Joukkueen rakennus kaudelle 2018–2019

  • 472 395
  • 2 538

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Insam saa kyllä laittaa kiitokset pärjäämisestään Kuparisen suuntaan. Pelaisikohan edes ilman Kuprua enää liigassa...

Ja vastavuoroisesti Kuparinen saa kiittää Insamia hyvästä kaudesta, ajatukset osuvat hyvin yhteen. Molemmat pelaavat nöyrästi puolustussuuntaan, mutta pystyvät myös hyökkäämään. Keväällä Kuparinen Insam kaksikko muodostaa luultavasti liigan parhaan neloskentän rungon.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mallinnetaan tätä ensi kauden joukkuetta nyt miten hyvänsä, niin nyt on jo aika selvää, että ensi kaudella mennään aika pitkälle ihan samalla joukkueella kuin tälläkin kaudella. Jos nyt ajatellaan, että nykyisten hyökkääjien päälle jatkavat edes Suoranta (jatkosopimuksen tekeminen lienee siitä näkökulmasta helppoa että tämä kausi on kuitenkin piloilla, joten muita ottajia tuskin hirveästi on), "McRae" (tämä heittomerkeissä koodinimenä, mutta mies itse kerran on innokas jatkamaan, eikä sinällään ole mitään syytä miksei hän jatkaa voisi) ja monen toivoma Insam (edullinen 20 pisteen, ehkä jopa yli, mies omaan ruutuunsa joka pystyy tekemään maalejakin), sekä siihen sitten päälle vielä Appelgrenin optio.

Salminen - McRae - Lähteenmäki
Suoranta - Kärki - Kotkaniemi
Salmio - X/Appelgren - Insam
Juhola - X/Appelgren - Varttinen

Kuparisenkin jätin nyt ulos, koska edelleen minua hämää, että jos mies kuuluisi jatkosuunnitelmiin niin hänen jatkosopimuksensa olisi aivan varmasti tällöin jo tehty. En kerta kaikkiaan keksi mitään syytä miksi sen kanssa viivyteltäisiin. Tosin tuo X voi minun puolestani olla myös Kuparinen..

Harmin paikka silti, että nähtävästi sitä Lukosta lähtevää Tiivolaa on kaiketi huhuiltu muualle. Olisin nähnyt hänet hyvin mieluusti tuossa kolmosessa äksän paikalla, koska niin mahtava potentiaali kaverissa on sellaiseen anttisuomelamaiseen läpilyöntiin liigassa. Tiivola olisi nimenomaan vähän kuin sellainen uuden ajan Makkonen..
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Harmin paikka silti, että nähtävästi sitä Lukosta lähtevää Tiivolaa on kaiketi huhuiltu muualle. Olisin nähnyt hänet hyvin mieluusti tuossa kolmosessa äksän paikalla, koska niin mahtava potentiaali kaverissa on sellaiseen anttisuomelamaiseen läpilyöntiin liigassa. Tiivola olisi nimenomaan vähän kuin sellainen uuden ajan Makkonen..

Tiivolasta Ässät olisi jälleen saanut yhden raskasjalkaisen hyökkääjän lisää, eli erittäin hyvä, että meni ohi. Tämän kauden joukkueen suurin ongelma, jopa loukkaantumissumaa suurempi, on se tosiasia, että jos jalka ei ole lähes terävin mahdollinen kaikki muut liigajoukkueet voittaa Ässät vain luisteletemmolla. Nyky Ässissä ainostaan Jere Seppälä on liigatasolla erityisen hyväliikkeinen, sitten on muutama muu, jotka ovat OK liikkeensä puolesta, mutta aivan liian suuren osan suurin heikkous liittyy liikkuvuuteen ja luisteluvoimaan. Tässä mielessä vaikkapa Kärjen jatkosopimus on tietyssä mielessä riskipaperi, jotta Kärjestä saadaan jatkuvasti irti sitä mitä menestyvän joukkueen kärkihyökkääjiltä tarvitaan pitää tapahtua kaksi asiaa, eli hänen oman liikkeensä täytyy parantua ja toisaalta ketjussa täytyy olla nimenomaan erittäin luisteluvoimaiset ketjukaverit. Tällä hetkellä Ässissä terve Suoranta ehkä täyttäisi tämän luisteluvoima vaatimuksen, mutta sen jälkeen on aika hiljaista. Ei ole sattumaa, että Kärki pelasi parhaat pelinsä Ojamäen kanssa, jonka suurin ja ehkä jopa ainoa liigatason vahvuus on luisteluvoima.

Noihin ensi kauden hyökkääjämuodostelmiin kannattaa sijoittaa Otto Kivenmäki. Omaa nimenomaan erittäin sulavan liikkeen ja jopa isäänsä paremman pelikäsityksen.
 
Olisin nähnyt hänet hyvin mieluusti tuossa kolmosessa äksän paikalla, koska niin mahtava potentiaali kaverissa on sellaiseen anttisuomelamaiseen läpilyöntiin liigassa. Tiivola olisi nimenomaan vähän kuin sellainen uuden ajan Makkonen..
Ei olisi kyllä lähtenytkään kolmosen mieheksi Ässiin. Ja näsäviisastelijoille tiedetään, että ketjun numeroilla ei ole väliä

Mitä Insamiin tulee niin hieman sellainen Jake Hansen tyylinen ei menetetä mitään, jos pidetään mutta välttämättä ei myöskään voiteta mitään. Paljon riippuu palkkapyynnöstä. Itse pitäisin nelosen miehenä/kolmosen stunttina.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse haluaisin Ässien nelosesta nuoren ja raikkaan kolmikon, jolla putki kulkee ja josta olisi mahdollisuus nousta myöhemmin ketjuhierargiassa ylöspäin. Kuparisella on hyvä tehotilasto ja mies on täyttänyt ruutunsa, mutta nyt on mielestäni oikea aika uusia tuota osastoa. Kuparisella ei ole enää juurikaan tulevaisuutta kiekkoilijana ja hän on korvattavissa nuoremmalla potentiaalisella tulevaisuuden nimellä. Tähän uskon ja ajattelen tämän hyödyttävän seuraa tulevaisuudessa enemmän kuin Kuparisen jatkopaperi.
 

Kafrom

Jäsen
Mielenkiinnolla odotan minkälaista lätkää Kotkaniemen Ässät ensi kaudella pelaa, toiveissa olisi hyvin liikkuva jengi ja mahdollisimman kiekollinen pelitapa.
 

Chickendinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
Tässä mielessä vaikkapa Kärjen jatkosopimus on tietyssä mielessä riskipaperi, jotta Kärjestä saadaan jatkuvasti irti sitä mitä menestyvän joukkueen kärkihyökkääjiltä tarvitaan pitää tapahtua kaksi asiaa, eli hänen oman liikkeensä täytyy parantua ja toisaalta ketjussa täytyy olla nimenomaan erittäin luisteluvoimaiset ketjukaverit. Tällä hetkellä Ässissä terve Suoranta ehkä täyttäisi tämän luisteluvoima vaatimuksen, mutta sen jälkeen on aika hiljaista. Ei ole sattumaa, että Kärki pelasi parhaat pelinsä Ojamäen kanssa, jonka suurin ja ehkä jopa ainoa liigatason vahvuus on luisteluvoima.

Tämähän ei pidä paikkaansa. Kärki oli aina parempi nimenomaan erillään Ojamäestä. Paras ketju muodostuu aina kun siinä on samalla tavalla kiekosta ajattelevia pelaajia. Kärki tarvitsee kiekon liikuttamiseen ja älykkääseen liikkeeseen nojaavia kavereita, ei Ojamäen kaltaista koohottajaa. Parhaat pelit tuli mielestäni aikanaan kooostumuksessa Kinun ja Heddenin kanssa kun kiekko teki työn. Ojamäen kanssa yleensä hänelle pelattiin kiekko vauhtiin ja hän ajoi itsensä sumppuun tai heitti kiekon maalille.

Esim Dixon ja Zaborsky ovat hyvä esimerkki suoraviivaiseen fiksuun kiekonliikuttamiseen ja sijoittumiseen perustuvaan pelaamiseen. Kotkaniemen ja Ojamäen ainoa yhtäläisyys kiekkoilijoina on pitkät yltiöoptimistiset kuljetukset, jotka eivät yleensäkään helpota muiden pelaamista. Etenkään Kärjen kaltaisen pelaajan.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä oma kaavailu ensi kaudesta, varmat jatkajat ja muutama villi veikkaus.

Bernard, Kiviaho

Kotkaniemi - Kärki - Salminen
Lähteenmäki - X - Salmio
Juhola - X - Varttinen
Lamberg - X - X

Peltola -Taimi
Tommila - Seppälä
Tuohilampi - X

Tuohon keskushyökkääjäosastoon voi kaavailla ainakin nimiä Appelgren, Kuparinen, Mc Rae, Makkonen, Saha, joista luulisin, että Appelgren ja Kuparinen lienevät ensi kauden joukkueessa. Mc Rae olisi mieluisa jatkaja, Makkosen jatkoon en usko ja Saha, jos rotaatiossa haluaa olla, sitten kelpaa.
Laituriosastolle Insam ja Suoranta mahtuvat, jos vain jatkoja tehdään, uskoisin myös omista pojista tulevan jonkun näistä (Marjamäki, Huhtanen, Juusela)
Pakistoon en osaa heittää mitään huhuja, luulen, että Walli tai Vuorisalo jatkavat ja aika lähellä lienee Mäkelä sekä mahdollinen Ketola junnuista.
Mielenkiintoista pohtia ja odotella niitä uusia sekä myös jatkajia. Eiköhän ne pikkuhiljaa ole tiedossa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Pakistoon en osaa heittää mitään huhuja, luulen, että Walli tai Vuorisalo jatkavat ja aika lähellä lienee Mäkelä sekä mahdollinen Ketola junnuista.
Mielenkiintoista pohtia ja odotella niitä uusia sekä myös jatkajia. Eiköhän ne pikkuhiljaa ole tiedossa.
Laitureista varmaan joku saakin paperin noista kolmesta tai ainakin tarjouksen, eri asia tarttuuko joku koukkkuun. Pakistosta sen verran, että en usko kaikkien kolmen jatkavan Ässissä eli W, V sekä M sarjasta. Ketolan uskon saavan jonkun junnupaperin ja yksi kova tekijä tulee ulkopuolelta. Noista kolmesta lähimpänä sitä sopimusta lienee kuitenkin Mäkelä, jos suostuu halpaan sopimukseen. Muut saisi mennä Mestikseen harjoittelemaan. Niillä minuuteilla mitä Ässissä on tarjolla, ei esim Vuorisalo kehity riittävästi ollakseen joskus oikea Liigapelaaja.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siinä ihan tilastollista faktaa porukalle. Henkisen johtajuuden arvon tiedän Kuparisesta. Porilainen kapteeni ja hyvä esimerkki nuorille. Kovakin. En näe näistä kolmesta muusta kasvavan koskaan Poriin tällaista.

Poimin @Myrvold viestistä oleellisimman, kun Kuparisen jatkoa mietitään. Henkinen johtajuus on iso asia eli kapteenin vakanssi, johon ei mitään helvetin Viljasia pidä edes harkita. Syy tähän vertaukseen tulee parin kauden takaa, kun täällä joku heitteli 6-7 pakkina pelaavaa ja vielä junnuikäistä Viljasta kapteeniehdokkaaksi. Joo tiedetään, että maailmalla Crosby on nuoresta iästään huolimatta toiminut kapteenina, mutta se on harvinaisuus. Matti on urheilija ja kova jätkä sekä kaukalossa, että kopissa. Uskottava urheilija ja luontainen johtaja. Nämä ominaisuudet ovat juuri niitä, mitä kapteenissa haetaan. Ville Uusiatalo oli loistava, väitän jopa, että paras kapteeni joka Porin Ässissä on vaikuttanut. Tulokset ja niihin johtaneet teot me kaikki tiedämme, joten en perustele sen kummemmin. Kuitenkin haluan nostaa esiin nämä kaksi yksilöä yhtäläisyyksiensä vuoksi. Johtamista voi opiskella, mutta johtajaksi kasvetaan (luettu ei tarkoita yhtä kuin sisäistetty). Kuparinen on tavallaan samassa tilanteessa, kuin Ude: Ei mikään pelillisillä taidoillaan johtava, mutta luontaisilla ominaisuuksillaan ja esimerkillään joukon sytyttävä johtotähti. Tämä on asia, joka kannattaa laittaa aika suureen arvoon kun Kuparisen jatkoa mietitään.

Tästä pääsemmekin kahden mieenkiintoisen pohdinnan pariin:
1.Mikäli Kuprulle ei tehdä jatkoa, kuka on kapteeniksi sopiva pelaaja ensi kauden Ässissä?
Taimi? Salminen? En tarkoita, että tarvitsisi olla Porilainen, mutta en näe henkisiä johtajia tuossa joukossa, joilla sopimus ensi kaudesta on. Salminen on aivan liian hiirulainen. Taimista en oikein tiedä. Kärkeä tähän on turha edes laskea.

2. Kuka omista kasvateista maailmalla on mielestänne seuraava kapteeniksi sopiva ominaisuuksien ja elämäntapojen näkökulmasta? Tämä on siis ajatusleikki, jossa mietitään omia kasvatteja, joilla olisi oikeat ominaisuudet henkiseksi johtajaksi ei niinkään sitä, että olisi tulossa ensi tai seuraavaksi kaudeksi Ässiin.
Itse sanoisin Joensuu. Äijä, kentällä sekä kopissa ja kovasta asenteesta tunnettu. Masista en tiedä, mutta en oikein usko olevan liideri, paremminkin oman edun ajaja. Armia varmasti joskus tulevaisuudessa, koska on selvästi kasvanut oikeaksi urheilijaksi. Haula? Rynnäs on luultavasti johtajan muottiin sopiva kaveri, mutta onko historiassa maalivahteja ollut kapteenina menestyvissä joukkueissa? Esimerkkinä yksilöistä, joista ei koskaan tule olemaan johtajaksi vaikka kuinka hyviä yksilöitä pelaajana olisivatkaan ovat Niemi ja Lammikko. Nämä ovat niin velttoja kavereita, että jonkun muun täytyy potkia heitä perseelle, joten heistä ole esimerkillä johtamiseen. Toki voi olla, että pojat kasvaa miehiksi, mutta toistaiseksi nähdyn perusteella eivät mitään johtajia ole.

Listaan vielä tärkeysjärjestyksessä kapteenille omasta mielestäni tärkeimmät ominaisuudet:

1. Asenne (urheilullinen, sosiaalinen, positiivinen, jämäkkä, tsemppaaja)
2. Johtajuus (luonnostaan esillä oleva ja saa muut automaattisesti kuuntelemaan itseään ->karisma, laittaa joukkueen edun oman edun edelle)
3. Kypsyys (henkinen&fyysinen)
4. Elämäntavat (menee myös tuonne asennepuolelle, mutta ei kokonaan. Esimerkkinä Blood on urheilija viimeisen päälle, mutta hölmöilee liikaa jäällä)
5. Pelilliset taidot (ei tarvitse olla huippu joukkueen sisällä, mutta pitää selvästi mahtua kokoonpanoon ollakseen uskottava)

Tämä meni hieman OT:ksi, mutta liittyy vahvasti minkä tahasa kauden joukkueen rakentamiseen. Olisi mukava saada rakentavaa keskustelua aikaiseksi tästä kapteeni aiheesta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Niillä minuuteilla mitä Ässissä on tarjolla, ei esim Vuorisalo kehity riittävästi ollakseen joskus oikea Liigapelaaja.

Vuorisalosta varmaan kaikki sanottu parin vuoden sisällä. Kuitenkin jo neljättä kautta Liigaympyröissä, roolia ja peliaikaa tarttee. Jostain. Kuluvan kauden kaltainen rotaatio ei palvele kehitystään.

Kyky ajottaa vastaanajot ja taklaukset runkoon keskialueella. Pääsääntösesti kylmähermoisuus ja kyky pitää kiekkoa hyökkäyssinisellä, pää ylhäällä, valmiina laukomaan, syöttämään, kova pakki-pakki syöttö. Tietynlainen asenne ja rohkeus tehdä asioita antaa viittteitä, että ihan pelimies on kyseessä.

No, vastapainoksi hieman köykänen omalla alueella puolustettaessa. Puhtaasti fysiikasta vai pelisilmästä kyse? Pelannut tosin paljon Matushkinin parina, mikä on mahdollisuus hyökkäyssuuntaan, muttei optimaalinen pari omalla alueella puolustettaessa.

Vuorisalo iskenyt kauden ainoat pisteensä ja pelannut kenties vahvimman jaksonsa joulukuun ekalla puoliskolla, Matushkinin parina, Kärjen hyökkäysketjun takana: 5 pelin otanta, 2+3, +1 (6-5), kolmen miinuksen tullessa siinä TPS-kotiromahduksessa.

Ässien pakisto alkaa olemaan jo suht kovaa kaliiberia ens kautta ajatellen. Vuorisalon pitäs saada kesän aikana napsu ryhtiä fysiikan puolella jotta vois ajatella ottavansa roolia Ässäpaidassa. Tai sitten maisemanvaihto voi olla kehityksen kannalta paras ratkaisu.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En muista koska Ässillä olisi ollut näin hyvin pakka kasassa tässä vaiheessa kautta tulevan kauden osalta.
Varmasti on myös pöytälaatikossa muutama muista seuroista tuleva pelaaja. Ihmeen hyvin vaan ovat pysyneet salassa, toimisto ei nyt näköjään vuoda.
Hyvin voivat ajatella että Kotkaniemi ottaa jo ensi kaudella sentterin tontin, jolloin McRaen ja Appelgrenin jatkaessa ei kyllä Kuparisella ole tilaa. Kuten edellä todettiin on luistelu nykyään niin tärkeää ettei hidasjalkaisilla pelaajilla ole enää oikein tilausta. Sahakin pelaa laidassa ihan hyvin ja kun hiukan saisi lisää röyhkeyttä otteisiinsa häntä voisi ajatella 3. Ketjun laitaan. Suorannalle ja McRaelle pitäisi saada vielä ehdottomasti jatkot tehtyä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Hyvin voivat ajatella että Kotkaniemi ottaa jo ensi kaudella sentterin tontin, jolloin McRaen ja Appelgrenin jatkaessa ei kyllä Kuparisella ole tilaa. Kuten edellä todettiin on luistelu nykyään niin tärkeää ettei hidasjalkaisilla pelaajilla ole enää oikein tilausta

Täs on tietysti yks skenaario, joka tekis Kuparisen istuttamisen kokoonpanoon aika haasteelliseksi. Toisaalta, pelaa nyt tiettyyn rooliin asettuessaan eheintä ja tasapainosinta kiekkoa vuosiin. Puolustus ja viisikko edellä, tärkeitä av-minuutteja ja alotuksia. Mutta esim. Appelgrenin piilevä kiekollinen potentiaali ja parempi jalkavuus nostais kyllä pelaavampana vaihtoehtona Kuparisen edelle. Nelosketju kun usein moderneina aikoina pelaavuuteen painottuukin, puhtaat jarru/ryminäketjut on vähemmistössä, ainakin laadukkaimmissa joukkueissa.

Nyt kun Kuparinen pelaa hyvin ja vaikuttaa freesiltä, ei kapteenia nyt kevyin perustein haluis poiskaan laittaa. Jalkavuus ei toki kesän aikana saa heiketä pätkääkään.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
..McRaen ja Appelgrenin jatkaessa ei kyllä Kuparisella ole tilaa. Kuten edellä todettiin on luistelu nykyään niin tärkeää ettei hidasjalkaisilla pelaajilla ole enää oikein tilausta.

En kyllä ymmärrä miksi Kuparisen jalkanopeus nostetaan koko ajan ylös, kun fakta nyt vaan on että kapteenin ollessa kentällä ei kiekkoa mene omiin. Mun mielestä on ihan sama vaikka konttaisi siellä kentällä jos sillä taataan oman pään pysyminen puhtaana, muut kentät sitten huolehtii siitä että saataisiin jotain sinne omaankin maalisarakkeeseen. @Kärmes1 jo tarinoikin riittävästi kapteeniudesta, ehdottomasti Kuprulle vielä lisävuosi tässä tilanteessa.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika harva täällä ehdottelee McRaelle jatkoja. McRaehan kuitenkin pelannut nousujohtoisesti, ollen jo hetken aikaa Ässien paras sentteri. Makkosen jotenkin tällä kaudella hiivuttua, McRae on noussut esiin, minusta jopa Ässien tärkeimmäksi pelaajaksi.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aika harva täällä ehdottelee McRaelle jatkoja. McRaehan kuitenkin pelannut nousujohtoisesti, ollen jo hetken aikaa Ässien paras sentteri. Makkosen jotenkin tällä kaudella hiivuttua, McRae on noussut esiin, minusta jopa Ässien tärkeimmäksi pelaajaksi.

Jos Niemi ei palaa kotiin, niin McRaelle paperi.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jos Ässät selkeästi ensi kaudella on menossa kiekollisempaan suuntaan, kyllä se vääjäämättä tarkoittaa, että Wallille ja Mäkelälle on näytettävä ovea. Kumpikaan ei tahdo edes pakki pakki syöttöä saada pienessä tilassa aikaiseksi, joka aivan välttämätöntä pelitilan luomiseen ja rauhoittamiseen. Pakeista käytännössä Vuorisalo ja Matushkin ovat ne joille jatkoja voi ajatella. Toki siis tuo pelitavan muutos on huhuja vaan, mutta nykykiekko on siihen suuntaan vahvasti menossa. Perus stayathome pakkien aika alkaa olla ohi Liigassa kun kaikki joukkueet pyrkivät kiekollisempaan suuntaan.

Suoranta olisi jäljellä olevista hyökkääjistä se mieluisin ja tärkein jatko, olettaen että mies on pelikunnossa.
McRae ehkä joo, kokonaisvaltaisesti tasaisen tappava voisi Salmisen rinnalla pystyä nostamaan tasoaankin? Kotkaniemestä ei ensi kaudella taideta ihan vielä kärkisentteriä saada.
Appelin option käyttäisin. Insamin jatko riippuen muista vaihtoehdoista.
Kupru voisi nelosessa pelata mun puolesta.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Poimin @Myrvold

Tästä pääsemmekin kahden mieenkiintoisen pohdinnan pariin:
1.Mikäli Kuprulle ei tehdä jatkoa, kuka on kapteeniksi sopiva pelaaja ensi kauden Ässissä?
Taimi? Salminen? En tarkoita, että tarvitsisi olla Porilainen, mutta en näe henkisiä johtajia tuossa joukossa, joilla sopimus ensi kaudesta on. Salminen on aivan liian hiirulainen. Taimista en oikein tiedä. Kärkeä tähän on turha edes laskea.

2. Kuka omista kasvateista maailmalla on mielestänne seuraava kapteeniksi sopiva ominaisuuksien ja elämäntapojen näkökulmasta? Tämä on siis ajatusleikki, jossa mietitään omia kasvatteja, joilla olisi oikeat ominaisuudet henkiseksi johtajaksi ei niinkään sitä, että olisi tulossa ensi tai seuraavaksi kaudeksi Ässiin.
Itse sanoisin Joensuu. Äijä, kentällä sekä kopissa ja kovasta asenteesta tunnettu. Masista en tiedä, mutta en oikein usko olevan liideri, paremminkin oman edun ajaja. Armia varmasti joskus tulevaisuudessa, koska on selvästi kasvanut oikeaksi urheilijaksi. Haula? Rynnäs on luultavasti johtajan muottiin sopiva kaveri, mutta onko historiassa maalivahteja ollut kapteenina menestyvissä joukkueissa? Esimerkkinä yksilöistä, joista ei koskaan tule olemaan johtajaksi vaikka kuinka hyviä yksilöitä pelaajana olisivatkaan ovat Niemi ja Lammikko. Nämä ovat niin velttoja kavereita, että jonkun muun täytyy potkia heitä perseelle, joten heistä ole esimerkillä johtamiseen. Toki voi olla, että pojat kasvaa miehiksi, mutta toistaiseksi nähdyn perusteella eivät mitään johtajia ole.

Tämä meni hieman OT:ksi, mutta liittyy vahvasti minkä tahasa kauden joukkueen rakentamiseen. Olisi mukava saada rakentavaa keskustelua aikaiseksi tästä kapteeni aiheesta.
Kuparinen on nykyjoukkueesta se, kenelle kapteenin virka kuuluu ja jos jatkaa, sama virka edelleenkin. Nykykapteenistosta jatkaa ainakin Peltola, mutta en näe Peltolaa kapteenina, ainoastaan toisinaan tuuraajana. Jos noita omia poikia maailmalta miettii. Masille tarjottiin jo aikanaan kapteenin virkaa ja taisi siinä hommassa olla viimeksikin täällä pelatessaan, ainakin muutaman kerran, silloin kun se kapteeni oli vaihtuva. Masilla on johtajan taitoja ja on esimerkillinen urheilija, siinä yksi ehdokas (jos täällä vielä pelaa), vahvin ehdokas olisi kuitenkin Joensuu ja Jesse on se, joka kannua Porissa seuraavaksi nostaa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kuparinen on nykyjoukkueesta se, kenelle kapteenin virka kuuluu ja jos jatkaa, sama virka edelleenkin. Nykykapteenistosta jatkaa ainakin Peltola, mutta en näe Peltolaa kapteenina, ainoastaan toisinaan tuuraajana. Jos noita omia poikia maailmalta miettii. Masille tarjottiin jo aikanaan kapteenin virkaa ja taisi siinä hommassa olla viimeksikin täällä pelatessaan, ainakin muutaman kerran, silloin kun se kapteeni oli vaihtuva. Masilla on johtajan taitoja ja on esimerkillinen urheilija, siinä yksi ehdokas (jos täällä vielä pelaa), vahvin ehdokas olisi kuitenkin Joensuu ja Jesse on se, joka kannua Porissa seuraavaksi nostaa.
Itse uskon että Kuparinen on se joka kannua seuraavaksi nostaa. En mä usko että Matin ura vielä on tässä, kun pelaa parasta lätkää aikoihin.

Jesse kapteenistossa hiukan pelottaa, nimittäin siinä mielessä että pelkään että stressaa liikaa ja saattaa keskittyä liiaksi kaikkeen kun pitäisi ainoastaan olla kiekkoilija. Ei jääkiekkojoukkueen kapteeni voi olla maailman pelastaja. Masin johtajuus taas mietityttää itseäni, vaikka Alpo olisikin hänelle kapteenin natsat antanut. Esimerkillinen kaveri kyllä, mutta onko kuitenkaan johtaja.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jesse kapteenistossa hiukan pelottaa, nimittäin siinä mielessä että pelkään että stressaa liikaa ja saattaa keskittyä liiaksi kaikkeen kun pitäisi ainoastaan olla kiekkoilija. Ei jääkiekkojoukkueen kapteeni voi olla maailman pelastaja

Ihan hyvä pointti. Valtakunnan johtavana Patasydämenä yrittää valtaisasti ja haluaa näyttää esimerkkiä jo ilman C-kirjaintakin, olkoonkin että tuo kirjain rinnassa olis varmasti itselleen ylpeydenaihe. Että sikäli pidetään vaihtoehto auki.

Levosen valinta aikanaan kai tavallaan ymmärrettävä, mutta ei oikein istunut kaltaiselleen roolipelaajalle. Tais viedä hieman terää. Jotain Korpisaloa C rinnassa ei hetkauttanut suuntaan tai toiseen, jatkoi maalintekoa ja mellastamista ihan kuin aina ennenkin.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Kuparisenkin jätin nyt ulos, koska edelleen minua hämää, että jos mies kuuluisi jatkosuunnitelmiin niin hänen jatkosopimuksensa olisi aivan varmasti tällöin jo tehty. En kerta kaikkiaan keksi mitään syytä miksi sen kanssa viivyteltäisiin. Tosin tuo X voi minun puolestani olla myös Kuparinen.
Miksi Kuparisen sopimuksen kanssa pitäisi kiirehtiä. Eiköhän tässä vaiheessa haluta kiinnittää ne pelaajat jotka halutaan pitää ja joista muutkin seurat on kiinnostuneita. Kuparinen tuskin muualle lähtisi, ei ainakaan liigan sisällä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Miksi Kuparisen sopimuksen kanssa pitäisi kiirehtiä. Eiköhän tässä vaiheessa haluta kiinnittää ne pelaajat jotka halutaan pitää ja joista muutkin seurat on kiinnostuneita. Kuparinen tuskin muualle lähtisi, ei ainakaan liigan sisällä.

Samaa mieltä. Kuten jo aiemmin totesin

Kuparisen kohdalla Ässillä ei ole mikään kiire, kukaan ei tule ryöstämään Mattia välistä. Veikkaan, että jatkaa vielä ainakin yhden kauden Ässissä kunhan palkkauksesta ja roolista päästään sopuun uuden valmennustiimin kanssa. Voi olla, että menee kesään asti...
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Ässät selkeästi ensi kaudella on menossa kiekollisempaan suuntaan, kyllä se vääjäämättä tarkoittaa, että Wallille ja Mäkelälle on näytettävä ovea. Kumpikaan ei tahdo edes pakki pakki syöttöä saada pienessä tilassa aikaiseksi, joka aivan välttämätöntä pelitilan luomiseen ja rauhoittamiseen. Pakeista käytännössä Vuorisalo ja Matushkin ovat ne joille jatkoja voi ajatella. Toki siis tuo pelitavan muutos on huhuja vaan, mutta nykykiekko on siihen suuntaan vahvasti menossa. Perus stayathome pakkien aika alkaa olla ohi Liigassa kun kaikki joukkueet pyrkivät kiekollisempaan suuntaan.

Suoranta olisi jäljellä olevista hyökkääjistä se mieluisin ja tärkein jatko, olettaen että mies on pelikunnossa.
McRae ehkä joo, kokonaisvaltaisesti tasaisen tappava voisi Salmisen rinnalla pystyä nostamaan tasoaankin? Kotkaniemestä ei ensi kaudella taideta ihan vielä kärkisentteriä saada.
Appelin option käyttäisin. Insamin jatko riippuen muista vaihtoehdoista.
Kupru voisi nelosessa pelata mun puolesta.
Minun mielestä, Jesperillä on hyvätkin rahkeet nousta yhdeksi kärkisenttereistä, jos vaan pysyy ehjänä. Kyllä tämän tason talenteilla ja varsinkin Jesperin peliälyllä pitäisi pystyä tuo rooli hoitamaan. Ja jos Jesperistä ei tulevalla kaudella olisi tuohon pesiin, niin pankin räjäyttäminen viimeisellä sopimuskaudella olisi vielä todennäköisempää...

En tosin pane pahakseni, vaikka Jesperille tuotaisiin vielä Kärjen lisäksi kolmaskin kilpailija, vaikka McRae sentterien työtaakkaa jakamaan. Ja tietenkin on sitten vielä se isoin kysymysmerkki, että pelaako Jesperi edes sentterinä vai jatkaako hän laiturin tontilla jossa on jo useamman vuoden viettänyt... Itse en näe mitään järkeä, miksi äärimmäisen lupaavasta sentteristä kannattaisi leipoa laituri.

Kuprun jatkolle täältäkin peukku...

En tiedä onko tämä ihan tämän ketjun asia, mutta haluaisin kuitenkin tässä vaiheessa nostaa esille kirjoituksen, jossa Saku Koivu kommentoi jotain ajatuksia nuorista Leijonista ja suomalaisen kiekkoilun kehittämisestä. Saku Koivu toivoo realismin palaavan suomalaiseen jääkiekkoon.

Lainaus tuosta jutusta:
– SM-liigassa huippu saavutetaan vasta, kun sarjassa pystytään kehittämään myös 22–27-vuotiaita pelaajia NHL:ään. Se pitäisi olla jokaisen liigaseuran keskeinen tavoite, Koivu linjaa.

Noh, ehkä NHL on monille porilaisille kasvateille iso tavoite, ihan vain koska pelaajamassa on aika pieni ja sinne päästäkseen tarvitaan myös sitä huippulahjakkuutta. Mutta porilaisten kasvattien ja muualtakin tänne nuorien suhteen haluaisin silti jotenkin tehtävän pidemmän tähtäimen työtä, jotta mahdollisimman isosta osasta näitä junnuja saataisin itse korjattua sitä hedelmää...

Haluan kysyä, onko oikeasti näiden, anteeksi nyt vain suorapuheisuuteni, keskinkertaisten junnujen kohdalla fiksu tie ammattilaiseksi Junnut -> pari vuotta pikku minuuteilla Liigassa -> jos ei kehity hyväksi Liiga pelaajaksi laitetaan kiertoon...

Voitaisiinko tähän oikeasti lisätä pari vuotta mestisaikaa täyden junnuputken päätteeksi? Ja saataisiinko nämä pelaajat jotenkin pidettyä tämä aika Ässiin sidottuna ja kenties voisimme jotenkin tukea heitä harjoittelussa Mestis aikanakin. Meillä varmaan paranisi aika paljon onnistumisprosentti nuorten pelaajien kohdalla, jos heitä alettaisiin ajaa sisään Liigaan 22 vuotiaina... Kehittyminen jollain alle 10 minuutin peliajalla Liigassa ja harjoitellen samoja reenejä Liiga ukkojen kanssa ei tunnu oikein kehittävän pelaajia. Saha, Varttinen, Vuorisalo, Viljanen, Walli, Ahlgren, Parkkonen ja Juusela ovat nyt joitakin tuoreimpia nimiä(jotka tuli nopeasti mieleen), joita voisin heittää tässä kohtaa esimerkiksi. Olisiko heillä kehittyminen ollut parempaa ja sopeutuminen Liigaan helpompaa, jos olisivat pelanneen 22 vuotiaaksi isoja minuutteja vaikka mestiksessä ja sen jälkeen kohtalaisia minuutteja Liigassa pari vuotta?

Toinen juttu, mikä tuli mieleen kun katsoin nuorten MM-kisoja oli oikeasti taas se hämmennys, että kuinka paljon ihan hemmetin taitavia ja nopeita nuoria pelaajia on maailmalla tänä päivänä. Suomalaisia nuoria on tullut ihailtua, kun siellä on niin hitosti taitavia, nopeita ja rohkeita pelureita, mutta on kyllä maailmallakin menty eteenpäin roimasti! Tämä voisi mielestäni liittyä siinä mielessä tuohon Sakun kirjoitukseen, että haluaisin Ässiin kalasteltavan näitä huippulahjakkuuksia, jos ei Suomesta, niin sitten maailmalta. Sitä huipputaitavaa nuorta pelaajamassaa alkaa oikeasti olemaan jo melkoisesti tarjolla! Ennemmin lähtisin kalastelemaan näitä, kuin jotain 27 vuotiaita AHLään kyllästyneitä tapauksia... Nuorten joukosta voidaan kuitenkin tehdä niitä huippulöytöjä ja lisäksi NHLstä saatavat kasvattajakorvaukset voivat kompensoida kuluissa. Mutta näidenkin nuorten peluutuksessa täytyy ottaa huomioon, että he tarvitsevat kunnon minuutteja hyvien pelikavereiden kanssa, eikä mitään nelosketju 8 minuuttia.

Sri en ehdi lukea kirjoitusta läpi... eli pahoittelut jo etukäteen kirjoitus- ja asiavirheistä...
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Voitaisiinko tähän oikeasti lisätä pari vuotta mestisaikaa täyden junnuputken päätteeksi? Ja saataisiinko nämä pelaajat jotenkin pidettyä tämä aika Ässiin sidottuna ja kenties voisimme jotenkin tukea heitä harjoittelussa Mestis aikanakin. Meillä varmaan paranisi aika paljon onnistumisprosentti nuorten pelaajien kohdalla, jos heitä alettaisiin ajaa sisään Liigaan 22 vuotiaina... Kehittyminen jollain alle 10 minuutin peliajalla Liigassa ja harjoitellen samoja reenejä Liiga ukkojen kanssa ei tunnu oikein kehittävän pelaajia. Saha, Varttinen, Vuorisalo, Viljanen, Walli, Ahlgren, Parkkonen ja Juusela ovat nyt joitakin tuoreimpia nimiä(jotka tuli nopeasti mieleen), joita voisin heittää tässä kohtaa esimerkiksi. Olisiko heillä kehittyminen ollut parempaa ja sopeutuminen Liigaan helpompaa, jos olisivat pelanneen 22 vuotiaaksi isoja minuutteja vaikka mestiksessä ja sen jälkeen kohtalaisia minuutteja Liigassa pari vuotta?

Ihan tarkkaan en muista, toimiko JYP-Akatemia jotenkin tän suuntaisesti. Mutta joka tapauksessa, aikuisikästen pelaajien ringin laajentaminen vaatii ainakin yhtä asiaa: resursseja. Tai jotain porkkanaa miksi parikymppiset pelaajat haluaisivat tahkota Mestistä oletettavan keskinkertaisella korvauksella, jotta emoseura voi aikanaan korjata hedelmät.

Leijonapolku ja mitä lie, toki Ässillä vois olla oma systeeminsä jolla kehittää pelaajia ja pitää rajatapaukset sidottuna Ässiin junnuputken päätteeksi. Mestis-yhteistyökumppanin luultavasti vaatis. Ja resursseja, eli rahaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös