Joulukinkku

  • 198 532
  • 888

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
En halua manata, mutta jotenkin kuulostaa siltä, että saattaa mennä vituiksi.. nyt en tarkoita sinun tekemisiäsi, vaan sitä tosiasiaa, että mainitsit kinkun olevan "muotopuoli"... toisin sanoen vaikea arvioida, miten tämä kyttyräselkä sitten reagoi siihen normi reseptiisi.

Hyvä juttu on se, että aamulla on vasta 23.päivä, eli vielä ehtii hankkimaan uuden mikäli menee pieleen. Mitä en toki tietenkään toivo.

No, normisti olisin myös pistänyt kovalla alkuhöyryillä ekan tunnin menemään, mutta tuon repaleisuuden ja muotopuolisuuden takia en laittanut tällä kertaa, ettei tule mehut pihalle heti kättelyssä. Kaikki pelastustoimikikkailut on nyt tehty ja loput on korkeemman käres. No, kyllä uuni kaiken kaunistaa, sano mummu-vainaakin.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kinkunpaisto on elämän laiffia, sanois Nykäsen Matti!

Prisman kinkulla mennään, sen verran on iskenyt laiskuus, että lihakauppaan en jaksanut lähteä tänä vuonna. Aamusella laitoin leivinuuniin tulet, uuniin lämpöä noin 150-170 astetta ja hiilet ulos. Kinkku paistopussiin ja uuniin. Leivinuunissa ei lämpötiloilla voi juuri kikkailla, mutta onnistuu silti. Uunin lämpö laskee tasaisesti siten, että kun kinkku on valmista niin uunissa on noin 90-100 astetta lämmintä. Itsellänihän on työpäivä joten kinkku on paremman puoliskon vastuulla.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Muotopuoli näköjään siunaantui myös meille. Jouduin tukemaan kipolla, että sain pysymään kamarapuoli ylöspäin. Rapiassa sadassa asteessa on sika nyt maannut aamuyöstä, pian alkaa olemaan valmis. Harmittaa, että unohdin laittaa aluspellille astiaa johon olisin saanut kerättyä mehua kastiketta varten. Pitää kehittellä jotain, joku fondue ehkäpä...

Pahaa myös pelkään, että kinkku on vähän nafti. Tällä mennään nyt tänä vuonna, ensi vuonna sitten snadisti isompi.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Näyttää että porukka vetelee lihaa kypsäksi ilman paistopussia, eli ritilällä ja nesteet uunipellille. Milläs kriteereillä olette tuohon päätyneet? Itsellä on käytössä aina paistopussi x 2 ja sieltä nesteet talteen. Mitään perusteluja ei itsellä ole tuohon, on vain aina tullut tehtyä noin. Josko kokeilisi nyt sitten tuolla toisella tapaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näyttää että porukka vetelee lihaa kypsäksi ilman paistopussia, eli ritilällä ja nesteet uunipellille. Milläs kriteereillä olette tuohon päätyneet? Itsellä on käytössä aina paistopussi x 2 ja sieltä nesteet talteen. Mitään perusteluja ei itsellä ole tuohon, on vain aina tullut tehtyä noin. Josko kokeilisi nyt sitten tuolla toisella tapaa.

Tätä samaa olen ihmetellyt. Meillä on myös aina käytetty kinkkupussia, lapsuudenkodista peräisin. Nyt meni sianpotka uuniin, nyt noin 12 tuntia odottelua. Kuusi metsästä, kaupassa käynti ja saunan pesu, sen jälkeen pitäisi olla kinkkua tarjolla.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Näyttää että porukka vetelee lihaa kypsäksi ilman paistopussia, eli ritilällä ja nesteet uunipellille. Milläs kriteereillä olette tuohon päätyneet? Itsellä on käytössä aina paistopussi x 2 ja sieltä nesteet talteen. Mitään perusteluja ei itsellä ole tuohon, on vain aina tullut tehtyä noin. Josko kokeilisi nyt sitten tuolla toisella tapaa.

Minä tottelen sokeasti Reinin Lihan ohjetta. Sanovat, että paistopussit ja foliot ovat nou nou. Syvä uunipelti alle, jossa vettä.

Muistaakseni ohjelapussa perusteltiin "paistopussikieltoa" sillä, että sen käyttö aiheuttaa emakon kuivumista.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Minä tottelen sokeasti Reinin Lihan ohjetta. Sanovat, että paistopussit ja foliot ovat nou nou. Syvä uunipelti alle, jossa vettä.

Muistaakseni ohjelapussa perusteltiin "paistopussikieltoa" sillä, että sen käyttö aiheuttaa emakon kuivumista.

Näin mennään meilläkin...
Leivinuunin lämmitin siinä uskossa, että voin illalla työntää kinkun uuniin, n. 100-120 astetta. Mitään varmuutta noista asteista vs. ajanhetkestä ei vielä ole, kun en ao. uunilla ole mitään ennen valmistanut, mutta onhan tuota ensi yö aikaa valvoskella, jos niikseen tulee.
Tänä Jouluna en taida kuitenkaan leipoa kinkkua ruiskuoreen, kuten niin monesta aikaisemmin... aiemmassa elämässäni siis.

Mutta - ei muuta kuin hyviä hetkiä kinkunpaiston ja läheisten seurassa itse kullekin.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näyttää että porukka vetelee lihaa kypsäksi ilman paistopussia, eli ritilällä ja nesteet uunipellille. Milläs kriteereillä olette tuohon päätyneet? Itsellä on käytössä aina paistopussi x 2 ja sieltä nesteet talteen. Mitään perusteluja ei itsellä ole tuohon, on vain aina tullut tehtyä noin. Josko kokeilisi nyt sitten tuolla toisella tapaa.
Itselläni ei tuohon ole oikeastaan muotoutunut sääntöä. Tänään jostain syystä viimehetkellä vielä heitinkin possun pussiin ja sitten vasta uuniin. En juurikaa ole maussa huomannut eroa tekipä pussilla tai ilman. Loppulämpötila on se ratkaisevin. Tänä vuonna otan pois kun mittari näyttää vähintään 78. Pussin kanssa uuni pysyy puhtaampana.
Kaksi tuntia on kaveri uunissa ollut. Lähtölämpötila oli 12 astetta. Uuni 125 ja nyt sisus 28.

edit. Ai niin, pussin kanssa taitaa kypsyä hieman nopeammin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Meillä on lapsuudenkodista lähtien vedetty paljaalla ja niin vedän itsekin. Kerran kokeilin tuota pussia, mutta ei ollut lainkaan mun juttu. Vähän vettä pellille, niin kosteutta piisaa uunissa kuin teinitytön haarusvälissä. Mutta ihan miten vaan itse haluaa tehdä.

No niin, valmista tuli! Kyllä kannatti kaikki säätäminen, nesteet pysyi hyvin sisässä ja 78 asteessa otin pois. Innostuin vielä tuon hunnun kanssa hifistelemään ja toimii kuin Monsieur Mosse-vainaan peräsuoli aikoinaan. Pelko oli turhaa, jumalauta että on hyvää sikaa, saatana! Kyllä nyt vituttaisi olla muslimi.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Juuri meni vajaan seitsemän kilon sika uuniin. Puoli tuntia paistellaan kovemmalla lämmöllä ja sen jälkeen lasketaan lämpö sataan asteeseen. 75 asteiseksi tuo olisi tarkoitus paistella ja kuorrutus sitten dijon-sinapilla sekä korppujauhoilla. Saas nähdä kuinka äijän tässä vielä käy.

Mulla on samankokoinen kaveri menossa illalla uuniin niin kysyisin, että missä asteessa paistoit ton alun puoli tuntia ja kauanko meni paistoaikaa yhteensä?
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Joka joulukinkun ostaa, jatkoaikaan postaa. HK:n kahdeksan kilon kinkku tarttui haaviin isolta kauppiaalta, eli citymarketista. Tänä vuonna taktiikka paistamisessa poikkeaa edellisistä vuosista. Menneiden aikojen ylikypsiin kinkkuihin on kyllästytty ja mullistan oman kinkunpaistoni laittamalla uunin sataan asteeseen ja pitämällä sitä uunissa 10 tuntia. Kun kinkku on otettu uunista läskejä ei oteta heti pois vaan annetaan kinkun vetäytyä rauhassa. Siihen vielä saarioisen laatikot rinnalle, niin johan ovat naapurit kateellisia. Kalkkunan hajusta on jäänyt sen verran traumoja, että järkisyistä sellaista ei ole ollenkaan.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Täällä jengi syö raakaa kinkkua? Meikän kinkku paukahti eilen illalla ulos uunista ja sisälämpö oli komeat 93. Verkko ja läskit pois ja siitä vaan repimään ääntä kohti. On meinaan hyvää!

Monta vuotta menty kypsällä kinkulla. Sisälämpö on ollut aina 90-100. Kerran oli 81 ja ei semmosta liukasta kinkkua kukaan syö.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Niin, tuo kinkun kuorruttaminen? Missäs vaiheessa se kannattaa tehdä? Heti kun kinkun ottaa uunista vai mikä on jengin kokemus täällä?
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, tuo kinkun kuorruttaminen? Missäs vaiheessa se kannattaa tehdä? Heti kun kinkun ottaa uunista vai mikä on jengin kokemus täällä?
Ilman muuta annat hetken aikaa pinnan jäähtyä. Ensin ylimääräiset pinnasta pois ja sitten annan olla rauhassa semmosen parilymmentä minuuttia. Siihen on sitten hyvä sinapit levitellä. Tänään arvelin itse kokeilla sinappia johon lisään myös munankeltuaisen. Tuota munankeltuaista en ole aikaisemmin kokeillut, mutta tuskimpa se sitä voi pilata. Sitten vielä korppujauhot ripotella pintaan ja kovaan lämpöön vähäksi aikaa, ehkä vartti. Folio päälle ja kellariin.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Tattis. Eli ilmeisesti ihan tunteja ei kannata jättää väliä tuohon uunista ottamiseen - kuorrutuksen paistamiseen? Lapsuudenkodista muistelisin, että faija vainaa otti kinkun aamulla uunista ja paisteli kuorrutuksen vasta neljän maissa iltapäivällä.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kinkku saa lepäillä ihan rauhassa uunista oton jälkeen, vaikka useamman tunnin. Jäähtyneestä kinkusta kamara ja läski pois, niin ei lihat repeydy ja nesteet valahda.

Oma poika tuli yöllä väsättyä. Aikaisemmin 78 on ollut perinne ja nyt mentiin ylikypsällä 80-asteisella. Toimii tämäkin ja on mukavan suussa sulavaa. Ero noilla parilla asteella on merkittävä.

On toi skinkka vaan ihmeellistä huumaa. Joka vuosi se on vaan niin saatanan hyvää!
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kai sitä tuossakin on eri koulukunnan tapoja. Ite oon menny tuolla vajaalla puolella tunnilla ja hyvin on onnistunut. Ai jai, 64 näyttää jo mittari. Olin sitä mieltä että kuuden aikoihin olisi kypsää, mutta taitaa se tuo pussi sitä todellakin vähän nopeuttaa.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Ilman muuta annat hetken aikaa pinnan jäähtyä. Ensin ylimääräiset pinnasta pois ja sitten annan olla rauhassa semmosen parilymmentä minuuttia. Siihen on sitten hyvä sinapit levitellä. Tänään arvelin itse kokeilla sinappia johon lisään myös munankeltuaisen. Tuota munankeltuaista en ole aikaisemmin kokeillut, mutta tuskimpa se sitä voi pilata. Sitten vielä korppujauhot ripotella pintaan ja kovaan lämpöön vähäksi aikaa, ehkä vartti. Folio päälle ja kellariin.

Munankeltuasita meinaan itsekin testata tänä vuonna, piti jo vuosi sitten mutta silloin pääsi unohtui. Varmaan noin tunnin päästä menee vajaa 7 kiloinen kinkku uuniin. Aamulla ajattelin hoitaa kuorrutuksen kuntoon.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Mulla on samankokoinen kaveri menossa illalla uuniin niin kysyisin, että missä asteessa paistoit ton alun puoli tuntia ja kauanko meni paistoaikaa yhteensä?

200 astetta. Noin kuusi tuntia meni kaikkiaan aikaa.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Nyt on Operaatio Kinkku tältä vuodelta saatu maaliin. Ihan nätin näköinen pötkäle, hieman snadi vain. Kuorrutteena Dijon ja munankeltuainen yhdistelmä.

Maku loistava, juon yhden oluen ja taputtelen itseäni selkään.

Kehtaako tuota muuten laittaa ulos yöksi, vai taistelenko sen jääkaappiin? Pakkasta on noin kymmenen astetta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tätä samaa olen ihmetellyt. Meillä on myös aina käytetty kinkkupussia, lapsuudenkodista peräisin. Nyt meni sianpotka uuniin, nyt noin 12 tuntia odottelua. Kuusi metsästä, kaupassa käynti ja saunan pesu, sen jälkeen pitäisi olla kinkkua tarjolla.

75 astetta saavutettiin vähän jälkeen yhdeksän, hyvältä maistuu Yyterin väkevän sinapin kanssa. Verkko irtosi nätisti, aamulla huntu päälle.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loistavastihan tuo taas onnistui. Hyvä oli myös tuo keltuaisen sotkeminen sinappiin. Oli jotenkin helpompi saada hyvä tasainen kuorrutus. Nyt on possu ollut jo tovin kylmässä odottamassa huomista. Pakko palkita itsensä muutamilla alkoholijuomilla. Hyvää joulua kaikille kinkun valvojaisia pitäneille ja pitäville.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on Operaatio Kinkku tältä vuodelta saatu maaliin. Ihan nätin näköinen pötkäle, hieman snadi vain. Kuorrutteena Dijon ja munankeltuainen yhdistelmä.

Maku loistava, juon yhden oluen ja taputtelen itseäni selkään.

Kehtaako tuota muuten laittaa ulos yöksi, vai taistelenko sen jääkaappiin? Pakkasta on noin kymmenen astetta.
Onko minkä kokonen jos kerran snadilta vaikuttaa? Yllättävän pienestäkin riittää kohtalaisen reilusti. Meillä aina lipoo tota kymppikilosta ja vaikka porukkaa on reilusti syömässä niin koskaan ei ole edes Tapanina kesken loppunut. En veisi noin kovaan pakkaseen, koita survoa jääkaappiin jos ei kylmäkellaria ole. Täytyy olla kohtalaisen äkkinäinen tai helvetin känässä jos kinkusta ei hyvän makusta saa. Älä liian kovaa taputtele, ota pari.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Täällä pääsi kinkunperkele ylikypsymään. Tavallista jopa lyhyemmällä paistoajalla menikin lähemmäs sata-asteiseksi, kun yleensä ollut sen 80 astetta. No, kuorrutus onnistui kuitenkin mallikkaasti, ja henk.koht. tykkään ylikypsästä. Tai sitten lämpömittari on jätöksenä.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
On tää elämää. Koko perkeleen eilinen kuurattu kämppää. Pikkulikka ja vaimo nukkumassa. Isillä uusi rakkaus alkon Latvialainen porteri Aldaris Porteris intensiivisessä otteessa, eikä oo eka.

Kinkku ollut uunissa nyt 11,5 tuntia. 7,3 kilon lötkö. Pakasteena ostettu sunnuntai-iltana. Huoneenlämpöön maanantai-iltana. Tiistaina kello 14.10 +10 uuniin. Jotenkin en jaksanut kauhean tarkkaan googletella niin on ollut koko keikan 100 asteessa normi uunissa. 125 niin olis vissiin jo valmis ollut. Hiljaa hyvä tulee. Biisilistasta tai ainakin sen poikkoilusta päätellen alan olemaan kohta vähän päissäni, vika seiska:
....
7. Heikki Kuula, Koirakaveri
6. Samuli Putro, Milloin jätkät tulee
5. Paperi-T, Sä jätät jäljen
4. Jani-Petteri, J-P
3. Tommi Kalonius, Tiellä ken vaeltaa
2. Haloo Helsinki, Kiitos ei ole kirosana
1. DJ Polarsoul, Ei kompromisseja
....
Diippiä shittiä. Nyt lämpö 79. Aattelin 80 ja ulos. Semmoinen varmasti kypsä on tavoite. Toki, eihän tässä kiire ole minnekään...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös