpee hävitä paremmilleen, on häpee hävitä taistelematta.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Ei Jukalle vielä tule kenkää antaa, vaan Jukan tulee nyt valmennustiiminsä kanssa hieman miettiä noita valintoja joukkueeseen. Niskalasta on hyvää vauhtia tulossa uusi Tomi Kallio eli aina mukana, vaikka näytöt eivät maajoukkuepaidassa ole mielestäni mitenkään erikoiset. Santalan voisi myös jättää jo rannalle ja antaa uusile kasvoille Santalan peliminuutit.

Tämän vuoden MM-kisat olivat kuitenkin "höntsyt", koska kauden tärkein tapahtuma oli Olympia-turnaus. Vataselle annettu vastuu lämmitti mieltä, vaikka poika oli usein pulassa. Joskus niitä oppirahoja on maksettava ja tämä turnaus oli oiva paikka siihen.

Valintojen taustoja en tiedä ja jälkiviisaus on helppoa, mutta silti hieman kummastuttaa esimerkiksi pakisto. Äijät eivät pystyneet oikein vastaamaan fyysiseen peliin ja ainoat "isot ukot", kuten Jaakola, ei vain tasoltaan riittänyt edes tähän turnaukseen.
 

Peggis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaloselle ei missään nimessä tule antaa kenkää! Hänen täytyy todeta tilanne ja erota itse. Mikään muu ei ole riittävää. Joukkueessa oli aivan liikaa vanhoja hyväveli pelaajia.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Olisko Jalosen pitäny itte mennä vetämään rankkari? Joo Suomi oli pinteessä koko pelin, mutta jos rankkarit olis voitettu niin ei olisi tämmöstä porua. Ja yllättäen rankkarit kulminoitui Jumalan isään Jussi Jokiseen. Kyllä Suomi on monesti ollut jyrän alla tiukoissa peleissä, esim. 95-finaali. Enää ei vaan ole ketään joka ne maalit sitten tekisi.

Jalosen olisi pitänyt saada tappamisen ilmapiiri joukkueeseen jolla ne maalit survotaan. Tämä erottaa voittajat ja maalilla häviäjät. Voiton tahto, esim. Missä laukaukset yv:llä jatkoajalla? Oletko itse sitä mieltä että vastuu menestyksestä ei ole valmentajan? mikä olikaan valmentajan tehtävä?
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pienestä se oli taas kiinni. Ehkä Mikko Koivun, Valtteri Filppulan ja Niko Kapasen tms. kanssa yv olisi toiminut ja oltaisiin nyt menossa välieriin. Sukupolven vaihdosta toivottiin ja nyt se aloitettiin vaikka jotain Tommi Santaloita siellä olikin vielä mukana.

En oikein pettynyt ole, sillä en juuri odottanut Suomelta näissä kisoissa mitään.

Eli ei kenkää. Jalonen on ihan hyvä mies ajamaan läpi tämän nuorennusleikkauksen.

Sitä paitsi ei se aina ole valmentajan vika jos pelaaja vetää rankkarista yläputkeen. Koska jos se olisi mennyt sisään niin tätäkään keskustelua ei ehkä käytäisi. En tiedä miksi suomalaisessa kiekkokeskustelussa valmentajan osuus on näin merkittävä.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Jalosen olisi pitänyt saada tappamisen ilmapiiri joukkueeseen jolla ne maalit survotaan. Tämä erottaa voittajat ja maalilla häviäjät. Voiton tahto, esim. Missä laukaukset yv:llä jatkoajalla? Oletko itse sitä mieltä että vastuu menestyksestä ei ole valmentajan? mikä olikaan valmentajan tehtävä?

No vastustajien jaloissa/munissa/matkalla jo omaa päätä. Rocky MJ:n peräsimeen!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jalosen olisi pitänyt saada tappamisen ilmapiiri joukkueeseen jolla ne maalit survotaan. Tämä erottaa voittajat ja maalilla häviäjät. Voiton tahto, esim. Missä laukaukset yv:llä jatkoajalla? Oletko itse sitä mieltä että vastuu menestyksestä ei ole valmentajan? mikä olikaan valmentajan tehtävä?

Tässä on mielestäni yksi Suomen maajoukkueen ongelmista, epäonnistumisten aikana ovat fanit ja media lähteneet hakemaan syntipukkia pelaajistosta, valmennusjohto pääsee yleensä vähemmällä. Ja sitten ihmetellään miksi maalinteko ei onnistu ja mailasta puristetaan. Jospa kokeiltaisiin sen vastuun jakamista tasaisemmin?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Näinhän tämä on nähtävä, kun Suomi jää turnauksessa Tanskan taakse. Pelkällä valmennuksellahan tuota ei voi selittää.
Paskat.

Koko valmennustroikka vastuuseen, eikä saatavilla ollutta kokoonpanoa. Duffa ja saunakaverit (mites ne miinukset?) sentään väistyvät tämän kauden jälkeen, mutta Jukka "kerran tuurilla mestaruuteen" perskärpäsensä kera sivuun. Tuossa kolmikossa ei ole valmentajia lyhyisiin projektehin, vaan korkeintaan SM-Liigassa taikinoimiseen.

Suikkanen puikkoihin ja Jabba The Kummolan saunaseura hoveineen hiuksista vittuun, mikäli niitä vielä kasvaa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Näissä "tynkäkisoissa" oli hyvä paikka menestyä, joten olihan tämä pettymys. Vaikka Suomi pelasi pari hyvää peliä, niin yleiskuva turnauksesta on aika surkea. Jääkuution kanssa samaa mieltä, että Jalonen&Dufva&Lehkonen ei ole hyvä turnausvalmennusryhmä.

Eniten vituttaa suomalaisten täydellinen munattomuus. Siinä kun Jagr hakkas Jokista niin olisi jonkun pitänyt käydä tekemässä risuparralle "ruudut". Valmennuksessa pitäisi olla joku pasinurminen, joka osaa pelikoukeroiden lisäksi ohjata joukkueen peliä myös henkisessä taistelussa.

Jalonen ei tee muuta kuin sihvosmaisesti sormeilee muistivihkoaan ja supisee Dufvalle. Miehen pelkkä elekieli on lannistava.

Valinnoista ja käytettävissä olleista pelaajista voidaan puhua maailman tappiin, mutta silti noilla nimillä olisi pitänyt esittää parempaa kiekkoa. Valmennuksella on iso mietinnän paikka. Olympialaiset meni mitalista huolimatta huonosti. Nyt heikkotasoisissa MM-kisoissa surkeaa peliä.

Dufvan paikalle kaipaisin hieman räväkämpää kaveria, joka tuo särmää verrattuna Jaloseen. Pasi Nurminen olisi oiva valinta, jos kiinnostusta ja aikaa löytyy.
 

Jopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Semmoset kisat tällä kertaa. Täytyy kyllä sanoa, että pettymys ei ole niin paha kuin se joskus on ollut, sillä missään vaiheessa turnausta ei tullut sellaista tunnetta, että tällä joukkueella mentäisiin pitkälle. Peli näytti suurimman osan ajasta päättömältä räpellykseltä; ainakaan minulle ei missään vaiheessa kisoja selvinnyt, miten tämä kuuluisa kiekkokontrolliin pyrkivä pelitapa näkyi käytännössä. Sama vika oli kyllä nähtävissä jo olympialaisissa. Mielestäni tässä kohtaa syyttävä sormi osoittaa Jalosta: joukkueen peliin ei ole missään vaiheessa tullut mitään tolkkua, joten jotain täytyy olla pielessä. Eipä noista rankkareista liikaa kannata stressata; slaaveilta on tullut aika järjestäen turpaan rankkareissa ennenkin. Huolestuttavampaa on ehjien 60 minuuttisten olematon määrä.
Viimeistelyn laatuun on valmennuksen vaikea vaikuttaa, mutta kuitenkin ylivoimaa pitäisi pystyä parantamaan. Hyvällä yv/av-peli ryyditettynä todella hyvällä maalivahtipelillä antaa usein mahdollisuuden "varastaa" voittoja otteluista, joissa ollaan 5 vs. 5 -pelissä vastustajaa jäljessä. Maskia maalille ja vetoja viivasta (kohti maalia!), jos ei materiaali parempaan riitä. Ja eikä sitä Antti Miettistä tarvitse koko turnausta ykkös-yv:ssa roikottaa, jos ei se mitään saa aikaan.
Vaikka olympiapronssi olikin hieno saavutus, niin mielestäni tärkeämpää on pohtia, miksi Suomi oli niin pahasti kärkimaita jäljessä. Tuntuu, että samojen ongelmien kanssa kamppailevat myös Tshekki ja Slovakia. Huolestuttaa, sillä nyt näyttää siltä, että Suomelle on tulossa samanlainen tasonpudotus, minkä Slovakia on kokenut.
Vaikea Jaloselle on sopivaa korvaajaa löytää, mutta en näe, että Jalosella jatkamisesta olisi maajoukkueelle mitään hyötyä. Peli ei ole kehittynyt oikein mihinkään suuntaan, vaan parit viime kisat ovat olleet räpellystä, joka on jatkunut siihen saakka, kunnes vastaan asettuu ns. oikea joukkue.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös