Joukkueiden Pelaajahankinnat

  • 8 192
  • 37

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Kauden alkuun on vielä aikaa (huoh...), mutta pelaajamarkkinoilla on tapahtunut jo enemmän tai vähemmän siirtoja. Moni joukkue täydentänee/ vahvistanee vielä miehistöään. Nhl saattaa vielä myös viedä pelaajia pois sm-liigasta. Tämä ketju eläneekin ainakin osittain siirtojen mukaan.

Täydennystä/ vahvistusta hankitaan eri pelipaikoille ja moneen eri rooliin. Esimerkiksi Ilves kaipasi puolustukseensa kokemusta, kokoa ja fyysisyyttä. Niinpä Helenius matkasi Tampereelle. Jokerit taas halusi luotettavan ja varman maalivahdin ja näin Thomaksen kotihalli sijaitsee ensi kaudella Ilmalassa. Kärpät hankki hyökkäykseensä kokemusta ja taitoa Ujcikin muodossa. Lukon hyökkäystä puolestaan täydentävät mm. Toporowski, Snellman, Bartek ja Larouche. Tps sai kokeneen ja taitavan keskushyökkääjän, kun Kauppila siirtyi Turkuun. Ifk tarvitsi myös keskushyökkääjää ykkös- /kakkoskenttään ja näin Santala allekirjoitti sopimuksen. Ovatko nämä herrrat sitten niitä kuuluisia vahvistuksia ja missä määrin, sen saatte päätellä ja perustella itse.

Mikä sitten tekee pelaajasta ns. vahvistuksen? Pelkät tilastot eivät ainakaan. Tilastot antavat toki osviittaa siitä minkä tyyppinen pelaaja on kyseessä, mutta yksin niitä ei parane tuijottaa. Paljon riippuu myös siitä minkälaiseen rooliin ja mille paikalle pelaajaa on kaavailtu ja täyttääkö hän tässä mielessä odotukset. Joukkueen pelaajarungon taso on tietenkin myös merkittävässä asemassa.
Meillä faneillahan on usein liian suuria odotuksia hankintojen suhteen. Pelaaja on voinut kiitettävästi täyttää joukkueen/ valmentajan asettamat tavoitteet, vaikka se ei aina fanien silmissä siltä näyttäisikään. Katsojan on hyvin helppo arvostella ja antaa negatiivista palautetta heti jos tehoja ei synny, etenkin jos pelaaja on ulkomaalainen... Toinen fanien "silmätikku" taitaa olla ns. näkymättömät pelaajat. Jos kentällä ei näy, on useimmiten hajuton, mauton, väritön ja näin ollen turha pelaaja. Mutta mielipiteitähän on yhtä monta kuin niiden antajaa...

Itseäni kiinnostaisi myös kirjoittajien mielipiteet tämän hetken parhaasta/ parhaista hankinnoista sm-liigaan kaudelle 2004-2005. Olisi kiva lukea myös perusteluja. Minkä vuoksi valitsit juuri hänet/ heidät?

Tässä mielestäni muutama parhaista hankinnoista tällä hetkellä:

Tim Thomas:
Paras mv-hankinta tällä hetkellä. Luotettava maalivahti, joka paikannee hyvin Jokereiden ei niin tasokasta puolustusta. Hyvä kausi takana.

Kari Haakana:
Tuo johtajuutta, kokemusta ja voimaa Bluesin puolustukseen.

Tommi Santala:
Paljon kaivattu laadukas keskushyökkääjä joko ykkösketjuun tai kakkosketjuun. Taitoa, kokoa ja voimaa. Tasapainottanee koko joukkueen koostumusta.

Viktor Ujcik:
Tsekki-taituri on mitä todennäköisimmin maalipörssin kärkisijoilla, jos löytyy heti kauden alkuun sopiva ketju. Ensimmäinen kausi ulkomailla kysymysmerkkinä.

Steve Larouche sekä Martin Bartek tulevat antamaan paljon iloa Lukon kannattajille, näin uskon...

Tässä siis muutama peluri. Nyt on teidän vuoro!

Jos kyseinen/ vastaava ketju löytyy jo jostain, niin pahoittelen... Pikaisella etsinnällä en ainakaan vastaavaa löytänyt, mutta...
No, eiköhän joku pian ystävällisesti opasta tai ainakin modet. =)
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYPin osalta:

Arsi Piispanen ja Ossi Louhivaara. Nuoria erittäin potentiaalisia hyökkääjiä. Tulevaisuuden tähtiä liigassa, mahdollisesti jopa korkeammalla tasolla jos kehitys jatkuu samaa tahtia. Pauli Piippo saattaa yllättää.

Sinuhe Wallinheimo. Sinkku palaa takaisin kotiin. Ulkomailla kehittynyt ja todennäköisesti yksi parhaimpia suomalaisia maalivahteja liigassa ensi kaudella.

Muista joukkueista:
Hassinen, HPK. Tullee olemaan erittäin paha pideltävä vastustajalle.

Lind, Jokerit. Lintu tekee "näkymätöntä" työtä paljon. Loistava joukkuehengen nostattaja.

Bartek, Lukko. Chlubnan tyyppinen pistenikkari jota ei paljon puolustus kiinnosta, näin ainakin raporttien mukaan. Tekee tärkeitä pisteitä.

Forrest, Saipa. Miestä on kuvailtu uudeksi Rafalskiksi. Voi olla kova pelimies tai sitten floppi. Aika kertoo.

Kauppila, TPS. Kauppila pääsee loistavien kavereiden kanssa pelaamaan. Tulosta siis syntyy.
 

Sepi-Keijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki o ihan hyvii
Pelaajahankinnoista sen verran että hyvähän se on alkaa jo tässä vaiheessa spekuloimaan uusia hankintoja. Omien tietojeni mukaan kovimmat hankinnat eivät vielä useimpien joukkueiden osalta ole tässä. Mutta laitetaan nyt vähän mielipiteitäni nykyisistä hankinnoista.

Blues on hankkinut ainakin kolme puolustajaa. Todennäköisesti myös pari kanukkihyökkääjää on tulossa. Hankinnat on ollu aika outoja. Ainaki periaatteessa. HIFK ei oo paljon mitään hankkinu. Santala tuli, enempää ei ehkä vaaditakaan. Jokerit on hankkinu useita pelaajia. Analysoin tässä hieman pääkaupunkiseudun joukkueiden uusia pelaajia.

Blues: Mika Lehtiseltä on syytä odottaa hyvää kautta. Turussa mestaruuksilla juhlinut puolustaja tuo Bluesiin varmuutta. Toinen hankinta Mika Niskanen on saamieni tietojen mukaan myös hyvä puolustuspään pelaaja. Laukaus on miehellä kunnossa, joten yv:lläkin löytyy käyttöä. Haakanan Kassu sitten on aivan oma tapauksensa. Voimaa löytyy enemmän kun kymmeneltä hevoselta. Ehkä ei kuitenkaan, mutta enemmän kuin monelta muulta.

HIFK: Tommi Santala on varmasti yksi kovimmista hankinnoista tähän mennessä. Liigassakin loistokausia pelannut sentteri tuo HIFK-hyökkäykseen lisää leveyttä. Uskoisin Tommin olevan todella tärkeässä roolissa tulevalla kaudella.

Jokerit: Maalivahdiksi hankittiin Tim Thomas. Muuten ihan hyvä maalivahti mutta välillä menee vetoja sisään längistä, alakulmiin ja yläkulmiin. Kuitenkin todella hyvä maalivahti. Hyökkäys on uudistunut todella paljon. Lind, Varis, Dahlman, Kuki ja Hancock ovat todella kovan luokan vahvistuksia. Puolustuksen osalta ollaan ehkä menty vähän huonompaan suuntaan, sillä kiekollista osaamista katosi Heleniuksen lähdön jälkeen. Martikainen ei pysty täyttämään "Helgen" saappaita vaikka onkin loistava pelaaja hänkin.

Muutkin joukkueet ovat tietenkin hankintoja tehneet, mutta en niistä tiedä paljoakaan, joten jätän ne muiden joukkueiden fanien analysoitavaksi.
 

Mauno Ahonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En näin myöhään jaksa mitään tekstejä vääntää (lisään joskus, jos jaksan), joten tähän viestiin laitan yksinkertaisen, helposti, ja nopeasti luettavan ranking-listan. Eli siis lista omasta mielestäni tähän mennessä parhaista hankinnoista:

1. Tommi Santala --> HIFK
2. Tim Thomas --> Jokerit
3. Jani Hassinen --> HPK
4. Kari Haakana --> Blues
5. Martin Bartek --> Lukko
6. Viktor Ujcik --> Kärpät
7. Mika Niskanen --> Blues
8. Jari Kauppila --> TPS
9. Sinuhe Wallinheimo --> JYP
10. J.D. Forrest --> SaiPa

Ja heti ei tarvitse sitten suuna päänä käydä kimppuun, jos joku sieltä listalta puuttuu / on sijoitettu väärään kohtaan. Tuossa oli siis vain minun mielipiteeni siirroista, moni on varmasti monesta kohtaa eri mieltä, ja jokunen nimi saattoi listalta unohtuakin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähissä on ainakin tähän mennessä olleet todellisten vahvistusten invaasio SM-liigaan. Muutama vahvistus tänne kuitenkin on päässyt luikahtamaan vähän niin kuin varkain.

Kari Haakana=>Bleg: Yksi Jokereiden vuoden 2002 mestaruuden kulmakivistä. Ei sen paremmin Lehtosen torjunnat kuin Machulda/Banham parivaljakon maalit olisi tuoneet Jokereille mestaruutta, ellei Haakana olisi estänyt Tapparalaisten hyökkääjiä pääsemästä maalintekosektorille. Haakana teki sen mistä Helenius vain uhosi, sillä erolla ettei Lehtosen maalin edessä ollut edes makuupaikkoja.

Viktor Ujcik=>Kärpät: Ujcikin tuloa SM-liigaan on huhuiltu jo vuosia, nyt äijä on sitten täällä. Käsittämättömän kova pelimies SM-liigaan, eikä ketjukaveritkaan tule olemaan mitään pilipali-pelaajia. Jalosen piste-ennätys on vaarassa, jos äijä saa pelata terveenä.

Tommi Santala=>Hifk: Senttereiden aatelia SM-liigassa. SM-liigan neljästä parhaasta sentteristä kaksi on Hifkissä.

Martin Bartec=>Lukko: Tepsi-Lukko pelejä on mentävä katsomaan jo pelkästään tämän pojan takia. Potentiaalia on 30-40 maalin kauteen.(Pitsi-turnaus here i come!)

Shayne Toporowsky=>Lukko: Pistetään nyt tämäkin tänne. Kyseessä on kuitenkin suurin kaappaus SM-liigan sisällä. Äijä pelasi aivan uskottomattoman hienot pudotuspelit Ilves-paidassa ja, jos siitä jatkaa niin moni poika tulee olemaan ihmeissään ensi kaudella.

Muut ovat sitten enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä tai "eiköhän tuon kaverit esitykset ole nähty jo aiemminkin, eikä vakuuttanut silloin, miksi siis vakuuttaisi nyt"-mallia.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hippasen ihmetyttää Tim Thomas-hankinnan aiheuttama hiljaisuus - vai pitäisikö sanoa aliarvostus - Jokerikannattajien parissa. Johtuneeko miehen aikaisemmista Suomi-kuvioista vai mistä, mutta kun Lehtosta pidettiin huippuhyvänä, niin Thomas, joka kiikkui AHL:n top three-veskana (Lehtonen oli jossain siellä kaukana takana), ei ole kovinkaan iloista vastaanottoa saanut? Tuntuu, että muiden joukkueiden kannattajat arvostavat siirtoa paljon enemmän.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti tant gredulin
Hippasen ihmetyttää Tim Thomas-hankinnan aiheuttama hiljaisuus - vai pitäisikö sanoa aliarvostus - Jokerikannattajien parissa. Johtuneeko miehen aikaisemmista Suomi-kuvioista vai mistä, mutta kun Lehtosta pidettiin huippuhyvänä, niin Thomas, joka kiikkui AHL:n top three-veskana (Lehtonen oli jossain siellä kaukana takana), ei ole kovinkaan iloista vastaanottoa saanut?
Tim Thomas on Masan hankinta. Tässä se.

No ehkä silläkin on asian kanssa tekemistä, että ei ainakaan mulla ole kovin tarkkaa kuvaa miehestä. Tänne kirjoitettujen mielipiteiden mukaan kelpo veskari, mutta kun en suomalaisena ole omin silmin nähnyt, niin en usko. Suklaaboxi siis vielä, kahtellaan ja ootellaan.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Viestin lähetti tant gredulin
Hippasen ihmetyttää Tim Thomas-hankinnan aiheuttama hiljaisuus - vai pitäisikö sanoa aliarvostus - Jokerikannattajien parissa. Johtuneeko miehen aikaisemmista Suomi-kuvioista vai mistä, mutta kun Lehtosta pidettiin huippuhyvänä, niin Thomas, joka kiikkui AHL:n top three-veskana (Lehtonen oli jossain siellä kaukana takana), ei ole kovinkaan iloista vastaanottoa saanut? Tuntuu, että muiden joukkueiden kannattajat arvostavat siirtoa paljon enemmän.

Itse ainakaan henkilökohtaisesti en viitsi vielä hehkuttaa. Pelaajisto tilanne on niin sekaisin NHL lockout uhan takia, että mieluummin katselen sitten avauskierrosviikolla ketä Jokeripaidassa todella tulee pelaamaan ja alan hehkutuksen vasta sitten.

Se vituttaa kahta kauheammin kun hehkuttaa tohkeissaan pari viikkoa ja juhannuskrapulasta selvittyään saa Jatkoajasta lukea, että Tim Thomas päässyt sopimukseen änärijoukkueen kanssa.

Teillä on vähän sama juttu, mm. Santalan Tommi
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Itsekseni olen yrittänyt Thomasia jopa hehkuttaakin ("edelliskauden tilastojen perusteella paras SM-liigassa koskaan pelannut maalivahti"). Tässä hankinnassa henkilökohtainen floppivaroittimeni ei pidä kovinkaan suurta meteliä ja itsekin olen ihmetellyt, miksi suhtautuminen on ollut omien joukossa niin vaisua.

Liikaa ei tietysti pidä tuijottaa tilastoja, varsinkaan aivan toisessa joukkueessa ja liigassa tehtyihin. Kyllä minulle olisi kuitenkin suurehko pettymys, jos Thomas ei olisi ensi kaudella liigan paras maalivahti.
 
Viimeksi muokattu:

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Viestin lähetti Pullamössö
No ei läheskään, Ujcik saattaa tehdä sen 40 pojoa.


Ujcik tulee olemaan suuri floppi siinä suhteessa että hänet hankittiin ratkaisijaksi mestarijoukkueeseen ja jää
A) kahden viime kauden tehoihin sm+bondage+kahvaliigassa
B) Bartekin varjoon
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Tim Thomas tulee olemaan liigan TOP-3 maalivahti. Ei tarvi olla edes kovin suuri meedio ennustaakseen tuon. Kertakaikiaan loistava maalivahti. Mukava nähdä Timppa taas Raksilassa, vaikkakin vierasjoukueen paidassa.
 

kibe#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Sepi-Keijo
Puolustuksen osalta ollaan ehkä menty vähän huonompaan suuntaan, sillä kiekollista osaamista katosi Heleniuksen lähdön jälkeen. Martikainen ei pysty täyttämään "Helgen" saappaita vaikka onkin loistava pelaaja hänkin.
Joo, hauska juttu.
Parhaat hankinnat ovat olleet Tommi Santala, Tim Thomas ja Juha Lind.
 

Sepi-Keijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki o ihan hyvii
Viestin lähetti kibe#9
Joo, hauska juttu.

Itse en näe tässä mitään hauskaa. Helenius on pelannut NHL:ssäkin eli sen täytyy olla todella kovan luokan pelimies. Olen häneltä nähnyt pari peliä ja hän on ollut kiekollisestikin todella hyvä. Heleniushan tunnetaan kuitenkin paremmin kovasta pelistään.
 

*Shadowman*

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kalpa, Trashers, Lightnings, Pool
Viestin lähetti Sepi-Keijo
Itse en näe tässä mitään hauskaa.
Oletko kenties sokea tai likinäköinen?:D
Viestin lähetti Sepi-Keijo Helenius on pelannut NHL:ssäkin eli sen täytyy olla todella kovan luokan pelimies.
Jos on pelannut NHLssä ei välttämättä ole hyvä kiekollinen pelaaja. Helenius oli poliisi eikä mikään kiekollinen pistepakki(155pelissä tehot 2+4).

tai no tekihän se viime kaudella jopa 0+1 :DDD
 

Sachl

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Sepi-Keijo
Itse en näe tässä mitään hauskaa. Helenius on pelannut NHL:ssäkin eli sen täytyy olla todella kovan luokan pelimies. Olen häneltä nähnyt pari peliä ja hän on ollut kiekollisestikin todella hyvä. Heleniushan tunnetaan kuitenkin paremmin kovasta pelistään.

Hyviä juttuju sulla.

Katsoit varmaan väärä miestä. Kaikki jotka seuraavat jääkiekkoa tietävät että näin ei ole. Martikainenhan ei ole pelannut yhtään NHL peliä, eli se ei pysty korvaaman 0+1 tehoista Heleniusta. Miksiköhä Jokerit päästivät miehen menemään vaikka sopimusta oli jäljellä?
Ja aika vähiin jäi Heleniuksen kova peli viime kaudella.
 

Sepi-Keijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki o ihan hyvii
Viestin lähetti Sachl
Katsoit varmaan väärä miestä. Kaikki jotka seuraavat jääkiekkoa tietävät että näin ei ole. Martikainenhan ei ole pelannut yhtään NHL peliä, eli se ei pysty korvaaman 0+1 tehoista Heleniusta. Miksiköhä Jokerit päästivät miehen menemään vaikka sopimusta oli jäljellä?
Ja aika vähiin jäi Heleniuksen kova peli viime kaudella.

Kyllä uskoisin katsoneeni oikeaa miestä. Se iso mies, jonka selässä on numero kakkonen. Ja vielä Jokereissa. Heleniushan pelasi kiekollisena hyvin, mutta hyökkääjät eivät vain laittaneet tarjoiluja sisään. Näette kyllä kuinka "Helge" latoo ainakin kaksi maalia Ilveksessä. Tai ainaki yhen. Mut ei oo enää nollamaalia-kerhossa silloin. Syöttöpisteitä tulee ainaki viisi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Ohmi
Shayne Toporowsky=>Lukko: Pistetään nyt tämäkin tänne. Kyseessä on kuitenkin suurin kaappaus SM-liigan sisällä. Äijä pelasi aivan uskottomattoman hienot pudotuspelit Ilves-paidassa ja, jos siitä jatkaa niin moni poika tulee olemaan ihmeissään ensi kaudella.
¨

Montako miehen peliä oikeasti näit? Runkosarjassa ukko pelasi vähäisiin odotuksiin nähden juuri ja juuri kelvollisesti pisteiden valossa, mutta muuten sedän kunto ja/tai intensiteetti ei ollut millään tavoin sanan "vahvistus" arvoista. Luistelunopeus oli jotain Harri Laurilan ja Juha "Peni" Lampisen välimaastosta, eikä taklauksia nähty oikeastaan lainkaan. Hölmöily runkosarjan lopun JYP-pelissä (Korhosen telominen huitomalla pelin lopussa mailalla pohkeeseen) oli oman joukkueenkin fanien mielestä todellinen hölmöilyn huipentuma. Edellinen seura (Pelicans) lisäksi istutti kyseistä joukoa katsomossa, vaikka taidollisesti paikka pelaavassa kokoonpanossa olisi ollut selviö. Jotain palaneen käryä on siis ilmassa.

Ei silti - vääntövoimaa ja itseluottamusta sedältä löytyy ja otteet sekä tehot pudotuspeleissä ylittivät varmasti kaikkien odotukset, mutta mikä on motivaation laita itselle merkityksettömissä peleissä? Suurimmasta kaappauksesta en lähtisi vielä puhumaan, vaikka uskonkin Rautakorven kaivavan tällaisista kavereista uusia kykyjä esiin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Raymond Pearl
Montako miehen peliä oikeasti näit?

Luultavasti enemmän kuin moni Jatkoajan HIFK-/Ilves-fani - 2-3 peliä televisiosta ja 19.3.2004 pelattu peli paikan päällä Tampereen kiekkopyhätössä...

Viestin lähetti Raymond Pearl
Ei silti - vääntövoimaa ja itseluottamusta sedältä löytyy ja otteet sekä tehot pudotuspeleissä ylittivät varmasti kaikkien odotukset, mutta mikä on motivaation laita itselle merkityksettömissä peleissä?

Niin, tämä on kai sitten niitä makukysymyksiä. Omakohtaisesti otan tällaisia pudotuspeleissä syttyviä pelaajia ennemmin joukkueeseeni kuin pelaajia, jotka mättävät runkosarjassa hirvittäviä tehopisteitä, mutta pudotuspeleissä jäävät huonommassa tapauksessa jopa ilman pisteitä.

Viestin lähetti Raymond Pearl

Suurimmasta kaappauksesta en lähtisi vielä puhumaan, vaikka uskonkin Rautakorven kaivavan tällaisista kavereista uusia kykyjä esiin.

Ihan mukava olisi kuulla, mikäs Sinun mielestäsi on suurin kaappaus SM-liigan sisällä?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Raymond Pearl
Edellinen seura (Pelicans) lisäksi istutti kyseistä joukoa katsomossa, vaikka taidollisesti paikka pelaavassa kokoonpanossa olisi ollut selviö. Jotain palaneen käryä on siis ilmassa.
Seura koitti painostaa Topoa ruotsiin, jossa olisi ollut halukas seura ottamaan miehen riveihinsä, mutta hän ei halunnut sinne muuttaa. Niinpä seura koitti savustaa häntä muuttamaan nimensä olemalla pottumainen.
 

JV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Jeff
Tim Thomas tulee olemaan liigan TOP-3 maalivahti. Ei tarvi olla edes kovin suuri meedio ennustaakseen tuon. Kertakaikiaan loistava maalivahti. Mukava nähdä Timppa taas Raksilassa, vaikkakin vierasjoukueen paidassa.

Tuota, tuota. Tässä on nyt sellainen ongelma että jos Jokerien puolustus ei vahvistu, voi Tim olla ongelmissa. 97-98 IFK:ssa suoritus oli jäätävä. Seuraavalla kaudella kun punaviiva poistui ja IFK:n puolustus heikkeni suoritus ei ollut enää niin varma. Kärppien ajalta ei ole mielikuvaa, mutta ymmärtääkseni Kärppien viisikko pysyi hyvin kasassa jolloin Tim pääsi loistamaan. Nyt kun Jokereissa on paljon nuoria pakkeja + Järventie kikkailemassa alimpana voi ongelmia tulla.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Viestin lähetti JV
Tuota, tuota. Tässä on nyt sellainen ongelma että jos Jokerien puolustus ei vahvistu, voi Tim olla ongelmissa. 97-98 IFK:ssa suoritus oli jäätävä. Seuraavalla kaudella kun punaviiva poistui ja IFK:n puolustus heikkeni suoritus ei ollut enää niin varma. Kärppien ajalta ei ole mielikuvaa, mutta ymmärtääkseni Kärppien viisikko pysyi hyvin kasassa jolloin Tim pääsi loistamaan. Nyt kun Jokereissa on paljon nuoria pakkeja + Järventie kikkailemassa alimpana voi ongelmia tulla.
Mä en näe Jokereiden puollustusta niin heikkona. Lisäksi playoffeissa moni nuori puolustaja nosti mukavasti tasoaan. Kun puolustajatkin tietävät, että maalissa on mies joka taatusti on oman alansa huippua niin se myös rauhoittaa mukavasti puolustusta ja sitä kautta tekee siitä vielä paremman.
 

nurminen#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Raymond Pearl
¨

Suurimmasta kaappauksesta en lähtisi vielä puhumaan, vaikka uskonkin Rautakorven kaivavan tällaisista kavereista uusia kykyjä esiin.

Ja aivan varmasti tuo Toborowskin kaappaus ollut tähän mennessä suurin. Äijähän pelas pelicansista päästyään monia hyviä otteluita ja oli elintärkeä ilvekselle playoffseissa. Itse en nähnyt kuin yhden hänen playoffs ottelunsa mutta tehot 3+1 kuudessa ottelussa puhuvat puolestaan.

No niin ja nyt kun olen pelastanut Toborowskin kriitikoiden käsistä niin voin alkaa noita siietoja alkaa miettimään. Eli siis ehdottomasti kovin hankinta tällä hetkellä on Tommi Santalan tulo HIFK:iin. Hyvänä kakkosena Tim Thomas. Veikkaan kuitenkin ettei Thomas tule olemaan parhaan viiden maalivahdin joukossa ellei Jokereiden puolustus vahvistu. Hyviä hankintoja ovat myös Lind ,Ujcik, Bartek, Wallinheimo joka taatusti tulee olemaan liigan parhaimmistoa. Ja näin Tepsin kannattajana pitää mainita myös Kauppilan, Erosen ja Kiprusoffin hankinta. Kauppila saa tänä vuonna varmasti tehtyä yli 40 pistettä kun saa hyvät kaverit vierellensä ja hyviä perusvarmoja pakkeja ei voi koskaan olla liikaa.Itse en odota paljoakaan Larouchelta enkä Forrestilta, mutta aika näyttää.
Unohdin varmaan mainita monia hyviä pelaajia mutta älkää polttako hermojanne se menee vain huonon muistini piikkiin.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Selvä kolmen kärki on mielestäni

Santala
Ucjik
Thomas

Santala ja Ucjik on maansa MM-joukkueseen tämän vuosituhannen aikana mahtuneita pelaajia. Lisäsksi he ovat osoitaaneet pääsarjassa kyvyn ratkaista. Ucjik on jopa armoitettu maalintekijä voittaen jopa MM-maalikuninkuuden. Vastaavia pelaajia liigassa on viime vuosina ollut Jojkereissa täysin dominoinut Ville Peltonen. Santalan kyvyt liigasta on myös tutut.

Thomas on mielestäni huippumaalivahti, joka oli jopa hyvin lähellä murtautumista NHL:ään Kärppäkauden jälkeen. AHL otteet kertovat myös, että taidot on tallella. Siinä on pelaaja, joka nostaa Jokereiden tasoa omalla panoksellaan.

Seuraavaa kategoriaa on mielestäni

Hassinen
Jari Kauppila, paras kaappaus liigan sisällä?
Hancock, paras kaappaus liigan sisällä
Dahlman, toiseksi paras kaappaus liigan sisällä
Larouche
Wallinheimo
Haakana
Niskanen

Larouche on mielestäni varma pistenikkari tyyliin Harkins,Smyth. Vauhti ei välttämättä päätä huimaa, mutta tulosta tulee.

Dahlman hyvä hankinta ja ennen kaikkea kotimainen. Wallinheimo on ollut jopa Elitsereinin parhaimmistoa ja kuulunee myös liigan parhaimmistoon. Voi nostaa Jypin sijoitusta muutamalla pykällä.

Haakana ja Niskanen on Dahlman tason miehiä Blues puolustukseen joka oli joukkueella muutenkin heikko.

Voivat osoittatua hyviksi hankinnoiksi kategoriaan laitan sitten seuraavat pelaajat:
Bartek, miehen taso pieni arvoitus, paljon potentiaalia
Forrest, samat sanat
Lind, pysyykö ehjänä?
Erik Kakko, riittääkö vauhti? Onko kavereita?
Marko Kiprusoff

Sitten on monta miestä, jotka voi nousta uudelle tasolle uudessa seurassa:
Teemu Laine
Ville Viitaluoma
Ossi Luohivaara
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös