Juhamatti Aaltonen

  • 284 255
  • 1 315

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulle todellisuus on sitä kun mä katson mitä Aaltonen tekee siellä kentällä. Toki tässäkin on tulkinta, mutta mun on täysin mahdotonta ymmärtää että joillain tilastoilla yritetään osoittaa ettei Aaltoselta olisi voinut esim. ylivoimalla odottaa enemmän. Niin kuin sanottu, niin keskinkertaisia ja ennalta-arvattavia syöttöjä (joo ei ole pelintekijä tosissaan) ja paskoja vetoja ja ratkaisuja. Helppoja kiekonmenetyksiä unohtamatta. Enkä todellakaan usko että Aaltonen itsekään on tässä kohtaa panokseensa tyytyväinen.

Tilastot kertovat isosta kuvasta. Olenhan minäkin kritisoinut Aaltosen viime matsia edeltäviä otteita ja voit uskoa että kiroan hänen huonoja syöttöjään ja kiekonmenetyksiä peliä katsoessani enkä yritä niitä puhua olemattomiin. Itse kuitenkin koen, että Johansson on se jonka tuota ylivoimaa pitäisi kyetä pyörittämään, mutta hiljaista on ollut koko kauden. Uskon myös, että Aaltonen näkee otteissaan parantamisen varaa paljonkin ja toivotaan että onnistumisia ruokkivia onnistumisia on luvassa jo tänään. Tekisi mieli sanoa vielä loppuun, että tuo omaan panokseen keskittyminen valmentajan ja ykköstähden tekemisten sijaan voisi olla monelle muullekin joukkueen pelaajalle oiva resepti parempiin otteisiin.

Ramstedtin tavoin Aaltonen edustaa pelaajatyyppiä, jonka peli on suurelta osin high risk-high reward -tyyppistä. Syötöt ja muut yritykset ovat usein vaikeita ja "outoja" jolloin käsittämättömiä menetyksiä ja mokia näyttää joskus sattuvan pitkäkin putki koko ajan. Ramullahan oli esim. näitä sokkosyöttöjä oman maalin eteen. Kääntöpuolena tuo sama luovuus ja riskinotto yhdistettynä korkeaan taitotasoon tuottaa näyttäviä maaleja ja upeita syöttöjä. Tietyn pisteen jälkeen toista ei ole ilman toista, etenkään tällä tasolla.

edit: Johansson on malliesimerkki todellisesta huonosta hintalaatusuhteesta. Hänen pitäisi olla kiekollinen ykkössentteri, pelinrakentaja ja ylivoiman pyörittäjä. Mitä on saatu? Paikoin lupauksia herättäviä viitteitä siitä, että taitoa on ja jotain voisi olla ulosmitattavissa, mutta onhan hän hankintana surkean epäonnistunut. Aaltonen on ylivoimallakin pelaamaansa minuuttia kohden lähes tuplasti Johanssonin tehoinen, joskin pienen otoksen vuoksi luku ei ole kovin luotettava.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse kuulun siihen kansanosaan, joka on ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten kokonaisvaltaisesti Aaltonen on pelannut. Toisaalta odotukseni olivat varsin alhaiset. Itse odotin lähinnä hiihtelyä pelin ulkopuolella sekä "tiukkojen yksittäisten matsien kääntämistä voitoksi satunnaisesti". JMA:ssa maksetaan omasta mielestäni juuri siitä oletuksesta, että hän kykenee kääntämään jonkun pelin omalla panoksellaan voitoksi. Järki-ihmisenä ymmärrän, ettei näin tapahdu joka ilta, mutta joskus. Ja odotukseni ovat nimenomaan pleijareissa, missä moni muu kakkii housuun. Tämä jää vielä nähtäväksi ja on yhä mahdollista.

Tilastot ovat olleet erittäin mielenkiintoista luettavaa. Ylivoimasta sanoisin yleisesti ottaen, että sen suunnittelu ja toteutus on pelaajien vastuulla, mutta jos pelaajat eivät siihen kykene, valmennuksen pitää puuttua siihen. Ylivoima ei voi olla koko kautta tehotonta paskaa, kuten HIFK:ssa on ollut. Tähän on hävitty isossa kuvassa suuri osa matseista. Soitto Ville Peltoselle olisi voinut jeesata jo ajat sitten, mutta ehkäpä kenelläkään ei ole Villen numeroa? Villehän tietääkseni soitti 2011 Hakille, kun yv tökki, että kerro Hakki, missä vika ja Hakki sanoi heti, mikä kusee. Ja asia korjattiin. Helppoa, kun sen osaa. Ylivoimassa HIFK on epäonnistunut selvästi pahiten ja tästä vastuu on sekä pelaajien että valmennuksen.

Erityisesti ylivoimalla JMA:n ollessa kentällä, kaikki siirtelevät vastuuta eikä kukaan muu halua/uskalla ratkaista. Epäilen sen olevan ennemmin alitajuista kuin sovittua tai pakotettua. Ja kun kukaan muu ei uskalla, JMA uskaltaa, mutta moni ratkaisu on ollut huono ja yv tuloksetonta. Mielestäni Törmäsen olisi pitänyt viheltää peli poikki jo kuukausia sitten ja ottaa JMA pois yv:ltä. Ainakin hetkeksi. Asia olisi tietenkin pitänyt käydä läpi myös Aaltosen kanssa kahden kesken enkä usko, että mitään suurempaa draamaa olisi syntynyt.

Tällä kaudella meillä on mennyt päin persettä niin moni asia, että vaikea Aaltosen piikkiin mitään laittaa. Normikausi kyseessä siis. Joukkueen on päästävä yli Aaltosen persoonan erityispiirteistä ja olla ottamatta itseensä, kun hän pitää omasta linjastaan kiinni. Vai ovatko edarit jotain 14v. tyttöjä? (Luultavasti ovat). Omiin silmiini on viime aikoina näyttänyt siltä, että Aaltonen on turhautunut ennen kaikkea itseensä. Kyllä hän tietää itsekin, että tulosta odotetaan ja sitä halutaan tehdä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Ja tietää myös sen, ettei tulosta synny pakottamalla. Tarvittaisiin joku onnistuminen, mielellään maali, ja homma voi hyvin kääntyä. Ei se Juhilla asenteesta kiinni jää, hänhän vihaa häviämistä.
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä pidän itse eniten tilastoissa. Sinulla oli mielikuva siitä, että Salmelainen olisi esimerkki siitä miten Aaltosta paremmin voi huonosti pelaavassa jengissä olla mukana isommassa osassa pisteidentekoa (jos ymmärsin oikein). Nopea vilkaisu faktoihin paljasti ehkä vähän yllättäenkin Aaltosen olleen mukana isommassa osassa IFK:n maaleja tällä kaudella kuin Salmelainen 05-06. Kaikilla meillä on mielikuvia, mutta minusta niitä on mahdollisuuksien mukaan mielenkiintoista ja järkevää verrata faktoihin.

Kappas, itsellä oli kyllä muistikuva, että ykkösketju ja Salmelainen etunenässä olsi kannatellut jengiä.

Aaltosesta nyt, kun hänen ketjussaan ollaan, niin hyvin on pelannut, mutta kärsii hieman siitä, että ei ole löytynyt toimivaa ketjua hänelle. Ymmärrän kyllä, että jos tuo potentiaali saataisiin ulosmitattua joka ilta niin pelaisi jossain aivan muualla. Aaltonen tarvitsisi sentteriksi sellaisen, joka jakaisi hänelle kiekkoa täyteen vauhtiin. Malinen tai Johansson voisi olla tuo ratkaisu, mutta nämäkin herrat ovat vaeltaneet varjojen mailla. Toki IFK:n koko avauspelaaminen on ollut niin hirveää kuraa, että tämä stigaukkoilu on turhaa, kun ongelmat ovat jossain aivan muualla kuin materiaalissa.

Aaltonenkin on hankittu hieman väärään rooliin. Kesällä Ramstedt lähti ja Nybondas ei löytänyt sopivaa korvaajaa, niin Tomille tuli mieleen rakentaa ykkösketju huippulaiturin varaan, niin kuin Tapparalla oli viime vuonna Kuuselan kanssa. Idea sinällää ihan hyvä, kun Elkins on Lajusen kanssa aikalailla saman profiilin pelaaja. Aaltonen kuitenkaan ei ole sellainen peliätekevä laituri mitä Kuusela tätä nykyään on.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noi BOL:in mainitsemat jutut ovat niin perusjuttujen perusjuttuja, kun vaan voi olla. Jos ylivoima tai joku pelin erikoisosa-alue ei toimi ja tuntuu ettei sitä saada kuntoon, niin konsultoidaan jotain joka osaa jeesata eikä hakata päätä seinään. Vastuu tästä on päävalmentajalla. Mutta ihan kaikkea ei voi valmentajankaan piikkiin laittaa, koska luulisi nyt että kokeneet pelaajat, joista Aaltonen on yksi olisivat saaneet ylivoiman edes keskinkertaiseen kuntoon. Vai onko jonkun mielestä jengi oikeasti niin paska ettei ylivoiman itseasiassa kuulukkaan olla ton parempaa ja Aaltosen kolme maalia on ihan normisuoritus. .
Aaltosesta olen samaa mieltä että alkukausi oli positiivinen yllätys, ei ollut mitään hiihtelyä tai pellailua enkä muutenkaan ole ikinä uskonut asenteen olevan ongelma. Miinuksena ylivoimapelaaminen ja se että kauden loppua kohden pelamisen taso on laskenut kuin lehmän häntä. Mutta kohtahan se nähdään nouseeko Aaltonen alkukauden tasolle ja kuinka isossa osassa jengin maaleja on mukana.
 

444

Jäsen
Jos ylivoima tai joku pelin erikoisosa-alue ei toimi ja tuntuu ettei sitä saada kuntoon, niin konsultoidaan jotain joka osaa jeesata eikä hakata päätä seinään. Vastuu tästä on päävalmentajalla. Mutta ihan kaikkea ei voi valmentajankaan piikkiin laittaa, koska luulisi nyt että kokeneet pelaajat, joista Aaltonen on yksi olisivat saaneet ylivoiman edes keskinkertaiseen kuntoon. Vai onko jonkun mielestä jengi oikeasti niin paska ettei ylivoiman itseasiassa kuulukkaan olla ton parempaa ja Aaltosen kolme maalia on ihan normisuoritus. .
Joukkueen kapteeni teki viime kaudella 7 yv-maalia, sitä edeltävällä 12. Tällä kaudella ihan normisuorituksena 1 yv-maali. Kapteenilla. Luulisi laittavan homman kuntoon.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkueen kapteeni teki viime kaudella 7 yv-maalia, sitä edeltävällä 12. Tällä kaudella ihan normisuorituksena 1 yv-maali. Kapteenilla. Luulisi laittavan homman kuntoon.

No niin luulisi. Mutta Luttisesta ei kylläkään ole ikinä huokunut mikään oikea johtajuus. Toisaalta Aaltonen siellä on se jolla ylivoimaisesti isoin vastuu ylivoimassa on ollut. Mutta ei noista kukaan puhtaita papareita saa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Päätit sitten tulla pätemään asiasta mistä et selkeästi tiedä hölkäsen pöläystä. Korrelaatiohan oli yli 0,8 ja se nyt on helppo mitata datasta. Pieni p-arvo tarkoittaa, että nollahypoteesin pätiessä on p-arvon ilmaisema todennäköisyys (tässä tapauksessa hyvin pieni) havaita kyseinen tai vielä äärimmäisempi aineisto. Tässähän nollahypoteesina oli, että joukkueen kokonaismaalimäärä ei vaikuta joukkueen parhaan pistemiehen pistekeskiarvoon. Ja ei, asetelma ei varmasti ole täydellinen enkä käyttänyt tuntikausia aikaa mainitsemiesi yhtälöiden hiomiseen, enkä siihen näe nytkään tarvetta. Jo tuolla tasolla regressio vahvistaa riittävän hyvin itsestäänselvän.

Kyllä regressioanalyysi ja tilastolliset menetelmät on mulle ihan arkipäivää. Ikävä kyllä, koska mua vituttaa kirjoittaa lopputyötä johon menee perkeleesti aikaa ja vaivaa eikä kukaan sitä koskaan tule edes lukemaan. Ehkä hyvä niin, kun mulla menee kännissä jopa p- ja t-arvot sekasin. Ei pitäisi koskaan kirjoittaa mihinkään someen kännissä. Pyydän anteeksi kirjoitukseni sävyä.

Tilastot olisivat paljon käyttäjäystävällisemmät jos niissä olisi yhtälöt näkyvillä ja jos myös tarkemmin lukisi mitä oikeastaan on mitattu (esim. "osuus otteluiden" ja "osuus peliajan" ei kerro kovin paljon. Mitataanko näissä pelkkää pelaajan osuutta joukkueen yv:stä vai otetaanko myös pisteet huomioon?).

Ja tietenkään mulla tai kellään muullakaan ei ole mitään todisteita siitä, että Aaltonen aiheuttaa kopissa eripuraa. Sen sijaan olemme kaikki nähneet miten hän käyttäytyy, ja se ei ole joukkueen eteen pelaavan pelaajan käytöstä. Lähes jokainen pelaaja tuossa joukkueessa on pelannut huonosti. Aaltonen on ollut mukana suuressa osassa IFK:n pisteitä, mutta tilastosi ei ennusta, että jos muut pelaajat olisivat pelanneet paremmin, myös Aaltonen olisi niin tehnyt. Olisiko Aaltosta sitten perustellumpaa kritisoida, jos hän olisi tehnyt tasan samat pisteet mutta Puustinen, Rask, Hintz, Leino, Johansson ja Ikonen olisivat pelanneet sillä tasolla mitä odotettiin, tehden paljon enemmän pisteitä ja siten laskemalla Aaltosen osuutta joukkueen pisteistä? Minusta ei, yhtä paskasti se on pelannut tässä kontrafaktuaalisessa skenaariossa kuin toteutuneessakin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin luulisi. Mutta Luttisesta ei kylläkään ole ikinä huokunut mikään oikea johtajuus. Toisaalta Aaltonen siellä on se jolla ylivoimaisesti isoin vastuu ylivoimassa on ollut. Mutta ei noista kukaan puhtaita papareita saa.

Luttinen on itse asiassa mm. Kai Suikkasen toimesta mainittu oikein erikseen nimeltä johtavasta pelaajasta. Mutta joukkueessa on useita yksilöitä ja eri ihmiset tarvitset eri tyylistä johtajaa. Mutta johtajuushan ei suinkaan ole mihinkään kapteenin natsoihin sidottu. Minä en tiedä, onko Arttu hyvä vai huono johtaja. Voi olla ihan paskakin.


Tartun enemmän tohon jälkimmäiseen väitteeseen. Miksi Aaltosella on suurin vastuu ylivoimasta? Siksikö kun saa eniten peliaikaa vai koska saa eniten palkkaa? Ylivoimakentässä on aina neljä muutakin pelaajaa ja kaikilla muilla on ihan yhtä suuri vastuu. Mutta jos HIFK:n yv:n neljä muutakin peluria on samaa mieltä kuin lainaamani kirjoittaja, en ihmettele, että JMA:n yv:n on ollut skeidaa. Kun eihän muilla mitään vastuuta ole. Jännä, että yv ei ole näyttänytkään kovinkaan kaksiselta, tuloksista puhumattakaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanonpa nyt vaan, mutta se on aika usein Aaltosen kenttä juuri joka on kusessa omassa päässä. Neljä ja puoli puolustavaa vs. viisi vastustajaa. Aaltonen saa puolikkaan siitä, että jos kiekko tulee metrin säteelle, niin saattaa ehkä jotain sille tehdäkin tai olla vahingossa vedon edessä.

Kyllä ihan oikeasti pitää vaatia enemmän tältä kaverilta. Ihan vitun löysää seisoskelua omissa ja hyökkäyspäähänkin ollut aivan hukassa jo pitkään.
Mutta toisaalta siellä on se potentiaali kyllä ja jengi voittaa 6-0 ilman Aaltostakin, niin katsotaan nyt tämä kortti loppuun.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tartun enemmän tohon jälkimmäiseen väitteeseen. Miksi Aaltosella on suurin vastuu ylivoimasta? Siksikö kun saa eniten peliaikaa vai koska saa eniten palkkaa? Ylivoimakentässä on aina neljä muutakin pelaajaa ja kaikilla muilla on ihan yhtä suuri vastuu. Mutta jos HIFK:n yv:n neljä muutakin peluria on samaa mieltä kuin lainaamani kirjoittaja, en ihmettele, että JMA:n yv:n on ollut skeidaa. Kun eihän muilla mitään vastuuta ole. Jännä, että yv ei ole näyttänytkään kovinkaan kaksiselta, tuloksista puhumattakaan.

Luttisesta en tietenkään osaa varmaksi sanoa, ei vaan ole tullut sellainen fiilis että tossahan on oikea kapteeni.

Aaltosen vastuu ylivoimasta ei tietenkän perustu palkkaan, vaan siihen että hän selvästi on se jonka kautta ja jolle koko ajan pelataan. Paitsi viime peleissä, jolloin on pudonnut kakkosylivoimaan. Varmaan tästä ensisijainen vastuu menee Törmäselle, jonka on ollut pakko hakata päätä seinään reilu 50 peliä mutta olisi sillä Aaltosellakin luullut olevan joku sana tossa ylivoimassa.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Taantuma miehellä sen kuin jatkuu ja tänään jopa totaalisella nollalinjalla, ei edes yhtään tilastoitua laukausta. Toivottavasti mr. A vain säästelee tosipeleihin, mutta epäuskohan tässä pitkän tehottoman jakson jälkeen väkisinkin kasvaa.

Onneksi muu jengi ympärillä on osoittanut piristymisen merkkejä. Ja vaikka JMA hiihtelisi nähtyyn malliin viimeisenkin runkosarjapelin, niin ei sitä vaan voi viltittää sääleistä. Pakko katsoa tämä kortti loppuun tai ainakin lopun alkuun asti. Kyllä siellä vastapuoli joutuu aina olemaan vähän extrasti hereillä, kun JMA kaukaloon luistelee, pelasi sitten missä ketjussa tahansa.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt päästiin asiaan. Eli jos spekuloi sillä mahdollisuudella että jonkun pelaajan, tässä tapauksessa Aaltosen käytös ja valmentajalta saatu lellikkiasema nakertaa joukkuehenkeä ja vaikuttaa koko joukkueen tuloksiin, niin on potentiaalinen natsi tai ainakin joku tyhmä persujuntti
En nähnyt aivan suoraa vastausta tähän, joten isken vielä lusikkani. Käsittääkseni kukaan ei ole spekulointia kieltänyt tai pitänyt sitä tuomittavana. On kuitenkin eri asia spekuloida ja käyttää huhuja ja palstatotuuksia faktorina pelaajan arvoa arvioitaessa. Näille huhuille ei pitäisi antaa siinä tilanteessa mitään arvoa, sillä totuus voi olla jopa päinvastainen. Tätä mahdollisuutta ei toki tarvitse sulkea pois kokonaan, mutta näiden huhujen käyttäminen argumenttina Aaltosen huonosta vaikutuksesta tämän kauden joukkueeseen, ei ole järkevää.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
mutta näiden huhujen käyttäminen argumenttina Aaltosen huonosta vaikutuksesta tämän kauden joukkueeseen, ei ole järkevää.

Olen samaa mieltä. Meistä kukaanhan ei tiedä millainen Aaltosen rooli jengissä loppujen lopulta on, vaikka kuinka jotkut asiat tuntuisivat kummalliselta. Oma kritiikkini perustuu siihen, että mitä tulee esityksiin kentällä, niin liigan kalleimmalta pelaajalta olisi pitänyt saada enemmän. Paitsi jos hän nyt rupeaa ratkaisemaan pleijarimatseja.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen samaa mieltä. Meistä kukaanhan ei tiedä millainen Aaltosen rooli jengissä loppujen lopulta on, vaikka kuinka jotkut asiat tuntuisivat kummalliselta. Oma kritiikkini perustuu siihen, että mitä tulee esityksiin kentällä, niin liigan kalleimmalta pelaajalta olisi pitänyt saada enemmän. Paitsi jos hän nyt rupeaa ratkaisemaan pleijarimatseja.
Olen sitä mieltä, että jos vastaava tehottomuus ja muutenkin heikko pelaaminen jatkuvat pleijareissa samalla tavalla kun viime otteluissa, emme ole saaneet Aaltoselta sitä mistä maksoimme, mutta mitattuna tähän hetkeen asti olemme saaneet juuri sen mitä saattoi odottaakin.

Tuohon puheeseen ylivoimasta ja Aaltosen vastuuseen sen kuntoon laittamisesta vielä vähän. En pidä Aaltosta jostain syystä kovin hyvänä kuvioiden suhteen ja ylivoimalla jonkun muun pitäisi tehdä ne raamit miten pelataan. Minusta tuntuu, että Aaltosen pelikäsityksestä puuttuu se jokin juuri kuviot näkevä elementti, mikä on yksi syy sille, että hän ei tienaa tälläkin hetkellä miljoonia. Hän näkee tilanteita ja pyrii taitavasti puolustajien ympärillä, mutta hän ei näe pelin kokonaisuutta.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen sitä mieltä, että jos vastaava tehottomuus ja muutenkin heikko pelaaminen jatkuvat pleijareissa samalla tavalla kun viime otteluissa, emme ole saaneet Aaltoselta sitä mistä maksoimme, mutta mitattuna tähän hetkeen asti olemme saaneet juuri sen mitä saattoi odottaakin.

Tuohon puheeseen ylivoimasta ja Aaltosen vastuuseen sen kuntoon laittamisesta vielä vähän. En pidä Aaltosta jostain syystä kovin hyvänä kuvioiden suhteen ja ylivoimalla jonkun muun pitäisi tehdä ne raamit miten pelataan. Minusta tuntuu, että Aaltosen pelikäsityksestä puuttuu se jokin juuri kuviot näkevä elementti, mikä on yksi syy sille, että hän ei tienaa tälläkin hetkellä miljoonia. Hän näkee tilanteita ja pyrii taitavasti puolustajien ympärillä, mutta hän ei näe pelin kokonaisuutta.

Samaa mieltä että olemme saaneet Aaltosesta juurikin sitä mitä odottaa sopi. Se ei vaan nähdäkseni ole liigan kovimman palkan arvoista suorittamista. Nybondas hei? Ja niin se taitaa olla, että siitä pelikäsityksestä oikeasti puuttuu jotain hyvinkin oleellista, vaikka kuinka joskus tulee hyviä syöttöjä. Kovin on yksipuolinen pelaaja, mikä on OK, mutta sitten niitä maaleja ja ratkaisuja pitäisi tulla ja nimen omaan kevään peleissä.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se ei vaan nähdäkseni ole liigan kovimman palkan arvoista suorittamista.
Extraa maksetaan osaksi siitä, että Aaltoselta takuuvarmasti saa tämän suoritustason. En näe muista pistepörssin top 15 pelaajista kuin Vahalahden ja ehkä Kallion, joilta saattoi yhtä suurella todennäköisyydellä odottaa tämän kauden suoritustason kaltaista tekemistä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan Aaltonen ollut aivan järkyttävän huono viimeisen kuukauden ajan. Tänä aikana IFK on siis pelannut 10 ottelua.
Juhamatti Aaltonen 9 ottelua 1+3=4 +4-6=-2

Nämä pisteet on siis tehty ajan jaksolla, jolla IFK on pelannut tuloksellisesti hyvin. IFK on siis tämän jakson kuntopuntarin 4. Väitteet siitä että Aaltonen tekisi enemmän pisteitä silloin kun joukkue kokonaisuudessaan pelaa paremmin ei ole ainakaan tällä kaudella ole pitänyt paikkaansa. IFK on tehnyt tänä aikana 28 maalia, joista Aaltonen on ollut mukana 4/28=14,3%. Ei mitenkään huippusuoritus. IFK on sen sijaan päästänyt 19 maalia, joista Aaltonen on ollut mukana kuudessa eli 6/19=31,6%. Aaltonen on siis ollut kentällä kolmasosassa takaiskumaaleja. Aika huikea lukema laiturille, jos miettii vielä että Aaltonen ei pelaa alivoimaa. Tänä aikana IFK:ta vastaan on tehty 4 ylivoimamaalia. Tasakentällisin tehdyistä maaleista Aaltonen on siis ollut mukana 6/15=40%.

Summa summarum. Nyt kun joukkueella on mennyt hyvin on Aaltonen ollut mukana tekemässä 14,3% IFK:n maaleista ja vastaavasti päästämäss 31,6% kaikista ja 40% tasakentällisin tehdyistä maaleista.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin ja lisättäköön vielä, että Aaltonen EI ole nyt kauden päätyttyä ylivoimaisesti IFK:n tehokkain pelaaja niinkuin täällä on väitetty. Roope Hintz teki saman määrän maaleja ja pistekeskiarvoissa ero on 0,75 vs 0,68. Ero on toki Aaltosen eduksi, muttei mitenkään ylivoimaisesti.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aaltonen on ollut kieltämättä hieman yössä. Mutta jos ajattelee asiaa positiivisen kannalta, niin HIFK on siis ollut hyvässä tikissä ja käyttämätöntä potentiaalia joukkueessa on vielä vaikka kuinka.

Jossiahan tässä on mukana, mutta jos HIFK (Törmänen) löytää nykyoisen Rask-Hintz-Puustinen kolmikon lisäksi vielä toisen tehokkaan kolmikon niin keväästä voi tulla vielä vaikka kuinka mukava. Palikoita siellä kyllä pitäisi olla.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katselin tuossa Playoff tilastoja ja ne näyttävät jokaisen pelajaan osalta tasaista nollaa? Jospa jätetään tilastot nyt hetkeksi rauhaan ja katsotaan huomenna 22:00 miten on pelit menneet.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä ihan kuutamolla. Elkins menee tuossa nyt hukkaan Ikosen ja Aaltosen kanssa.

IFKin nousukausi ihan kauden lopulla alkoi samaan aikaan kun JMA hävisi totaalisesti kuviosta. Onko Juhis ollut kopissa koko kauden jonkinlainen sekasorron aiheuttaja ja laitettu nyt "koirankoppiin" odottamaan kauden loppua? Ainakin muiden peli on parantunut.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eikö tätä kaveria oikeasti saada millään vilttiin? Voiko enää veltommin vetää? Surffaa koko ajan pelin ulkopuolella, ei jaksa edes näytellä että yrittäisi. Ulos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös