Joukkueen rakennus kaudelle 2015–2016

  • 691 127
  • 3 856
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mikäli se Haulasta riippuu niin ei varmaan pelaa. Hoiti nätisti Taimenkin IFK:hon vaikka oli sopimus Ässiin. Mutta tähän on syytä tottua niin pitkään kun tänne ei saada NHL-tyylistä Restricted Free Agent systeemiä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Näiden kiukutteluteorioiden kanssa ei mun mielestä oikein täsmää se seikka että Lammikko teki Ässien kanssa jatkosopimuksen ensi kaudesta.

Niin, mielenkiintoista olisi jälleen kerran tietää mitä tässä oikeasti suunnitellaan. Ulospäin voi näyttää ihan muulta kuin mitä sisäpiiri tietää.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Lammikon vaihtuminen Kerälään on harmillista käytännössä vain yhdestä näkökulmasta: siitä, että Lammikolla olisi ollut merkittävästi kovempi maalintekopotentiaali, Kerälästä ei maalintekijää saa vaikka itkisi miten. Ja jokainen näkee tilastoja vilkaisemalla, että niitä maaleja tässä nyt kaivattaisiin..

Mutta muuten minulla ei ole mitään Kerälää vastaan, vaikkei hän toki mikään sateentekijä olekaan. Eipähän kuitenkaan oikuttele, ja tiedetään mitä saadaan
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Tota vikoissa peleissä sai ihan ykkösketjun vastuuta. Ajatteli, että Kingstonissa saa pelata 59.45 joka pelissä? No joo, kaveri tai hänen agenttinsahan ovat ihan suuruudenhulluja joka tapauksessa. Takaisin kaveri ei tule, se on varma.

Kyllähän itseäkin tuossa tapauksessa isoliiga houkuttaisi, mutta tuntuu että Ässien kohdalla pelaajat saa tehdä ihan mitä haluaa. Ei kovin mairittelevaa.
Nimellisesti merkitty ykkösketjuun, mutta peliaika otteluissa ollut tällä kaudella 08:36, 09:15, 11:05, 12:20 & 13:52? Lammikon KooKoota vastaan tehdyt kaksi maalia siis palkittiin merkinnällä ykkösketjuun, joka nosti peliaikaa tuolta 12:20 minuutista 13:52 minuuttiin. Ei ihan ykkösketjulaisen minuutteja minusta kuitenkaan koska ei Ässät edes pelannut SaiPaa vastaan kovinkaan paljoa esimerkiksi alivoimaa, joka voisi olla Lammikon peliajasta pois. Samassa ottelussa Ässien hyökkääjistä vain Gratton, Ruotsalainen sekä Kallela veti pienemmät minuutit plakkariin. Että ihan ykkösketjun vastuu?

Ei varmasti saa pelata 59:45 minuuttia joka pelissä, mutta tasaisen varma 16-22 minuuttia peliä kohti kärkiketjuissa ja tutussa ympäristössä, jossa vastuuta on luvassa kelvannee kyllä. Lisäksi P-Amerikassa pelaaminen nyt vain yksinkertaisesti valmistaa Lammikkoa todennäköisesti enemmän uraan P-Amerikassa kuin pelaaminen pienillä minuuteilla Suomessa..
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Jos Ben Amor pelaa ykkösessä ja vielä ylivoimaa ja alivoimaa Lammikon purressa tuppea niin voin sanoa että ymmärrän täysin kitinän. En silti tykkää myöskään "rintamakarkuruudesta"! Lammikon olisi pitänyt jäädä taistelemaan peliajastaan. Rocky tulee kuitenkin tällä menolla saamaan potkut jo lokakuussa joten eiköhän se Ben Amorkin olisi sen jälkeen pelannut jämäminuuteilla Lammikon sijaan. Joka tapauksessa Lammikon lähtö muutenkin kädettömästä jengistä vituttaa niin ettei veri kierrä päässä. Ensimmäistä kertaa koskaan mun tekisi mieli lyödä hanskat tiskiin Ässien suhteen ja katsoa seuraava peli taas vasta ensi kaudella.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Mun käsityksen mukaan, myös tulleetkin samassa tallissa. Joku korjanee, jos olen väärässä.
Kun noin asian ilmaiset, niin ei kyl kuulosta hirveän mairittelevalta...

Mitenkään miestä aliarvioimatta pitää muistaa, että Haula on enemmän amatöörivälittäjä, kuin mikään kansainvälisesti tunnettu ja ammattitaitonsa puolesta korkeasti arvostettu pelaaja-agentti. Muistaakseni hän oli vielä taannoin autokoulun opettaja, taisi jopa pitää omaa autokoulua. Joka tapauksessa myöhemmällä iällä jääkiekko-kontaktien luominen ilman omaa pelaajataustaa on huomattavan hankalaa ja valitettavasti se näkyy juuri näissä kahden suunnan diileissä. Luultavasti esim. Hansenilla ei koskaan ennen Haulaa ollut mitään "agenttia", koska häntä ei yksinkertaisesti pidetty ylemmän tason väärttinä. Eikä Hansenia olisi kyllä pitänyt koskaan Suomeenkaan laahata. Tuollaisilla pelaajavälityksillä ei Haulan maine totisesti parane.

Ok, huhuja liikkuu. Ehkä Lammikon kiukuttelu neloskentän roolista ei sitten liity tähän siirtoon.

Kasvupaikkana Ässät ja Liiga olisivat luonnollisesti olleet Lammikolle se parempi vaihtoehto. Vastuuta ja peliaikaa olisi varmasti ollut tulossa. Nuorelle miehelle Ameriikassa pelaaminen on silti paljon kuulimpi juttu ja joskus näitä asioita ohjaavat enemmän tunteet kuin järki. Tiedät hyvin itse, miten nuoret tuossa iässä ajattelevat.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitenkään miestä aliarvioimatta pitää muistaa, että Haula on enemmän amatöörivälittäjä, kuin mikään kansainvälisesti tunnettu ja ammattitaitonsa puolesta korkeasti arvostettu pelaaja-agentti. Muistaakseni hän oli vielä taannoin autokoulun opettaja, taisi jopa pitää omaa autokoulua. Joka tapauksessa myöhemmällä iällä jääkiekko-kontaktien luominen ilman omaa pelaajataustaa on huomattavan hankalaa ja valitettavasti se näkyy juuri näissä kahden suunnan diileissä. Luultavasti esim. Hansenilla ei koskaan ennen Haulaa ollut mitään "agenttia", koska häntä ei yksinkertaisesti pidetty ylemmän tason väärttinä. Eikä Hansenia olisi kyllä pitänyt koskaan Suomeenkaan laahata. Tuollaisilla pelaajavälityksillä ei Haulan maine totisesti parane...

Suomessa on hyvin vähän täysipäiväisiä pelaaja-agentteja, Suomen markkinat ovat liian pienet. Haula on kuitenkin perinteisen toimiston työntekijä, joten kontaktit eivät varmasti ongelma. Kyseisellä toimistolla on paljon liigapelaajia listoillaan. Professional Sport Service

Hansen on ollut aikanaan lupaava pelaaja, joka on saanut NHL-sopimuksenkin, tuntuu erikoiselta, ettei hänellä olisi ollut agenttia tuolloin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Taimi, Elo ja Lammikko ulos. Mullane, Hansen (ja Hughes) sisään. Kaikki käyttävät samaa agenttia.

Miksi Ässät käyttää tätä agenttia/toimistoa jos kerran pelaajia lähtee yksi toisensa jälkeen paremmille apajille kesken sopimuksen? En ole mikään asiantuntija mutta kai noita muitakin vaihtoehtoja olisi keneltä pelaajia voi valkata...
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Aika sanattomaksi vetää tämä Lammikon lähtö. Nousu ykkösketjuun ja onnistumisia maalien muodossa, mutta kaveri häipyykin johonkin junnuliigaan. Ei tämä kyllä Rautakallion metodeistakaan kovin hyvää kuvaa anna. Käsittämätöntä touhua kerta kaikkiaan, täysin päin persettä kasattu joukkue, joka huutaa maalintekijöitä ja sitten potentiaalisin niistä lähtee lätkimään.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Mitenkään miestä aliarvioimatta pitää muistaa, että Haula on enemmän amatöörivälittäjä, kuin mikään kansainvälisesti tunnettu ja ammattitaitonsa puolesta korkeasti arvostettu pelaaja-agentti...

En ymmãrrä tätä Haulan ja hänen edustamiensa Ässä-pelaajien suolausta palstalla. Mieshän on palkollinen pelaaja-agentti, joka pitää Proffesional Sport Servicen sivupistettä Porissa, jonka omistaja ja tj. on Jarmo Kork, myös ex-NHL veskarin M. Mattssonin poika Niklas toimii heillä pelaaja-agenttina. Jari Grönstrand löytyy myös yhtiön hallituksesta. Ko. toimiston edustamia pelaajia ovat mm: P. Rinne, E. Haula, N. Bäckström, D. Rundblad, T. Erixon, J. Gustafsson, I. Kovalchuk, A. Radulov, D. Kalinin, Perrin, Tuppurainen, Aalto, Metsola etc..

Lammikon kohdalla hän varmasti itse on katsonut, että pelaaminen P-Amerikassa valmistaa häntä parhaiten mahdollìseen NHL-sopimukseen. Tavoite joka on hänen kohdallaan täysin realistinen. Pata tulee saamaan hänestäkin korvaukset.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
SK:n lehtiversiossa ollut joku Toivolan haastattelu jossa puhutaan pelaajabudjetista? Voiko joku referoida lyhyesti tännekin, vaikka varmaan tyypillistä toivolajaarittelua on ollut tarjolla...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Haulan persoonalla ja toimintatavoilla saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa.

Minä en tarkemmin tiedä ko. puljun toimintatavoista, mutta tuskin heidän listoillaan olisi NHL-pelaajia jos eivät asioitaan hoitaisi.

Pelaaja-agentuurit ovat verrattavissa asuntovälittäjiin, jonkun mielestä kenties perskärpäsiä kumpikin ammattikunta, mutta lähestulkoon kaikki heidän palveluksiaan nykypäivänä käyttää.

Tottakai näiden toimistojen päämäärä on ajaa edustamiensa asiakkaiden asioita mahdollìsimman hyvin, siitähän ne palkkansa saavat. Pelaaja kai nyt kuitenkin loppupelissä on se, joka pöydällä olevat sopimusehdotukset hyväksyy tai hylkää. Lammikollakin on varmasti sopimuksessaan pykälä joka mahdollisti siirtymisen P-Amerikkaan takaisin. Ässät ja hänen edustamansa taho ovat todennäköisimmin sopineen jo aikaisemmin tuon kuvion. Lammikkohan teki seuraavasta kaudesta Pataan taas sopimuksen..
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
SK:n lehtiversiossa ollut joku Toivolan haastattelu jossa puhutaan pelaajabudjetista? Voiko joku referoida lyhyesti tännekin, vaikka varmaan tyypillistä toivolajaarittelua on ollut tarjolla...
Toivolan mukaan uusia pelaajia ei ole haussa. Urheilujohtaja muistuttaa, että pelaajabudjetti on käytännössä täynnä ja taloudellisia riskejä Ässät ei aio ottaa.
 

Chickendinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
Minä en tarkemmin tiedä ko. puljun toimintatavoista, mutta tuskin heidän listoillaan olisi NHL-pelaajia jos eivät asioitaan hoitaisi.

Pelaaja-agentuurit ovat verrattavissa asuntovälittäjiin, jonkun mielestä kenties perskärpäsiä kumpikin ammattikunta, mutta lähestulkoon kaikki heidän palveluksiaan nykypäivänä käyttää.

Tottakai näiden toimistojen päämäärä on ajaa edustamiensa asiakkaiden asioita mahdollìsimman hyvin, siitähän ne palkkansa saavat. Pelaaja kai nyt kuitenkin loppupelissä on se, joka pöydällä olevat sopimusehdotukset hyväksyy tai hylkää. Lammikollakin on varmasti sopimuksessaan pykälä joka mahdollisti siirtymisen P-Amerikkaan takaisin. Ässät ja hänen edustamansa taho ovat todennäköisimmin sopineen jo aikaisemmin tuon kuvion. Lammikkohan teki seuraavasta kaudesta Pataan taas sopimuksen..

En sanonutkaan, että tässä olisi millä tavalla toimittu väärin tai epäreilusti Ässiä kohtaan. Totesin vain, että Haula persoonana saatta vaikuttaa siihen miten asioista puhutaan.

Ja kyllähän näitäkin hommia voi monella tavalla hoitaa. Jotkut ruikuttavat, painostavat, vaativat ja uhkailevat joka asiasta ja jotkut eivät, jotkut ovat siltä väliltä. Se riippuu sitten aina seurojen UJ:sta/valmentajasta kuinka paljon ovat vaikutettavissa ja milloin mikäkin lähestymistapa toimii.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toivolan mukaan uusia pelaajia ei ole haussa. Urheilujohtaja muistuttaa, että pelaajabudjetti on käytännössä täynnä ja taloudellisia riskejä Ässät ei aio ottaa.

Ok, näinpä arvelinkin. Kyllähän 2 000 000e joukkueella pitäisi sääleihin päästä. Jos ei päästä niin jossain on epäonnistuttu pahasti.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivolan mukaan uusia pelaajia ei ole haussa. Urheilujohtaja muistuttaa, että pelaajabudjetti on käytännössä täynnä ja taloudellisia riskejä Ässät ei aio ottaa.

Huutonaurua jos tilanne on oikeasti se, että tuohon ryhmään käytetty se 2 miljoonaa. Mutta kaipa se on pakko uskoa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ryan-Kuparinen-Kiilholma
Uusitalo-Marttinen
Ahonen

Tuossa on ~miljoona.

Mitäköhän muuten maksaa Tapparan Ässä-ketju Kuusela-Dixon-Savinainen, pakkeina päälle Teemu Aalto ja norski Bonsaksen plus maalissa Tomi Karhunen...

Tapparalla on ilmoitettu pelaajabudjetti 2,5 miljoonaa, eli toki reilusti enemmän kuin Ässät, mutta vaikka tuo ykkösketju jätettäisiin pois kokonaan, niin kyllähän tuolta syvyyttä löytyy liigatasolle huippupelaajienkin muodossa.. J-M Järvinen, Jani Lajunen, stay at home Kankaanperä, nuorista Haapala ja Laine sekä kakkoskassarina Noronen.

Jäin siis vain pohtimaan, että kyllä näissä vaikuttaa varmasti muukin kuin raha, Ässille tuollaisen materiaalin saaminen maksaisi varmasti enemmän kuin Tapparan siihen käyttämät 2,5 miljoonaa. Ässien pitää pyrkiä tekemään Pori houkuttelevaksi paikaksi tulla, 2013 mestaruuden jälkeen se ehkä sitä hetken olikin, mutta nyt tuntuu palatun taas lähtöruutuun (vrt. mitä tapahtui MOI2006:n jälkeen seuraavilla kausilla)
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Minä en tarkemmin tiedä ko. puljun toimintatavoista, mutta tuskin heidän listoillaan olisi NHL-pelaajia jos eivät asioitaan hoitaisi.

Pelaaja-agentuurit ovat verrattavissa asuntovälittäjiin, jonkun mielestä kenties perskärpäsiä kumpikin ammattikunta, mutta lähestulkoon kaikki heidän palveluksiaan nykypäivänä käyttää.

Tottakai näiden toimistojen päämäärä on ajaa edustamiensa asiakkaiden asioita mahdollìsimman hyvin, siitähän ne palkkansa saavat. Pelaaja kai nyt kuitenkin loppupelissä on se, joka pöydällä olevat sopimusehdotukset hyväksyy tai hylkää. Lammikollakin on varmasti sopimuksessaan pykälä joka mahdollisti siirtymisen P-Amerikkaan takaisin. Ässät ja hänen edustamansa taho ovat todennäköisimmin sopineen jo aikaisemmin tuon kuvion. Lammikkohan teki seuraavasta kaudesta Pataan taas sopimuksen..

Agentit ovat jokainen keskenään erilaisia, vaikka samassa yhtiössä töissä ovatkin. Jos nyt asunnonvälittäjiä vertauskuvana käytetään niin tuskin esim. OPKK:n pääkonttorissa tiedetään millä henkilökohtaisilla metodeilla joku yksittäinen myyjä toimii satakunnan pikkukaupungissa kunhan rahaa tulee riittävästi.

SKn paperiversiossa Toivola sanoi, että Lammikko olisi voitu pitää, mutta ei haluttu olla nuoren pelaajan lähdön tielläkään. Mitään pykälää sillon ei mielestäni ollut, vaan toimittiin Lammikon etua ajatellen ja varmaan tuolle ensi kauden sopimukselle Ässät laski jonkin arvon.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos joku pelaaja täällä joutuisi väkisin olemaan, ei siitä hyvää seuraisi, kaikki muistaa Luomalan. Menköön Lammikko sinne pohjois-amerikkaan, takaisin sitten tulevaisuudessa ja silloin onkin menestyvän ässänipun pelureita.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jos joku pelaaja täällä joutuisi väkisin olemaan, ei siitä hyvää seuraisi, kaikki muistaa Luomalan. Menköön Lammikko sinne pohjois-amerikkaan, takaisin sitten tulevaisuudessa ja silloin onkin menestyvän ässänipun pelureita.

Tuli tästä mieleen kun näitä Omat Pojat -Dream Teamejä varsinkin takavuosina rakenneltiin. Kuinka palaavat kotiin ja viiri kattoon. Ässillähän on ollut jokunen NHL/AHL/KHL/EHT-tason peluri tässä vikan 10 vuoden aikana. Moniko näistä on tullut/tulee vielä vahvistamaan porilaisseuraa, muuta kuin uran viime metreillä. Tai moneenko kerrallaan olis edes varaa?

Käykö näissä vähän niin kuin Lukolle aikanaan kera Sahlstedt, Rintanen, Grönman. Näistä ainoana paluun teki Grönman, kun oli jo puolijalaton ja pelasi kahdella kaudella yhteensä 43 ottelua.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Rynnäs, Joensuu ja Armia saattavat joskus palata. Taimi, Salminen, Lammikko tuskin palaavat ja saavat kyllä pysyäkin poissa. SuperSakari ei tosiaankaan vakuuttanut viimeisellä Ässä-kaudellaan. Taitotaso oli kyllä kaikkien tiedossa, mutta asenteen tasolla veti aikalailla puolivaloilla.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
...Hansen on ollut aikanaan lupaava pelaaja, joka on saanut NHL-sopimuksenkin, tuntuu erikoiselta, ettei hänellä olisi ollut agenttia tuolloin.

En tiedä, oliko Hansenilla NHL-sopimusta. Varaus kyllä on, jos sitä tarkoitat. Standardi-sopimuksen voi fiksu kaveri neuvotella myös itse ilman agenttia.

Näistä aikoinaan varatuista pelaajista on silti sen verran pakko sanoa, että jos joukkuetta aletaan "vahvistamaan" lähes 10 vuotta sitten varatuilla pelaajilla, joilla ei ole yhtään tai vähäinen määrä AHL pelejä alla (Hansenilla n. 100), niin silloin voidaan menestyminen Suomen Liigassa unohtaa täysin.

Huomaa silti ystävällisesti, että en halua tehdä Hansenista mitään huonon hankinnan esimerkkiä. Hän ei taidoiltaan ole 3-4 kenttää korkeammalla, mutta pidän hänen "täysillä" asenteestaan, joka oikeassa roolissa korvaa osan puutteista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös